42-годишен моторист блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград. И

42-годишен моторист блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград. И ...

......... 19 ч. на кръстовището на улиците "Г.Андрейчин" и "Преслав".Завиващия моторист блъснал 66-годишната жена, която пресичала на пешеходна пътека. Мотористът е с охлузвания при падането, а жената с травма на ръката и двамата ще минат през отделението за рентгенова диагностика. На място има патрул на КАТ, който снема показания на очевидци.


  Най-големият планински курорт в България – Банско официално откри

  Най-големият планински курорт в България – Банско официално откри ...

......... от 08:30 до 16:30 часа. „Юлен“ АД напомня на всички посетители, че носенето на предпазни маски в затворени обществени пространства е задължително. Затова туристите трябва да ползват такива, когато се возят в кабинковата въжена линия. Компанията е взела всички предпазни мерки, като се работи изцяло съгласно разпоредбите на правителството.  


Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на ...

......... на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Историческия музей в град Петрич.  


Днес беше дадено начало на изграждането на недостроената част на

Днес беше дадено начало на изграждането на недостроената част на ...

......... среща с кмета Иван Кадев и неговия екип, на която бяха обсъдени инфраструктурните проекти, които Община Банско е заинтересована да изпълни. Петя Аврамова се ангажира да осигури за финансирането на довеждащия водопровод от местността Караманица до Банско както и да съдейства за изпълнението на всички инфраструктурни и други инвестиционни проекти.


Автомобил

Автомобил "Форд Фиеста" с работници на пътноподдържащата фирма "Агромакс" катастрофира ...

......... станал в 7.30 часа сутринта. Автомобилът се е ударил на 3 километра от Разлог. Ударът е бил в указателна табела за хотел, поставена върху голям камък. Има двама пострадали, които са откарани в Разложката болница. Те са с политравми. Предстои да бъдат прехвърлени в травматологията на частната болница в Благоевград. 


Лек автомобил „Фолксваген” с румънска регистрация е ударен на главен

Лек автомобил „Фолксваген” с румънска регистрация е ударен на главен ...

......... към 7 часа тази сутрин на около километър след Симитли в посока пътен възел „Брежани-Крупник”.Румънците пътували към ГКПП „Кулата-Промахон” и Гърция, при разминаване били ударени от товарен автомобил, който остъргал лявата част на „Фолксваген”-а.БГНЕСНа румънския автомобил са нанесени големи материални щети, откъснато е задно ляво колело. За щастие няма пострадали.Тапа се образува към 19 ч. на края на АМ

Тапа се образува към 19 ч. на края на АМ ...

......... ГП Е-79, това става чрез две кръгови кръстовища, които тази вечер се задръстиха от интензивния трафик към Гърция. Десетки от блокираните в тапата са и работници, които се прибират по родните си места-Симитли, Банско, Гоце Делчев, Кресна, Сандански, Петрич и др. 2-километровата тапа включва както леки, така и товарни автомобили.


  Абитуриентите от ПГЕЕ – гр.Банско дефилираха с цялата сила

  Абитуриентите от ПГЕЕ – гр.Банско дефилираха с цялата сила ...

......... който сте избрали, бъдете умни и дръзки, виждайте доброто и красотата около себе си и ги създавайте!”, напътства зрелостниците кметът на община Банско Иван Кадев. Той им пожела здраве и успехи във всички добри начинания, да следват смело мечтите си и винаги да бъдат достойни българи. На добър час!  


Археологическите разкопки на Хераклея Синтика се предвижда да започнат в

Археологическите разкопки на Хераклея Синтика се предвижда да започнат в ...

......... форума на Хераклея Синтика. Предстои да бъде разкопана западната част, така че централният площад да бъде експониран в неговата цялост, обясни още д-р Сотир Иванов.  Самият град е разположен на площ от около десет квадратни километра и тук възможностите за археологически проучвания, реставрация, консервация и експониране са огромни, допълни той.


"Щастлив съм, че ме изписват и че съм жив и ...

......... тънък глинен слой, в него е влязла вода, и целият масив слезе надолу, падайки върху нас. Скалата бе ронлива, а не гранит. Всички извадихме много голям късмет, все пак сме дошли да работим, а не да умираме", завърши Георги. Дъждовете и проблемната геология са причина за инцидента в тунел "Железница"


Днес в Банско беше направена първата копка по изпълнението на

Днес в Банско беше направена първата копка по изпълнението на ...

......... маса на открито. Към спортните съоръжения ще има трибуни за посетители. Предвидено е поставянето на всички основни и допълващи съоръжения и елементи, необходими за модернизирането и функционирането на спортната площадка. Изцяло ще бъде променена настилката около игрищата, ще се поставят елементи на парково обзавеждане, като вело-стоянки, пейки, беседки и други.73-годишен мъж е с фрактура на крака, след като бе

73-годишен мъж е с фрактура на крака, след като бе ...

......... на улица "Христо Силянов" в района на Джамията.БГНЕСБГНЕСПострадалият е настанен в отделението по ортопедия на МБАЛ-Благоевград, а пробата за алкохол на над 60-годишния водач на колата е отрицателна. На местопроизшествието се извършва оглед от следователи. БГНЕСВ района на произшествието движението в посока плажа е затруднено, тъй като се извършва ремонт.


Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград вече са води

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград вече са води ...

......... на място документация на дружеството, осъществяващо строежа на тунела, включително периодични и ежедневни инструктажи. Провеждат се разпити на служителите, които били на смяна по време на инцидента - двадесет и едно лица, което ще приключи до края на днешния ден.Предстои назначаване на експертизи, както и други действия по разследването.  


Коронапарти разгневи спешните медици: Това е гавра с труда ни,

Коронапарти разгневи спешните медици: Това е гавра с труда ни, ...

......... не сме прегръщали и целували близките си, някои от нас бяха в карантина, някои от нас се разболяха, някои от нас починаха. Но със сигурност оцелелите ще ви посрещаме още месеци наред в тези скафандри, за да има кой да ви лекува в Спешното без да застрашаваме Живота ви!"  


Парти в дискотека в Благоевград с танцьори, облечени като медици

Парти в дискотека в Благоевград с танцьори, облечени като медици ...

......... цялото си уважение и респект към медиците заявявам, че последното нещо, което сме искали е да иронизираме тяхната работа, така както си поволяват да твърдят някои..Това наистина като коментар е абсолютна глупост, безцелно изстреляна в пространството и аз недоумявам, как на някого би му хрумнало подобно нещо., каза още Вълов. 


Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се

Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се ...

......... 19-и и 20-и юни. Въпреки отрицателните резултати от тестовете служителите остават под 14-дневна карантина, разпоредена от РЗИ-Благоевград. Общо са изследвани 250 служители. Кметът завърши пресконференцията с думите, че Общината ще бъде отворена за граждани на 24-и юни – сряда, в 8.30 ч., а не както бе обявено на 25-и юни.Община Благоевград спря работа днес, като достъпът до сградата е

Община Благоевград спря работа днес, като достъпът до сградата е ...

......... архитект, което наложи затваряне на сградата за дезинфекция и преустановяване приема на граждани за 24 часа. В сряда имаше две нови положителни проби. Днес пък бяха открити още две положителни за коронавирус лица.  Междувременно стана ясно, че главният архитект е бил приведен вчера от инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград в реанимация. 


Днес Банско се прекланя пред делото на свети преподобни Паисий

Днес Банско се прекланя пред делото на свети преподобни Паисий ...

......... целия български народ. Един от първите, включили се в преписа в празничния ден беше общинският кмет Иван Кадев. За онези, които искат да участват в преписа след днешния празничен ден, могат да го направят във възстановената по образец от Хилендарския манастир килия на монаха в Духовно историческия център „Св.преп.Паисий Хилендарски”.


  С подобряване на метеорологичните условия и отпадане на голяма

  С подобряване на метеорологичните условия и отпадане на голяма ...

......... от Общината администрация инспектира ежедневно обектите. В Банско започна също ремонтът на детските площадки и спортните съоръжения за обществено ползване. Поради заявено инвестиционно намерение на собственика на частен имот на ул.”Гоце Делчев”, детската площадка върху същия терен е демонтирана. Кметът Иван Кадев лично наблюдава изпълнението на графика на дейностите.  


Череп и кичур коса бяха открити край Петрич, съобщиха от

Череп и кичур коса бяха открити край Петрич, съобщиха от ...

......... открити край Петрич, съобщиха от полицията. Сигналът в РУ е подаден около 18,30 часа. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград.В местността Помпата, в землището на село Първомай, непосредствено до брега на коритото на река Струмешница, са открити череп и кичур коса, които са предоставени за експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.


Станалата неотдавна публично известна информация, че автогарата в Банско е

Станалата неотдавна публично известна информация, че автогарата в Банско е ...

......... града, т.е. автогарата е с обществена значимост за местното население и местния бизнес”, уточнява Иван Кадев. Той е категоричен, че няма опасност Банско да остане без автогара. Вече се правят проучвания и се подготвят идейни проекти. Вероятно новата автогара ще бъде в същия район, близо до ЖП гарата.    


Правителството ще отпусне 600 000 лева, с които Рилският манастир

Правителството ще отпусне 600 000 лева, с които Рилският манастир ...

......... няма и поддръжка и реставрация, а накрая ЮНЕСКО може да извади манастирът от списъка си. Държавата забрави за парите за Рилския манастир, ще го съсипем ли?   Финансовата криза, според игумена дядо Евлогий, е невиждана, а до дни ще бъде открита дарителска сметка, за да не се стигне до фалит.


Рилският манастир не е получил нито 1 лев от държавната

Рилският манастир не е получил нито 1 лев от държавната ...

......... на парите. Как беше променен законът – припомнете си ТУК! Рилският манастир е получил помощ по схемата „60 на 40”, но това не стига. За март монасите в манастира нямат заплати. Платено е всичко друго, но с пари от резерва на светата обител. Затова и ще бъде открита дарителска сметка.


Ремонт с оксижен може да е предизвикал огромния пожар снощи

Ремонт с оксижен може да е предизвикал огромния пожар снощи ...

......... да спасят стоката, която беше вътре. Положението беше много зле. Много клетки изгоряха, камион също, много стока“, коментира кметът на село Кърналово Николай Златков.Борсата е частна. Щети по общинска собственост няма. Търговията днес в частта, която е незасегната, се осъществяваше спокойно. Разчистването на опожарените складове обаче още не е започнало. 


Тонове плодове и зеленчуци са унищожени при пожар в склад

Тонове плодове и зеленчуци са унищожени при пожар в склад ...

......... стихия е унищожила 800 кв. м. складово помещение от термопанели, две ремаркета за камиони, по двадесет тона домати, картофи и портокали, десет тона маслини и десет тона банани. Унищожени са още пет тона лимони, компютърна техника и климатици. Спасени от огъня са 500 кв. метра складово помещение и четири камиона.


Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие антикризисни мерки, целящи

Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие антикризисни мерки, целящи ...

......... установяване на жилищни нужди и настаняване под наем в общински жилища. С нея се цели коректно и законосъобразно разпореждане с общинска собственост. По предложение на председателя на ОбС Банско Димитър Русков беше одобрена промяна в правилника на съвета, съгласно която ще бъдат избрани двама заместник-председателя на местния парламент.    


ЧЕЗ Разпределение България проведе среща с местните власти в община

ЧЕЗ Разпределение България проведе среща с местните власти в община ...

......... срещата бяха обсъдени и възможностите за ускоряване на процедурата по предоставяне от страна на общината на петна за строеж на трафопостове в селата Червен брег, Самораново и Яхиново. ЧЕЗ Разпределение е предвидило изграждането на електроенергийните съоръжения в селата с цел подобряване на сигурността и качеството на електрозахранването в района.  


Изграждането на анаеробна инсталация в Благоевград е ангажимент на българо-немски

Изграждането на анаеробна инсталация в Благоевград е ангажимент на българо-немски ...

......... декември обаче ощетеният консорциум подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението за прекратяване на процедурата, която се произнесе в негова полза. Кметът не обжалва решението на КЗК във Върховния административен съд и през април подписа договор със същия консорциум за сумата от 6,1 млн. лева с ДДС.


Банко настоява за държавна помощ на стойност поне 2 млн.

Банко настоява за държавна помощ на стойност поне 2 млн. ...

......... всички видят един спасен летен сезон в пандемия", каза Кадев. Той припомни, че медиците на първа линия ще получат безплатен уикенд в Банско през следващия зимен сезон, който включва хотел, ски училище и екипировка, както и безплатно посещение на културните институти. Детските градини в града ще отворят на 26 май.


Причината за пожара в Дома за възрастни хора „Света Петка“

Причината за пожара в Дома за възрастни хора „Света Петка“ ...

......... в дома, които са преустановени заради пожара. 12 пожарникари, участвали в гасенето, ще бъдат поставени под карантина, защото в дома има възрастен мъж с коронавирус, който е бил изолиран в една от стаите. Вижте още: След случай на коронавирус - и пожар в дом за възрастни хора в Благоевград (СНИМКИ)


Поставят под карантина пожарникарите участвали в евакуацията на възрастните хора

Поставят под карантина пожарникарите участвали в евакуацията на възрастните хора ...

......... това къде ще бъде решено да прекарат изолацията - или в противопожарната служба или в домовете си. При всички случаи пожарникарите, влизали в социалния дом, със сигурност ще бъдат в изолация за 3-4 дни и след това ще бъдат тествани. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 11 май


Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал

Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал ...

......... разбрало в събота късно вечерта. Възрастният мъж е бил изведен с екип на Спешна помощ до болницата, прегледан и върнат обратно в дома. Причината - той бил без симптоми, само е носител на вируса. Болният е на 78г. от село Брежани, община Симитли, няма никакви симптоми засега.      


Гори домът за възрасни хора в квартал

Гори домът за възрасни хора в квартал "Старо Струмско", Благоевград. ...

......... Струмско", Благоевград. Там има изолиран пациент с коронавирус, предаде кореспондентът на БГНЕС. В момента служители на дома и охрана извеждат неговите обитатели. На мястото на инцидента пристигнаха коли на пожарната и Бърза помощ. Сигналът за пожара е подаден в 11.00 часа. За момента не са ясни причините за неговото запалване


Гори домът за възрасни хора в квартал

Гори домът за възрасни хора в квартал "Старо Струмско", Благоевград. ...

......... Струмско", Благоевград. Там има изолиран пациент с коронавирус, предаде кореспондентът на БГНЕС. В момента служители на дома и охрана извеждат неговите обитатели. На мястото на инцидента пристигнаха коли на пожарната и Бърза помощ. Сигналът за пожара е подаден в 11.00 часа. За момента не са ясни причините за неговото запалване


Гори домът за възрасни хора в квартал

Гори домът за възрасни хора в квартал "Старо Струмско", Благоевград. ...

......... Струмско", Благоевград. Там има изолиран пациент с коронавирус, предаде кореспондентът на БГНЕС. В момента служители на дома и охрана извеждат неговите обитатели. На мястото на инцидента пристигнаха коли на пожарната и Бърза помощ. Сигналът за пожара е подаден в 11.00 часа. За момента не са ясни причините за неговото запалване


Няма достатъчно защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в

Няма достатъчно защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в ...

......... е над 63 години. Останалите са под домашна карантина. Задоволително е състоянието на пациентите, някои от тях са в по-тежко състояние, повечето са в средно тежко състояние, тъй като възрастовия фактор и съпътстващите заболявания на пациентите утежнява протичането на клиничното състояние при тези пациенти, каза д-р Първанов.      


Да, има версия от РЗИ Благоевград, че онкоболна жена, лекувана

Да, има версия от РЗИ Благоевград, че онкоболна жена, лекувана ...

......... и в селото, където може да е заразила медицинска сестра, която се грижила за нея. На изричен въпрос дали жената е изписана с два отрицателни PCR теста, Калоянов не можа да каже, защото нямал данни. Още: "В САЩ има рекордно ниско ниво на заразените с коронавирус, в Русия има увеличение"


23 души са с положителни проби за коронавирус в село

23 души са с положителни проби за коронавирус в село ...

......... установи кой е нулевият пациент. Новите болни са съпругата на заразения и внукът му, 7-годишно момче. И двамата са под домашна карантина вкъщи (28 дни), тъй като нямат симптоми, които да налагат болничен прием. Изследвани са всички техни контактни лица, които са отрицателни и са поставени под карантина (14 дни).


Първа положителна проба в дома за стари хора в Благоевград.

Първа положителна проба в дома за стари хора в Благоевград. ...

......... Няма начин да не е излизал навън",коментира още В Благоевград се забелязва повишена активност на вируса. Установено огнище в община Сватовча, където РЗИ е намерила контактна група на заразени пациенти и са започнали мероприятия по ограничаване на заразата. За това съобщи доц. д-р Димо Димов на редовния сутрешен брифинг.  


"Паркът за танцуващи мечки край Белица се подготвя за посетители", ...

......... имат различно отношение към присъствието на човека около тях. "Някои мечки го приемат като разнообразие, защото за тях това са нови неща, които се виждат, нови шумове, миризми, докато други са по-плашливи, но паркът е голям и ако искат, могат да се укрият вътре в горите", каза още Димитър Иванов.


Четири двойки щъркели започнаха да градят гнезда, след като служители

Четири двойки щъркели започнаха да градят гнезда, след като служители ...

......... извънредното положение, ЧЕЗ Разпределение ще стартира обезопасяването на 1 132 стълба по 26 различни електропровода в районите на Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Сливница и Своге, а през следващия разрешителен период за работа с щъркелови гнезда, компанията планира да обезопаси още 300 гнезда. През последния разрешителен период обезопасените гнезда бяха 335.


Природо-математическият факултет на ЮЗУ

Природо-математическият факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски" организира безплатни електронни тестове ...

......... предварителна служебна регистрация на учениците в системата за електронно обучение на ЮЗУ "Неофит Рилски", която се извършва след получаване на писмена заявка от съответното училище и учител, изпратена на електронна поща [email protected] Какви са възможностите за онлайн състезание за прием в специалности в Природо-математическия факултет на ЮЗУ научете ТУК!  


С поднасяне на венци и цветя Благоевград се поклони пред

С поднасяне на венци и цветя Благоевград се поклони пред ...

......... Благоевград Ясен Попвасилев, както и от председателя на ОбС Андон Тодоров, организации и граждани. БГНЕСБГНЕС Георги (Гоце) Николов Делчев е един от най-значимите български революционери. Той е водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, по-късно известни като Вътрешна македоно-одринска революционна организация. БГНЕСНационален герой в България и Република Северна Македония.


На извънредна сесия утре Общинският съвет в Благоевград ще избере

На извънредна сесия утре Общинският съвет в Благоевград ще избере ...

......... за прекратяване на пълномощията на кмета. Томов е обяснил закъснението, че заедно с вписване на договора за прехвърляне на ЕТ "Румен Томов - АЛМА ЕМ" на 25 ноември 2019 г. е искал да се впише и заличаване на търговеца. Твърди, че е станало техническа грешка в подаденото заявление за вписване.


Oбщинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на кмета

Oбщинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на кмета ...

......... избори обаче ще има. По прогнози на Тодоров те ще са около 28 юни. "На тях може да се кандидатират всички, участвали на предишните избори. Те не трябва да събират подписи за регистрация. Могат да се включат и нови кандидати. 25 дни преди изборите ще се обявят кандидатите.", обясни той.


Сигнал за инцидента е подаден в 10.30 от ул.

Сигнал за инцидента е подаден в 10.30 от ул. "Покровнишко ...

......... шосе", предаде кореспондентът на БГНЕС. В пункт за вторични суровини работникът е паднал от високо върху мотокар, загинал е на място, но поради съмнения за минимална сърдечна дейност е транспортиран в МБАЛ Благоевград. При приемането му в болницата мъжът вече е бил починал. Към 11.30 полицията започна оглед на местопроизшествието.


Жители на благоевградския квартал

Жители на благоевградския квартал "Плаж махала" се оплакват, че не ...

......... настилка и тротоарите. Заради разбитите тротоари и настилка, много от хората оставят колите си на близкия паркинг, защото не могат да стигнат до гаражите си. От община Благоевград заявяват, че е извършен оглед на улиците и все още не може да се асфалтира, тъй като трябва бъде извършено допълнително уплътняване.


Висшият административен съд постанови окончателно, че има нарушение на закона

Висшият административен съд постанови окончателно, че има нарушение на закона ...

......... е правилно. Решението не подлежи на обжалване и това означава, в областния град ще се проведат нови избори. Върховните магистрати потвърдиха, че Румен Томов е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация и не е заличил в срок свое търговско дружество, след като е станал кмет. Очаквайте подробности!  


Председателят на НФСБ в Дупница Христо Христов дари маски и

Председателят на НФСБ в Дупница Христо Христов дари маски и ...

......... листата на ГЕРБ Захари Стоянов. Всички те помагат на възрастните хора в градчето. Сред хората, които се грижат за възрастните хора е и председателят на НФСБ в Котел Живко Тодоров.Доброволец на Социалния патронаж в Бургас стана и народният представител от НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов. НФСБ  


Продължава тестването в град Банско. От направените вчера 148 проби,

Продължава тестването в град Банско. От направените вчера 148 проби, ...

......... и към нашите съграждали да продължават да спазват указанията, да не излизат от вкъщи без необходимост, да спазват дистанция и лична хигиена. Сега навлизаме в същинския период на това заболяване. Нека се въоръжим с търпение – не още малко, а толкова, колкото е необходимо", призова кметът на Банско Иван Кадев.


Рекорден брой от 148 тествани души с коронавирус отчетоха в

Рекорден брой от 148 тествани души с коронавирус отчетоха в ...

......... лекари от болницата в Разлог, медици от спешния център и полицаи. Бързите тестове са показали, че при петима има антитела, при други двама има прясна инфекция и още двама са дали положителен резултат и по двата показателя на имуноглобулин. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 април"


Седем души са с глоби след като весела компания танцува

Седем души са с глоби след като весела компания танцува ...

......... от самото начало на извънредното положение. "Това хоро е изключение. Не сме имали други такива инциденти до момента. Успявам да владеем ситуацията в квартала. Още когато се въведе извънредното положение, бяхме запознати със заповедите и мерките, които трябва да се взимат. Започнахме да ги разпространяваме и в квартала", споделя тя.


Около 400 души от работещите на първа линия – полицаи,

Около 400 души от работещите на първа линия – полицаи, ...

......... на поне 30%. При 9800 жители сами можете да си направите сметка каква ще е картината, казват хората. Има вече и искане за по-строг контрол за идващите Великденски празници, за да няма втора карантина – т.е. „да дойде вирусът отвън”. Още: "По-малко увеличение на регистрираните болни от коронавирус в България"


С 1000 бързи теста ще се тестват рисковите групи в

С 1000 бързи теста ще се тестват рисковите групи в ...

......... морга. Това се случи на 7 април. По време на брифинга ден по-късно обаче премиерът обяви, че когато дойдат тестовете, поръчанни на ЕК, ще започне масово тестване в страната. Припомняме, че подобно проучване предприеха страни като САЩ, Германия и Гърция. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 8 април


Болницата в Гоце Делчев МБАЛ

Болницата в Гоце Делчев МБАЛ "Иван Скендеров" може да остане ...

......... по случая, ето какво каза той пред нас по казуса: Кметът на Гоце Делчев: Много ми е тежко, не съм изпадал в такава ситуация, и то с лекари Ако се стигне до освобождаване на управителя наболницата, Общинският съвет ще назначи временно  управляващ до избирането по закон на нов управител.  


Тютюн без бандерол и наркотици са открити при акцията в

Тютюн без бандерол и наркотици са открити при акцията в ...

......... няколко адреса в квартала. В една от къщите са намерени близо 87 килограма нарязан тютюн, без задължителен бандеролен знак, а от друга са иззети около 1.6 грама марихуана, 0.4 грама амфетамин, електронна везна и гриндер. Полицейските действия продължават под ръководството на РП-Благоевград“, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.


Комин на 6-етажен жилищен блок пламна днес в Благоевград. За

Комин на 6-етажен жилищен блок пламна днес в Благоевград. За ...

......... пожара е подаден в 16.55 часа от блок 25 на булевард "Св.Св. Кирил и Методий“. Два екипа огнеборци пристигнаха на адреса, където стана ясно, че коминът е пламнал след поставяне на запалителна смес от живущ в блока, за да обгори. Коминът беше загасен бързо от пожарникарите. При инцидента няма пострадали.


Да пробваш да вкараш пациент в по-тежко състояние в болница

Да пробваш да вкараш пациент в по-тежко състояние в болница ...

......... думите на началника на Националния кризисен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, че са взети 50 проби за COVID-19 в града при специална операция преди два дни, защото хората не споделяли много. Още: "В Италия може би стигнаха платото на заразата с коронавирус, но СЗО е силно притеснена за света"


Оперативният щаб ще обсъди днес (30 март) сваляне на карантината

Оперативният щаб ще обсъди днес (30 март) сваляне на карантината ...

......... вируса сред самото население на Банско. По-скоро това са били идващите отвън", заяви доц. Кунчев. "Моето мнение е, че карантината свърши работа. Ако остане във вида, в който я налагаме на областните центрове, това може би ще е достатъчно", коментира още той. Още: "Коронавирусът упражнява все по-силен натиск по света"


Мъжът от Банско, за чиято смърт се разбра по-рано днес,

Мъжът от Банско, за чиято смърт се разбра по-рано днес, ...

......... Разлог, нито има общо със ски зоната, а работи във фабрика за мебели в курортния град. "Този човек никога не е работил в ски зона Банско", категорични са от оператора на ски зоната в града – "Юлен". Общинският кризисен щаб в Банско и "Юлен" изказват съболезнования на семейството на починалия.


Починалият от коронавирус 55-годишен мъж от Банско не е работил

Починалият от коронавирус 55-годишен мъж от Банско не е работил ...

......... на семейството на починалия. По-рано bTV съобщи за смъртта на 55-годишния мъж, който се превърна в петата жертва на коронавируса у нас. Според медията е от Разлог, но е работил на лифта в Банско. Именно тази невярна информация опровергават от "Юлен". Колко са заразените с вируса у нас, четете тук.


Заради карантината, наложена заради разпространението на коронавируса туристическият сезон в

Заради карантината, наложена заради разпространението на коронавируса туристическият сезон в ...

......... вече седмица курортният град Банско е под пълна карантина и е блокиран. Никой не може да излиза или влиза в града, освен доставчиците на хранителни продукти, лекари и фармацевти. Европейски вирусолог: Не смятам, че всичко ще приключи за 2-3 седмици НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март


В четвъртия ден на влезлите в сила мерки срещу безцелното

В четвъртия ден на влезлите в сила мерки срещу безцелното ...

......... да се оборудва като интензивно отделение за лечение на 15 болни от коронавирус. А с решение на Областния оперативен щаб за полева болница при нужда ще бъде използвана бившата зала в парк „Македония“, където има възможност за осигуряване на КПП. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март


В Банско няма бедстващи български или чуждестранни граждани, съобщават от Общинския

В Банско няма бедстващи български или чуждестранни граждани, съобщават от Общинския ...

......... многократна употреба, осигурени от щаба, са разнесени в хранителни магазини в целия град. Създаден е списък с доброволци, които могат да се включат във всеки момент в случай на нужда. Засега, техният брой е достатъчен.Създава се организация за отваряне на офисите на банките, които преустановиха работа при налагане на карантината.


Строги мерки в Община Белица след налагането на пълна карантинав 

Строги мерки в Община Белица след налагането на пълна карантинав  ...

......... по света От снощи има предложение от граждани да града да бъде под пълна карантина като Банско, каза още кметът Ревански. "Не искам да го правим и засега няма да го правим. Умолявам гражданите да спазват правилата и вечерния час, да не се налага въвеждането на най-строги мерки.", каза той.


Втори ден Банско е по карантина. Заради коронавируса градът остава

Втори ден Банско е по карантина. Заради коронавируса градът остава ...

......... на дълга колона с надежда да се приберат по домовете си. Близо 10 души прекараха нощта в колите си, а останалите се върнаха в Банско, за да намерят подслон. Било им е предложено общежитие, в което да прекарат следващите 13 дни. Повечето от тях обаче отказали, тъй като нямат пари.


Снощи (17 март) от 19:00 часа Банско е в карантина

Снощи (17 март) от 19:00 часа Банско е в карантина ...

......... се хора, като имало няколко души под карантина и за тях полицията следи. „Те нямат никакъв самоконтрол – трябва да им се втълпи, че работата е сериозна. Нямаме установен случай с коронавирус”, изрично подчертаха от общината. Още: "Нови и нови ограничения в Европа заради коронавируса, който се проявява все повече"


Искам да предупредя туроператорите да спрат своите клиенти да идват

Искам да предупредя туроператорите да спрат своите клиенти да идват ...

......... има два потвърдени случая на коронавирус, като единият е на дете – 9-годишно британче. В хотелите в Банско СПА центровете и басейните са затворени, има призив всички хотели да затворят. Още: "Втори случай на коронавирус в Банско" "Как се лекува коронавирус - описанието на началника на инфекциозната клиника на ВМА"


Екипът на кмета Община Петрич Димитър Бръчков допълни пакета от

Екипът на кмета Община Петрич Димитър Бръчков допълни пакета от ...

......... на предложените мерки е да бъдат компенсирани жителите на община Петрич, чиито доходи се формират от дейност, имаща пряка или косвена връзка с общинската собственост и местни налози. Пакетът от икономически мерки остава отворен за допълнения в зависимост от динамиката на обстановката, допълниха от Общината. Още за коронавируса - тук.


Ръководството на Юлен АД, дружеството, което стопанисви пистите в Банско,

Ръководството на Юлен АД, дружеството, което стопанисви пистите в Банско, ...

......... и по другите улици в Банско, както и в гр.Добринище. Припомняме, че потвърдените случаи на заразени с COVID – 19 в Банско са два: 9-годишно дете, пристигнало с близките си от Англия, и 78-годишен англичанин, живеещ постоянно в града от 2 години. Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март