Комин на 6-етажен жилищен блок пламна днес в Благоевград. За

Комин на 6-етажен жилищен блок пламна днес в Благоевград. За ...

......... пожара е подаден в 16.55 часа от блок 25 на булевард "Св.Св. Кирил и Методий“. Два екипа огнеборци пристигнаха на адреса, където стана ясно, че коминът е пламнал след поставяне на запалителна смес от живущ в блока, за да обгори. Коминът беше загасен бързо от пожарникарите. При инцидента няма пострадали.


Да пробваш да вкараш пациент в по-тежко състояние в болница

Да пробваш да вкараш пациент в по-тежко състояние в болница ...

......... думите на началника на Националния кризисен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, че са взети 50 проби за COVID-19 в града при специална операция преди два дни, защото хората не споделяли много. Още: "В Италия може би стигнаха платото на заразата с коронавирус, но СЗО е силно притеснена за света"


Оперативният щаб ще обсъди днес (30 март) сваляне на карантината

Оперативният щаб ще обсъди днес (30 март) сваляне на карантината ...

......... вируса сред самото население на Банско. По-скоро това са били идващите отвън", заяви доц. Кунчев. "Моето мнение е, че карантината свърши работа. Ако остане във вида, в който я налагаме на областните центрове, това може би ще е достатъчно", коментира още той. Още: "Коронавирусът упражнява все по-силен натиск по света"


Мъжът от Банско, за чиято смърт се разбра по-рано днес,

Мъжът от Банско, за чиято смърт се разбра по-рано днес, ...

......... Разлог, нито има общо със ски зоната, а работи във фабрика за мебели в курортния град. "Този човек никога не е работил в ски зона Банско", категорични са от оператора на ски зоната в града – "Юлен". Общинският кризисен щаб в Банско и "Юлен" изказват съболезнования на семейството на починалия.


Починалият от коронавирус 55-годишен мъж от Банско не е работил

Починалият от коронавирус 55-годишен мъж от Банско не е работил ...

......... на семейството на починалия. По-рано bTV съобщи за смъртта на 55-годишния мъж, който се превърна в петата жертва на коронавируса у нас. Според медията е от Разлог, но е работил на лифта в Банско. Именно тази невярна информация опровергават от "Юлен". Колко са заразените с вируса у нас, четете тук.


Заради карантината, наложена заради разпространението на коронавируса туристическият сезон в

Заради карантината, наложена заради разпространението на коронавируса туристическият сезон в ...

......... вече седмица курортният град Банско е под пълна карантина и е блокиран. Никой не може да излиза или влиза в града, освен доставчиците на хранителни продукти, лекари и фармацевти. Европейски вирусолог: Не смятам, че всичко ще приключи за 2-3 седмици НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 мартВ четвъртия ден на влезлите в сила мерки срещу безцелното

В четвъртия ден на влезлите в сила мерки срещу безцелното ...

......... да се оборудва като интензивно отделение за лечение на 15 болни от коронавирус. А с решение на Областния оперативен щаб за полева болница при нужда ще бъде използвана бившата зала в парк „Македония“, където има възможност за осигуряване на КПП. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март


В Банско няма бедстващи български или чуждестранни граждани, съобщават от Общинския

В Банско няма бедстващи български или чуждестранни граждани, съобщават от Общинския ...

......... многократна употреба, осигурени от щаба, са разнесени в хранителни магазини в целия град. Създаден е списък с доброволци, които могат да се включат във всеки момент в случай на нужда. Засега, техният брой е достатъчен.Създава се организация за отваряне на офисите на банките, които преустановиха работа при налагане на карантината.


Строги мерки в Община Белица след налагането на пълна карантинав 

Строги мерки в Община Белица след налагането на пълна карантинав  ...

......... по света От снощи има предложение от граждани да града да бъде под пълна карантина като Банско, каза още кметът Ревански. "Не искам да го правим и засега няма да го правим. Умолявам гражданите да спазват правилата и вечерния час, да не се налага въвеждането на най-строги мерки.", каза той.


Втори ден Банско е по карантина. Заради коронавируса градът остава

Втори ден Банско е по карантина. Заради коронавируса градът остава ...

......... на дълга колона с надежда да се приберат по домовете си. Близо 10 души прекараха нощта в колите си, а останалите се върнаха в Банско, за да намерят подслон. Било им е предложено общежитие, в което да прекарат следващите 13 дни. Повечето от тях обаче отказали, тъй като нямат пари.


Снощи (17 март) от 19:00 часа Банско е в карантина

Снощи (17 март) от 19:00 часа Банско е в карантина ...

......... се хора, като имало няколко души под карантина и за тях полицията следи. „Те нямат никакъв самоконтрол – трябва да им се втълпи, че работата е сериозна. Нямаме установен случай с коронавирус”, изрично подчертаха от общината. Още: "Нови и нови ограничения в Европа заради коронавируса, който се проявява все повече"Искам да предупредя туроператорите да спрат своите клиенти да идват

Искам да предупредя туроператорите да спрат своите клиенти да идват ...

......... има два потвърдени случая на коронавирус, като единият е на дете – 9-годишно британче. В хотелите в Банско СПА центровете и басейните са затворени, има призив всички хотели да затворят. Още: "Втори случай на коронавирус в Банско" "Как се лекува коронавирус - описанието на началника на инфекциозната клиника на ВМА"


Екипът на кмета Община Петрич Димитър Бръчков допълни пакета от

Екипът на кмета Община Петрич Димитър Бръчков допълни пакета от ...

......... на предложените мерки е да бъдат компенсирани жителите на община Петрич, чиито доходи се формират от дейност, имаща пряка или косвена връзка с общинската собственост и местни налози. Пакетът от икономически мерки остава отворен за допълнения в зависимост от динамиката на обстановката, допълниха от Общината. Още за коронавируса - тук.


Ръководството на Юлен АД, дружеството, което стопанисви пистите в Банско,

Ръководството на Юлен АД, дружеството, което стопанисви пистите в Банско, ...

......... и по другите улици в Банско, както и в гр.Добринище. Припомняме, че потвърдените случаи на заразени с COVID – 19 в Банско са два: 9-годишно дете, пристигнало с близките си от Англия, и 78-годишен англичанин, живеещ постоянно в града от 2 години. Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март


Втори случай на заразен британски гражданин в Банско бе потвърден

Втори случай на заразен британски гражданин в Банско бе потвърден ...

......... и накъде отиват. Затова такива документи ще бъдат попълвани в Банско. Под карантина остават 5 души - двама възрастни и три деца, в апартхотел в града. Късно снощи едното от децата даде положителна проба за коронавирус, а пробите на останалите четирима бяха отрицателни. Още по темата четете в нашия блог.


Над 100 чуждестранни студенти са блокирани в общежитието на Американския

Над 100 чуждестранни студенти са блокирани в общежитието на Американския ...

......... момента сигурни условия - хигиената ни е на изключително високо ниво, и продължаваме, дори и в момента, да обсъждаме с ръководството на университета как да процедирамe". Около хиляда са студентите в Американския университет. По-голямата част от администрацията работи дистанционно. ОЩЕ: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 16 мартБежански лагер само на 8 километра от българската граница изграждат

Бежански лагер само на 8 километра от българската граница изграждат ...

......... сигурни, че напиращите към гръцката граница бежанци от Турция са част от политическия ход на турския президент Реджеп Ердоган, за да изнудва Европа. "Бежанците не бягат от войната, причините са икономически, искат ниско платената за европейците работа, която за тях е по-добре от нищо", смятат жителите на граничното село Кулата.


Община Банско направи технологично нововъведение в помощ на жителите на

Община Банско направи технологично нововъведение в помощ на жителите на ...

......... на общината. https://auslugi.com/public/home/bansko/index Дължимите данъци и такси се препоръчва да се правят чрез виртуалния постерминал https://bansko.imeon.bg/ или по банков път. Допълнителна информация, свързана с данъчните задължения, гражданите могат да получат на тел. 074988638 и 0877878049. Срокът за плащане на данъците с 5% отстъпка е до 30 април 2020 г.  


Към днешна дата в община Банско няма данни за увеличение

Към днешна дата в община Банско няма данни за увеличение ...

......... както и училищните автобуси. Те са свързани с повишаване нивото на хигиена, дезинфекция и ограничаване контактите в затворени помещения. Кметът на Банско издава предписание за засилване на контрола и превантивните мерки, които се отнасят за местата за настаняване и посещение от туристи, промишлените предприятия и производствените цехове в общината.  


Придошла заради поройния дъжд река отнесе временния мост, свързващ Мелник

Придошла заради поройния дъжд река отнесе временния мост, свързващ Мелник ...

......... разминаване, понеже е тесен. Заради разширението му бе изграден временен мост, който придошлата тази нощ река отнесе. В момента багери работят по възстановяването му, а движението към Мелник се извършва по обходен маршрут: Катунци-Златолист-Рожен-Кърланово-Мелник. Този маршрут обаче не е за препоръчване, понеже има труден участък между селата Златолист и Рожен.


Мъж, жена и малко дете Разложко са били настанени в 

Мъж, жена и малко дете Разложко са били настанени в  ...

......... предаде БГНЕС. По предварителна информация някои от членовете на семейството са с висока температура. Очакват се резултатите от тестовете за коронавирус COVID-19. Транспортиралият ги от Разлог до Благоевград спешен екип с линейката са били със защитни облекла.  ОЩЕ: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 9 март    Около 100 души превозвачи блокираха ГКПП Кулата на българо-гръцката граница

Около 100 души превозвачи блокираха ГКПП Кулата на българо-гръцката граница ...

......... Около 100 души превозвачи блокираха ГКПП Кулата на българо-гръцката граница заради мудната работа на пункта, предаде БГНЕС. Преграден е входът и изходът на ГКПП Кулата, не се пропускат никакви превозни средства.


Братът на бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Тотнъм Димитър

Братът на бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Тотнъм Димитър ...

......... Братът на бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Тотнъм Димитър Бербатов – Асен, е бил задържан снощи при полицейска акция в Благоевград, предаде БГНЕС.Асен е уличен в разпространение на наркотици. Арестът му е станал по време на полицейска операция с обиски по домовете на криминално проявени лица.


Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета

Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета ...

......... мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес, здравеопазването, спорта, културата и образованието, обществения ред и сигурност. Програмата е отворена за актуализация и допълнение с предложения на жителите на общината. Програмата за управление управление на Община Банско за периода 2019-2023 г. ще бъде публикувана в сайта на Община Банско www.bansko.bg


Кметът на Община Банско Иван Кадев и народният представител от

Кметът на Община Банско Иван Кадев и народният представител от ...

......... на по-ниските нива, където недостигът на кадри е още по-голям. Министър Сачева и придружаващите я посетиха три от социалните звена, предлагащи услуги в гр. Банско – Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – седмична грижа и Защитени жилища 1 и 2.


„Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5

„Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 ...

......... кара след него. До момента няма доказателства да е застрашил живота на пешеходеците. След повдигане на обвинението не е дал обяснения. Представил е документи, с които е показал добри характеристични данни. По-късно е освободен от ареста срещу гаранция от 5000 лв.”, каза още Ружена Елцинова.  Адвокатите на актьора отказаха коментар. 


Традиционно, след смяната на управление на дадено населено място, новият

Традиционно, след смяната на управление на дадено населено място, новият ...

......... на заседанията. Били сте секретар на община Банско до няколко месеца преди края на миналия мандат. Защо не останахте част от екипа на Икономов? Имах свое виждане както за бъдещето ми в личен план, така и за бъдещето на Банско. Част от резултатите са налице, предстои да видим и другите.


Като „разоряващо“ определи бюджетното наследство новият кмет на община Банско

Като „разоряващо“ определи бюджетното наследство новият кмет на община Банско ...

......... програма като част от стратегията за развитие на целогодишния туризъм в Банско; при нулеви средства за нови капиталови инвестиции – ще се правят разходи единствено за неотложни ремонти на улици и тротоари. За разяснение по темата с наследството Actualno.com изпрати въпроси на кмета Иван Кадев, отговорите на които очакваме.  


Кметът на Банско Иван Кадев проведе първата си работна среща

Кметът на Банско Иван Кадев проведе първата си работна среща ...

......... инж. Димитрова. Иван Кадев постави още въпроси за нуждата от допълнителни водохващания и довеждащи водопроводи за гр. Банско, допълнителен резервоар в м.Кошерината, проектиране на т.н. воден цикъл за юго-източната част на града. Маркирани бяха като предмет на обсъждане на следващата работна среща и проблеми с ВиК в гр.Добринище и с.Обидим.


Кметът на Банско Иван Кадев проведе първата си работна среща

Кметът на Банско Иван Кадев проведе първата си работна среща ...

......... инж. Димитрова. Иван Кадев постави още въпроси за нуждата от допълнителни водохващания и довеждащи водопроводи за гр. Банско, допълнителен резервоар в м.Кошерината, проектиране на т.н. воден цикъл за юго-източната част на града. Маркирани бяха като предмет на обсъждане на следващата работна среща и проблеми с ВиК в гр.Добринище и с.Обидим.


Община Банско взе участие в 24-то Международно туристическо изложение за

Община Банско взе участие в 24-то Международно туристическо изложение за ...

......... да открият нови бизнес - партньори, с които съвместно да бъде популяризиран града като целогодишен курорт. На срещите Банско беше презентиран като целогодишна дестинация с много атракции. Освен с приоритетния ски-туризъм, на туристическите агенти и туроператори бяха представени възможностите за природен, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/Уелнес.


Лек автомобил блъсна в Благоевград 42-годишен работник на общинската сметопочистваща

Лек автомобил блъсна в Благоевград 42-годишен работник на общинската сметопочистваща ...

......... СПО на МБАЛ-Благоевград. Установена е открита фрактура на глезена и травма на подбедрицата на другия крак. Мъжът е настанен в ортопедия. По неофициална информация собственикът на автомобила е открит, той казал, че колата му е била открадната тази нощ. По случая работят полицаите от Второ РУ на полицията в Благоевград.


Заради катастрофа е ограничено движението в двете посоки при км

Заради катастрофа е ограничено движението в двете посоки при км ...

......... е завъртял и се блъснал в отсрещен скат. По този начин е препречил напълно двете пътни ленти. Няма пострадали при инцидента. Пътят все още е блокиран. Движението се регулира от пътна полиция. Обходен маршрут: Симитли-Разлог - Гоце Делчев - Попови ливади - Катунци - пътен възел "Генерал Тодоров" и обратно.


Капама за 1000 човека, сготвена на площада, песни за Банско

Капама за 1000 човека, сготвена на площада, песни за Банско ...

......... ски Банско 2020! Но това не беше всичко! Най-добрите в света алпийки бяха под закрилата на хайдути, с помощта на които се проведе церемонията по теглене на жребия за третия ден от състезанията. В неделя, по определяното като супер трудно и технично трасе, дамите мерят сили в супер гигантския слалом.


Радвам се да видя толкова много и усмихнати лица. За

Радвам се да видя толкова много и усмихнати лица. За ...

......... откриването и награждаването на победителите в първия от трите състезателни дни. Най-малките от ски клуб „Юлен” асистираха при атрактивното теглене на жребия за състезателните номера на най-добрите алпийки в досегашното класиране за световната купа за утрешния старт. В събота по писта "Марк Жирардели" дамите отново ще мерят сили в спускането.


Доколко кметът на Благоевград е заплашен от прекратяване на правомощията

Доколко кметът на Благоевград е заплашен от прекратяване на правомощията ...

......... на преписката на ОИК, която да го отстрани. ОИК може да вземе същото решение като преди. То отново ще подлежи на обжалване. В тази врътка е възможно да мине година, докато се разбере действително ли кметът на Благоевград е настъпил закона и ще се провеждат ли там нови местни избори.  


Кметът на Благоевград Румен Томов ще обжалва пред ВАС решението

Кметът на Благоевград Румен Томов ще обжалва пред ВАС решението ...

......... ситуация“. Томов каза, че е заварил община Благоевград в много лошо финансово състояние и е затегнал финансовото дисциплина. Той ще сезира и прокуратурата. Относно музикалният фестивал "Франкофоли" Томов обяви, че окончателното решение на френската фирма е той да бъде преместен в София, а в Благоевград се подготвя друга културна програма.


Училище и детска градина в Благоевград бяха евакуирани заради сигнал

Училище и детска градина в Благоевград бяха евакуирани заради сигнал ...

......... пристигнаха пред училището, сигналът се проверява, по стандартна процедура в такива случаи сградата трябва да остане запечатана за 24 часа.БГНЕС Опразнена е и сградата на детската градина до училището. Полицаи и специалисти оглеждат помещенията и класните стаи в училището, намиращо се в кв. „Орлова чука”.Издирва се и подателят на сигнала.БГНЕС


Административният съд в Благоевград е категоричен, че кметът Румен Томов

Административният съд в Благоевград е категоричен, че кметът Румен Томов ...

......... промени решението си и да прекрати мандата на кмета Томов. Решението на Административния съд в Благоевград може да се обжалва пред ВАС. Ако и там решението бъде потвърдено, членовете на ОИК ще трябва да се съобразят, да прегласуват и да отстранят кмета, а след това да се насрочат нови избор


Две жени са били нападнати и ухапани от бездомни кучета

Две жени са били нападнати и ухапани от бездомни кучета ...

......... не застанаха пред камерата на телевизията и обясниха, че за момента не могат да предприемат конкретни мерки, защото приютът за кучета в града е пълен. От Нова тв припомнят, че в същия квартал на града преди месец дете е било жестоко нахапано, но тогава кучето е било прибрано в приют.


Кметът Иван Кадев подписа Договор за сътрудничество на Община Банско

Кметът Иван Кадев подписа Договор за сътрудничество на Община Банско ...

......... на ученици и студенти на различни образователни степени. Липсата образовани и обучени кадри е един от основните проблеми на туристическия бизнес в Банско и съседните общини, в които се развива тази индустрия. Това е основна причина за подписването на четиристранното споразумение, което скоро ще се изпълни с конкретно съдържание.  


Жители на три общини в Югозапада - Сатовча, Гърмен и

Жители на три общини в Югозапада - Сатовча, Гърмен и ...

......... Те се увеличават, а рискът от катастрофи - също”, коментира кметът на село Вълкосел Сюлейман Арунов. По думите му, пътната отсечка не е ремонтирана основно от построяването й в периода 1975-1978 г. По нея ежедневно пътуват около 15 000 жители от региона. Това е и единствената им транспортна връзка с Гоце Делчев.


Пожар затвори временно пътя за Гърция край Кресна, съобщава Нова

Пожар затвори временно пътя за Гърция край Кресна, съобщава Нова ...

......... съобщава Нова телевизия. Пламъците са избухнали около 11.00 часа в шивашки цех край шосето. Поради тази причина се наложи движението да бъде спряно. Веднага в участъка се образуваха дълги колони от автомобили. Малко преди 12.00 часа пожарът беше овладян, а пътят отново беше отворен. Към момента обаче трафикът остава интензивен.


Продължава издирването на обирджиите на митницата в Благоевград. По първоначална

Продължава издирването на обирджиите на митницата в Благоевград. По първоначална ...

......... каси, откъдето са отмъкнали сребърни накити и пари. Въпреки че все още не е изяснен точният размер на кражбата, но се знае, че откраднатата сума е голяма. По време на бягството крадците разпилели част от плячката в двора на митницата. Очаква се утре прокуратурата да даде повече подробности по случая.


Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на

Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на ...

......... в пиковите периоди. Общината и полицията апелират за спазването на регулацията на движение и за паркиране. Противопожарната служба, почистващата техника и линейките трябва да имат безпрепятствен достъп до всички точки на града и ски-зоната. Затова, контролните органи предупреждават, че стриктно ще следят за нарушения и ще бъдат безкомпромисни в санкционирането.


Първокласниците от НУ”Отец Паисий” в Банско сурвакаха кмета на общината

Първокласниците от НУ”Отец Паисий” в Банско сурвакаха кмета на общината ...

......... те споделиха мечтите си. Той покани децата в кабинета си и ги запозна със символите на  България, Банско и Европа. „Спокоен съм за утрешния ден”, заяви кметът, след като на въпроса му дали някое от децата иска да стане кмет като порасне, предизвика гора от вдигнати в знак на желание ръце.


Лек автомобил

Лек автомобил "Нисан" излетя от автомагистрала "Струма" тази сутрин в ...

......... което се преобръща настрани.БГНЕС В „Нисан”-а с водач 53-годишен гръцки гражданин пътува още един негов връстник. Двамата са с повърхностни наранявания, обработени са на място от екип на Спешна помощ-Благоевград, отказали са транспорт до болницата.БГНЕС На водача е взета проба за алкохол с дрегер и по неофициална информациятя е отрицателна.


С Купа

С Купа "Юлен" бе открит състезателния сезон за алпийците във ...

......... Замфиров, Мартин Замфиров и Иван Кузманов от СК Юлен, както и състезателите на СК Банско: Теодора Хаджирускова, Георги Проев, Лиляна Питова, Ива Скабрина, Симона Цекова, Тайс Тошкова и Никола Георгиев. Състезателите бяха наградени с купи от организаторите - СК Юлен , които осигуриха отлични условия и в двата стартови дни.


„Благоевград и още четири общини – Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, са

„Благоевград и още четири общини – Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, са ...

......... е като миналата година. Нека да заработи цялото депо, с всичките му инсталации и постепенно ще направим анализи за разходите. Тогава ще може на направим изчисления дали трябва да се увеличава такса смет, или не. Не е коректно сега да кажем дали ще се увеличи или намали, като нямаме данни.


Пожар избухна в таванско помещение на двуетажна къща в село

Пожар избухна в таванско помещение на двуетажна къща в село ...

......... Два екипа огнеборци са загасили пожара, на място е пристигнала и аварийна група на ЧЕЗ, която е изключила трафопоста до потушаванет она пламъците. БГНЕС Пламъците са засегнали и помещението под покрива, в което са се съхранявали леснозапалими материали.БГНЕС Причините за пожара се изясняват, но най-вероятно се касае за късо съединение.


Опашки за лифта в Банско, съобщава Сега на скиорите се

Опашки за лифта в Банско, съобщава Сега на скиорите се ...

......... да подготвим и ски пътя”, обясни Обрейков. Той допълни, че няма хора, които остават в планината. По думите му, ски индустрията „закъсва”, защото от близо 15 години не е направено нищо, което да улесни скиорите. Обрейков е категоричен, че въпреки проблемите, отлив от желаещи да карат ски над Банско няма.


Слабо земетресение беше почувствано в района на Белица, предаде БГНЕС.

Слабо земетресение беше почувствано в района на Белица, предаде БГНЕС. ...

......... Жители на село Краище, намиращо се на 2 км от Белица, заявиха за БГНЕС, че са чули бучене, след което са почувствали разклащане и един хоризонтален трус за няколко секунди. Също така не е имало клатещи се осветителни тела или паднали етажерки или други предмети. Няма пострадали или напукани сгради.


Трус с магнитуд 3,6 по Рихтер е регистриран край Банско

Трус с магнитуд 3,6 по Рихтер е регистриран край Банско ...

......... Трус с магнитуд 3,6 по Рихтер е регистриран край Банско в 19:36 часа. Това съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Трусът е на дълбочина 15,5 км. Засега няма данни за материални щети.


Трус с магнитуд 3,3 по Рихтер е регистриран край Банско

Трус с магнитуд 3,3 по Рихтер е регистриран край Банско ...

......... Трус с магнитуд 3,3 по Рихтер е регистриран край Банско в 19.36 часа. Това съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Трусът е на дълбочина 15,5 км. Засега няма данни за материални щети.


Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе

Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе ...

......... считам, че е най-редно Административният съд да се произнесе дали е нарушен някъде законът, или не", коментира той. Евродепутатът увери, че ако съдът отсъди, че всичко е наред по казуса, ще си стиснат ръцете и ще продължат да работят. Другият вариант по думите му е провеждането на нови кметски избори.


Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе

Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе ...

......... считам, че е най-редно Административният съд да се произнесе дали е нарушен някъде законът, или не", коментира той. Евродепутатът увери, че ако съдът отсъди, че всичко е наред по казуса, ще си стиснат ръцете и ще продължат да работят. Другият вариант по думите му е провеждането на нови кметски избори.


Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе

Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе ...

......... считам, че е най-редно Административният съд да се произнесе дали е нарушен някъде законът, или не", коментира той. Евродепутатът увери, че ако съдът отсъди, че всичко е наред по казуса, ще си стиснат ръцете и ще продължат да работят. Другият вариант по думите му е провеждането на нови кметски избори.


В последните работни дни на 2019 г. общинските съветници в

В последните работни дни на 2019 г. общинските съветници в ...

......... на кмета Иван Кадев за овладяване на ситуацията и осигуряване на топлоподаване на социални заведения и други абонати на топлофикацията. С решение за промяна на предназначението на терен в м.Забиница бе дадена зелена светлина за изграждане на нова бензиностанция, с което се очаква спад на цената на горивата в гр.Банско.


В последните работни дни на 2019 г. общинските съветници в

В последните работни дни на 2019 г. общинските съветници в ...

......... на кмета Иван Кадев за овладяване на ситуацията и осигуряване на топлоподаване на социални заведения и други абонати на топлофикацията. С решение за промяна на предназначението на терен в м.Забиница бе дадена зелена светлина за изграждане на нова бензиностанция, с което се очаква спад на цената на горивата в гр.Банско.


Кметът на Община Банско Иван Кадев и екипът му приеха

Кметът на Община Банско Иван Кадев и екипът му приеха ...

......... като целогодишна туристическа дестинация. Общинското ръководство на Банско увери дипломатите, че за румънските туристи, както и за всички гости на курорта, ще бъдат осигурени възможно най-добри и безопасни условия за престоя им. Потвърдени бяха намеренията да продължат и да се разширят партньорските отношения между община Банско и румънския град Петрошани.


Близо 200 души протестираха с медицински маски на лицата и

Близо 200 души протестираха с медицински маски на лицата и ...

......... си стиснаха ръцете с Лазаров, организатор на протеста. БГНЕС „Даваме отсрочка на кмета до пристигането на мобилните станции няма да протестираме”, обеща организаторът. На връщане към сградата на общината новият кмет бе изпратен с ръкопляскания. БГНЕС От седмица Благоевград е обвит в трайна мъгла, днешният протест бе въпрос на време.


Аварийно почистване на насъбрали се камъни върху подпорна стена се

Аварийно почистване на насъбрали се камъни върху подпорна стена се ...

......... село Железница. БГНЕСБГНЕС Предпазната мрежа върху подпорната стена се е напълнила с камъни и създава предпоставки за инциденти с преминаващите отдолу автомобили и камиони. БГНЕС-->БГНЕС Ремонтът се извърша от Областно пътно управление и пътно-поддържащата фирма.БГНЕС Върху стената е качен малък багер, който отстранява камъните. Ремонтът е сигнализиран с пъти знаци


Луксозният „Гранд хотел Банско“ отваря най-големия детски кът „Happy Kids“

Луксозният „Гранд хотел Банско“ отваря най-големия детски кът „Happy Kids“ ...

......... 3. Три дневна СПА почивка за цялото семейство в „Гранд Хотел Банско“ Рисунките трябва да бъдат изпратени до 23.12.2019 г. на адреса на хотела - гр. Банско, ул. Глазне 5 за „Гранд Хотел Банско“. Нашият коледен подарък е да видим много усмивки, смях и блясък в очите на всички деца!


Каруца с подплашен от пиратки кон се блъсна в паркиран

Каруца с подплашен от пиратки кон се блъсна в паркиран ...

......... аркада на веждата и рана под брадичката, правят му се изследвания. На място пристигна полиция, лекият автомобил „Рено Клио” е паркиран пред хранителен магазин, каруцата се е ударила в задната му дясна част, след което се е преобърнала. Пострадалият твърди, че не е управлявал каруцата.-->   БГНЕС Конят е невредим.


В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона

В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона ...

......... след себе си развитие във всички сфери на икономиката и бизнеса: лека промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, мебелно производство, инфраструктура, услуги. От кметството, Жирардели се обърна към банскалии: „В мое лице Банско продължава да има своя убеден помощник и адвокат за запазване и развитие на имиджа на „зимната столица на Балканите“!"


В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона

В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона ...

......... след себе си развитие във всички сфери на икономиката и бизнеса: лека промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, мебелно производство, инфраструктура, услуги. От кметството, Жирардели се обърна към банскалии: „В мое лице Банско продължава да има своя убеден помощник и адвокат за запазване и развитие на имиджа на „зимната столица на Балканите“!"


Само с един глас против местният парламент на община Петрич прекрати

Само с един глас против местният парламент на община Петрич прекрати ...

......... „Знаем, че сондажите са на 35-37 години. Да не стане ситуацията като в гр. Перник – да дойде един момент да не може да се инвестира в дружеството и да минем на воден режим. Това са въпроси, които предстоят и може би трябва да си дадем някакви отговори“, посочи той.


Изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

Изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ...

......... позицията за общоевропейско решение по линия на миграцията и убежището, защото само така биха се постигнали трайни резултати и необходимият баланс между солидарност и отговорност. В рамките на заседанието бяха обсъдени и теми, свързани с противодействието на правонарушенията и контрабандата, както и развитието на инфраструктурните проекти по ГКПП-"Кулата" и "Златарево".


Община Петрич изпрати писмо до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция „Митници“,

Община Петрич изпрати писмо до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция „Митници“, ...

......... 10 м. За изход от ГКПП и вход към нашата страна се предвижда ново пътно трасе с ширина 7 м. Според отразеното в плана, в обхвата на изходното трасе сега има изградена крайпътна ивица, но с одобряването на устройствения план се предвижда нейното премахване с цел изграждане на новото трасе.