Каруца с подплашен от пиратки кон се блъсна в паркиран

Каруца с подплашен от пиратки кон се блъсна в паркиран ...

......... аркада на веждата и рана под брадичката, правят му се изследвания. На място пристигна полиция, лекият автомобил „Рено Клио” е паркиран пред хранителен магазин, каруцата се е ударила в задната му дясна част, след което се е преобърнала. Пострадалият твърди, че не е управлявал каруцата.-->   БГНЕС Конят е невредим.


В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона

В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона ...

......... след себе си развитие във всички сфери на икономиката и бизнеса: лека промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, мебелно производство, инфраструктура, услуги. От кметството, Жирардели се обърна към банскалии: „В мое лице Банско продължава да има своя убеден помощник и адвокат за запазване и развитие на имиджа на „зимната столица на Балканите“!"


В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона

В деня преди  откриването на зимния сезон в Ски зона ...

......... след себе си развитие във всички сфери на икономиката и бизнеса: лека промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, мебелно производство, инфраструктура, услуги. От кметството, Жирардели се обърна към банскалии: „В мое лице Банско продължава да има своя убеден помощник и адвокат за запазване и развитие на имиджа на „зимната столица на Балканите“!"


Само с един глас против местният парламент на община Петрич прекрати

Само с един глас против местният парламент на община Петрич прекрати ...

......... „Знаем, че сондажите са на 35-37 години. Да не стане ситуацията като в гр. Перник – да дойде един момент да не може да се инвестира в дружеството и да минем на воден режим. Това са въпроси, които предстоят и може би трябва да си дадем някакви отговори“, посочи той.


Изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

Изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ...

......... позицията за общоевропейско решение по линия на миграцията и убежището, защото само така биха се постигнали трайни резултати и необходимият баланс между солидарност и отговорност. В рамките на заседанието бяха обсъдени и теми, свързани с противодействието на правонарушенията и контрабандата, както и развитието на инфраструктурните проекти по ГКПП-"Кулата" и "Златарево".


Община Петрич изпрати писмо до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция „Митници“,

Община Петрич изпрати писмо до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция „Митници“, ...

......... 10 м. За изход от ГКПП и вход към нашата страна се предвижда ново пътно трасе с ширина 7 м. Според отразеното в плана, в обхвата на изходното трасе сега има изградена крайпътна ивица, но с одобряването на устройствения план се предвижда нейното премахване с цел изграждане на новото трасе.Петрич. Направена бе първа копка за нов физкултурен салон на

Петрич. Направена бе първа копка за нов физкултурен салон на ...

......... се обучават над 400 ученици от първи до дванадесети клас. „За всички нас се сбъдва една десетилетна мечта. Благодарим за усилията на кмета Димитър Бръчков и неговият екип, които подготвиха и защитиха проекта за физкултурен салон“, каза директорът на училището Румен Стоянов. Срокът за изпълнение на проекта е осем месеца.


Тежка катастрофа между два тежкотоварни автомобила и лека кола затвори

Тежка катастрофа между два тежкотоварни автомобила и лека кола затвори ...

......... регистрация се удря в задната част на автовоз с благоевградска регистрация. Тъй като двата товарни автомобила са заклещени, пътят е напълно затворен. БГНЕСАвтомобилите се спират на пътен Симитли-Банско. БГНЕСИма опашка от над километър, а в посока Благоевград, е до Железница. Участъкът остава затворен до 12:00 часа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Петнадесетте сантиметра първи сняг и студът дадоха нов, бял и

Петнадесетте сантиметра първи сняг и студът дадоха нов, бял и ...

......... Пирин.БГНЕСБГНЕСБГНЕС Новият сняг, навалял преди три дни, и минусовите температури през нощта опаковаха в бяло дърветата в прохода на пътя Симитли-Разлог-Банско и Гоце Делчев.-->БГНЕСБГНЕСБГНЕСБГНЕС Така "Предел" отново блесна, облечен в бяло, а грейналото слънце топли, докато надолу - към Симитли и към Разлог и Банско цял ден днес властва мъглата.


Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини, предизвика

Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини, предизвика ...

......... година. „Зарята е красива, децата се радват и се създава празнично настроение, аз съм напълно съгласен с това. Трябва да подчертаем обаче, че радостта и празничното настроение стават реалност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това. „, подчертава още кметът Румен Томов.


Симитли. Църквата „Свети Николай” в махала Овнарска, село Градево години

Симитли. Църквата „Свети Николай” в махала Овнарска, село Градево години ...

......... баби и дядовци.През 1886 година има данни, че църквата за първи път е посетена от митрополит. В последните години беше обновен покривът на храма, сложен бе железен кръст на върха й, и беше изграден навес с много седящи места около нея. Всичко това с доброволен труд и дарения от миряни.Банско сведе глава в почит пред любимия си син -

Банско сведе глава в почит пред любимия си син - ...

......... черно-белите фотографии, с думите на най-близките хора и на съвременници на Вапцаров, изложбата стана още по-вълнуваща с изпълнението на любимата банска песен на поета, с песен по негови стихове, с наученото наизуст от децата и със спонтанно рецитираното от кмета на Банско, Иван Кадев, любимо негово стихотворение - "На прощаване".


Батальонно тактическо учение „Вратица 2019” се проведе от 2 до

Батальонно тактическо учение „Вратица 2019” се проведе от 2 до ...

......... ротно тактическо учение с механизирана рота от състава на Трети механизиран батальон от Бригадното командване.МО Офицер, планиращ учението, беше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението - командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - майор Симеон Гаджев от щаба на Бригадното командване.


Банско. В днешния ден, когато православните християни празнуват Никулден, жителите

Банско. В днешния ден, когато православните християни празнуват Никулден, жителите ...

......... на с.Обидим обединиха усилията си, за да обновят храма в селото. С благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, вярващите вече ще се черкуват в напълно ремонтираната църква. Ръководството на Община Банско и общинските съветници засвидетелстваха с присъствието си на литургията почит към покровителя на храма - Свети Николай Чудотворец.


Банско. Банско сведе глава в почит пред любимия си син

Банско. Банско сведе глава в почит пред любимия си син ...

......... черно-белите фотографии, с думите на най-близките хора и на съвременници на Вапцаров, изложбата стана още по-вълнуваща с изпълнението на любимата банска песен на поета, с песен по негови стихове, с наученото наизуст от децата и със спонтанно рецитираното от кмета на Банско, Иван Кадев, любимо негово стихотворение - "На прощаване".


Симитли. Историята на храм „Св. Никола“ в село Градево, Община

Симитли. Историята на храм „Св. Никола“ в село Градево, Община ...

......... Те са помогнали не само с пари, но и с труд. Всичко, което е било необходимо за изграждането на църквата е докарано на ръка и с волски коли“, уточни той. Кметският наместник на село Градево подчерта, че за строителството на храм „Св. Никола“ е използван много качествен материал. Ливия НИНОВАПетрич. На тържествена церемония бяха включени коледните светлини на 12-метровата

Петрич. На тържествена церемония бяха включени коледните светлини на 12-метровата ...

......... желания на всички петричани. Хиляди лампички грейнаха върху 12-метровата елха в Петрич, в светлини блесна и целият градски площад. Дядо Коледа пристигна веднага, след като беше извикан от послушните деца на Петрич, за да ги изненада и зарадва. Празнични илюминации озариха небето и ознаменуваха началото на Коледно-новогодишните празници. Ливия НИНОВА


Благоевград. На тържествена церемония, ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“

Благоевград. На тържествена церемония, ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ...

......... изградения диалог и ще даде възможност за по-тясно сътрудничество между двата университета и засилване на научния и академичен обмен. В рамките на церемонията, на която присъстваха студенти, преподаватели и докторанти, проф. Карл Казер изнесе публична лекция на тема: „Cultures in the Visual Balkans: Challenge of the 21st Century?“. Ливия НИНОВА


Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на 14

Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на 14 ...

......... наболелия от години въпрос за изграждане на втора кабинкова линия, кметът на Банско отново заяви, че докато ВАС не излезе с решение по казуса, никакви действия не могат да бъдат предприети. Решението на съда ще предопредели и следващите стъпки за решаване на проблема с достъпа на туристите до ски-зоната.  


Банско. Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на

Банско. Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на ...

......... на наболелия от години въпрос за изграждане на втора кабинкова линия, кметът на Банско отново заяви, че докато ВАС не излезе с решение по казуса, никакви действия не могат да бъдат предприети. Решението на съда ще предопредели и следващите стъпки за решаване на проблема с достъпа на туристите до ски-зоната.


Симитли. Лекция под надслов „Животът е с предимство“ беше изнесена

Симитли. Лекция под надслов „Животът е с предимство“ беше изнесена ...

......... в местния парламент – Вилимир Александров, също възпитаник на училището, увери учениците, че срещите ще продължат и могат да бъдат дискутирани теми, предложени от самите тях. В навечерието на най-светлите празници това събитие е добър пример за добра практика и мисъл за бъдещето, защото „Животът е с предимство“. Ливия НИНОВА


"Два от черните лебеди, които изчезнаха от благоевградския парк "Бачиново", ...

......... се вижда, че това е лисица", посочи Васил Бачев. БГНЕС "Предстои да се предприемат мерки за залавянето й, тъй като ограничаването на свободата на лебедите е невъзможно", допълни той. БГНЕСПродължава търсенето на още един от черните лебеди. Работниците, които се грижат за тях се надяват, че ще бъде открит невредим.


Сезонът във водещия ски курорт в България - Банско, ще

Сезонът във водещия ски курорт в България - Банско, ще ...

......... че се водят съдебни дела, очаква се решение на ВАС, аз не мога да коментирам решението. Каквото и да бъде то, ние ще го приемем и впоследствие ние ще взимаме решения, с които да продължим работата по изграждане на втори кабинков лифт и уплътняване на ски зоната", обясни Кадев.  


На редовното си заседание Общинският съвет днес прие редица важни

На редовното си заседание Общинският съвет днес прие редица важни ...

......... на хората с интелектуални затруднения. Единодушно беше прието решение за запазване на цената на храната в млечната кухня. Предстоящите стартове за Световната купа по ски, които ще се проведат в Банско през м.януари 2020 г. ще бъдат подпомогнати финансово със средства от бюджета за новата година, решиха още съветниците.  


Банско. На редовното си заседание Общинският съвет в Банско днес

Банско. На редовното си заседание Общинският съвет в Банско днес ...

......... спорт на хората с интелектуални затруднения. Единодушно беше прието решение за запазване на цената на храната в млечната кухня. Предстоящите стартове за Световната купа по ски, които ще се проведат в Банско през м.януари 2020 г. ще бъдат подпомогнати финансово със средства от бюджета за новата година, решиха още съветниците.


Добринище. Издирва се Борис Топузов, на 77 години, от град

Добринище. Издирва се Борис Топузов, на 77 години, от град ...

......... 2019 г., като последно е забелязан в град Добринище, облечен с работно светло, доково палто, черни панталони и черен каскет. Трудно подвижен е. Призовават се всички, които имат информация за него, да уведомят най-близкото районно управление на МВР, или да съобщят на тел. 112, а също и на тел. 074988660.


Бившата „Арпомах“, сега „Грома холд“, ще строи път за достъп

Бившата „Арпомах“, сега „Грома холд“, ще строи път за достъп ...

......... която вече има над 5 хиляди посетители годишно. Целта на проекта е да се изгради по-сигурна връзка и достъпност до посещаваните туристически обекти и да подпомогне икономическия растеж в района. Средства на стойност 1,2 млн. лв. за този обект са осигурени с постановление на Министерския съвет от 31-ви май т.г.   


Банско. Анелия Чобанова, ученичка от 3 а клас, в НУ

Банско. Анелия Чобанова, ученичка от 3 а клас, в НУ ...

......... заедно сътвориха песен, озаглавена „Чудеса“, по идея на Богомила Трайкова. С посланието: „Чудото си ти!“. Третокласничката от Банско Анелия Чобанова за трети път печели награда в конкурса в категорията Детско писмо, като тази година нейното писмо е включено в специален сборник с 50 от най-хубавите писма в историята на конкурса.


Благоевград. Два черни лебеда и една патица, обитаващи парк „Бачиново“

Благоевград. Два черни лебеда и една патица, обитаващи парк „Бачиново“ ...

......... черни лебеда е останал само един. „Два от лебедите са видени в река Струма край Симитли. През вчерашния ден на място имаше наши екипи, които ги търсеха, но не успяха да ги намерят. Надявам се да успеем, за да ги върнем в езерото на парк „Бачиново““, отбеляза Бачев. Ливия НИНОВА


Благоевград. Опазването на горите от пожари е един от основните

Благоевград. Опазването на горите от пожари е един от основните ...

......... за предотвратяване на пожари в горската система на България. Получената днес система за наблюдение ще бъде монтирана на територията на „Държавно ловно стопанство Витошко-Студена”, като в периметъра й ще попадат гори в Пернишко, Радомирско и Самоковско. На събитието присъства и представител на посолството на Китайската народна република в Република България.


Симитли. Международният ден на хората с увреждания бе отбелязан в

Симитли. Международният ден на хората с увреждания бе отбелязан в ...

......... Симитли. А за финал, учениците изиграха и едно китно хоро. Празникът бе изпълнен с много настроение, хора, танци и усмивки. Отбелязването на Международният ден на хората с увреждания винаги се превръща в празник с голяма веселба за членовете на клуба. Дълги хора и много усмивки направиха веселбата истинска. Ливия НИНОВА


Петрич. Силен интерес бе проявен към Международния турнир по шахмат

Петрич. Силен интерес бе проявен към Международния турнир по шахмат ...

......... „Гоце Делчев“, се представи най-добре във възрастова група до десет години. Петя беше и най-малкият участник тази година в турнира по шахмат в памет на Димитър Георгиев. Турнирът е с най-висок награден фонд в шахмата – 4 хил лв., осигурени от Община Петрич, която е и основен организатор. Ливия НИНОВА


Комисията по петициите в Европейския парламент затвори подписката срещу изграждането

Комисията по петициите в Европейския парламент затвори подписката срещу изграждането ...

......... и Ботевград : 42 641 автомобила по АМ "Тракия" между София и Пловдив). ЕК смята и, че България не е защитила в достатъчна степен необходимостта през Кресна да минава магистрала, както и че тя ще има много завои заради естеството на терена, което ще доведе до повишена опасност от катастрофи.


Банско. Всяко дете заслужава възможността да отгледа собствено дърво -

Банско. Всяко дете заслужава възможността да отгледа собствено дърво - ...

......... Инициативата беше посрещната с огромен ентусиазъм от децата на Банско. 1200 деца посадиха семена на червен американски дъб и явор. На всяка саксия те написаха кога и от кого е посадено растението и поеха грижата за две години да отгледат фиданка, която след това ще бъде засадена в градска среда.


Благоевград. Продължаваме да констатираме случаи, при които работникът се договаря

Благоевград. Продължаваме да констатираме случаи, при които работникът се договаря ...

......... до началото на месец ноември общия брой на проверките, които са извършени от тях е 163. „Във връзка с постъпили сигнали, са извършени 19 проверки, от които 14 са във връзка с постъпили сигнали от граждани за неизплатени трудови възнаграждения, обезщетения от неизползван отпуск и други“, уточни Симитчийска. Ливия НИНОВА


Симитли. Над 1 тон хранителните продукти събраха жителите на Община

Симитли. Над 1 тон хранителните продукти събраха жителите на Община ...

......... в храма в Симитли, преди даренията да отпътуват, е помолил за здраве и спасение на всички, включили се в дарителската кампания. Енориашите от Симитли, отнесли даренията, бяха водени от отец Методи и от отец Евгени. Там те бяха посрещнати от отец Григорий и от монахинята, помагаща в дома. Ливия НИНОВА


Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев проведе работна среща

Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев проведе работна среща ...

......... приемане на новия план за управление на НП „Пирин“, тъй като старият план отдавна е изтекъл и не дава адекватна уредба на територията. Това би спомогнало за изпълнението на редица приоритетни за активния зимен сезон дейности. Ски сезона в „зимната столица на Балканите“ тази година се открива на 14 декември.


Два леки автомобила –

Два леки автомобила – "Ауди" и "Мерцедес", се удариха на ...

......... водачка на „Ауди”-то от София е транспортирана до МБАЛ-Благоевград с травма на крака, има съмнения за фрактура, правят ѝ се изследвания. Другият шофьор е с травма на лицето от отворилата се въздушна възглавница на лекия автомобил. Причините за катастрофата се изясняват, кой е отнел предимство установява патрул на Пътна полиция.


Майка на първокласничка сигнализира, че 7-годишната ѝ дъщеря е унижавана

Майка на първокласничка сигнализира, че 7-годишната ѝ дъщеря е унижавана ...

......... да е удряла Стефани, която пък първа била посегнала на съученичката си. По желание на родителите Стефани е преместена в друга паралелка на същото училище. Миглена Димитрова е педагог с 22 години стаж в образователната система, а това е първи сигнал срещу нея.Учителката най-вероятно ще получи порицание и административно наказание. 


Банско. Ерзурум е едно от най-старите селища в Близкия Изток,

Банско. Ерзурум е едно от най-старите селища в Близкия Изток, ...

......... тези резултати, на заинтересованите страни ще бъдат предложени решения и финансови параметри за прилагането им. Гостите от Ерзурум и домакините от Банско изразиха общо задоволство от установеното сътрудничество и заявиха желание в бъдеще връзките между двете общини да продължат и да се разширяват в областта на икономиката, спорта и културата.


Петрич. Ново отделение по клетъчна терапия бе открито в МБАЛ

Петрич. Ново отделение по клетъчна терапия бе открито в МБАЛ ...

......... Петрич за финансовата и логистична подкрепа изрази още управителят на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Руските медици поясниха, че клетъчната терапия е съвременен метод в помощ на пациенти със сериозни заболявания, когато не може да се помогне с хирургично лечение или традиционни терапии и води до реално подобряване на клиничните показатели.


Благоевград. Проф. д-р Борислав Юруков е преизбран за ректор на

Благоевград. Проф. д-р Борислав Юруков е преизбран за ректор на ...

......... Вчера са били избрани още председател и заместник-председател на Общото събрание на Югозападния университет. За председател с 262 гласа „за“ бе избрана проф. д-р Габриела Белова – заместник-декан на Правно-историческия факултет. С 235 гласа „за“ заместник-деканът на Природо-математическия факултет проф. д.н. Марио Митов беше избран за заместник-председател на Общото събрание.


Банско. Община Банско се побратими с Метрополитен Община Ерзурум, Турция,

Банско. Община Банско се побратими с Метрополитен Община Ерзурум, Турция, ...

......... да подкрепя всички проекти и инициативи, които са в интерес и на двете общини. Проектът "Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда" е финансиран по европейска програма за побратимяване на градове. Водеща организация в проекта е Метрополитен Община Ерзурум. В рамките му ще бъдат извършени общо седем дейности. Ливия НИНОВА


Петрич. Две нови линейки бяха осигурени за Центъра за спешна

Петрич. Две нови линейки бяха осигурени за Центъра за спешна ...

......... „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ ще се осигури подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинската помощ и за осигуряването на равнопоставен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания.


Благоевград. Предприели сме всички необходими мерки за ограничаване разпространението на

Благоевград. Предприели сме всички необходими мерки за ограничаване разпространението на ...

......... площ с размер 3 км. Зона Б е с площ 25 км и Зона В, която е с площ 172 км“, каза още Михайлов. Той добави, че във всяка една от площите са въведени различни ограничения, свързани с посещението на горски територии, лов, добив на дърва и други. Ливия НИНОВА


Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и ...

......... Благоевградска област – Петрич. Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич. Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Ливия Нинова.


Симитли. Новият параклис „Св. Александър Невски“ край село Ракитна, община

Симитли. Новият параклис „Св. Александър Невски“ край село Ракитна, община ...

......... родовата памет, която обединява предци и потомци и ще носи името на Св. благоверен княз Александър Невски. На мястото беше намерена и уникална керамика, на която се явяват десетки светци по думите на Йордан Серафимов, който е един от строителите на параклиса, вярващите ще разпознаят много от светиите. Ливия НИНОВА


Пламна комин на заведение в Благоевград, което принуди клиентите да

Пламна комин на заведение в Благоевград, което принуди клиентите да ...

......... местопроизшествието се отзоваха по две пожарни и линейки.   БГНЕСГорял е комин, пожарът тръгнал от мазнина, наслоена по него от скарата в ресторанта, намиращ се в парк „Бачиново“. Клиентите и персоналът не са пострадали, напуснали са своевременно заведението. Огънят е загасен.Преди над 5 години пожар унищожи покрива на същия ресторант.


Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев и неговият екип

Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев и неговият екип ...

......... за отдих. Все още е дискусионен въпросът кога е най-подходящото време за зареждането на някои от търговските обекти. Общинската управа заяви готовността си да координира работата на институциите и да съдейства според правомощията и възможностите си при решаване на проблемите. Кметът Иван Кадев ще организира подобни срещи регулярно всеки месец.


Благоевград. Спектакълът, който ще представим в Благоевград и още 9

Благоевград. Спектакълът, който ще представим в Благоевград и още 9 ...

......... „Левски“, които показват, че спортът е и изкуство“, допълни Робева. Тя изрази радостта си от това, че община Благоевград има дава зала безвъзмездно. „Така, дори да се окаже, че представянето ни в Благоевград е на загуба, наемат за залата ще бъде разпределен между участниците от града“, коментира Робева. Ливия НИНОВА


Благоевград. Благоевград ще бъде първият град, в който ще се

Благоевград. Благоевград ще бъде първият град, в който ще се ...

......... ще могат да видят не само приходите, но и разходите. Тук няма скрито – покрито. Освен това на всеки билет се прикачва касов бон. До сега не съм си позволила да посрамя името си в това отношение, няма да го направя и за напред“, категорична бе Нешка Робева. Ливия НИНОВА


Благоевград. Кметът Румен Томов проведе среща с директорите на училища

Благоевград. Кметът Румен Томов проведе среща с директорите на училища ...

......... този въпрос. Също така се обсъди подобряването на материалната-техническа база в училището, освежаване на пешеходната пътека, тъй като институцията е разположена в промишлената зона на града. Поемам ангажимент да разреша проблемите, също искам да споделя, че една част от исканията и предложенията за промени са заложени в предизборната ми програма“.


Банско. Председателят на Общински съвет Банско Димитър Русков проведе работна

Банско. Председателят на Общински съвет Банско Димитър Русков проведе работна ...

......... Банско. На нея бяха обсъдени въпроси във връзка с провеждането на 23-та Международна конференция ЗНАНИЕТО В ПРАКТИКАТА, на която Община Банско ще бъде съорганизатор. От 12 до 15 декември ИКМ с сътрудничество с още 47 университети, факултети и институти в Банско ще се проведе форум под наслов "Дигитален туристически маркетинг".


Банско. От днес в екипа на кмета Иван Кадев работят

Банско. От днес в екипа на кмета Иван Кадев работят ...

......... Банско. От днес в екипа на кмета Иван Кадев работят още двама специалисти. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. Иван Докторов ще изпълнява функциите на секретар до провеждането на конкурс, според законовите разпоредби. Йорданка Цакова е назначена като главен експерт "Социални дейности".


В съответствие с плана за ремонтните работи, са възможни промени

В съответствие с плана за ремонтните работи, са възможни промени ...

......... и осветлението, ще се ремонтира навесната конструкция над пътното платно, ще бъде модернизиран съществуващия трафопост, ще се поставят нови кабини за работа на служителите, ще бъдат изградени нова рентгенова площадка, както и пречиствателна станция за отпадните води.--> Реконструкцията на ГКПП "Кулата" се очаква да приключи през пролетта на следващата година.


Банско. За втори път Държавната агенция за защита на детето

Банско. За втори път Държавната агенция за защита на детето ...

......... противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Церемонията бе открита от председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. На събитието присъстваха министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и неговият екип. Наградата на община Банско бе връчена от Султанка Петрова – зам.-министър на МТСП на заместник-кмета на Община Банско Костадин Атанасов.


В читалище „Никола Вапцаров” беше даден старт на XIX-ия Международен

В читалище „Никола Вапцаров” беше даден старт на XIX-ия Международен ...

......... KIDS. Събитието ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света и събира световния елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва 15 мотивационни презентации и работилни от чуждестранни и български гости. Президент на Международното Жури е екстремната режисьорка, алпинистка и пътешественичка Елиза Кубарска от Полша.


Благоевград. В резултат на валежи от следобедните часове ще има

Благоевград. В резултат на валежи от следобедните часове ще има ...

......... на 21 ноември, в резултат на валежи,  повишения ще има в долното течение на река Струма и във водосборите на реките Места, Доспат и Пиринска Бистрица. На 22 ноември нивата на реките в басейна ще се понижават или ще останат без изменения. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.


Път през

Път през "Натура 2000", с незаконни процедури заради Община Петрич ...

......... каза, че в момента, в който се постави асфалтът, почва да идва и бетонът. А по думите на Ковачев, в местността трябва да има само пейки, хората идват да се помолят, но кметът се оплака, че нямало къде да се нощува в Рупите и постоянно му се обаждали за проблема.


Симитли. Полина Равначка от листата на ПП ГЕРБ положи клетва

Симитли. Полина Равначка от листата на ПП ГЕРБ положи клетва ...

......... предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Тя заема мястото, освободено от напусналия по собствено желание ОбС парламентарист Янко Ангелов от квотата на ПП „ГЕРБ“. На заседание на Общински съвет днес Полина се закле пред председателя на ОбС Владимир Христов, общински съветници, кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Ливия НИНОВА


Банско. Три златни, два сребърни и три бронзови медала завоюваха

Банско. Три златни, два сребърни и три бронзови медала завоюваха ...

......... младша възраст Станислав Дарелов -2 място спаринг деца до 55 кг 12-13 г. Мартин Димитров 2 място спаринг деца до +60 кг 12-13 г. Следващатото състезание и последното за тази календарна година е силният турнир "Крал на Таекуондо", което ще се проведе в гр. Солун, Гърция на 14-15 декември .


Банско. Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание,

Банско. Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание, ...

......... С друго решение, кметът на общината Иван Кадев беше упълномощен да сключи нов договор с ТП „ДГС Места”. Промените се налагат от факта, че директорът на ТП”ДГС Добринище” инж. Благой Кишев е общински съветник. Всички решения на първата редовна сесия на Общински съвет – Банско бяха приети с пълно единодушие.


Петрич. Продължаваме събирането на изделия за кампанията „Капачки за бъдеще“.

Петрич. Продължаваме събирането на изделия за кампанията „Капачки за бъдеще“. ...

......... няколко пъти. „Смятам, че ще успеем да запазим първото си място и през следващата кампания“, допълни Станоев. „Фокус“ припомня: В община Петрич има поставени три метални сърца. Едното е в квартал „Дълбошница“, другото е в центъра, а третото е в квартал „Поляните“. Последното бе монтирано през месец август. Ливия НИНОВА


Симитли. Огромен интерес предизвика „Нощта на театрите“ в Симитли. Това

Симитли. Огромен интерес предизвика „Нощта на театрите“ в Симитли. Това ...

......... му в Симитли никога няма да спре. Близки и приятели, съученици и гости препълниха залата и с бурни аплодисменти показаха възхищението си от представлението. Незабравимото представление „Поличба“ - Драматичен театър ,,Проф. Енчо Халачев“ с нов прочит на режисьора Бранимир Митов изправи публиката на крака, а аплодисментите бяха неспирни. Ливия НИНОВА


Евродепутатът от

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев е внесъл предложение в ...

......... защото става въпрос за проект, който всъщност няма ОВОС, както и това, че графикът за изграждане и исканите от България пари са "необмислени" и/или "сгрешени". Освен това – има нарушение на евродирективи (Директива за местообитанията, Директива за птиците и Директива по ОВОС). Повече подробности научете в този материал!    


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) избра кой ще прави трасето на ...

......... "Струма" през Кресненското дефиле се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". Дали обаче ще има европари - съмнението е голямо, защото ЕК не е съгласна с проекта точно през Кресненското дефиле - вижте защо в този материал!


Благоевград. Превърналите се в традиция коледни къщички в Благоевград отново

Благоевград. Превърналите се в традиция коледни къщички в Благоевград отново ...

......... храни и напитки. Коледните съоръжения ще радват жители и гости на града до началото на следващата година, когато ще бъдат демонтирани. Къщичките допълват празничното настроение в Благоевград паралелно с богатата коледна украса, която Общината поставя традиционно, както в централна градска част, така и в кварталите на областния център. Ливия НИНОВА


Петрич. Димитър Бръчков положи клетва като кмет на Община Петрич,

Петрич. Димитър Бръчков положи клетва като кмет на Община Петрич, ...

......... Карадалиев – ЗАЕДНО за промяната; Росен Срадков – ЗАЕДНО за промяната; Радой Стоев – НФСБ; Благой Калъпсъзов – коалиция НИЕ,Гражданите; Георги Божанин – коалиция НИЕ,Гражданите; Валентин Парапунов – СДС и Илия Пашов – ПП БЗНС. На всички тях също бяха връчени сертификати от Общинска избирателна комисия – Петрич. Ливия НИНОВА


Петрич. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов откри първат сесия

Петрич. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов откри първат сесия ...

......... каза още Михайлов. Той изрази увереност, че в края на мандата всички заедно ще успеят да реализират всичко онова, което са обещали на жителите на Община Петрич. „Очакванията към Вас са големи, но съм убеден, че ще направите всичко възможно, за да оправдаете очакванията на хората“, допълни Михайлов. Ливия НИНОВА


Пътнически влак блъсна мъж, пресичащ неправилно жп релси край Благоевград.БГНЕСБГНЕС

Пътнически влак блъсна мъж, пресичащ неправилно жп релси край Благоевград.БГНЕСБГНЕС ...

......... 14:55 часа от близкия квартал "Струмско". БГНЕСТой е пресичал жп линията под моста на Е-79 преди - новият гробищен пак. Пострадалият е настанен в болницата с политрамва и в много тежко състояние.БГНЕС-->Влакът е спрял на място. Към момента текат следствени действия, като не е ясно кога движението София-Кулата ще бъде възстановено.