Пловдив. Стотици деца твориха в първия ден на Коледния панаир

Пловдив. Стотици деца твориха в първия ден на Коледния панаир ...

......... както и красиви елхи от хартия. И тази година е разположено традиционното ателие за сладки, където децата могат да украсят свои кулинарни шедьоври. В програмата са включени още и архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, преспапиета. Коледният панаир продължава и през утрешния ден, като началото му е от 10.00 часа.


Благоевград. Биг Бенд-Благоевград и Музикално училище „Престо“ представиха съвместен коледен

Благоевград. Биг Бенд-Благоевград и Музикално училище „Престо“ представиха съвместен коледен ...

......... свят. Концертът бе част от празничната програма, организирана от Община Благоевград. Коледният фестивал, тази година преминава под мотото „Следвай звездата,озари пътя!“. Биг Бенд- Благоевград подготвят още един концерт за жителите и гостите на Благоевград. Той ще се проведе под надслов “Let it snow” в зала „Пейо Яворов“ на 17 декември.


Банско. Откриване на ски сезон 2018/ 2019 година ще се

Банско. Откриване на ски сезон 2018/ 2019 година ще се ...

......... шествие и лазерно шоу. Половина час по-късно ще се проведе ѝ официалното откриване на ски сезона с участието на официалните гости и ски легенди. Веднага след това ще има празнична заря. Зимният празник ще завърши с концерт на Румънеца и FolkustiX – световни хитове преплетени с български фолклор. Ливия НИНОВА


София. Биг Бенд - Благоевград и Музикално училище „Престо“ представиха

София. Биг Бенд - Благоевград и Музикално училище „Престо“ представиха ...

......... цял свят.Концертът бе част от празничната програма, организирана от Община Благоевград. Коледния фестивал, тази година преминава под мотото „Следвай звездата,озари пътя!“. Биг Бенд- Благоевград подготвят още един концерт за жителите и гостите на Благоевград. Той ще се проведе под надслов “Let it snow” в зала „Пейо Яворов“ на 17 декември.


Благоевград. Със съвместни коледни концерти „Заедно на една сцена“, съставите

Благоевград. Със съвместни коледни концерти „Заедно на една сцена“, съставите ...

......... Христово,артистите ще съчетаят стилови движения и музика. Концертите са част от Коледен фестивал 2018, който тази година се провежда под мотото „Следвай звездата, озари пътя!“. Всяка година ансамбъл „Пирин“ подарява за своите фенове празнична програма и магично изживяване. Билети за събитията може да намерите на касите на зала „Пейо Яворов“.


Благоевград. Поради липса на кворум не се проведе извънредната сесия

Благоевград. Поради липса на кворум не се проведе извънредната сесия ...

......... позиции. Тя запозна хората в залата за дейността на Каменната опера. В пресконференцията, която се осъществи след липсата на кворум на Общинския съвет, изказвания направиха и Манол Стоянов – художник и сценограф, Кънчо Кожухаров – писател, и други хора на изкуството, които подкрепиха колегите си от Каменната опера. Денис НИКИФОРОВБлагоевград. Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо“ представят съвместен

Благоевград. Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо“ представят съвместен ...

......... Общината. Концертът е част от празничната програма на Община Благоевград, която преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя!“. Биг Бенд- Благоевград подготвят още един коледен концерт за жителите и гостите на Благоевград. Събитието ще премине под надслов „Let it snow” на 17 декември от 18.30 часа. Джаз Коледа очаква благоевградчани.


Благоевград. Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува

Благоевград. Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува ...

......... Ансамбъл за източно пеене „Софийски псалти“ и формация „Големите български гласове“. Изложбата е юбилейна и е посветена на 130 години от рождението на Борис Георгиев /1888-1962/, патрон на Градската художествена галерия във Варна. Експозицията ще остане подредена и достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 януари 2019 година.


Благоевград. Пета поредна вечер децата на Благоевград ще слушат и

Благоевград. Пета поредна вечер децата на Благоевград ще слушат и ...

......... часа, като преди това, по традиция, малчуганите ще получат топли напитки и бисквити. Днес е последната вечер от поредицата „Часът на приказния разказвач“. Това е инициатива, част от Коледен фестивал, който тази година преминава под мотото „Следвай звездата,озари пътя!“. Поредицата се превърна в една от най-предпочитаните за децата на града.


Благоевград. С детско шоу актьорите Игор и Иван забавляваха малчуганите

Благоевград. С детско шоу актьорите Игор и Иван забавляваха малчуганите ...

......... усмивки. И тази вечер децата бяха посрещнати с топли напитки и бисквити, а детския кът около камината ги очакваше. „Часът на приказния разказвач“ продължава и утре, когато е и последната вечер на поредицата за тази година. В ролята на разказвачи влизат актьорите от Общински куклен театър, които ще разкажат „Пепеляшка“.


"Обединени патриоти" отново опитват да повлияят на защитени територии в ...

......... в Комисията по околна среда. Сега предложението има няма как да бъде прието, без Народното събрание да направи нарушение", смятат природозащитниците. И питат къде са обосновките, оценките за въздействие и финансовата оценка на текста. Припомняме, че делото за Плана на Пирин беше върнато от петчленка на тричленка през този месец.Посланикът на Ирландия в България Майкъл Форбс проведе работна среща

Посланикът на Ирландия в България Майкъл Форбс проведе работна среща ...

......... възможна пряка намеса в работата на частния сектор, публичните власти имат лостовете да упражняват влияние, да бъдат посредниците, които да подпомагат разрешаването на различни спорове”, заявил г-н Кирицов в края на работното посещение и поканил посланика да посети Банско по време на Световната купа по ски през февруари 2019 г.


На Третите Годишни награди на Министерството на туризма, Банско отново

На Третите Годишни награди на Министерството на туризма, Банско отново ...

......... за развитието на курорта” допълни той. Церемонията се проведе в Централния Военен Клуб, и бе домакинствана от министър Николина Ангелкова, в присъствието на председателят на 44-то Народно събрания Цвета Караянчева, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, посланици, народни представители и други.


Часове след като се разбра новината, че завеждащият хирургия в

Часове след като се разбра новината, че завеждащият хирургия в ...

......... протест. Може би това е информация, тиражирана в социалните мрежи".  Припомняме, че вчера се появи официална информация, че д-р Алексиев от отстранен от работа като началник на "Хирургията". От сайта на лечебното заведение се вижда, че там има много вакантни места, обявени ден преди публичното обявяване на уволнението на доктора. 


Нова година наближава, а и с нея вълнението от незабравимата

Нова година наближава, а и с нея вълнението от незабравимата ...

......... лв., включващи и обиколка за туристи.  Не е ясно защо Благоевград е сред първенците по високи цени, имайки предвид, че градът задмина Видин по най-ниски заплати, но когато сметнем и разходите за дрехи, подаръци и алкохол, се оказва, че на човек му трябва минимум 500 лв. за да посрещне празника.


Благоевград. Туристически културно информационен център - Благоевград е с нова

Благоевград. Туристически културно информационен център - Благоевград е с нова ...

......... информация за културния и туристически живот в града. Туристическият културно-информационен център беше създаден през 2014 година благодарение на целенасочената политика на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Основната идея е да информира гражданите на Благоевград и туристите за културните събития и да развива туризма, чрез реклама на туристическите дестинации.Банско. На 11 и 12 януари 2019 г., от 18.00

Банско. На 11 и 12 януари 2019 г., от 18.00 ...

......... спектакли „Пепеляшка“ на 21 март, 18:00 часа. и „Лебедово езеро“ на 22 март, 18:00 часа, НЧ „Н. Вапцаров“. Резервации и продажба на билети: - Посетителски информационен център, тел.: 0749 88580 / 0888 251095; - НЧ „Н. Вапцаров“ – гр. Банско, тел.: 0882521052, 0885402424 (от 9 януари, на касата на читалището).


Благоевград. Детско шоу с Игор и Иван очаква децата в

Благоевград. Детско шоу с Игор и Иван очаква децата в ...

......... Една от най-предпочитаните инициативи, част от Коледен фестивал продължава и утре, когато „Пепеляшка“ ще бъде гост, а актьорите от Общински куклен театър ще разкажат нейната история. „Часът на приказния разказвач“ има за цел да донесе на децата на Благоевград приказни моменти в навечерието на най-големия християнски празник – Рождество Христово.


Банско. Посланикът на Ирландия в България, Майкъл Форбс, проведе работна

Банско. Посланикът на Ирландия в България, Майкъл Форбс, проведе работна ...

......... пряка намеса в работата на частния сектор, публичните власти имат лостовете да упражняват влияние, да бъдат посредниците, които да подпомагат разрешаването на различни спорове”, заяви Асен Кирицов в края на работното посещение и покани посланика отново да посети Банско по време на Световната купа по ски през февруари 2019 г.


Огромен скандал се разрази в Югозапада, след новината, че отличеният

Огромен скандал се разрази в Югозапада, след новината, че отличеният ...

......... на Българския лекарски съюз - Благоевград. Доктор Алексиев е роден във Видин. Работил е в Общинската болница в Белоградчик, както и в "Александровска болница" в София. През 2006 г. започва работа като старши ординатор в Хирургично отделение в Общинска болница гр. Сандански. От 2008г. е началник на отделението по Хирургия.


Зловещ инцидент за малко да стане в Благоевград. Майка с

Зловещ инцидент за малко да стане в Благоевград. Майка с ...

......... подала жалба в полицията и се заканва да съди общината.  В средата на годината пък, Благоевград бе замесен в друг скандал, след като любителски кадри показаха служители на приюта в града да изхвърлят кучета край Кресна. Тогава от фирмата заявиха, че това не е така, а от общината започнаха проверки.


Задната лява гума на товарен автомобил

Задната лява гума на товарен автомобил "Скания" пропадна в дупка, ...

......... мястото на инцидента дерето се излива в река Бистрица. Три часа по-късно автомобилът все още не бе повдигнат, дерето тече на три метра под него. Живущи в района споделиха, че още преди три месеца са информирали, че решетката е поддала и вече е опасна, но никой не им обърнал внимание.


Благоевград. Традиционната изложба-базар под надслов „Благословена да е ръката, която

Благоевград. Традиционната изложба-базар под надслов „Благословена да е ръката, която ...

......... до организаторите. Гостите на тържеството останаха впечатлени от богатото разнообразие от коледни предмети, изработени от учениците под ръководството на учителите по изобразително изкуство Димитрина Гошева и Мариела Тренчева. За коледната атмосфера на тържеството допринесе и концерта от коледни песни на училищния хор ръководен от г-жа Вергиния Георгиева, учител по музика.


Благоевград. Албумът „Amazing love“ на VasiEL или Васил Янкулски ще

Благоевград. Албумът „Amazing love“ на VasiEL или Васил Янкулски ще ...

......... представяне на проза или поезия с танц. VasiEL е творческия псевдоним на Васил Янкулски. Роденият в Благоевград музикант свири от 6 годишна възраст. Владее 6 музикални инструмента, духов– валдхорна, клавишни – пиано и акордеон,струнни – мандолина и тамбура, както и ударни инструменти. Билети се продават на касата на зала „Яворов“.


Благоевград. За поредна година Работилницата на Дядо Коледа отваря врати

Благоевград. За поредна година Работилницата на Дядо Коледа отваря врати ...

......... от Коледен фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ на Община Благоевград. Базарът ще бъде позициониран на площад „Македония“ и ще се проведе в рамките на два дни - 22 и 23 декември. И тази година в Работилницата на Дядо Коледа участие ще вземат стотици деца, възпитаници от детски градини и училища.


София. Над 150 деца ще се включат в традиционния турнир

София. Над 150 деца ще се включат в традиционния турнир ...

......... 50 м свободен стил, 50 м бътърфлай, 50 м гръб, 50 м бруст и др. В плувния басейн в Спортен комплекс „Пирин" се провеждат състезания от различен ранг. Той беше открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.


Благоевград. Държавна опера-Бургас представи впечатляващо балетно изпълнение на „Лешникотрошачката“ пред

Благоевград. Държавна опера-Бургас представи впечатляващо балетно изпълнение на „Лешникотрошачката“ пред ...

......... изключителен талант, хармония, стил и въплъщение. С играта си успяха да развълнуват и докоснат публиката. Балетът е по приказката на Ернст Теодор Амадеус Хофман „Лешникотрошачката и Кралят на мишките”. Редакцията е на проф. Хикмет Мехмедов, хореографията и режисурата също са на проф. Хикмет Мехмедов. Сценографията и костюмите на Радостин Чомаков.


Благоевград. Детски усмивки и много положителни емоции изпълниха фоайето на

Благоевград. Детски усмивки и много положителни емоции изпълниха фоайето на ...

......... с топло мляко, бисквити и чай. Нетърпеливо заеха своите места в детския кът около елхата, пред камината и очакваха своите приказни разказвачи. „Часът на приказния разказвач“ продължава и утре отново от 18.00 часа, когато приказни истории ще разказват актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“. Те ще представят историята „Нощта преди Коледа“.


Благоевград. 80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата

Благоевград. 80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата ...

......... на випуска с успех 6.00 е Танкица Стоянова, завъртваща специалност „Актьорско майсторство“. Сред отличниците, които получиха плакет са и Айсела Амазова, Елеонора Лазарова, Станислава Бързачка, Дмитро Труфкин, Полина Порумова и др. Тазгодишната церемония по дипломиране бе съпроводена от Коледния концерт на Факултета по изкуствата, който бе специален поздрав към дипломантите.


Заплетен казус се разисква тези дни в Югозапада. Наркотрафикант, хванат

Заплетен казус се разисква тези дни в Югозапада. Наркотрафикант, хванат ...

......... стойност около 6000 лв.  Когато започнала проверката от органите на реда обаче, у мъжа била намерена и сребърна монета от гр. Икития, о. Евбея, която имала голяма археологическа стойност. Монетата е отнена в полза на държавата, а мъжът трябва, освен да изтърпи наказанието си, да плати и разноските по делото.


Общинският съвет в Благоевград ще направи извънредно заседание на 14.12.2018

Общинският съвет в Благоевград ще направи извънредно заседание на 14.12.2018 ...

......... решение на Председателството на Комитета за култура – София и окръжните ръководства на Благоевград от 1977 г., Благоевград се определя за постоянно седалище на Камерна Опера. Първата постановка на благоевградска сцена е на операта „Слугинята господарка” През 1987 г. беше открита новопостроената сграда на Камерна Опера в центъра на града. 


Знакова беше срещата на министъра на образованието и науката Красимир

Знакова беше срещата на министъра на образованието и науката Красимир ...

......... децата чрез включването им в занимания по интереси. „Искаме родителите в по-голяма степен да са ни партньори, за да имат доверие в учителите“, каза министър Вълчев. По думите му най-лошо е, ако децата разберат, че родителите им не уважават учителите. Трябва максимално да образоваме днес следващото поколение родители, заяви министърът.


Благоевград. Благотворителна инициатива „Картички“, част от Коледен фестивал „Следвай звездата,

Благоевград. Благотворителна инициатива „Картички“, част от Коледен фестивал „Следвай звездата, ...

......... Картички могат да се закупят от касата на ДТ „Никола Вапцаров“, Туристически културно- информационен център, касата на зала „Яворов“, Регионален исторически музей и във фоайето на Община Благоевград, по време на поредицата „Часът на приказния разказвач“, която започва в 18.00 часа. Иван се нуждае от нашата помощ. Нека бъдем добри!


Велизар Коцев, Димитър Коцев и Димитър Стоянов, които оказаха помощ

Велизар Коцев, Димитър Коцев и Димитър Стоянов, които оказаха помощ ...

......... си здраве, е огромна храброст.Казват, че доброто което сториш винаги се връща при теб! Вярвам, че е така, вярвайте и Вие!“ бе част от посланието от градоначалника към момчетата. Тримата благодариха за признанието, като подчертаха, че основният принос за овладяване на ситуацията е на екипите на РС ПБЗН – Благоевград.


Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи грамоти и

Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи грамоти и ...

......... здраве, е огромна храброст. Казват, че доброто което сториш винаги се връща при теб! Вярвам, че е така, вярвайте и Вие!“ бе част от посланието от градоначалника към момчетата. Тримата благодариха за признанието, като подчертаха, че основният принос за овладяване на ситуацията е на екипите на РС ПБЗН – Благоевград.


Благоевград. Детски коледен панаир ще се проведе за поредна година

Благоевград. Детски коледен панаир ще се проведе за поредна година ...

......... най-различни коледни работилници. Децата ще могат да се включат в изработване на коледна украса, коледни картички, преспапие, приготвяне на коледни меденки, коледни магнитчета, изработване на свещи, коледни играчки и направа на снежни човеци. Коледният панаир, организиран от „Easy art”, е сред любимите инициативи на децата на Благоевград. Входът е свободен.


Банско. Цветан Найденов, Светослав Атанасов и Костадин Коюв са трима

Банско. Цветан Найденов, Светослав Атанасов и Костадин Коюв са трима ...

......... зимна екипировка за хората с увреждания, дарени от добри хора. Целият проект ще бъде заснет за 26 часа, като се има предвид, че пренощуването на “оцеляващият” ще бъде на открито в природата. Основни партньори са община Банско и Организацията на българските скаути, пълноправен член на Световната организация на скаутското движение.


Благоевград. Приказката „Снежанка и седемте джуджета“ ще разкажат актьорите от

Благоевград. Приказката „Снежанка и седемте джуджета“ ще разкажат актьорите от ...

......... посрещнати в коледния детски кът, около елхата и камината, с топли напитки и бисквитки. „Часът на приказния разказвач“ има за цел да донесе на децата на Благоевград приказни моменти в навечерието на най-големия християнски празник - Коледа. Една от най-предпочитаните инициативи на Община Благоевград продължава до 14 декември 2018 г.


Банско. Община Банско ще получи ваучер на стойност 15 000

Банско. Община Банско ще получи ваучер на стойност 15 000 ...

......... принцип за избор е „пръв кандидатствал – пръв спечелил“. Българските местни власти ще получат финансиране в размер на 1 695 000 евро, което е приблизително 4.04% от бюджета на инициативата. Всички регистрирани ще станат част от общността на WiFi4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта.


Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов зарадва децата на Благоевград като

Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов зарадва децата на Благоевград като ...

......... приветстваха Белобрадия старец със стихчета, песни и танци. Първата вечер на „Часът на приказния разказвач“ завърши с детска дискотека и много емоции за малките жители и гости на града. Утре от 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград приказката „Снежанка и седемте джуджета“ ще разкажат актьорите от ДТ „Енчо Халачев“.


Огромен пожар избухна в кооперация на ул.

Огромен пожар избухна в кооперация на ул. "14-ти полк" в ...

......... да казваме на хората да слизат надолу веднага, никой не знаеше за случилото се. Възмутен съм от това, че виждах хора, който снимат и стоят да `` постнат `` докато възрастен човек се опитваше да го загаси горе с кофа..." Благоевградчани веднага подкрепиха момчета и публикацията им събра десетки коментари. 


Два леки автомобила и микробус се удариха на изхода на

Два леки автомобила и микробус се удариха на изхода на ...

......... има един пострадал.БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ Пътният инцидент е станал към 11.20 часа в м. Полигона.   БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВОбразуваха се огромни опашки от автомобили.   БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ Час след катастрофата, около 70-годишен мъж се оплака от болки в ребрата и бе транспортиран за МБАЛ-Благоевград.-->   БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВИма съмнения за фрактура на ребро.


Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов е подготвил интересна и поучителна

Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов е подготвил интересна и поучителна ...

......... на „Пепеляшка“, ДТ „Енчо Халачев“ ще пренесат децата в приказния свят на „Снежанка и седемте джуджета“, а артистите от ДТ „Никола Вапцаров“ ще пренесат малчуганите в „Нощта преди Коледа“. Актьорите Игор и Иван пък са подготвили Детско шоу. „Часът на приказния разказвач“ се организира в Благоевград за шеста поредна година.


Усложнена е пътната обстановка през прохода Предел заради обилен снеговалеж.

Усложнена е пътната обстановка през прохода Предел заради обилен снеговалеж. ...

......... тежкотоварни автомобили над 12 тона. Закъсал ТИР допълнително затруднява движението на останалите участници в движението и работата на снегопочистващите машини.  Цялата налична техника към Областно пътно управление-Благоевград е ангажирана в снегопочистването и опесъчаването.Обилен сняг вали в целия регион. От общините Разлог и Банско съобщиха, че имат готовност да стартират работа.


Истинска буря от емоции се заформи в социалната мрежа, след

Истинска буря от емоции се заформи в социалната мрежа, след ...

......... Благоевград, затова им отправихме нашите въпроси в писмена форма: Ето ги и тях: 1) Запознати ли сте със случая? 2) Прави ли проверка Агенцията на пазарите в благоевградска област? 3) Има ли досега констатирани нарушения и какви са те? До написването на този материал, все още нямаме отговор от Агенцията.


Благоевград. Благотворителен Коледен турнир по мини футбол ще се проведе

Благоевград. Благотворителен Коледен турнир по мини футбол ще се проведе ...

......... е безвъзмездна. Организатори на турнира са Българска фентъзи футбол асоциация (БФФА) и Община Благоевград, която безвъзмездно предоставя залата за ползване. Всеки, който желае да се включи в инициативата, ще има възможност да го направи по време на събитието на място, в зала „Скаптопара“, където ще бъдат разположени кутии за дарения.


Благоевград. Служители на „Биострой“ започнаха почистване на снежната покривка по

Благоевград. Служители на „Биострой“ започнаха почистване на снежната покривка по ...

......... че е необходимо. Община Благоевград и общинска фирма „Биострой” призовават собствениците и водачите на автомобили да паркират на определените за целта места, без да пречат на техниката за снегопочистване. Апелират се гражданите и собствениците на търговски обекти да почистват снега пред своите имоти, като не изхвърлят снега на пътните платна.


Днес в Благоевград сутрешните температури удариха минус 3 градуса. Студеното

Днес в Благоевград сутрешните температури удариха минус 3 градуса. Студеното ...

......... района не е започнала и няма случай на грип сред децата. „Учебният процес тече нормално”, завършиха от РУО – Благоевград. Тази година, учениците ще излязат коледна ваканция от 22-ри декември до 2-ри януари 2019 г. включително. От училищата призовават учениците да бъдат внимателни по време на почивните си дни.  


Организаторът на протестите в Благоевград беше обявил пореден протест за

Организаторът на протестите в Благоевград беше обявил пореден протест за ...

......... В Благоевград усилено се говори, че проявата днес се е провалила, защото повечето хора планирали да отидат на мащабен протест, организиран от различни организации на 12 декември в столицата. Тогава се очаква масово участие на хора от югозапада, които да се борят за каузите, които вече на шест протеста защитават. 


Кресна. Засилено е полицейското присъствие в Кресна, където се очаква

Кресна. Засилено е полицейското присъствие в Кресна, където се очаква ...

......... България, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. На централния площад са се събрали около 50 протестиращи от Кресна. Към тях се присъединяват и жители на Благоевград. Недоволните граждани развяват български знамена под звуците на патриотични песни. За момента обстановката е спокойна. Главен път Е-79 не е блокиран. Ливия НИНОВА


Благоевград. Благоевград е сред 113-те общини, които ще получат ваучери

Благоевград. Благоевград е сред 113-те общини, които ще получат ваучери ...

......... своите ваучери на стойност 15 000 евро в продължение на 18 месеца, за да изградят безжичен интернет на публични пространства като зали, библиотеки, музеи, паркове, площади и други места от обществен интерес. Благоевград бе сред първите общини, които заявиха участие в Европейската инициатива, която е насочена директно към местните власти.


Интересно начинание бе организирано от община Гоце Делчев. Общинската администрация

Интересно начинание бе организирано от община Гоце Делчев. Общинската администрация ...

......... Делчев включи в проекта ученици от трите основни училища в града. Всички участници са от 7 клас и са събрали общо над 3 тона боклук, който ще бъде използван за повторна употреба: картон, хария, пластмаса, опаковки и др. Всички училища ще бъдат наградени съобразно количеството събрани отпадъци и вида им.


Един от най-популярните обекти в Разлог - църквата

Един от най-популярните обекти в Разлог - църквата "Свети Свети ...

......... на свети Димитър и свети Георги например там са изобразени в цял ръст, а не на кон, както често се рисуват светците-войни. Добърско е едно от малкото места, където може да се срещне изрисувана в черква сцената Сретение Господне, както и образът на Исус Христос с вързана на плитка коса.


Банско сведе глава пред едно от най-обичните си чеда –

Банско сведе глава пред едно от най-обичните си чеда – ...

......... с признателност венци и цветя. Обичта към живота и непобедимата човешка вяра са Вапцаровите откровения за смисъла на битието. На тях лириката на Вапцаров дължи своята актуалност, защото и “днес”, както и “вчера”, човекът диша, работи, живее, воден от надеждата, че “утре ще бъде животът по-хубав, животът по-мъдър”. Поклон!  


Система за регистриране на изстрелите, с която да се следи

Система за регистриране на изстрелите, с която да се следи ...

......... Защитена зона BG0000209 „Пирин” за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна". Общата стойност на проекта е 6 294 117, 64 лева, от които 5 349 999,99 лева от Европейския фонд за регионално развитие и 944 117,65 лева национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България. Предвидени са и много други дейности.


Банско. Банско сведе глава пред едно от най-обичните си чеда

Банско. Банско сведе глава пред едно от най-обичните си чеда ...

......... цветя. “Обичта към живота и непобедимата човешка вяра са Вапцаровите откровения за смисъла на битието. На тях лириката на Вапцаров дължи своята актуалност, защото и “днес”, както и “вчера”, човекът диша, работи, живее, воден от надеждата, че “утре ще бъде животът по-хубав, животът по-мъдър”. Поклон!”, посочват още от Община Банско.


Благоевград. В Общината ще се проведе инициативата „Часът на приказния

Благоевград. В Общината ще се проведе инициативата „Часът на приказния ...

......... артистите от ДТ „Никола Вапцаров“ ще пренесат децата в „Нощта преди Коледа“. Всяка вечер децата ще получават чай, топло мляко и бисквити, докато слушат приказните истории в специално обособен кът във фоайето на Община Благоевград. И тази година Дядо Коледа ще пристигне в Общината, за да раздаде подаръци на децата.


Банско.. На светлия християнски празник Никулден в Банско официално бяха

Банско.. На светлия християнски празник Никулден в Банско официално бяха ...

......... Димитрова. Талантливата певица е подготвила букет от празнични песни, с които да създаде весело настроение в първите часове на 2019 година. В първия ден от Новата 2019 година, всички заедно ще гонят злите духове с атрактивното Кукерски карнавал, сътворен с много любов и старание от самите жители на планинския град.


На церемонията по връчване на Годишните награди на най-голямата браншова

На церемонията по връчване на Годишните награди на най-голямата браншова ...

......... туристически бранш и на гражданите на Банско. Считам, че тази награда е резултат от нашия общ труд и усилия” допълни той. Само преди дни Банско бе отличено с още една награда в туристическия сектор. На конкурса „Кмет на годината 2018”, бе присъден приза в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции”.


Благоевград. За шеста поредна година кутията на Дядо Коледа е

Благоевград. За шеста поредна година кутията на Дядо Коледа е ...

......... края на инициативата, специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отсее най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от журито писма ще бъдат предоставени на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който ще сбъдне съкровени детски желания. В писмата трябва да бъде посочен адрес и телефон за връзка с родителите.


Благоевград. И тази година Община Благоевград е подготвила много изненади

Благоевград. И тази година Община Благоевград е подготвила много изненади ...

......... и със събраните средства ще бъде помогнат 14-годишния Иван. Преди ден бяха запалени и коледните светлини в центъра на града. Благоевград засия, а жители и гости на града се радват на изключителната украса, която внася много коледен дух и празнично настроение. Община Благоевград пожелава светли и щастливи празници на всички!


Благоевград. По време на Коледния фестивал „Следвай звездата,озари пътя!“ Общински

Благоевград. По време на Коледния фестивал „Следвай звездата,озари пътя!“ Общински ...

......... Мустафа Масърлиев-Мус. За сценографията и куклите се е погрижила Ани Пулева, а режисьор на пиесата е Тодор Вълов. Представлението е хумористично, забавно, придружено с музика. Героите са изключително забавни, като попадат в най-различни смешни ситуации, именно в навечерието на Коледа. Тодор Вълов, режисьор на „Замръзналият Луничко“, определя постановката, като представление-забавление.


Благоевград. Благоевград е домакин на изложбата живопис на Свилен Блажев-

Благоевград. Благоевград е домакин на изложбата живопис на Свилен Блажев- ...

......... добре познат автор за ценителите на живописта. Близо 40 години той разгръща един творчески път, който го поставя до едни от най-големи художници в съвременната европейска и световна живопис. В едно свое изследване на творчеството на Блажев, известната поетеса и издателка Божана Апостолова нарича автора „Император на материята и духа“.


Благоевград. Запалени бяха светлините на коледната елха и украса в

Благоевград. Запалени бяха светлините на коледната елха и украса в ...

......... Съдебната палата до площада. На откритата сцена на площад „Георги Измирлиев” малки и големи посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка, които за поредна година пристигнаха доста атрактивно, като бяха превозвани от товарен автомобил. Децата на Благоевград зарадваха присъстващите с познати и любими изпълнения до пристигането на самия Дядо Коледа. Лора КАЛЧЕВА


Благоевград. Децата от ДГ „Детски свят“ показаха отлични знания за

Благоевград. Децата от ДГ „Детски свят“ показаха отлични знания за ...

......... изграждане на навици и умения по безопасност на движението по пътищата от най-ранна детска възраст. Тя е в отговор на повишените потребности на съвременното общество в тази посока, заложени в програмите на Министерство на образованието. Родителите останаха впечатлени от тяхната увереност и умения да се справят с проблемни пътни ситуации.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще трябва

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще трябва ...

......... на защитена територия), казват от "За да остане природа в България". Остава обаче въпросът защо прокуратурата не търси отговорност от държавата - дали е само заради изтекла давност? Правителството уточнява, че след като Димов свърши с преговорите за "взаимно приемливо решение", следва Министерският съвет да го одобри. Заглавна снимка: Архив


Благоевград. Броени часове остават до началото на тържествената програма за

Благоевград. Броени часове остават до началото на тържествената програма за ...

......... на самия Дядо Коледа. Много изненади и празнични предизвикателства очакват публиката, а организаторите от Община Благоевград обещават и тази година да бъде магично. Със символичното запалване светлините на града, се поставя началото и на богатия от събития Коледен фестивал, който тази година се преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя!“.


Благоевград. Президенти на клубове и спортни журналисти на територията на

Благоевград. Президенти на клубове и спортни журналисти на територията на ...

......... Мишев. Феърплей, отбор на годината и треньор на годината ще бъдат ясни на самата церемония. Отличия ще бъдат връчени и на спортисти в неравностойно положение и спортни деятели, както всяка година. Церемонията по връчване на най-престижните спортни награди ще се проведе на 18 декември, от 19:00 часа, в зала „Скаптопара“.


Интересна инициатива се проведе в Банско. Деца от начално училище

Интересна инициатива се проведе в Банско. Деца от начално училище ...

......... елхата в класната им стая.  „По този начин представихме на децата интересни идеи как можем сами да намалим отпадъците, насочихме детското внимание към необходимостта от екологично мислене и съхранение на природата” поясни екологът.  В края на срещата, учениците имаха и лекции на тема: цветните контейнери и разделното събиране на боклук.


Благоевград. На територията на област Благоевград през месец октомври са

Благоевград. На територията на област Благоевград през месец октомври са ...

......... областта. „На заявените 1 207 свободни работни места на първичния трудов пазар, от които 988 са заявени работни места от работодатели от частния сектор, трудовите посредници са осигурили заетост на 695 лица“, заяви тя. Поповска допълни, че най-много са заявените работни места от сектор „Преработваща промишленост“ – 528. Лора КАЛЧЕВА