Благоевград. За поредна година в „Работилница на Баба Марта“ децата

Благоевград. За поредна година в „Работилница на Баба Марта“ децата ...

......... с историята на мартеницата, със символиката на червения и белия цвят, както и с традициите, свързани с Баба Марта. Те ще творят в присъствието и с помощта на преподаватели от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Работилницата ще бъде отворена от 09.00 часа до 17.00 часа.


Нашите колеги са били в района на снимките. Не са

Нашите колеги са били в района на снимките. Не са ...

......... юни, 2017 година в светлата част на денонощието - от 08:00 часа до 18:30 часа при стриктно спазване на режимите и нормите, определени в Закона за защитените територии и Плана за управление на Национален парк "Рила". Служителите на парка поясниха още, че е направен стриктен инструктаж на екипите, заснели филма.


Банско. В Банско започва традиционната кинопанорама Snow cinema. Това каза

Банско. В Банско започва традиционната кинопанорама Snow cinema. Това каза ...

......... часа и ще приключват малко след 21.30 часа. Тя посочи, че днес ще бъдат представени: „Руси – Коломбин – дуел за върха“ – филм от Швейцария с участието на Пиере Морат; „Земя, оформена от жените“ – продукция на Франция, Австрия и Исландия; както и канадският филм „Заслонът Шангку“. Натали СТЕФАНОВА


Община Благоевград организира среща-семинар, свързана с разясняването на това как

Община Благоевград организира среща-семинар, свързана с разясняването на това как ...

......... с безплатни обучения на предприемачите, които ще им осигурят пълна информация за всяка една бизнес идея. Присъстващите също ще могат да изразят своите идеи и виждания. Началото на срещата е 11:00 часа и няма нужда от предварително записване. Всички заинтересовани могат да отидат направо в офиса на Областния информационен център.


Темата за ромите и периодичните скандали, последният от които свързан

Темата за ромите и периодичните скандали, последният от които свързан ...

......... в община Симитли сме от всички – християни, роми, мюсюлмани… Б бъдете живи и здрави", завърши призива си Апостолов. Припомняме, че преди време името на Апостолов беше замесено в скандала "Агромах", когато собственикът на строителната фирма Методи Бачев се изцепи че "кметът на Симитли Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов".


Новият общински бюджет за тази година в Петрич възлиза на

Новият общински бюджет за тази година в Петрич възлиза на ...

......... по програма, в съвместно сътрудничество с Гърция. Финансирането му е на стойност над 1,5 мл.  „Това е проектът за бюджет, който ние предлагаме на вниманието на общинските съветници. Балансиран и напълно реалистичен“, обобщи на срещата с медиите кметът Димитър Бръчков. Днес ще се реши дали общинските съветници ще приемат бюджета.Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов беше на официално посещение

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов беше на официално посещение ...

......... да се обнови изцяло детската площадки. Освен този усилен ремонт, други учебни заведения в Благоевград също ще претърпят реконструкции. Училищните сгради на училищата: III ОУ „Димитър Талев“, V СУ „Георги Измирлиев“ ще бъдат ремонтирани, а в сградата на НХГ "Св.св. Кирил и Методий" ще бъде изграден физкултурен салон. Снимка: Архив


Темата за ромите и периодичните скандали, последният от които свързан

Темата за ромите и периодичните скандали, последният от които свързан ...

......... в община Симитли сме от всички – християни, роми, мюсюлмани… Б бъдете живи и здрави", завърши призива си Апостолов. Припомняме, че преди време името на Апостолов беше замесено в скандала "Агромах", когато собственикът на строителната фирма Методи Бачев се изцепи че "кметът на Симитли Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов".


Югозападният университет

Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград обяви, че от новата ...

......... и Туризъм. Най-скъпите такси са в направленията: Национална сигурност, Здравни грижи и Спорт, където таксите са 990лв. Платеното обучение започва от 713лв. за семестър по педагогически направления и стига до 2643лв. на семестър за направление Спорт. От втори февруари започна подаването на документи за явяване на изпити по различните направления.


Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи оглед на

Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи оглед на ...

......... финансира по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура”, Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 се предвижда още и ремонт на училищните сгради на III ОУ „Димитър Талев“, V СУ „Георги Измирлиев“ и НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, където ще бъде изграден и физкултурен салон.


Петрич. За 2019 г бюджетът на община Петрич възлиза на

Петрич. За 2019 г бюджетът на община Петрич възлиза на ...

......... бъде изградена нова сграда на Исторически музей Петрич. Финансирането е 1 548 000 лв. „Това е проектът за бюджет, който ние предлагаме на вниманието на общинските съветници. Балансиран и напълно реалистичен“, обобщи на срещата с медиите кметът Димитър Бръчков. Утре е заседанието на ОбС за приемане на бюджет 2019 г.Благоевград. Областен информационен център – Благоевград ще продължи да развива

Благоевград. Областен информационен център – Благоевград ще продължи да развива ...

......... разнообразни публични канали и средства, осигуряване на прозрачност за използваните средства в област Благоевград. В дейностите влиза още и популяризиране и мултиплициране на вече изпълнени проекти и постигнати резултати на територията на областта. Всичко това става възможно чрез подписването на Административен договор между Оперативна програма „Добро управление“ и Община Благоевград.


Банско. Най-голямата капама ще готви кметът на Банско Георги Икономов

Банско. Най-голямата капама ще готви кметът на Банско Георги Икономов ...

......... шоуто, когато Ути ще покаже алпийски гозби. Програмата ще продължи с кулинарна изложба, организирана от Община Банско. На нея хотелиери, ресторантьори и местни производители ще представят автентичния дух на Банско, а туристите ще имат възможност да опитат бански специалитети, да чуят местния фолклор и да дегустират вино от Пиринския регион.


Банско. С всяка измината година Община Банско успешно затвърждава своите

Банско. С всяка измината година Община Банско успешно затвърждава своите ...

......... основните цели на представянето бе привличането на българските туристи през сезоните, извън зимния, чрез предоставяне на богати възможности за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/Уелнес. По традиция, щанда на Банско бе един от най-атрактивните на форума с организираната дегустация на месни специалитети и автентичен фолклор.


Благоевград. В града ще се състои концертът „Процесът Мерилин Монро“,

Благоевград. В града ще се състои концертът „Процесът Мерилин Монро“, ...

......... позициите и на двете спорещи страни. Ще оживеят познати и непознати моменти от живота на именитата актриса Мерилин Монро, които със социалната си проекция в живота на САЩ през 50-те и 60-те години на миналия век, поражда противоречиви реакции. Финалът е отворен. Крайното решение „За“ или „Против“ е на публиката-жури.


Благоевград. Над 350 студенти от Факултета по изкуствата към Югозападен

Благоевград. Над 350 студенти от Факултета по изкуствата към Югозападен ...

......... трансгранично сътрудничество с Гърция, като работи и по една национална програма, в която са в консорциум със Софийския университет, с БАН, с Пловдивския университет и с Техническия университет, като тя е на стойност около 4 млн. лв., което показва, че факултетът е търсен партньор за такива мащабни проекти. Натали СТЕФАНОВАБлагоевград. Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград проф.

Благоевград. Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград проф. ...

......... археологически и културни ценности с трансгранично значение. В студията ще се създават документални и рекламни филми за визуализация и популяризация на нематериалното културно богатство, ще се събират, записват и съхраняват танцов, музикален и песенен фолклор, като ресурс за развитието на културния туризъм от двете страни на българо-гръцката граница. Натали СТЕФАНОВА


146 годишнината от обесването на Апостола на българската свобода Васил

146 годишнината от обесването на Апостола на българската свобода Васил ...

......... най-будните получиха книги, свързани с българската история. Библиотеката към читалище „Никола Вапцаров” пък проведе литературно четене, насочено отново към подрастващото поколение. Учениците от 5 до 8 клас от СУ „Неофит Рилски” разсъждаваха заедно със своите преподаватели за мястото на светлата фигура на Левски в българската литература и в българската народо-психология.


В Банско ще се проведе кръг от Световната купа по

В Банско ще се проведе кръг от Световната купа по ...

......... момента е напълно достатъчно. Даже и в повече. Да не говорим за проблемите в тези нощни клубове - продажба на наркотици, проституция и т.н. Има всичко. За да предприемете тази мярка, значи ли, че има инвестиционен интерес в тази насока? Точно в това е проблемът. Интересът е голям.         


Банско. 146-годишнината от обесването на Апостола на българската свобода Васил

Банско. 146-годишнината от обесването на Апостола на българската свобода Васил ...

......... най-будните получиха книги, свързани с българската история. Библиотеката към читалище „Никола Вапцаров” пък проведе литературно четене, насочено отново към подрастващото поколение. Учениците от 5 до 8 клас от СУ „Неофит Рилски” разсъждаваха заедно със своите преподаватели за мястото на светлата фигура на Левски в българската литература и в българската народопсихология.


Благоевград. Финансирането по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила“

Благоевград. Финансирането по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила“ ...

......... проекта. Той добави, че през следващите 4 години Дирекцията на парка ще се опита да предпази видове от бракониерски лов, така че своевременно да може да се реагира за опазване на горските местообитания от пожари. Красимир Андонов каза още, че вече е сформиран екип за управление на проекта. Натали СТЕФАНОВА


От днес директорът на „Държавно горско стопанство Кресна” (ДГС) инж.

От днес директорът на „Държавно горско стопанство Кресна” (ДГС) инж. ...

......... по извършване на проверка, касаеща установяване спазването на законите в Република България, Югозападното държавно предприятие сезира Районната прокуратура в Сандански и Окръжната прокуратура в Благоевград.   До назначаването на титуляр временно „ДГС Кресна” ще се ръководи от инж. Ваня Мицова - главен лесничей. Проверката в района на „ДГС Симитли” още продължава.


Банско. С над 1000 тона въглеводороден диоксид (СО2 ) е

Банско. С над 1000 тона въглеводороден диоксид (СО2 ) е ...

......... и Топлоцентралата на биомаса, която общината управлява. „Всички обществени обекти в гр. Банско, включително и няколко хотела и частни домове се отопляват екологично. Така е и в Добринище. Това е реалност, с която малко общини могат да се похвалят и е конкретна мярка за подобряване на екологичните показатели“, добави Икономов.


Жителите на Сандански не останаха възхитени от новината, че градът

Жителите на Сандански не останаха възхитени от новината, че градът ...

......... му за минути събра много коментари, а според някои от неговите съграждани, в общината дори обмисляли връщането на т.нар. "Ергенски данък", който засягал всички мъже, които не са женени. За сега от общината няма потвърдена информация за връщането на подобен данък, но жителите на града в притеснение от цялата ситуация.


Първото бебе за тази година в Благоевград - малкия Кристиян

Първото бебе за тази година в Благоевград - малкия Кристиян ...

......... пише "Бебе на годината за Благоевград 2019". Той е второто дете за родителите си Златка и Димитър Митреви. Ражда се със завидните мерки 4,230 кг. и 55см. височина.  „Нека има безгрижно детство и много късмет. Здраве и благоденствие за цялото семейство!“, пожела кметът д-р Камбитов в дома на новороденото момче.


Днес се отварят офертите в обществената поръчка за избор на

Днес се отварят офертите в обществената поръчка за избор на ...

......... лот 3.2.1 е 444 796 305 лв. без ДДС.--> Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство. Проектът се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.


Благоевград. 17 учебни заведения участват в спортните дисциплини в инициативата

Благоевград. 17 учебни заведения участват в спортните дисциплини в инициативата ...

......... национални първенства. Всички победители ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Ученически игри“ са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт и сформиране на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност.


Вчера, 18 февруари, в Петрич се проведе шествие за почитане

Вчера, 18 февруари, в Петрич се проведе шествие за почитане ...

......... прочетено възпитаници на общинския детски комплекс.  Шествието завърши с поставянето на цветя на паметника на Васил Левски, където бяха положени венци от различни представители на обществения и културния живот в града. Паметта на Апостола беше почетена и в Разлог и Благоевград, а днес се очакват мащабно тържество и в Сандански.


Благоевград. С ритуал по полагане на цветя и венци пред

Благоевград. С ритуал по полагане на цветя и венци пред ...

......... Благоевград. С ритуал по полагане на цветя и венци пред бюст-паметника на Васил Левски в Благоевград ще бъде отбелязана 146-ата годишнина от неговата гибел. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Събитието ще се проведе от 11.00 часа на булевард „Васил Левски“.


Благоевград. Първото бебе за 2019 година в Благоевград- Кристиян получи

Благоевград. Първото бебе за 2019 година в Благоевград- Кристиян получи ...

......... а родителите му не скриха, че са поласкани от уважението, което им оказва д-р Камбитов, като лично гостува в жилището им. Освен триколката за Кристиян Димитров Митрев имаше подготвена и специална грамота за „Бебе на годината на Благоевград 2019“. Кристиян е второ дете в семейството на Златка и Димитър Митреви.


Петрич. Провеждането на факелно шествие по повод годишнината от обесването

Петрич. Провеждането на факелно шествие по повод годишнината от обесването ...

......... хубав начин да отдадат заслужената почит към делото на един от най-големите български герои. Според тях горящите факли са символ на будния огнен дух на революционерите като Левски, които „изгоряха“ в пламъка на борбите срещу вековния поробител, но чрез делото си „възкръснаха“ като феникс от пепелта във вечността. Натали СТЕФАНОВА


Информация за нови 3 случая на морбили при деца е

Информация за нови 3 случая на морбили при деца е ...

......... едно в УМБАЛ „Св. Анна“ гр. София. Децата не са имунизирани срещу заболяването, поради ненавършена възраст или отказ на родителите. Взети са клинични проби за лабораторни изследвания, които са изпратени в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ. Очакват се резултати. Общо регистрираните към момента случаи на морбили в страната са 24.


Бургас. През уикенда се проведе церемония по награждаване на победителите

Бургас. През уикенда се проведе церемония по награждаване на победителите ...

......... и официални гости. Наградите осигуриха организаторите от фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПЛЮС“, както и от партньорите им от Посолството на САЩ в България, Американския университет, Британския съвет, издателствата „Клет“, „Експрес“ и др. Присъстващите бяха поздравени с видеообръщение от Орлин Павлов, любим изпълнител на участниците в състезанието, определен след допитване.


Петрич. Факелно шествие ще се проведе в Петрич по повод

Петрич. Факелно шествие ще се проведе в Петрич по повод ...

......... Народните будители ще бъде поставено началото на литературно-музикален спектакъл „Дела трябват, а не думи“. Програмата, посветена на 146 години от обесването на Васил Левски в Петрич, ще приключи с полагането на цветя и венци. Община Петрич кани всички жители да се присъединят и отдадат заслужена почит към делото на Апостола.


От Югозападния университет в Благоевград съобщиха, че на 19-ти февруари

От Югозападния университет в Благоевград съобщиха, че на 19-ти февруари ...

......... прием на редовни и задочни докторанти. Местата общо за двете форми са 61, като 47 от тях са за редовна форма, а останалите за задочна. Кандидатите, които искат да кандидатстват за местата, трябва да представят серия от документи, и да платят такса за участие, която е в размер на 100лв.


От община Сандански съобщиха, че от началото на тази седмица

От община Сандански съобщиха, че от началото на тази седмица ...

......... Сандански ще достигне до 64 души. Проблемът за неравностойното положение и намирането на работа е постоянно актуален. От една страна работниците казват, че се чувстват дискриминирани, докато от друга работодатели рядко ги наемат - без проекти. Конкретният проект "Обучение за заетост" създава възможности и подкрепа на безработни в неравностойно положение.


Община Благоевград предвижда да задели 200 000 лв. от бюджета

Община Благоевград предвижда да задели 200 000 лв. от бюджета ...

......... вх.№", за да се гарантира конфиденциалността на техните данни. Последната част е особена важно за двойките, които понякога желаят да запазят анонимност. Припомняме, че скандал с подобно публикуване на имена на двойки избухна в Бургас, където на официалния сайт на общинския съвет в града бяха публикувани трите имена и единния


Служители на ГД БОП задържаха за 24 часа 14 души

Служители на ГД БОП задържаха за 24 часа 14 души ...

......... по Закона за МВР са общо 14 лица. Претърсени са 14 адреса и 1 автомобил, извършени са 3 лични обиска. Намерени и иззети са наркотици – амфетамин, марихуана и кокаин.Предстои наблюдаващият прокурор да анализира събраните доказателства и да прецени на колко и на кои от задържаните да бъдат повдигнати обвинения.


Благоевград. 4 бебета с морбили са били транспортирани към болница

Благоевград. 4 бебета с морбили са били транспортирани към болница ...

......... усложняване на ситуацията“, подчерта д-р Митев. Той допълни, че е възможно на по-късен етап и други пациенти с морбили да бъдат хоспитализирани в лечебното заведение. Според д-р Митев не е изключено и други лица да бъдат транспортирани към болници в София ако това се налага, предвид състоянието им. Ливия НИНОВА


Благоевград. Съвместна продукция с Маргарита Хранова, Орлин Горанов и децата

Благоевград. Съвместна продукция с Маргарита Хранова, Орлин Горанов и децата ...

......... ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ с ръководител Христина Палева. На сцената ще се качи и оркестърът на Държавна опера - Бургас с диригент Левон Манукян. Идеята, сценарият и мултимедията са по идея на Юлия Манукян. На пианото ще застане Ивелин Дуков, а ударните са за Даниел Желев.


Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в „Автомобилна администрация“-Благоевград,

Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в „Автомобилна администрация“-Благоевград, ...

......... обикновено от 200 лева. По тази схема участниците в групата получавали и разпределяли помежду си до 1200 евро на ден. По искане на Специализираната прокуратура служителите са отстранени от длъжност след привличането им като обвиняеми. Към момента те са с наложени от Специализирания наказателен съд парични гаранции в различни размери.


Петрич. И тази година в община Петрич беше спазена установената

Петрич. И тази година в община Петрич беше спазена установената ...

......... земеделска година. Символично ритуала направиха също председателят на Общинския съвет Георги Тренчев и заместник областният управител Антоанета Янчева. Молебен за здраве и берекет отслужи архиерейският наместник отец Ангел Кочев. За доброто настроение на присъстващите се погрижи НЧ „Братя Миладинови-1914“гр. Петрич. Община Петрич отново осигури червено вино за празника на лозаря.


Община Сандански награди вчера (13 февруари) най-добрите си спортисти. Събитието

Община Сандански награди вчера (13 февруари) най-добрите си спортисти. Събитието ...

......... Янчев, второто място отново отиде в плуването - при Антъни Иванова, а третото място зае Атина Трендафилова от КИБИ "Спартак. Специална награда - плакет получи и Валентин Митрев, който стана световен шампион за ветерани по водно спасяване. Всички отличени получиха плакати и медали, а след това се снимаха с кмета.


Запомнящо се факелно шествие ще се проведе в Петрич на

Запомнящо се факелно шествие ще се проведе в Петрич на ...

......... за величие". Actualno.com видя част от подготвените проекти, които ще се борят за наградите в конкурса. След тях има макети с различни снимки на Дякона, както и друг вид творчески дейности. От 18:00 часа започва и така чаканото факелно шествие. Програмата ще завърши с поставянето на венци и цветя .


Благоевградската зоологическа градина ще има нова сграда. Тя ще бъде

Благоевградската зоологическа градина ще има нова сграда. Тя ще бъде ...

......... подобриха условията, в които бяха настанени. В зооцентъра има над 200 вида животни, които са денонощно обгрижвани от ветеринарни лекари, имат картони за здравословното им състояние, както и контрол на храната и поведението. Локацията е една от най-посещаваните места в града и любимо място за всички благоевградчани, които обичат животните.


Четирима участници обжалват инженеринговата поръчка за проектиране и рехабилитация на

Четирима участници обжалват инженеринговата поръчка за проектиране и рехабилитация на ...

......... И от Рибно езеро по лятната туристическа пътека до х. Рилски езера с изграждане на съоръжения за трайно ограничаване на туристопотока. Цената, с която Янков я печели, е 2 535 644 лв. без ДДС. Дейностите се финансират от Оперативна програма „Околна среда“ по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила" (II-ра фаза).


Четирима участника обжалват инженеринговата поръчка за проектиране и рехабилитация на

Четирима участника обжалват инженеринговата поръчка за проектиране и рехабилитация на ...

......... И от Рибно езеро по лятната туристическа пътека до х. Рилски езера с изграждане на съоръжения за трайно ограничаване на туристопотока. Цената, с която Янков я печели, е 2 535 644 лв. без ДДС. Дейностите се финансират от Оперативна програма „Околна среда“ по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила" (II-ра фаза).


Празникът на виното и любовта ще бъде посрещнат в Благоевград

Празникът на виното и любовта ще бъде посрещнат в Благоевград ...

......... изкуство, е че в сградата ще се проведе грандиозното шоу "Майсторите на комедията". Двучасовата програма ще бъде представена на 19-ти февруари от 19:00 часа в зала "Пейо Яворов". Спектакълът е с участието на Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев и обещава изключително весели моменти, за всички любители на комедията.


Петрич. Природната забележителност „Четиринадесет чинара“ се намира в землището на

Петрич. Природната забележителност „Четиринадесет чинара“ се намира в землището на ...

......... са със средна височина 25 метра, среден диаметър 1,3 метра и са на възраст 400 години. По думите й на територията на природната забележителност се забраняват всякакви дейности като нараняване на стеблото, кастрене, чупене на клони и други, които биха довели до повреждане или унищожаване на вековните дървета. Натали СТЕФАНОВА


Благоевград. Обща изложба на художници от Благоевград и региона ще

Благоевград. Обща изложба на художници от Благоевград и региона ще ...

......... 14 февруари и ще може да бъде разгледана от жителите и гостите на Благоевград до 3 март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Изложбата събира 56 творби на 28 автори. Богата жанрова палитра ще представят творците от региони. Експозицията включва както живопис, така и графика, скулптура и приложно изкуство.


Петрич. Постерната изложба „Съкровищата на Хераклея Синтика“ ще бъде представена

Петрич. Постерната изложба „Съкровищата на Хераклея Синтика“ ще бъде представена ...

......... информация за живота на хераклейците през близо десетвековното съществуване на града. Иван Петров уточни, че изложбата ще бъде достъпна за посетители до средата на месец март, като ще бъде разположена на фасадата на Исторически музей – Петрич, за да може да бъде видяна от по-голям поток от хора. Ливия НИНОВА


Благоевград. От началото на годината са настъпили 10 пътнотранспортни произшествия

Благоевград. От началото на годината са настъпили 10 пътнотранспортни произшествия ...

......... пешеходците са били санкцинорани с по 20 лв. При въпрос дали глобата е достатъчна той посочи, че отговорът е много субективен. Според него за едни сумата може да е достатъчна и да си вземат поука, а за други да не е и те да продължат да правят нарушения. Ливия НИНОВА


Благоевград. Актьорите Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Tокмакчиев ще

Благоевград. Актьорите Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Tокмакчиев ще ...

......... редувайки любими на публиката скечове и емблематични образи от телевизията и театъра, с песни на „Ку-Ку“, „Каналето“ и „НЛО“. Според организаторите шоуто гарантира 2 часа смях през сълзи. За резервации и информация - 0884 /115 138 и 0877 / 373 489. Билети се продават на касите на зала „Пейо Яворов“.


Петрич. Факелно шествие ще се проведе в Петрич по повод

Петрич. Факелно шествие ще се проведе в Петрич по повод ...

......... Народните будители ще бъде поставено началото на литературно-музикален спектакъл „Дела трябват, а не думи“. Програмата, посветена на 146 години от обесването на Васил Левски в Петрич, ще приключи с полагането на цветя и венци. Община Петрич кани всички жители да се присъединят и отдадат заслужена почит към делото на Апостола.


Банско става център на екстремното ски и сноуборд кино! Очаквайте

Банско става център на екстремното ски и сноуборд кино! Очаквайте ...

......... и се препредават знания и умения от едно поколение на друго. Чрез живота в училището е проследена историята на ски-алпинизма – от първите му стъпки до цифровата ера, като е използван изключително богатия му архив. Но винаги в центъра на вниманието е планината с нейните великолепни пейзажи и неповторимо излъчване.


Труп на 69-годишен мъж бе открит тази сутрин в полето

Труп на 69-годишен мъж бе открит тази сутрин в полето ...

......... от насилие.БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ Огледът се извършва от служителите на Второ РУП-Благоевград. На около 50 метра от тялото, под храст, има пластмасови тръби и дрехи, които бяха огледани от криминалистите. Все още няма официална информация за находката, както и дали откритото тяло е на мъж, обявен за издирване от близките му


Благоевград. Спектакълът „Тайната вечеря на Дякона Левски“ ще бъде поставен

Благоевград. Спектакълът „Тайната вечеря на Дякона Левски“ ще бъде поставен ...

......... – тези теми от сюжета са скелетът на представлението, върху който актьорите трупат плът и душа. Спектакълът е с продължителност 2 часа. Билети могат да бъдат закупени на касата на зала "Пейо Яворов". Предвидени са отстъпки за ученици. За резервации и информация - 0884/ 115 138 и 0877/ 373 489.


София. Кметът на Община Банско Георги Икономов ще се включи

София. Кметът на Община Банско Георги Икономов ще се включи ...

......... Управителния съвет ще отчете своята дейност за 2018 година и ще предложи приоритетите и проектобюджета на сдружението за 2019 г. В работата на Общото събрание участие ще вземат министрите на регионалното развитие – Петя Аврамова, на земеделието – Румен Порожанов, на околната среда и водите – Нено Димов и други.


Банско. На 9 януари в село Скребатно се разрази голям

Банско. На 9 януари в село Скребатно се разрази голям ...

......... общината даряваха книги с разнообразна литература. Книгите бяха транспортирани с две натоварени коли, а представителите на Община Банско и ИНФОМРЕЖА бяха топло посрещнати от кмета на Скребатно – Даниела Пидева, и секретарят на читалището – Емилия Куйбишева. Книгите са съхранявани в музея на селото, който е изключително богат и жив.


Благоевград. С тържествен ритуал по полагане на цветя пред паметника

Благоевград. С тържествен ритуал по полагане на цветя пред паметника ...

......... ученици от Благоевград припомниха кратка история, свързана със събитията през 1878 година и по-конкретно с първото Освобождение на града, което става факт на 12 февруари. Церемонията бе уважена от зам.-кмета на Община Благоевград инж. Емилия Тунева, зам. областния управител Иван Стоянов, директори на културни институции, общественици и граждани. Ливия НИНОВА


Благоевград. Нов сайт, представящ Международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz” от основаването

Благоевград. Нов сайт, представящ Международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz” от основаването ...

......... които ще отбележат 30 годишен юбилей. Турнето им започва от нашата сцена, а гост е Блусменът на Америка Guy Davis. 5-ото юбилейно издание на Международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz” ще закрият Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян, в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград.


Благоевград. Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина

Благоевград. Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина ...

......... има възможност за изнасяне на беседи, свързани с произхода и начина на живот на обитателите на зоологическата градина в Благоевград. В началото на 2016 година благоевградският зоопарк получи лиценз, в който, са вписани краткосрочни и по-дългосрочни мерки, които се изпълняват. Зоопаркът е отворен за посетители от 08.30 до 17.00 часа.


Тези дни в социалната мрежа обикаля пост на млада жена,

Тези дни в социалната мрежа обикаля пост на млада жена, ...

......... а така трудно да оцениш онова което имаш!  Ще споделя какво забелязах и забелязвам във всеки свой ден, преживян в Сандански. От четири години живея тук със семейството си - съпругът ми, двете ни деца и кучето, в района на Пазара. Преди това бяхме „столичани в повече“ цели десет години


Тези дни в социалната мрежа обикаля пост на млада жена,

Тези дни в социалната мрежа обикаля пост на млада жена, ...

......... а така трудно да оцениш онова което имаш!  Ще споделя какво забелязах и забелязвам във всеки свой ден, преживян в Сандански. От четири години живея тук със семейството си - съпругът ми, двете ни деца и кучето, в района на Пазара. Преди това бяхме „столичани в повече“ цели десет години


Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на ...

......... от най-големите доставчици в Югозапада. Към момента предоставяме 21 услуги.С новите три, ще станат 24. Работим за разкриването на още две услуги. Подписахме и договор за лични и социални асистенти.", заяви Камбитов, преди да направи копката.  Събитието продължи с отслужването на водосвет, а след това беше раздадена питка и мед. 


Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е гордият победител в

Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е гордият победител в ...

......... за TripAdvisor. „Те трябва да се гордеят с нея, тъй като милиони туристи ще вземат решение за следващото си пътуване, избирайки идеалния за тях хотел сред списъка с наградените.” Всички печелившите хотели от TripAdvisor Travelers’ Choice® 2019г. във всички категории, включително най-добрите хотели по света, можете да намерите тук: www.TripAdvisor.com/TravelersChoice-Hotels.


Опасна сграда в центъра на на Сандански възмути жителите на

Опасна сграда в центъра на на Сандански възмути жителите на ...

......... да бъде измазана поне! Хубав ден на всички в Сандански и да видя дали някой ще вземе насериозно този пост!" написа гневен гражданин. Коментарите под публикацията не закъсняха и жители веднага открили в интернет национални програми за реставриране на стари къщи. Дали обаче сградата ще бъде реновирана - остава загадка. 


Миналата година Благоевград беше арена на протести, след като активисти

Миналата година Благоевград беше арена на протести, след като активисти ...

......... се предполагало, че също са с голяма археологическа стойност.  Срещата, която общината организира, представи редица световни, и български примери, за музеи на открито, които са изключително успешни. Представители на туристически фирми в града пък коментират, че изграждането на обекта би могло да привлече много голям брой туристи за областта.  


Таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през

Таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през ...

......... Другата новост, която е въведена от тази година след решение на Общинския съвет, е свързана с въвеждането на специален хранителен режим в детските градини за деца, които имат глутенова ентеропатия, или непоносимост към глутен. За тях ще има специално хранително меню, което няма да влияе на таксата за детската градина.


Благоевград. Община Благоевград има цяла палитра от социални услуги. Това

Благоевград. Община Благоевград има цяла палитра от социални услуги. Това ...

......... „Това са много важни услуги, а проектът е от голямо значение“, заяви Румяна Петкова. Тя допълни, че благодарение на кмета на Благоевград и неговия успешен екип се осъществяват такива проекти. „Продължавайте все така, защото Община Благоевград е един добър партньор и коректив на държавната власт“, добави Румяна Петкова. Денис НИКИФОРОВ