Благоевград. Кметът Румен Томов проведе среща с директорите на училища

Благоевград. Кметът Румен Томов проведе среща с директорите на училища ...

......... този въпрос. Също така се обсъди подобряването на материалната-техническа база в училището, освежаване на пешеходната пътека, тъй като институцията е разположена в промишлената зона на града. Поемам ангажимент да разреша проблемите, също искам да споделя, че една част от исканията и предложенията за промени са заложени в предизборната ми програма“.


Банско. Председателят на Общински съвет Банско Димитър Русков проведе работна

Банско. Председателят на Общински съвет Банско Димитър Русков проведе работна ...

......... Банско. На нея бяха обсъдени въпроси във връзка с провеждането на 23-та Международна конференция ЗНАНИЕТО В ПРАКТИКАТА, на която Община Банско ще бъде съорганизатор. От 12 до 15 декември ИКМ с сътрудничество с още 47 университети, факултети и институти в Банско ще се проведе форум под наслов "Дигитален туристически маркетинг".


Банско. От днес в екипа на кмета Иван Кадев работят

Банско. От днес в екипа на кмета Иван Кадев работят ...

......... Банско. От днес в екипа на кмета Иван Кадев работят още двама специалисти. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. Иван Докторов ще изпълнява функциите на секретар до провеждането на конкурс, според законовите разпоредби. Йорданка Цакова е назначена като главен експерт "Социални дейности".


В съответствие с плана за ремонтните работи, са възможни промени

В съответствие с плана за ремонтните работи, са възможни промени ...

......... и осветлението, ще се ремонтира навесната конструкция над пътното платно, ще бъде модернизиран съществуващия трафопост, ще се поставят нови кабини за работа на служителите, ще бъдат изградени нова рентгенова площадка, както и пречиствателна станция за отпадните води.--> Реконструкцията на ГКПП "Кулата" се очаква да приключи през пролетта на следващата година.


Банско. За втори път Държавната агенция за защита на детето

Банско. За втори път Държавната агенция за защита на детето ...

......... противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Церемонията бе открита от председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. На събитието присъстваха министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и неговият екип. Наградата на община Банско бе връчена от Султанка Петрова – зам.-министър на МТСП на заместник-кмета на Община Банско Костадин Атанасов.


В читалище „Никола Вапцаров” беше даден старт на XIX-ия Международен

В читалище „Никола Вапцаров” беше даден старт на XIX-ия Международен ...

......... KIDS. Събитието ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света и събира световния елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва 15 мотивационни презентации и работилни от чуждестранни и български гости. Президент на Международното Жури е екстремната режисьорка, алпинистка и пътешественичка Елиза Кубарска от Полша.Благоевград. В резултат на валежи от следобедните часове ще има

Благоевград. В резултат на валежи от следобедните часове ще има ...

......... на 21 ноември, в резултат на валежи,  повишения ще има в долното течение на река Струма и във водосборите на реките Места, Доспат и Пиринска Бистрица. На 22 ноември нивата на реките в басейна ще се понижават или ще останат без изменения. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.


Път през

Път през "Натура 2000", с незаконни процедури заради Община Петрич ...

......... каза, че в момента, в който се постави асфалтът, почва да идва и бетонът. А по думите на Ковачев, в местността трябва да има само пейки, хората идват да се помолят, но кметът се оплака, че нямало къде да се нощува в Рупите и постоянно му се обаждали за проблема.


Симитли. Полина Равначка от листата на ПП ГЕРБ положи клетва

Симитли. Полина Равначка от листата на ПП ГЕРБ положи клетва ...

......... предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Тя заема мястото, освободено от напусналия по собствено желание ОбС парламентарист Янко Ангелов от квотата на ПП „ГЕРБ“. На заседание на Общински съвет днес Полина се закле пред председателя на ОбС Владимир Христов, общински съветници, кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Ливия НИНОВА


Банско. Три златни, два сребърни и три бронзови медала завоюваха

Банско. Три златни, два сребърни и три бронзови медала завоюваха ...

......... младша възраст Станислав Дарелов -2 място спаринг деца до 55 кг 12-13 г. Мартин Димитров 2 място спаринг деца до +60 кг 12-13 г. Следващатото състезание и последното за тази календарна година е силният турнир "Крал на Таекуондо", което ще се проведе в гр. Солун, Гърция на 14-15 декември .


Банско. Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание,

Банско. Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание, ...

......... С друго решение, кметът на общината Иван Кадев беше упълномощен да сключи нов договор с ТП „ДГС Места”. Промените се налагат от факта, че директорът на ТП”ДГС Добринище” инж. Благой Кишев е общински съветник. Всички решения на първата редовна сесия на Общински съвет – Банско бяха приети с пълно единодушие.Петрич. Продължаваме събирането на изделия за кампанията „Капачки за бъдеще“.

Петрич. Продължаваме събирането на изделия за кампанията „Капачки за бъдеще“. ...

......... няколко пъти. „Смятам, че ще успеем да запазим първото си място и през следващата кампания“, допълни Станоев. „Фокус“ припомня: В община Петрич има поставени три метални сърца. Едното е в квартал „Дълбошница“, другото е в центъра, а третото е в квартал „Поляните“. Последното бе монтирано през месец август. Ливия НИНОВА


Симитли. Огромен интерес предизвика „Нощта на театрите“ в Симитли. Това

Симитли. Огромен интерес предизвика „Нощта на театрите“ в Симитли. Това ...

......... му в Симитли никога няма да спре. Близки и приятели, съученици и гости препълниха залата и с бурни аплодисменти показаха възхищението си от представлението. Незабравимото представление „Поличба“ - Драматичен театър ,,Проф. Енчо Халачев“ с нов прочит на режисьора Бранимир Митов изправи публиката на крака, а аплодисментите бяха неспирни. Ливия НИНОВА


Евродепутатът от

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев е внесъл предложение в ...

......... защото става въпрос за проект, който всъщност няма ОВОС, както и това, че графикът за изграждане и исканите от България пари са "необмислени" и/или "сгрешени". Освен това – има нарушение на евродирективи (Директива за местообитанията, Директива за птиците и Директива по ОВОС). Повече подробности научете в този материал!    


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) избра кой ще прави трасето на ...

......... "Струма" през Кресненското дефиле се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". Дали обаче ще има европари - съмнението е голямо, защото ЕК не е съгласна с проекта точно през Кресненското дефиле - вижте защо в този материал!


Благоевград. Превърналите се в традиция коледни къщички в Благоевград отново

Благоевград. Превърналите се в традиция коледни къщички в Благоевград отново ...

......... храни и напитки. Коледните съоръжения ще радват жители и гости на града до началото на следващата година, когато ще бъдат демонтирани. Къщичките допълват празничното настроение в Благоевград паралелно с богатата коледна украса, която Общината поставя традиционно, както в централна градска част, така и в кварталите на областния център. Ливия НИНОВАПетрич. Димитър Бръчков положи клетва като кмет на Община Петрич,

Петрич. Димитър Бръчков положи клетва като кмет на Община Петрич, ...

......... Карадалиев – ЗАЕДНО за промяната; Росен Срадков – ЗАЕДНО за промяната; Радой Стоев – НФСБ; Благой Калъпсъзов – коалиция НИЕ,Гражданите; Георги Божанин – коалиция НИЕ,Гражданите; Валентин Парапунов – СДС и Илия Пашов – ПП БЗНС. На всички тях също бяха връчени сертификати от Общинска избирателна комисия – Петрич. Ливия НИНОВА


Петрич. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов откри първат сесия

Петрич. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов откри първат сесия ...

......... каза още Михайлов. Той изрази увереност, че в края на мандата всички заедно ще успеят да реализират всичко онова, което са обещали на жителите на Община Петрич. „Очакванията към Вас са големи, но съм убеден, че ще направите всичко възможно, за да оправдаете очакванията на хората“, допълни Михайлов. Ливия НИНОВА


Пътнически влак блъсна мъж, пресичащ неправилно жп релси край Благоевград.БГНЕСБГНЕС

Пътнически влак блъсна мъж, пресичащ неправилно жп релси край Благоевград.БГНЕСБГНЕС ...

......... 14:55 часа от близкия квартал "Струмско". БГНЕСТой е пресичал жп линията под моста на Е-79 преди - новият гробищен пак. Пострадалият е настанен в болницата с политрамва и в много тежко състояние.БГНЕС-->Влакът е спрял на място. Към момента текат следствени действия, като не е ясно кога движението София-Кулата ще бъде възстановено.


Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев обяви своите заместник-кметове.

Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев обяви своите заместник-кметове. ...

......... Кметът на Община Банско Иван Кадев обяви своите заместник-кметове. В страницата си във „Фейсбук“ той написа: „Това са хората, на които ще разчитам много в изпълнението на задълженията ми като кмет на община Банско. Заместниците ми – Стойчо Баненски, Сашка Въчкова и Костадин Атанасов. Желая им здраве и спорна работа“.


Добринище. Новоизбраният кмет на град Добринище Петър Галчев официално получи

Добринище. Новоизбраният кмет на град Добринище Петър Галчев официално получи ...

......... участието им в церемонията беше демонстрирана както подкрепа за младия кмет, така и нов стил на работа на Община Банско – съвместна и надпартийна, само и единствено в полза на хората. Това беше изрично заявено и в приветствието на Иван Кадев, който пожела здраве и успех на кмета на Добринище.


В първия работен ден на кмета на община Банско Иван

В първия работен ден на кмета на община Банско Иван ...

......... ски. В двата дни на състезанията 24 телевизии ще излъчват пряко и на запис надпреварата, като аудиторията ще надхвърли 500 млн. зрители по целия свят. Това е реклама, която по възможно най-добър начин представя не само Банско като град и туристическа дестинация, но и България, подчертава в искането г-н Кадев.


София. В първия работен ден на кмета на община Банско

София. В първия работен ден на кмета на община Банско ...

......... ски. В двата дни на състезанията 24 телевизии ще излъчват пряко и на запис надпреварата, като аудиторията ще надхвърли 500 млн. зрители по целия свят. Това е реклама, която по възможно най-добър начин представя не само Банско като град и туристическа дестинация, но и България, подчертава в искането г-н Кадев.


Благоевград. Национална конференция, свързана с противодействието на корупционните престъпления в

Благоевград. Национална конференция, свързана с противодействието на корупционните престъпления в ...

......... Искам да отбележа, че в нашият университет, в специалностите „Право“ и „Национална сигурност“, съгласно учебните планове и програми, магистрите и бакалаврите задълбочено изучават въпросите, свързани с превенцията и противодействието на корупцията“, каза още проф. д-р Юруков. Той коментира, че в Правно-историческият факултет работят хора, които има изграден авторитет. Ливия НИНОВА


Благоевград. Не се притеснявам от предстоящата процедура в четвъртък. Това

Благоевград. Не се притеснявам от предстоящата процедура в четвъртък. Това ...

......... решението на президентът Румен Радев. „Той спази конституцията, произнесе се в обозрим срок с мотиви, обоснова се какви са причините за да върне указа, така че процедурата продължава. Аз му благодаря за това, че спази Конституцията. Дали тези аргументи ще бъдат приети, или не, ще видим“, заяви Гешев. Ливия НИНОВА


Благоевград. Извършителите и на двете убийства, извършени в област Кюстендил,

Благоевград. Извършителите и на двете убийства, извършени в област Кюстендил, ...

......... прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нансесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента. Ливия НИНОВА


Благоевград. Днес ще проведа срещи с всички директори и началник

Благоевград. Днес ще проведа срещи с всички директори и началник ...

......... него това е доста странно. Томов допълни, че не се притеснява от факта, че в Общинския съвет има представители на много и различни партии, дори напротив. „Нека Общинският съвет да бъде шарен, нека да има повече мнение, защото когато има повече мнения, то решенията са по-точни“, подчерта Томов. Ливия НИНОВА


Благоевград. Областният управител Бисер Михайлов откри тържествената сесия на Общински

Благоевград. Областният управител Бисер Михайлов откри тържествената сесия на Общински ...

......... град”, каза още Михайлов. Той пожела на всички здраве и успешен мандат, в който да реализират ангажиментите, които са поели. Веднага след това адвокат Мартин Бусаров, председател на Общинска избирателна комисия – Благоевград обяви официалните резултати от провелите се избори за кмет, кметове на кметства и общински съветници. Ливия НИНОВА


Банско. Четири медала спечелиха състезателите на клуб Хоук - Банско

Банско. Четири медала спечелиха състезателите на клуб Хоук - Банско ...

......... Мартин Димитров и Станислав Дарелов грабнаха златото в спаринга при децата до 55 кг Марио Цветански - трето място спаринг юноши младша възраст до 55 кг Иван Сугарев - трето място спаринг юноши младша възраст до 60 кг Следващата изява на клуба е на 15-17 ноември в словенския град Жрече.


Банско. Красота, стил и талант вплете в себе си десетото,

Банско. Красота, стил и талант вплете в себе си десетото, ...

......... талантите показа танцувалните, певчески и художествени умения на дамите, които не пестиха сили и енергия, за да впечатлят журито. На финала, участничките се появиха с вечерни тоалети на топ дизайнери от своите държави, а краят бе отбелязан със страхотен коктейл, на който трио "Пиринка" поздрави победителките с традиционни фолклорни изпълнения.


Банско. Под надслов „Вдъхнови бъдещето“ на 7 ноември 2019 година

Банско. Под надслов „Вдъхнови бъдещето“ на 7 ноември 2019 година ...

......... за влияние. Запознаха се със задълженията и отговорностите на позицията, която трябваше да поемат в училище. Директор на ПГЕE - Банско бе ученичката Мария Колчагова, ЗДУД – Любомира Петлова, главен счетоводител – Ангелина Топузова, учител по ФВС – Георги Рошков, учител по музика – Спасимира Бъмбарска, ЗАС – Димитър Топузов


Банско. За седми пореден път се проведе състезанието „Аз пиша

Банско. За седми пореден път се проведе състезанието „Аз пиша ...

......... съревнованието взеха участие отбори на четвъртокласници от всички училища в Община Банско. Тази година домакин на състезанието бе НУ „Св, Паисий Хилендарски”. Жури в състав Иванка Бонкина, Йорданка Калистрина и Маргарита Топалова, оцени писмените компетентности на децата. След оспорвана надпревара, победител стана отборът на ОУ "Свети Климент Охридски" гр. Добринище


Гоце Делчев. Заупокойна св. Литургия ще бъде отслужена в храм

Гоце Делчев. Заупокойна св. Литургия ще бъде отслужена в храм ...

......... след това ще се състои и панихида. Богослуженията ще бъдат предстоявани от Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. „Вечна и блажена да бъде паметта на преставилия се в Христа Божи раб, наш архипастир - Неврокопски митрополит Натанаил!“, се казва в издадения по този повод некролог от Неврокопска света митрополия. Никола ПЕТКОВ


Симитли. Тросковският манастир „Свети Архангел Михаил“ в община Симитли отбелязва

Симитли. Тросковският манастир „Свети Архангел Михаил“ в община Симитли отбелязва ...

......... света обител. Манастирът е опожаряван два пъти по време на робството. Силното земетресение през 1904-та година изравнява божия храм със земята. Възстановен е с доброволен труд и дарения от местните веднага след опустошителното Крупнишко земетресение. Иконостасът в църквата е почти на 90 години, съхранен в автентичния си вид. Ливия НИНОВА


Банско. Хората в Банско не са безразлични към бъдещето си

Банско. Хората в Банско не са безразлични към бъдещето си ...

......... години и в по-далечна перспектива. Това са предизвикателства, с които ние заедно можем и ще се справим в името на благоденствието, развитието и успеха на община Банско. Тук е нашият дом, тук е нашата България, тук е нашата Европа! На добър час и Бог да е с нас“, отбеляза Кадев.


Благоевград. Ден на отворените врати под надслов „В света на

Благоевград. Ден на отворените врати под надслов „В света на ...

......... кино и др. В инициативата се включиха групово 9 класа с учителите си. Библиотеката посетиха и по-малки деца с родителите им. Всеки от участниците си взе книга, която да прочете у дома. Най-голям интерес децата са проявили към книгите с приказки, романи и енциклопедии, които могат да ползват. Ливия НИНОВА


Благоевград. От 17:00 часа в конферентната зала на Регионален исторически

Благоевград. От 17:00 часа в конферентната зала на Регионален исторически ...

......... за Радио „Фокус“ - Пирин от културния институт. Докторант Малина Стаматова, уредник в отдел „Етнография“ на музея, ще представи жива памет за владиката и архивни документи от този период. Ще се проведе и дискусия със свещеник Андон Шавулев, доцент Димитър Тюлеков, докторант Мирела Кючюкова, Зиновия Власова и други. Ливия НИНОВА


Смъртни заплахи към персонала на детската градина в гоцеделчевското село

Смъртни заплахи към персонала на детската градина в гоцеделчевското село ...

......... убийства. „Заплахите започнаха от 27 октомври. През пет минути има видеоклипчета със заплахи. Не мога да разбера, защо са насочени към мен и децата. Не се познаваме лично, тук работи жената на брата на лицето. Не знам какви са обвиненията към мен и защо заплашва децата”, заяви директорка Нефсе Койнар.


Точно 18 639 благоевградчани поискаха и получиха промяна. Независимият кандидат Румен

Точно 18 639 благоевградчани поискаха и получиха промяна. Независимият кандидат Румен ...

......... Въпреки това се усеща промяната, която „духа” от Югозапада. Промяната не е насочена към партиите. Според жителите на посочените общини проблемите идва в самите градове. Липса на работа, липса на препитание, проблемите на малкия бизнес и голямата миграция. Дали новите кметове ще задоволяват желанията на избирателите си – остава загадка.


Благоевград. Чувствам се разочарован, което е нормално, но това е

Благоевград. Чувствам се разочарован, което е нормално, но това е ...

......... колкото ние“, посочи д-р Камбитов. Според него реакцията на премиерът Бойко Борисов тази вечер е била нормална, с оглед на това, че на Благоевград е дадено много. „Зад тези 311 млн. лв. стоят конкретни проекти. Нормално е да е ядосан и аз приемам неговата критика“, подчерта д-р Камбитов. Ливия НИНОВА


Благоевград. Започна предаването на бюлетините и изборните книжа в Драматичен

Благоевград. Започна предаването на бюлетините и изборните книжа в Драматичен ...

......... Благоевград. Започна предаването на бюлетините и изборните книжа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Първите секционни избирателни комисии пристигнаха малко след 21.00 часа. Полицейското присъствие при транспортирането и в района на театъра е засилено. Ливия НИНОВА


Депутатът от ВМРО Атанас Стоянов е победител на балотажа за

Депутатът от ВМРО Атанас Стоянов е победител на балотажа за ...

......... победител на балотажа за кмет в Сандански. От предизборния щаб на ВМРО съобщиха, че на база 40 процента от протоколите на секционните комисии, Кирил Котев губи с над 1000 гласа. Миналата неделя за Кирил Котев гласуваха 7649 гласоподаватели. На първия тур Атанас Стоянов получи доверието на 6339 гласоподаватели в Сандански.


Благоевград. Днес изборите спечелиха жителите на Община Благоевград, спечели демокрацията,

Благоевград. Днес изборите спечелиха жителите на Община Благоевград, спечели демокрацията, ...

......... Когато той няма желание – няма как нещо да се получи. Знаете за един комин, който пуши в Благоевград – ако кмета няма желание да се спре това, то няма как да се получи. Кмета има достатъчно лостове да направи така, че това да се преустанови“, каза Томов. Ливия НИНОВА


Благоевград има нов кмет. Това е Румен Томов, който беше

Благоевград има нов кмет. Това е Румен Томов, който беше ...

......... утре градът ще бъде по-спокоен, гражданите ще бъдат по-независими“, заяви той и благодари на инициативния комитет и всички партии, които са го подкрепили. „Ролята на БСП в избора ми не е малко“, призна Томов. „Тя е единствената партия, която застана зад мен с името си.Благодаря на БСП., заключи той.  


Удовлетворен съм от тази оспорвана битка на втори тур. Благодаря

Удовлетворен съм от тази оспорвана битка на втори тур. Благодаря ...

......... изключително чиста, изпълнена с идеи и ясни обръщения към гражданите. "Радвам се, че благоевградчани припознаха целите, които имаме за нашия град. Моето управление ще бъде насочено към гражданите, към подобравяне и ускоряване на услугите, които общината предлага.", заяви Томов. В заключение той обеща, че ще възстанови приемния ден на кмета.


Благоевград. Гласувах с убеждението, че Благоевград трябва да продължи по

Благоевград. Гласувах с убеждението, че Благоевград трябва да продължи по ...

......... Вазов” в Благоевград. „От личен опит знам, че доверие се гради бавно и трудно. Точно затова - заради времето зад гърба ни, а и за дните пред нас - вярвам, че Благоевград се нуждае от екип с доказан опит, който не се страхува да носи отговорност“, каза още Андрей Новаков


Благоевград. Кандидатът за кмет на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов

Благоевград. Кандидатът за кмет на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ...

......... да може да бъдат завършени, вече започнати проекти, които са много важни за Благоевград. Гласувах за това – Благоевград да бъде един модерен, съвременен европейски град с висок стандарт на живот. Не гласувах на инат, а разумно, информирано и с отговорност за утрешния ден“, каза още д-р Камбитов. Ливия НИНОВА


Благоевград. 15 % е избирателната активност в Община Благоевград към

Благоевград. 15 % е избирателната активност в Община Благоевград към ...

......... Бусаров. „Фокус“ припомня: На местните избори през 2015 година никъде в Община Благоевград не е провеждан втори тур. Общата избирателна активност за цялата област е била както следва: 10.00 часа – 13.90 %; 13.00 часа - 28.04 %; 17.00 часа - 48.72 %; 20.00 часа – 68.05 %. Ливия НИНОВА


Симитли. Празничен водосвет по случай празника на св. Архангел Михаил

Симитли. Празничен водосвет по случай празника на св. Архангел Михаил ...

......... махала Поповска, на около 20 километра от Симитли, под пътя за село Сухострел. Манастирът е опожаряван три пъти. Днес от него е останала само църквата. Преди години църквата е реставрирана със средства на Община Симитли. Всяка година храмовият празник събира в Брестово стотици жители и гости на общината. Ливия НИНОВА


Полицията задържа бившия кмет на община Гърмен и ексдепутат Ахмед

Полицията задържа бившия кмет на община Гърмен и ексдепутат Ахмед ...

......... с мярка "задържане под стража", каза още той. "Образувани са 95 досъдебни производства до този момент, свързани с нарушения на изборния процес. 17 са бързи производства привлечени са 23 лица в качеството им на обвиняеми", съобщи Цацаров. Самият Башев пък пръв се похвали за ареста си в социалната мрежа.  


Благоевград. 4.9 % е избирателната активност в Община Благоевград към

Благоевград. 4.9 % е избирателната активност в Община Благоевград към ...

......... нужно. „Фокус“ припомня: На местните избори през 2015 година никъде в Община Благоевград не е провеждан втори тур. Общата избирателна активност за цялата област е била както следва: 10.00 часа – 13.90 %; 13.00 часа - 28.04 %; 17.00 часа - 48.72 %; 20.00 часа – 68.05 %. Ливия НИНОВА


Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев

Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев ...

......... Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев е бил задържан снощи при акция на полицията и жандармерията. Това съобщи той в профила си във Фейсбук. От МВР потвърдиха за NOVA, че е бил задържан.


Балотажът в Благоевград изправя един срещу друг днес независим кандидат

Балотажът в Благоевград изправя един срещу друг днес независим кандидат ...

......... Благоевград е концентрирано около 1/5 от населението на цялата област. В община Благоевград живеят 75 583 граждани, от тях в трудоспособна възраст са 49 098 души. Камбитов управлява града вече два последователни мандата от 2011 г. насам. Тогава той за пръв път става кмет с гласовете на 64,5% от избирателите.


Банско.

Банско. "Поклон будители народни! Благодарим, благодарим, чрез вас, пречистени, свободни, ...

......... Република България, по време на които многобройната публика стана на крака. Родители, учители и граждани стояха прави пред децата на Банско, които са днешните будители и в които мъдро, топло и с много обич, трябва да посеем стръкчетата, за да е плодорода и силна реколтата в "народната нива" на духа.


Благоевград. Дигитален хъб ще бъде изграден в Благоевград. Това съобщиха

Благоевград. Дигитален хъб ще бъде изграден в Благоевград. Това съобщиха ...

......... големи световни компании да правят отворени дни, отворени седмици в този хъб, когато заработи. Техен представител ще изнася лекции, ще води курсове. Така ще се направи по-добра връзка между бизнеса и младите хора. „Благоевград е изключително добро място за създаване на дигитален хъб, двигател на бизнеса са хората”, заявиха експертите.


Бизнесменът Румен Томов е трето поколение благоевградчанин. По образование е

Бизнесменът Румен Томов е трето поколение благоевградчанин. По образование е ...

......... всички, които ме подкрепиха. В неделя всеки от нас ще има по един глас – аз и моят опонент. Изборите ще бъдат решени от благоевградчани. Разчитам на тях. Призовавам ги да бъдат активни и да гласуват. За по-добър живот! За Благоевград! Източник: http://blagoevgrad-news.com/ *Купуването и продаването на гласове е престъпление


Благоевград. С тържествен ритуал по поднасяне на цветя пред паметника

Благоевград. С тържествен ритуал по поднасяне на цветя пред паметника ...

......... помага на хората, които със сърце и душа работят за развитието на Регионален исторически музей – Благоевград. „Вие сте един съвременни будители. Да, трябва да отдаваме почит към миналото и хората, които са ни дали всичко, което имаме днес, но и съвременните будители са много важни“, отбеляза Шопова. Ливия НИНОВА


Банско. 19-ият Международен фестивал на планинарското и екстремно кино или

Банско. 19-ият Международен фестивал на планинарското и екстремно кино или ...

......... Полша. Тя е носител на най-престижните филмови награди на европейски и световни фестивали, специалистка в заснемането на продукции в екстремни условия от Африка до Хималаите. Премиера за България ще бъде и филма й “Walking Under Water” за морските номади в Борнео. Ще бъдат показани близо 100 филма от 35 държави.


Благоевград.  В зала „Скаптопара“ в Благоевград стартира Държавно лично и

Благоевград.  В зала „Скаптопара“ в Благоевград стартира Държавно лично и ...

......... бокс за мъже за купата на България. На откриването ще присъства Красимир Инински - президент на Българската федерация по бокс. Сред участниците е и боксов клуб „Пирин“ с основател отец Андон Шавулев. Община Благоевград е съорганизатор с Българска федерация по бокс и боксов клуб „Пирин“. Входът за първенството е безплатен.


Благоевград. В зала

Благоевград. В зала "Скаптопара" в Благоевград от утре стартира Държавно ...

......... бокс за мъже за купата на България. На откриването ще присъства Красимир Инински - президент на Българската федерация по бокс. Сред участниците е и боксов клуб „Пирин“ с основател отец Андон Шавулев. Община Благоевград е съорганизатор с Българска федерация по бокс и боксов клуб „Пирин“. Входът за първенството е безплатен.


Г-н Томов, на прага на балотажа в неделя, как според

Г-н Томов, на прага на балотажа в неделя, как според ...

......... Когато нещо съм обещал и те видят, че това нещо не стават, спокойно да дойдат при мен, да отидат в общински съвет да изградят мнение, или да организират митинги пред общината вид протест, срещу определени решения. Само така може да вървим напред. Със страх хората търсят място към Терминал 2.


Банско. 10-тото юбилейно издание на най-престижния международен конкурс за омъжени

Банско. 10-тото юбилейно издание на най-престижния международен конкурс за омъжени ...

......... тоалети на дизайнери от своите държави. „Мисис Планет“ е един международен форум, който събира омъжени дами от цял свят с идеята за приятелство и представяне на световната култура и допринася за популяризирането на България като туристическа дестинация. Финалът ще бъде на 7 ноември в Посетителски информационен център от 18:00 часа


София. 10-тото юбилейно издание на най-престижния международен конкурс за омъжени

София. 10-тото юбилейно издание на най-престижния международен конкурс за омъжени ...

......... тоалети на дизайнери от своите държави. „Мисис Планет“ е един международен форум, който събира омъжени дами от цял свят с идеята за приятелство и представяне на световната култура и допринася за популяризирането на България като туристическа дестинация. Финалът ще бъде на 7 ноември в Посетителски информационен център от 18:00 часа


Банско. Екип на предаването „Пазители на традициите” направи филм, в

Банско. Екип на предаването „Пазители на традициите” направи филм, в ...

......... вече девет години събират на една сцена негови ученици, с познати и утвърдени имена в българската поп музика. Автор и водещ на предаването е Десислава Димчева, оператор – Феодор Сургов, режисьор - Елица Цветанова.„Пазители на традициите”, можете да гледате в събота - 2-ри ноември от 11.00 часа по БНТ 2.


33-годишен мъж от Благоевград е в тежко състояние в реанимацията

33-годишен мъж от Благоевград е в тежко състояние в реанимацията ...

......... място са пристигнали полицейски екипи, линейка на Спешна помощ, и пожарникари, които са успели да извадят младия мъж, който е закаран в реанимацията на болницата.   БГНЕСМъжът е с тежка травма на главата, пробит бял дроб, и затруднения в дишането. Причините за инцидента се изясняват, на място има и полиция.


Благоевград. Искам да благодаря на всички, които подкрепиха мен и

Благоевград. Искам да благодаря на всички, които подкрепиха мен и ...

......... се провеждаше през последните две години. Все пак отчитаме и грешките, които сме допуснали. Надявам се, че ще бъдем оценени на база това, което сме направили“, каза д-р Камбитов. Той призова хората да излязат и да гласуват в неделя, за да може максимално да се ограничи контролираният вот. Ливия НИНОВА


Благоевград. 21 военнослужещи и техника се включиха в гасенето на

Благоевград. 21 военнослужещи и техника се включиха в гасенето на ...

......... 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност с надморска височина над 1900 м. и голяма денивелация. В района на пожара вследствие на атмосферните условия се е спуснал гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно с органите на пожарна безопасност, гражданска защита и горското стопанство.


Петрич. Община Петрич отбелязва 107-та годишнина от своето освобождение. Това

Петрич. Община Петрич отбелязва 107-та годишнина от своето освобождение. Това ...

......... на кап. Никола Парапанов ще започнат от 19.00 часа. Със заповед вр.и.д. кмет Минка Салагьорова 28-ми октомври е обявен за неучебен и неприсъствен ден за училищата в община Петрич, тъй като денят е обявен за празник на община Петрич с решение на ОбС от 27 октомври 2016 г. Ливия НИНОВА


Благоевград. 125 секция от благоевградското село Габрово първи предадоха бюлетините

Благоевград. 125 секция от благоевградското село Габрово първи предадоха бюлетините ...

......... Радио „Фокус“ - Пирин. Това се случи в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, където се очаква да пристигнат и представители на останалите 140 секции, образувани в общината. Полицейското присъствие е засилено. На място има също екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. Ливия НИНОВА


Симитли. Над 55 служители от горски стопанства на Югозападното държавно

Симитли. Над 55 служители от горски стопанства на Югозападното държавно ...

......... тях са служители на ЮЗДП. Екипи на ЮЗДП бяха мобилизирани в гасенето на още 3 пожара в днешния ден. Два от огнените инциденти са в района на "ДГС София" - в Плана и Стара планина, а третият край дупнишкото с. Мламолово, където низов пожар е обхванал дъбова гора. Ливия НИНОВА