"InteliFresh 2019 – от градината до щанда“ среща на 22 ...

......... растенията, следберитбената обработка и съхранението, за да постигнат по-добри финансови резултати.В зоната за b2b срещи гостите на InteliFresh ще имат могат да установят директни бизнес контакти с търговските вериги и други партньори по веригата. Участието в “InteliFresh 2019 - от градината до щанда" е само с предварителна регистрация на www.agroevents.eu.


Ако бъде сложена хавлия, чадър или палатката върху дюните, вече

Ако бъде сложена хавлия, чадър или палатката върху дюните, вече ...

......... на януари. Тогава се оказа, че собственикът на парцела се е сдобил с него за 5000 лева, а дюните били вписани като земеделска земя.   В отговор институциите подготвиха нови правила за защита на дюните. Глобите за разрушаване на пясъчните образувания ще трябва да бъдат одобрени и от народните представители.


Юли месец влизаме в чакалнята на Еврозоната, заяви премиерът Бойко

Юли месец влизаме в чакалнята на Еврозоната, заяви премиерът Бойко ...

......... с което Фондация „Конрад Аденауер” тържествено отбелязва своя юбилей – 25 години от началото на дейността си в България.-->   Борисов напомни, когато преди години се е срещнал с Конрад Аденауер, още в позицията на кмет, е поел редица ангажименти. "Сега се вижда, че съм изпълнил обещаното", каза той. БГНЕС


Гръцката туристическа индустрия е отчела нов рекорд през 2018 г.

Гръцката туристическа индустрия е отчела нов рекорд през 2018 г. ...

......... група чуждестранни туристи с 4,4 милиона посещения - с 18,2 процента повече от предишната година. Туризмът е ключов двигател за икономиката на Гърция, която завърши третата си и последна спасителна програма през август миналата година. През 2017 г. туризмът съставляваше 8 процента от брутния вътрешен продукт на страната, отбелязва БТА.


Темата за икономическите ефекти от въвеждането на еврото отново е

Темата за икономическите ефекти от въвеждането на еврото отново е ...

......... до ускоряване на инфлационните процеси. Оказва се, че в годината непосредствено преди въвеждането на единната валута индексът на потребителските цени нараства средно с 1.76% в новоприсъединените държави (при 2.05% средно за ЕС), докато в годината след това инфлацията бележи ръст от 2.66% (при 1.77% средно за ЕС). Повече четете ТУК


Забрана за плажуването върху дюни предвиждат одобрените от кабинета промени

Забрана за плажуването върху дюни предвиждат одобрените от кабинета промени ...

......... са също защитени видове, с поставянето на плажни принадлежности, палатки и преминаването на превозни средства", каза Радиана Йонова от отдел "Управление на морските плажове" към Mинистерството на туризма. Промените трябва да одобри парламентът. Право да налагат санкции за различните нарушения ще имат Министерството на туризма, общините, полицията и районните екоинспекции.Разраства се скандалът между Франция и швейцарската банка „Ю Би

Разраства се скандалът между Франция и швейцарската банка „Ю Би ...

......... на данъци и пране на пари, съобщава БТВ. Френските власти искат да бъдат върнати в хазната 800 милиона евро, с които е ощетена държавата. Обвиненията към „Ю Би Ес” са, че е позволила на хиляди френски граждани да открият тайни банкови сметки, за да не плащат данъци в страната си.


Антимонополната комисия на Германия разреши на чешкия милиардер Даниел Кретински

Антимонополната комисия на Германия разреши на чешкия милиардер Даниел Кретински ...

......... Кери откри първите си два магазина у нас през 1999 г. - в София на бул. "Цариградско шосе" и в Пловдив, а в момента вече има по два магазина в двата най-големи града в страната, както и по един в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград.


Размерът на вътрешните и външните инвестиции през 2018 г. се

Размерът на вътрешните и външните инвестиции през 2018 г. се ...

......... нас. Според изследване Германо-българската търговска камара, близо 90% от немските компании у нас биха инвестирали отново в България, ако имат тази възможност. Подобни са нагласите и сред шведския бизнес - 94% от компаниите опериращи в България планират да разширят или запазят дейността си у нас, стана ясно от изнесените данни.


Motorola официално излезе на печалба за първи път след придобиването

Motorola официално излезе на печалба за първи път след придобиването ...

......... положителните резултати в Европа: Motorola отчита 10% пазарен дял в средния ценови клас на ключови пазари като Германия, Великобритания, Полша, Холандия, Белгия и Швеция. Буниак сподели, че в световен мащаб всяка минута се продават по 26 moto g. Ревю: Moto G7 Plus - практичният избор Тествахме най-новия модел на Motorola


Опасни дрехи заливат пазарите ни. На митницата контролните органи редовно

Опасни дрехи заливат пазарите ни. На митницата контролните органи редовно ...

......... „Някои от ароматните амини, които се контролират, са опасни за човешкото здраве и тяхната употреба е забранена в текстилни продукти. Максимално допустимата стойност е 30 мг/кг", заяви лаборант-химикът Иван Гивечев. През миналата година тениски, внесени от Китай, се оказаха с опасни оцветители, чието съдържание е до 5 пъти над нормата.Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България

Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България ...

......... на страната ни да се създаде общ балкански маршрут, привличащ към региона повече посетители от Европа и света със съвместни конкурентни продукти и услуги в сектора. Към инициативата проявиха интерес 11 държави, сред които и Сърбия. Доминираща тема на проекта е богатото културно-историческо наследство под егидата на ЮНЕСКО в региона.


Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри първата

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри първата ...

......... Директорът на центъра Васил Гелев представи работата на демонстрационната зона и допълни, че е важна колаборацията между младите хора и земеделието. На откриването присъстваха ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, председателят на Селскостопанската академия проф. Васил Николов, представители на китайското посолство и др. 


Опасни дрехи на пазара. На митницата контролните органи редовно задържат

Опасни дрехи на пазара. На митницата контролните органи редовно задържат ...

......... „Някои от ароматните амини, които се контролират, са опасни за човешкото здраве и тяхната употреба е забранена в текстилни продукти. Максимално допустимата стойност е 30 мг/кг, заяви лаборант-химикът Иван Гивечев. През миналата година тениски, внесени от Китай, се оказаха с опасни оцветители, чието съдържание е до 5 пъти над нормата.


България се придвижва с 9 позиции напред и заема 39-о

България се придвижва с 9 позиции напред и заема 39-о ...

......... страната ни заема 43-то място - с две позиции нагоре в сравнение с 2017 година в класацията на американската „Менпауър груп“. На 52-ро място - с пет позиции нагоре, сме при нетрадиционната заетост, която включва категории като "неформална работа", "работа на граждански договор и непълен работен ден" и "временна заетост".


Областната епизоотична комисия набеляза превантивни мерки срещу разпространението на болестта

Областната епизоотична комисия набеляза превантивни мерки срещу разпространението на болестта ...

......... и изхвърляне на кухненски отпадъци по сметища, улици и около селата, контрол за което се възлага на кметовете на населените места и Регионалната инспекция по околната среда и водите. При съмнение за повишена смъртност на свине в населените места незабавно трябва да се уведомява Областната дирекция по безопасност на храните.Сърбия е важен пазар за входящ туризъм в България. През

Сърбия е важен пазар за входящ туризъм в България. През ...

......... на България, най-често сръбските туристи пътуват към Боровец, Банско и Пампорово.  Те подчертаха, че работят много добре с българските си колеги и се надяват сътрудничеството им да се запази и занапред. Министърът Ангелкова благодари за ползотворния диалог и допълни, че се надява и в бъдеще партньорството между страните да продължи.


В стремежа си да изпревари своите конкуренти от Uber на

В стремежа си да изпревари своите конкуренти от Uber на ...

......... поддържат услуги за отдаване на велосипеди и скутери под наем, а, не на последно място, развиват и технологии за самоуправление на превозни средства. Lyft имат очаквания, да бъдат оценени в рамките на 20-25 милиарда долара, според хората, запознати с плановете на компанията, но все още липсват официални коментари по темата. 


Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника

Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника ...

......... работа без причини, да не се получават никакви пари. Тогава БСП не го прие това и се стигна до този вариант - 1/3. Това от тогава стои, но беше по наше настояване. Сега със същото настояване ГЕРБ са основната политическа сила. Надяваме се те да се вслушат``, допълни още Сидеров.


Варна е в съревнование с Хърватия, Унгария и Румъния за

Варна е в съревнование с Хърватия, Унгария и Румъния за ...

......... но все пак вдигат стандарта и на общината и на областта. Там има нов инвеститор, фирма "Хъс", която купи бившия завод "Полимери“. Там нещата са на етап проектиране, надявам се тази година да започне изграждането на две нови фабрики“, каза областният управител. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


>Курсът е с продължителност 60 часа. Той започва на 5

>Курсът е с продължителност 60 часа. Той започва на 5 ...

......... на 5 март и ще продължи до 6 април. Курсът ще се провежда всеки вторник и четвъртък от 18:00 до 19:30 ч, а в събота - от 10:00 до 17:00 ч. Крайният срок за записване е 1 март. Местата са ограничени! Повече подробности ще откриете тук или на телефон 0879 017 665.


Стоян Мавродиев - магистър по право от СУ

Стоян Мавродиев - магистър по право от СУ "Св. Климент ...

......... българския лев във Валутен механизъм II. Рисковите премии по държавните облигации на България са на най-ниските си исторически нива и отразяват тази позитивна перспектива за развитието на икономиката. Всичко това спомага за нарастване на доверието в българската банкова система, която е сред най-добре капитализираните и стабилни в целия Европейски съюз.


bTV
Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се

bTV Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се ...

......... няма - от ситуацията вече се възползват българите."Всички макроикономически фактори в България, цялата стабилизация, ръстът на брутния вътрешен продукт, растежът на заплатите, стабилността, това дава сигурност на хората да инвестират в собствената си държава“, добави експертът по недвижими имоти и изтъкна, че в момента купуват предимно хора в предпенсионна възраст.


Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се

Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се ...

......... няма - от ситуацията вече се възползват българите."Всички макроикономически фактори в България, цялата стабилизация, ръстът на брутния вътрешен продукт, растежът на заплатите, стабилността, това дава сигурност на хората да инвестират в собствената си държава“, добави експертът по недвижими имоти и изтъкна, че в момента купуват предимно хора в предпенсионна възраст.


bTV
Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се

bTV Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се ...

......... няма - от ситуацията вече се възползват българите."Всички макроикономически фактори в България, цялата стабилизация, ръстът на брутния вътрешен продукт, растежът на заплатите, стабилността, това дава сигурност на хората да инвестират в собствената си държава“, добави експертът по недвижими имоти и изтъкна, че в момента купуват предимно хора в предпенсионна възраст.


bTV
Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се

bTV Около 70% от руските ваканционни имоти по българското Черноморие се ...

......... няма - от ситуацията вече се възползват българите."Всички макроикономически фактори в България, цялата стабилизация, ръстът на брутния вътрешен продукт, растежът на заплатите, стабилността, това дава сигурност на хората да инвестират в собствената си държава“, добави експертът по недвижими имоти и изтъкна, че в момента купуват предимно хора в предпенсионна възраст.


Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа мярката за неотклонение на

Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа мярката за неотклонение на ...

......... рекет, палежи и побоища, за чийто тартор е сочен Очите. Освен него, според прокуратурата, в групата участвали и общински съветници от Несебър и Бургас - Бенчо Бенчев и Пейко Янков. Пред спецмагистрати Димитър Желязков се оплака от влошено здравословно състояние и каза, че бил в Турция за преглед, защото бил опериран там.


Заради профилактика на платформата за продажба на електронни винетки, е

Заради профилактика на платформата за продажба на електронни винетки, е ...

......... Заради профилактика на платформата за продажба на електронни винетки, е възможно краткотрайно прекъсване на работата ѝ в интервала от 23:00 до полунощ на 20 февруари 2019 г. Клиентите, които желаят да купят е-винетка в този период и системата се окаже недостъпна, да опитат след известно време.


Потенциално рискова за живота на децата играчка ще бъде изтеглена

Потенциално рискова за живота на децата играчка ще бъде изтеглена ...

......... да имат предвид информацията и да не използват артикула. Те могат да върнат закупения продукт във всички магазини на "Кауфланд". Сумата за покупка ще бъде възстановена дори без представяне на касов бон.За повече информация клиентите ни могат да се свържат с националния безплатен клиентски телефон на веригата – 0800 12 220.


Системата беше дългоочаквана като е положен сериозен труд за нейното реализиране.

Системата беше дългоочаквана като е положен сериозен труд за нейното реализиране. ...

......... информация ще спомогне за изсветляването на сектора на туризма", допълни по темата Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал.  "Този, които е бил в сивата част, как той ще бъде принуден да се въведе в регистъра. Тук трябва да се обвърже системата и с тези за резервации", завърши Иванов.


Ще отложат ли сроковете за новите касови апарати? Българската фискална

Ще отложат ли сроковете за новите касови апарати? Българската фискална ...

......... информация. Ясен Танев, председател на Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер, подчерта също, че служителите в компания, които не издават касови бележки също трябва да понесат отговорност.   Много компании вече изразиха становище, че между 12 и 18 месеца са необходими на фирмите за да подменят касовите си апарати.


Сметната палата описа нередности в „БДЖ - Товарни превози“, зам.-министърът

Сметната палата описа нередности в „БДЖ - Товарни превози“, зам.-министърът ...

......... договорите в частично съответствие с клаузите им.   През одитирания период са извършени разходи за доставки и услуги, без да бъде приложен редът за възлагане на обществени поръчки на ЗОП, въпреки наличието на основания за това, свързани с доставка на гориво; ремонт, поддръжка и резервни части на автомобили и др.


"Бърбъри" оповести, че изтегля от колекцията си за сезона есен/зима ...

......... от посланието "Самоубийството не е мода". "Не разбирам как е възможно да допуснете подобно облекло да бъде показано на модния подиум, по-специално в колекция, предназначена за млади момичета", възнегодува тя, обръщайки се към творческия директор на "Бърбъри" Рикардо Тиши.  Another fashion brand another apology and a promise to do better.


Потенциално рискова за живота на децата играчка ще бъде изтеглена

Потенциално рискова за живота на децата играчка ще бъде изтеглена ...

......... да имат предвид информацията и да не използват артикула. Те могат да върнат закупения продукт във всички магазини на "Кауфланд". Сумата за покупка ще бъде възстановена дори без представяне на касов бон.За повече информация клиентите ни могат да се свържат с националния безплатен клиентски телефон на веригата – 0800 12 220.


Заради профилактика на платформата за продажба на електронни винетки е

Заради профилактика на платформата за продажба на електронни винетки е ...

......... на платформата за продажба на електронни винетки е възможно краткотрайно прекъсване на работата й днес от 23:00 ч. до полунощ.   Клиентите, които желаят да купят е-винетка в този период, но не успеят, тъй като системата е недостъпна, да опитат отново след известно време, посочват от Агенция "Пътна инфраструктура".  


Потенциално рискова за живота на децата играчка ще бъде изтеглена

Потенциално рискова за живота на децата играчка ще бъде изтеглена ...

......... да имат предвид информацията и да не използват артикула. Те могат да върнат закупения продукт във всички магазини на "Кауфланд". Сумата за покупка ще бъде възстановена дори без представяне на касов бон.За повече информация клиентите ни могат да се свържат с националния безплатен клиентски телефон на веригата – 0800 12 220.


Министърът на туризма Николина Ангелкова е на работно посещение в

Министърът на туризма Николина Ангелкова е на работно посещение в ...

......... Международно туристическо изложение IFT в Белград, в което България се представя като страна партньор. В програмата са предвидени разговори и с ръководители и представители на туристическия бизнес в западната ни съседка – от Националната туристическа организация на Сърбия, Националната търговско-промишлената палата на страната, Националната асоциация на туристическите агенции и др.


Преди минути в НАП Враца приключи третият търг за продажбата

Преди минути в НАП Враца приключи третият търг за продажбата ...

......... другият - на хотел "Хемус". Наддаването е било свирепо и цената е скочила значително над първоначално обявената. Когато тя е достигнала близо 750 000 лева, Шупера се е отказал и Ники Турчето е спечелил търга. До дни се очаква той да бъде обявен за новия собственик на най-популярното врачанско заведение.


Министерският съвет прие решение, с което се разрешава създаването на

Министерският съвет прие решение, с което се разрешава създаването на ...

......... международни организации. Ще се засилят бизнес-контактите и преговорите между фирми от двете страни, за да се привлекат инвестиции в българското земеделие, животновъдство и преработвателна промишленост. Ползите за Кралство Саудитска Арабия и за България са увеличаване на експортния потенциал на българските земеделски продукти и осигуряване на продоволствената сигурност на арабската държава.


Министерският съвет одобри проекта на Закон за изменение и допълнение

Министерският съвет одобри проекта на Закон за изменение и допълнение ...

......... за подчиненост. С приемането на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност българското законодателство ще бъде приведено в съответствие с европейското право, ще се гарантира правната сигурност и ще бъдат осигурени необходимите законови положения за изграждане на капацитет за поемане на загуби и рекапитализация на банките.  


Когато Карл Лагерфелд започва да прави дрехи за Chanel през

Когато Карл Лагерфелд започва да прави дрехи за Chanel през ...

......... да превъзхождат самите дрехи. Тоалетите на марката са сред най-предпочитаните за червения килим. Последното ревю на Лагерфелд за Chanel бе през януари за шоуто Haute Couture за сезон пролет-лято 2019 година. Той обаче не излезе накрая на ревюто, за да приеме поздравленията. Месец по-късно легендарният дизайнер издъхна на 85-годишна възраст.


ве трети от фирмите няма да успеят да спазят новите

ве трети от фирмите няма да успеят да спазят новите ...

......... ве трети от фирмите няма да успеят да спазят новите изисквания за касовите апарати и искат удължаване на срока с шест месеца. Това показва експресна онлайн анкета сред членовете на БТПП относно новите изисквания към фискалните устройства в Наредба Н-18 и готовността на бизнеса за прилагането й.


През четвъртото тримесечие на 2018 г. 1 095.4 хил. български

През четвъртото тримесечие на 2018 г. 1 095.4 хил. български ...

......... на 2018 г. средният разход при пътуване с лична цел на едно лице на възраст 15 и повече навършени години е 161.57 лв. в страната и 515.11 лв. в чужбина. Същевременно разходите на едно лице за професионално пътуване са средно 154.92 лв. в страната и 1 192.41 лв. в чужбина.


0 коментара за Морско казиноЕвропейската банка за възстановяване и развитие

0 коментара за Морско казиноЕвропейската банка за възстановяване и развитие ...

......... за регистрация: 22 февруари 2019 г.Донори на програмата за България са: Европейският консултантски център по инвестиционните въпроси и Европейският съюз.От заявяването на интерес до одобрението на проекта минава не повече от 1 месец.Безвъзмездната помощ се получава до 1 месец след приключване на проекта.По програмата са квалифицирани над 50 консултантски компании.


Срещата е на 7 март, в Експо Баня София, с

Срещата е на 7 март, в Експо Баня София, с ...

......... жури на jumpthegap® обединява признати водещи специалисти от областта на архитектурата и дизайна. Срокът за регистрация за участие в конкурса е 27 март 2019 г., а за подаване на самите проекти – 25 април 2019г. Допълнителна информация за конкурса и журито на български език може да прочетете ТУК.    


Ако сметки на клиенти на банка са източени по нейна

Ако сметки на клиенти на банка са източени по нейна ...

......... на клиенти. Засега от банката има единствено официален коментар, според който именно институцията е сезирала компетентните органи за случая. Дори и към момента известната сума пари от влогове на вложители да нарасне няколко пъти в хода на разследването, това няма да повлияе на стабилността на банката, категорични са още специалистите. 


Приходите от нощувки през декември миналата година в местата за

Приходите от нощувки през декември миналата година в местата за ...

......... и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е  1 911, а на леглата - 3 550. В сравнение с декември 2017 г., общият брой на местата за настаняване (функционирали в областта през периода) нараства с 2.0%, а броят на леглата в тях - с 4.8%.  


Πpeдceдaтeлят нa Koнфeдepaциятa нa индycтpиaлнитe paбoтoдaтeли в Бългapия (KPИБ) Kиpил

Πpeдceдaтeлят нa Koнфeдepaциятa нa индycтpиaлнитe paбoтoдaтeли в Бългapия (KPИБ) Kиpил ...

......... пo-ниcĸa, пише money.bg. Πpeз 2008 г. швeдcĸaтa ĸoмпaния плaти 620 милиoнa евро за телевизията. Дoмycчиeв e coбcтвeниĸ нa "Лyдoгopeц", ĸaĸтo и нa фapмaцeвтичнитe "Xювeфapмa", "Биoвeт", ĸaĸтo и нa "Πapaxoдcтвo Бългapcĸи мopcĸи флoт" и дpyги. Oфициaлнoтo cъoбщeниe зa пocтигнaтa cдeлĸa ce oчaĸвa в сряда. Сделката тpябвa дa бъдe oдoбpeнa oт KЗK.


Сделката по продажбата на Нова телевизия вече е завършена и

Сделката по продажбата на Нова телевизия вече е завършена и ...

......... бившия продуцент на новини в bTV след закриване на ведомството на Лиляна Павлова. Виктория Бехар напусна bTV, заедно с Люба Ризова в началото на управлението на Павел Станчев. Според запознати, преди да поеме поста в министерството за Европредседателството, тя е имала участие в две фирми - туристическа и за кетъринг.


Сделката по продажбата на Нова телевизия вече е завършена и

Сделката по продажбата на Нова телевизия вече е завършена и ...

......... бившия продуцент на новини в bTV след закриване на ведомството на Лиляна Павлова. Виктория Бехар напусна bTV, заедно с Люба Ризова в началото на управлението на Павел Станчев. Според запознати, преди да поеме поста в министерството за Европредседателството, тя е имала участие в две фирми - туристическа и за кетъринг.


Корпорацията Майкрософт съобщи, че ще предлага услугата си за защита

Корпорацията Майкрософт съобщи, че ще предлага услугата си за защита ...

......... предлага също така в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия. С наближаването на много важните избори за Европейски парламент през май германски служители се опитват да подобрят киберсигурността, след като сериозното източване на данни, извършено от 20-годишен студент, показа уязвимостта на най-голямата европейска икономика, отбелязва Ройтерс.


Форум за цялостни решения и практики под надслов

Форум за цялостни решения и практики под надслов "За бизнеса ...

......... диалог между толкова много опитни и ценни професионалисти, с каквито регионът ни може да се похвали. Ще се радвам да се видим там!“Част от средствата, събрани на форума, ще послужат за финансиране на кампания за популяризиране на инженеринговите професии сред младите в Пловдив и региона, организирана от ТИЗ и Limacon.


Сделката по продажбата на Нова телевизия вече е завършена и

Сделката по продажбата на Нова телевизия вече е завършена и ...

......... бившия продуцент на новини в bTV след закриване на ведомството на Лиляна Павлова. Виктория Бехар напусна bTV, заедно с Люба Ризова в началото на управлението на Павел Станчев. Според запознати, преди да поеме поста в министерството за Европредседателството, тя е имала участие в две фирми - туристическа и за кетъринг.


Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител ...

......... надлеза и подлеза. Достъпът до трасето ще бъде осигурен чрез 3 пътни възли - "Полето", "Мечкул" и "Стара Кресна". Индикативната стойност за изграждането на лот 3.2.1 е 444 796 305 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.


Паркинг, на който автомобилите на клиентите на Starbucks се паркират

Паркинг, на който автомобилите на клиентите на Starbucks се паркират ...

......... се излъчват интервюта с местни производители на кафе. Заведението предлага и уроци, от които може да се научи повече за културата на кафето. Проектът все още не е изцяло завършен, като се очаква при финализирането си той да разполага и с конферентни помещения и ресторант със собствено меню на марката.


Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa

Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa ...

......... нa внocитeля.Hecъглacиe c пpoдaжбaтa нa aвтoмoбили oт Lіdl изĸaзa и Cъюзът нa тъpгoвcĸитe нa Fіаt в cтpaнaтa, cпopeд ĸoйтo тoвa пpeдcтaвлявa нeoтopизиpaнa пpeпpoдaжбa, ĸoятo e "нeдoпycтимa". Гoвopитeл нa вepигaтa зaяви oт cвoя cтpaнa, чe ĸoмпaниятa e зaпoзнaтa c oбвинeниятa, нo ĸъм тoзи мoмeнт нe мoжe дa ги ĸoмeнтиpa, пише money.bg.


Самоцелната промяна на сроковете за регистриране и отчитане на продажбите

Самоцелната промяна на сроковете за регистриране и отчитане на продажбите ...

......... касовите апарати. Участниците в срещата приветстваха намерението на министерството на финансите за отлагане сроковете по изпълнение на наредбата с 6 месеца, но смятат, че самоцелното отлагане няма да реши проблемите. По-рано днес финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че част от фирмите получават отсрочка за подмяната на касовите апарати до септември.


Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa

Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa ...

......... нa внocитeля.Hecъглacиe c пpoдaжбaтa нa aвтoмoбили oт Lіdl изĸaзa и Cъюзът нa тъpгoвcĸитe нa Fіаt в cтpaнaтa, cпopeд ĸoйтo тoвa пpeдcтaвлявa нeoтopизиpaнa пpeпpoдaжбa, ĸoятo e "нeдoпycтимa". Гoвopитeл нa вepигaтa зaяви oт cвoя cтpaнa, чe ĸoмпaниятa e зaпoзнaтa c oбвинeниятa, нo ĸъм тoзи мoмeнт нe мoжe дa ги ĸoмeнтиpa, пише money.bg.


Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa

Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa ...

......... нa внocитeля.Hecъглacиe c пpoдaжбaтa нa aвтoмoбили oт Lіdl изĸaзa и Cъюзът нa тъpгoвcĸитe нa Fіаt в cтpaнaтa, cпopeд ĸoйтo тoвa пpeдcтaвлявa нeoтopизиpaнa пpeпpoдaжбa, ĸoятo e "нeдoпycтимa". Гoвopитeл нa вepигaтa зaяви oт cвoя cтpaнa, чe ĸoмпaниятa e зaпoзнaтa c oбвинeниятa, нo ĸъм тoзи мoмeнт нe мoжe дa ги ĸoмeнтиpa, пише money.bg.


Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa

Moдepнaтa тъpгoвия нaмиpa вce пo-нecтaндapтни нaчини дa пpивлeчe внимaниeтo нa ...

......... нa внocитeля.Hecъглacиe c пpoдaжбaтa нa aвтoмoбили oт Lіdl изĸaзa и Cъюзът нa тъpгoвcĸитe нa Fіаt в cтpaнaтa, cпopeд ĸoйтo тoвa пpeдcтaвлявa нeoтopизиpaнa пpeпpoдaжбa, ĸoятo e "нeдoпycтимa". Гoвopитeл нa вepигaтa зaяви oт cвoя cтpaнa, чe ĸoмпaниятa e зaпoзнaтa c oбвинeниятa, нo ĸъм тoзи мoмeнт нe мoжe дa ги ĸoмeнтиpa, пише money.bg.


Министерството на енергетиката (МЕ) е прекратило действието на договора за

Министерството на енергетиката (МЕ) е прекратило действието на договора за ...

.........   "Оброчище" е една от четирите най-големи манганови мини в света и сигурно ще се намери нов концесионер, който да разработва природното богатство и да изпълнява социалните ангажименти към работниците, каза по-рано днес Манолова. Омбудсманът допълни, че ще настоява и за предприемане на процедура по обявяване в несъстоятелност на концесионера.


Срокът за смяна на фискалните устройства за икономическите оператори, които

Срокът за смяна на фискалните устройства за икономическите оператори, които ...

......... наредба Н18 срокът за тези фирми беше 31 март.   "След анализ на реалните проблеми, регламентираният срок до 31 март остава за тези, които са регистрирани по ДДС и използват обикновен касов апарат, който не е свързан с компютърна система за управление на продажбите", заявява министърът на финансите Владислав Горанов.


Представиха Единен регистър за туризмаЕдинната система, която трябва да свърже

Представиха Единен регистър за туризмаЕдинната система, която трябва да свърже ...

......... тук искам да подчертая нещо важно - за българи, за граждани на страни от ЕС или на Европейското икономическо пространство и Швейцария няма да се събират лични данни".  Целта на новата система е да се следят по детайлно тенденциите в туристическия бранш, както и да се контролира отчетността на търговците. 


Държавната корпорация Роскосмос и американската компания "Спейс адвенчърс" подписаха нов

Държавната корпорация Роскосмос и американската компания "Спейс адвенчърс" подписаха нов ...

......... сключването на подобни договори досега са били 7 космически туристи, единият от които два пъти. През 2015 г. в съответствие с подписания от Роскосмос и "Спейс адвенчърс" договор се предвиждаше певицата Сара Брайтман да полети в космоса. Тя обаче прекъсна подготовката си и се отказа от полета, изтъквайки семейни причини.


Доларът се търгува във вторник без значима динамика, но все

Доларът се търгува във вторник без значима динамика, но все ...

......... понижи прогнозите си ръста на БВП и инфлацията в еврозоната на фона на най-значителното за последните пет годни забавяне на икономиката в региона. Доходността на държавните облигации на страните от еврозоната, особено на Германия, се понижава заради влошените перспектива за икономиката , което дава отражение и върху курса на еврото. 


Единната система за туристическа информация спомага за изсветляването на туристическия

Единната система за туристическа информация спомага за изсветляването на туристическия ...

......... базата на другата новост - универсален идентификационен код, който даваме за място за настаняване, за да се избегнат дублажи, за да може всеки хотел да има отделна партида и съответно всеки, който се интересува от това място за настаняване - да знае какво е движението по него“, добави още тя.


Какъв кредит да изберем - с по-дълъг или с по-кратък

Какъв кредит да изберем - с по-дълъг или с по-кратък ...

......... години с месечни вноски от по 1012.45 лева. Общата сума за връщане ще бъде 121 494 лева. Същият заем, но с двойно по-дълъг срок от 20 години ще намали месечната вноска до 605.98 лева, но общата цена на кредита ще набъбне до 145 435 лева. Още по темата прочети тук.


В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват стриктно мерките

В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват стриктно мерките ...

......... загробване на животни, заразени с африканска чума, трябва да определят такива места, е сред мерките, разпоредени от областната епизоотична комисия. Ловът на диви свине приключи, но ловците трябва да продължат да следят за трупове на животни, за да не се допусне разпространение на африканска чума, посочват от областната управа.  


Доказано е, че компаниите, които активно използват технологии, са 25

Доказано е, че компаниите, които активно използват технологии, са 25 ...

......... бързо. Освен че това е важно за икономиката, това ни показва и как икономиката се трансформира и защо е важно да инвестираме в уменията на нашите граждани", обясни Майдел.  Според нея трябва да се работи за решаването на проблема, свързан с уменията, които се търсят, и уменията, които се предлагат.


„Контракс“ АД отбелязва 67% ръст на приходите за 2018, надхвърляйки

„Контракс“ АД отбелязва 67% ръст на приходите за 2018, надхвърляйки ...

......... на „Контракс“ АД успя да се справи с множество предизвикателства и да доведе докрай значими обществени проекти, както и да помогне за развитието и растежа на редица компании, посока, в която фирмата би искала да продължи да се развива и да се утвърждава като пазарен дял,“ коментира в обобщение Йорданов.