Липсата на работна ръка и корупцията притесняват най-много австрийския бизнес

Липсата на работна ръка и корупцията притесняват най-много австрийския бизнес ...

......... ръка. Затова австрийските фирми все по-често се включват в проекти за дуално образование. Повече от 80% от австрийските фирми плащат или са готови да плащат повече от средното за техния бранш, показват резултатите от проучването.Австрия е на второ място по чуждестранни инвеститори с над 4 млрд. евро вложения в страната.


Инвестиционният фондWorldview Capital, регистриран на Каймановите острови и основан от

Инвестиционният фондWorldview Capital, регистриран на Каймановите острови и основан от ...

......... Ейч Ес Интернешанъл Мастър Фънд", "Уърлдвю Икономик Риковери Фънд" и "Плутос Ейджънси ЛЛС". В "Булгаргаз" обаче нямат все още информация за отпадане на основанието за вдигане на запора.Изнесената в пресата информация би могла да създаде излишно напрежение, свързано със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната, е становището на "Булгаргаз".


Започна Световният икономически форум в Давос. След 13-годишно прекъсване България

Започна Световният икономически форум в Давос. След 13-годишно прекъсване България ...

......... обратното на глобализацията. Този негативен начин на мислене и грешни приоритети са също толкова опасни, колкото климатичните промени или тероризма”, предупреди индийският премиер Нарендра Моди. Посланието е и към един от очакваните гости – американския президент Доналд Тръмп. Сред другите теми в Давос ще бъдат киберсигурността, бъдещето на Европа, Западните Балкани.


Криптовалутите си проправят път при търговията с хранителни продукти. Първата

Криптовалутите си проправят път при търговията с хранителни продукти. Първата ...

......... международни санкции, които затрудняват възможността им да внасят храна. Prime Shipping Foundation съобщава още, че планира да получи банков лиценз в Гибралтар, една от най-добре настроените към криптовалутите юрисдикции. Приемането на плащания в bitcoin е предизвикателство заради сериозната волатилност на криптовалутата. Наличието на фючърси на борси като CME позволява хеджиране.


Едва около месец след като ЕС обяви черен списък на

Едва около месец след като ЕС обяви черен списък на ...

......... кога България ще кандидатства за банковия съюз, Горанов отговори, че това ще стане, когато страната е готова. Той повтори, че България води разговори с Европейската централна банка и някои евролидери относно желанието си да кандидатства за включване на лева във Валутно-курсовия механизъм II, което е условие за членство в еврозоната.


Правителството е решило да редактира второто си решение по казуса

Правителството е решило да редактира второто си решение по казуса ...

......... взетото от тях решение 821 от 28 декември за промяната на плана за управление на "Пирин" нарушава европейските директиви и българските закони и посочва, че "всяко тяхно действие и бездействие и публично разпространение на невярна информация остава тяхна лична гражданска отговорност и хвърля сянка върху авторитета на институцията" Министерски съвет.Правителството предлага да допълни едно от двете си решения за

Правителството предлага да допълни едно от двете си решения за ...

......... за разкриване на реалния собственик на ски зона "Банско".Отделно членовете на коалицията припомнят, че за четвъртък е насрочен поредният протест срещу решението на правителството. От приложена карта на потвърдилите действия в защита на Пирин организаторите прилагат информация за градовете, в които ще има прояви, част от които са в чужбина.


Министерството на финансите не е одобрило заявените поръчки на инвеститорите

Министерството на финансите не е одобрило заявените поръчки на инвеститорите ...

......... е постигнатата лихва, но от съобщението се разбира, че то не е останало доволно от нея. "МФ ще продължи балансираната си и гъвкава политика по управление на държавния дълг, който е един от най-ниските в ЕС, имайки предвид както пазарното състоянието, така и необходимостта от дългово финансиране", коментираха още оттам.


Лимити за депозитите на част от общинските дружества в търговски

Лимити за депозитите на част от общинските дружества в търговски ...

......... експозиция към една финансова институция да надхвърля 25% от паричните средства на дружеството. Правилата бяха приети, след като години наред средствата на държавните дружества бяха концентрирани в няколко банки и основно в КТБ. Година по-късно банката беше поставена под специален надзор, спря да работи и по-късно бе обявена в несъстоятелност.


Когато бившият шеф на Ferrari Лука Кордеро ди Монтедземоло се

Когато бившият шеф на Ferrari Лука Кордеро ди Монтедземоло се ...

......... добро обслужване на борда при почти 200 мили в час (322 км/ч), без нито едно от безпокойствата при пътуванията със самолет на къси разстояния. Новият Italo представлява най-доброто при високоскоростните железопътни пътувания и е удоволствие, което трябва да изживеете", пише популярният писател и пътешественик Ед Пъркинс във в. Chicago Tribune.


Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди

Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди ...

......... на цените. Такава стабилност (потребителите) ще имат и в следващият ценови период от 1 юли. По начало заявленията, които трябва да получим от производителите на електрическа енергия, ще пристигнат в Комисията след края на март и ще бъдат разгледани във второто тримесечие на тази година", каза Иванов, цитиран от бТВ.Социалните медии неусетно разрушават обществото ни. Това предупредиха двама бивши

Социалните медии неусетно разрушават обществото ни. Това предупредиха двама бивши ...

......... за публикуването на все повече съдържание и все повече взаимодействие. „Това е затворен кръг с участието на цикъл на „социално валидиране”. Създателите на Facebook разбират това и съзнателно го направихме така”, признава Паркър. Той е категоричен, че това няма нищо общо с американските проблеми и „руските реклами” – това е глобален проблем.


Американската Академия за кинематографично изкуство и наука обявява номинациите за

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука обявява номинациите за ...

......... Джими Кимъл обеща, че ще направи всичко възможно на тазгодишната церемония да не се получи гаф и да не бъдат объркани носителите на златната статуетка. На миналогодишните Оскар-и престижното отличие за най-добър филм беше погрешно връчено първоначално на "La La Land", докато истинският победител в категорията всъщност бе "Лунна светлина".


На 22 януари Министерството на финансите проведе аукцион за продажба

На 22 януари Министерството на финансите проведе аукцион за продажба ...

......... финансиране при оптимално възможна цена, допълва от ведомството на Владислав Горанов.Министерството на финансите ще продължи балансираната си и гъвкава политика по управление на държавния дълг, който е един от най-ниските в Европейския съюз, имайки предвид както пазарното състоянието, така и необходимостта от дългово финансиране, допълва министерството в съобщение до медиите.


Няма никакви предпоставки за драстично поскъпване на тока за бита

Няма никакви предпоставки за драстично поскъпване на тока за бита ...

......... Комисията за защита на конкуренцията, която се занимава с евентуални картелни споразумения, посочи той. Шефът на КЕВР припомни, цените на борсата на ток, които се вземат предвид при формирането на стойността на тока на регулирания пазар, са далеч под обявяваните от бизнеса сега стойности. Според него борсовите цени са нормализирани.


България може сама да построи АЕЦ

България може сама да построи АЕЦ "Белене". Това се казва ...

......... пазарите, отработеното ядрено гориво и т.н. И чуждестранните експерти, както и учените от БАН, прогнозират, че през следващите десет години България ще има нужда от нови генериращи мощности, отчитайки и риска за предсрочно извеждане от експлоатация на въглищните централи и на фона на целите на ЕС за намаляване на вредните емисии.Френската енергийна компания

Френската енергийна компания "Арева" (Areva) обяви във вторник, че променя ...

......... Les Echos в "Арева" не са искали да се връщат към него. Друго от обсъжданите нови имена е било "Осом" (Osome), твърди още всекидневникът."Арева" ще остане да се използва единствено за името на холдинга Areva SA, коxто още е ангажиран с някои рискови проекти като този за финландската АЕЦ "Олкилуото".


От поне две години усилено се говори за проблема с

От поне две години усилено се говори за проблема с ...

......... повече австрийски инвестиции, са борба с корупцията и престъпността (23%), повече предвидимост в икономическата политика (19%) и правната сигурност (19%). Трите най-важни теми свързани с пазара, които биха направили страната ни по-привлекателна за австрийския бизнес са квалификацията на кадри (19%), подобряване на инфраструктурата (15%) и наличието на работна ръка (15%).


Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта

Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта ...

......... спирка ЖП Гара ( от джоба), „Македонски дом“, „Козирката“, „Музея“, на кръстовището с бул. „Цар Освободител“ се включва по маршрута си. Маршрутът на линия 39 двупосочно – след спирка „Спортна зала“ продължава по бул. „Княз Борис Първи“, спира на „Академията“, „Севастопол“, „Музея“, „Матроски клуб“, „Полиграфията“ и продължава по утвърдения си маршрут.


Черно море
Напоследък има нова тенденция. Работодатели търсят кадри над 50

Черно море Напоследък има нова тенденция. Работодатели търсят кадри над 50 ...

......... са в реалната икономика. Най-много сред безработните във Варненска област са хората над 55 години и тези със средно образование. Незаетите висшисти са едва 20%. Повечето от хората с високо образование търсят постоянно нови възможности за развитие, учат чужди езици и намират лесно препитание и в чужбина, обясни Божидар Михайлов.


Държавният газов доставчик

Държавният газов доставчик "Булгаргаз" се оказа замесен в търговски спор ...

......... спор между местни търговски дружества и компетентен за неговото разрешаване е българският съд, съгласно действащото в страната законодателство. С оглед на това считаме, че изнесената в пресата информация би могла да създаде излишно напрежение, свързано със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната", пише в позицията на държавното газово дружество.


Франция и Германия се надпреварват в това да привлекат финансовия

Франция и Германия се надпреварват в това да привлекат финансовия ...

......... последната дума по този случай, а според "Ройтерс" той се стреми да смекчи тази мярка.Клиринговата къща на практика стои между продавача и купувача, подкрепена от специално създаден за целта фонд, за да подсигури завършването на транзакциите, независимо дали еднd от страните фалира.Всичко, което трябва да знаете за:Преговорите за Брекзит (153)


Лек оптимизъм за развитието на бизнес климата в България през

Лек оптимизъм за развитието на бизнес климата в България през ...

......... 2017 г. търговският оборот между двете държани е нараснал до 2 млрд. евро като за пръв път износът на български услуги в Австрия надхвърля вносът на австрийски такива у нас. По думите й това се дължи на предоставянето на услуги от дъщерните компании в България на компаниите майки в Австрия.


През 2017 г. преките чуждестранни инвестиции /ПЧИ/ са спаднали в

През 2017 г. преките чуждестранни инвестиции /ПЧИ/ са спаднали в ...

......... инвестиции през 2018 г. Но повишаването на геополитическите рискове и политическата неизвестност могат да повлияят върху възстановяването на ПЧИ през 2018 г.“, заявяват експертите на ЮНКТАД. Очаква се през 2018 г. ПЧИ да се завърнат на нивото от 1,8 трилиона долара. Растежът на световния БВП може да достигне 3,1%. /БГНЕС


Ако нещата в глобалната икономика изглеждат твърде добре, за да

Ако нещата в глобалната икономика изглеждат твърде добре, за да ...

......... ще бъде епицентърът, ако ударим глобална рецесия“, казва Рогоф.„Исторически фондовият пазар обикновено се отразява на настроението в Давос“, пише заместник-председателят на BlackRock Филип Хилдебранд, който също ще е на форума. „Затова ако нещата се запазят такива, очаквам настроението да е добро“.Продължението на анализа вижте в Investor.bg По публикацията работи: Бойчо Попов


Китай захапа Съединените американски щати, посочвайки, че американците представляват риск

Китай захапа Съединените американски щати, посочвайки, че американците представляват риск ...

......... винаги е следвала стриктно нейните правила и е допринесла за развитието на многостранната система, съобщи „Ройтерс“. „Всички виждат, че едностранният подход на САЩ и обвиненията за едностранчивост, отправени от тях, представляват безпрецедентно предизвикателство за многостранната търговска система. Много членове на СТО изразиха притеснения за това“, обявиха от китайското външно ведомство.


Медийният магнат Рупърт Мърдок призова късно в понеделник компанията

Медийният магнат Рупърт Мърдок призова късно в понеделник компанията "Фейсбук" ...

......... да позволи колективни преговори с платформи като "Фейсбук" и "Гугъл" за по-изгодни условия да се използва тяхно съдържание. Но анализатори на медийния пазар казват, че от години се е установил модел технологичните компании безплатно да използват новини и той едва ли ще бъде променен, докато всички медии не се обединят.


След министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателят на Комисията

След министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателят на Комисията ...

......... спекулативни и необосновани, предаде БНР. Вчера подобно мнение изрази и енергийният министър.Шефът на КЕВР напомни, че с готвените промени в Закона за енергетиката, които до дни трябва да бъдат публикувани за обществено обсъждане, регулаторът ще получи разследващи функции и ще може да налага наказания, ако установи злоупотреби в електроенергийната борса.


Френската верига супермаркети

Френската верига супермаркети "Карфур" (Carrefour) обяви днес, че ще закрие ...

......... В същото време кварталните магазини и био- и алтернативните вериги са във възход."Карфур" обяви днес, че иска да учетвори оборота си в сектора на био продуктите до 5 млрд. евро към 2022 година, да активизира дейността си в онлайн търговията и да открие 2000 квартални магазина през следващите пет години.


„Булгаргаз“ потвърждава информацията за възможния запор на сметки. Това се

„Булгаргаз“ потвърждава информацията за възможния запор на сметки. Това се ...

......... между местни търговски дружества и компетентен за неговото разрешаване е българският съд, съгласно действащото в страната законодателство. С оглед на това считаме, че изнесената в пресата информация би могла да създаде излишно напрежение, свързано със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната“, се казва в позицията на газовата компания. /БГНЕС


"Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината

"Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината ...

......... приоритетите на българското председателството на ЕС. Тогава Хендс се срещна с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов, с които обсъдиха бъдещата търговска политика на Великобритания и на ЕС, както и ключови сектори в отношенията между двете страни като енергетиката. /БГНЕС Томислав Дончев и Грег Хендс / БГНЕС


На 22 януари, на „Кооперативен пазар“-Бяла Слатина полицаи извършили проверка

На 22 януари, на „Кооперативен пазар“-Бяла Слатина полицаи извършили проверка ...

......... На 22 януари, на „Кооперативен пазар“-Бяла Слатина полицаи извършили проверка на лек автомобил “Опел“. Колата е собственост на жител на село Буковлък, област Плевен. В автомобила са намерени и иззети 333 пакета с нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.


Интервю с Катерина Ману, регионален генерален мениджър на Regus за

Интервю с Катерина Ману, регионален генерален мениджър на Regus за ...

......... възможностите, които предлага гъвкавата работна среда. Всички типове бизнеси се стремят към по-голяма мобилност, подвижност и по-богат избор от локации. Имаме удоволствието да доставим на бизнеса и на професионалистите в София шанса да изпробват възможността за гъвкавост на работното място и да извършват професионалните си задачи от там, откъдето желаят.


Snapchat смята да се възползва от новата политика на Facebook

Snapchat смята да се възползва от новата политика на Facebook ...

......... на среща на върха, на която ще информира издателите и създателите на корпоративно съдържание за политиката и най-добрите практики си практики. Допълнителните подробности за срещата на върха са оскъдни, но е ясно, че събитието е насочено към това Су да убеди издателите да се съсредоточат в по-голяма степен върху Snapchat.


Бившият шампион от Формула 1 Ники Лауда си върна контрола

Бившият шампион от Формула 1 Ники Лауда си върна контрола ...

......... оформено и юридически.Ники Лауда основа авиокомпанията, носеща неговото име, през 2003г. и я продаде на "Еър Берлин" през 2011 г. Във вторник той посочи, че е успял да запази 15 самолета и че всички служители (през декември те бяха около 1000) могат да се надяват, че ще запазят местата си.


Криптовалутите са огромен балон, от който въздухът вече започна да

Криптовалутите са огромен балон, от който въздухът вече започна да ...

......... "евтини пари".  "Ако те не бяха използвали активно времето си да печатат пари, то криптовалутите можеше и да ги няма. Сега е ясно ,че фондовите пазари ще претърпят известни загуби, но те ще са повече с психологическо значение, защото биткойнът не може да повлияе съществено на световната икономика", казва експертът. 


Комисията за защита на конкуренцията внимателно наблюдава конкурентната среда на

Комисията за защита на конкуренцията внимателно наблюдава конкурентната среда на ...

......... на приблизително 6 млн. лв. за извършени нарушения изразяващи се в дискриминиране на лицензираните търговци на ток и ограничаване на търговията с електрическа енергия по свободно договорени цени. Комисията призовава обществеността за активно съдействие за предоставяне на всякаква информация и данни във връзка със състоянието на конкурентната среда в сектора.


Един от най-големите световни търговци на дребно Carrefour започва партньорство

Един от най-големите световни търговци на дребно Carrefour започва партньорство ...

......... г., тъй като онлайн пазаруването и специализираните магазини намалиха продажбите на електроуреди на веригата, a междувременно избухна ценова война сред френските продавачи на хранителни стоки. Компанията дълги години беше лидер сред френските супермаркети, но през миналата година беше изпреварена по пазарен дял от конкурента си E. Leclerc, според данните на Kantar Worldpanel.


Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди

Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди ...

......... функции. Наказанията ще ги дава КЗК, както е досега. На въпрос дали Комисията може да се самосезира с промените в Закона за енергетиката, Иванов отговори, че към момента не може и не е предвиден такъв текст. Държавата трябва да отпусне финансиране за кадрите, които ще осъществяват контрола, добави Иванов. /БГНЕС


Все повече търговци в България започват да продават онлайн. През

Все повече търговци в България започват да продават онлайн. През ...

......... В този сегмент класическите онлайн търговци се представят много по-добре от традиционните офлайн вериги благодарение на по-силния си технологичен фокус и по-бързото внедряване на новите технологии в дейността си.Очакванията на анализаторската компания са до 2022 г. кумулативният ръст на мобилните интернет продажби да е с 27% до 384 млн. лв


Константин е един от многото българи, които взимат решението да

Константин е един от многото българи, които взимат решението да ...

......... българска природа или да посетя някое от многото културни и исторически богатства на България. Каква е Вашата формула за успех? Постоянство, много труд и точен анализ. Виж свободните позиции в ТИ БИ АЙ БАНК ЕАД "Аз избрах България" е съвместна инициатива на Zaplata.bg и Държавната агенция за българите в чужбина.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще предостави през тази

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще предостави през тази ...

......... интернет страницата на МРРБ в раздел "За потребителя" – "Нормативни актове" – "Общи устройствени планове".Помощта от държавата ще покрива до 70% от разходите за изработване на задания, но не повече от 15850 лв. с ДДС.Сумите за поръчките на самия план и процента на финансиране ще зависят от големината на общината.


В разгара на грипната епидемия сме. Какви храни да ядем,

В разгара на грипната епидемия сме. Какви храни да ядем, ...

......... имунитета.Хубаво е да се консумират много плодове и зеленчуци. Задължително мед и чай. Добре е да похапваме и чесън."Когато настъпи вирусна инфекция моделът на хранене коренно се променя. Първите два дни е добре да се изключат трудносмилаеми храни. Да се ядат плодове и зеленчуци с повече течности", посъветва Донка Байкова.


Компанията Gulfstream Aerospace прекрати производството на своя бизнес модел G450.

Компанията Gulfstream Aerospace прекрати производството на своя бизнес модел G450. ...

......... Ще може да извършва непрекъснат полет на разстояние от 9200 км при средна скорост 1040 км/ч и 7038 км при средна скорост 1106 км/ч. За летния сезон е предвидено тестването на пет прототипа на този модел. Получаването на сертификат за ползване за G500 е предвиден за началото на текущата година.


“Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината

“Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината ...

......... за да задълбочи търговските отношения и да подкрепи приоритетите на българското председателството на ЕС. Тогава Хендс се срещна с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов, с които обсъдиха бъдещата търговска политика на Великобритания и на ЕС, както и ключови сектори в отношенията между двете страни като енергетиката. 


Американският интернет портал Google ще открие център за фундаментални изследвания, ориентиран към изкуствения интелект.

Американският интернет портал Google ще открие център за фундаментални изследвания, ориентиран към изкуствения интелект. ...

......... през 2015 г., от 30 на 60 души. Този център, FAIR Paris, е един от четирите подобни по света, в които Facebook прави своите изследвания за изкуствения интелект. Компанията вече обяви, че до 2022 г. ще инвестира допълнително 10 млн. евро за ускоряване на разработването на изкуствен интелект във Франция.


Частен съдебен изпълнител обяви за пореден път публична продан на

Частен съдебен изпълнител обяви за пореден път публична продан на ...

......... ЧСИ се опитва да продаде сградата от около 5 години. През това време тя се превърна в свърталище на бездомници и няколко пъти бяха предизвиквани пожари от клошари, опитващи да се стоплят с останалите в помещенията дървени мебели и книги. В момента цялостното състояние на сградата е повече от плачевно.


"Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината

"Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината ...

......... приоритетите на българското председателството на ЕС. Тогава Хендс се срещна с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов, с които обсъдиха бъдещата търговска политика на Великобритания и на ЕС, както и ключови сектори в отношенията между двете страни като енергетиката. /БГНЕС Томислав Дончев и Грег Хендс / БГНЕС


Областните дирекции към бюрото по труда обявиха свободните работни места

Областните дирекции към бюрото по труда обявиха свободните работни места ...

......... на каучукови изделия 3 Мияч на превозни средства 3 Работник в баня 3 Работник по поддръжка пътища 12 Организатор по продажби с реклама 6 Работник в товаро-разтоварна дейност 2 Продавач-консултант 1 Шофьор на лекотоварен автомобил   Дирекция „Бюро по труда“ – Кула Работни места за висше образование 1 Медицинска сестра


Сенчести и сложни икономически, финансови и политически интереси се преплитат

Сенчести и сложни икономически, финансови и политически интереси се преплитат ...

......... на околната среда и съпричастност към положението на работниците. В България това е задача, която ще изисква много усилия в следващите десетилетия, но работата може да започне още днес с преустановяване на незаконната ценова субсидия, с подкрепа за човешките права на миньорите и с адекватни мерки срещу замърсителите", заключава докладът.


Протестите срещу Световния икономически форум в Давос тази седмица бяха

Протестите срещу Световния икономически форум в Давос тази седмица бяха ...

......... събере над 3000 държавници, бизнес лидери, учени и лидерите на гражданското общество.Сред над 70-те политически ръководители, които ще участват във форума, ще бъде германският канцлер Ангела Меркел. Присъствието на президента на САЩ Доналд Тръмп, планирал да дойде в Давос, обаче е под въпрос заради кризата с парализата на федералното правителство.


Еврогрупата даде днес принципното си съгласие за отпускане на нов

Еврогрупата даде днес принципното си съгласие за отпускане на нов ...

......... още редица бюджетни усилия" и изрази увереност, че страната ще се справи с тази задача.Според европейския комисар по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси Гърция може тази година да излезе от програмата за външна макрофинансова помощ и "да стане нормална страна от еврозоната".Всичко, което трябва да знаете за:Гръцката криза (2581)


Бившият премиер Иван Костов смята, че политиците в ЕС измислят

Бившият премиер Иван Костов смята, че политиците в ЕС измислят ...

......... българския дебат е вкарано негативното отношение към частната собственост и към нейната неприкосновеност.България става несигурна страна за инвестиции. Това е отрова, която прониква в дълбочинната тъкан на обществото, което го прави неспособно да посрещне предизвикателствата. Такова общество не може да върви напред, защото у него е разбито доверието, анализира Костов.


Павилиони с единна визия още това лято ще бъдат монтирани

Павилиони с единна визия още това лято ще бъдат монтирани ...

......... от нощувки и всички други дейности, свързани пряко и непряко с туризма в Слънчев бряг могат да се оценят на около 1 млрд. лв., каза Ангелкова. В акционерното дружество "Слънчев бряг" държавата държи 75 на сто от акциите. Община Несебър има малко над 10%, а останалите са на дребни акционери.


„АОБР ще подкрепя индустрията, всички инвеститори, независимо в коя сфера

„АОБР ще подкрепя индустрията, всички инвеститори, независимо в коя сфера ...

......... допринасят за издигането ни в различни рейтингови класации по света", коментира Симеонов.За работодателите е важно страната ни да се присъедини и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Те подчертаха, че Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) от 15 дни е със статут на външен наблюдател в организацията.


Аномалии на свободния пазар на електроенергия будят възмущение в четирите

Аномалии на свободния пазар на електроенергия будят възмущение в четирите ...

......... 283 млн. лв. Петкова допълни още, че продължава работата си наетата в края на 2015 г. от правителството кантора, която да проучи възможностите за предоговярането на дългосрочните договори с американските въглищни централи, но нещата се случвали бавно и заради проверката от Брюксел дали има непозволена държавна помощ в тези контракти.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви на пресконференция, че очакването

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви на пресконференция, че очакването ...

......... което е дошло времето да се въведе, бе представена промяна в законодателството, според която енергийният регулатор ще получи правомощия по контрол на пазарното търгуване на тока на борсата. Текстове с промени в Закона за енергетика до дни ще бъдат качени на сайта на ведомството за обществено обсъждане, допълни министърът днес.


Военната операция на турските въоръжени сили в Сирия няма да

Военната операция на турските въоръжени сили в Сирия няма да ...

......... спокойни. Влиянието на военната офанзива ще бъде ограничено, операцията ще бъде кратка, а терористичният риск – намален“, заяви турският вицепремиер. „Посланието ми към инвеститорите е ясно – не се тревожете“, заяви Шимшек. Турската армия щурмува град Африн в Северна Сирия, за да прочисти регионите от присъствието на кюрдските въоръжени бойци.


Управляващите от ГЕРБ останаха неубедителни в скандала за състоянието на

Управляващите от ГЕРБ останаха неубедителни в скандала за състоянието на ...

......... на потреблението, подчерта финансовият министър. Спад на постъпленията от акцизи има само през 2014 г. по време на управлението на БСП и служебното правителство, добави финансовият министър. От 27.2% през 2012 г. данъчните приходи достигат 29.7% от БВП през 2017 г., което категорично говори за повишаване на събираемостта, посочи Горанов.


Уличната търговия в „Слънчев бряг-изток“ ще бъде преустановена още това

Уличната търговия в „Слънчев бряг-изток“ ще бъде преустановена още това ...

......... дял от тази статистика. Над 5 млн. нощувки са реализирани в курорта, а приходите само от нощувки са близо 260 млн. лв. Общо приходите от нощувки и всички други дейности, свързани пряко и непряко с туризма в курорта, могат да се определят приблизително на 1 млрд. лв., заключи Николина Ангелкова.


Това каза на специален брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова

Това каза на специален брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова ...

......... бита между 15 и 30%, Петкова бе категорична-цените на тока на регулирания пазар се определят от Комисията за енергийно и водно регулиране.  Така тя нито отрече, нито потвърди, че от първи юли ще има поскъпване и на тока за битовите потребители, а остави този въпрос на Иван Иванов и КЕВР.


Чистата печалба на най-голямата банка в Швейцария - UBS AG,

Чистата печалба на най-голямата банка в Швейцария - UBS AG, ...

......... по време на техни нерентабилни периоди и да ги използват, за да компенсират бъдещите данъчни плащания. Банка UBS съществува от 150 години и осъществява дейност в над 50 държави по света. Броят на нейните сътрудници е около 61 хиляди души, банката има централни офиси - седалища в Базел и Цюрих.


В случай, че цената на електричеството на свободния пазар продължи

В случай, че цената на електричеството на свободния пазар продължи ...

......... тази изкуствено завишена цена, то ще е налице основание да се повиши стойността на електроенергията с до 30%. Очаква се в най-скоро време бизнесът да внесе сигнал в Комисията за защита на конкуренцията. Тя ще трябва да установи има ли нерегламентирано договаряне между производителите на ток и търговците на електроенергия.


2017 г. се очертава също да е рекордна за българския

2017 г. се очертава също да е рекордна за българския ...

......... опитвали да се взимат решенията с диалог, но трябва и да се правят взаимни компромиси, категорична бе Николина Ангелкова. Министърът посочи, че и за Витоша трябва да има план за управление, за да се осигури бърз и екологичен достъп до планината целогодишно, а за това е нужно съоръженията да работят.


Цените на електроенергията са увеличени спекулативно и няма основание за

Цените на електроенергията са увеличени спекулативно и няма основание за ...

......... шизофрения", каза Божидар Данев, председател на БСК и допълни, че имаме свръхмощности, няма търсене, а цените се увеличават. Предстои членовете на асоциацията да решат дали да организират протест в началото на февруари, на който ще настояват за либерализиране на пазара и за реформи. КЕВР ще контролира борсата за ток >>


Над 80% от богатството, което е произведено през 2017 г.

Над 80% от богатството, което е произведено през 2017 г. ...

......... представители на силния пол. Именно и с това е свързана една от препоръките направени от „Оксфам” – да няма разлика в заплащането при половете. Другите съвети е засилване борбата с укриването на данъци, ръст на разходите за здравеопазване и образование и правителствен натиск върху съвкупните доходи на акционерите и мениджърите.


12,2 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния район между

12,2 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния район между ...

......... и браншови агенции за развитие, централни и регионални служби и структури на държавни институции или администрации, музеи, библиотеки, читалища и други. Пълният пакет документи за кандидатстване, включително насоките, е публикуван на следните интернет страници: www.ipacbc-bgrs.eu;www.mrrb.government.bg; www.mei.gov.rs; www.evropa.gov.rs; www.eufunds.bg. Предстои провеждане на информационни събития по програмата. Датите и местата за тях ще бъдат обявени допълнително.


Започват консултации по предварителния проект на Общия устройствен план (ОУП)

Започват консултации по предварителния проект на Общия устройствен план (ОУП) ...

......... могат да се депозират в сградата на общинатаили на електронна поща: [email protected] до 17 часа на 22 февруари. Проектът на Общ устройствен план на Община Шабла ще бъде подложен и на обществено обсъждане. То ще се проведе на 9 март 2018 г. от 10 часа в сградата на община Шабла.


Четирите работодателски организации – Конфедерация на работодателите и индустриалците в

Четирите работодателски организации – Конфедерация на работодателите и индустриалците в ...

......... мегаватчас. В същото време търговците я купуват на ниската цена от производителя, а я продават по 80-120 лева за мегаватчас на предприятията, обясни схемата Домусчиев.Две от работодателските организации – КРИБ и АИКБ, вече са взели решение да протестират, очаква се тази седмица такова да вземат и от БТПП и БСК.