Стандартът на живот във Франция пада. Инфлацията расте, а доходите

Стандартът на живот във Франция пада. Инфлацията расте, а доходите ...

......... на заетостта, благодарение на което и до ден днешен не успяват да достигнат стандарта си на живот от 2008 г. Веднага след икономическата криза неравенството рязко се повиши, като едва през 2014 г. е започнало да се стабилизира. При най-бедните домакинства обаче и днес се наблюдава рязък спад на доходите.


Австрийският национален авиопревозвач тества дронове за инспекция на лаковото покритие

Австрийският национален авиопревозвач тества дронове за инспекция на лаковото покритие ...

......... разработени в Тулуза (Франция) от Donecle и ще преминат изпитания в Austrian Airlines, които ще продължат до края на годината От авиокомпанията заявяват, че този начин ще съкрати обследването на самолетите от 4-10 часа до 2 часа. По този начин машините ще могат по-бързо да се подготвят за следващ полет.


Оранжерийните домати поевтиняват тази седмица с 8.0 на сто, до

Оранжерийните домати поевтиняват тази седмица с 8.0 на сто, до ...

......... на ниво 1.324 пункта. От началото на септември ИТЦ е на най-ниското си ниво за 2019 година. Базовото ниво на индекса - 1.000, е от 2005 година. Миналата година през август, когато цените на плодовете и зеленчуците сезонно се понижават, ИТЦ падна до 1.311 пункта. По публикацията работи: Камелия Цветанова


„Получавам пенсия и всеки месец по 200 евро помощи като

„Получавам пенсия и всеки месец по 200 евро помощи като ...

......... избирателите му останаха равнодушни към тези мерки, сочейки го като основен виновник за гръцката бизнес имиграция и изтичане на новите поколения в чужбина. В периода от 2012 г. до декември 2017 г. 5200 гръцки фирми са акостирали в Кипър, а около 15 хил. гръцки компании са се установили в България.


Радвам се, че България е домакин на най-голямото състезание за

Радвам се, че България е домакин на най-голямото състезание за ...

......... математика и информатика към БАН, на всички съорганизатори и участници за възможността да съпреживеем заедно днешното тържество на умовете. България и Европа имат нужда от своите таланти. С нетърпение очаквам да науча резултатите от конкурса, в който България се представя с три проекта в областите на информатиката, медицината и биологията".


Производството и експортът на нефт в Саудитска арабия сериозно пострадаха

Производството и експортът на нефт в Саудитска арабия сериозно пострадаха ...

......... дневния добив на Саудитска Арабия. По-рано телевизионният Al Massira съобщи, че хусите са поели отговорността за атентата. Те са пуснали 10 дрона над нефтени обекти в местностите Абкайк и Хурайс, които са разположени в източната част на Саудитска Арабия. В резултат пламнаха огромни пожари. Към момента гасенето на пламъците продължава.САЩ смятат за стратегически важно пристанището на Александруполис в северна

САЩ смятат за стратегически важно пристанището на Александруполис в северна ...

......... беше платена от САЩ. Министърът на отбраната на Гърция заяви, че проектът на стойност 2,3 милиарда долара увеличава възможностите на пристанището, тъй като вече в него ще могат да влизат по-големи плавателни съдове, а транспортната инфраструктура създава условия то да стане стратегически център за бърз превоз на хора и товари.


Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно

Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно ...

......... около 20°, на 2000 метра – около 12°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 27-30°, температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Внесеното преди дни предложение на Хонконгската борса (HKEX) за придобиване

Внесеното преди дни предложение на Хонконгската борса (HKEX) за придобиване ...

......... на борда на London Stock Exchange Group Plc, цитирано от БНР. Според Hong Kong Exchange, предложението за поглъщане на London Stock Exchange на стойност 31,6 млрд. паунда "ще предефинира световните капиталови пазари за десетилетия напред“, тъй като "и двата бизнеса имат страхотни запазени марки, финансова сила и доказани растежни резултати“.


До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява

До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява ...

......... пари“, каза още Тодор Капитанов. „Сивото наистина убива нашите права и доходи. Убива ни буквално и на пътя, защото един от секторите, в които е има сивата икономика, е и търговията с авточасти и ремонта на автомобили. Ние не си даваме сметка как ставаме част от тези процеси“, добави Капитанов.


Софийски адвокатски съвет следи с тревога случващото се в страната

Софийски адвокатски съвет следи с тревога случващото се в страната ...

......... на проблемите на правосъдието, а от там – в ефективното функциониране на правовата и демократична държава.  Надяваме се, прокуратурата да извърши не само бърза, но най-вече безпристрастна и ефективна проверка, която да не остави съмнение, че се прави опит за извличане на лични ползи или намеса в независимостта на медиите". За навлизането на 5G технологията в България са необходими промени

За навлизането на 5G технологията в България са необходими промени ...

......... промени в строителните регулации, без които развитието на мобилните технологии от ново поколение в страната ще бъде много трудно", каза Радойчич. Той представи резултатите от тестовете на 5G, направени от "Теленор", които по думите му са "много окуражаващи". Новата технология е изпробвана в медицината, преподаването на умения и културна проява.


Държавата иска да купи оръжейния завод

Държавата иска да купи оръжейния завод "Дунарит" в Русе. Това ...

......... че съдът се е произнесел окончателно, че той е краен собственик на "Дунарит". "Определена група хора и определени хора ...пречат на вписването в Търговския регистър на увеличението на капитала на дружеството", каза Гебрев. В петък пред бТВ Емил Караниколов каза, че "Дунарит" все още се води собственост на офшорната компания.


Шведската компания Fingerprint Cards AB, която се занимава с биометрични

Шведската компания Fingerprint Cards AB, която се занимава с биометрични ...

......... потребителите. Дори ако смарт картите станат реалност, практически всеки вече има смартфон, така че революцията може да не е толкова голяма, колкото се посочва, тълкува икономист от Alfred Berg. Безкасовите плащания в България рязко нарастват Благоприятната икономическа среда и ниските лихвени проценти водят до продължаване на тенденцията за нарастване на кредитирането


До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява

До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява ...

......... работодатели. „Приложението дава още един канал, който може всеки един гражданин да използва лесно и бързо за подаване на сигнали. То е напълно безплатно и гарантира пълна анонимност. Другото предимство е бързата обратна връзка. За нас е важно хората да получат бърз отговор“, обясни националният секретар на КНСБ Даниела Алексиева.


На специално събитие в Брюксел асоциациите на пивоварите от държавите

На специално събитие в Брюксел асоциациите на пивоварите от държавите ...

......... цяло. Конкретно за пивото, той заяви, че през последните пет -шест години консумацията на бира в Европа се стабилизира и дори леко се повиши за последните две години.  В същото време безалкохолната бира вече има сериозен дял в общия обем на бирения пазар, което се очертава и като трайна тенденция.  Париж е блокиран от мащабна транспортна стачка. Трафикът на метрото

Париж е блокиран от мащабна транспортна стачка. Трафикът на метрото ...

......... и разнородни. Левите опозиционни сили подкрепят стачкуващите, докато консервативните лидери настояват за гарантирано транспортно обслужване. Консултациите за реформата трябва да протекат от средата на септември до края на годината и протестният климат във Франция рискува да се нажежи отново. Стачката може да се окаже прелюдия към по-мащабни протести срещу реформата.


Компанията майка на IKEA – Іngkа Grоuр, подписа договор за

Компанията майка на IKEA – Іngkа Grоuр, подписа договор за ...

......... ще е през октомври. Vеѕtаѕ обяви продажбата още през август, но не разкри кой е купувачът. Датската компания проектира, произвежда, инсталира и обслужва вятърни турбини в цял свят. Към днешна дата от всички произвеждани турбини в световен мащаб на Vеѕtаѕ се падат 86 GW. Те са разпределени в 80 държави.


Държавата иска да купи оръжейния завод

Държавата иска да купи оръжейния завод "Дунарит" в Русе. Това ...

......... съобщи, че съдът се е произнесел окончателно, че той е краен собственик на "Дунарит". "Определена група хора и определени хора ...пречат на вписването в Търговския регистър на увеличението на капитала на дружеството", каза Гебрев. Сутринта пред бТВ Емил Караниколов каза, че "Дунарит" все още се води собственост на офшорната компания.


6 457 500 лв. ще бъдат вложени в укрепването на

6 457 500 лв. ще бъдат вложени в укрепването на ...

......... 4 септември правителството прие постановление, с което даде възможност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да поема ангажименти за разходи в размер до 447 100 000 лв. Така на Агенция „Пътна инфраструктура“ се дава възможност да възлага дейности по укрепване на за свлачища и срутища по републиканската пътна мрежа.


Теленор ще продължи да изследва различите възможни приложения на 5G

Теленор ще продължи да изследва различите възможни приложения на 5G ...

......... са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).   (платено съобщение)


Таксите за следване са определящи при избора на университет. След

Таксите за следване са определящи при избора на университет. След ...

......... много млади британци едва ли биха могли да си позволят да следват. Всяка година на Острова се отпускат заеми за подобна дейност на стойност над 16 млрд. паунда. Към март 2019 г. неизплатените студентски кредити са възлизали на 120 млрд. паунда. Практиката сочи, че голяма част от тях остават неизплатени.


Deutsche Bahn е увеличила дълговете си през 2019 г. и

Deutsche Bahn е увеличила дълговете си през 2019 г. и ...

......... "ясни отговори" от компанията относно бъдещите ѝ планове. Той посочи още, че е препоръчал преструктуриране и намаляване на разходите. В свое съобщение, публикувано в четвъртък, Deutsche Bahn отговори, че не виждала доклада, раздаден на германските депутати, както и че "има ясен план за милиардите, инвестирани във влакове, инфраструктура и служители".


Министерството на труда и социалната политика и Посолството на България

Министерството на труда и социалната политика и Посолството на България ...

......... - Хага (https://www.facebook.com/EmbassyBulgariaHague/) и на BG Careers Fair (https://www.facebook.com/BGCareersFair/). Участието в кариерния форум е безплатно и достъпно за всеки след регистрация на интернет адрес www.bgcareersfair.com. Регистрацията ще бъде отворена в началото на септември, като на сайта ще можете да качите свое CV, както и да разгледате позиции, предлагани от изложителите.


Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев

Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев ...

......... председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор и ако не оправи това безобразие, днес сутринта няма да дойда в Русе, а ще дойда в парламента и ще поискам групата да му вземе оставката или да му иска оставката", закани се Борисов.


Десетки журналисти от много български медии се събраха на протест

Десетки журналисти от много български медии се събраха на протест ...

......... нарушение на Кодекса на труда, е участвала в предаването "12+3" като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест. Публичното представяне на едностранна позиция в ефира на общественото радио е недопустимо и непрофесионално нарушение на журналистическите стандарти и етични норми". Днес сутринта "Хоризонт" не излъчваше в ефира. Поради профилактика.


Българското национално радио излезе с позиция по повод смяната на

Българското национално радио излезе с позиция по повод смяната на ...

......... на журналистическите стандарти и етични норми", категорично е в позицията си БНР. От общественото радио заявяват, че за да бъде осигурен плурализъм на всички гледни точки, УС препоръчва на г-н Кръстев да бъде определен по още един журналист във всеки ресор с цел да се гарантира неприкосновеността на обществения интерес.


Искате ли да разберете как работи системата за контрол на

Искате ли да разберете как работи системата за контрол на ...

......... 11 000 кв.м. изложбени площи, най-новите модели на повече от 36 световни бранда, тест драйв на над 150 автомобила, изложители от всички съпътстващи браншове, множество атракции, забавления, изненади и едни чисто нов автомобил за награда очакват посетителите на изложението тази година. Купете билет с отстъпка в мрежата на Eventim тук. 


Президентът Доналд Тръмп заяви късно снощи, че е отворен за

Президентът Доналд Тръмп заяви късно снощи, че е отворен за ...

......... на САЩ заяви, че планира да намали данъка на хората със среден доход, като това ще бъде едно от "първите му действия" през втория управленски мандат, ако спечели изборите през есента на 2020-а година. Последните коментари на Тръмп обаче показват, че той очаква мярката да бъде обявена още преди изборите.


Телескопът "Хъбъл" засне планетата Сатурн, когато тя се доближи максимално

Телескопът "Хъбъл" засне планетата Сатурн, когато тя се доближи максимално ...

......... го е заснел през лятото. Сезоните там обаче продължават по-дълго - повече от седем години. Кехлибареният цвят на планетата се дължи на мараня, подобна на смог, когато ултравиолетовите лъчи от Слънцето предизвикват реакции в атмосферата. Цветните ивици се дължат на облаци с различен състав, премествани от ветровете на различни нива.


Докато България не е чула решението на автомобилния гигант къде

Докато България не е чула решението на автомобилния гигант къде ...

......... пред „Тази сутрин“ по бТВ министърът на икономиката Емил Караниколов. Всички други неща са спекулации, каза още той, като добави, че България е дала добри условия. „Не би трябвало по никакъв начин едно такова решение на такъв инвеститор да е политическо, то трябва да има само икономически аргументи”, добави Караниколов.


От бума на възобновяемите енергийни източници в България преди десетина

От бума на възобновяемите енергийни източници в България преди десетина ...

......... града през слънчевите покриви, частните фотоволтаични паркове и хранилища за произведената в повече от тях електроенергия. Градът разполага с две такива с обща мощност от 3 МВ, а планира в следващите осем години да изгради още едно с капацитет от 10 МВ, и хранилище за термална енергия за 2. 0МВ.


Нека все още не говорим за икономическа криза, призова днес

Нека все още не говорим за икономическа криза, призова днес ...

......... пречи на работата на дружеството от ВПК. "Ако има оплакване, че ЕМКО или Дунарит нямат договори, нека го докаже, не мисля, че е така, всеки месец му се одобряват сделки", поясни той. Караниколов не скри, че държавата има интерес да придобие дружеството, ако негови дялове се обявят за публична продан.


Българско семейство, решило да изкара ваканцията си в турския курорт

Българско семейство, решило да изкара ваканцията си в турския курорт ...

......... хотела. Те били недоволни, тъй като собствеността на обекта се сменяла и те не получавали редовно заплатите си. От Министерството на туризма потвърдиха тази информация и обясниха, че българите, които вече имат резервации за същия хотел, могат да ги променят или да ги отменят и да получат парите си обратно.


Ядем златни вносни домати, пише в.

Ядем златни вносни домати, пише в. "Труд". Вестникът уточнява, че ...

......... въпреки ниската цена на доматите в чужбина, у нас те се продават в пъти по-скъпо. В Турция например, откъдето идват основните количества, в последните седмици на август цените са паднали до около 44 стотинки за килограм. У нас на едро цената е около 1,28 лева за килограм, посочва в. "Труд".


Дефицитът в бюджета на Българската национална телевизия (БНТ) за тази

Дефицитът в бюджета на Българската национална телевизия (БНТ) за тази ...

......... който ще внесе бюджета. Разбирам, че те го правят и в съвместни дискусии с г-жа Менда Стоянова, с г-н Вежди Рашидов, с г-н Владислав Горанов. Ще намерим решение и изход. Знам, че идват избори, знам, че тази тема ще се покрие от политиката, затова бързам да я поставя, каза той.


"За индустрията въпросът дали идва криза не стои. Всъщност кризата ...

......... поведение – да се правим, че нищо не се случва, за да не се свива допълнително потреблението и оттам да не се усилва допълнително кризата, или да се каже честно на хората да бъдат по-разумни. Министърът на икономиката Емил Караниколов обаче отрече икономиката на България да е изправена пред криза.


България бавно се изкачва в индекса „Икономическата свобода по света“ на института

България бавно се изкачва в индекса „Икономическата свобода по света“ на института ...

......... зад по-високите доходи и стандарт на живот, по-ниските бедност и неравенство и по-високия икономически растеж. Въпреки номиналното подобрение на България в индекса на „Фрейзър“ тази година обаче, последното десетилетие като цяло е такова на стагнация на икономическата свобода в страната, и битката за нейното подобрение не бива да бъде изоставяна.


Европейската централна банка обяви в четвъртък нов пакет от парични

Европейската централна банка обяви в четвъртък нов пакет от парични ...

......... си равнище от 0%. Остава неясно колко дълго ще продължи задълбочаващата се "лихвена зима". В четвъртък ЕЦБ не изключи вероятността да понижи лихвите отново, което е допълнителен сигнал за решителността на институцията да продължи с подобни мерки, критикувани от много икономисти, но одобрявани от бъдещия президент на институцията Кристин Лагард.


Европейският парламент не е против нова отсрочка по Брекзит, ако

Европейският парламент не е против нова отсрочка по Брекзит, ако ...

......... вече беше дадена един път - от 29 март на 31 октомври. Според публикуван по-рано от правителството на Великобритания документ, ако страната напусне ЕС без споразумение, се очаква увеличаване на цените на електроенергията и горивата, недостиг на лекарства и храни, нарушаване на транспортните връзки с континента, както и възможни протести.


Силвия Великова, която е водещ на предаването "Преди всички" по

Силвия Великова, която е водещ на предаването "Преди всички" по ...

......... от ефир, защото много критикува Гешев. Предложено ѝ е да обучава кореспонденти на журналистика. "Аз няма доброволно да изляза в отпуск. Преживяла съм го веднъж с президентския ресор през 2004 г. Тогава ми беше сменен ресорът, защото това беше поискано от пресцентъра на Първанов. Минаха 15 години, явно времената не са се променили", допълни Великова.


До края на 2020 г. в България трябва да бъдат

До края на 2020 г. в България трябва да бъдат ...

......... може да се изгражда като интегрирано съоръжение, като компонент на територията на съществуваща или новоизграждаща се бензиностанция и/или газостанция, или автономно – като самостоятелно съоръжение. Водородните зарядни станции, обхванати от наредбата, са строежи първа категория съгласно Закона за устройство на територията и се въвеждат в експлоатация съгласно определения в него ред.


14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай.Първите четири от

14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай.Първите четири от ...

......... през юли 2019 г.В началото на месец септември одобрение за износ получиха още 10 български предприятия, съобщиха от МЗХГ.Желаещи да изнасят свои млечни продукти са 21 български фирми.МЗХГ и БАБХ полагат всички усилия за възможно най-скорошно одобряване и на останалите 7 български предприятия, уточниха от ведомството. По публикацията работи: Веселина Йорданова


През юли 2019-а година индустриалното производство в еврозоната и в

През юли 2019-а година индустриалното производство в еврозоната и в ...

......... през второто тримесечие. На годишна база обаче промишленото производство в България се понижи с 0,9% след спад с цели 3,4% през юни. Това представлява свиване на производството спрямо година по-рано за втори пореден месец, след като за последно промишленото производство в нашата страна се понижи през декември 2018-а година.  


Просрочените задължения на общините към края на юни са 132.1

Просрочените задължения на общините към края на юни са 132.1 ...

......... планираните приходи, изравнителна субсидия и други трансфери за местни дейности от централния бюджет, спада до 47.40 % спрямо 49.41 % година по-рано, но остава по-ниско спрямо края на 2018 г., когато е 50.25 %.Пълният анализ на финансовото състояние на общините може да се прочете на сайта на Министерството на финансите.


За индустрията въпросът дали идва криза не стои – всъщност

За индустрията въпросът дали идва криза не стои – всъщност ...

......... заяви пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. „За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4%. За юни и юли отчете спад на индустриалното производство. Стопанската конюнктура за август е минус 3,1%. За пръв път от много време несигурността изпреварва проблема с човешките ресурси“, посочи Велев.


Гражданите на 53 страни, сред които и България, ще могат

Гражданите на 53 страни, сред които и България, ще могат ...

......... да ползват електронната виза трябва да попълнят информация за себе си на сайта на външното министерство на Русия не по-късно от 4 дни преди пътуването. Електронната виза важи 30 календарни дни, като позволения престой в страната е не повече от 8 дни. За издаването на визата не се искат такси.


От 7 до 31 октомври 2019 г. животновъдите, които са

От 7 до 31 октомври 2019 г. животновъдите, които са ...

......... в България или извън страната, се попълват различни типови образци. Попълненият опис по образец се подава на хартиен и електронен носител. Стопаните трябва да предоставят и заверени копия на документите, доказващи реализацията на продукцията си. Те следва да бъдат издадени от съответния земеделски производител или от изкупвача на продукцията.  


14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай. Първите четири

14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай. Първите четири ...

......... Китай. През последните три години Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изпращаше попълнени изискваните от китайската страна въпросници и допълнителна информация за тези български предприятия. МЗХГ и БАБХ полагат всички усилия за възможно най-скорошно одобряване от страна на Генералната митническа администрация на КНР и на останалите 7 български предприятия.


Китай днес изведе в орбита три космически апарата, включително микроспътника

Китай днес изведе в орбита три космически апарата, включително микроспътника ...

......... BNU-1 е дистанционно сондиране - следене на дрейфуването на ледовете и стопяването на айсбергите. Апаратът тежи 10 кг. Конструкторите му уверяват, че благодарение на своите камери с висока разделителна способност той може да осигури пълно покритие на двата полюса на Земята. В бъдеще Китай планира тези спътници да станат 24.


Едно ново и различно предизвикателство, като никое досега, ще изправи

Едно ново и различно предизвикателство, като никое досега, ще изправи ...

......... да се покаже как винаги всичко се получава по-лесно, когато се работи в екип“, коментират организаторите от Интер Експо Център. За да покажат какво да очакваме на Fabric is cool, те представят участниците в състезанието, разказвайки за ролите им чрез измислените персонажи – Спиро, Киро, Мия, Ванката, Младен и Клиента.


Въпреки проблемите в трайно нереформирани сфери като правосъдието България бавно

Въпреки проблемите в трайно нереформирани сфери като правосъдието България бавно ...

......... свобода са движещ фактор зад по-високите доходи и стандарт на живот, по-ниските бедност и неравенство и по-високия икономически растеж, се посочва в анализа му. Въпреки номиналното подобрение на България в индекса на "Фрейзър" тази година обаче, последното десетилетие като цяло е на стагнация на икономическата свобода в страната, отбелязва институтът.


Гергана Гераскова, директор

Гергана Гераскова, директор "Банкиране на дребно" във Fibank, пред money.bg ...

......... часовника до устройството за плащане. Това елиминира необходимостта от носене на чанта, портфейл или пари в брой за извършване на покупки. До края на 2019 г. предстои да стартираме и услугата Apple Pay, с което допълнително ще надградим набора от услуги и технологии, които предоставяме за разплащане към нашите потребители.


До 2022 г. етикетите на бирените бутилки и кенове на

До 2022 г. етикетите на бирените бутилки и кенове на ...

......... 0.3% белтък и 0% мазнини. Благодарение на естествените си съставки пивото съдържа и 0.2% фибри, 1000 микрограма/л фенолни антиоксиданти, витамини и минерали. В една бутилка от 0.5 литра бира усреднено се съдържат около 10% от препоръчителната за възрастни дневна доза витамини В комплекс. В 100 ml бира има 42 кcal.


"Обещавам да ускорим всички процедури (за изграждането на околовръстния път ...

......... и спад на индустриалното производство за юни и юли. Стопанската конюнктура за август е на минус 3.1%. За пръв път от много време несигурността изпреварва проблема с човешките ресурси, аргументира се Велев. По думите му от месеци има спад в производството и продажбите в машиностроенето, електротехниката, текстилната и мебелната индустрии.


Преди 20 дни съд се е произнесъл с окончателно решение,

Преди 20 дни съд се е произнесъл с окончателно решение, ...

......... престъпна група за пране на пари, свързана с източването на КТБ. Направената от прокуратурата връзка е, че навремето "Дунарит" бил купен от кръга около Цветан Василев с изпрани пари, а Гебрев го знаел. Но ако това е така, значи държавата е приела тези пари като платени за "Дунарит", посочи бизнесменът.


Има проект за строителството на околовръстен път край Божурище, който

Има проект за строителството на околовръстен път край Божурище, който ...

......... изпълнила критериите и му е омръзнало да чува думи за подкрепа от чуждестранните лидери без да следва нещо реално. Той изрази убеденост, че България ще влезе в "Шенген", но напомни, че самото пространство за свободно движение вече не е същото след като на австрийско-германската граница е въведена проверка на документите.


Стълб на германската промишленост от десетилетия, автомобилният сектор вече започва

Стълб на германската промишленост от десетилетия, автомобилният сектор вече започва ...

......... автомобилопроизводители VDA. Причините: търговската война, забавянето на конюнктурата и несигурността около Брекзита, в момент когато компаниите от сектора трябва масирано да инвестират в производството на електрически коли. "Въздействието върху доставчиците е много голямо, вече започват да се очертават свръхмощности", поясни пред АФП Щефан Брацел, директор в Центъра за автомобилен мениджмънт.


14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай, съобщават от

14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай, съобщават от ...

......... МЗХГ. През последните три години Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изпращаше попълнени изискваните от китайската страна въпросници и допълнителна информация за тези български предприятия. МЗХГ и БАБХ полагат всички усилия за възможно най-скорошно одобряване от страна на Генералната митническа администрация на КНР и на останалите 7 български предприятия.


През периода януари - юли 2019 г. от България общо

През периода януари - юли 2019 г. от България общо ...

......... Франция и Белгия тези държави формират две трети от износа за ЕС.Вносът се увеличава с 1.6% до 20.1 млрд. лв. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Германия (4 млрд. лв. , увеличение с 2%), Италия (2.5 млрд. лв., увеличение с 5.1%), Румъния (2.2 млрд. лв., увеличение с 3%).


През периода януари - юли 2019 г. износът на стоки

През периода януари - юли 2019 г. износът на стоки ...

......... класификация, през периода януари - юли 2019 г. най-голямо увеличение спрямо същия период на предходната година е отчетено в секторите „Мазнини, масла и восъци от животински и растителен произход“ (27.9%) и „Храни и живи животни“ (24.0%). Най-голям спад се наблюдава в сектор „Минерални горива, масла и подобни продукти“ (19.4%).  


Apple Inc. отново е трилионна компания. В сряда производителят на

Apple Inc. отново е трилионна компания. В сряда производителят на ...

......... 11, нито агресивната ценова политика на двете нови услуги - Arcade и TV+. Ходът на Apple идва в отговор на забавянето на пазара на смартфони в света. Apple намери живот и след iPhone За първи път от 2012 г. приходите от продажби на телефона са по-малко от 50% от общите


14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай, съобщиха от

14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай, съобщиха от ...

......... администрация на Китайската Народна Република (КНР) през юли 2019 г. В началото на септември тази година одобрение за износ получиха още 10 български предприятия. Министерството на земеделието и Агенцията по храните полагат всички усилия за възможно най-скорошно одобряване от Генералната митническа администрация на КНР и на още 7 български предприятия.


14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай. Първите четири

14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай. Първите четири ...

......... През последните три години Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)  изпращаше попълнени изискваните от китайската страна въпросници и допълнителна информация за тези български предприятия.  МЗХГ и БАБХ полагат всички усилия за възможно най-скорошно одобряване от страна на Генералната митническа администрация на КНР и на останалите 7 български предприятия.   


Тази рокля наистина ли е намалена? Възможна ли е толкова

Тази рокля наистина ли е намалена? Възможна ли е толкова ...

......... колко – с днешна дата. Често не само на витрината, но и на етикета – освен старата и новата цена – ще видите и процента отстъпка. Съветът на експертите е да не се водите само по него при вземането на решение дали да купите или не дадена стока в намаление. 


Innowave Summit 2019 ще се проведе за поредна година във

Innowave Summit 2019 ще се проведе за поредна година във ...

......... на конференцията са още Джина Лондон, водещ в CNN, Лукаш Железни - водещ британски инфлуенсър, Луиз Макдонъл - един от най-успешните Facebook маркетинг блогъри в света, Джонатан Биксби - канадски инвеститор и мултимилионер, както и редица други. Екипът на Innowave Summit 2019 обещава много изненади по време на целия форум.


Хърватският фармацевтичен производител Genera официално откри соларна централа на 1,5

Хърватският фармацевтичен производител Genera официално откри соларна централа на 1,5 ...

......... над Genera, който е най-старият и най-голям производител на ветеринарномедицински продукти в Хърватия. Той също има голям пазарен дял в съседните страни. 25% от енергийните нужди на ЕС могат да се покриват еко и вече имаме инфраструктурата за това Как може ЕС да произвежда 680 276 гигаватчаса чиста енергия годишно?


Българите са изяли над 88 хиляди тона вносни домати през

Българите са изяли над 88 хиляди тона вносни домати през ...

......... цена от 1,20 лв., а вносните са 90 стотинки, даже и по-малко, и никой не купува родното. “Имаше колеги, които направо оставяха кашоните с продукция по борсите, зарязваха цели бусове, пълни с домати", разказа земеделецът. Според него ниските цени на вносните домати се дължат на високите субсидии в изброените страни.


Съвсем скоро предстои церемонията по раздаването на годишните награди на

Съвсем скоро предстои церемонията по раздаването на годишните награди на ...

......... маркетинга, продажбите и комуникациите. В момента е част от екипа на Кока-Кола България, където отговаря за категория „Негазирани напитки“. Ние я попитахме вярва ли в перфектната реклама и защо трябва да побързате да подадете своята заявка за участие в BAAwards. Ето какво ни отговори Боряна Великова в това ексклузивно видео:


Производителят на електромобили Rivian обяви, че в сряда е привлякъл

Производителят на електромобили Rivian обяви, че в сряда е привлякъл ...

......... ще навлязат на него. Сред основните имена, от които се очакват такива возила, са Ford и General Motors, но от Tesla обявиха още през юни, че техният пикап ще е "по-добър от Ford F-150". Porsche представи пълния си изцяло електрически спортен автомобил Porsche минава технологичната летва за електромобили отвъд Tesla?