Приходите на хотелите от нощувки през септември са 166,7 млн.

Приходите на хотелите от нощувки през септември са 166,7 млн. ...

......... на цените, тъй като броят на нощувките в хотелите намалява, коментира в. „Труд“. Общият брой на реализираните нощувки през септември във всички места за настаняване е малко над 3 млн., или с 2,3% по-малко от същия месец на миналата година. Най-голямо намаление на нощувките (с 4,6%) има в 3-звездните хотели.


Редакцията на британското финансово издание "Файненшъл таймс" ще бъде оглавявана

Редакцията на британското финансово издание "Файненшъл таймс" ще бъде оглавявана ...

......... да "гарантира качествена журналистика без страх и без сервилност". "Файненшъл таймс" има над един милион платени потребители за 2019 г. Той има голяма аудитория в лондонското Сити. През последните години изданието изрази позиции в подкрепа на по-голяма регулация на финансовия свят и на оставането на Обединеното кралство в Европейския съюз.


Нова тв
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), заедно

Нова тв Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), заедно ...

......... в категория "Консултантски бизнес/услуги".В категория "Земеделие и хранителна промишленост" наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International.Специални награди получиха "Coca-Cola", "Минстрой Хотели" и "Българска Консултантска организация".  Десетимата победители в категориите получиха статуетката "Рибарят и златната рибка" на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.


„Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, спорт,

„Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, спорт, ...

......... се на пълни обороти, с хиляди машини”, каза той и добави, че става дума за огромни обекти, каквито не са правени никога. Премиерът специално акцентира и на енергийната тема. „30 години не се направи газопровод за диверсификация“, заяви той и посочи газовите магистрали, в чието изграждане се инвестира в момента.


Врачанският торов завод

Врачанският торов завод "Химко" отново се продава. Този път заради ...

......... края на работния ден на 2 декември. По данни от Търговския регистър през август тази година банката е пристъпила към изпълнение на залог, като претенциите ѝ са за общо 9.8 млн. евро, включително лихви. Самият заем е с падеж в края юни 2019 г. и очевидно не е бил изплатен.


За шест години може да бъде построена нова автомагистрала, която

За шест години може да бъде построена нова автомагистрала, която ...

......... на правата върху имотите, през които ще минава магистралата, да бъдат получени всички разрешения за строителство по цялото трасе на магистралата. Едва след това ще започне строителството на обекта, което ще отнеме три години. Началото на експлоатацията на магистралата е планирано за 2025 г. с концесионен срок до 2067 г.Ръст на туристите (4.9%), на нощувките (0.7%) и на приходите

Ръст на туристите (4.9%), на нощувките (0.7%) и на приходите ...

......... съобщение на ведомството ѝ. "Мобилизацията и сътрудничеството между държава, бизнес и местна власт илюстрираха нагледно, че заедно преодоляваме успешно предизвикателствата", допълва тя. Ангелкова отправя благодарност към работещите в туризма и апелира за отговорна и усърдна работа от всички през настъпващия зимен сезон и за успешна подготовка на лято 2020 г.


Германската прокуратура повдигна обвинения срещу четирима сегашни и бивши мениджъри

Германската прокуратура повдигна обвинения срещу четирима сегашни и бивши мениджъри ...

......... прекалено високи заплати и бонуси, посочва АП. Прокурорите твърдят, че бившите и настоящи мениджъри са пренебрегнали законовите изисквания при определяне на плащанията. Според тях решенията им са стрували на "Фолксваген" 5.05 милиона евро. Случаят не е свързан с различните съдебни производства по скандала с дизеловите емисии на "Фолксваген", уточнява АП.


„От години работим много добре със САЩ, най-вече в областта

„От години работим много добре със САЩ, най-вече в областта ...

......... на устойчивото развитие на дигиталните инфраструктури. „Динамичната политическа и икономическа среда доказва, че имаме добро партньорство, което се измерва с реални резултати“, каза министър Желязков. Той представи пред посланика и развитието по Трансевропейските транспортни коридори №№8 и 10, както и общия проект с Гърция за изграждането на мултимодалния коридор Солун-Александруполис-Варна-Русе.


Преминаването от конвенционални цигари към бездимни продукти може да доведе

Преминаването от конвенционални цигари към бездимни продукти може да доведе ...

......... Разбира се, продуктът не се маркетира на непушачи и младежи, тъй като от Philip Morris International предпочитат да не привличат нови консуматори на потенциално вреден пазар, а да опазят здравето на вече съществуващите потребители. Philip Morris пуска IQOS 3 DUO Устройството вече дава възможност за две последователни употреби без презареждане


Русия се е заела с разработване на технология за производство

Русия се е заела с разработване на технология за производство ...

......... има на Луната, и направим безопасни станциите и местата, където може да пребивават хора, това ще е голям пробив", отбеляза той. По-рано генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин оповести, че се обмисля възможността планинският масив Елбрус да бъде използван за тестване на роботи, които в бъдеще ще строят лунна база.Тенденцията за ръст на приходите и печалбата преди данъци, лихви

Тенденцията за ръст на приходите и печалбата преди данъци, лихви ...

......... лв. или с 1.6% повече спрямо година по.-рано, което се дължи основно на увеличението с 8 на сто на средномесечните постъпления от клиентите. В периода юли-края на септември всеки клиент на компанията е плащал по 15.90 лв. месечно. Ръстът в общите приходи и подобряването на ефективността вдигат печалбата преди данъци


Фокусът на Бюджет 2020, както и в предишни години, е

Фокусът на Бюджет 2020, както и в предишни години, е ...

......... Монтана има много безработни. Неравенството е в икономиката – в зависимост от това къде има и къде няма работни места. Това е нищета за всички общини, защото има изравнителна субсидия (получава се от всички общини, които имат общи приходи под средните за страната – б.р.), каза още Петър Ганев.  


Купувачът на българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ

Купувачът на българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ "Еврохолд" ...

......... реши съдбата на сделката, която за втори път се проваля, след като КЗК забрани продажбата на енергийните активи и на пазарджишката "Инерком". Тогава аргументът бе, че малката компания на Гинка Върбакова, която притежава слънчеви централи с нищожен дял в пазара на енергия може да увеличи мощта на дружествата на ЧЕЗ.


"Еврохолд" оспори в Административен съд-София област решението на Комисията за

"Еврохолд" оспори в Административен съд-София област решението на Комисията за ...

......... защита на конкуренцията (КЗК), с което регулаторът забрани сделката с ЧЕЗ. Същите действия предприе и чешката компания, съобщават от компанията. КЗК спря сделката за българските активи на ЧЕЗ Холдингът запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в Югоизточна Европа и продължава да изпълнява стратегията си за развитие в сектора.


1,374 млрд. лв. са приходите от нощувки в местата за

1,374 млрд. лв. са приходите от нощувки в местата за ...

......... г. Мобилизацията и сътрудничеството между държава, бизнес и местна власт илюстрираха нагледно, че заедно преодоляваме успешно предизвикателствата, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Отправяйки благодарност към работещите в туризма, тя апелира за отговорна и усърдна работа от всички през настъпващия зимен сезон и за успешна подготовка на лято 2020 г.Институтът за пазарна икономика изпрати отворено писмо до премиера Бойко

Институтът за пазарна икономика изпрати отворено писмо до премиера Бойко ...

......... от организацията е 20 процента от приходите от облагането на доходите на физическите лица да бъде автоматично преотстъпвана към общините, като "парите следват личната карта". Това е ресурс в рамките на 800 млн.лв., който почти ще удвои собствените данъчни приходи на общините без да се вдигат данъци, смятат в ИПИ.


Частен съдебен изпълнител е обявил търг за продажбата на активите

Частен съдебен изпълнител е обявил търг за продажбата на активите ...

......... 300 хил. евро вноска по кредита си. По данни от Търговския регистър през август тази година банката е пристъпила към изпълнение на залог, като претенциите й са за общо 9.8 млн. евро, включително лихви. Самият заем е с падеж в края юни 2019 г. и явно не е бил изплатен.


Близо 500 000 души в цяла Европа използват българското платежно

Близо 500 000 души в цяла Европа използват българското платежно ...

......... съвсем скоро ще можем да предоставим услугата Apple Pay както на клиентите си в България, така и на тези в цяла Европа. Вярваме, че така ще успеем да достигнем с решенията си до повече от един милион души в рамките на следващата година", коментира Явор Петров, изпълнителен директор на "Айкард".


Плащането на бонуси за постигнати резултати и добро представяне в

Плащането на бонуси за постигнати резултати и добро представяне в ...

......... от компании се предоставят и служебни автомобили, но за специфични позиции. Друг тип възнаграждение за служителите е предоставянето на различни услуги, стойността на които може да е изцяло поета от компанията или е с участие на служителите. Такива са например допълнителното здравно осигуряване, което виждаме при почти 100% от компаниите.


Община Варна е с две номинации в Годишните награди за

Община Варна е с две номинации в Годишните награди за ...

......... глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни. Крайният срок за гласуване е 6-ти декември 2019 г. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16-ти декември.  


Една пета от събрания данък върху общия доход на физическите

Една пета от събрания данък върху общия доход на физическите ...

......... дни пък Горанов призова кметовете да вдигат данъците с мотива, че били "изключително ниски, както и данъчните оценки" и нямало как с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. На този фон призивът на Ганев 20 процента от данъка върху общия доход да остава за общините изглежда безсмислен.


Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет ...

......... ни позволят да инвестираме още по-фокусирано в по-добро обслужване, повече иновации и най-модерните продукти. Това е процес, от който всички заинтересовани страни печелят“, подчертава Петя Димитрова. Пълното интервю на Петя Димитрова в престижното издание може да прочетете тук, а в превод на Медия центъра на Пощенска банка.   (платено съобщение)


С края на активния летен туристически сезон броят на наетите

С края на активния летен туристически сезон броят на наетите ...

......... на квалифицирани кадри, в "Други дейности" - 912 лева и в "Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъции възстановяване" - 991 лева.Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата през третото тримесечие на 2019 г. в обществения сектор нараства с 10.5%, а в частния - с 12.2%.


Японската сонда "Хаябуса-2" утре ще приключи мисията си на астероида

Японската сонда "Хаябуса-2" утре ще приключи мисията си на астероида ...

......... на астероида ще открият следи от вода и органични вещества, за които се предполага, че ще помогнат да се разкрият тайни, свързани с разпространение на живот във Вселената. Сондата извърши две успешни кацания на астероида с цел да бъдат взети проби от грунта му и да бъде заснета повърхността му.


До края на август износът на България за Европейския съюз

До края на август износът на България за Европейския съюз ...

......... процентно увеличение е отчетено в сектор "Безалкохолни и алкохолни напитки и тютюн" (25.6%). Най-голямо намаление се наблюдава в сектор "Необработени (сурови) материали, негодни за консумация (с изключение на горивата)"(21.6%).Външнотърговското салдо на България с ЕС за периода януари - август 2019 г. е отрицателно и е на стойност 1.2 млрд. лв.


Съгласувателните процедури за нови жилищни сгради в София днес отнемат

Съгласувателните процедури за нови жилищни сгради в София днес отнемат ...

......... единици годишно. Главният икономист на банката Кристофор Павлов обясни, че според преобладаващите оценки, за да може българската икономика да поддържа нивото на съществуващия жилищен фонд на нивата, достигнати в момента, е необходимо годишно да се произвеждат около 13 хил. жилища. За последно това ниво е постигнато през далечната 2009 г.


Около 795 милиона лева се готвят да пръснат българите за

Около 795 милиона лева се готвят да пръснат българите за ...

......... че предимно хора в трудоспособна вързаст ще се включат в кампаниите на търговците, това означзва, че близо 1,9 милиона души имат намерение да пазаруват на Черния петък. Статистиката от последните години показва, че в България в първата петица влизат следните категории стоки: дрехи, обувки, електроника, козметика и парфюмерия, битова техника.


През първите девет месеца на годината износът от България расте

През първите девет месеца на годината износът от България расте ...

......... година е отчетено в секторите "Храни и живи животни" (24.9%) и "Мазнини, масла и восъци от животински и растителен произход" (20.3%). Най-голям спад се наблюдава в сектор "Минерални горива, масла и подобни продукти" (30.7%).Външнотърговското салдо на България с трети страни е отрицателно и е в размер на 1.8 млрд. лв.


Държавата вече има готова концепция за плащането на втората пенсия.

Държавата вече има готова концепция за плащането на втората пенсия. ...

......... суми, а цялата им сума е под 3 минимални пенсии. Те ще могат да получат парите си еднократно. Предвидени са варианти за наследяването на втората пенсия. Първи с втора пенсия ще бъдат жените, които през 2021 г. ще навършат 61 г. и 8 месеца. Те са събрали средно 4075 лв.


Google, чиято компания майка е Алфабет, си партнира с компания

Google, чиято компания майка е Алфабет, си партнира с компания ...

......... около 2,1 млрд. долара. Алфабет се стреми да навлезе на оживения пазар на фитнес гривни и смартчасовници. Google is working on a secret project to collect personal health data of millions of Americans, according to people familiar and internal documents https://t.co/0mWrRD7XQs — The Wall Street Journal (@WSJ) November 11, 2019


Кариерният сайт Zaplata.bg е мястото, където се срещат търсещите и

Кариерният сайт Zaplata.bg е мястото, където се срещат търсещите и ...

......... мястото, където се срещат търсещите и предлагащи рабoта в България. Всяка седмица сайтът подарява по три смартфона на кандидатствалите по oбяви за рабoта. В томболата може да участва всеки, който е кандидатствал по обява в Zaplata.bg. Потребителите участват в томболата с всички свои кандидатствания за съответната седмица. /Вижте повече тук./


Микробусите за превоз над осем пътници и тези за товарни

Микробусите за превоз над осем пътници и тези за товарни ...

......... извършил системни нарушения. Целта е да се прекрати практиката, при която извършили нарушения си прекратяват лиценза по собствено желание и след това взимат нов. Занапред лиценз ще се отнема след приключването на проверка на съответната фирма.С проекта се прави опит за въвеждане на регламенти за тротинетките. За това четете тук.


Перспективите и възможностите за сътрудничество между регионалните капиталови пазари ще

Перспективите и възможностите за сътрудничество между регионалните капиталови пазари ще ...

......... Point Nine, Fibank, Amundi, Фонд на фондовете. Технологичен партньор: MetaQuotes. Събитието се провежда с подкрепата на Philip Morris Bulgaria EOOD, Wamo, A1, Ebury, Software Group, Allianz, Доверие, Medical Dent. Институционални партньори: Българска фондова борса, Български форум на бизнес лидерите. Медийни партньори: Dnes.bg, Bloomberg TV Bulgaria.  По публикацията работи: Павел Гълъбов


Инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните Бургас умъртвиха

Инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните Бургас умъртвиха ...

......... умъртвени в Русенско заради АЧС Прасетата са били свободно пуснати, без ушна марка и с неизяснен произход. Собствениците им са шестима стопани. Съставени са им актове за административни нарушения. По време на акцията по умъртвяване на прасетата е нападнат един от инспекторите на Агенцията. Виновното лице е задържано от полицията.


Рядко сме виждали толкова силна демонстрация на близки отношения с

Рядко сме виждали толкова силна демонстрация на близки отношения с ...

......... много проекти напреднаха сериозно“, казва по този повод Фотис Проватас от Камарата за гръцко-китайско сътрудничество със седалище в Атина. Според него е огромна стъпка напред предстоящото откриване в Атина на клонове на две от водещите китайски банки, защото „китайските инвеститори отиват там, където техните банки вече са стъпили“, уточнява той.


Руската банка ВТБ Капитал излиза изцяло от състава на акционерите

Руската банка ВТБ Капитал излиза изцяло от състава на акционерите ...

......... оператор, ако сделката бъде одобрена от регулаторните органи. Това става ясно от съобщение на банката, цитирано от РБК и „Ройтерс“. „ВТБ Капитал” направи изявление пред електронното издание Digital TV Europe, че "изцяло деактивира своя дял във "Виваком" като част от сделката за продажба на българския телекомуникационен оператор на "Юнайтед груп".


Години наред, небанковите финансови институции обслужват пазара на микрокредитирането. Това

Години наред, небанковите финансови институции обслужват пазара на микрокредитирането. Това ...

......... отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от днес [2] Новини от вчера [59] « Ноември 2019 г. » пон вто сря чтв пет съб нед


Съдърланд, световният лидер в трансформацията на бизнес процеси, предлага гъвкаво

Съдърланд, световният лидер в трансформацията на бизнес процеси, предлага гъвкаво ...

......... регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от днес [2] Новини от вчера [59]


Социалната мрежа Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха

Социалната мрежа Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха ...

......... има тарифен план за реклами и сами решават кои да публикуват и кои не. От Интернет гиганта заявиха, че са получили решението и обмислят ходовете си, като това може да включва и обжалване. Компанията каза още, че подвеждащите реклами нямат място при тях и те ги премахват, когато ги открият.


Икономическата и валутната криза в Турция още не е съвсем

Икономическата и валутната криза в Турция още не е съвсем ...

......... милиона през юни 2019 - т.е. увеличението е от около 7,2 милиона. Според експертите обаче този ръст се дължи на това, че за същия период турското население като цяло се е увеличило с 13,5 милиона души: броят на хората в трудоспособна възраст е нараснал от 48 на 61,5 милиона души.


Русия планира до 2022 г. да увеличи 2 пъти броя

Русия планира до 2022 г. да увеличи 2 пъти броя ...

......... радиолокационно наблюдение", каза той. Заичко уточни, че в момента руската орбитална групировка от спътници за дистанционно сондиране на Земята включва 11 космически апарата. Групировката е съставена най-вече от спътници "Канопус". "За седмица заснемаме площ от около 17 милиона кв.км", отбеляза Заичко. До края на годината Роскосмос ще изстреля още един космически апарат "Електро-Л".


Държавният газов доставчик

Държавният газов доставчик "Булгаргаз" прогнозира спад на цената на природния ...

......... Държавният газов доставчик "Булгаргаз" прогнозира спад на цената на природния газ от януари 2020 г. с нищожните 0.71 на сто и обяви,че е поискал от "Газпром експорт" намаление на тарифите и по-голяма гъвкавост на доставките от 2020 г., без обаче да се посочва нещо по-конкретно. Според изчисле


Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител

Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител ...

......... с добавена стойност, която да допринася за иновативността на предприятията в и около територията им. Зам.-министър Иванова е подчертала, че иновациите са основен двигател на конкурентоспособността на икономиката и е допълнила, че страната ни се стреми да премине от групата на т.нар. "плахи иноватори" към групата на т.нар. "умерени иноватори".


В първия работен ден на кмета на община Банско Иван

В първия работен ден на кмета на община Банско Иван ...

......... сезон В двата дни на състезанията 24 телевизии ще излъчват пряко и на запис надпреварата, като аудиторията ще надхвърли 500 млн. зрители по целия свят. Това е реклама, която по възможно най-добър начин представя не само Банско като град и туристическа дестинация, но и България, подчертава в искането г-н Кадев.


"Адидас" (Adidas) планира да закрие високотехнологичните си роботизирани заводи в ...

......... край централата на компанията в Бавария през 2016 година и откри друг край Атланта през 2017 година. "Адидас", основана през 1949 година от Ади Даслер, пренесе по-голяма част от производството си от Европа в Азия и сега разчита на над 1 милион работници във фабрики подизпълнители в Китай и Виетнам.


Розовият цвят на пържолите и свинското по щандовете на търговските

Розовият цвят на пържолите и свинското по щандовете на търговските ...

......... кризата с африканската чума и покачването на цените на свинското месо, не малка част от търговските вериги предлагат промоции на свинско месо на цена от 5 лева. Какво е качеството на този продукт и каква обработка е претърпял, за да изглежда в добър търговски вид не е ясно.    


Над 1600 ученици на възраст от 6 до 12 години

Над 1600 ученици на възраст от 6 до 12 години ...

......... качество в цял свят. През финансовата 2018 г. в Групата работят около 117,000 служители, а компанията реализира продажби в размер на 39.6 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.6 млрд. евро, а разходите за научноизследователска и развойна дейност – на 5.2 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com (платено съобщение)


Работим по идеята балканските държави да си уеднаквим толсистемите, за

Работим по идеята балканските държави да си уеднаквим толсистемите, за ...

......... българите в Югославия". Сега обаче това е различно и се работи по разширяване на ГКПП "Калотина". "С президента Вучич обсъждаме идеята там да направим бързи ленти, за да може транзитният трафик лесно да минава, да си плащат и да минават. Това е най-прякото трасе", казва още премиерът пред сръбската телевизия.


През 2020 г. ще стартират приеми по 11 мерки и

През 2020 г. ще стартират приеми по 11 мерки и ...

......... на животновъди, които предвиждат инвестиции с цел повишаване на биосигурността в стопанствата им. Комитетът за наблюдение одобри УО на ПРСР 2014-2020 г. да разработи финансов инструмент за кредитиране на по-ниски лихвени проценти за земеделски стопани, млади фермери, микропредприятия, както и за ползватели на финансова помощ по отделни мерки от ПРСР.


Бял трюфел с тегло малко над 1 кг беше продаден

Бял трюфел с тегло малко над 1 кг беше продаден ...

......... цена на белия трюфел да се увеличи с 50% - от 250 евро на 373 евро за 100 гр, тази година тя съвсем не е рекордна. През 2012 г. тя беше 500 евро за 100 гр, а през 2017 г. - 450 евро за екземпляри със средно тегло 20 гр.


Петролните фючърси поевтиняват по време на търговията в понеделник, след

Петролните фючърси поевтиняват по време на търговията в понеделник, след ...

......... се понижават с 1,12% към 61,70 долара за барел, а декемврийските фючърси на американски лек суров петрол - с 1,35% към 56,50 долара за барел. По този начин петролните фючърси заличават значителна част от тяхното поскъпване през миналата седмица съответно с 1,3% и с 1,9%. Петролът поскъпва към 6-седмични върхове


Газова диверсификация и доставки на газ отвсякъде. Това обеща премиерът

Газова диверсификация и доставки на газ отвсякъде. Това обеща премиерът ...

......... компании".  "Двете фирми, които спечелиха доставката на тръбите и строителството, са гръцки. Това показва, че сме не само отворени и прозрачни, но и винаги сме казвали, че България и Гърция трябва да си разпределят ресурсите - те да ползват Черно море и Дунав, ние да ползваме Егейско море", коментира премиерът.


Лидерът в управлението на земеделски земи „Агрион“ започва кампания „Дни

Лидерът в управлението на земеделски земи „Агрион“ започва кампания „Дни ...

......... оценки, а работи по специално създаден алгоритъм, с различни показатели, който гарантира прецизна оценка. През годините компанията разви екип от висококвалифицирани специалисти в сделките със земеделска земя, които могат да намерят решение на всеки един казус – независимо дали е свързан с покупко-продажба, отдаване под наем или аренда на ниви.


Браво на разследващите журналисти на Нова! Това написа на личната

Браво на разследващите журналисти на Нова! Това написа на личната ...

......... на премиера Бойко Борисов. Ето какво още написа Кирил Домусчиев: Уволниха шефа на МБАЛ-Пазарджик, започва пълна проверка на болницата "Всяка седмица все по-силни. Ползата от вас за обществото е много голяма. Недоумявам как може да има толкова нагли разбойници в родното здравеопазване. Крайно време е да спрем да ги търпим!!!".


Имотният пазар у нас става все по-динамичен, а търсенето от

Имотният пазар у нас става все по-динамичен, а търсенето от ...

......... под луксозния бранд Pullman. Партньори в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design, а цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.По публикацията работи: Мартин Иванов


Като направим една магистрала, един бърз път Александруполис - Димитровград.

Като направим една магистрала, един бърз път Александруполис - Димитровград. ...

......... в София", каза още Бойко Борисов.И сякаш на себе си допълни: "Ей колко им е мъчно, Ау колко им е криво. Ама много тежко ви се отразяват тези неща всеки ден (инспекциите по строителни обекти, б.а.). И аз искам да касирам избора за президент, ама той му изтече мандата вече".


Българските туристи се увеличават, а приходи на хотелиерите от тях

Българските туристи се увеличават, а приходи на хотелиерите от тях ...

......... хотел за по-кратко - средно 2.5 нощувки, докато чужденците - за 4.6 нощувки.Общият брой на нощувките във всички места за настаняване е 3.1 млн. или с 2.3% по-малко спрямо година по-рано. Българските граждани, нощували в местата за настаняване през септември 2019 г., са 377.8 хил., чуждите граждани са 469.5 хил.


През септември 2019 г. регистрираните нощувки в страната са с

През септември 2019 г. регистрираните нощувки в страната са с ...

......... - 32.1%, и с 1 и 2 звезди - 20.2%. Приходите от нощувки през септември 2019 г. достигат 166.7 млн. лв., или с 1.5% повече в сравнение със септември 2018 година. Регистрирано е увеличение на приходите от български граждани - с 13.8%, докато тези от чужди граждани намаляват с 1.8%.


На бляскава церемония в столичния хотел Маринела бе избрана „Lady

На бляскава церемония в столичния хотел Маринела бе избрана „Lady ...

......... мисията, зад която застава любимата премиална марка „Стралджанска мускатова“. Ето защо, от началото на септември е активна уникална онлайн платформа, която показва модерния прочит на националното питие. Тя представя интерпретации на класически миксове, сред които БЛЪДИ МАРИЯ, СТРАЛДЖА ШПРИЦ, СТРАЛДЖА ОЛД ФЕШЪН, ЕНЕРДЖИ ХАЙБОЛ и СТРАЛДЖА САУЪР.   (платено съобщение)


Измамите, в които популярни лица рекламират продукти на промоция, за

Измамите, в които популярни лица рекламират продукти на промоция, за ...

......... снимки продължава да се злоупотребява в сайтове за такива съмнителни стоки. За сайтовете-фантоми и фалшивите реклами преди Черния петък - денят на голямото пазаруване, разказва Георги Георгиев в „На твоя страна”. Наближават дните за най-голямото пазаруване, а търговците вече започнаха да „заливат” клиентите с обещания за разпродажби и огромни намаления.


Зеленчуците поскъпнаха драстично на борсите и тържищата на едро, показват

Зеленчуците поскъпнаха драстично на борсите и тържищата на едро, показват ...

......... пише Флагман. Цената на оранжерийните домати достигна 2.15 лева за килограм (без промяна в цената), а чушките поскъпват с 4.2% и се търгуват по 1.25 лева за килограм. При плодовете ябълките и гроздето поскъпват съответно с 1%, до 0.97 лева и с 3.3% до 1.55 лева за килограм на едро.


Противоречиви мнения за проектобюджета за 2020 година изразиха в студиото

Противоречиви мнения за проектобюджета за 2020 година изразиха в студиото ...

......... който трябва да растат. Като цяло бюджетът ще разпределя по - малко, отколкото тази година. Нарастването на приходите е по-малко като динамика. Ако в предишните с 4 млрд. лева е растял бюджетът всяка година, то сега се залагат 3 млрд и 300 млн. приходи", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.


От 4 до 8 ноември 2019 г. Държавно предприятие „Радиоактивни

От 4 до 8 ноември 2019 г. Държавно предприятие „Радиоактивни ...

......... извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения, но в Козлодуй ДП РАО решава проблема и очаквам с нетърпение да прочета или да посетя на място обекта, когато той бъде открит. Организацията беше първокласна. Това често се пренебрегва, но добре подредените условия за работа наистина предоставиха възможност за провеждане на отличен семинар".


"Дни на безплатната правна помощ" обяви лидерът в управлението на земеделски

"Дни на безплатната правна помощ" обяви лидерът в управлението на земеделски ...

......... в страната и въведе нови стандарти в професионалното управление на земеделски активи. През годините компанията разви екип от висококвалифицирани специалисти в сделките със земеделска земя, които могат да намерят решение на всеки един казус – независимо дали е свързан с покупко-продажба, отдаване под наем или аренда на ниви. (платено съобщение)


Далеч преди Черния петък, Коледа и Нова година електронните магазини

Далеч преди Черния петък, Коледа и Нова година електронните магазини ...

......... кое колко струва, дали предложената цена е нормална, изгодна ли е за тях. Важно е обаче и да отчитат, че не може някой да извършва търговска дейност, а да им предлага нещо, чиято себестойност е в пъти по-висока от обявената цена, каквито случаи е имало най-вече от страна на сайтове-фантоми.


България продължава да е сред лидерите в Европейския съюз по

България продължава да е сред лидерите в Европейския съюз по ...

......... ситуацията и при предишните издания на доклада на ESVAC. Парадоксално, но според Асоциацията на месопреработвателите повод за тревога няма. Причината била, че фермерите нямали възможност да дават лекарства на животните превантивно, защото са твърде скъпи. Според лекарите, ако в месото има антибиотик, съществува риск човек да развие резистентност към медикаментите.


Пчелари излизат на протест тази вечер пред Министерството на земеделието.

Пчелари излизат на протест тази вечер пред Министерството на земеделието. ...

......... в него ще участват пчелари от цялата страна. Според тях използването на отровни химически препарати, които избиват пчелите е проблем, който касае цялото общество. Сред другите искания са подкрепа за родното пчеларство от страна на държавата, което да доведе до достойни доходи, както и спиране на безконтролното изсичане на горите.


Китайският гигант в онлайн търговията Алибаба (Alibaba) съобщи днес, че

Китайският гигант в онлайн търговията Алибаба (Alibaba) съобщи днес, че ...

......... събитие в света на онлайн продажбите. Името му идва от датата 11.11, в която четирите единици символизират хората без партньор в живота. Замислен като протест срещу традиционните празници, концентрирани около двойките, "Денят на самотните сърца" дава възможност на потребителите да накупят подаръци за самите себе си, предлагайки им големи намаления.


Индексът на сините чипове SOFIX отбеляза ръст от 0,3% в

Индексът на сините чипове SOFIX отбеляза ръст от 0,3% в ...

......... от 129,31 пункта, а секторният измерител BGREIT също записа повишение от 0,19% до 499,38 пункта. В петък оборотът на регулиран пазар достигна 3,23 млн. лв при сключени 139 сделки с 42 емисии. Най-голям оборот за деня премина по позицията на „Стара планина холд” АД – малко над 155 хил. лв.