Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е глобила с 2500

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е глобила с 2500 ...

......... получат достъп, прегледат и изземат по време на проверката електронни и цифрови доказателства от посочения електронен адрес. "Същото напълно осуетява и възможността Комисията да получи съдържанието на тази пощенска кутия в състоянието, в което е била към деня на проверката на място", отбелязва регулаторът и поради тази причина санкционира БПГА.


Три руски, три италиански, две сръбски и по една турска

Три руски, три италиански, две сръбски и по една турска ...

......... сръбски и руски мдсии в края на февруари. Договорът ѝ с "Аркад" е сключен на 14 април 2020 г. и фирмата работи в няколко участъка – от Вълчедръм през Расово до Дреновец и после до Грамада. Възложено ѝ е да осигурява необходими материали и оборудване и да прави инвестиционно проектиране.


Заявления за получаване на компенсации за запазване на 61 918

Заявления за получаване на компенсации за запазване на 61 918 ...

......... 60% от заплатите и 60% от дължимите от работодателя осигуровки за запазване на 47 734 работни места. По първоначалния вариант на мярката 60/40 Агенцията по заетостта е одобрила 10 067 заявки за изплащане на компенсации на 177 008 работници.  По данни на НОИ платените средства са близо 185 млн. лв.


Общият показател на доверие на потребителите се покачва с 3.3

Общият показател на доверие на потребителите се покачва с 3.3 ...

......... на безработицата в страната през следващите дванадесет месеца прогнозите се изместват към по-умерените мнения, вследствие на което балансовият показател се понижава с 10.9 пункта. Последната анкета регистрира малко по-позитивна нагласа в намеренията на потребителите да извършват разходи за "покупка на кола" през следващите дванадесет месеца.  По публикацията работи: Веселина Йорданова


Богатството на шефа на Фейсбук Марк Зукърбърг вече е над

Богатството на шефа на Фейсбук Марк Зукърбърг вече е над ...

......... Джеф Безос със 190 млрд. долара и основателят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс със 120 млрд. долара. За 2020 г. богатството на Зукърбърг е нараснало с над 22 млрд. долара. Заедно с още трима състуденти Зукърбърг основава Фейсбук на 4 февруари 2004 година по време на следването си в Харвард.


Българските производители, отглеждащи зеленчуци в оранжерии, ще получат най-високо стартово

Българските производители, отглеждащи зеленчуци в оранжерии, ще получат най-високо стартово ...

......... лв., от 50 до 99 ще расте на 900 лв., от 100 до 199 - 1800 лв., от 200 до 299 - 2200 лв. Помощта при ферми от 300 до 499 животни ще е 3000 лв., а при 500 до 999 - 7000 лв. Таванът ще е над този праг.Нетната стойност на богатството на Марк Зукърбърг премина за първи

Нетната стойност на богатството на Марк Зукърбърг премина за първи ...

......... най-печелившите през тази година. Изпълнителният директор на Tencent Holdings Пони Ма добави 17 млрд. долара към богатството си през тази година до над 55 млрд. долара. Богатството на вече оттеглилия се изпълнителен директор на Pinduoduo Колин Хуан набъбна с 13 млрд. долара до 32 млрд. долара.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Протести и блокади и тази вечер в много градове на

Протести и блокади и тази вечер в много градове на ...

......... "Тракия". Тази вечер ще има нов "Оставка фест" и нов телемост с участници в демонстрациите в столицата. Протестиращи се събраха вече и пред сградата на общината в Бургас. Предварително заявеното им намерение е да тръгнат по централната улица "Алексадровска" и да блокират временно кръстовището на улиците "Сан Стефано" и "Стефан Стамболов".


29-и пореден ден на протести в София. Блокадата в палатковите

29-и пореден ден на протести в София. Блокадата в палатковите ...

......... съвет и бившия партиен дом е спокойна. Пред фонтана на президентството прави впечатление една солидна табела с надпис: "Български свободен уличен университет за справедливост, честност и просперитет, който предлага обучение по машинно гласуване и интелигентни изборни системи, активна защита на социалните права на гражданите, технически интелект, ай-ти умения и способности".


Българската тол система, която по твърденията на АПИ е уникална

Българската тол система, която по твърденията на АПИ е уникална ...

......... дали са предприели някакви мерки по жалбата им. Договорът с консорциума "Капш Трафик Солюшънс", с водеш партньор австрийската "Капш" беше подписан за 180 млн. лв. с ДДС в началото на 2018 г. Обединението получи парите си на два транша от по 90 млн. лв., като вторият беше изплатен преди дни.


Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на фирмата

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на фирмата ...

......... на сделката, но отново се препъна в КЗК. Делото по жалбата на фирмата, към което се присъедини и ЧЕЗ, обаче бе насрочено от ВАС чак за пролетта на 2019 г., а междувременно изтече срокът, в който трябваше да бъде приключена сделката и ЧЕЗ прекрати договора си за покупката с "Инерком".Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи ...

......... да избяга от отговорност. „Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот”, добави още Симеонов. „Изборите ще са тогава, когато е по конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях”, посъветва лидерът на НФСБ.   


Фонд “Земеделие” започна в четвъртък изплащане на евросубсидии за инвестиции

Фонд “Земеделие” започна в четвъртък изплащане на евросубсидии за инвестиции ...

......... и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 г. Реално с евросредства ще се подпомага т.нар. конверсия на сортовия състав на насажденията, т.е. изкореняване, засаждане и изграждане на подпорна конструкция, промяна на местонахождението на лозята и подобряване на техниките за управление на лозята.


Гръцката компания

Гръцката компания "Авакс", която строи газовата връзка между България и ...

......... свърши работното време, ние продължаваме да работим. Всяка събота работим, дори и няколко недели", разказа протестиращ пред БНР.. "От шест месеца сме тука, три заплати не сме получили", допълни друг. "По 4000 лева имаме да взимаме. Искаме днес, до 5 часа, парите да са тук! С извънредния труд", допълни трети.


Сигнал до Софийската градска прокуратура (СГП) за възможни злоупотреби със

Сигнал до Софийската градска прокуратура (СГП) за възможни злоупотреби със ...

......... погасени вземанията (за главници и лихви) и във всички валути (лева, евро и долари) на завода по дого­вора за дълга към КТБ. В допълнение през юни 2018 г. "Дунарит" е превел на ДКК допълнително 35 340.47 лв, за погасяване на остатък по дълга, формират от разликата в курса на долара.


Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България ...

......... големите градове. Наши членове алармират, че имат 80% спад на оборотите в зоните на протестите и заради това са освободили 50% от персонала си”, каза още Алибегов. Той твърди още, че по принцип “на минус” са заведенията в центъра на градовете, защото заради протестите хората ги избягват след 18.30 часа.Оперативната загуба на Honda Motor достигна 1 млрд. долара през

Оперативната загуба на Honda Motor достигна 1 млрд. долара през ...

......... обемът на продажбите ще спадне с 6,1% до 4,5 млн. автомобила. Така Honda се присъединява към японските си конкуренти Mazda, Mitsubishi и Nissan, които също оповестиха, че ще постигнат загуби през настоящата година. Jazz: зад волана на електрическото бъдеще на Honda Изпробвахме новия модел на градския любимец. Какво предлага той?


Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната

Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната ...

......... от „Цветина-Мездра“ направиха нова сериозна инвестиция. Към автопарка беше добавена новата перла - Mercedes TURIZMO RHD M2A, който е от най-високия клас Евро 6+, предлагащ на пасажерите всички екстри. С тази продобивка дружеството от Мездра се утвърждава като едно от водещите в областта на автобусните превози в страната и чужбина.


Plovdiv24.bg
Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу карантинен хотел

Plovdiv24.bg Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу карантинен хотел ...

......... в хотела да има карантинирани хора.От Министерството на туризма излязоха със становище, че до момента нямат сключен договори за обособяването на хотела като карантинен за туристи от Южното Черноморие. Изразиха готовност за диалог и очакване на ново предложение за хотел, който да бъде подкрепен както от бизнеса, така и от местните.


Огнище на африканска чума по свинете “пламна” в стопанство за

Огнище на африканска чума по свинете “пламна” в стопанство за ...

......... на заразата. Съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, собствениците на животни, които са спазили разпоредбите на закона, подлежат на обезщетение за обезвреждането на животните им. БАБХ напомня, че е забранено пасищното отглеждане на породата източнобалканска свиня с цел намаляване на риска от контакт със заразени диви прасета и разпространяване на заболяването.


Държавата ударно удълбава пристанище

Държавата ударно удълбава пристанище "Варна" по проект за 350 млн. ...

......... еднакви, те са за различни кораби да копаят морското дъно, обясниха източници от Министерския съвет. При първото разрешително срокът на кораба да работи е 710 дни, а при следващите от 17 юни и от 5 август срокът на корабите за работа е от 630 дни. Проект за 350 млн. лв.


Земеделецът Пламен Михайлов и агрономът Стоян Манджуков се занимават със

Земеделецът Пламен Михайлов и агрономът Стоян Манджуков се занимават със ...

......... опитния екип на търговската верига," коментира Пламен. Kaufland България развива устойчива и дългогодишна политика в подкрепа на продуктите, произведени в България. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български. Търговската верига си партнира с родни производители и доставчици от 26 региона у нас, което е почти цяла България.


Кабинетът “Борисов” одобри допълнителни средства в размер до 6.5 млн.

Кабинетът “Борисов” одобри допълнителни средства в размер до 6.5 млн. ...

......... Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, София област, Стара Загора, Търговище и Шумен и др. От министерство на земеделието, оглавявано тогава от Димитър Греков, обясняваха, че  най-вероятно причинителят на болестта е проникнал от Република Гърция, с комари от вида “Кулекоидес”. От болестта по официални данни починаха над 37 000 животни.


Цената на златото днес обнови историческия си максимум, достигайки 2031,14

Цената на златото днес обнови историческия си максимум, достигайки 2031,14 ...

......... на Лондонската борса, съобщи ДПА.   Вчера на борсата Комекс (Comex), подразделение на Нюйоркската търговска борса, благородният метал поскъпна с 1,38 на сто до 2013.7 долара за тройунция, което също бе рекорд.   Икономическата несигурност заради коронавирусната пандемия кара инвеститорите да купуват злато като сигурен актив, тласкайки нагоре цената му.


Огромният български курорт Слънчев бряг, който остана без чартърни полети

Огромният български курорт Слънчев бряг, който остана без чартърни полети ...

......... от туристическите агенции, коментира председателят на Съюза на собствениците на хотели в курорта Пламен Копчев, цитиран от АФП. За да бъдат изцяло заети хотелите, които се извисяват над 5.5-километровия залив с фин пясък, са необходими поне 100 полета на ден, твърди петдесетгодишният специалист. Миналия месец са кацнали едва 400 самолета.


Икономическата криза в страната се задълбочава, а бизнесът замразява инвестиционните

Икономическата криза в страната се задълбочава, а бизнесът замразява инвестиционните ...

......... вече са се настанили, те са преодолели тази корупционна бариера, но за другите това си е стрес и притеснение. Никои избори не са страшни, никои управляващи не са страшни, ако те се съобразяват с това, което констатират анализаторите като недостатък на икономическата среда", коментира председателят на БТПП в предаването "Преди всички".


За първите шест месеца на годината са регистрирани 26 нотификации

За първите шест месеца на годината са регистрирани 26 нотификации ...

......... последиците за консуматора да бъдат минимални. „Обръщам внимание, че нотификациите в системата RASFF са генерирани от страна на България, при това всяка пратка е била забранена до получаване на резултата, така че няма достигнало опасно место до българския консуматор – конкретно птиче месо заразено със салмонела от Полша“, заяви тя.


Близо година след като държавата отпусна около 500 милиона лева

Близо година след като държавата отпусна около 500 милиона лева ...

......... с останалите 28. Най-вероятно работата по тях въобще не е започнала. Аванс от 140 млн. лв. и забавена работа От общата сума, която по договор е над 474 млн. лв., на "Автомагистрали" е преведен аванс в размер на 140 млн. лв. Това е 30% от от общата стойност по договор.


255 са новите случаи на заразени с коронавирус в България

255 са новите случаи на заразени с коронавирус в България ...

......... последното денонощие при направени 5 325 PCR теста, предаде БНР. Това означава, че положителни проби за са дали малко под 4,8 на сто от изследваните. Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Оздравелите са 280, 11 души са починали, а 41 остават в интензивни отделения.     


Колкото и да желаем да се върнем към начина, който

Колкото и да желаем да се върнем към начина, който ...

......... всички необходими процедури – и ще Ви изпрати преводите онлайн на официална бланка с подпис и печат, или на хартиено копие по куриер. Може да се свържете с някоя от водещите в дигиталната промяна преводачески агенции като „Алма Консулт“ и да възложите и получите всичко онлайн.По публикацията работи: Александър Попов


Какви сметки за ток и парно да очакваме наесен и

Какви сметки за ток и парно да очакваме наесен и ...

......... преговори между основните доставчици - САЩ, Саудитска Арабия и Русия. 305 долара за барел. цената на газа ще се върне до предишни нива от миналата година", добави още гостът. В заключение Куюмждиев заяви, че тази зима парното ще бъде по-евтино от предишни зими.По публикацията работи: Екип на Bulgaria On Air


Протестиращи блокираха автомагистрала „Марица“ в района на пътния възел за

Протестиращи блокираха автомагистрала „Марица“ в района на пътния възел за ...

......... подобна информация.  Привечер десетки полицейски автомобили бяха разположени по пътя между Хасково и Димитровград. Патрулки имаше и по входовете и изходите на магистралата. След като спряха движението по магистрала „Марица“ протестиращите започнаха да разпъват палатки. Образуваха се колони от автомобили. Демонстрантите настояват за оставки на правителството и на главния прокурор.


След заплаха за протест в спешен порядък ще бъде сменен

След заплаха за протест в спешен порядък ще бъде сменен ...

......... тъй като се опасяват, че ще има много анулирани резервации, след като се разбере местоположението на въпросния обект, в който ще се настаняват карантирани. Опасенията ни са, че ако това се случи, вероятно ще доведе до ранно прекратяване на летния сезон в този район", коментира организатора на протеста Деси Вунтунийска.


Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на

Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на ...

......... асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата. Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.


Китай обвини днес САЩ в

Китай обвини днес САЩ в "най-обикновено сплашване", след като американският ...

......... вчера американският президент за приложението, което има около един милиард потребители в целия свят, повечето от които са младежи.   В контекста на нарастващо политическо и търговско напрежение с Китай, Вашингтон от месеци обвинява платформата, че е използвана от китайското разузнаване с цел събиране на информация за целите на разузнаването.


На фона на изобилните обещания, дадени от премиера Бойко Борисов

На фона на изобилните обещания, дадени от премиера Бойко Борисов ...

......... ДДС и след това да чакат от държавата да им го възстанови. Още миналото лято земеделският министър Десислава Танева се бе амбицирала да въведе обратно начисляване на ДДС за плодове и зеленчуци. Сега тя призна, че Министерството на финансите не е одобрило този подход, заради големия сив сектор в бранша.


Германският фармацевтичен гигант

Германският фармацевтичен гигант "Байер" (Bayer) е изгубил 9.5 милиарда евро ...

......... са скочили, съобщи  компанията, цитирана от ДПА.   Резкият спад на печалбата е регистриран, тъй като са отчетени еднократните разходи на стойност 12.5 милиарда евро главно заради мащабното съдебно споразумение, което компанията постигна през юни.   За същия период миналата година "Байер" отчете чиста печалба от около 400 милиона евро.


Благодарение на предприетите от Министерството на околната среда водите мерки

Благодарение на предприетите от Министерството на околната среда водите мерки ...

......... млн. м3, представлява 63,6% от сумата на общите им обеми. Според основното им предназначение наличните в тях завирени обеми към 30.07.2020 г. са както следва: • питейно-битово водоснабдяване – 70,2% от общия им обем; • напояване – 42,2% от общия им обем; • енергетика – 76,6% от общия им обем.


Продължават протестите срещу политиката на правителството и във Варна. На

Продължават протестите срещу политиката на правителството и във Варна. На ...

......... "Стефан Стамболов", озвучен с патриотични и възрожденски песни, те опънаха транспарант с надпис "Ние сме България".  Малко по-късно гражданите  издигнаха лозунги "Оставка. Не сме платени. Мразим ви безплатно" и "Ред и справедливост, а не - Гешев".  Шествието се отправи по обичайния си маршрут  на Главната улица до Римския стадион.  


Обществено гласуване избра ековизия за новите десет умни локомотива

Обществено гласуване избра ековизия за новите десет умни локомотива "Смартрон" ...

......... прага на 2021 г., определена от Европейската комисия за Европейска година на железопътния транспорт", отбелязват от жп превозвача. Избраната графична визия ще бъде предоставена на "Сименс" за изпълнение. Това ще стане чрез облепящо фолио, като всички разходи по проектирането и изработката са включени в цената за доставка на новите локомотиви.


Центърът за градска мобилност може да поеме поддръжката на спирките

Центърът за градска мобилност може да поеме поддръжката на спирките ...

......... концесионно плащане да е около 80 000 евро на година. Освен с покриването му, концесионерите му трябваше да се ангажират със срок за подмяна на спирките или поставяне на навеси, където няма такива. Частните стопани трябваше да печелят от отдаването под наем на 400 реклами и 300 павилиона към спирките.


Пандемията от COVID-19 засегна множество компании в Китай, които временно

Пандемията от COVID-19 засегна множество компании в Китай, които временно ...

......... икономически форум, България се нарежда на 49-то място в глобален мащаб и на 9-то в ЦИЕ, последвана от Румъния, Хърватска и Сърбия. Разходите за труд в страните от региона определено са по-ниски от тези в Западна Европа, като съвсем очаквано производителността се повишава благодарение на непрекъснатата автоматизация и роботизация.  


Само около 10% от хората са претърпели инфекция от коронавирус.

Само около 10% от хората са претърпели инфекция от коронавирус. ...

......... щати продължават да са най-засегнатата от заразата страна в света с 4 657 693 случаи, включително 154 793 смъртни случаи, следвани от Бразилия - с 2 733 677 случаи и 94 104 смъртни случаи. Третата най-засегната държава е Индия със 1750 723 заразени и 37 364 починали от началото на пандемията.


Полското управление за защита на конкуренцията и потребителите глоби руския

Полското управление за защита на конкуренцията и потребителите глоби руския ...

......... финансови санкции, както то предвижда. Според мен това е предумишлено действие, което ще попречи на делото, затова реших да наложа на "Газпром" глоба в размер на близо 213 милиона евро. Това е максималната санкция, според закона, за отказ за предоставяне на информация по искане на шефа на регулатора", уточни Хрустни.


Правителството отпуска 10 млн. лв. за протестиращите втора седмица туроператори

Правителството отпуска 10 млн. лв. за протестиращите втора седмица туроператори ...

......... кабинета пое и туризма. Тя и икономическият министър Лъчезар Борисов дадоха пресконференция Вече има подготвени критерии за кандидатстване за този ресурс – при одобряване на проекта от техния Комитет за наблюдение и във възможно най-кратки срокове желаещите ще могат да подават искане в Министерството на туризма за финансиране, информира вицепремиерът. 


Над 50 български производители на нехранителни стоки предлагат продукцията си

Над 50 български производители на нехранителни стоки предлагат продукцията си ...

......... са партньори на веригата от самото начало и се развиват успешно благодарение на националния пазар и ценното бизнес ноу-хау, което Kaufland предоставя за тях. Над 85% от оборота на компанията е формиран от български доставчици, а в редица от ключовите за българския потребител хранителни категории процентът на родно производство преобладава.


10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще

10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще ...

......... са част от предвидените милиард и 800 милиона по европейски програми. Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква се схемата да заработи в края на месец август. На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.  


Мярката с намалената на 9% ДДС ставка за ексурзиите, организирани

Мярката с намалената на 9% ДДС ставка за ексурзиите, организирани ...

......... се обедини оперативно. Статистиката на Централна автогара обаче не покрива и 50% от обичайния трафик от 260 автобуса на ден". По думите на госта в сферата има "скрити фалит" - формално фирмата съществува, но няма дейност, а произвежда реална икономическа загуба".Целият разговор - във видеото.  По публикацията работи: Анисия Иванова


Данните за задаващата се доста по-слаба житна реколта от миналата

Данните за задаващата се доста по-слаба житна реколта от миналата ...

......... по-висока, или с над 12,63 на сто, сочат още данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Друга бакалска стока от първа необходимост – оризът, също отчита немалък ръст на годишна база. В петък цената му на едро бе 2,29 лв./кг спрямо 1,93 лв./кг точно преди 12 месеца.


Архив

Архив"Над 70% от клиентите с анулирани почивки се преместиха за ...

......... стимулиране на туристическите чартъри, която да привлече и повече британски туристи. По тази помощ ще се възползва значителна част от бранша. Субсидията е за над 55 млн. лв. и ще бъде осигурена от бюджета, като е ориентирана към поне 400 хил. туристи. Неусвоените средства ще се нотифицират за следващата година.


Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните ...

......... 2,2 на сто и се продава по 1,40 лв./кг. Брашното, тип "500", поевтинява с 1,0 процент и се продава по 0,99 лева/кг. Цената на ориза се вдига с 2,2 процента и той се продава по 2,32 лева за килограм. Яйцата се продават средно по 0,17 лева за брой на едро.


"Сименс Хелтиниърс" (Siemens Healthineers) съобщи в неделя, че ще купи ...

......... За изминалата финансова година "Вериън" отчита продажби за 3.2 милиарда долара и 17 процента оперативен марж. Американската компания с централа в Пало Алто (Калифорния) има 10 000 служители по света. "Сименс Хелтиниърс" планира да финансира придобиването наполовина чрез заеми и 50 процента чрез средствата, набрани от емитиране на нови акции.


Автобусът на майките от „Системата ни убива“ остава на кръстовището

Автобусът на майките от „Системата ни убива“ остава на кръстовището ...

......... и тролейбусите заради затворени кръстовища на Орлов мост, бул. „Васил Левски“ и бул. „Цар Освободител“. Това са автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусите с номера 1, 2, 4, 5, 8 и 11. Препоръките са за движение в центъра да се използва метрото.


Корпорацията

Корпорацията "Майкрософт" е преустановила проговорите си за покупката на американското ...

......... за потребителите, отбелязва Асошиейтед прес. Компанията настоява, че не цензурира клипове и не би предоставила на Пекин данни за американски потребители, дори ако китайските власти поискат това. Сега преговорите между "Майкрософт" и "БайтДенс" изчакват изясняване на позицията на Белия дом по въпроса с придобиването на американския бизнес на китайската компания.


При прегледа си в Спешния център

При прегледа си в Спешния център "Пирогов" Ренета Инджова е ...

......... и към 111 кабинет - спешен кабинет по неврохирургия в болницата. След рентгенографията се установи счупване на ръката на Инджова, насрочена е да дойде в понеделник за операция. Наместихме ръката под анестезия и се потвърди, че счупването налага оперативна намеса. Операция ще й бъде извършена в понеделник", допълни д-р Шопов.


Около 18 часа майки на деца с увреждания от гражданската

Около 18 часа майки на деца с увреждания от гражданската ...

......... с полицията сме съгласували нашия маршрут, но явно те го знаят“. Тя допълни, че имена не са известни, но заплашващите са се представили, че са от младежката организация на ГЕРБ.  Майките ще възнамеряват да изпратят послание до министър-председателя, в което е цитиран стих от Христо Смирненски "Два свята, единият е излишен!“.


Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ определи нова по-ниска

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ определи нова по-ниска ...

......... размер на 18.67 лв./MWh /без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС/. В сравнение с цената за предходния м.юли 2020 г. в размер на 19.10 лв./MWh, намалението е с 0.43 лв./MWh, или 2.25 %. В цената на природния газ не са включени цени за достъп и пренос през газопреносната мрежа.


Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) изразява категоричното

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) изразява категоричното ...

......... стопанския оборот, които работят за развитието на икономическата активност в селските райони и запазването на българските села. Посочените от асоциацията аргументи против предложените промени показват несъстоятелността на този спорен законопроект, с което те призовават в становището си трите парламентарни комисии, той да не бъде подкрепен.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


383 са общо смъртните случаи у нас с положителна проба

383 са общо смъртните случаи у нас с положителна проба ...

......... у нас медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, са 682-ма. През последните 24 часа са регистрирани 9 нови случая, 5 от които са установени при лекари, 1 - при санитар и 3 - при друг медицински перонал. Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.


И тази година няма да има противоградова защита със самолет.

И тази година няма да има противоградова защита със самолет. ...

......... тази година отпуснатият бюджет е 2.5 млн. лв. за разбиване на градушките чрез самолетен способ. През март 2020 г. е стартирана и процедурата за избор на изпълнител по реда на Закона за обществените. Заради извънредното положение, въведено заради разпространението на Covid-19, сроковете за подаване на документи по поръчката бяха удължени.


От 1 август влиза в по-ниската ставка за виното и

От 1 август влиза в по-ниската ставка за виното и ...

......... това не е достатъчнои заради това от 1 август намаленото ДДС ще е и за бирата и виното. В влизането на промените в Закона за местните данъци и такси се намалява ставката и за спортните съоръжения и случайните превози, които са организирани с цел туризъм.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Биткойн отново привлече интереса на управителите на хедж фондове -

Биткойн отново привлече интереса на управителите на хедж фондове - ...

......... нещо по-различно този път? Честите промени в цената на биткойн подкопават статута му на надежден актив убежище. Цената му все още е с 43% по-ниска от достигнатия рекорден връх от почти 20 хиляди долара. Валутата обаче продължава да има своите поддръжници.  Цялата статия можете да прочетете ТУКПо публикацията работи: Ния Христова


Утре, 1 август 2020 г. (събота), от 11:00 ч. председателят

Утре, 1 август 2020 г. (събота), от 11:00 ч. председателят ...

......... местните избори тя заведе дело за касиране на вота заради фалшификации и приложи 14 тома с доказателства, между които бюлетини, протоколи и други изборни документи.Всички фалшификации, които се извършиха в София на местните избори миналата година, сега ще се повторят в цялата страна на следващите парламентарни избори, категорична е Манолова.


Излишъкът в бюджета е нараснал до 1.7 млрд. лв. в

Излишъкът в бюджета е нараснал до 1.7 млрд. лв. в ...

......... Данъчните и неданъчните приходи бележат спад от 1.1 млрд. лв., докато постъпленията от помощи нарастват с 375 млн. лева. Забавянето в приходите е следствие от негативните ефекти върху постъпленията при всички основни видове данъци от въведените ограничения в България и света във връзка с борбата с Covid-19, посочва финансовото министерство.


В петък беше даден старта на основния ремонт на 33

В петък беше даден старта на основния ремонт на 33 ...

......... Терзийски. Той посочи, че за по-бързото реализиране на проекта трасето е разделено на два лота - 29 и 30. Лот 29 е с дължина 16 км и започва от моста над язовир "Цонево" при 49-ти км (област Варна), а краят е при 65-ти км, недалеч от село Вишна (област Бургас).


Банките у нас са отсрочили кредити за 8.12 млрд. лв.

Банките у нас са отсрочили кредити за 8.12 млрд. лв. ...

......... 6.2 млрд. лв. са кредити на бизнеса, а 1.9 млрд. лв. - на гражданите. Председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов очаква, че около 10-15% от отсрочените кредити няма да могат да бъдат върнати в редовен режим след изтичането на мораториума, поради което финансовите институции ще заделят резерви.


Противоепидемичните мерки, които действат в момента, остават в сила до

Противоепидемичните мерки, които действат в момента, остават в сила до ...

......... в последните 72 часа преди пристигането, могат да влизат хора с начална точка на пътуването Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт. Само за български граждани и постоянно пребиваващи у нас от тези държави, тестът може да бъде заменен с 14-дневна карантина.  


Правителството се отказва от продължилата около 2 години и половина

Правителството се отказва от продължилата около 2 години и половина ...

......... натиск успя да си издейства редица отстъпки от Борисов под предлога, че е много засегнат от Covid-19. Последно влизането в сила на промените бе отложено за 1 март 2021 г., но и тази отстъпка явно не е удовлетворила бизнеса. Затова Ананиев се е съгласил промените изобщо да не се състоят.


Най-големият български телеком по приходи

Най-големият български телеком по приходи "Веваком" вече е част от ...

......... "За "Виваком" влизането в семейството на "Юнайтед груп" е огромна възможност да надгради постигнатите до момента отлични резултати на българския пазар", коментира Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на българския телеком. Според него "сега е правилният момент да  направим следващата крачка" и "да развием телеком услугите в България на следващо ниво".


Сигнал за вземана

Сигнал за вземана "такса успех" от експерти от Министерството на ...

......... се проверят фактите дали в Министерството на икономиката има посредници, без които получаването на грант (по еврофондовете) е невъзможно. Говори се за конкретен процент, който фирмите давата, за да бъдат одобрени4, каза във вторник председателят на НФСБ Валери Симеонов, който е и съпредседател на коалиционния партньор в управлението "Обединени патриоти".