С демонстративно състезание между отборите на Марк Жирардели и Мария

С демонстративно състезание между отборите на Марк Жирардели и Мария ...

......... продължи с изпълненията на Гери Никол и балет Нова. Вечерта празникът ще продължи на площада в центъра на града с музика, танци и специалитетите на Ути Бъчваров. 8 Банско очаква силен сезон тази година. Само преди дни зимният курорт се нареди сред 26-е най-предпочитани дестинации на планетата.  8    


Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде

Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде ...

......... г. Инициативата набира все по-голяма популярност с всяка изминала година. В 16-те категории на конкурса се състезаваха 125 участници, а общият брой на гласувалите надхрърля 122 хил. Тези награди не са само признане за качеството на туристическия продукт, но и за всетдайната работа за всички участващи, заключи министърът на туризма.


"Дойче бан" и профсъюзите се споразумяха за вдигане на заплатитеГерманският

"Дойче бан" и профсъюзите се споразумяха за вдигане на заплатитеГерманският ...

......... Реджина Руш-Зиемба стачките на членовете на профсъюза са изпратили „Ясен сигнал“ към компанията за непоколебимата позиция на нейните служители. Представител на железопътния оператор от своя страна подчерта, че след постигането на споразумението „Дойче бан“ ще може да се фокусира върху подобряването на услугите си и най-вече на точността. / БГНЕС


Тази година през зимния сезон очакваме 5 процента ръст на

Тази година през зимния сезон очакваме 5 процента ръст на ...

......... Според министър Ангелкова има потенциал за развитието на зимните спортове в Стара Планина, дори за развитие на нов зимен курорт.-->   Николина Ангелкова подчерта, че развитието на туризма и в частност на зимния туризъм, трябва стриктно да се придържа към законодателството за опазването на околната среда.  Целия разговор чуйте в


Затоплянето води до суши и недостиг на прясна водаУчени от

Затоплянето води до суши и недостиг на прясна водаУчени от ...

......... събирането на вода в реките. Почвите губят влага заради повишените температури на въздуха. Това създава заплаха за водоснабдяването в градовете и фермите по цял свят. В същото време излишъкът от валежи води да наводнения в населените места, поради което е невъзможно ефективно да се запълват резервоарите с прясна вода. /БГНЕС


САЩ отложиха с един ден вдигането на митата върху китайските

САЩ отложиха с един ден вдигането на митата върху китайските ...

......... следващата година. По-рано китайското Министерство на търговията заяви, че преговорите със САЩ за отстраняване на търговско-икономическите противоречия вървят успешно и Китай очаква от тях положителни резултати Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че не му харесва гигантския външнотърговски дефицит в търговията с Китай, достигащ по думите му 500 млрд долара. /ТАССПърва инвестиционна банка организира специална прожекция на филма "Спайдър-мен: в

Първа инвестиционна банка организира специална прожекция на филма "Спайдър-мен: в ...

......... на филма в кино салоните. В промоцията участваха клиенти на банката, притежаващи дебитна карта Debit Mastercard PayPass Kids или Debit Mastercard PayPass Teen, издадена преди 19 ноември 2018 г. За валидни се считаха всички плащания, извършени на ПОС терминални устройства в България и чужбина, а минимална стойност на трансакцията нямаше.


С много игри, забавления и награди в събота ще бъде

С много игри, забавления и награди в събота ще бъде ...

......... на града с музика, танци и специалитетите на Ути Бъчваров. Банско очаква силен сезон тази година. Само преди дни зимният курорт се нареди сред 26-е най-предпочитани дестинации на планетата. Миналата седмица беше открит ски сезонът и в Пампорово. Министерството на туризма очаква 5 процента ръст на туристите в следващите месеци.


Поскъпват цените на картите за лифтовете в Банско. Това обявиха

Поскъпват цените на картите за лифтовете в Банско. Това обявиха ...

......... 12%. Абонамент за целия сезон струва 1500 лева. "Тъй като работим с много гориво и електроенергия", обясни директорът по маркетинг на "Юлен" Иван Обрейков, цитиран от БНР. Другата новост тази година в Банско е свързана с опазването на планината от пластмасови отпадъци. Зимният сезон се открива официално утре (15 декември).


Жителите на Велико Търново масово спират топлата вода, след като

Жителите на Велико Търново масово спират топлата вода, след като ...

......... можел да ги види на сайта на Топлофикация. „Аз се съмнявам, че един възрастен човек има достъп до техния сайт. Служители на Топлофикация ми казаха, че имат абонати, които са плащали по 70 лева за кубик”, каза още Владислава. В други квартали на града пък са платили по старата цена.


Социалната мрежа "Фейсбук" съобщи, че е открила грешка, която е

Социалната мрежа "Фейсбук" съобщи, че е открила грешка, която е ...

......... "Фейсбук" подчертава, че някои приложения може да са получили достъп до повече снимки от обикновено за период от 12 дни между 13 и 25 септември. През последните месеци социалната мрежа на няколко пъти имаше сериозни проблеми с изтичане на лични данни, включително засягане на близо 30 милиона профила през октомври.След като се разбра тази сутрин, че офертата за американските

След като се разбра тази сутрин, че офертата за американските ...

......... е в рамките на зададения бюджет и първите изтребители ще бъдат доставени до 24 месеца след подписването на договора", е официалното становище на шведското правителство за офертата за Gripen. Разпространено до медиите то е подписано от Йоаким Валин, директор "Експорт и международни отношения", Агенция за отбранително имущество на Швеция (FMV).


Британският милиардер Майк Ашли, който притежава електронния търговец Sports Direct,

Британският милиардер Майк Ашли, който притежава електронния търговец Sports Direct, ...

......... частично завършен, а 10% от акциите на закъсалата верига бяха купени от останалите акционери в Attica. Това не е първият случай, в който британският милиардер се интересува от търговска верига, изпаднала в тежки затруднения. През лятото Sports Direct купи британската верига универсални магазини House of Fraser, която изпадна в неплатежоспособност.


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... Гвинея). Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година. Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... Гвинея). Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година. Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.


В петък ASUS обяви, че дългогодишният изпълнителен директор Джери Шен

В петък ASUS обяви, че дългогодишният изпълнителен директор Джери Шен ...

......... на ASUS, тя ще бъде разпределена между водещия на направлението за персонални компютри С. Ю. Хсу и ръководителя на глобалното обслужване на клиентите Самсун Хо от 1 януари 2019 г. Двамата корпоративни вицепрезиденти са работили заедно през 2015 г. и затова се очаква да вдигнат темпото в кратки срокове  Големият победител в конкурса „Сграда на годината“ 2018, категория „Хотели

Големият победител в конкурса „Сграда на годината“ 2018, категория „Хотели ...

......... новото крило на хотела. Πoвeчe oт 60 нoвoпocтpoeни и peнoвиpaни cгpaди в 16 ĸaтeгopии, зaвъpшeни в paмĸитe нa изминaлaтa гoдинa в цялaтa cтpaнa, yчacтвaха в 17-тoтo издaниe нa нaциoнaлния ĸoнĸypc „Сграда на Годината“. Жypи oт пpeдcтaвитeли на pecopнитe инcтитyции, бизнeca, ĸyлтypaтa, aĸaдeмичнитe и пpoфecиoнaлните oбщнocти oпpeдeли нocитeлитe нa aвтopитeтните награди.


Първата, от новата серия банкноти, е столевката. През 2015 година

Първата, от новата серия банкноти, е столевката. През 2015 година ...

......... ефект, което при промяна на ъгъла на наблюдение се променя от смарагдовозелено към сапфиреносиньо", разкри Цветков. "Старата емисия ще остане в обръщение, заедно с новата банкнота. Няма да има замяна, моделът е същия като с другите банкноти. Банкнотата ще бъде в обращение от 28 декември 2018 гдоина", завърши Калин Христов.


Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по ...

......... заради сигнали за неспазване на срокове. Министърът изтъкна, че всеки случай е конкретен, като добави, че това, което хората отчитат като закъснение, в общия случай е заради прилагане на законови разпоредби, които изискват процедури по уведомяване на заинтересовани лица, които по наредба не се включват в обявения срок за изпълнение.


Държавното дружество „Булгартрансгаз“ следващата седмица ще внесе в Агенцията за

Държавното дружество „Булгартрансгаз“ следващата седмица ще внесе в Агенцията за ...

......... тръба от Турция към сръбската граница. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в парламента. По новата тръба се очаква да се транспортира синьо гориво от „Турски поток“. Плановете на „Булгартрансгаз“ са да изгради над 470-километровия участък, от компресорната станция в Петрич до сръбския град Зайчар, до средата на 2019 г.


Fibank бе отличена със Специалната награда за Социална активност за

Fibank бе отличена със Специалната награда за Социална активност за ...

......... образование по отношение на ползването на финансови продукти, и се радваме, че усилията ни не остават незабелязани.", каза Илона Станева от ПИБ. Fibank (Първа инвестиционна банка) навърши 25 години през 2018 година и е най-голямата кредитна институция с български капитал. Основни акционери на банката са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.


Fibank с награда от Forbes Business Awards за финансов продукт

Fibank с награда от Forbes Business Awards за финансов продукт ...

......... по отношение на ползването на финансови продукти, и се радваме, че усилията ни не остават незабелязани.“, каза Илона Станева от ПИБ. Fibank (Първа инвестиционна банка) навърши 25 години през 2018 година и е най-голямата кредитна институция с български капитал. Основни акционери на банката са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. /БГНЕС


Доставките на смартфони ще намалеят тази година, но след това

Доставките на смартфони ще намалеят тази година, но след това ...

......... дял ще скочи до 87,7 на сто. Според Мелиса Шау от IDC, т.нар. нормален размер на смартфона се е променил драстично през последните години, като за популярност на по-големите дисплеи допринасят и все по-тънките рамки. „Следващата голяма промяна ще са гъвкавите дисплеи, които отново ще предизвикат въображението ни“, казва тя.


Намалява броят на жертвите при пътнотранспортни произшествия в Силистренско, показва

Намалява броят на жертвите при пътнотранспортни произшествия в Силистренско, показва ...

......... година срещу 311 - за миналата.  От началото на годината до края на ноември установените нарушения са 27 387, за които са съставени 2382 акта, 12 283 фиша и са издадени 11 830 електронни фиша. Организирани са 346 специализирани полицейски операции, 40 от които - по метода на широкообхватния контрол. 


Държавен фонд “Земеделие“ продължи с изплащането на финансовата подкрепа на

Държавен фонд “Земеделие“ продължи с изплащането на финансовата подкрепа на ...

......... на министъра на земеделието, храните и горите, за едно допустимо животно по схемата, подпомагането е 73,34 лева за първите 300 животни и 58,67 лева за над 300-тото допустимо животно. С извършването на плащанията по тези схеми, към момента са разплатени над 150 млн. лв. на животновъдите за Kампания 2018 г.


Измина една изключително активна и силна година за кредитния пазар

Измина една изключително активна и силна година за кредитния пазар ...

......... в системата, продължаващия ръст на депозитите, активния пазар на имоти и голямата конкуренция на банковия пазар. Ръстовете на кредитния пазар ще намалеят, като при ипотечните кредити консултантите на Кредит център очакват ръста да е в рамките на 5%, а при потребителките кредити около 10%.  Още по темата прочети тук.  


Запориране на сметките на ТЕЦ Враца, Плевен и Бургас поиска

Запориране на сметките на ТЕЦ Враца, Плевен и Бургас поиска ...

......... стабилизиране на цените на газа. “Нашата цена се определя по формула, ако гледаме напред във времето пред тези цени на алтернативните на природния газ горива ще се стабилизира цената. Към настоящия момент е рано да се каже, но при запазване на цените едва ли би имало увеличение“, каза той. /БГНЕС


"Тойота" изтегля 143 000 коли заради проблем със спирачкитеЯпонският автомобилен

"Тойота" изтегля 143 000 коли заради проблем със спирачкитеЯпонският автомобилен ...

......... спирачната течност може да изтече. Производителят е решен да отстрани всички проблеми безплатно. Компанията не е запозната със случаи злополуки поради тези проблеми. През октомври „Тойота“ изтегли повече от 2,4 милиона хибридни автомобила в световен мащаб поради проблеми с двигателя. От тях 830 000 автомобила бяха от Съединените щати. /ТАСС


„Сауди Арамко“ ще намали доставките на петрол за САЩНай-голямата в

„Сауди Арамко“ ще намали доставките на петрол за САЩНай-голямата в ...

......... С тази стъпка те целят да избегнат свръхпредлагането на „черно злато“ заради нарасналия добив в САЩ и смекчаването на санкциите спрямо Иран. ОПЕК ще намали добива с 800 хиляди барела дневно, а останалите държави – с 400 хиляди барела, от тях на Русия се падат – 228 хиляди барела. /ТАСС


България е поставена под специален мониторинг заради проблеми със сертификата

България е поставена под специален мониторинг заради проблеми със сертификата ...

......... може да достигне десетки милиони евро, коментират от бранша, цитирани от БТВ. Заради това е възможно този разход да оскъпи „Гражданската отговорност”. Засега безпрецедентният мониторинг няма да повлияе на шофьорите, които излизат зад граница. Междувременно председателят на бюрото „Зелена карта” – Орлин Пенев, подаде оставка. Официалният мотив е „здравословни причини”.


„Рено“ запазва Карлос Гон като шефБордът на френския автомобилен производител

„Рено“ запазва Карлос Гон като шефБордът на френския автомобилен производител ...

......... доходите му от около 5 милиарда йени (44 милиона долара) между 2010 и 2015 г. Също в понеделник японските прокурори му повдигнаха ново обвинение за отделни твърдения за недостатъчно деклариране на доходи през последните три години. „Рено“ заяви, че "на този етап няма информация относно защитата на Карлос Гон. /АФП


Една от най-големите световни лизингови компании - германската Alphabet вече

Една от най-големите световни лизингови компании - германската Alphabet вече ...

......... Autohellas. "Цялостния подход на Autohellas, съчетаващ класически лизингови подходи комбинирани с практически опит, съответства на мисията на Alphabet да гарантира удовлетворение на клиентите и да помогне на компаниите да постигнат своите цели чрез прилагане на правилното съчетание на продукти и услуги", казва Ричард Скуулинг, главен търговски директор на Alphabet International.


ЕЦБ намали прогнозата за ръст през 2018-2019 г. заради „нарастваща

ЕЦБ намали прогнозата за ръст през 2018-2019 г. заради „нарастваща ...

......... институцията Марио Драги. Банката е намалила своите прогнози за тази година и следващите съответно до 1,9% и 1,7%, което е спад от 2,0% и 1,8% от обявените по-рано. За 2020 г. институцията във Франкфурт все още очаква увеличение от 1,7%, преди да се забави до 1,5% през 2021 г. /АФП


Българската народна банка не може да предоставя кредити и гаранции

Българската народна банка не може да предоставя кредити и гаранции ...

......... отношение на персоналната независимост е предвидено при прекратяване на правомощията на член на Управителния съвет решението за това да бъде отнесено за разглеждане пред Съда на Европейския съюз. При упражняване на макропруденциалния надзор БНБ наблюдава, идентифицира и оценява въздействието на системни рискове върху кредитните институции и банковата система, гласува НС.


Още над 15,6 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитие

Още над 15,6 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитие ...

......... в туристически атракции на община Средец, разкриване на туристическа привлекателност на Тополовград, Минерални бани , Любимец и Средец, промотиране на старите традиции в Поморие, възстановяване на древните културни коридори – Одрин и Любимец, промотиране на културното наследство в Приморско, съвместни действия за привлекателността в пограничния регион на Димитровград и др.


Индустриалните предприятия в България, чиято конкурентоспособност е изложена на риск

Индустриалните предприятия в България, чиято конкурентоспособност е изложена на риск ...

......... комисия за това. След това регламентите от директивата ще бъдат транспонирани с промени в Закона за ограничаване изменението на климата. Разработването на механизъм за компенсиране и определянето на администратор за помощта са следващи стъпки от процедурата. Ако такава бъде разработена, тя ще бъде съобразена изцяло с правилата за държавните помощи.


На 3 и 10 декември 2018 г. екипът на Банка

На 3 и 10 декември 2018 г. екипът на Банка ...

......... по време на болничните грижи, изграждане на семейни стаи, които дават възможност на семействата да са с бебетата си, както и подпомагане дейността на семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ за проследяване и ранно детско развитие, но и за подкрепа на техните родители в този труден за тях период.


Китай възобнови покупките на американска соя, осигурявайки известно облекчение за

Китай възобнови покупките на американска соя, осигурявайки известно облекчение за ...

......... световен износител на соя - Бразилия и съседната й Аржентина, за да си осигури достатъчно от суровината, която използва за изхранването на огромните си свиневъдни ферми. "Китайците очевидно искат бързо соята, тъй като не са успели да покрият всичките си нужди от Южна Америка", казва европейски търговец, цитиран от Reuters.


Заместник-министър председателят по икономическата и демографската политика, Марияна Николова, получи

Заместник-министър председателят по икономическата и демографската политика, Марияна Николова, получи ...

......... сферата на безопасните храни, фуражите, биогоривата и за редица други проблеми в земеделския сектор, който има пряко влияние върху развитието на нашата икономика и утвърждаването на българската продукция като конкурентна”, заяви заместник министър председателят. Тя пожела на абсолвентите да имат високо самочувствие и отлична реализация с дипломата, която вземат днес.


"Има големи промени в потребителското поведение на българите, което отваря ...

......... има изключително добри възможности за развитие – налице е инфраструктурно и жилищно строителство, и възможности за нови работни места. "В София например търговските площи на един жител са 315 кв.м., докато във Варна – 240 кв.м. Регионът има потенциал за развитие, включително и в ритейл сферата“ – добави Алекс Линчев.


Вискотехнологичен робот показан на руски форум се оказва мъж в

Вискотехнологичен робот показан на руски форум се оказва мъж в ...

......... робот» — эксклюзивное фото подготовки к молодежному форуму Путина в Ярославле. Фото: «МБХ медиа» pic.twitter.com/M9BorrYTNS — МБХ Медиа (@MBKhMedia) 12 декември 2018 г. Организаторите на технологичния форум "Пройектория", който се провежда всяка година за "бъдещите интелектуални лидери на Русия", не са се опитвали да представят робота като истински, съобщава сайтът.


Месните продукти ще поскъпнат след Нова година с около 4-5%, заяви

Месните продукти ще поскъпнат след Нова година с около 4-5%, заяви ...

......... брашното се е повишила с 35%“ „Цената на енергията ще се отрази и при мелничарите и тези 35% към днешна дата очакваме да бъдат коригирани с посока нагоре от 1 януари.  Тя също се надява да няма фалити на бранша. По думите й едва ли ще има и протести.    


Месните продукти ще поскъпнат след Нова година с около 4-5%,

Месните продукти ще поскъпнат след Нова година с около 4-5%, ...

......... брашното се е повишила с 35%“ „Цената на енергията ще се отрази и при мелничарите и тези 35% към днешна дата очакваме да бъдат коригирани с посока нагоре от 1 януари.  Тя също се надява да няма фалити на бранша. По думите й едва ли ще има и протести.  


НАСА забеляза опасно топене на ледници в АнтарктидаАмериканската космическа агенция

НАСА забеляза опасно топене на ледници в АнтарктидаАмериканската космическа агенция ...

......... се разтопи напълно, нивото на световния океан би се покачило с три метра. Освен това височината на други, макар и по-малки, ледници в региона като Бонд, Адамс и Вандерфорд е намаляла с три метра при сравнение с данните от 2008 г. Годишно тези ледени планини губят средно по 25 см./БГНЕС


От 17 декември, понеделник, започва продажбата на електронните винетки от

От 17 декември, понеделник, започва продажбата на електронните винетки от ...

......... за тежкотоварните автомобили над 3.5 тона. „До 15 август включително, автомобилите над 3,5 т. също ще заплащат електронна винетка“, разясни Асенов. Всички шофьори, които са закупили хартиен винетен стикер, който изтича след 1 януари 2019 г., ще запазят правото си да ползват платената пътна мрежа до изтичане на неговия срок. 


Консорциумът от строителни компании, извършил разширяването на Панамския канал, трябва

Консорциумът от строителни компании, извършил разширяването на Панамския канал, трябва ...

......... през 2016 г., пише Reuters. Според агенцията, която управлява канала, сумата от почти 848 млн. долара представлява аванси, предоставени на консорциума, който включва белгийската Jan De Nul и панамската Constructura Urbana. Миналата година арбитражът отхвърли искането на строителното обединение за допълнителни 192.8 млн. долара, които да покрият надхвърлянето на разходите.


ЕЦБ ще обяви края на евтините кредитиКраят на програмата за

ЕЦБ ще обяви края на евтините кредитиКраят на програмата за ...

......... от валутния съюз чрез т. нар. програма за количествени улеснения. Целта беше да се подкрепя инфлацията до нива не по-високи от близо 2 на сто. Фокусът на инвеститорите е и върху лихвената политика на банката, която се очаква да започне повишаване на лихвените проценти в средата на следващата година. /БГНЕС


Компанията "Върджин галактик" може още утре да извърши нов експериментален

Компанията "Върджин галактик" може още утре да извърши нов експериментален ...

......... След това двамата пилоти включват двигателите, за да бъде достигната по-голяма височина. През месец юли, след като двигателите бяха включени за 42 секунди, корабът се издигна до височина 52 км. Целта е този полет да достигне по-бързо до по-голяма височина в сравнение с предишните експериментални полети, поясниха от "Върджин галактик".


 Google обяви резултатите от „2018 година на търсене“, класация на

 Google обяви резултатите от „2018 година на търсене“, класация на ...

......... балончета; Бохемска рапсодия ТВ сериали: Сега и завинаги; Скъпи наследници; Полицаите от края на града; Семейни тайни; Искрите на отмъщението Институции: авто изпит; апи пътна обстановка; нап справки; Комисия за защита на личните данни; Агенция по лекарствата Ето как е изглеждала 2018 година в други държави по света:    


Отава: Съдът, а не политиката ще определи съдбата на Мън

Отава: Съдът, а не политиката ще определи съдбата на Мън ...

......... органи. Арестът беше осъществен по искане на прокуратурата на Ню Йорк заради обвинения в нарушаване на американските санкции срещу Иран. На 11 декември Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия взе решение да пусне под гаранция Мън Уанджоу до нейното екстрадиране в САЩ. Мън Уанджоу не признава своята вина. /ТАСС


САЩ: Китай ще намали митата за американски колиАмериканският министър на

САЩ: Китай ще намали митата за американски колиАмериканският министър на ...

......... на 5 до 10%, с които обложи вноса на американски стоки за 60 милиарда долара. Тръмп е готов да премине към третия етап на ограничителните мерки, ако Пекин предприеме ответни стъпки. Този трети етап включва мита върху вноса на китайски стоки и услуги на обща стойност 267 милиарда долара. /БГНЕС


Πитъp Бъфeт, cин нa милиapдepa Уopън Бъфeт, няĸoгa paзĸaзa, чe

Πитъp Бъфeт, cин нa милиapдepa Уopън Бъфeт, няĸoгa paзĸaзa, чe ...

......... Pичapд Бpaнcън cъщo e oбcъждaл тeмaтa пo-paнo. "Днec, aĸo иcĸaш дa ycпeeш ĸaтo пpeдпpиeмaч, тpябвa дa мoжeш дa paзĸaзвaш иcтopии дoбpe. Paзбиpa ce, нямa пoлзa oт тoвa, aĸo идeятa ви нe cтpyвa. Ho нe e дocтaтъчнo пpocтo дa cъздaдeш вeлиĸ пpoдyĸт, тpябвa дa мoжeш дa paзĸaжeш нa xopaтa зa нeгo".


Земеделският сектор го очаква добро бъдеще, той е все по-привлекателен,

Земеделският сектор го очаква добро бъдеще, той е все по-привлекателен, ...

......... сред тях имаше и специална награда „Защитник на българското“, която получи министър Порожанов за кампанията на Министерството на земеделието, храните и горите „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти“. Наградата е специална, защото за първи път едно министерство се ангажира пряко с подкрепа на българския производител, изтъкна г-жа Бозукова.


Много сръбски технологични компании заедно с техните партньори установяват част

Много сръбски технологични компании заедно с техните партньори установяват част ...

......... че сътрудничеството между науката, младите компании, младите учени и бизнесмените ще донесе добър резултат", обяснява той. Големите компании търсят стартъпи, които ще развиват нови технологии в бъдеще. "Възможно е днес да бъде създадена нова компания, която да унищожи някоя голяма, съществуваща от 100 години и смятана за неразрушима", твърди Весович.


ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха за дълга на местното

ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха за дълга на местното ...

......... ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха за дълга на местното ВиК „Меден кладенец“ за ток. Така отпадна опасността близо 20 хиляди потребители от общината да останат без вода от днес. Задължението в размер на 3,176 млн. лева е разсрочено за една година, превдаде БНР. Общината става гарант по дълга.


Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа ...

......... че, заедно с нашите партньори и приятели от Wizz Air, ще дадем възможност на повече варненци да пътуват и на повече туристи да се запознаят с красивото българско Черноморие“, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, оператор на летище Варна. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


British American Tobacco (BAT) пусна нова електронна цигара във Великобритания,

British American Tobacco (BAT) пусна нова електронна цигара във Великобритания, ...

......... тютюневия гигант. Алтернативи като електронните цигари могат да успокоят регулаторите, загрижени за въздействието на тютюна върху здравето. Електронните цигари са с 95% по-малко вредни от пушенето, установява изследване на Public Health England от 2015 г. Но остават опасения относно потенциалното въздействие върху здравето както на младежите, така и на възрастните.


Правителството отпусна над 1 349 856 000 лева за строежа

Правителството отпусна над 1 349 856 000 лева за строежа ...

......... Буховци-Белокопитово - 16,3 км, поясни Аврамова. Това е приоритет за програмата на правителството, каза регионалният министър.   БГНЕС "С днешното решение искаме да направим строежа на магистралата необратим", каза премиерът Бойко Борисов. Парите сме ги събрали с битката с корупцията и контрабандата и затова отпускаме изцяло бюджетни пари, добави той.


Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ще бъде увеличен

Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ще бъде увеличен ...

......... регистрирана в Амстердам, Холандия. „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БР ЕАД е държавно акционерно дружество, в което министърът на енергетиката упражнява правата на едноличния собственик на капитала. „Транс Болкан Пайплайн Б. В.“ е създадена през 2008 г. по силата на Междуправителствено споразумение между Руската федерация, Република България и Република Гърция. /БГНЕС


Varna24.bg.

Varna24.bg."Имаме един чудесен коледен подарък за всички вас, за Варна, ...

......... дял за този успех, от Варна имаме 8 дестинации към 7 държави. Следващата година във Варна ще има базиран втори самолет. Въвеждаме 6 нови дестинации: Берлин, Хамбург, Кьолн, Копенхаген, Ливърпул и Париж. Всичко това ще бъда с много ниски тарифи."Вижте повече във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Макаров: Не ни е страх от конкуренцията на американския втечнен

Макаров: Не ни е страх от конкуренцията на американския втечнен ...

......... газ в България и в Европа като цяло, Макаров отговори, че „не може да каже, че се страхува, защото американският газ се търгува по-скъпо в Европа в сравнение с цената, която го доставя Русия“. Същевременно той отбеляза, че страната му също работи по проекти за доставки на втечнен газ. /БГНЕС


Българското министерство на външните работи разкри гореща телефонна линия заради

Българското министерство на външните работи разкри гореща телефонна линия заради ...

......... Българското министерство на външните работи разкри гореща телефонна линия заради атентата в Страсбург. При нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Париж на телефони: +33 1 45 51 85 90 и на +33 1 45 51 85 90 в извънработно време.


За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с ...

......... изричното им съгласие. В обявените влакове със задължителна резервация на седящи места ще се продават билети за правостоящи до 20 пътника в купейните вагони и до 10 пътника в безкупейните вагони. При изчерпване на допустимите правостоящи места, на клиентите ще бъде предложен вариант за пътуване с влак в друг час.


Инстаграм
Главната актриса в хитовия сериал

Инстаграм Главната актриса в хитовия сериал "София ден и нощ“ Калина ...

......... град. Откриването беше повече от грандиозно – толкова, колкото и закриването. В големия ден двамата бяха поканили едни от най-известните изпълнители. Това бяха годините, в които Азис все още се обличаше като жена. За съжаление дискотеката не пожъна успех и дългогодишните дружки трябваше да затворят врати много скоро след това.


"Напоследък се наблюдава тенденция за повишаване на предизвикващите адреналин преживявания

"Напоследък се наблюдава тенденция за повишаване на предизвикващите адреналин преживявания ...

......... служба има подкрепата на БЧК, а тази година и на правителството. "Това, на което трябва да се обърне внимание обаче е, че България е единствената държава, която не разполага с хеликоптерно спасяване. А когато става въпрос за планината то е много важно", каза гостът в студиото на Златимир Йочев.  


Добивът на зехтин в Гърция ще бъде по-малък с "между

Добивът на зехтин в Гърция ще бъде по-малък с "между ...

......... остров Крит е пощаден от разпространението на насекомото. На министерска среща по темата, която беше организирана миналата седмица, Атина поиска отпускането на помощ от средствата на ЕС за справяне с кризите, за да бъдат покрити загубите на производителите. Гърция е третият по големина производител на зехтин след Испания и Италия.


Десетки неправителствени организации призоваха днес Гугъл в отворено писмо да

Десетки неправителствени организации призоваха днес Гугъл в отворено писмо да ...

......... световната си класация за свободата на печата.  Изправен пред цензура и кибератаки, през 2010 г. калифорнийският гигант изтегли търсачката си от Китай и оттогава редица негови услуги там остават блокирани. Туитър, Фейсбук, ЮТюб и сайтът на "Ню Йорк таймс" са блокирани в Китай, където обаче работи търсачката на Майкрософт Бинг. 


Организирането на кръгла маса под егидата на президента Румен Радев,

Организирането на кръгла маса под егидата на президента Румен Радев, ...

......... бизнес на този важен за страната ни пазар. Румен Радев припомни, че в момента България не се възползва от иновационните фондове на ЕС, които предвиждат средства за постепенното трансформиране на енергийния сектор към създаване на нисковъглеродна енергетика, и призова бизнеса да засили сътрудничеството си с българското правителство в тази насока.


Не може да има успешна политика без силна икономика, както

Не може да има успешна политика без силна икономика, както ...

......... не е достатъчно, за да се обясни разширяващата се разлика в това отношение.   В срещата, проведена на "Дондуков"2, са участвали най-големите работодателски организации - Българската стопанска камара (БСК), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската търговско промишлена палата (БТПП) и Камарата на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).-->БГНЕС


Няма да е трудно да забележите пропастта между богатите и

Няма да е трудно да забележите пропастта между богатите и ...

......... да привлекат собственик с дълбоки джобове. "Ще ни трябва здрав бизнес модел. И за това трябва да има вътрешно първенство, което да генерира ТВ права от поне 3 млн. евро на сезон за първите 5 клуба в Сърбия. Не виждам как това ще се случи в обозримо бъдеще", казва Пантович.