С участието на специалисти в Плевен ще се състои заседание

С участието на специалисти в Плевен ще се състои заседание ...

......... Плевен ще се състои заседание на епизоотичната комисия във връзка с Африканската чума по свинете. Ще присъстват свиневъди, стопани, отглеждащи свине в личните си стопанства. Поканени са трима експерти в рамките на информационната кампания срещу заболяването, организирана от МЗХГ. Заседанието е от 11.00 ч. в зала "Плевен" на областната администрация.


Къмпинг с 13 бунгала на първа линия на Черно море

Къмпинг с 13 бунгала на първа линия на Черно море ...

......... вилни селища, туристически атракции (аквапарк). В къмпинга има 13 бунгала, поставени върху циментова основа, уточнява в. "Труд". Те са стари, но добре поддържани. Състоят се от две стаи, сервизно помещение и кухненски бокс. Общата площ на имота е 5870 кв.м, като може да се огледа от 22 до 26 юли.


Освободеният заместник-изпълнителен директор на фонд "Земеделие", който беше арестуван при

Освободеният заместник-изпълнителен директор на фонд "Земеделие", който беше арестуван при ...

......... развитие", дирекция "Договориране по ПМРСР", съобщи БТВ. Миналата седмица прокуратурата му повдигна обвинение за длъжностно престъпление. От фонда коментираха писмено за телевизията, че мярката за неотклонение на Костадинов, постановена от Специализираната прокуратура, не е изискано отстраняване от длъжност, нито е определена забрана за заемане на какъвто и да е пост.


Японският автомобилен гигант Nissan планира да съкрати повече от 10

Японският автомобилен гигант Nissan планира да съкрати повече от 10 ...

......... Киодо. Този ход вероятно ще засегне някои фабрики в Южна Америка и други региони, където Nissan има ниска рентабилност, съобщава агенцията. През финансовата 2018 година световните продажби на Nissan са намалели с 4,4% до 5,52 млн. автомобила. Продажбите на компанията претърпяха спад от 17,8% в Европа и 9.3% в САЩ.


Японската автомобилостроителна компания Нисан (Nissan) планира да съкрати 10 хил.

Японската автомобилостроителна компания Нисан (Nissan) планира да съкрати 10 хил. ...

......... декларирал точния размер на възнаграждения от 9 млрд. йени (над 80 млн. долара) като председател на съвета на директорите на Нисан от 2010 до 2018 година. По данни на следствието той също така е прехвърлил на корпорацията лични финансови загуби от неуспешни операции с ценни книжа през 2008 година. /БТА


Върховният административен съд окончателнж реши, че

Върховният административен съд окончателнж реши, че "Електроенергийният системен оператор" (ЕСО) ...

......... съдебната битка поради важността на делото.  “Епопеята започна още през 2017 г. Поискахме информация от "Електроенергийния системен оператор" колко са глобите и на кого са наложени. Оттам отказаха да отговорят под предлог, че не попадат под регулацията на Закона за достъп до информацията”, допълва Меглена Антонова от “Грийнпийс” - България.Заразата по свинете е влязла чрез фуражи. Това заяви в

Заразата по свинете е влязла чрез фуражи. Това заяви в ...

......... Те включват филтрация, т.нар "бяла зона" и смяна на дрехи. По думите му на работниците е забранено да гледат прасета в домашни условия, за да не пренасят зарази. Бившият зам.-министър определи действията на държавата като ненавременни, хаотични и неправилни. Въпреки това посочи, че има и правилни решения, които обаче бързо избледняват.


Всички директори на дирекции в Държавен фонд

Всички директори на дирекции в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), които ...

......... на каквато и да е длъжност. Договарянето на проектите по стратегиите за водено от общностите местно развитие, т.нар. мигове – Местна инициативна група, се забави изключително много, оплакаха се неотдавна бенефициенти.  В същото време те трябва да изпълнят проектите до края на годината, за да не загубят част от парите.


А1 е първият телеком у нас, който приема видео обаждане

А1 е първият телеком у нас, който приема видео обаждане ...

......... да осигури още по-качествено обслужване. Компанията вече консултира чрез видео обаждане своите клиенти и при закупуване на продукти от онлайн магазина на А1. Това става възможно с услугата видео магазин, която е достъпна за смартфон, таблет и настолен компютър чрез специална икона за всяко устройство от онлайн портфолиото на А1.


"Националната електрическа компания" (НЕК) се оплака, че губи над 1 ...

......... вземат предвид разчетите на държавната компания за цените. В анализа са засегнати различни аспекти от дейността на НЕК за различни периоди от време – както минали, така и с прогнози, за отражението на решенията на КЕВР до средата на 2020 г., когато изтича започналият на 1 юли ценови регулаторен период.


Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите,

Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, ...

......... Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, може да видите свободните позиции от Национална Лотария АД Ако Вие имате опит в сферата на строителството и градоустройството, може да видите свободните позиции от Пи Ен Системс ООДРуснаците, които искат да изпратят имейл, трябва да разкрият своята

Руснаците, които искат да изпратят имейл, трябва да разкрият своята ...

......... 2017 г. руските власти приеха аналогичен закон, въвеждащ задължителна идентификация на потребителите на услугата месинджър. С него бе въведена зaдължитeлнaтa peгиcтpaция нa ycлyгитe зa oбмeн нa бъpзи cъoбщeния и Pocĸoмнaдзop бe oпpeдeлeн ĸaтo opгaнизaтop нa paзпpocтpaнeниeтo нa тaзи инфopмaция. Cпopeд пpиeтитe пoпpaвĸи, нeидeнтифициpaнитe пoтpeбитeли нe мoгaт дa oбмeнят eлeĸтpoнни cъoбщeния.


Кредитите за домакинствата към края на юни достигат 22.740 млрд.

Кредитите за домакинствата към края на юни достигат 22.740 млрд. ...

......... с 38.5% (39.5% годишно понижение през май 2019 г.), като достигат 626.7 млн. лева.Депозитите на домакинства в края на юни са 53.053 млрд. лв. (45.8% от БВП). Те се увеличават с 8.2% спрямо същия месец на 2018 г. (8.5% годишно нарастване през май 2019 година) въпреки ниските лихви по тях.


Технологичният гигант Епъл (Apple Inc.) е в напреднали преговори за

Технологичният гигант Епъл (Apple Inc.) е в напреднали преговори за ...

......... възможността за продажба на своя бизнес с чипове за модем на Епъл или на друга компания. След днешната новина акциите на Интел поскъпнаха с 1.3% към $ 52.10 за акция по време на извънборсовата търговия на Уолстрийт, докато акциите на Епъл се повишиха слабо с едва 0.2% към $ 207.60.


Българската петролна и газова асоциация проведе среща между членове на

Българската петролна и газова асоциация проведе среща между членове на ...

......... Домакин на срещата беше представителството на Европейската комисия в България. На срещата членовете на БПГА информираха представителите на дипломатическите мисии за опасенията си във връзка с влизането в сила на 01.10.2019 г. на текстове от наредба Н-18 на Министъра на финансите и евентуалните негативни последствия, които ще произтекат от това.


Американският гигант и лидер в търговията на дребно Walmart е

Американският гигант и лидер в търговията на дребно Walmart е ...

......... работят 383 души. Приходът на компанията за 2018 година е в размер на 25,142 милиарда долара, а печалбата - 184 милиона долара. Фирмата търгува със злато и бижута. Apple може да изнесе цялото производство на iPhone за американския пазар извън Китай Това посочват от ключовия доставчик на американската компания FoxconnКризата с намирането на качествени служители се задълбочава. Безспорен е

Кризата с намирането на качествени служители се задълбочава. Безспорен е ...

......... политиката за предотвратяване и/или намаляване на неблагоприятното въздействие на йонизиращите лъчения, върху здравето на населението, както и извършва държавен здравен контрол по спазване на изискванията за защита на здравето на лицата от въздействието на йонизиращите лъчения. Доц. д-р Жана Джунева - Директор на Национален център по радиобиология и радиационна защита


Държавният китайски автомобилостроител БАИК (BAIC) е придобил 5-процентов дял в

Държавният китайски автомобилостроител БАИК (BAIC) е придобил 5-процентов дял в ...

......... производството ни", добави той. Този ход прави БАИК третият по големина акционер в Даймлер след китайската компания Джийли (Geely) и суверенния фонд на Кувейт. През 2003 година Даймлер се сдоби с 10-процентов дял в дъщерната фирма на БАИК - БАИК мотър (BAIC Motor), която е листвана на Хонконгската фондова борса.


През последното десетилетие приходите на Турция от износа на брашно

През последното десетилетие приходите на Турция от износа на брашно ...

......... чужбина. "Докато през 2001 г. пшеница се отглеждаше върху 9,3 млн. хектара, през 2019 г. тази площ се е свила под 7 млн. хектара. Ако бяхме задържали тези площи на 9 млн. хектара, реколтата щеше да надхвърля 20 млн. тона и нямаше да се налага да внасяме пшеница", коментира Улусой.


Ръководството на Българската петролна и газова асоциация се е срещнало

Ръководството на Българската петролна и газова асоциация се е срещнало ...

......... защото в нея се включват и разходите по наем/изграждане на обектите, заплати на персонала, дължими местни данъци и т.н. При малките независими бензиностанции тази разлика ще е по-реална, но при компаниите, които освен продажби на дребно имат и търговец на едро, както и преработвател, тази информация ще е по-скоро декларативна.


Дигиталната валута либра, която Фейсбук се готви да пусне през

Дигиталната валута либра, която Фейсбук се готви да пусне през ...

......... например се предлага предварително либра, заедно с други виртуални валути като биткойн. Фалшиви сметки и страници се разпространяват във Фейсбук, Инстаграм и Ютюб. Предупредени от вестника, Фейсбук и Инстаграм заявиха, че са премахнати такива сметки, на които е било логото на социалната мрежа и е имало снимки на Марк Зукърбърг.


През миналата година съдиите на 28-то международно издание на състезанието

През миналата година съдиите на 28-то международно издание на състезанието ...

......... правителствените кампании за използване на чешмяна вода ще бъдат по-ефективни ако в тях се използват позитивни съобщения за това как тази вода е полезна за доброто здраве вместо послания като това, че употребата на пластмаса е равносилно на смърт. Освен това правителствата може да забранят употребата на еднократни пластмасови бутилки.


България не е отпаднала от състезанието за новия завод на

България не е отпаднала от състезанието за новия завод на ...

......... изтребители. При следващи ремонти страната ще има капацитета те да се извършват от българската индустрия - държавни и частни фирми, чието избиране предстои. Целта е оборотите да останат в България.Караниколов призна, че България остава страната с най-ниски заплати в Европейския съюз. Той посочи, че това е основният проблем на страната.


Четирите национално представени работодателски организации сезираха в понеделник Комисията за

Четирите национално представени работодателски организации сезираха в понеделник Комисията за ...

......... Според тях описаният модел на поведение на гореизброените дружества нарушава  функционирането на либерализирания пазар на електроенергия. По този начин се създават условия за постоянен дефицит на електрическа енергия и непазарно формиране на цената ѝ. Този процес пряко и негативно рефлектира върху функционирането на цялата българска икономика, пише в сигнала им.


Хърватската хранителна компания Fortenova Grupa, наследник на закъсалата Agrokor, планира

Хърватската хранителна компания Fortenova Grupa, наследник на закъсалата Agrokor, планира ...

......... синдика на Agrokor и да преминат към Fortenova. Останалите несъстоятелни компании ще продължат да бъдат управлявани от синдика до приключване на процеса по прехвърляне на компаниите. От милиарди приходи до ръба на фалита: Крахът на най-големия работодател в Югоизточна Европа Част от бизнеса на хърватския гигант оцеля след мащабно преструктуриране


В Разградска област прибирането на пшеницата е към края си,

В Разградска област прибирането на пшеницата е към края си, ...

......... Средният добив е 286 кг от декар, при 263 кг от декар за миналата година. Преди седмица приключи жътвата на ечемика. От общо 47 233 дка площи бяха прибрани 25 893 тона зърно. Средният добив бе 548 кг от декар, с 23 кг по-висок от миналогодишния, допълват от земеделската дирекция.


Немският бранд за висок клас професионални уреди Miele отпразнува 120-годишен

Немският бранд за висок клас професионални уреди Miele отпразнува 120-годишен ...

......... приготвянето на ястието през своя смартфон. “Series 120” не отстъпва по качество на останалите продукти на Miele. Линията включва прахосмукачки и перални машини, отличаващи се с изключителен дизайн, висока производителност и енергийна ефективност. През август и септември тя ще бъде допълнена със съдомиялна, сушилна и пералня със сушилна. (платено съобщение)


Новият завод на

Новият завод на "Фолксваген“ ще бъде построен в Маниса край ...

......... концерна в Германия. Това е орган, който представлява интересите на трудещите се във фирмата. Съветът е бил настроен изключително критично към спазването на правата на работниците в Турция, както и към авторитарния стил на управление на президента Ердоган.Договорът се очаква да бъде подписан в края на септември или началото на октомври.


Новият завод на Volkswagen ще бъде построен в Маниса край

Новият завод на Volkswagen ще бъде построен в Маниса край ...

......... и при лимузините Passat би бил 41% от цената. България е била изпреварена от Турция най-вече заради големия вътрешен пазар, който възлиза на 40 000 лимузини Passat годишно. Основен клиент ще е държавният апарат на Турция. Освен Passat в новия завод ще се произвеждат и модели на Skoda и Seat.


Сезонът е по-слаб от миналата година. Задържахме част от германските

Сезонът е по-слаб от миналата година. Задържахме част от германските ...

......... 10% спад на туристите", разкри той. "Доста лоша реклама се изля по медиите. Сами си направихме да е лошо, не трябваше да се допускат такива неща", коментира Косев. "Никой няма право да напада туристи", завърши Павлин Косев по темата за управителя на хотел в Слънчев бряг, който нападна израелски туристи.


Забързаното ежедневие на съвременния човек е изпълнено със стрес, неспокойствие,

Забързаното ежедневие на съвременния човек е изпълнено със стрес, неспокойствие, ...

......... хипертония. То е свързано със забързаното ни ежедневие. Съпътстващият го стрес се явява като един от най-големите съмишленици на първичната хипертония. Достатъчно е да "забавим“, да се "наслаждаваме на момента“, да живеем "по-полека“, както споменава и популярният български изпълнител Стефан Вълдобрев в едноименната песен. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Коментари (0)


Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска

Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска ...

......... ход вероятно ще струва на компанията, която има репутация, че произвежда безопасни автомобили, десетки милиони лири. Най-голямото в историята на автомобилостроенето изтегляне на автомобили е през 1980 г., когато Ford е принуден да спре повече от 20 милиона превозни средства, след като дефект в трансмисията причини хиляди инциденти.    


Тецове, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, ще получат допълнително 21.6

Тецове, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, ще получат допълнително 21.6 ...

......... енергийно и водно регулиране (КЕВР). Преизчисляването на тарифите се наложило, след като дружествата са оспорвали в съда сметките на КЕВР за преференциалните цени за произведената от тях електрическа и топлинна енергия, уточнява в. „Сега“. След спечелването на делата Върховният административен съд е постановил, че се налага те да бъдат коригирани.


Глоби до 10 милиона лева ще се налагат на фирми,

Глоби до 10 милиона лева ще се налагат на фирми, ...

......... ако не докладват пред ДАНС за съмнителни сделки - това предвиждат промени в Закона срещу изпирането на пари, предаде БНТ. Мерките са част от ангажиментите на България за покриване на критериите за членство в Еврозоната, поясни финансовият министър Владислав Горанов. По думите му, санкциите са съразмерни с тежестта на нарушението.


Отчитайки случващото се в сектора и голямата международна конкуренция, за

Отчитайки случващото се в сектора и голямата международна конкуренция, за ...

......... и открои значението на СПА туризма това да се случи. По-рано днес министър Ангелкова се срещна с ръководители и членове на Съюза на хотелиерите-кк Златни пясъци и на Съюза на собствениците за развитие на к.к. ''Златни пясъци''. В програмата ѝ са включени също срещи за туристическите пазари Германия и Русия.


Четирите национално представени работодателски организации сезираха в понеделник Комисията за

Четирите национално представени работодателски организации сезираха в понеделник Комисията за ...

......... енерджи", "Сага комодитис", "ТМ Технолоджи", "Енерджи инвест юръп" -  всичките, свързани със субектите – собственици на производствените мощности, са участвали в проведени тръжни сесии на "Българска независима енергийна борса" (БНЕБ) от ноември 2018 г. до януари 2019 г., когато АЕЦ “Козлодуй“ е предлагала електроенергия в размер на около 500 МВ.


Шест електронни услуги, които НАП предоставя, ще бъдат спрени. Сред

Шест електронни услуги, които НАП предоставя, ще бъдат спрени. Сред ...

......... за защита на личните данни е била насочена нова хакерска атака от тази сутрин. Опитът да се достигне до системите на комисията е бил през безжичната мрежа. Според председателя на комисията Венцислав Караджов най-вероятно "злосторникът" е спрял на паркинга. По думите на Караджов, някой се опитва да компрометира работата им.


Представители на четирите работодателски организации в лицето на АИКБ, БСК,

Представители на четирите работодателски организации в лицето на АИКБ, БСК, ...

......... посочва, че електрическата енергия, произведена от гореизброените дружества, се продава на свободния пазар на електроенергия от дружеството търговец "Гранд Енерджи дистрибюшън", свързано със субектите - производители, а търговецът по силата на договор представлява "Топлофикация София" ЕАД при продажба на електрическата енергия, произведена от когенерацията на дружеството с обем 186 МW.


Ако Вие имате опит в сферата на продажбите и искате

Ако Вие имате опит в сферата на продажбите и искате ...

......... Ако Вие имате опит в сферата на продажбите и искате работа в утвърдена компания, може да видите свободните позиции от Национална Лотария АД Ако Вие имате опит в сферата на логистиката и спедицията, може да видите свободните позиции от M-KENALIEV LTD


Радвам се, че беше чут гласът на бизнеса и правителството

Радвам се, че беше чут гласът на бизнеса и правителството ...

......... посочи още Карастоянова. ,,Предишните правителства никога не направиха дългосрочна стратегия за развитието на туризма, но след идването на министър Николина Ангелкова нещата започнаха да се подобряват. Няма съмнение, че тя прояви  висока степен на устойчивост и с достойнство премина през атаките, на които бе подложена'', добави в заключение Полина Карастоянова.


Министерството на финансите пое нов вътрешен дълг в размер на

Министерството на финансите пое нов вътрешен дълг в размер на ...

......... г. Пласирани са успешно книжа за 200 млн. лв. при постигната среднопретеглена доходност в размер на 1.52%. Подадените поръчки са били за 282.73 млн. лв. Отчетеният спред спрямо аналогичните германски федерални облигации е в размер на 147 базисни точки, изтъкват от МФ. Най-много книжа са купени от банки и застрахователи.


От 26 директори на Държавен фонд

От 26 директори на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) 23- ма ...

......... отнемане на акредитацията на разплащателната агенция на фонда (РА-ДФЗ) и съответно опасност от спиране на плащанията по Програмата за развитие на селските райони и директните плащания. Виолета Александрова обаче е на противното мнение и смята, че ако Европейската комисия обвърже плащанията от еврофондовете с върховенството на закона, рискът е реален.


През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама ...

......... около 50% повече в сравнение с парите за тази година, които са 11 милиона лева. Сред другите обсъждани мерки са организирането на индивидуални срещи с големи туроператори, работещи на десетте най-големи за България пазари. Предстоят и разговори за облекчаване на визовия режим за туристи от Русия и Турция, предаде БТВ. 


Руският газов гигант „Газпром” реши да размрази и дострои „Южен

Руският газов гигант „Газпром” реши да размрази и дострои „Южен ...

......... в посока Kpacнoдapcĸи ĸpaй. Изграждането на Починки-Анапа беше подготвена като алтернатива на „Южен поток”. Според анализатори, дори и в най-добрия случай, а именно изграждането и на „Северен поток 2” и „Южен поток”, няма да компенсира напълно газовия гигант и Русия да се откаже напълно от транзит на газ през Украйна.


Търговците се изнасят от моловете в САЩ и преустановяват дейността

Търговците се изнасят от моловете в САЩ и преустановяват дейността ...

......... се предадат, като наскоро в мола са били поставени зарядни станции и Pokemon Center. Пространството за хранене, което по принцип се е обитавало от най-много посетители, сега има много празни места. Не е сигурно дали и като жилищен комплекс с бизнес функции, сградата ще успее да привлече купувачи и търговци.


Италианската банка УниКредит обмисля да ореже разходите си чрез намаляване

Италианската банка УниКредит обмисля да ореже разходите си чрез намаляване ...

......... за да се адаптира към ниските лихви, които затрудняват кредиторите да повишават приходите си. По-рано този месец Дойче банк обяви, че планира да съкрати 18 000 души, докато Сосиете Женерал през април обяви планове да съкрати 1600 души в световен план и да излезе от предприятията, които поглъщат много капитал.


Медицински преглед, извършен от София през интернет на пациент, намиращ

Медицински преглед, извършен от София през интернет на пациент, намиращ ...

......... технология от ново поколение ще положим основата за създаването на напълно нови услуги и бизнес модели, от които да се възползват нашите клиенти", каза Джейсън Кинг. Според него наличността на спектъра, приемливите цени и съществената либерализация на регулациите за изграждане на новата мрежа, са това, от което индустрията има нужда.


Относно: Нарушения по чл. 15, 21 и 22 от Закона

Относно: Нарушения по чл. 15, 21 и 22 от Закона ...

......... защита на конкуренцията и да разпоредите извършване на проверка на гореизложените факти и обстоятелства, с оглед установяване налице ли е законова хипотеза на недопустима концентрация и/или картелно споразумение между изброените в жалбата субекти - участници на свободния пазар на електрическа енергия. Изразяваме готовност при необходимост да предоставим допълнително наличната информация.


Асоциацията на работодателските организации изпрати втори поред сигнал до Комисията

Асоциацията на работодателските организации изпрати втори поред сигнал до Комисията ...

......... и условия за изкуствено създаване на дефицит на електрическа енергия чрез ограничаване на собственото производство и едновременно с това изкупуване чрез свързани търговци на цялото предлагано от държавните дружества – производители количество електроенергия на борсата, се посочва в сигнала.Пълният текст на сигнала до комисията вижте в прикачения файл.Сигнал до КЗК


Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за

Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за ...

......... крайния потребител и намаляване на административната тежест“, каза министърът. По думите му, разгръщането на новата мрежа за 5G е свързано с изключително голяма инвестиционна, териториално-устройствена и административна работа. „Тази триада на държавната политика и политиката на регулатора, трябва да бъде изключително хармонично реализирана в най-скоро време“, бе категоричен Росен Желязков.


Теленор стартира серия от практически тестове на 5G, като представи

Теленор стартира серия от практически тестове на 5G, като представи ...

......... от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.). (в материала има продуктово позициониране)


През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение

През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение ...

......... началото на юли спадът на морските туристи е 5-8 на сто с очакване намалението да се компенсира в оставащите месеци до края на активния летен сезон. Не е ясно как какъв период говори Симеонов и дали става въпрос за приходи от нощувки или като цяло изхарчените пари в туристическия сектор.


Петролните фючърси поскъпват в понеделник с около 2% на фона

Петролните фючърси поскъпват в понеделник с около 2% на фона ...

......... уикенда банката Goldman Sachs понижи очакванията си за растежа при търсенето на петрола през 2019-а година до 1,275 млн. барела на ден, визирайки разочароващата глобална икономическа активност.  Тази нова прогноза е все още над осреднената за растежа на потреблението на петрол с 1,05 млн. барела в рамките на настоящата година.


Бившият приватизационен фонд

Бившият приватизационен фонд "Родна земя" е заявил пред Комисията за ...

......... купи от изтеглящата се германска верига "Баумакс" бизнеса й в България.Веригата "хит" в България е собственост на "Хит Булгариен", Германия, чийто пък краен собственик е "Доле Ханделсгрупе сървис".След като сделката бъде одобрена, "Хит" ще бъде поредната чуждестранна верига за хранителни стоки и стоки за дома, която напуска България, отбелязва изданието.


Опит за хакерска атака е направен в Комисията за защита

Опит за хакерска атака е направен в Комисията за защита ...

......... бил в района на сградата ѝ, за да се опита да извърши хакерска атака в системата. Караджов подчерта, че атаката е спряна и затова не може да каже дали целта е бил сайтът на комисията или базата данни. Според него това е целенасочен опит за саботаж на работата на комисията.


За седмица свинското месо е поскъпнало с 19 стотинки. Това

За седмица свинското месо е поскъпнало с 19 стотинки. Това ...

......... За седмица свинското месо е поскъпнало с 19 стотинки. Това отчитат от Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. Оттам коментират, че движението на цената на пазара е в норма. Килограм свинско в момента се търгува средно за 7,60 лв. По същото време миналата година цената е била 7,53 лв.


Индийската организация за космически изследвания изстреля към Луната космическата си

Индийската организация за космически изследвания изстреля към Луната космическата си ...

......... кацане на естествения спътник на Земята. Станцията се състои от орбитален модул, спускаем модул и малък луноход. Последните трябва да се прилунят на Южния полюс на Луната, който досега никой не е изследвал. Очаква се 27-килограмовият луноход "Прагиян" да работи най-малко един лунен ден, равняващ се на 14 земни денонощия. 


Гръцкият енергиен регулатор е лицензирал българо-гръцко-италианското дружества

Гръцкият енергиен регулатор е лицензирал българо-гръцко-италианското дружества "Ай Си Джи ...

......... на Гърция, допълват от дружеството, в което 50 процента държи "Българският енергиен холдинг", останалият дял е на гръцко-италианското дружество "Посейдон". Първата копка на строежа бе направена в края на май от българския премиер Бойко Борисов и тогавашния му гръцки колега Алексис Ципрас, но реално изграждането все още не е започнало.


На туристите от четирите водещи икономики в азиатско-тихоокеанския регион -

На туристите от четирите водещи икономики в азиатско-тихоокеанския регион - ...

......... 2009 година на втора позиция миналата година, осигурявайки 9 процента от чуждестранните туристи по света. Междувременно Южна Корея и Тайван за първи път влизат в топ 10 с дял съответно 3,4 на сто и 2,3 на сто. Япония с 3,1 на сто слиза с две места през последните 10 години.


Китай вече има еквивалент на нюйоркския

Китай вече има еквивалент на нюйоркския "Насдак": първите търгове започнаха ...

......... да могат да финансират развитието си.Обявената цел е в континентален Китай да бъдат привлечени националните стартъпи от технологичния сектор, в момент когато азиатският гигант се конкурира със САЩ за господството в жизненоважния технологичен сектор."Насдак" е втората по пазарна капитализация фондова борса в света (изпреварва я единствено тази в Ню Йорк).


Към настоящия момент по Програмата за морско дело и рибарство

Към настоящия момент по Програмата за морско дело и рибарство ...

......... кампания ще продължи в Царево. Събитието ще се проведе утре, 23 юли 2019 г., от 13:00 ч.  в залата на Общинския съвет, читалище „Георги Кондолов“. В Стара Загора ще се проведе следващата среща. Тя ще се състои на 30 юли от 13:00 ч., в залата на хотел „Мериан Палас“.  


Продължава умъртвяването и загробването на животните в свинекомплекса в русенското

Продължава умъртвяването и загробването на животните в свинекомплекса в русенското ...

......... африканската чума. Заместник-областният управител посъветва хората, които гледат свине в стопанства тип "заден двор", да ги заколят. Забранена е търговската дейност в свинекомплекса в село Юделник, който попада в 10-километровата надзорна зона. Тя ще бъде възобновена най-рано след шест месеца, ако в района няма ново огнище на африканска чума.  


Индийската организация за космически изследвания изстреля към Луната космическата си

Индийската организация за космически изследвания изстреля към Луната космическата си ...

......... moon's surface — NYT Science (@NYTScience) Станцията се състои от орбитален модул, спускаем модул и малък луноход. Последните трябва да се прилунят на Южния полюс на Луната, който досега никой не е изследвал. Очаква се 27-килограмовият луноход "Прагиян" да работи най-малко един лунен ден, равняващ се на 14 земни денонощия.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас ...

......... Инвестиционният проект е свързан с разширение на съществуващото стопанство за съхранение на течен амоняк. Проектът ще бъде реализиран в промишлената зона на гр. Девня и ще осигури на дружеството възможност за обезпечаване на основна суровина за производството на минерални торове. Планираната дата за започване на производството е юли 2020 г.


Хърватската журналистка Весна Кляич е обявила, че е  разкрила на

Хърватската журналистка Весна Кляич е обявила, че е  разкрила на ...

......... е заявила Кляич. Ресторантьорът е отговорил на думите на журналистката, че в цените са били включени фреш от портокал и кафе "на корем". "Ние сме елитно заведение и заради това цените са ни такива. Мои клиенти през тази година бяха Силвестър Сталоун и Джон Бон Джоуви", е посочил собственикът.  


В сравнение с миналата година е регистриран спад  на туристите

В сравнение с миналата година е регистриран спад  на туристите ...

......... тях се дължи както на лошата реклама на родния продукт, така и на липсата на пътна инфраструктура, която да улеснява туризма по Черноморието. 7 Отиването от София до Гърция е далеч по улеснено, докато АМ „Хемус“ е в ремонт и пътя до морската столица отнема до 10 часа, напомня Булфото.


"Телелинк Бизнес Сървисис” (TBS) получи високо признание от корпорацията „Майкрософт”.

"Телелинк Бизнес Сървисис” (TBS) получи високо признание от корпорацията „Майкрософт”. ...

......... процесите и нуждите на клиентите в областта на ИТ инфраструктурата, информационната сигурност, дигиталната трансформация, облачни решения, големите данни, управляваните услуги и др. Компанията е част от холдинга „Телелинк”, основан през 2001 година. През последните 18 години компанията е отворила офиси в 8 страни, като в нея работят над 150 служители.


Повече от 160 000 българи вече ползват устройството, което нагрява

Повече от 160 000 българи вече ползват устройството, което нагрява ...

......... най-близкия IQOS магазин и да попитат за замяна или ремонт на устройството си. Търговската гаранция, която производителят предоставя е 1 година след покупката на продукта при повреда по вина на купувача. Когато дефектът е фабричен – гаранцията е за срок от 2 години след покупката. (в материала има продуктово позициониране)


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас ...

......... основна суровина за производството на минерални торове.Планираната дата за започване на производството е юли 2020 г. Министър Караниколов заяви, че по ЗНИ предстоят да бъдат сертифицирани 70 проекта като общият размер на планираните инвестиции е за над милиард и половина лева и ще бъдат разкрити над 7015 нови работни места.