Първото шоу, посветено на американските коли Ride`n`Roll в Пловдивския панаир,

Първото шоу, посветено на американските коли Ride`n`Roll в Пловдивския панаир, ...

......... от 1966 и 10-метрова лимузина Хамър. „В София са най-хубавите американски автомобили”, каза г-н Петров. Пловдивчанинът инж. Руси Русев обаче смая всички с Dodge Challenger от 1966 година. Автомобилът е с рядък 7,2-литров двигател с мощност 400 конски сили и е със задница „фастбек”. Купен е от Холандия за реставрация.


Часовата ставка за нощния труд да стане 0.5 процента от

Часовата ставка за нощния труд да стане 0.5 процента от ...

......... и дотира работодателите", допълни Здравчев. От „Подкрепа“ са готови и на по-радикални действия за защита на работниците, които полагат нощен труд и са готови за протести. Ако предложението бъде прието, ставката за тази година ще стане 2 лева и 55 стотинки, а за догодина - 2 лева и 80 стотинки.


Шефът на Митница Пловдив Павел Геренски е бил дисциплинарно уволнен,

Шефът на Митница Пловдив Павел Геренски е бил дисциплинарно уволнен, ...

......... Геренски е назначен през 2014 г. Преди това, до 2009 г., е бил началник на Митница Кулата. Отстранен е от длъжност заради постъпила във финансовото министерство информация, че през ГКПП безконтролно влизат плодове и зеленчуци. Преди това името на Геренски многократно бе спрягано и за директорския стол на Митница "Югозападна".


Териториалната дирекция на НАП-Пловдив затвори турския ресторант

Териториалната дирекция на НАП-Пловдив затвори турския ресторант "Зеко" на автомагистрала ...

......... чрез операцията „служебно изведени суми“ промяна на касовата наличност в размер на 26 лева." Ресторантът е собственост на „Зеко-Йохсюз Зеки“ ООД, с регистрация в Пазарджик. Негови съдружници са Зеки и Ибрахим Оксуз. Те трябва да заплатят на Дирекция "Контрол" в ТД на НАП-Пловдив юрисконсултско възнаграждение в размер на 50 лв.


30 627 нови леки автомобила и 207 000 употребявани коли

30 627 нови леки автомобила и 207 000 употребявани коли ...

......... Федералното статистическо управление на Германия за тази година най-голям ръст бележат доставките на стари коли за Украйна (136%). На второ място се подрежда Хърватия с 89.6%, а на трето и четвърто - България (+27.7%) и Румъния (+26.8%). Новата данъчна политика на правителството ни едва ли ще промени драстично тези цифри.


Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните ...

......... замразено месо се продава по 4,02 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта поскъпва с 4,6 на сто и се търгува по 1,13 лв./кг, а брашното тип "500" поскъпва с 3.6 на сто и се продава по 0,87 лева. Яйцата се продават по 0,21 лева за брой.Заплати в размер над 9100 лв. за месец юли са

Заплати в размер над 9100 лв. за месец юли са ...

......... прибавят доходите от граждански договори и хонорари. Най-много хора са с месечни трудови доходи между 490 лв. и 1000 лв. Това са над 903 хил. души, или близо 40% от работниците. Доста по-малко са тези със заплати от 1000 лв. до 2600 лв. - 471 хил., или 20,5% от хората.


НАП-Пловдив извършва 16 проверки в Пловдив за спазването на осигурителното

НАП-Пловдив извършва 16 проверки в Пловдив за спазването на осигурителното ...

......... работно време или формално е деклариран намален работен ден, а в действителност се извършват по-продължителни строителни работи. Ревизорите проверят също дали се подават редовно задължителните осигурителни и данъчни декларации, превеждат ли се осигурителните вноски на работниците в срок, както и дали не са нарушени по някакъв начин трудовите им права.


България ще трябва да прехвърли целия си фонд за преструктуриране

България ще трябва да прехвърли целия си фонд за преструктуриране ...

......... по схема до 2024 г. ЕФП ще се ползва само в случаите, когато европейските институции вземат решение, че дадена банка има нужда от преструктуриране. Ако се вземе решение за ликвидация обаче, България ще трябва да търси други източници за покриване на разходите при фалит на своя кредитна институция, посочва "Медиапул".


Смяната на летни със зимни гуми трябва да бъде извършена

Смяната на летни със зимни гуми трябва да бъде извършена ...

......... управление и използване на автомобилни гуми, които са със шипове по пътищата от републиканската пътна мрежа“, заяви Ботьо Гиргинов - КАТ-Пътна полиция. От полицията могат да наложат глоби и за фарове и габарити, които не светят, както и за неработещи чистачки и липса на течност за измиване на стъклото. /Марица.бг


Преди повече от година луксозният бранд за телефони Vertu обяви

Преди повече от година луксозният бранд за телефони Vertu обяви ...

......... с някои от базовите модели, които идват в син, кафяв, черен и оранжев цвят. Ако наистина сме почитатели на скъпото, можем да се бръкнем с 5100 долара и да се сдобием с нефритен или перлен Aster P, а срещу 14 000 ще можем да се изфукаме със златен. Източник: Булнюз.бгАмериканската инвестиционна компания BlackRock не издържа на тежката гръцка бюрократична

Американската инвестиционна компания BlackRock не издържа на тежката гръцка бюрократична ...

......... седмици преди така дългоочакваното разрешение за строеж. Причината е, че компанията е решила да вложи 300 млн. EUR в нов мол и развлекателен комплекс. BlackRock предупреди още преди една година, че поради проточилата се толкова дълго бюрократична процедура и отрицателното отношение на правителството може да се откаже от проекта. /Марица.бг


Рекордно поскъпват горивата у нас. Дизелът продължава да надскача нивата

Рекордно поскъпват горивата у нас. Дизелът продължава да надскача нивата ...

......... и до над 2.60 за дизела. Тенденцията горивата да скачат много по-бързо, отколкото спадат при промяна в цената на петрола, експертите обясняват с пазарни принципи. И така дори след месец петролът да поевтинее, търговците няма да свалят цените у нас, докато има кой да плаща за вече по-скъпата суровина. /Марица.бг


Над 60% от мениджърите в страната посочват, че в техните

Над 60% от мениджърите в страната посочват, че в техните ...

......... АИКБ. Преди дни в парламента приеха доклад за националната сигурност, според който до 2070 г. населението ще намалее до 4,9 млн. души. Причините за това са намаляване на раждаемостта и емигрирането в чужбина. От АИКБ предлагат да се увеличи възрастта за пенсиониране и да се облекчи вносът на работна ръка.


Преди повече от година луксозният бранд за телефони Vertu обяви

Преди повече от година луксозният бранд за телефони Vertu обяви ...

......... се сдобием с някои от базовите модели, които идват в син, кафяв, черен и оранжев цвят. Ако наистина сме почитатели на скъпото, можем да се бръкнем с 5100 долара и да се сдобием с нефритен или перлен Aster P, а срещу 14 000 ще можем да се изфукаме със златен.


Над 60% от мениджърите в страната посочват, че в техните

Над 60% от мениджърите в страната посочват, че в техните ...

......... АИКБ. Преди дни в парламента приеха доклад за националната сигурност, според който до 2070 г. населението ще намалее до 4,9 млн. души. Причините за това са намаляване на раждаемостта и емигрирането в чужбина. От АИКБ предлагат да се увеличи възрастта за пенсиониране и да се облекчи вносът на работна ръка.Поскъпване на „Гражданската отговорност” през 2019 г. е възможно, ако

Поскъпване на „Гражданската отговорност” през 2019 г. е възможно, ако ...

......... и второ четене на промените в Кодекса на застраховането.В сутрешният блок на bTV тя пък заяви следното: „В момента този данък е на практика имуществен, което позволява той да е по-нисък за по-старите автомобили, тъй като се отчита тяхното изхабяване. Това сега се коригира с коефициент, който оценява тяхната екологичност“.


Безценен филателен куриоз, поставен в бронирана витрина, посрещна първите посетители

Безценен филателен куриоз, поставен в бронирана витрина, посрещна първите посетители ...

......... инвалиди цената е два лев. Експозициите са отворени от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 16 часа. Наред с тях в Панаира гостува изложение на американски коли и мотоциклети на 20 и 21 октомври, а Световното първенство по савате продължава до 20 октомври. Снимки Наташа Манева


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отказала да образува

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отказала да образува ...

......... на ново производство", аргументират се антимонополистите. Все пак обаче от КЗК посочват, че новите обстоятелства, на които се позовава "Инерком", имат значение за разрешаване на спора, повдигнат пред съда, доколкото представляват "факти, взети предвид от антимонополния орган при извършване на икономическия и правен анализ в обжалваното решение". Източник - "Капитал".


Проблемът с увеличаващия внос на употребявани автомобили трябва да бъде

Проблемът с увеличаващия внос на употребявани автомобили трябва да бъде ...

......... неблагоприятни услови за едни, трябва да понесеш отговорността за тях“, смята Нено Димов. По думите му тези, които изкривяват пазара, трябва да понесат отговорността. На този фон двойният стандарт не бива да бъде допускан."На практика трите държави внесохме за разглеждане в Европейския съвет нота към Комисията", допълни още министър Димов.


Асоциацията за защита на потребителите /АЗП/ изпрати жалба до Европейската

Асоциацията за защита на потребителите /АЗП/ изпрати жалба до Европейската ...

......... Българската народна банка и Комисията на финансов надзор да внимават с одобрението на сделката между Банка ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк. Смятаме, че тя ще доведе до господстващо положение на пазара, а крайният резултат ще бъде за сметка на обикновените граждани-потребители, които може да попаднат в ръцете на колекторските фирми.


При покупка на автомобил втора употреба потребителите най-често стават жертва

При покупка на автомобил втора употреба потребителите най-често стават жертва ...

......... национално, така и на общоевропейско ниво. Благодарение на тях виждаме конкретни резултати, тенденции, а оттам и конкретни мерки, които се предприемат, както за общия европейски пазар, така и в държавите-членки поотделно за още по-надеждна потребителска защита и успокояване на пазара от гледна точка на срещаните нелоялни търговски практики”, заключи Маргаритов.


Един от най-големите бизнес форуми на Балканите - „Индустрия 4.0”,

Един от най-големите бизнес форуми на Балканите - „Индустрия 4.0”, ...

......... средства в размер от над 9,2 милиарда евро, за да превърне компаниите от ЕС в лидери в цифровата икономика. Сред дискутираните теми бяха също така и новите тенденции на автоматизация, дигитализация и свързаност на производствените системи и операции, както и актуалните тенденции в производствените процеси и възможностите за регионално сътрудничество.


Една от най-големите психологически пречки за това да купуваме чисто

Една от най-големите психологически пречки за това да купуваме чисто ...

......... и това са Wrangler и Wrangler Unlimited - наистина уникални джипове, които 5 години след покупка губят само около 27.3% от цената си. На схемите ще видите най-бързо обезценяващите се модели и марки. Те са доста просълзяващо за феновете на BMW, но, добре поне че "тройката" не е в класацията.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще даде старт на изграждането

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще даде старт на изграждането ...

......... момента има само една подстанция. Новото съоръжение ще бъде оборудвано с модерна технология, като управлението ще става дистанционно чрез телемеханика. Обектът ще бъде изцяло oт закрит тип, напълно обезопасен, без шум и вибрации и с максимална степен на сигурност. По план подстанция „Евмолпия“ трябва да бъде изградена за 3 години.


Заподозряният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров се

Заподозряният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров се ...

......... следобед днес с полет от Франкфурт. Арестантът ще пътува с граждански полет, но още преди терминала на пристигащи се очаква да бъде отведен със специализиран транспорт. Припомняме, че 30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе открита изнасилена и убита на 6 октомври на крайбрежната алея на Дунав./Марица


През август 2018 г. в област Пазарджик са функционирали 55

През август 2018 г. в област Пазарджик са функционирали 55 ...

......... 1 и 2 звезди има увеличение с 2.8 процентни пункта. Приходите от нощувки през август 2018 г. достигат 3 330 944 лв., или с 1.0% повече в сравнение с август 2017 година. Регистрирано е увеличение на приходите от чужди граждани с 19.6%, докато тези от български граждани намаляват с 2.5%.


Една от най-големите психологически пречки за това да купуваме чисто

Една от най-големите психологически пречки за това да купуваме чисто ...

......... от тези возила са лек автомобил, както сами можем да забележим. Изглежда, че хай-енд джиповете и пикапите се оказват доста добра инвестиция. Източник: iStock А ето и моделите, които най-бързо губят стойността си: Източник: iSeeCars Доста просълзяващо за феновете на BMW, но, добре поне че "тройката" не е в класацията.


Набирането на бизнес проекти за конкурса „Най-добър млад предприемач“ вече

Набирането на бизнес проекти за конкурса „Най-добър млад предприемач“ вече ...

......... на общината, в секция „Спорт и младежи“, „Младежки дейности“, желаещите, които искат да участват, могат да прочетат конкретните насоки и условия за участие, като главното е да са пловдивски жители. Наградите са парични, като първа награда е 7000 лева, втора - 4000 лева, и две трети места по 2000 лева.


Всяка година през октомври на пленарната сесия на Европейския комитет

Всяка година през октомври на пленарната сесия на Европейския комитет ...

......... като той често се възприема като твърде отдалечен и ненадежден. Настроенията в цяла Европа ясно показват, че ролята на местните и регионалните власти трябва да бъде призната в по-голяма степен - както по отношение на ежедневното управление на въпросите на ЕС, така и чрез бъдещи изменения в договорите на ЕС.


132-годишната търговска компания

132-годишната търговска компания "Сиърс" е подала документи за банкрут. Тази ...

......... има 700 магазина и 68 000 работници. През февруари бяха 1000 и 89 000, но бяха направени съкращения. През най-силните си години холдингът притежаваше по-голямата част от търговската мрежа в САЩ с близо 1 милион работници. Преди няколко месеца гигантът в продажбата на играчки Toys R Us, също обяви банкрут.


За развитието на кръговата икономика в България са влезли частните

За развитието на кръговата икономика в България са влезли частните ...

......... и за повишаване ефективното използване на ресурсите, които пряко допринасят към развитието на кръговата икономика и околната среда. Според заместник-министър Иванова чрез методите и технологиите на кръговата икономика ще се ограничи екологичното замърсяване, ще се намалят трудностите за набавяне на суровини, ще се стимулират иновационната активност и конкурентоспособността на предприятията.


Търговският регистър отново е изправен пред заплаха от блокиране, съобщават

Търговският регистър отново е изправен пред заплаха от блокиране, съобщават ...

......... с информация работата на регистъра бе напълно блокирана в продължение на 19 дни. Едва на шестия ден от срива пък от Агенцията по вписванията обявиха причината, а впоследствие директорът й Зорница Даскалова подаде оставка. Въпреки че случаят се разследва от прокуратурата, до момента няма повдигнати обвинения на никого за срива.


Такса „пластмасова чаша” може да оскъпи кафето ни в пъти.

Такса „пластмасова чаша” може да оскъпи кафето ни в пъти. ...

......... опаковки“, допълни още Теодора Желязкова от Асоциацията „Полимери”. Повече от 80 % от изхвърляните по плажовете на Европа боклуци са пластмасови и половината от тях са за еднократна употреба. Ако успеем да рециклираме цялата пластмаса, произведена през година например, ефектът ще се равнява на 26 млн. спрени от движение автомобила.


Санирането на жилищни сгради с европейски средства се бави, а

Санирането на жилищни сгради с европейски средства се бави, а ...

......... темпове на ремонтите, те реално ще започнат най-рано след две години. Зам.-кметът уверява, че няма риск администрацията да изтърве 18-те милиона лева от ЕС. „Независимо от това, че в Пловдив ремонтите се правят по-бавно, качеството е добро”, увери инж. Кацарски. В Община Пловдив вече не приемат други заявления за саниране.


Минимално покачване на лихвите по потребителските заеми отчитат последните данни

Минимално покачване на лихвите по потребителските заеми отчитат последните данни ...

......... на средно 4,3% в Европейския съюз.Най-високи остават цените в столицата. Покупката на 7 от 10 апартамента в София става с ипотека, показват анализите. Най-малък е делът на сделките с ипотечни заеми в Пловдив. Именно жилищата под тепетата обаче са поскъпнали най-много в страната с близо 10% за последните девет месеца.


България е на 44-о място по Индекс на човешкия капитал,

България е на 44-о място по Индекс на човешкия капитал, ...

......... и навсякъде, където може, да се търсят нискоемисионни решения. Кристалина Георгиева разказа също, че е посетила град Палу, най-засегнатият град от земетресението и последвалото цунами и е видяла голямата трагедия и мъката на хората. Видях обаче, че Индонезия се справя добре и хората в Индонезия имат уникална солидарност, посочи тя.


Digital4Plovdiv се завръща с пълна сила и сме готови да

Digital4Plovdiv се завръща с пълна сила и сме готови да ...

......... бизнес процесите в B2B индустрията. Мобилните приложения в В2В индустрията – нова дигитална ,,мода“ или актуален инструмент за бизнеса. Евент мениджмънт. Работеща стратегия за изграждане на бранда в В2В индустрията. Бизнесът е тук, а Вие? За повече информация и записвания: https://b2b.digital4plovdiv.com/ 30% Промокод за отстъпка зачитателите на Пловдив 24: 30MARICAD4P


От следващия петък, 12 октомври, бензиностанциите на територията на всички

От следващия петък, 12 октомври, бензиностанциите на територията на всички ...

......... газ), LPG (втечнен пропан-бутан) и LNG (втечнен природен газ). Освен всички бензиноколонки и пистолетите им на бензиностанциите на територията на EС с новите символи ще трябва да бъдат обозначени и всички превозни средства, регистрирани след 12 октомври 2018 г. – леки коли, лекотоварни автомобили, камиони, автобуси, мотопеди, мотоциклети и триколки.


Новата актуализация на Windows 10 изтрива файлове без знанието на

Новата актуализация на Windows 10 изтрива файлове без знанието на ...

......... не е обявила срока за повторно пускане на актуализацията. За втори път компанията се сблъсква със сериозен проблем при големите актуализации на Windows 10, които се правят два пъти годишно. В началото на годината на Microsoft се наложи да забави и обновлението Windows 10 April 2018 Update с три седмици.


Самоосигуряващите се ще плащат повече следващата година, съобщи bTV ,

Самоосигуряващите се ще плащат повече следващата година, съобщи bTV , ...

......... вноските им ще са по-високи. Изчисленията показват, че ако през тази година вноските за социално и здравно осигуряване, включително и за общо заболяване и майчинство, са били почти 110 лв. на месец, то с планирания ръст на минималния осигурителен доход – догодина ще плащат със 65 лв. повече на месец.Новата си книга „Умни пари“ представя Стойне Василев тази вечер

Новата си книга „Умни пари“ представя Стойне Василев тази вечер ...

......... насочено към хора, които искат да разберат как да повишат финансовата си грамотност и да определят ясно и конкретно целите си при инвестиция. Василев е независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на популярен сайт за лични финанси, както и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти.


На всеки може да се случи - пътувате и просто

На всеки може да се случи - пътувате и просто ...

......... ви бъде изплатено в три случая: 1) първият полет е отложен с повече от три часа; 2) първият полет е анулиран; 3) на самолета е отказано излитане. Можете да разберете дали можете да разчитате на обезщетение и на каква сума ще е то и на уеб сайта на AirHelp .


При удар между тежкотоварен камион с румънска регистрация и лек

При удар между тежкотоварен камион с румънска регистрация и лек ...

......... камион с румънска регистрация и лек автомобил е загинал 68-годишният водач на леката кола, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътният инцидент е станал около 13:00 часа днес (12 октомври) на пътя между Радомир и Кюстендил. Обстоятелствата около инцидента се изясняват. Към момента от полицията не дават повече подробности за злополуката.


Възложих на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов, спазвайки

Възложих на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов, спазвайки ...

......... Проектът вече е съгласуван между всички“, каза министър-председателят и допълни, че ще се работи и за пътя до манастира. Борисов добави, че следващата сряда ще предложи на правителството да се отпуснат около 600 хил. лева за Пловдивската семинария. „Събраните от битката с контрабандата средства ни дава тази възможност“, каза Борисов.


С около 20% повече са жалбите срещу онлайн търговци за

С около 20% повече са жалбите срещу онлайн търговци за ...

......... да изчезнат. „За тези случаи препоръчваме хората да се концентрират върху няколко основни момента. Да има винаги сигурни координати за обратна връзка с търговеца, да задават контролни въпроси при неясноти и съмнения и да се отказват от покупка, когато им се струва, че нещо не е съвсем наред”, завърши Маргаритов.


Гopивaтa пo бeнзинocтaнциитe в Бългapия и Eвpoпeйcĸия cъюз oт днec

Гopивaтa пo бeнзинocтaнциитe в Бългapия и Eвpoпeйcĸия cъюз oт днec ...

......... СNG зa cгъcтeн пpиpoдeн гaз, LРG зa втeчнeн пpoпaн-бyтaн и LNG зa втeчнeн пpиpoдeн гaз. Hoвитe oбoзнaчeния тpябвa дa влязaт в cилa и в Иcлaндия, Лиxтeнщaйн, Hopвeгия, Maĸeдoния, Cъpбия, Швeйцapия и Typция. Ocвeн пo ĸoлoнĸитe, тe щe ce виждaт и пo нaĸpaйницитe, ĸaĸтo и въpxy ĸaпaчĸитe нa peзepвoapитe нa ĸoлитe.


Цената на хляба може да скочи втори път в рамките

Цената на хляба може да скочи втори път в рамките ...

......... Порожанов да намали дрибъла с покачването на хляба в търговските вериги ще се увенчае с успех. Той съобщи, че имал устно споразумение с тях да не калкулират печалба в цената на най-масовия хляб тип "Добруджа" и "Бял". В сметките на кварталните магазини и фурните обаче няма как да се намеси.


Средната продължителност на трудовия живот на българите през 2017 г.

Средната продължителност на трудовия живот на българите през 2017 г. ...

......... Най-ниски са били пенсионните прагове в Словакия, Малта и Литва - съответно по 62 години. Прогнозите на експертите са през 2020 г. средната възраст за пенсиониране в ЕС постепенно да се изравни, като достигне 65-66 години и за мъжете и за жените, с малки разлики на национални нива. Източник: manager.bg


Първото поколение на Audi A1 се появи през 2010 година.

Първото поколение на Audi A1 се появи през 2010 година. ...

......... оборудвана с четирицилиндров 1.4-литров турбодвигател с мощност 200 к.с. Audi A1 ще се произвежда и с трицилиндров двигател, с мощност от 95 к.с. Audi ще започне да продава новото поколение на А1 до края на тази година. Колко ще струва този хечбек - все още не се съобщава. Източник: auto.blitz.bg


Преподаватели в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх.

Преподаватели в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. ...

......... изпити. Накрая има и държавен изпит, който включва теория и практика. След като положат успешно всички изпити, курсистите получават трета квалификационна степен „Строителен техник“ и има право да работят като технически ръководител на обект“, съобщи инж. Слави Кючуков, бивш ученик в ПГАСД, който вече е част от екипа на школото.


За пиковите часове на 11 октомври еленергията стигна цена между

За пиковите часове на 11 октомври еленергията стигна цена между ...

......... е невъзможна, но пък явно софтуерът не я е спрял. От КЕВР, която от няколко месеца има право да разследва търговията на свободния пазар, заявиха пред “24 часа”, че в рамките на първото разследване по повод по-високите цени на тока ще включат и ситуацията от 10 октомври. Източник - dunavmost.com.


Средствата за целеви помощи за отопление ще бъдат увеличени с

Средствата за целеви помощи за отопление ще бъдат увеличени с ...

......... работна заплата да нарасне, каза министърът. Увеличението на пенсиите с 3.8 процента от 1 юли 2018 г. също до момента компенсира инфлацията. На този етап разчетите показват, че от 1 юли 2019 г. пенсиите ще бъдат увеличени с 5.7 процента, което също изпреварва ръста на прогнозната инфлация, каза още той.


Украйна въведе в експлоатация първата слънчева електроцентрала, построена в Чернобилската

Украйна въведе в експлоатация първата слънчева електроцентрала, построена в Чернобилската ...

......... се на 100 метра от взривилият се през 1986 година ядрен реактор. Символиката на проекта е впечатляваща“ – каза изпълнителният директор на проекта Solar Chernobyl LLC Евгейний Варягин. Медиите отбелязаха, че за първи път от 2000 година след спирането на Чернобилската АЕЦ, на тази територия отново се произвежда електрическа енергия.


Световните цени на храните са намалели през септември спрямо август,

Световните цени на храните са намалели през септември спрямо август, ...

......... в голяма степен с прибирането в момента на реколтата в Бразилия, най-големият в света производител и износител на захар."Условията на суша в Бразилия по време на критичния за растежа сезон са оказали отрицателно въздействие върху добивите от захарна тръстика и обемът на реколтата от тръстика е под очакванията", съобщи ФАО.


„Филип Морис Интернешънъл“ разработва активно „продукти с намален риск“за пушачите

„Филип Морис Интернешънъл“ разработва активно „продукти с намален риск“за пушачите ...

......... трябва да е ясно, че бездимните алтернативи не са безрискови“. Същевременно д-р Бейкър подчерта, че това, в което „Филип Морис“ вярва, е, че преминаването на продукти, при които не протича горене, а нагряване на тютюна, е потенциално по-добрият избор за всички онези, които в противен случай биха продължили да пушат.


„Филип Морис Интернешънъл“ разработва активно „продукти с намален риск“за пушачите

„Филип Морис Интернешънъл“ разработва активно „продукти с намален риск“за пушачите ...

......... трябва да е ясно, че бездимните алтернативи не са безрискови“. Същевременно д-р Бейкър подчерта, че това, в което „Филип Морис“ вярва, е, че преминаването на продукти, при които не протича горене, а нагряване на тютюна, е потенциално по-добрият избор за всички онези, които в противен случай биха продължили да пушат.


Превозвачът

Превозвачът "Райънеър" спира полетите от Пловдив до Бергамо и Шарлероа. ...

......... неговото развитие. Те изпратиха гневно писмо, включително и до премиера Бойко Борисов. "Начинът, по който се случи това, говори за външен натиск, който обслужва неясни за обществеността интереси. „Бизнесът за Пловдив“ оценява действията на общинското ръководство по казуса с летището като необмислени, необосновани и опасни за града", пише в писмото.


Триста хиляди киберспециалисти липсват в момента в Европа, числото ще

Триста хиляди киберспециалисти липсват в момента в Европа, числото ще ...

......... социалната мрежа. За нас защитата на личните данни е неприкосновена, това е ценност, което не подлежи на договаряне, продаване и препродаване, така че това, което очакваме, когато се оперира с данни на европейски граждани, независимо къде се намира компанията, е тя да спазва тези високи критерии, добави еврокомисарят Мария Габриел.


Ключовите теми за В2В индустрията в технологичния свят са във

Ключовите теми за В2В индустрията в технологичния свят са във ...

......... официални гости ще бъдат кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, Сашо Дончев, член на Управителния съвет на Българската стопанска камара, д.и.н. Добрина Проданова, председател на Търговско-промишлената камара в Пловдив и инж. Пламен Панчев, председател на Клъстер Тракия икономическа зона. Вижте всички теми и лектори тук. (https://b2b.digital4plovdiv.com/#eluidc908a44f) Регистрирайте се тук. (https://b2b.digital4plovdiv.com/#eluidec5c5fb7)


Manchester Airport Group (MAG), най-голямата британска летищна група, потвърди днес

Manchester Airport Group (MAG), най-голямата британска летищна група, потвърди днес ...

......... отдаване на концесията на летище София, чието начало бе дадено от българското правителство на 5 юли 2018 г. В момента MAG управлява три от основните летища във Великобритания – Манчестър, Лондон Станстед и Ийст Мидландс, които заедно обслужват 60 милиона пътници на година, до над 270 дестинации чрез 70 авиолинии.


Едно от нарицателните имена на нашия пазар за декоративни бои

Едно от нарицателните имена на нашия пазар за декоративни бои ...

......... музей Pinacoteca di Brera. Сега вече към престижния списък се присъединява и Музеят за история на София. По повод на направеното дарение Музеят за история на София покани фирма ОИКОС-БГ да посрещне гостите си в сградата на музея във връзка с официалното отбелязване на 20-годишнината им в началото на октомври.


Япония оглави паспортния индекс на Henley & Partners, който консултантската

Япония оглави паспортния индекс на Henley & Partners, който консултантската ...

......... паспорт дава възможност да се пътува до 169 държави, което нарежда България на 18-о място заедно с Хърватия и Румъния.Преди нас са всички останали страни от ЕС.На дъното на класацията са Ирак, Афганистан, Сирия, Сомалия и Пакистан, чиито паспорти дават право на бевзизово пътуване в малко повече от 30 страни.


Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) oдoбpи cливaнeтo нa двe

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) oдoбpи cливaнeтo нa двe ...

......... ĸoятo втopaтa ĸoмпaния възлaгa нa пъpвaтa ocъщecтявaнeтo нa ĸypиepcĸи ycлyги. Kъм cъщия мeceц "Д и Д Eĸcпpec" зaпoчвa дa пpeycтaнoвявa извъpшвaнeтo нa вътpeшни ĸypиepcĸи ycлyги и ĸъм мaй вeчe нe извъpшвa тaĸaвa дeйнocт. Ha 15 мapт cъщaтa гoдинa e cĸлючeн и дoгoвop зa пpexвъpлянe нa пpaвo въpxy мapĸa. Източник: Blitz.bg


Инфлацията за август 2018 година спрямо същия месец през 2017

Инфлацията за август 2018 година спрямо същия месец през 2017 ...

......... атрактивни условия – за целта държавата трябва да им даде жилища и безлихвени заеми, отбеляза Пламен Димитров. Според Бранков можем да почерпим опит от Полша, където на чужденци се издава работна карта за пазара на труда в страната, която обаче не важи за други държави. *Снимка - Българска стопанска камара.


Най-висок риск от образуването на имотен балон има в Хонг

Най-висок риск от образуването на имотен балон има в Хонг ...

......... Механизъм за намаляване на цените на имотите като цяло отсъства. За да има спад в стойността на квадратен метър жилищна площ обаче не е задължително лихвените проценти по кредитите за се повишат е мнението на специалисти. ТОП 10 на държавите с опасност от образуването на имотен балон №държава1Швеция2Австралия3Канада4Хонг Конг5Нова Зеландия6Дания7Норвегия8Великобритания9Швейцария10ЮАР


След големия скок в цената на хляба започна да поскъпва

След големия скок в цената на хляба започна да поскъпва ...

......... многократно, докато стигне краен потребител. По данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища през последната седмица на септември средната цена на вносните домати е била 1,68 лв. за кг, а на българските оранжерийни - 2,30 лв., като регистрираното увеличение за седем дни е от 2 до 8 стотинки.


Хлябът в Хасково поскъпна с 10 стотинки Джентълменски: веригите без

Хлябът в Хасково поскъпна с 10 стотинки Джентълменски: веригите без ...

......... вериги например работят с печалба от 30 на сто. Малките магазини разчитат на 10 %, но настояват за по- големи отстъпки, коментират още от бранша. Дребните търговци печелят най- много от най- купуваните стоки- хлябът и млякото, които се вземат всеки ден за разлика от месото, колбасите и други храни.


Близо 300 хиляди автомобила ще останат без гражданска осигуровка в

Близо 300 хиляди автомобила ще останат без гражданска осигуровка в ...

......... откри, че компанията не може да гарантира капиталовите си възможности. Застрахователната компания имаше един месец да използва втори одитор. От последното съобщение на КФН става ясно, че дружеството е упражнило правото си на обжалване, но постоянният секретар на Министерстовто на финансите на Кипър е потвърдил решението за отнемане на лиценза.