Министерството на здравеопазването на Мексико съобщи, че 857 души в

Министерството на здравеопазването на Мексико съобщи, че 857 души в ...

......... вчерашния ден. И Мексико счупи рекорда за заразени с новия коронавирус за 24 часа От началото на епидемията в страната са починали близо 42 000 души Наскоро Мексико надмина Великобритания по смъртни случаи, свързани с коронавируса, за да застане на трето място в света по брой смъртни случаи, причинени от SARS-CoV-2.


Сред жертвите на експлозията в Бейрут са служители на ООН.

Сред жертвите на експлозията в Бейрут са служители на ООН. ...

......... мощна експлозия. Министерството на вътрешните работи на страната заяви, че това се е случило в склад с амониева селитра. Появи се първа версия за взрива в Бейрут Трагедията е станала при заваръчни работи Ливанският премиер Хасан Диаб потвърди, че експлозията е причинена от неправилно съхранение на 2750 тона амониева селитра.


Ливанският президент Мишел Аун заяви, че в столицата Бейрут ще бъде

Ливанският президент Мишел Аун заяви, че в столицата Бейрут ще бъде ...

......... бързо справяне с трагедията. Причината е, че при взрива има пострадали посолства, така и ранени служители и войници на ООН. Израел: Не сме замесени във взривовете в Бейрут Напрежение в Близкия изток Очаква се в сряда ливанските власти да дадат подробности за пострадалите служители на чуждестранните мисии и сините каски.


Ливанските сили за сигурност разкриха предварителната причина за взрива на

Ливанските сили за сигурност разкриха предварителната причина за взрива на ...

......... в склад на пристанището. Израел: Не сме замесени във взривовете в Бейрут Напрежение в Близкия изток Във вторник вечерта в ливанското пристанище Бейрут стана мощна експлозия. Министерството на вътрешните работи на страната заяви, че това се е случило в склад с амониева селитра. Тя е била конфискувана от молдовски товарен кораб


Повече от 70 души са убити при голяма експлозия в

Повече от 70 души са убити при голяма експлозия в ...

......... В близките сгради, както и в тези, разположени в радиус от няколко километра от мястото на експлозията, са със счупени прозорци и разрушени стени. Израел: Не сме замесени във взривовете в Бейрут Напрежение в Близкия изток Градските болници не са били в състояние да се справят с притока на жертви.


Израелските въоръжени сили заявиха, че нямат нищо общо с мащабната

Израелските въоръжени сили заявиха, че нямат нищо общо с мащабната ...

......... е невярна. Обновена Мощна експлозия в Бейрут рани десетки Възможно е да е взривен склад с пиротехника на пристанището На пристанището в Бейрут се случи мощна експлозия, която предизвика разрушение в радиус от няколко километра. Според Министерството на здравеопазването на страната стотици хора са ранени и поне 10 са загинали.Ливанският президент Мишел Аун свика спешно заседание на Върховния съвет

Ливанският президент Мишел Аун свика спешно заседание на Върховния съвет ...

......... с пиротехника на пристанището "Ройтерс" съобщава за най-малко 10 души са загинали и стотици са ранени. Взривът избухна на пристанището на Бейрут. Най-вероятно експлозията е предизвикана от пожар в резервоар с горива или с химически вещества. За момента няма яснота дали става дума за промишлена авария или за умишлен саботаж.


Мощна експлозия е станала в района на пристанището на ливанската

Мощна експлозия е станала в района на пристанището на ливанската ...

......... българското външно министерство съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани при взрива в ливанската столица Бейрут.   Той е станал в район, недалеч от посолството ни в Бейрут. По информация на дипломатическата ни мисия няма пострадали сред служителите в посолството. По сградата му има минимални щети - счупени прозорци.


Главният лекар на Ирландия Ронан Глин заяви в събота, че

Главният лекар на Ирландия Ронан Глин заяви в събота, че ...

......... на ден, които са се удвоили през последните няколко дни. Ронан Глин заяви, че "през последните пет дни сме наблюдавали средно 44 случая на ден. Тази тенденция е тревожна". Според последната информация общият брой на заразените хора в страната възлиза на 26 065, докато броя на смъртните случаи достига 1763.


Огнище на коронавирус е регистрирано в датската кланица

Огнище на коронавирус е регистрирано в датската кланица "Даниш краун", ...

......... от 900-те души персонал на кланицата в град Рингстед. Останалите 300 ще бъдат изследвани в понеделник. От ръководството на компанията признаха, че ситуацията е сериозна, но те са фокусирани върху здравето на своите служители. Ръководството на кланицата е наело мобилна лаборатория, която през следващите седмици да продължи да тестват работниците.


Броят на смъртните случаи, причинени от коронавирус във Флорида, скочи

Броят на смъртните случаи, причинени от коронавирус във Флорида, скочи ...

......... за САЩ. Междувременно, Флорида регистрира 9 642 заразени с коронавируса през последните 24 часа. За първи път Флорида с над 11 000 заразени с коронавирус за ден За първи път от началото на епидемията в САЩ щатът регистрира най-малко 11 445 случая на коронавирус Общият брой е 480 028 души.Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в американския щат

Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в американския щат ...

......... за наличие на коронавируса от началото на епидемията. До момента в целите САЩ официално регистрираните заразени от началото на епидемията в страната са 4 496 737 души, от които са починали 152 074 души. И по брой на заразените, и по брой на починалите САЩ са начело в световната класация. 


Хората, посетили Италия, представляват повече от една четвърт от първите

Хората, посетили Италия, представляват повече от една четвърт от първите ...

......... средно 4,3 случая на клъстер, казаха изследователите и добавиха, че констатациите подкрепят социалните мерки за дистанциране като средство за спиране на разпространението. Авторите предупредиха, че първите потвърдени случаи може да не са истинското начало на епидемията на дадена държава, имайки предвид различията в способностите на различните нации да откриват вируса.


Испанското министерство на здравеопазването обяви, че още 1 525 заразени

Испанското министерство на здравеопазването обяви, че още 1 525 заразени ...

......... в опит да ограничат разпространението на коронавируса на фона на нови скокове на заразените и отбелязаха, че при необходимост могат да бъдат въведени допълнителни мерки. Борис Джонсън предупреждава за втора вълна на COVID-19 в Европа на фона на Испания Той увери, че ще се предприемат допълнителни действия, където е необходимо


Италия удължава действието на 14-дневната карантина за влизащите в страната

Италия удължава действието на 14-дневната карантина за влизащите в страната ...

......... отчасти се свързва с хора, идващи от чужбина. През вчерашния ден бяха регистрирани 386 новозаразени, спрямо 298 в сряда, с което общият брой на заразените достигна 247 158. Отчетени бяха още три смъртни случая, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната достигна 35 132 души.


Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Румъния се

Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Румъния се ...

......... правителството на центристкото малцинство на премиера Людовик Орбан в парламентарен вот на недоверие до края на следващия месец, обвинявайки го в лошо справяне с епидемията. Около една трета от случаите на Румъния са концентрирани в четири области: столицата Букурещ, северният град Сучава, средновековният град Брашов на Трансилвания и окръг Арджес.Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) от началото на

Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) от началото на ...

......... иранския президент Хасан Рохани увери, че пикът на втората вълна на коронавируса в Иран е към края си. "Ситуацията в страната се успокоява, преминаваме пика на коронавируса", изтъкна държавният глава. Рохани добави, че "във всички провинции с изключение на две се наблюдават положителни тенденции по отношение на заплахата от коронавируса".


До 800 млн. деца по света са натровени от олово

До 800 млн. деца по света са натровени от олово ...

......... да бъдат овластени да защитават себе си и децата си." Той каза, че икономическата и социалната възвръщаемост от инвестирането в намаляване на замърсяването с олово може да бъде "огромна". "Подобрено здраве, повишена производителност, по-висок коефициент на интелигентност, по-малко насилие и по-ярки бъдещи за милиони деца по цялата планета", каза Фулър.


Най-малко 11 души са ранени при очевидна експлозия, съобщи NHK.

Най-малко 11 души са ранени при очевидна експлозия, съобщи NHK. ...

......... Служители на базираната в Фукушима банка "Тохо" твърдят, че двама нейни служители от клон близо до обекта и двама клиенти, които използват банкомата в магазина, са пострадали. Клонът на банката е бил повреден, а персоналът и клиентите са евакуирани. Банковите служители твърдят, че експлозията изглежда е станала в близък ресторант.


Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 90

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 90 ...

......... на смъртните случаи от вируса, е вече 90 134. COVID-19: Бразилия с почти рекордните близо 60 000 новозаразени за денонощие Още 1 311 починали през последните 24 часа През последното денонощие бе регистриран голям брой на нови случаи на заразяване с коронавирус - 69 074, заяви бразилското министерство на здравеопазването.


150 034 са са смъртните случаи от COVID-19 в САЩ,

150 034 са са смъртните случаи от COVID-19 в САЩ, ...

......... 030 милиона случаи на заразяване. САЩ с най-висока смъртност от коронавирус от два месеца и половина САЩ регистрираха 1592 починали от коронавирус за 24 часа На 29 февруари беше регистриран първия смъртен случай. Бройката от 50 000 починали беше премината на 23 април, а 100 000 души на 27 май.


Американското африканско командване (AFRICOM) съобщи, че в координация със сомалийското

Американското африканско командване (AFRICOM) съобщи, че в координация със сомалийското ...

......... цивилни жертви след удари в Сомалия За съжаление и неволно убити През февруари 2012 г. един от лидерите на "Аш Шабаб" обяви присъединяването ѝ към терористичната организация "Ал Кайда". Общият брой на "Аш Шабаб", по данни от разузнаването от Мироопазващата мисия на Африканския съюз в Сомалия (AMISOM), е 7000 бойци.


Влакът дерайлира и се запали на мост в Темпи, Аризона.

Влакът дерайлира и се запали на мост в Темпи, Аризона. ...

......... agencies are hard at work battling this 2nd alarm fire. Additional road closures are now in place including 202 from 101 to the SR143. @Arizona_DPS pic.twitter.com/sxnnVObapP— Tempe Police (@TempePolice) July 29, 2020 Информация за жертвите и ранените не се предоставя. Катастрофирала е товарна влакова композиция. Причините за инцидента се проучват.


През изминалото денонощие в Румъния са регистрирани още 1 182

През изминалото денонощие в Румъния са регистрирани още 1 182 ...

......... с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в Румъния вече е 2 269 души. От началото на епидемията в северната ни съседка са направени общо 1 154 228 теста.  Рекорден брой заразени и починали от COVID-19 за 24 часа в Румъния 36 души са починали през последното денонощие


Липсата на пчели в земеделските райони ограничава предлагането на някои

Липсата на пчели в земеделските райони ограничава предлагането на някои ...

......... други опрашители, се е увеличило с 300% през последните 50 години. Недостигът на опрашване може да причини някои плодове и зеленчуци да станат по-редки и по-скъпи, като предизвика хранителен дефицит в диетите. Основни храни като ориз, пшеница и царевица обаче няма да бъдат засегнати, тъй като се опрашват чрез вятъра.


В понеделник властите в Хонконг съобщиха за 145 нови случая

В понеделник властите в Хонконг съобщиха за 145 нови случая ...

......... се е съгласил да помогне за изграждането на съоръжението с 2000 легла, подобно на използваното в централния китайски град Ухан, където за пръв път се появи смъртоносният вирус. "Тези болници са изградени с невероятна скорост в континенталния Китай", каза Чеунг. Здравните служители се надпреварват да разкрият източника на най-новата епидемия.


Няколкостотин полета са били отменени днес в североизточната част на

Няколкостотин полета са били отменени днес в североизточната част на ...

......... нови вносни случая във Вътрешна Монголия, Фуджиан и Съчуан. Китай до голяма степен постави под контрол пандемията от новия коронавирус чрез строги мерки за блокиране, след като вирусът за пръв път се появи в централния град Ухан в края на 2019 г., въпреки че клъстери от заразени отново се появиха.


Ситуацията с танкера Delfi, който потъна край бреговете на Одеса,

Ситуацията с танкера Delfi, който потъна край бреговете на Одеса, ...

......... надхвърли нормата с 157 пъти. Танкер, плаващ под знамето на Молдова, беше необвързан и отнесен към Одеса, където се носеше в нощта на 22 ноември. Екипажът на кораба е евакуиран. Според Морската агенция на Молдова танкерът е лишен от правото да лети под знамето на страната преди повече от година.


Размествания са настъпили в челната тройка на американските щати, които

Размествания са настъпили в челната тройка на американските щати, които ...

......... 000 заразени. Това е с 8 000 повече от Ню Йорк, но с 25 000 по-малко от лидера - Калифорния. Тревожни данни за коронавируса в САЩ Над хиляда починали на ден На четвърто място в черната класация е Тексас. Губернаторът на щата Грег Абът призова жителите на щата да носят маска.


В Бавария се появи ново голямо огнище на коронавирус в

В Бавария се появи ново голямо огнище на коронавирус в ...

......... След избухването на огнището от коронавирус в кланицата във Визенхоф в средата на май е въведена специална програма за контрол на стопанства, в които работят сезонни работници. Тя налага извършването на щателна проверка на хигиенните условия на работното място и на условията на живот, което очевидно не се е случило.


Губернаторът на Тексас Грег Абът призова жителите на щата да

Губернаторът на Тексас Грег Абът призова жителите на щата да ...

......... it. pic.twitter.com/ybZMgEXlxC— Greg Abbott (@GregAbbott_TX) July 26, 2020 Междувременно извънредно положение беше въведено в редица райони на щата Тексас заради урагана Хана. То е в сила в 32 от 254 окръга на щата, повечето от които са крайбрежни. Властите дори препоръчаха да се евакуира населението на няколко малки крайбрежни града.


Военен лагер, разположен в южните покрайнини на иракската столица Багдад,

Военен лагер, разположен в южните покрайнини на иракската столица Багдад, ...

......... Forces (PMF) are based in the Dora neighborhood, Iraq's interior ministry confirmed to Rudaw English pic.twitter.com/r5ouCV7YPG— Rudaw English (@RudawEnglish) July 26, 2020 Иракски медии отбелязват, че в "Ас Сакр" се обучават военните от проиранските милиции "Ал Хашд Шаби". Има неофициални информации, че американски дрон е нанесъл ракетна атака по базата.


В Берлин джип се е забил в тълпа от хора

В Берлин джип се е забил в тълпа от хора ...

......... На мястото на местопроизшествието са пристигнали 60 служители на пожарната, както и спасителни вертолети. Шофьорът на автомобила е бил задържан. "В момента се провежда разследване на обстоятелствата и причините за инцидента (...) Към момента няма индикации, че той е действал по политически или религиозни мотиви", посочи берлинската полиция в "Туитър".


Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Русия през

Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Русия през ...

......... руснаци са починали от COVID-19 от началото на епидемията в страната, след като през последните 24 часа са починали още 77 души. От началото на епидемията в Русия са направени тестове за наличие на коронавирус на 26,9 млн. души, докато 600 250 души успешно са се възстановили от вируса досега.


Вече 16 048 100 души по света за заразени с

Вече 16 048 100 души по света за заразени с ...

......... са загубили битката с новия коронавирус. На второ място е Бразилия с 2 394 513 заразени, от които са починали 86 449 души. Трета се нарежда Индия с 1 385 635 заразени, от които жертвите са 32 060 души. Тревожни данни за коронавируса в САЩ Над хиляда починали на ден


Малък самолет се е разбил в жилищна сграда в германската

Малък самолет се е разбил в жилищна сграда в германската ...

......... е сблъскал с балон с горещ въздух малко преди катастрофата. Екипи на полицията и пожарната са на местопроизшествието и районът е отцепен. Самолетът е можел да превозва двама души, но полицията заяви, че все още не е ясно колко души са били борда, а загиналите все още не са идентифицирани.


Хората, които са затлъстели или с наднормено тегло, са изложени

Хората, които са затлъстели или с наднормено тегло, са изложени ...

......... въпрос за справяне със затлъстяването. "Това беше изведено на преден план от COVID-19, но всъщност това е нещо, което ни е известно през цялото време, но просто никога не е попадало начело в задачите на правителството", коментира Джеб, която е дала експертното си становище за доклада на Public Health England. 


Румъния регистрира нов рекорд на заразените за денонощие - 1

Румъния регистрира нов рекорд на заразените за денонощие - 1 ...

......... се намират 315 души. През последното денонощие са направени 22 511 теста. От началото на епидемията в северната ни съседка са направени общо 1 087 783 теста. С нов закон Румъния не позволява на пациенти с коронавирус да напускат болницата 972 души с коронавирус са напуснали болницата по свое желание


Тригодишно момиче се превърна в най-младата жертва на новия коронавирус

Тригодишно момиче се превърна в най-младата жертва на новия коронавирус ...

......... по-рано тази седмица, че трябва да се предприемат действия, за да не се превърне този "ефект на снежната топка" в "лавина" от новозаразени. А вчера премиерката Софи Вилмес обяви по-строги правила за носене на маски на обществени места и отложи плановете за допълнително разхлабване на ограничителните мерки през следващия месец.


Eвропейският клон на Световната здравна организация (СЗО) изрази притеснение във

Eвропейският клон на Световната здравна организация (СЗО) изрази притеснение във ...

......... "Ако ситуацията изисква, може да се наложи повторно въвеждане на по-строги, целенасочени мерки с пълно ангажиране на общностите." Броят на новите случаи в цяла Европа обаче остава стабилен на около 20 000 всеки ден от 20 май - повече от два пъти по-нисък от пиковите числа в началото на април.


Властите в Бразилия са регистрирали 59 961 заразени с новия

Властите в Бразилия са регистрирали 59 961 заразени с новия ...

......... епидемия в света извън САЩ. Бразилското министерство на здравеопазването също така отчете още 1 311 починали от COVID-19 през последните 24 часа, с което официалният брой на жертвите от началото на епидемията вече е 84 082 души. Бразилия с повече от 2 млн. случая на Covid-19 Около 76 690 починали


Властите в Мексико са регистрирали 8 438 заразени с новия

Властите в Мексико са регистрирали 8 438 заразени с новия ...

......... процента от починалите от COVID-19 през последното денонощие са страдали от хипертония, 38 процента от диабет и 25 процента от затлъстяване. Мексиканското правителство на 1 юни започна разхлабване на ограничителните мерки в няколко области на страната. Мексико задмина Италия по брой на починалите от COVID-19 Вече над 35 000 починали


Властите в Индия обявиха, че през изминалото денонощие са регистрирали

Властите в Индия обявиха, че през изминалото денонощие са регистрирали ...

......... общият брой на жертвите от началото на епидемията в Индия вече е 30 601 души. Официалните данни обаче показват също така, че досега от болестта са се възстановили общо 817 208 пациенти. Индия с нов черен рекорд - над 40 000 новозаразени с COVID-19 Жертвите вече са близо 28 000


Над хиляда починали за трети пореден ден регистрираха в САЩ,

Над хиляда починали за трети пореден ден регистрираха в САЩ, ...

......... на починалите от COVID-19 в САЩ нараства за втора поредна седмица, той е доста по-нисък от равнищата през април, когато на ден около 2000 души умираха от коронавируса, отбелязва агенцията. Университетът "Джонс Хопкинс" съобщи, че САЩ са прехвърлили прага от 4 милиона потвърдени случая на коронавирус от началото на пандемията..


Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп разположи тактически екип,

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп разположи тактически екип, ...

......... протестите, насрочени за предстоящия уикенд, станат по-екстремни. Кметът на Сиатъл Джени Дъркан каза по-рано през деня, че се противопоставя на помощта на федералните агенти и че изпълняващият длъжността секретар по вътрешната сигурност Чад Волф й каза, че няма да бъдат изпращани федерални сили в града, без съгласието на местните власти.


Републиканската партия на САЩ се отказа да проведе предизборната си

Републиканската партия на САЩ се отказа да проведе предизборната си ...

......... номинацията за втори мандат. Полицейски час във Флорида заради разрастването на заразата Затварят всички развлекателни места... САЩ са на първо място в света по брой случаи на нова коронавирусна инфекция. Според университета Джонс Хопкинс броят на откритите случаи в страната надхвърля 4 милиона, от които над 144 хиляди са починали.


Иран ще държи отговорен САЩ за всеки инцидент с пътническия

Иран ще държи отговорен САЩ за всеки инцидент с пътническия ...

......... пътнически самолет над небето на Дамаск. Израелски изтребител притиска ирански пътнически самолет над Дамаск Съобщава се за ранени при инцидента Първоначалните данни сочеха, че израелски изтребител е принудил самолетът на "Махан ер"" да извърши рисково приземяване. Малко по-късно "Ирибнюз" посочи, че два американски изтребителя са участвали в инцидента над Дамаск.


В Италия учените са открили антитела срещу коронавирусa при кучета

В Италия учените са открили антитела срещу коронавирусa при кучета ...

......... заболяването COVID-19. По-късно, на 11 март, СЗО обяви огнището на новия коронавирус за пандемия. Коронавирус: САЩ отчетоха над 4 млн. заразени след 1 млн. случая само за 16 дни По 43 нови случая всяка минута В света броят на заразените достигна 15 милиона, повече от 600 хиляди души са починали.


Починалите от новия коронавирус (COVID-19) от началото на епидемията в

Починалите от новия коронавирус (COVID-19) от началото на епидемията в ...

......... Тя добави, че са били регистрирани още 2 621 новозаразени през изминалото денонощие, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в Иран достигна 284 034 души. Рохани със стряскащи данни: 25 милиона са заразените с COVID-19 в Иран Досегашната статистика съобщаваше за едва 270 000 потвърдени случая


Рекордни 572 починали от новия коронавирус (COVID-19) в Южна Африка

Рекордни 572 починали от новия коронавирус (COVID-19) в Южна Африка ...

......... медицински работници са заразени. Проблемите на най-развитата страна в Африка са тревожен знак за други държави на континента, разполагащи с много по-малко ресурси, докато разпространението на пандемията на Черния континент набира скорост. СЗО загрижена за Африка в пандемията Конфликти, ограничения и лоша хигиена са предизвикателствата пред уязвимите групи на континента


Европа е засегната от по-чести и масови наводнения през последните

Европа е засегната от по-чести и масови наводнения през последните ...

......... между 1870-2016 г. - което представлява средногодишни разходи от близо 1% от БВП на континента. "Увеличени опасности от наводнения се очакват в бъдеще за значителна част от Европа в резултат на изменението на климата и така, без ефективно управление и адаптиране, тези загуби потенциално ще бъдат още по-големи", каза Лудлоу.


Тревожни тенденции с коронавирус инфекцията се очертават в Южна Европа

Тревожни тенденции с коронавирус инфекцията се очертават в Южна Европа ...

......... родната си Ирландия. "Освен това дори в Европа, макар че със сигурност в Западна Европа болестта е под контрол, все още имаме някои тревожни тенденции в Южна Европа и на Балканите, така че все още не сме извън гората в европейската среда. Тя изисква постоянна бдителност", предупреждава представителят на СЗО.


Първото активно изтичане на метан от морското дъно в Антарктида

Първото активно изтичане на метан от морското дъно в Антарктида ...

......... се чудите дали тези характеристики са по-често срещани, отколкото може да мислим в Антарктида, но рядко се натъкваме на тях. " Въпреки това е малко вероятно учените да успеят да се върнат в Антарктида скоро. В момента континентът е без коронавирус, но рискът от инфекция е нарушил плановете за експедиция.


В украинския град Луцк бе задържан въоръженият похитител на автобуса

В украинския град Луцк бе задържан въоръженият похитител на автобуса ...

......... публично в "Ютюб", че са терористи. "Истината от устата на 24-ма души ще спаси живота на стотици" - написа Кривош и заплаши, че ще взриви всички, ако исканията му не бъдат изпълнени. Преди да бъде задържан, Кривош предупреди, че има бомба, поставена на обществено място, която може да детонира дистанционно.


Румъния е регистрирала 994 заразени с новия коронавирус през последните

Румъния е регистрирала 994 заразени с новия коронавирус през последните ...

......... от тях са имали съпътстващи заболявания. Броят на пациентите, приети в отделения за интензивно лечение, нарасна до 297 души, от 293 души вчера. В Румъния досега са направени 984 396 теста за наличие на новия коронавирус. Фабрика в Румъния затвори заради 93 служители с COVID-19 Заразените са в домашна изолация


Южнокорейски епидемиолози са установили, че хората е по-вероятно да се

Южнокорейски епидемиолози са установили, че хората е по-вероятно да се ...

......... новият коронавирус се разпространяваше експоненциално в Южна Корея и докато ежедневните инфекции в страната достигнаха пика си. През изминалото денонощие в Южна Корея са регистрирани 45 новозаразени, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е 13 816 души, от които са починали 296 души.


В Иран са починали още 229 души от новия коронавирус

В Иран са починали още 229 души от новия коронавирус ...

......... 278 827 души. Заради увеличаването на заразените и починалите властите задължиха носенето на маска на закрити обществени места и възстановиха отменените постепенно от април насам ограничителни мерки в най-засегнатите провинции, включително в столицата Техеран. Иран пак счупи рекорда за починали от COVID-19 за 24 часа 2 079 души са новозаразени


61 288 американци са дали положителен тест за коронавирус в

61 288 американци са дали положителен тест за коронавирус в ...

......... възлиза на 3 823 399 души. Освен това данните показват, че смъртните случаи, свързани с COVID-19, нарастват с 448 до 140 922. Общият брой на извършените тестове достига 46,4 милиона. Междувременно броят на хората, изписани от болниците, след като се възстановиха напълно от болестта, възлиза на 1 131 121 души.


Климатичните промени водят до изчезване на белите мечки. Това показва

Климатичните промени водят до изчезване на белите мечки. Това показва ...

......... белите мечки са застрашени главно от климатичните промени. Ала този статус може да не е уникален за дълго и трябва да се разглежда като предвестник на това как климатът ще се отрази на други животни през следващите десетилетия, предупредиха авторите. Днес в природата са останали приблизително 25 000 бели мечки.


Държавният департамент пусна вътрешен запис от 2018 г., в който

Държавният департамент пусна вътрешен запис от 2018 г., в който ...

......... контакт със заразени животни или е резултат от инцидент в лаборатория в Ухан". Доминиращият щам на коронавируса по света е от Италия, а не от Ухан Доминиращият щам е G614, а не D614 в Ухан Администрацията на Тръмп обвини Китай и Световната здравна организация, че не успяват да овладеят вируса.


Повече от 14 милиона души по целия свят вече са

Повече от 14 милиона души по целия свят вече са ...

......... 3,6 милиона, Бразилия с около 2 милиона и Индия, която току-що е надминала един милион случаи. 87% от случаите на коронавирус в Ухан не са отчетени Mежду 53% и 87% от случаите преди 8 март не са констатирани Повече от 600 000 души са умрели от вируса в световен мащаб.


Съединените щати отчетоха пореден рекорден брой от заразени с коронавирус

Съединените щати отчетоха пореден рекорден брой от заразени с коронавирус ...

......... нови 927 смъртни случая в резултат на вируса, което увеличава броя на смъртните случаи в страната до 139 128. Администрацията на Тръмп реши по-рано тази седмица да заобиколи изпращането на данни за коронавирус в Центровете за контрол и превенция на заболяванията и вместо това ги изпраща директно в Белия дом.


Ръководителят на руския Институт по епидемиология и микробиология

Ръководителят на руския Институт по епидемиология и микробиология "Гамалея" Александър ...

......... "Гамалея" е успяла да произведе "първата безопасна ваксина COVID-19 в света", която ще влезе в третата и последна фаза на проучване в средата на август. Обновена Русия се опита да открадне ваксина против COVID-19 от Великобритания, САЩ и Канада Центърът пояснява, че фармацевтични компании са били атакувани от групата APT29


В Колорадо за първи път от 2015 г. е потвърден

В Колорадо за първи път от 2015 г. е потвърден ...

......... миналия век, така че няма причина за безпокойство. Министерството на здравеопазването има план за епидемия от чума. По-ранни случаи на чума са регистрирани в Китай и Монголия. Вътрешна Монголия в началото на юли обяви режим на повишена епидемична опасност. Тази седмица 15-годишно момче почина в провинция Гов-Алтай в югозападна Монголия.


Най-малко 7 души загинаха при самолетна катастрофа в Източна Турция,

Най-малко 7 души загинаха при самолетна катастрофа в Източна Турция, ...

......... катастрофа в Източна Турция, съобщава "Спутник". Турският вътрешен министър поясни в Туитър, че жертвите са двама пилоти и петима полицейски служители. Разузнавателен самолет се е разбил по време на мисия в източната провинция Ван. Авиоинцидентът е станал вчера в 22.45 часа местно време, когато връзката с полета е била прекъсната.


Целият испански остров Тенерифе остана без електричество, съобщава

Целият испански остров Тенерифе остана без електричество, съобщава "Конфиденсиал". Заради ...

......... 950 000 домакинства. Екипи на електрическата компания вече са на мястото. Причините за аварията все още се изясняват. От "Конфиденсиал" напомнят, че най-големият от Канарските острови остава за втори път без ток в рамките на година, след като подобно мащабно прекъсване на електрозахраването е имало и през септември 2019 г.


Пътнически и товарен влак се сблъскаха близо до чешката столица

Пътнически и товарен влак се сблъскаха близо до чешката столица ...

......... са ранени. Пострадалите вече са хоспитализирани. В момента железопътните линии, свързващи Прага с източната част на Чехия, са затворени. Причините за катастрофата се установяват. Това е вторият железопътен инцидент от началото на месеца. На 8 юли двама загинаха, а над 20 души бяха ранени при влакова катастрофа край Карлови вари. 


Съединените щати са регистрирали общо 63 262 случая на коронавирус

Съединените щати са регистрирали общо 63 262 случая на коронавирус ...

......... университета "Джон Хопкинс". Новият брой заразени сега е 3 424 304. Това е все още най-големият брой в света. Президентът Доналд Тръмп обаче многократно приписва увеличаването на пандемията на повечето тестове. Междувременно за същия период са отчетени 850 нови смъртни случая, което повишава общата смъртност на страната до 136 412.


Русия отмъсти за нападението срещу неин патрул. Това съобщи в.

Русия отмъсти за нападението срещу неин патрул. Това съобщи в. "Джерусалем ...

......... (@A7_Mirza) July 14, 2020 Въздушните удари са станали в сирийската провинция Латакия в отговор на нападение по руски патрул. Руските и турските войски съвместно патрулират по магистрала М4 в Сирия, за да осигурят безопасен коридор. Това беше договорено на 5 март от президентите на страните Владимир Путин и Тайип Ердоган.


През изминалото денонощие в Индия са регистрирани 28 498 новозаразени

През изминалото денонощие в Индия са регистрирани 28 498 новозаразени ...

......... 465 души, като през изминалото денонощие са се заразили още 4 685 души. Вчера Мексико надмина Италия по брой на починалите от новия коронавирус, като европейската страна е най-засегнатата по време на пандемията на Стария континент. Мексико задмина Италия по брой на починалите от COVID-19 Вече над 35 000 починали