С анонсирането на последната от общо
трите информативни видеа, предшестващи
премиерата на

С анонсирането на последната от общо трите информативни видеа, предшестващи премиерата на ...

......... по вибро- и шумоизолацията на купето, която обещава да постави нови стандарти в сегмента. В края на миналия месец, Mercedes обяви, че новото поколение на S-Class ще се предлага като опция със система за на задните колела, която значително ще подобри маневреността на луксозния модел при ниски скорости, като от компанията сравняват неговото поведение с това на компактен автомобил.


Снима се нов български игрален филм, в
който рок музиката, смехът

Снима се нов български игрален филм, в който рок музиката, смехът ...

......... руския завод “АвтоВАЗ” в гр. Толиати, Самарска област, от 1970 до 2012 година. По времето на социализма “Жигули” беше мечтаната кола за мнозина в България, за която желаещите чакаха ред поне 15 години. Това е така, защото изборът между марките автомобили, произвеждани в държавите от Варшавския договор бе малък, а количеството на това производство бе ограничено. *Източник: Снимки: КОНСЕПТ СТУДИО


Цветът играе решаваща роля за много хора
при закупуването на автомобил.

Цветът играе решаваща роля за много хора при закупуването на автомобил. ...

......... марки обаче заемат сериозен дял - например във филиала на BMW Mini 7,2% от моделите се продават в зелено. Зеленото е много популярно и при клиентите на Citroen - 5,2 процента. Повечето фенове на жълтото има сред купувачите на Suzuki - 5,3 процента. И най-високият дял на шофьорите, които харесват оранжево е при SUV-овете на Ssangyong - 7,9 процента.


Cadillac разкри изображения и информация за
първата в историята на легендарната
марка

Cadillac разкри изображения и информация за първата в историята на легендарната марка ...

......... за съответното купе начин, като са възможни капацитети от 50 до 200 kWh. Според изявлението на компанията майка GM, бъдещите електромобили на отделните й марки ще бъдат в състояние да предложат свободен пробег от до 640 километра, като някои от тях ще бъдат и в състояние да се ускоряват от 0 до 96 км/ч за 3 секунди.


В ОДМВР-Сливен е създадена организация
за обезпечаване на обществения ред и
безпрепятственото

В ОДМВР-Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безпрепятственото ...

......... времето от 09.30ч. до 16.30 ч.; На прохода Твърдица-Елена от „Предела” до входа на град Твърдица, за времето от 10.49ч. до 17.30 ч.; Движение на автомобили ще се допуска само между етапите на ралито. Абсолютно се забранява оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи, осигурени от организатора. *Източник: www.api.bg


До 12 август ще се проведе специализирана
полицейска операция на територията

До 12 август ще се проведе специализирана полицейска операция на територията ...

......... – Пътна полиция, ГДНП. Той уточни, че от петък ще има и денонощен контрол на територията на черноморските курорти за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи, и такива, които са употребили алкохол и наркотични вещества. Ще се следи и за неправомерно изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение и шофьори, които имат агресивно поведение. *Източник: www.mvr.bgBowmore® Islay Single Malt Scotch Whisky и Aston Martin разкриха
подробности

Bowmore® Islay Single Malt Scotch Whisky и Aston Martin разкриха подробности ...

......... Martin DB5, отразява споделените ценности и страст на двете компании, и демонстрира по възможно най-добрия начин иновацията и изобретателността. От Bowmore описват своето уиски така: при вдишване- слоеве узрели екзотични плодове и крем карамел, след време лек тютюнев пушек, черна череша и портокал, на вкус- силен аромат на манго, маракуя и акациев мед, в комбинация с кафе и тютюнев пушек.


Организаторите на специализираното
изложение SEMA Show обявиха официално, че в
резултат на

Организаторите на специализираното изложение SEMA Show обявиха официално, че в резултат на ...

......... все повечето неясноти доведоха до това, че продължаването на организирането стана непрепоръчително", коментират организаторите. SEMA Show може да получи интересно развитие на фона на изказването на организаторите, че обмислят възможност за провеждането му във виртуална среда със събития на живо в интернет. Следващото издание на SEMA Show е планирано да се проведе от 2 до 5 ноември 2021 година.


Opel разкри интересна подробност за
зареждаемата (plug-in) хибридна версия на
Grandland X,

Opel разкри интересна подробност за зареждаемата (plug-in) хибридна версия на Grandland X, ...

......... на водача да спре употребата на електрическа енергия и да я запази в батерията за употреба в такива райони. Opel Grandland X се предлага в две основни хибридни версии- само с , при която общата максимална мощност на задвижващата система е 224 конски сили, и със задвижване на четирите колела и обща максимална мощност от 300 конски сили.


Днес BUGATTI обяви, че компанията е
осъществила първата, от общо 40,

Днес BUGATTI обяви, че компанията е осъществила първата, от общо 40, ...

......... тегло, възможност за атакуване на завоите с по-висока скорост и редица други подобрения. В резултат на нанесените промени, , което въпреки чудовищните си параметри ще има право да се движи свободно по световните пътища, е по-бързо от Chiron с внушителните 8 секундии на високоскоростната писта Нардо, а максималната му скорост на движение е електронно ограничена на 380 км/ч.


Polestar беше обявен за „Марка на годината
2020“ в тазгодишния конкурс

Polestar беше обявен за „Марка на годината 2020“ в тазгодишния конкурс ...

......... Red Dot“, заяви изпълнителният директор на Polestar Томас Ингенлат. В допълнение към основната награда, младата компания беше отличена с признанието „Най-доброто от най-добрите“ за своята последователност по отношение на качеството на дизайна и креативното изпълнение. За дизайнерската разработка на Polestar 2, която беше направена през 2019 г., производителят на автомобили получава още една награда Red Dot: тази за креативност и усъвършенстване.Fiat Chrysler Automobiles (FCA) иска допълнително да
популяризира собствените си предложения
за

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) иска допълнително да популяризира собствените си предложения за ...

......... с конвенционалните превозни средства с двг. Симулацията работи и в режим на живо, докато водачът седи в собствената си кола и пътува от индивидуален старт до дестинация. По този начин възможните икономии на разходи и емисии на CO2 могат да бъдат изчислени в сравнение с напълно електрически задвижвания нов Fiat 500 или зареждаемите хибриди от гамата модели на Jeep 4xe.


Renault обяви, че от септември тази година,
във Франция ще започнат

Renault обяви, че от септември тази година, във Франция ще започнат ...

......... 4 секунди, а максималната му скорост на движение е 135 км/ч. Renault Twingo Z.E. разполага с интегрирана батерия с капацитет от 22 kWh, която гарантира автономност до 250 километра (WLTP цикъл). От френската марка споделят, че на фона на средния пробег на един европейски водач от около 30 километра, акумулаторният блок на електромобила гарантира безпроблемна ежедневна мобилност през работната седмица.


"Само 100 човека ще споделят моята
визия, автомобил създаден, за да

"Само 100 човека ще споделят моята визия, автомобил създаден, за да ...

......... отлична възможност и за ежедневна употреба, с лесен достъп до седалките, багажник с вместимост от 288 литра, аудиосистема с 10 колони, свързаност за мобилни телефони с Android Auto и Apple CarPlay, и други. Първите доставки на триместното T.50 се очаква да бъдат осъществени през 2022 година, като базовата цена на колата е определена на 2.36 млн английски лири.


Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) и Waymo обяниха, че двете
компании поставят началото

Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) и Waymo обяниха, че двете компании поставят началото ...

......... в нашите миниванове , ние се превърнахме в единственото партньорство, което реално въвежда в употреба напълно автономна технология в реалния живот, на обществени пътища. С тази следваща стъпка, която задълбочава нашата връзка с най-добрия технологичен партньор в областта, отговаряме на нуждите на нашите клиенти с лекотоварни автомобили, като заедно ще дадем възможност за автономно управление при лекотоварните коли, започвайки с Ram ProMaster".


12 са отворените оферти в обществената
поръчка за избор на изпълнител

12 са отворените оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител ...

......... се подобри отводняването. Бъдещият изпълнител ще трябва да извърши геодезически измервания, да представи ситуационно и нивелетно решение на бъдещото трасето, идейни проекти за новите съоръжения, конструктивно обследване на съществуващите съоръжения с проектно решение за извършване на необходимите ремонтно-възстановителни работи, извършване на инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на проект. Прогнозната стойност на поръчката е 1 200 000 лв. без ДДС. *Източник: www.api.bgApple TV+ разкри първите подробности за
новата мотоциклетна приключенска
поредица LONG WAY

Apple TV+ разкри първите подробности за новата мотоциклетна приключенска поредица LONG WAY ...

......... по отношение на заряда на батерията на мотора, карта със зарядни станции, време за достигане на пълен заряд след свързване към зарядна инсталация, локализация на превозното средство, проследяване при кражба, подробна сервизна информация и други.
В оборудването на HARLEY-DAVIDSON LiveWire са включени регулируемо окачване, чувствителен на допир HD екран, възможност за избор между три основни цвята и допълнителна персонализация.


Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг,
Global Press, Гросгерау, Германия Jeep

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия Jeep ...

......... обществените и частни пунктове за зареждане като easyWallbox. Въз основа на друго партньорство с Digital Charging Solutions (DCS) клиентите, които изберат Jeep Renegade 4xe и Compass 4xe, ще имат достъп до „My easy Charge“, цифрова услуга, която осигурява най-голямата обществена мрежа за зареждане, управлявана от DCS. И двата хибридни джипа вече могат да бъдат поръчани от дилърите на марката.


Автобусната превозна индустрия може да
се ускори отново. След отмяната на
забраната

Автобусната превозна индустрия може да се ускори отново. След отмяната на забраната ...

......... по-нататъшно намаляване на концентрацията на компоненти, замърсяващи въздуха в автобусите, чиито системи също могат да бъдат оборудвани с дезинфектанти. Безопасността на пътниците, шофьорите и другите участници в движението винаги е била в центъра на дневния ред на Daimler. Почти всички подходящи системи за помощ за активна и пасивна безопасност са отпразнували премиерите си в автобусите на марките Mercedes-Benz и Setra.


От малки автомобили до флагман, от
бензинови и дизелови до електрически
автомобили:

От малки автомобили до флагман, от бензинови и дизелови до електрически автомобили: ...

......... разпределя съответно мощността към задния мост” - обясняват инженерите на Opel. На още по-трудна повърхност се препоръчва настройката "R. Lock". Тя заключва задната ос. Според Opel, опционално достъпният заден диференциал с ограничено приплъзване е предназначен да осигури най-добро сцепление дори в най-неблагоприятните условия на сцепление. Ако е необходимо, той може да предава целия въртящ момент дори само на едно задно колело.


Само няколко дни след началото на
обновената версия на SUV модела

Само няколко дни след началото на обновената версия на SUV модела ...

......... товарното отделение, допълнителен багажник за тавана, нови защитни постелки за пода и други. Собствениците на , които са и почитатели на велосипедите, могат да разчитат на нов багажник с възможност за транспортирането на до 3 колела, а допълнителна защита за купето се гарантира с двата модела специално оразмерени покривала, създадени с идеята за защита на автомобила на закрити и открити пространства.


През 2020-а SKODA отбелязва 125 години пазарно
присъствие и за да

През 2020-а SKODA отбелязва 125 години пазарно присъствие и за да ...

......... в зависимост от капацитета на батерията. Отново в зависимост от избора на модификация, бъдещите собственици на SKODA ENYAQ iV ще могат да разчитат и на завидна динамика на пътя, като топ-предложението ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди. Максималната скорост на движение на електромобила е електронно ограничена на 180 км/ч.


За да отбележи пазарното лансиране на
новото си LC Convertible, което

За да отбележи пазарното лансиране на новото си LC Convertible, което ...

......... Lexus коментират, че то е същото Structural Blue, което дебютира версията купе на LC и със създаването на което от компанията са се опитали да пресъздадат онази дълбочина на синия цвят, която може да бъде открита само в природата. За целта от марката са заложили на миниатюрни вторични пигменти в лакобояджийското покритие, които придават допълнителна структура на извивките на конструкцията.


Цифрови сензорни панели вместо бутони и
контролни прибори. В интериора на

Цифрови сензорни панели вместо бутони и контролни прибори. В интериора на ...

......... облицовки (Carbon Grey) и осветени декоративни панели на праговете на вратите. Завършващ щрих в интериора дават новият R спортен волан с R бутон за директно преминаване към режим Race и спортни планки за ръчна смяна на предавките на 7-степенната трансмисия с два съединителя (DSG), която също е част от стандартното оборудване на тази версия на новия Tiguan. *Източник: www.volkswagen.bg


Полша реши да съживи националаната си
автомобилна индустрия с въвеждането на
новата

Полша реши да съживи националаната си автомобилна индустрия с въвеждането на новата ...

......... но интериорът е изненадващ, като видим. не само за размера на мултимедийните екрани и интериорната облицовка, но и за редица малки неща, като например сгъваеми маси, куки за чанти, ниши за съхранение на малки неща, многостепенна настилка на багажното отделение. Всичко това определено ще се хареса на европейците, които са свикнали с практически решения като концепцията Simply Clever от Skoda.


Според информация на Corriere della Sera, за
спечелването на деветата титла

Според информация на Corriere della Sera, за спечелването на деветата титла ...

......... двигател с максимална мощност от 1600 конски сили. Колата е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 2.4 секунди, от 0 до 200 км/ч за 6.1 секунди, а до 300 км/ч за 13.1 секунди. Максималната й скорост на движение е електронно ограничена на 380 км/ч.