На 14.11.2019 г. тържествено се отбелязаха 15
години сътрудничество между Техническия

На 14.11.2019 г. тържествено се отбелязаха 15 години сътрудничество между Техническия ...

......... концерна за бъдещето на автомобилите. Изложението породи огромен интерес и оживена дискусия сред присъстващите преподаватели и студенти. Във връзка с честването студенти от Машиностроителния факултет представиха изложба на свои дизайнерски проекти в областта на автомобилостроенето. Събитието беше организирано съвместно от Техническия университет – София и Silver Star – генерален представител и дистрибутор на Mercedes-Benz за България. *Източник: Технически Университет София


През последните години SUV автомобилите
са най-предпочитаните модели на
европейския пазар. За

През последните години SUV автомобилите са най-предпочитаните модели на европейския пазар. За ...

......... марката да се възползват от базата и да пренесат изживяването от притежаването на колата на ново ниво. Основен фактор тук е системата за свързаност MY Renault и съответното приложение за мобилен телефон, през който може да бъде следена основна за превозното средство информация, да се планира и задава маршрут за последващо пътуване, локализация, дистанционна работа със светлините и клаксона и други.


Nissan пуска в лимитираната серия Micra N-Style
само 550 бройки. Малкият

Nissan пуска в лимитираната серия Micra N-Style само 550 бройки. Малкият ...

......... допълнително. В сравнение с отделните опции, специалното издание на градския автомобил предлага ценово предимство от 1600 евро, според производителя. 1.0-литровият, трицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор има максимална мощност от 74 кВт/100 к.с., а N-Style се предлага в две нови линии - „Топло сребро“ и „Вдъхновено червено“. В допълнение, специалната лимитирана серия разполага с всички удобства и безопасност на върховото оборудване Tekna.


Агенция „Пътна инфраструктура“ вписа
две компании като доставчици на
декларирани (GPS) данни,

Агенция „Пътна инфраструктура“ вписа две компании като доставчици на декларирани (GPS) данни, ...

......... обработените данни Националното тол управление ще изчислява дължимата тол такса на съответния тежкотоварен автомобил. Доставчиците на декларирани данни ще използват устройства за спътниково позициониране (GPS тракери) или бордови устройства. Процедурата и заявлението за вписване на доставчици на декларирани данни в публичния списък могат да бъдат открити на сайта bgtoll.bg в раздел „За нас“, както и на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ api.bg.


SEAT разкри информация за любопитен
експеримент, който компанията е провела
съвместно с

SEAT разкри информация за любопитен експеримент, който компанията е провела съвместно с ...

......... полета напълно автоматично, като лети на височина от 95 метра със скорост от 40 км/ч.