Доброволци изграждат мини футболно игрище в село Тополово, община Асеновград. Идеята

Доброволци изграждат мини футболно игрище в село Тополово, община Асеновград. Идеята ...

......... за изграждането на терен за мини футбол. Площта, върху която ще бъде построено игрището, е малко над 800 квадратни метра. Целта на инициативния комитет е новият спортен обект да се ползва от всички ученици и деца от село Тополово независимо, че ще бъде изграден на територията на ОУ "Отец Паисий".


Млад мъж от Асеновград се самоуби заради любовна мъка. За

Млад мъж от Асеновград се самоуби заради любовна мъка. За ...

......... влюбеният мъж й изпратил съобщение, че ако тя не бъде с него, той ще сложи край на живота си. По случая е образувано досъдебно производство, като по първоначални данни няма следи от насилие. Познати на асеновградчанина обясниха, че той се грижел и за майка си, която е с психични проблеми.


Точно 239 съда за разделно събиране на отпадъци са разположени

Точно 239 съда за разделно събиране на отпадъци са разположени ...

......... вид отпадък от физически и юридически лица са събрани повече от 23 500 килограма, от общинска администрация - 500 килограма. А приетите количества луминесцентни лампи възлизат на 30 килограма. Събраните негодни за употреба батерии от граждани пък са близо 650 килограма, а от общината и общински обекти - 21 килограма.


Спортна зала ще бъде изградена в асеновградското село Тополово. Разрешението

Спортна зала ще бъде изградена в асеновградското село Тополово. Разрешението ...

......... 2015 г. Те участват ежегодно в състезанията на Българската федерация по волейбол (БФВ). Отборите са разделени в 5 възрастови групи. Тимът е заемал 4-то и 5-то място на Републиканското първенство по волейбол в 2 поредни години. Няколко пъти са достигали и до финал, където са се изправяли срещу сериозни противници.


Повече от 22 000 лева за култура, спорт и за

Повече от 22 000 лева за култура, спорт и за ...

......... тежки травми, настъпили вследствие на падане и нараняване на тазобедрената и колянна стави. Асеновградчанинът Иван Гълбулев ще бъде подпомогнат с 100 лева. Той има нужда от парите, за да се лекува и за закупуване на диетична храна. Мъжът е диагностициран с лявокамерна сърдечна недостатъчност, исхемична кардиомиопатия, хроничен пилеонефрит, нефросклероза, анемия.


Мъж всява паника с разпространение на видео, в което твърди,

Мъж всява паника с разпространение на видео, в което твърди, ...

......... допълнителни проверки за доизясняване на обстоятелствата по случая от РИОСВ - София и РИОСВ - Пловдив, съпбащават от РИОСВ - Пазарджик. И от фирмата, заявила суровината, и от община Асеновград израсиха своите становища, че твърденията и информацията в публикувания и разпространен в социалните мрежи видео клип, не отговаря на истината.Нуждаещи се асеновградчани и жители на асеновградските села вече се

Нуждаещи се асеновградчани и жители на асеновградските села вече се ...

......... в ежедневните си дейности, като почистване, пазаруване или дори морална подкрепа. Заявления за доброволчество се приемат в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград. До момента действащите доброволци са едва четирима. Допълнителна информация и отговори на въпроси може да плучите на телефон: 0331 68 165 (от 8:00 ч. до 16:30 ч.).


Стартира онлайн конкурс за детска рисунка в Асеновград. Творческото състезание

Стартира онлайн конкурс за детска рисунка в Асеновград. Творческото състезание ...

......... да живеят само с такива, прости неща, като любов, състрадание, красота, дълг. Със своите весели и тъжни съдби героите на Андерсен ни учат да бъдем по-добри и да се обичаме помежду си. „Най-хубави са приказките, които ражда самият живот”, е казал авторът. Четете, творете, пазете се и бъдете здрави!"  


Миене и дезинфекциране ще бъде извършено на улици и площади

Миене и дезинфекциране ще бъде извършено на улици и площади ...

......... здравеоопазването, те са длъжни да спазят всички указани, препоръки и предписания за експлоатация. Общинската власт е извършила проверка и по отношение спазване заповедта на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев да не се проведе традиционният за града пазар, който се организира от търговци всеки четвъртък. Инспекцията не е констатирала нарушители.


Близо 400 000 лева ще отдели община Асеновград за озеленяване

Близо 400 000 лева ще отдели община Асеновград за озеленяване ...

......... винки, съобщават от общината. Саксиите са общо 20 броя. В тях ще бъдат засадени около 400 броя цветя. Предвидено е също старите храсти да бъдат подновени с нови. През есента на миналата година са засадени 7 000 броя теменужки и 5 000 лалета, които се очаква да цъфнат всеки момент.


Насърчаване ползването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за

Насърчаване ползването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за ...

......... сгради. И още - изграждане на инсталации за комбинирани производство на топлинна и електрическа енергия от биомаса, създаване на информационна система в община Асеновград, включваща данни за отчитане изпълнението на Краткосрочната общинска програма за насърчаване ползването на възобновяеми източници и биогорива за 2020 г. - 2023 г. и други дейности.На глоба от 2 000 лева и “Лишаване от право

На глоба от 2 000 лева и “Лишаване от право ...

......... сам в колата. По-късно жената, с която той живеел на съпружески начала, потвърдила, че около 03:00 ч. на същия ден мъжът напуснал дома си, за да изпрати гости и се прибрал след около час и половина. Шофьорът е обжалвал наложеното му наказание, но жалбата му е била определена като неоснователна.


Деца се събират в двор на училище да играят, възрастни

Деца се събират в двор на училище да играят, възрастни ...

......... в града обхождат адресите на карантинираните лица и проверяват дали спазват условията. Двама от поставените пред карантина не са открити на посочения от тях адрес, като информацията за това е подадена към РУ - Асеновград. Още: "Още по-крути мерки на Балканите заради коронавируса, ето как се развива епидемията по света"


"Община Асеновград планира да извърши ремонт на стадион „Шипка“ в ...

......... "освободят" средства. Идеята е тези пари, които са в общ размер около 34 000 лева, да бъдат вложени в направата на седалки и обновяване на спортното съоръжение. Планирано е ремонтните дейности да стартират от местата за сядане. По време на ремонтните дейности достъпът до стадион „Шипка“ няма да бъде ограничаван.


Конкурс за набиране на доброволци стартира в Асеновград. Приемът на

Конкурс за набиране на доброволци стартира в Асеновград. Приемът на ...

......... практически учения, плюс екипировка. Като привилегия за членовете на доброволното формирование е предвидено ползването безплатно на места в зоните за платени паркиране, въз основа на предоставен им пропуск. За допълнителна информация желаещите да участват могат да се обръщат към РСПБЗН в Асеновград и на телефон 0331 20 293 в общината.


Работни групи за спазване на мерките, наложени от държавната власт,

Работни групи за спазване на мерките, наложени от държавната власт, ...

......... установени нарушители на забраната към момента няма. ОДМВР - Пловдив сформира Мобилизационен щаб за цяла пловдивска област, който ще помага на възрастни хора и граждани в риск. Ще се следи за ограничаване на тяхното движение, а при необходимост от снабдяването им с хранителни продукти и лекарства също ще бъдат подпомогнати.Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се обърна към асеновградчани

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се обърна към асеновградчани ...

......... е изправена пред огромно изпитание, а община Асеновград е важна част от нея. Нека запазим спокойствие, да не се поддаваме на паника и манипулации и просто да следваме дисциплинирано препоръките за ограничаване на епидемията от коронавирус в страната. Сигурен съм, че някой ден това наше усилие ще бъде богато възнаградено!


Усложнената епидемична обстановка в страната налага въвеждането на пропускателен режим

Усложнената епидемична обстановка в страната налага въвеждането на пропускателен режим ...

......... сметопочистващата фирма да извърши дезинфекция на съдовете за отпадъци и пространството около тях. Отправени са и предписания до превозвачите от обществения транспорт и до таксиметровите фирми също да дезинфекцират превозните средства, с които превозват граждани. Карантинираните в община Асеновград граждани са пристигнали от Италия – екскурзианти, международни шофьори и студенти.


Затягат контрола по отношение на изоставените моторни превозни средства (МПС)

Затягат контрола по отношение на изоставените моторни превозни средства (МПС) ...

......... да го премести на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване. Акцията се извършва съвместно между общинските инспектори и органите на реда. Вече са стартирали огледи за наличие на такива автомобили в града, а градската управа призовава асеновградчани да сигнализират, ако видят такива коли в различните райони на общината.


Близо 6 300 автомобила повече се движат по улиците на

Близо 6 300 автомобила повече се движат по улиците на ...

......... периода на декември 2019 г. и януари и февруари 2020 г., информират от Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“. Близо 60 пък са съставените фишове за първите дни на март. Обичайните нарушения на водачите и собствениците на автомобили в Асеновград са неподаден sms в зоните за платено паркиране или неправилно паркиране.


3-годишно дете е починало в ромския квартал

3-годишно дете е починало в ромския квартал "Лозница" в Асеновград ...

......... но когато отишли в кабинета на Бърза помощ, медицинският екип само е констатирал смъртта му. Семейството е от Асеновград и има още едно момче - на 6 г. Случаят е докладван в Районна прокуратура - Асеновград. Причините и обстоятелствата за настъпването на смъртта на детето са в процес на изясняване.


Мюмюн Мехмедов и кобилата му Зейна са победителите в тазгодишните

Мюмюн Мехмедов и кобилата му Зейна са победителите в тазгодишните ...

......... присъстваха с конете си, за да уважат празничния ден, без да участват в надбягванията. Сред най-смелите ездачи имаше и 3 дами. Празникът край Асеновград стартира с поход от басейна в квартал "Изток" до параклис "Свети Тодор", след което продължи със състезателната част. Трасето на конните надбягвания бе около 1 километър.


Заловиха мъжа, проявил агресия на пътя вчера следобед. Няколко часа

Заловиха мъжа, проявил агресия на пътя вчера следобед. Няколко часа ...

......... не спазват човешките норми", категорични са от РУ - Асеновград. Около 17:30 ч. е подаден сигнал за случилото се и близо 5 часа по-късно извършителят е открит. Близки на потърпевшия разказаха за Actualno.com, че след публикации в медиите за издирването на мъжа, много хора са се отзовали със свидетелски показания.


Възрастен мъж е в тежко състояние след агресия на пътя.

Възрастен мъж е в тежко състояние след агресия на пътя. ...

......... установил две повърхностни рани в областта на лицето, а лекарите оставили пострадалия за наблюдение в болница, имайки предвид възрастта му. В РУ - Асеновград е прието искане за извършване на проверка. Ще бъдат иззети записи от видеокамери в близост до мястото, за да се установи самоличността на саморазправилия се водач.


24 безстопанствени кучета са уловени и кастрирани в община Асено9вград

24 безстопанствени кучета са уловени и кастрирани в община Асено9вград ...

......... 5. Следващите акции, планирани до края на март, ще бъдат извършени на 17.03.20 г. и 25.03.20 г. Според действащото законодателство, безстопанствените кучета трябва да се уловят, кастрират, ваксинират, маркират и обезпаразитят. Издава им се паспорт и след около 3 до 5 дни се връщат обратно по местата, откъдето са взети.


Кукери и карнавалци изгониха злите сили и коронавируса от Асеновград.

Кукери и карнавалци изгониха злите сили и коронавируса от Асеновград. ...

......... ръце на своя гъдулар. Младоженец и булка, забулена в премяната си, традиционно вървяха под ръка сред шествието от хора. Плътно към тях бяха и свекърът и свекървата. А на чело на кукерския карнавал бе младо семейство с две малки деца - всички премени в народни носии и развяващи българския трибагреник.


Нова спортна зала за провеждане на тренировки и състезания по

Нова спортна зала за провеждане на тренировки и състезания по ...

......... да посети Асеновград той направи оглед на изграждане на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе при разклона с околовръстното на Пловдив. А след посещението си в Асеновград министър-председателят замина за Бачково, където посети Бачковския манастир. Там Борисов получи от игумена епископ Сионий ценен подарък - иконата на Света Богородица с младенеца.


Дърво се счупи от силния вятър в Асеновград. Клони паднаха

Дърво се счупи от силния вятър в Асеновград. Клони паднаха ...

......... ламаринен тип. От градската управа посочиха, че се очаква вятър със скорост 24 м/сек. И предупредиха да се преминава с повишено внимание през места, на които има опасност от счупване на клони. В случай, че гражданите станат свидетели на инцидента заради силния вятър, се препоръчва да сигнализират на телефон 112.


Близо 500 кръводарители са необходими, за да бъде спасен един

Близо 500 кръводарители са необходими, за да бъде спасен един ...

......... „Свети Георги“ в град Пловдив, Неврологиял Кръвта е за плазмафереза за лечение на синдром на Мошковиц (ТТП). След кръводаряването, на всеки кръводарител се издава бележка (декларация) от медиците, която трябва да бъде предадена на Георги Алешанов (телефон: 0888 169 319, email: [email protected]) или на Лазар Алешанов (телефон: 0899 399 792).


Кризисна ситуация с блокирани туристи в хижа край Асеновград завърши

Кризисна ситуация с блокирани туристи в хижа край Асеновград завърши ...

......... се организирали буквално за една нощ. Били осигурени високо проходими автомобили и хора с моторни резачки. Включили се и такива, които помагали на резачите да почистват дърветата от пътя и да ги оставят встрани. Само за няколко часа пътят бил разчистен и проходим. Бедстващите са се прибрали вкъщи живи и здрави.


Общо 16 заявления за финансово подпомагане на процедури и дейности

Общо 16 заявления за финансово подпомагане на процедури и дейности ...

......... са се появили на бял свят по естествен начин, а другите 9 - оперативно. За цялата 2019 г. родените в болницата в Асеновград малчугани са 294 на брой. 164 от тях са момичета, а останалите 130 са момчета. От всички раждания, 179 са се случили естествено, а 115 - оперативно.


Паднал стълб, дърво, препречило пътя за Бачково, и прекъснато електрозахранване

Паднал стълб, дърво, препречило пътя за Бачково, и прекъснато електрозахранване ...

......... допълнителен обход, за да се вземат мерки по отношение на дейностите по почистване през тази нощта. От общината напомнят, че собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и други имоти са длъжни да извършват почистване на снега пред обектите. Ако бъдат установени непочистени места, на съответните собственици ще бъдат отправяни предписания.


Готов е проектът за Генералния план за организация на движението

Готов е проектът за Генералния план за организация на движението ...

......... изхода на Асеновград, в посока Пловдив, с квартал „Запад“ – така, че автомобилите да могат да влизат и излизат през него, вместо през близкия светофар. Друга основна точка в Генералния план, която съобщават от общината, е реорганизация на движението при кръстовището между улица „Александър Стамболийски“ и Околовръстно шосе на Асеновград.


14 жители на община Асеновград бяха финансово подпомогнати с общата

14 жители на община Асеновград бяха финансово подпомогнати с общата ...

......... дълги години се лекува в испанска клиника. Други 300 лева бяха отпуснати и за подпомагане лечението на Митко Димитров. По 300 лева финансова помощ Общинският съвет на Асеновград отдели и за двамата столетници по повод юбилея на всеки от тях - асеновградчанинът Идриз Идризов и Пасина Герзова от село Леново.


243 000 лева приход очаква община Асеновград от отдаване под

243 000 лева приход очаква община Асеновград от отдаване под ...

......... и други. Те са разположени, както в града и асеновградските квартали, така и в някои от селата. В програмата са описани и обекти, които община Асеновград има намерение да предложи за продажба и да предостави безвъзмездно за управление, както и такива, които възнамерява да придобие в съсобственост през 2020 г.


Промениха първоначално предложената инвестиционна програма на община Асеновград, като въведоха

Промениха първоначално предложената инвестиционна програма на община Асеновград, като въведоха ...

......... остарялата тръбопроводна система от водоема, разположен в село Катуница, който захранва с вода част от Асеновград. В крайна сметка, по време на първото за годината редовно заседание на Общинският съвет в града прие инвестиционната програма с 25 гласа "За", 2 - "Против" и 6 "Въздържал се" във вида, предложен от администрацията.


Общата численост на служителите в структурата на общинската администрация в

Общата численост на служителите в структурата на общинската администрация в ...

......... са оформени и уточнени в конкретика съответните области, в които ще работят заместник-кметовете. От трибуната на Общинския съвет в Асеновград кметът доктор Христо Грудев увери, че на съответните позиция ще бъдат поставени професионалисти, които ще предоставят компетентни отговори на всеки, отправил запитване. Новата структура влиза в сила от 01.03.20 г.


По сметките на община Асеновград към 11.11.2019 г., когато встъпи

По сметките на община Асеновград към 11.11.2019 г., когато встъпи ...

......... тази посока обаче не срещна одобрението на колегите му съветници. Караданов обеща, че още за следващата сесия на Общинския съвет в града той ще предложи искането си отново по съответния ред. Бюджетът на община Асеновград бе подкрепен от 25 гласа, "Против" гласуваха двама, а 6 се отбелязаха с "Въздържал се".


За 21-ви път Димитър Кумчев спечели овена (баша) в народните

За 21-ви път Димитър Кумчев спечели овена (баша) в народните ...

......... 100 състезатели от различни възрастови групи, включително и момичета. Зрителите бяха хиляди, за което спомогна и топлото и слънчево време. "Благодаря на присъстващите, че подкрепят нас спортистите и правят всичко възможно, за да пребъдат българските традиции и занапред", каза след победата си Димитър Кумчев и вдигна на рамене 100-килограмовия овен.


Вино потече от чешма в Асеновград. Чудото се случва всяка

Вино потече от чешма в Асеновград. Чудото се случва всяка ...

......... ГюзелджоваII-ро място: Славка КисимоваIII-то място: Жанета Гюзелджова Категория лозови сарми: Славка Кисимова Поощрителни награди: Кристина Чолакова и Димитър Павлов Над 60 винари с общо 90 проби се включиха в тазгодишния конкурс за „Най-добро домашно вино“ в Асеновград. 22-ма са участниците, които се състезаваха в надпреварата за „Най-вкусните станимашки сармички – 2020 г.“.


Малко над 1 550 е средномесечният брой на регистрираните безработни

Малко над 1 550 е средномесечният брой на регистрираните безработни ...

......... 2 маникюристи; 2 козметици; 3 охранители; 2 обслужващи работници - промишлено производство; 2 лепачи; 2 готвачи; 5 машинни оператори - производство на пластмасови изделия; 1 касиер; 1 шлосер; 4 екструдеристи; 1 електротехник - промишлено предприятие; 3 печатари; 1 рецепционист - хотел; 1 продавач-консултант; 1 монтажник на плоскости; 1 младши специалист.


От 8:30 ч.  на 29 януари, до 17 ч. на

От 8:30 ч.  на 29 януари, до 17 ч. на ...

......... замени съществуващото триклонно кръстовище на входа на град Пловдив, при пресичането на пътя с улица „Асеновградско шосе“. С осигуряването на кръгово движение с три ленти ще се повиши пътната безопасност и ще намалеят предпоставките за пътни инциденти. Проектът се финансира от републиканския бюджет. Инвестицията е за над 2,3 млн. лв.


Бай Идриз, както го наричат местните, днес отпразнува своя 100-годишен юбилей.

Бай Идриз, както го наричат местните, днес отпразнува своя 100-годишен юбилей. ...

......... Страцин и Стражин, както и поздравителен адрес. Бай Идриз бе удостоен и шал с българския трибагреник. Като подарък получи и двата тома с разкази от поредицата “Ехо от войната”, написани от ветерани от Втората световна война. Книгите са придружени от послание, адресирано до Идриз Идризов по повод 100-годишния му юбилей.


Производителите на най-вкусните станимашки сарми и на най-доброто домашно вино

Производителите на най-вкусните станимашки сарми и на най-доброто домашно вино ...

......... 18:00 ч. – ресторант "Асеновец": На чаша вино с победителите от XXVIII конкурс „Най-добро домашно вино –реколта 2019 г.”, със специалното участие на Нели Петкова. Вход с куверти 1 февруари 2020 г. (събота): 10:00 ч. – местността „Свети Трифон”: Традиционно честване на празника на виното с народни борби и веселие.


Няколко изменения в своя правилник готвят общинските съветници на Асеновград.

Няколко изменения в своя правилник готвят общинските съветници на Асеновград. ...

......... месеца, както е прието досега. Една от целите е да има възможност граждани също да присъстват на сесиите, които се провеждат в извън работно време. Нововъведенията в правилника на Общински съвет - Асеновград ще се разглеждат и гласуват на предстоящото утре (29.01.20 г.) редовно заседание на местния парламент в града.


Рекорден брой библиотечни урока - 121 - са проведени в

Рекорден брой библиотечни урока - 121 - са проведени в ...

......... ученическите списъци, включващи предимно класически творби, така и със съвременни произведения, в които децата намират отговори на вълнуващите ги въпроси. Възрастните пък предпочитат книги за обучение и професионални занимания и хобита. Те ползват четивата и за разпускане и развлечение", обяснява директорът на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград Милена Марковска.


Развитие по казуса с гимназия

Развитие по казуса с гимназия "Свети Патриарх Евтимий" в Асеновград ...

......... Регионално управление на образованието (РУО) – Пловдив, сигналът е изпратен по компетентност до двете държавни институции за последващи действия. Община Асеновград се ангажира да проследи случая и да съдейства с всички необходими средства за разрешаване на назрелия конфликт. Гледната точка на засегнатите страни може да прочетете в този материал.  


Училищата в Асеновградско ще останат празни през цялата стартираща седмица.

Училищата в Асеновградско ще останат празни през цялата стартираща седмица. ...

......... спират работа, но според разпореждане от кмета на Асеновград следва да бъде въведено ограничение на достъпа на външни лица. При съмнение, заболели деца също няма да бъдат допускани да посещават занятия. Броят на отсъстващите от училище ученици към 24.01.20 г. в по-голямата част от учебните заведения в Асеновградско надвишава 30%.


Учители от асеновградско училище се жалват до Министерството на образованието,

Учители от асеновградско училище се жалват до Министерството на образованието, ...

......... организиран от общината. Тези възглавници ще бъдат продавани благотворително. Нашите ученици решиха да подарят по едно сърчице по случай празника на най-малките потребители от Центъра за настаняване от семеен тип в града. За 8-ми март пък сме поканили дами от третата възраст нашите деца да им направят по една прическа.


100-годишен юбилей отбеляза баба Пасина от асеновградското село Леново. Тя

100-годишен юбилей отбеляза баба Пасина от асеновградското село Леново. Тя ...

......... иска да се залежава, защото това би я погубило. На своя юбилей 100 г. Пасина Герзова признава, че не съжалява за нищо и е изживяла хубав живот. По повод празника си, жената получи подаръци от близките си хора и от община Асеновград, сред които специално гравиран с името й плакет.


Обсъждат публично проекта на бюджет 2020 г. на община Асеновград.

Обсъждат публично проекта на бюджет 2020 г. на община Асеновград. ...

......... населено място в общината ще има възможността да изрази мнение, да отправи предложение, да зададе въпроси. Материалите по проекта за бюджета за 2020 г. на Асеновград са изложени на табло в информационния център на общината и публикувани на официалния й сайт. Припомняме, че рамката е около 49 000 000 лева.


Рекордните 90 проби ще се състезават в 28-ото издание на

Рекордните 90 проби ще се състезават в 28-ото издание на ...

......... Пловдив, Чирпан, Хасково, Бургас, Варна. Сред участниците има и една жена. Събирането на пробите бе първия етап от конкурса. Следващата фаза е избор на 20-те най-добри, които ще бъдат селектирани от всички 90. Накрая специална дегустационна комисия ще определи победителя. Най-добрите винари тази година ще получат парични и предметни награди.


Инвестиционната програма на община Асеновград за 2020 г. възлиза на

Инвестиционната програма на община Асеновград за 2020 г. възлиза на ...

......... идват от Пловдив да могат да влизат директно в квартала. Заложени са средства и за изготвяне на Общ устройствен план на Асеновград и за Генерален план за организация на движението. Предвидени са пари и за проектиране на новите квартали, които са в процес на изграждане - „Баделема”, „Стадиона” и „Шкелово”.


„Бюджетът на община Асеновград за 2020 г. може да се

„Бюджетът на община Асеновград за 2020 г. може да се ...

......... другите функции. Такива са „Разходи за лихви” в размер на 263 000 лева и „Резерв за местни дейности” – 1 180 000 лева. Общо около 13 000 000 лева са задълженията на община Асеновград, като близо 5,4 млн. лева от тях трябва да бъдат върнати до края на 2020 г.


Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г.

Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г. ...

......... до момента и през 2020 г. събраните в помощ на нуждаещи се асеновградчани средства да бъдат в много по-голям размер. Началото за тази година ще бъде поставено с благотворителна кауза, която ще се състои на празника Свети Валентин в Асеновград, но каква точно ще бъде тя, засега остава в тайна.


Точно 142 г. от своето Освобождение чества Асеновград днес. Венци

Точно 142 г. от своето Освобождение чества Асеновград днес. Венци ...

......... кметът Христо Грудев. С патриотични песни в празничната програма се включиха и младите таланти от  Вокална формация „Калина Малина”. В края на официалната церемония всички присъстващи коленичиха в знак на признателност към освободителите. После прозвучаване и химна на  България, с което бе поставен финалът на честване 142-рата годишнина от Освобождението на Асеновград.


37-годишен мъж от садовското село Болярци се опита да се

37-годишен мъж от садовското село Болярци се опита да се ...

......... това отишла да провери какво се случва. Когато го видяла, веднага сигнализирала компетентните органи. На място пристигнали екипи на полиция и спешна помощ. Мъжът бил хоспитализиран. Към момента състоянието му е стабилно. Случаят се работи под наблюдението на Районна прокуратура Асеновград. Започнато е бързо производство от полицейските инспектори в града.


Роми и преподаватели от ОУ

Роми и преподаватели от ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в ...

......... и са включени във Факултативен учебен час "Фолклор на етносите - ромски фолклор". Училището е член на организацията в подкрепа на ромите - ЦМЕДТ "Амалипе", която всяка годна организира посещения на национални и регионални институции, министерства и други. В Австрийското посолство ученици от региона на Асеновград пристигат за първи път.


Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) и Министерството на вътрешните

Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) и Министерството на вътрешните ...

......... станция "Лаково", западната - от водоизточниците над помпена станция "Лаково", а висока зона - от другите 2 станции. По думите на шефа на ВиК - Асеновград това допринася за по-доброто водоснабдяване и не позволява спиране на водата в целия град, в случай на авария, а само в зоната на повредата.


Кръводарителска кампания

Кръводарителска кампания "Дарете кръв, подарете надежда за живот!" ще се ...

......... положително отношение към безвъзмездното кръводаряване. Да се приканят повече хора да се присъединят към благородната кауза и да бъдат привлечени нови кръводарители в помощ на нуждаещите се. Кръвният РЦТХ - Пловдив е с 68-годишна история и функционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян.


Разказът на Actualno.com за

Разказът на Actualno.com за "Самолетната" пътека край Асеновград неочаквано ни ...

......... в близост е засадена поляна с около 2 000 лалета. При беседката е положена дървена табела с надпис по стих на Михаил Зиновиев - пилот и поет. Ето какво е написано там: "Ех, небе, небе, небе! Късче радост, късче жал. Младости да имах две пак на тебе бих ги дал".


Временно ще бъде спряно преминаването на моторни превозни средства по

Временно ще бъде спряно преминаването на моторни превозни средства по ...

......... Ограничението е в сила за днес и утре (13.01.20 г. - понеделник и 14.01.20 г. - вторник) за времето от 08:00 ч. до 17:00 ч. Моторните превозни средства ще бъдат пропускани поетапно в рамките на деня. Призовават се водачите на автомобили да изчакват на място, като спазват указанията на „Пътна полиция”.


Временни ограничения за движението на моторни превозни средства заради извършване

Временни ограничения за движението на моторни превозни средства заради извършване ...

......... кръстовището с улица "Росица". Припомняме, че отсечката е увредена, вследствие на поройните дъждове през юни 2019 г. По договор строително-монтажните работи тук следва да продължат до 20.01.20 г. Предвид зимния период, при неблагоприятни атмосферни условия, срокът може да бъде удължен в случай, че възникне такава необходимост, предупреждават от община Асеновград.


Процедура за промяна на част от предназначението на терени от

Процедура за промяна на част от предназначението на терени от ...

......... вода до манастира. За реализиране на проекта ще се търси съдействие за финансиране от държавата. "С навлизането на терени от горския фонд се налага да се изградят и нови съоръжения, сред които - изграждане на подпорни стени. Имаме трасеровъчен план, предстои да актуализираме и съществуващия проект", каза в заключение Димиторв.


Близо 300 000 лева са средствата, събрани от входни такси

Близо 300 000 лева са средствата, събрани от входни такси ...

......... и включва тракийските светилища „Караджов камък“ и „Беланташ“, скалния феномен „Хайдут кая“ и и Кръстова гора. С 42 000 лева печалба завърши финансовата година ОП "Туризъм", което представлява около 10 % повече в сравнение с предходната 2018 г. Приходите за миналата гоина пък възлизат на повече от 357 000 лева.


Темата по отношение справянето с проблема с бездомните кучета в

Темата по отношение справянето с проблема с бездомните кучета в ...

......... на града. Целта е той да откликва почти веднага при нужда и да се спестят разходи за транспорт на животните до Пловдив. Заместник-кметът на града инженер Стоян Димитров обеща пред присъстващите, че след това, ще се помисли и за общинско помещение, в което да се извършва кастрация на безстопанствени животни.


Възможен ли е сексът без чувства? Изневяра ли е, ако

Възможен ли е сексът без чувства? Изневяра ли е, ако ...

......... ще бъде поставен в Народно читалище "Родолюбие" в Асеновград на 15.01.20 г. от 19:00 ч. (залата ще бъде отоплена). Театралната постановка не се препоръчва за лица под 16 г. Билети ще откриете на касата на читалището. За колективни посещения се предвижда отстъпка в цените. Телефон за информация: 0885 644 055.


Мартин Пеев спаси богоявленския кръст от студените води на река

Мартин Пеев спаси богоявленския кръст от студените води на река ...

......... литийно шествие от храмовете в града до "Пешеходния мост". Точно в 09:00 ч. именно там започна Велик Богоявленски водосвет. Празничната програма на Йордановден завърши на площад "Академик Николай Хайтов" в града с тържествено освещаване бойните знамена на 4-ти Артилерийски полк и концерт народна музика с участието на оркестър „Млади Тракийци”.


Асеновградчани с нова мисия. Граждани са се амбицирали и организират

Асеновградчани с нова мисия. Граждани са се амбицирали и организират ...

......... събраните отпадъци. Чувалите за целта ще бъдат осигурени от организационния комитет. А желаещите да се включат трябва да си носят само ръкавици. Масовото почистване ще се проведе тази събота (11.01.20 г.) от 10:00 ч. до 11:00 ч. Срещата на участниците е позиционирана при входа на двата гробищни парка в Асеновград.


Ремонтните дейности в асеновградския квартал

Ремонтните дейности в асеновградския квартал "Запад" са замразени от 29.07.19 ...

......... и 1 000 000 лева национално финансиране. Няма осъществено съфинансиране, от страна на община Асеновград, но са наложени финансови корекции, които следва да бъдат платени от администрацията. Засега не е ясно и кога ще стартира и изграждането на останалата Зона 5 и в какъв срок следва да бъдат отстранени забележките.