Най-ниската възможна стойност на увеличение данъка за превозно средство ще

Най-ниската възможна стойност на увеличение данъка за превозно средство ще ...

......... факт, едва ако Общински съвет-Асеновград приеме изменението в Наредбата за определяне на местните данъци и такси на територията на общината по време на януарската си сесия, в която ще бъде обсъждан и гласуван и бюджетът. За справка: 1 киловат = 1,36 конски сили, следователно 100 киловата = 136 конски сили.


Община Асеновград чака държавата, за да постави предпазно ограждение на

Община Асеновград чака държавата, за да постави предпазно ограждение на ...

......... тромави. За съжаление понякога се стига до ситуации, в които губим паметници на културата, те биват разрушавани или недобре обслужвани. В конкретния случай на "Метоха", за съжаление, имаше и човешка жертва, а и ние не можем да поставим предпазни заграждения в нарушение на закона.", заяви пред медии кметът на Асеновград.


Паркоместата, заради които бяха отрязани дървета на улица

Паркоместата, заради които бяха отрязани дървета на улица "Асенова крепост", ...

......... отсичане на общо девет дървесни видове, като сред тях няма защитени. А тъй като зоната не попада в горска територия, общинска администрация няма ангажимент да уведоми Държавно горско стопанство-Асеновград. Такива прочиствания на компрометирани и създаващи рискове дървесни видове в града е имало и преди и вероятно ще бъдат провеждани отново.


Община Асеновград е сред 113-те български общини, които ще получат

Община Асеновград е сред 113-те български общини, които ще получат ...

......... бъде достъпен за граждани безплатният интернет по европрограмата, засега не става ясно. Класираните победители от България са успели да кандидатстват в първите 10 секунди от отваряне на конкурса и са се преборили с конкуренция сред почти 13 000 кандидати от цяла Европа. Основният принцип за одобрение бе първите кандидатствали печелят.


До два месеца търговците от Търговския център в Асеновград трябва

До два месеца търговците от Търговския център в Асеновград трябва ...

......... за промяна в някаква посока, след ремонта, местната управа е готова да преговаря и да ги обсъди. За момента не е ясна сумата, която ще бъде необходима за извършване на ремонтните дейности. Обновени ще бъдат и част от стълбите, от страната на пощата, които се явяват подход към подплощадното пространство.


"Аз лично, към някои общини имам резерви. Смятам, че в ...

......... прилагане на допълнителни стимули, като например, намаляване размера на данъците за домакинствата, в които не се ползва твърдо гориво за отопление. Според кмета, тази политика не би била ефективна, защото няма метод, чрез който да се установи и докаже, че стимулираните по този начин семейства наистина изпълняват условията на договорката.Повече от 23 500 000 лева са инвестирани в саниране

Повече от 23 500 000 лева са инвестирани в саниране ...

......... също са заведени в Националния регистър, където чакат отпускане на средства. При евентуално ново финансиране, със собствениците на заведените в регистъра сгради, по реда на постъпването им, трябва да бъдат сключени договори и съответно - да бъдат санирани. В момента няма яснота за предстоящо финансиране и нов прием на документи.


Разрешен е казусът с поставената от частно лице незаконно бариера

Разрешен е казусът с поставената от частно лице незаконно бариера ...

......... че освен всичко, бариерата е била и без нужните документи. Отправена е втора препоръка, от страна на общината и преди няколко дни съоръжението е било премахнато изцяло. Няма как, обаче, асеновградчанинът позволил си да "окупира" общинска собственост, да бъде проконтролиран дали ще постави бариерата трети път, коментираха от местното ръководство.


Община Асеновград е безсилна в решаването на казуса със заградения

Община Асеновград е безсилна в решаването на казуса със заградения ...

......... докладна до Общински съвет-Асеновград, като чрез нея настояват на редовното заседание на асеновградските съветници, което ще се състои на 19.12.18 г., да бъде взето решение, с което да се възложи незабавно започване на отчуждителни процедури. Районна прокуратура-Асеновград също се е заела със случая и започва проверка за установяване на самоуправство.


Коледни бонуси за общинските служители в Асеновград няма да има

Коледни бонуси за общинските служители в Асеновград няма да има ...

......... в общината, са от икономии. "Но те в никакъв случай не са в размер на една заплата или нещо подобно. Става въпрос за около 10%, като няма да бъдат раздавани сега - покрай Коледа", обясни кметът Караиванов. Припомняме, че общо назначените в общинската администрация на Асеновград служители са 163 души.


Над 300 книги за една година прочете 11-годишно момиче от

Над 300 книги за една година прочете 11-годишно момиче от ...

......... а изводът който Ъшъл си е направила, след като я прочела, е, хората трябва да бъдат по-добри един към друг и да се подкрепят. Наградата на носителката на титлата "Читател на годината" е празнуване на рождения й ден в асеновградската библиотека. Гости на рожденичката бяха нейните съученици, преподаватели и приятели.Разрушеният паметник на културата в Асеновград - къщата на улица

Разрушеният паметник на културата в Асеновград - къщата на улица ...

......... №14 е един от тях. Тя е архитектурно-строителен паметник на културата с предварителна категория „ансамблово значение” и съгласно Закона за културното наследство сградата запазва своя статут и категория на архитектурно-строителна недвижима културна ценност, с категория "местно значение". Обектът попада в групов паметник на културата Хълм „Свети архангели” в „Метошка махала”.


Четири благородни каузи, извършени в Асеновградско, бяха наградени в конкурса

Четири благородни каузи, извършени в Асеновградско, бяха наградени в конкурса ...

......... съхранението на културно-историческото наследство в региона. "С всяка изминала година нараства доброволчеството в Асеновград и все повече хора се включват в благотворителни каузи и инициативи, даряват доброволен труд и изразяват морална подкрепа.", каза директорът на асеновградската библиотека - Милена Марковска по време на официалното връчване на наградите за доброволческа инициатива.


Млади и вече утвърдили имената си предприемачи от Асеновград и

Млади и вече утвърдили имената си предприемачи от Асеновград и ...

......... за терапия в Турция; дарявани са пари за Ева Чолакова и за деца на загинали авиатори и по повод още много други каузи. Освен това, "Съюз на предприемачите-Асеновград" е разкрил Фонд за подпомагане на талантливи деца и нуждаещи се хора от общината, чрез който целогодишно се подпомагат именно такива малчугани.


Пореден абсурд в Асеновград. Имот - зелена зона, заради който

Пореден абсурд в Асеновград. Имот - зелена зона, заради който ...

......... да бъде запазена за обществено ползване, казва председателят на инициативния комитет Мария Аврионова. Дали местната власт е безсилна по отношение по казуса, или причината е друга и дали поредната зелена площ в Асеновград ще бъде унищожена и застроена така, както се отсичат и десетки дървета в града, предстои да разберем.


Безплатно в рамките на утрешния ден ще могат да разгледат

Безплатно в рамките на утрешния ден ще могат да разгледат ...

......... За посрещането му от Общинско предприятие „Туризъм“ са подготвили изненада, с която да отбележат повода и да зарадват щастливеца. В аванс от там издадоха, че част от подаръците са луксозни сувенири, традиционният станимашки мавруд и специална значка с емблемата на храм “Света Богородица Петричка”, разположен именно в НПК Асенова крепост.Стажът „Стани депутат за един месец“, организиран от младежката стрруктура

Стажът „Стани депутат за един месец“, организиран от младежката стрруктура ...

......... за реализирането й Младежкото обединение в БСП–София разчита на времевия и човешкия ресурс, като и менторите, и стажантите участват на доброволни начала. Ръководители на асеновградчанина Рамадан Ахмедов в стажа му през изминалия месец бяха народните представители Теодора Халачева (най-младият народен представител в 44-то Народно събрание), Стоян Мирчев и Георги Стоилов.


Четири манастира, около 40 църкви, близо 200 параклиса, седем аязмени

Четири манастира, около 40 църкви, близо 200 параклиса, седем аязмени ...

......... намира аязмото. Още един интересен факт, описан в „Земя благословена“, е параклис, наречен „Света Берекетница“. Той е разположен в село Добралък, община Куклен. Мирчев подчерта, че светица с такова име няма, но въпреки това, местните от селото се събирали край храма по традиция или на Гергьовден, или на Голяма Богородица.


Община Асеновград осигурява работа на близо 150 лица с увреждания.

Община Асеновград осигурява работа на близо 150 лица с увреждания. ...

......... площи в Асеновград. Проектът започва този месец. В началото на новата 2019 г. ще бъде поставен старт и на реализацията на още една проектна идея. Работа ще бъде осигурена на други 50 лица с увреждания, които са жители на асеновградска община. Засега не се съобщава какви функции ще изпълняват назначените.


Идея за изграждане на нови социални жилища възнамерява да реализира

Идея за изграждане на нови социални жилища възнамерява да реализира ...

......... социално изключване. За такива се считат лица, чийто среден доход на член от семейството за предходната календарна година е по-нисък от законноустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната. Условие за пребиваване в новата социална жилищна сграда ще бъде настаняването да е за срок не по-голям от три години.


Коледните светлини в Асеновград и елхата, обляна в цветове, ще

Коледните светлини в Асеновград и елхата, обляна в цветове, ще ...

......... библиотека - Празничен концерт на формация „Детска песен Надежда Хвойнева”, „Големите гайди” и танцов ансамбъл „Станимака”. 24 декември /понеделник/ - 11.30 ч. - централен площад - Празничен концерт на танцова формация „Етноритъм”. 31 декември /понеделник/ - 23.00 ч. - централен площад - Новогодишна наздравица с оркестър „Паскалев бенд”. Празнични илюминации.


Повече от 30 сантиметра е снежната покривка в асеновградското село

Повече от 30 сантиметра е снежната покривка в асеновградското село ...

......... от миналия сезон резерв, е около 100 тона пясъчно-солна смес. Училищата в общината, отопляващи се с газ, имат необходимото количество за зимния период. Отоплението на ОУ „Свети Климент Охридски“ в село Златовръх и ОУ „Отец Паисий“ в Тополово се осъществява чрез твърдо гориво, като за тях също е подсигурено такова.


Асеновградчани организират пореден импровизиран протест днес. Недоволството на гражданите е

Асеновградчани организират пореден импровизиран протест днес. Недоволството на гражданите е ...

......... своевременно се подновяват и изсъхнали, липсващи или счупени такива. В края на жалбата си, гражданите посочват, че пряко отговорните лица следва да бъдат „назовани и персонално санкционирани“ За да изразят недоволството си от случващото се асеновградчани се събират на протест пред сградата на общината днес (29.11.18 г.) в 09:00 ч.


Близо 6 779 317 лева ще инвестира община Асеновград за

Близо 6 779 317 лева ще инвестира община Асеновград за ...

......... пространства, в които ще се изградят нови площадки за игра. Ще бъде поставено парково осветление и ще се обновят алеите. Средствата, които ще се похарчат за ДГ „Пролет“, са в размер на близо 1 258 000 лева с ДДС, а за ДГ „Зорница“ - 1 305 000 лева с ДДС.


Спокойна обстановка в някои от асеновградските села отчитат мобилни полицейски

Спокойна обстановка в някои от асеновградските села отчитат мобилни полицейски ...

......... същите зони, мобилните екипи следят и за нередности и нарушения по платната на пътя, маркировката и знаковото стопанство, с цел уведомяване на съответните отговорници (стопани) на пътната мрежа. Осъществява се и контакт с едрите земеделски производители в различните райони, с цел извършване на проверка на притежаваната от тях селскостопанска техника.


Срутиха „Караджовата къща“ в Асеновград, вписана в списъка с паметниците

Срутиха „Караджовата къща“ в Асеновград, вписана в списъка с паметниците ...

......... мястото на „Караджовата къща“ в Асеновград засега не е ясно. Екипът на Actualno.com отправи запитване до градската управа и веднага, след като бъде обявено становище по казуса, ще Ви информираме. В постовете си из социалната мрежа асеновградчани се питат дали същата съдба ще последва и останалите паметници на културата в града.


Почистването на дъждоприемните шахти в Асеновград през следващите 12 месеца

Почистването на дъждоприемните шахти в Асеновград през следващите 12 месеца ...

......... ситуации, при които се налага спешно отваряне на шахти при проливни дъждове и възстановяване на шахтите в рамките на два часа, след спиране на дъжда. „КМД“ е класирана на първо място, с решение на комисия, разгледала офертите на 07.11.18 г., като тази фирма е била единственият допуснат в процедурата участник.


Умишлено ли се запалват съдове за смет в Асеновград? Или

Умишлено ли се запалват съдове за смет в Асеновград? Или ...

......... Не са редки и случаите на пламнали заради изхвърлена, но недостатъчно добре загасена пепел от печки на твърдо гориво. И независимо, че контейнерите са метални, огънят все пак нарушава покритието им. Дали ще има, или не, заловени и глобени за палежите на съдове за смет в Асеновград, предстои да разберем.


Подозират във финансова измама директор и счетоводителка на асеновградско школо.

Подозират във финансова измама директор и счетоводителка на асеновградско школо. ...

......... препоръките, отправени от отдел „Вътрешен одит“, какви са установените конкретни нарушения и какви ще са последствията за Юсеинбаш и вече бившата счетоводителка, в случай, че съмненията се оправдаят. От РУО-Пловдив заявиха, че становище по темата могат да изразят от община Асеновград, но от местната управа отговориха, че информацията е конфиденциална.


С пари от „Резерва за непредвидени и неотложни разходи“ ще

С пари от „Резерва за непредвидени и неотложни разходи“ ще ...

......... процес, тъй като са взети необходимите мерки за това. Понеже е належащ ремонтът, той се извършва в този период от време, независимо, че учениците посещават училището.“, поясни директорът на ОУ „Панайот Волов“. Сумата от близо 11 000 лева бе гласувана единодушно в местния парламент в Асеновград, с 28 гласа „За“.


За последните шест години не е имало нито една, в

За последните шест години не е имало нито една, в ...

......... съдове за съхранение на отпадъците (контейнери, кофи и други); събиране, включително и разделно, на битовите отпадъци и транспортирането им до депа; проучване, проектиране, изграждане, поддържане и експлоатация, закриване и мониторинг на депата и други инстлации, включително обезвреждане; почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и други теритоии за обществено ползване.


Асеновградчанка осъди 70-годишен шофьор, който я блъсна с колата си

Асеновградчанка осъди 70-годишен шофьор, който я блъсна с колата си ...

......... че е пенсионер поради заболяване и пенсията му е близо 180 лева. Живее със съпругата си. Тя също е пенсионер и месечният й доход е в размер на малко над 250 лева. Общинските съветници на Асеновград бяха единодушни в мнението си по казуса, че следва да бъде опростено задължението на асеновградчанина.


Продават стария автобус, който досега се ползваше от Спортен клуб

Продават стария автобус, който досега се ползваше от Спортен клуб ...

......... похарчена за целта, е в размер на 40 000 лева. На този етап старият автобус стои неизползваем в двора на бившия тютюнев комбинат. Целта на решението за продажба е превозното средство да не бъде изоставено да корозира и да се разпада и след време да бъде предадено на вторични суровини.


Асеновградчанин постави бариера за ползване на паркоместа върху общински парцел.

Асеновградчанин постави бариера за ползване на паркоместа върху общински парцел. ...

......... Асеновград, на която все още се чака отговор и реакция. От пресцентъра на градската управа коментираха за Actualno.com, че все още комисия не е извършила проверка по случая. Едва след инспекцията, общината ще излезе със становище по проблема. Екипът ни ще продължи да следи случая и ще ви информира своевременно.


„Монаси е имало и ще продължават да съществуват. Монашеството е

„Монаси е имало и ще продължават да съществуват. Монашеството е ...

......... вяра. Книгата на доцент Пламен Славов е научен труд, но в нея специално внимани заслужава фактът, че към днешна дата православните монашески общонсти в 20-те манастира, подчинени на Светия синод на Вселенската патриаршия, продължават да живеят по начина, по който са наследили уставите на първите монашески общества в православната традиция.


Остарялата водопроводна система е една от причините за зачестилите аварии

Остарялата водопроводна система е една от причините за зачестилите аварии ...

......... на канализационните тръби. Защо само в определени части от града? Защото проектантите са преценили, че има нужда от корекция в конкретни зони, които да отвеждат водата до пречиствателната станция. И понеже от квартал „Изток“ тя се придвижва по гравитационнен път, там, не е сменена канализацията.", обясни в заключение инженер Кавалджиев.


Точно 123 000 лева е похарчила община Асеновград за последните

Точно 123 000 лева е похарчила община Асеновград за последните ...

......... тротоари на улица „Захария“ (пред ОУ „Панайот Волов“ и ДГ „Радост“). В село Тополово ще бъде извършено баластриране и направа на бордюри на улиците „Богомилска“ и „Речна“. В Боянци е планирано отводняване на улица „Рила“, а в Мулдава ще бъде преасфалтирана улица „Тракия“ и също ще бъдат изградени бордюри там.


Възстановка на автентично

Възстановка на автентично "забиране" на кумове и сватове при българска сватба ...

......... в читалището в Асеновград бяха асеновградчани от различни възрасти. Заедно с актьорите на сцената, близо час и половина се забавляваха и деца, тийнейджъри и възрастни. Целта на инициативата на Народно читалище "Родолюбие" бе да се покаже пред гражданите доброто съжителство и толерантността между българския, турския и ромския етноси в Асеновград.


Обявиха старт на процедурата за транспортни фирми, които да изпълняват

Обявиха старт на процедурата за транспортни фирми, които да изпълняват ...

......... за пътуващите, които ежедневно се товарят с този разход“, каза пред медии кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов. Той бе категоричен, че общинска администрация ще продължи да извършва проверки по изпълнение на договорите с фирмите, които извършват транспортната услуга към настоящия момент, и контролните органи ще бъдат непримирими, ако установят нарушения.


Акция за прочистване короните на дърветата по места, в които

Акция за прочистване короните на дърветата по места, в които ...

......... капково напояване в Градския парк, там ще бъдат оформени и цветни зони. Междувременно стана ясно, че община Асеновград вече има договор за доставка на растителност и изпълнява ангажиментите, които е поела към гражданите, за безплатно предоставяне на фиданки. Дървета ще се раздават на асеновгрдачаните, които са подали молби през пролетта.


Лаборатория за марихуана в туристически комплекс край Асеновград бе разкрита

Лаборатория за марихуана в туристически комплекс край Асеновград бе разкрита ...

......... ареста за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство и разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура–Асеновград. Припомняме, че само преди месец полицаи разбиха сушилня за канабис в асеновградското село Горнослав. Тогава задържани за до 72 часа бяха баща и син, съответно – на 61 г. и 31 г.


Над 80 броя нови тела за улично и парково осветление

Над 80 броя нови тела за улично и парково осветление ...

......... две прекъснати успоредни линии, съгласно нормативните изисквания на светофарните уредби. Това е осъществено на улиците „Александър Стамболийски“ (до ОУ „Петко Каравелов“), „Цар Иван Асен II“ (до ОУ „Христо Ботев“), „Христо Ботев“ (до ОУ „Отец Паисий“), „Съединение“ (до ДГ „Дружба“) и „6-ти януари“ (в близост до Дома за хора с увреждания).


Протестът срещу цените на горивата не трогна асеновградчани. Едва двайсетина

Протестът срещу цените на горивата не трогна асеновградчани. Едва двайсетина ...

......... оправдаха, че организацията не е била на ниво и информацията не е достигнала до тях.     По-късно част от присъстващите на импровизирания протест в града на Иван Асен тръгнаха към Пловдив. Те се включиха към демонстрациите там, след като повече от 40 минути нямаше активност, от страна на Асеновград.


Засега не се очаква община Асеновград да изгради видеонаблюдение на

Засега не се очаква община Асеновград да изгради видеонаблюдение на ...

......... неизправни осветителни тела на обществени места в Асеновград, както и какви мерки ще бъдат предприети за отстраняване на тези проблеми, от администрацията посочиха, че всеки сигнал се проверява. От градската управа уточниха, че своевременно се отстраняват причините и последиците от възникнали проблеми, свързани с нарушено осветление на територията на общината.


Общо 14 нови полицейски служители са назначени към 01.11.18 г.

Общо 14 нови полицейски служители са назначени към 01.11.18 г. ...

......... Припомняме, че провеждането на конкурса и назначаването на още полицаи в РУ-Асеновград е в резултат от поетите ангажименти на МВР към гражданите и местната власт в града за опазване на обществения ред, във връзка с миналогодишните протести, възникнали заради сблъсък между български и ромски деца край асеновградскя язовир „40-те извора“.


Среща за безработни или заети лица с идея за стартиране

Среща за безработни или заети лица с идея за стартиране ...

......... утре, като ще бъде безплатна за гражданите. Тя е част от проект „Насърчаване на предприемачеството в Южен централен район“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Инициатор е Дирекция Бюро по труда-Асеновград и в нея може да участва всеки, който иска да развива самостоятелна стопанска дейност, без значение от сферата.


Проблеми и добри практики в читалищната дейност обсъдиха по време

Проблеми и добри практики в читалищната дейност обсъдиха по време ...

......... на миналото, настоящето и бъдещето. Затова се опитваме да обхванем по възможност по-голяма част от сферите на социалните значимости в живота, за да можем да подпомогнем децата, младежите и възрастните. Защото всички имаме нужда от внимание и развитие.“, каза в заключение председателят на Народно читалище „Родолюбие“ в Асеновград – Мариана Дафчева.


Петима души, изхвърляли отпадъци на нерегламентирани за целта места в

Петима души, изхвърляли отпадъци на нерегламентирани за целта места в ...

......... за животни, пространството зад варовия завод, както и в зоната на мюсюлманските гробища, разположени в квартал „Долни Воден“. Сред най-уязвимите е и улица "Миньор", край ромската махала "Лозница" и новия гробищен парк. Към този момент, пространството там е изчистено, но по принцип се натрупва с отпадъци с изключително бързи темпове.


Директорка на асеновгрдаско основно училище има предложение учебното заведение да

Директорка на асеновгрдаско основно училище има предложение учебното заведение да ...

......... посредством организиране на извънкласни занимания; ползване на поощрения и дребни награди; подобрена материална база и други. Очаква се изключителен резултат в тази насока да реализира и идеята на директорът Атанаска Темелкова - ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград да се превърне в обединението до 10-ти клас, с придобиване на професионална квалификация.


Жители на асеновградското село Тополово се вдигат на протест утре.

Жители на асеновградското село Тополово се вдигат на протест утре. ...

......... планира блокиране на пътя. Тополово е едно от най-големите и най-населени села в община Асеновград, в което има училище и детска градина, а населението наброява повече от 3 000 души. В подкрепа на исканията на жителите е съставена и подписка, в която до момента са се подписали над 500 човека.


Зимата пристигна тихомълком в Родопите, късно снощи. Едно от най-високопланинските

Зимата пристигна тихомълком в Родопите, късно снощи. Едно от най-високопланинските ...

......... до особено високи стойности. Напротив, жителите на Манастир се радват на моментите от различните сезони в годината, защото всеки един от тях им носи наслада. Пролетта всичко е разцъфнало в цветове, лятото и зеленината успокояват духа и съзнанието, есента обагря целия балкан, а зимата там се сбъдва истинска приказка.  


Приходи в размер на близо 66 000 лева от работата

Приходи в размер на близо 66 000 лева от работата ...

......... заплати на персонала, консумативни материали - стойки за чадъри, батерии, душове, почистващи препарати, бавен хлор, гориво, електроенергия, обратна вода, питейна вода, физическа охрана. Извършен бе и текущ ремонт, при който се подмениха всички тръби, захранващи басейните с минерална вода. Микробиологичен анализ на водата се извършваше на всеки 10 дни.  


50 000 лева са необходими за ремонт на покрива на

50 000 лева са необходими за ремонт на покрива на ...

......... Пожарната в Асеновград вече е заявило необходимостта от спешни ремонтни дейности на покрива пред ангажирания с това орган – РДПБЗН-Пловдив, който изма изготвена количествено-стойностната сметка. В момента се изчаква отпускането на средства от бюджета на МВР за извършване на планирания ремонт, който ще започне ведна след като бъде осигурено финансирането.


Два са вариантите, чрез които най-после може да заработи репатриращият

Два са вариантите, чрез които най-после може да заработи репатриращият ...

......... и остава само да се монтират и да се пусне електричеството. Това може да се случи за около седмица, но е преценено, че след като няма да се ползва към момента, не е нуждано да се пуска в експлоатация, защото ще се наложи наемане на охрана, без да постъпват приходи.


Ремонтирани, укрепени и обезопасени са около 20 детски площадки на

Ремонтирани, укрепени и обезопасени са около 20 детски площадки на ...

......... до края на този месец всички ремонти по детските площадки ще бъдат завършени. Караиванов издаде в аванс, че в новата Инвестиционна програма за 2019 г. може да се заложи и изграждане на нова детска площадка за квартал „Изток“ и това, че се обмисля поставяне на видеонаблюдение на зоните за игра.


Работна група, която ще следи и санкционира нарушители, изхвърлящи отпадъци

Работна група, която ще следи и санкционира нарушители, изхвърлящи отпадъци ...

......... Асеновград, по отношение на взаимодействието между двете институции. На този етап са поставени предупредителни и забранителни табели в различни зони, в които напоследък се образуват сметища. Въпреки това, отпадъци продължават да се изхвърлят на нерегламентирани места, а Община Асеновград периодично ги почиства за сметка на таксите, които гражданите плащат ежегодно.


Заради недостиг на средства в дела на чистотата в общинската

Заради недостиг на средства в дела на чистотата в общинската ...

......... сметоизвозването. На този етап, събираемостта в Асеновград е около 70%. „Няма да престанем да събираме отпадъците, дори ако е необходимо да включим собствени средства, но апелът ми към гражданите е да се издължат на Общината, за да не се налага да пристъпваме към тази сметка.“, каза в заключение доктор Караиванов.


Два варианта се обмислят, относно ремонтирането на разрушения път до

Два варианта се обмислят, относно ремонтирането на разрушения път до ...

......... затова сега се налага Общината да изготви нов проект. Караиванов съобщи, че градската управа е предприела мерки и по друг важен проблем, свързан с манастира „Света Петка“, а именно - изграждане на водопровод до храма. Финансиране на проектите за водоснабдяване и за пътя до Обителта ще бъде търсено от държавата.


Подменят стария водопровод на булевард „България“ в Асеновград. Счита се,

Подменят стария водопровод на булевард „България“ в Асеновград. Счита се, ...

......... Община Асеновград ще поеме агажимента за възстановяване на пътната настилка. Друга зона с подобен проблем е част от улица „Христо Ботев“ в Асеновград. „Тук ще се изчака обследването на специалистите и тогава ще стане ясно дали е необходимо допълнително зониране, ремонт на възлови кранове или друго.“, обясни кметът на Асеновград.


Пет са възникналите пътнотранспортни произшествия с участието на велосипедисти в

Пет са възникналите пътнотранспортни произшествия с участието на велосипедисти в ...

......... ежедневно. Мерките, които са предприети, с цел намаляване на инцидените с велосипедисти в Асеновград, а и в цялата пловдивска област, са разяснителни кампании, информация до средствата за масово осведомяване, беседи в училища и детски градини, както и активен контрол при нулева толерантност, съгласно ЗДвП, спрямо водачите на МПС и ППС.


Местят Районен съд-Асеновград в нова сграда. След като бъде извършен

Местят Районен съд-Асеновград в нова сграда. След като бъде извършен ...

......... санитарните помещения. Съществуващата каменна облицовка на вътрешните стени ще бъде запазена в автентичния й вид. Преди около година бе обявена същата обществена поръчка, но порадли липса на достатъчно кандидати, тя бе прекратена. Желаещите да участват в конкурса сега, имат време да го направят до 17:00 ч. на 09.11.18 г. (петък).


Моторист пострада при катастрофа на пътя между Асеновград и село

Моторист пострада при катастрофа на пътя между Асеновград и село ...

......... Пострадалият моторист е откаран в болница и е без опасност за живота. Причините за инцидента все още се изясняват. Движението на моторни превозни средства между Асеновград и Бачково бе блокирано и в двете посоки за известно време, но към този час пътните платна са освободени и се преминава без ограничение.


Нов вид пътна помощ вече се предлага в Асеновградско. Иновацията

Нов вид пътна помощ вече се предлага в Асеновградско. Иновацията ...

......... на пътя Асеновград – Пловдив. Закъсал лек автомобил „Мерцедес“ със старозагорска регистрация бе теглен от каруца. Видеото е публикувано в социалната мрежа от Атанас Видев. То предизвика редица шеговити коментари от рода на „Този път става все по-европейски“. Други, пък, се възмущаваха заради експлоатацията на коня. Сподели с товите приятели


Бивш полицай, а по-късно - общински служител от Асеновград, е

Бивш полицай, а по-късно - общински служител от Асеновград, е ...

......... е с по-ниска степен на обществена опасност. И още – предметът на престъплението не представлява огнестрелно оръжие, боеприпаси, взривни, отровни или наркотични вещества, бойна и друга специална техника. Според законовата процедура, преписката е предадена на началника на РУ на МВР в Асеновград, който да определни стойността на глобата за провинението.


Близо 250 000 лева са необходими за укрепване на свлачището,

Близо 250 000 лева са необходими за укрепване на свлачището, ...

......... свличане на земна маса, посочиха от Община Асеновград. Зоната е обозначена чрез чували с пясък, предпазни ленти и метални предупредителни платна, като движението се наблюдава и регулира денонощно от полицейски служители. Забраната за преминаване през участъка на моторни превозни средства, с тегло над 3 тона, все още е в сила.


Път, или по-точно липса на такъв, отблъсква туристи край село

Път, или по-точно липса на такъв, отблъсква туристи край село ...

......... планиран ли е ремонт на проблемния участък, приблизително в какъв размер ще е необходимият финансов ресурс за ремонт. И още – коя е фирмата, ангажирана със сметосъбирането в района, през какъв период от време се извозват отпадъците от тази зона и би ли имало възможност това да се случва по-често.


Колоездач на 36 г. загина при пътен инцидент в Асеновград

Колоездач на 36 г. загина при пътен инцидент в Асеновград ...

......... на на улица "Цар Иван Асен ІІ" от лек автомобил "Мерцедес". Мъжът е починал на път за болница. Автомобилът е управляван от шофьор на 59 г. Извършен е оглед, като местопроизшествието е запазено и посетено от служителите на реда, а причините около инцидента все още са в процес на изясняване.


Отново в „път без изход“ за моторните превозни средства се

Отново в „път без изход“ за моторните превозни средства се ...

......... бъде съгласувана с Пътна полиция, Знаково стопанство и с Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като граничещата с „Хан Крум“ улица „Цар Иван Асен II“ е част от републиканската пътна мрежа. А последната дума за окончателния вид на Генералния план за организация на движението в Асеновград е на Общинския съвет в града.


Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград. Той ще е

Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград. Той ще е ...

......... изпит по програмиране, който е и приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет. Безплатният курс може да премине в две форми на обучение – присъствена или онлайн. Инициативата е на Софтуерния  университет, в партньорство с Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, чиято зала се ползва безвъзмездно за провеждане на обучението.


Домакин на фестивала „Кино за пътешественици” ще бъде Асеновград, в

Домакин на фестивала „Кино за пътешественици” ще бъде Асеновград, в ...

......... - 75 минути - 22.11.18 г. - „Исландия навендъж“ - 70 минути. През идното лято организаторите на феста планират да създадат ретро кино за автомобили. Идеята издаде в аванс пред Actualno.com Георги Сердарев. Но за реализиране на инициативата тепърва ще се водят преговори за място и техническо изпълнение на проекта.