Пътуваме до село Косово. То е разположено сред китната Родопа

Пътуваме до село Косово. То е разположено сред китната Родопа ...

......... Врата постоянните местни жители са 12 на брой. Селото с най-многобройно население в Асеновградско е Тополово. То може да се гордее с голяма численост на местното население от 2 700 души. Всички тези интересни факти за живота в китното родопско село разказа за Actualno.com екскурзоводът Ивайло Мирчев, който ни предостави и снимките.


30-годишен мъж е с опасност за живота, след катастрофата от

30-годишен мъж е с опасност за живота, след катастрофата от ...

......... задържан дежурният кантонер, който е на 60 г. Той е тестван с дрегер, който отчел наличие на 1,8 промила алкохол в издишания въздух. Тестът за алкохол на машиниста на влака е отрицателен. Разследването по случая продължава Районна прокуратура-Асеновград. Предстои да бъдат изяснени точните обстоятелства и причини за възникване на инцидента.


С тематичен театрален етюд, вграждане на капсула на времето и

С тематичен театрален етюд, вграждане на капсула на времето и ...

......... празника бе вграждането на капсулата на времето. В нея своите послания за бъдещите поколения, както и снимки с дата 11.11.19 г. оставиха десетки асеновградчани. Капсулата бе вградена в специално приготвен за целта отвор в една от стените на двора на Етнографската къща и ще бъде отворена точно след 30 години.


"Предстои ни един 4-годишен мандат, изпълнен с отговорности и трудности. ...

......... ще е ангажиран с ресор „Строителство“. Доктор на икономическите науки Теньо Манолов ще отгваря за финансите и проектите. А отговорност на инженер Петър Петров ще бъде комуникацията с жителите и представителите на властта в населените места в община Асеновград. Той преди провеждането на изборите той бе кмет на село Златовръх.


Почистването на дъждоприемните шахти в община Асеновград през следващите 12

Почистването на дъждоприемните шахти в община Асеновград през следващите 12 ...

......... с ДДС, като освен в Асеновград, дъждоприемни шахти ще бъдат почиствани и в селата Тополово, Леново, Мулдава, Козаново, Конуш, Нареченски бани, Бачково и Червен. Изпълнителят е избран по критерий "най-ниска цена", като фирмата е била единствен кандидат за извършване на услугата, въпреки удължаване на първоначалния срок за подаване на оферти.


Договор за срок от една година за почистване на общински

Договор за срок от една година за почистване на общински ...

......... трябва да държи на разположение две дежурни хигиенистки за измиване на всички коридори в сградата на общината, периодично почистване на санитарно-хигиенните възли, почистване на залите в сградите преди и след провеждане на мероприятия в тях, почистване на непредвидени замърсявания до пълното им отстраняване във всички помещения, обект на обществената поръчка.



Повече от 57 200 лева без ДДС или около 69

Повече от 57 200 лева без ДДС или около 69 ...

......... метална шина за укрепване в горната част на оградата в размер на 370 метра. Срокът за изпълнение на поръчката не трябва да е по-дълъг от 30 календарни дни за всеки обект, след възлагане. Фирмата изпълнител на тази поръчка е асеновградска и е избрана по критерия, че е предложила най-ниска цена.


Касиране на изборите в асеновградското село Конуш поиска официално кандидатът

Касиране на изборите в асеновградското село Конуш поиска официално кандидатът ...

......... да не са, но аз искам да се извърши проверка, за да стане ясна истината", каза в заключение Гурдев. Жалбата на кандидата на БДС "Радикали" е разгледана от ЦИК и е препратена по компетентност до Административен съд-Пловдив. Датата, за която е насрочено заседание от делото по казуса, е 14.11.19 г.


Новият общински съвет в Асеновград е с промени в състава.

Новият общински съвет в Асеновград е с промени в състава. ...

......... Донева. Тогава общинските съветници и новоизбраният кмет ще положат клетвата си, че ще работят в името и за благото на Асеновград. На това заседание ще бъде избран и председател на местния парламент. То ще се състои в сградата на общината в зала 601, като е със свободен достъп за граждани.


Конкурс по повод  Световния ден на доброволеца - 5 декември

Конкурс по повод  Световния ден на доброволеца - 5 декември ...

......... за целта следва да се попълни формуляр на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград. Предложения се приемат до 03.12.19 г. на e-mail: [email protected] Наградите ще бъдат обявени на 09.12.19 г. на специална церемония. Организатори на конкурса са община Асеновград, Градска библиотека ”Паисий Хилендарски” и „Национален алианс за работа с доброволци”.


Спешно асеновградчани набират средства за 19-годишно момиче, страдащо от бъбречна

Спешно асеновградчани набират средства за 19-годишно момиче, страдащо от бъбречна ...

......... позитивно момиче и е била много активна в училищните инициативи и дейности. Средства в помощ за лечението на момичето се събират чрез кутии, поставени в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" в Асеновград, дюнер "Хабиби", салон "Писи-Хиша" и в кафене „Стела”. Банковата сметка за дарения е следната:0000000026459864Валута: EURIBAN: BG26STSA93000026459864BIC: STSABGSF



Дългогодишният учител от Асеновград Ани Шенкова се свърза с екипа

Дългогодишният учител от Асеновград Ани Шенкова се свърза с екипа ...

......... ето пак Велможата Караиван Аслан препаса червен пояс и се готвеше със своята кохорта да яхне още четири години власт. А ти, читателю, мисли!!!!! Чудното съоръжение барбекю-пещ, престояло 30 години във въздуха, появяваща се стая... Чудесата не свършват до тук…. Шахразада /Всяка прилика с действителни лица и ситуации е случайна!/


Предизборната кампания в Асеновград за тазгодишните местни избори премина спокойно,

Предизборната кампания в Асеновград за тазгодишните местни избори премина спокойно, ...

......... Маринов. Той се появи на плакат с лозунг "Аз ще гледам келепира, вий си гледайте сеира!". Валентин Маринов беше абсолютно независим кандидат за кмет на община Асеновград, а номерът, под който се състезаваше, бе 00. Идеологията, с която агитираше асеновградчани бе, че "купуването и продаването на гласове е политическа далавера".


Протоколите сочат, че гражданите в по-голямата част от Асеновград и

Протоколите сочат, че гражданите в по-голямата част от Асеновград и ...

......... избирателите в селата Бачково, Добростан, Жълт камък, Златовръх, Леново, Мостово, Мулдава, Новаково, Нови извор, Стоево и Три могили. С Емил Караиванов е получил повече гласове в Бор, Боянци, Врата, Горнослав, Долнослав, Избеглии, Козаново, Конуш, Нареченски бани, Орешец, Патриарх Евтимово и Червен. В село Тополово пък силите между двамата са изравнени.


Окончателните резултати от балотажа на местни избори 2019 г. в

Окончателните резултати от балотажа на местни избори 2019 г. в ...

......... спечели избора в Нареченски бани, подкрепен от 232 гласоподаватели. На второто място остана Васил Куртев от ПП ГЕРБ с 217 гласа. В Тополово пък с много малка разлика кмет става Йордан Дичев от "БСП за България". Той получи доверието на 694 души срещу 668 тополовци, подкрепили Ирфан Кърмаджиев от ДПС.


Доктор Христо Грудев е новият кмет на община Асеновград. Все

Доктор Христо Грудев е новият кмет на община Асеновград. Все ...

......... като посочи, че официално изявление ще се състои идния вторник и в пресконференцията ще участват всички спечелили кметове на общини от ПП ГЕРБ в област Пловдив. Днешния изборен ден в Асеновград премина спокойно, без напрежение и без подадени сигнали за нарушения в Районната прокуратура и Общинската избирателна комисия в града.



Ниска активност на балотажа от местни избори 2019 г. отчитат

Ниска активност на балотажа от местни избори 2019 г. отчитат ...

......... гласуват. Засега не става ясно какво накара по-голямата част от асеновградчани да си останат вкъщи и да не отидат до урните, за да подкрепят единия от двамата кандидати, достигнали до балотаж. За сравнение, избирателната активност в община Асеновград към 17:00 ч. на първия тур от настоящите избори бе над 45%.


Близо 120 асеновградчани се подписаха в петиция, адресирана до различни

Близо 120 асеновградчани се подписаха в петиция, адресирана до различни ...

......... на национално ниво. Така, заедно с видео, като доказателство и с искане за предприемане на незабавни мерки, гражданите подали жалбата подписка до изпълняващия длъжността кмет на Асеновград - инженер Петър Бояджиев, отново до директора на РЗИ-Пловдив, до Министерството на здравеопазването, до Народното събрание и до премиера на България Бойко Борисов.


Втори случай на неотчетен вот в Асеновград. За това сигнализира

Втори случай на неотчетен вот в Асеновград. За това сигнализира ...

......... следва да се произнесе с решение. Ако това не се случи, може да потърсите такова, именно от ЦИК. При вариант, че и от там не обърнат внимание, следващата стъпка е сигнал до президента Румен Радев, завеждане на дело в Административен съд и дори в Европейския съд по правата на човека.


Анализът от протоколите от секционните избирателни комисии в Асеновград, след

Анализът от протоколите от секционните избирателни комисии в Асеновград, след ...

......... подкрепа), Козаново, Конуш, Нареченски бани, Нови извор, Орешец, Патриарх Евтимово, Червен, а Христо Грудев - на е с предимство в Жълт камък, Златовръх, Мостово, Леново, Мулдава (тук на сериозна подкрепа се радва кандидатът на ДПС с общо над 500 гласа), Новаково, Стоево, като Тополово и Три могили си ги поделят.


Тържественото отбелязване Деня на народните будители в Асеновград стартира още

Тържественото отбелязване Деня на народните будители в Асеновград стартира още ...

......... в от 17:30 ч. в Градската библиотека. Празниците по повод честване Деня на народните будители в Асеновград ще завърши на 11.11.19 г. Тогава в Етнографска къща от 17:30 ч. ще се състои празничното затваряне на "Капсула на времето" и ще бъде отбелязана 30-годишнината от създаването на Етнографска къща в града.


Асеновгардчанинът Никола Москов потърси екипа на Actualno.com още през месец

Асеновгардчанинът Никола Москов потърси екипа на Actualno.com още през месец ...

......... сигнал, входиран в общинската администрация, Никола заявява искане да бъде намалено нивото на бордюрите и тротоара пред къщата му, съобразено с това, на двора, който "изглежда по този начин от 30 години". Асеновградчанинът е готов да алармира за проблема и до Областна администрация-Пловдив, ако от община Асеновград не предприемат мерки.


Асеновгардчанинът Никола Москов потърси екипа на Actualno.com още през месец

Асеновгардчанинът Никола Москов потърси екипа на Actualno.com още през месец ...

......... сигнал, входиран в общинската администрация, Никола заявява искане да бъде намалено нивото на бордюрите и тротоара пред къщата му, съобразено с това, на двора, който "изглежда по този начин от 30 години". Асеновградчанинът е готов да алармира за проблема и до Областна администрация-Пловдив, ако от община Асеновград не предприемат мерки.


Вече има избрани и кметове на кметства в някои от

Вече има избрани и кметове на кметства в някои от ...

......... от сутринта на изборния ден. Борислав Ангелов бе единствен кандидат там и бе преизбран със 190 гласа (96,68%). В урната в село Леново е имало и 15 бюлетини, отбелязани с „Не подкрепям никого”. В някои от асеновградските села, на които населението е под минималното изискване, ще бъдат назначени кметски наместници.


Мандатите в местния парламент на Асеновград вече са разпределени, след

Мандатите в местния парламент на Асеновград вече са разпределени, след ...

......... Юсъф Аптиш, Селим Емин, Айсин Кюлджю, Нуретин Тасим. От „НФСБ (ВМРО-БНД)” влизат Милко Милков, Апостол Тименов и Илия Кендев, а от БДС „Радикали” – Георги Запрянов, Антон Джиголинов и Драгомир Георгиев. Двамата представители на „Демократична България - Обединение” в местния парламент на Асеновград ще бъдат Мариян Велев и Дамян Борисов.


С 33,06% кандидатът за кмет на Асеновград от ГЕРБ доктор

С 33,06% кандидатът за кмет на Асеновград от ГЕРБ доктор ...

......... от 700 избиратели. След тези резултати доктор Христо Грудев и доктор Емил Караиванов ще се изправят за втори път един срещу друг на балотаж. Те се срещнаха в същата ситуация и на местните избори през 2011 г., когато кандидатът на БСП надделя над този, от ГЕРБ с около 230 гласа.


Изобретателни бяха тази година някои от партиите и техните симпатизанти

Изобретателни бяха тази година някои от партиите и техните симпатизанти ...

......... по този начин се подвеждат гражданите. От БСП-Асеновград също не останаха безучастни, като създадоха събитие във Facebook с име "Местни избори ГЛАСУВАМЕ ЗА НОМЕР 56". Така, всеки потребител, тагвайки се, че ще присъства на събитието, го публикува автоматично в социалната мрежа и по този начин реално агитира за конкретната партия.


Хора, които не разбират български език масово гласуват в Асеновград

Хора, които не разбират български език масово гласуват в Асеновград ...

......... като членът на СИК вече е преместен на друга позиция - няма да сгъва и подава бюлетини на гласоподавателите. Най-висока избирателна активност в Асеновградско към 13:00 ч. е имало в Дом за възрастни с физически увреждания - над 63%, а най-ниска - 4% - в селата Врата и Сини връх.


Глоба заради липса на достатъчен брой тоалетни бе наложена на

Глоба заради липса на достатъчен брой тоалетни бе наложена на ...

......... За нарушението на собствениците е наложена имуществена санкция в размер на 1 100 лева, според Закона за турзма. Поставено му е минималното наказание за подобно "провинение", тъй като е налице скорошна промяна на собствеността на дружеството, стопанисващо обекта, първото нарушение е и няма настъпили щети, се обяснява в съдебния акт.


Собственичка на домашно куче бе осъдена да плати обезщетение на

Собственичка на домашно куче бе осъдена да плати обезщетение на ...

......... не са причинили невъзможност за извършване на обичайните ежедневни дейности. За размера на обезщетението са взети предвид и претърпените негативни емоции, като е изпитан страх, както и, че всички болки и страдания са били обичайни за подобни увреждания. От друга страна, не са събрани доказателства, че мъжът е предизвиквал кучето.


Авария на помпена станция

Авария на помпена станция "Катуница" остави голяма част от Асеновград ...

......... временно преустановено водоподаване бяха районът в центъра на Асеновград, в кварталите "Свети Георги" и "Запад", както и по високите части край стадион "Шипка". До вечерта водата вече беше изпълнила водопреносната мрежа в града. В заключение инженер Кавалджиев увери, че не се очаква някакво планирано спиране на водата в следващите дни.


Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще се проведат

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще се проведат ...

......... рак на гърдата досега и да не са бременни. Записвания за профилактичен преглед ще се извършват в рамките на днешния ден от 10:00 ч. до 16:00 ч. на телефон 0878 16 17 18. Организатор на инициативата е Фондация „Една от 8” по съвместна програма с "Avon" – „Бъди до мен”.


Водач на учебен автомобил предизвика катастрофа на кръстовище в Асеновград.

Водач на учебен автомобил предизвика катастрофа на кръстовище в Асеновград. ...

......... откарано с линейка за преглед в болница. Няма данни за употреба на алкохол, от страна на водачите. Движението в района е нормализирано, но шофьорите трябва да преминават с повишено внимание от мястото. По случая ще бъде взето административно отношение от служители на РУ-Асеновград, съобщиха от пресцентъра на МВР в Пловдив.


“Време е да се изправим срещу статуквото в община Асеновград.

“Време е да се изправим срещу статуквото в община Асеновград. ...

......... тук нататък. И накрая искам да кажа следното: Имаме право на глас сега! И ако не се възползваме от него, то някой друг ще го направи вместо нас! Аз не искам, сигурен съм, че и вие също не желаете да ни управлява просто някой, а управниците да заслужат поста си!"


Кувьоз №14 от благотворителната инициатива

Кувьоз №14 от благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще" вече функционира ...

......... март „затуптя” второто, което е разположено до бившия „Детмаг”, на улица „Цар Иван Асен II”, а преди две седмици бе монтирано и трето - в квартал "Долни Воден". Във всички тях асеновградчани имат възможността да оставят употребените и ненужни пластмасови капачки и по този начин да допринесат за благородната кауза.


„Всеки ден се срещам с десетки жители на нашия град и

„Всеки ден се срещам с десетки жители на нашия град и ...

......... пример за широко обсъждане е стартът и последвалата много добра реализация на националната програма за саниране на жилищата”, каза още кандидатът за кмет на община Асеновград доктор Емил Караиванов. Публикацията е по договор за информационно обслужване в рамките на вота за местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Благотворителен турнир по мини футбол в помощ на Николай Иванов,

Благотворителен турнир по мини футбол в помощ на Николай Иванов, ...

......... сумата от 300 лева. Отборът, класирал се втори, ще получи 200 лева, а заслужилият третото място - 100 лева. Първенците сами решават дали да дарят наградата си за каузата в помощ на Ники от "Горни Воден". Организатори на събитието са Общински младежки съвет-Асеновград, екипът на игрище "Арена Шипка“ и общината.


С 3 000 лева е санкционирана община Асеновград по клауза

С 3 000 лева е санкционирана община Асеновград по клауза ...

......... обстоятелство. Взема се предвид и това, че се касае за първо нарушение, поради което е наложен минималният размер на глобата, предвидена от закона - 3 000 лева. Община Асеновград обжалва решението с молба размерът на санкцията да бъде намален на 1 400 лева. Съдът обаче прецени, че искането е неоснователно.


Благородна кауза обедини журналисти от Асеновград. С Отворено писмо, всички

Благородна кауза обедини журналисти от Асеновград. С Отворено писмо, всички ...

......... ангажимента да отразим в края на месеца стореното добро от вас. С уважение:1. Грета Дженева – „Асеновградски новинар”2. Ели Шопова – ТВ САТ КОМ3. Николета Жекова – ТВ САТ КОМ4. Йорданка Гологанова – DCC5. Атанаска Маркова – Actualno.com6. Ирина Иванова – ТВ САТ КОМ7. Милена Брусева – ТВ САТ КОМ.


В дарителската кампания за Дом за сираци

В дарителската кампания за Дом за сираци "Свети Николай" при ...

......... до 19:00 ч.;19.10.19 г. (събота) - от 10:00 ч. до 10:30 ч.;23.10.19 г. (сряда) - от 18:30 ч. до 19:00 ч.;26.10.19 г. (събота) - от 10:00 ч. до 10:30 ч. Дарения за кампанията се събират също в библиотеката в асеновградския квартал "Горни Воден" и в агроаптеката в квартал "Долни Воден".


Есенна кар аудио сбирка събра край Асеновград десетки любители на

Есенна кар аудио сбирка събра край Асеновград десетки любители на ...

......... още един пример как да поддържаме местата, които посещаваме. Той заедно със свои приятели също любители на хобито сами са разчистили местността "Козановска чешма", при която са събрали около 10 чувала с отпадъци. След края на събитието също за собствена сметка организаторите ще откарат боклуците до обозначените за целта места.


Няколко читалища в села от община Асеновград ще бъдат ремонтирани

Няколко читалища в села от община Асеновград ще бъдат ремонтирани ...

......... заинтересовани - независими експерти или органи или други участници на пазара. Необходимо е да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара. Срокът за подаване на оферти е до 17:00 ч. на 15.10.19 г. Основният критерий, по който ще бъде извършена пазарната консултация, е "най-ниска цена".


Със сумата от 1 000 лева Общински съвет-Асеновград подпомогна финансово

Със сумата от 1 000 лева Общински съвет-Асеновград подпомогна финансово ...

......... над 2 100 лева. И двамата родители на Сибел са починали. Тя не работи, няма доходи и не се подпомага със социални помощи. На редовното си заседание съветниците на Асеновград бяха единодушни в решението си да подпомогнат момичето с 1 000 лева, като идеята бе подкрепена с 31 гласа "За".


На последната си сесия за мандат 2015 г./2019 г. Общински

На последната си сесия за мандат 2015 г./2019 г. Общински ...

......... кръговото кръстовище на пътя Асеновград - Пловдив, водещо към асеновградския квартал "Долни Воден". От 16 000 лева сумата тук бе увеличена на близо 20 000 лева. Последното изменение в Инвестиционната програма на града, касае изграждане на площадка за приемане на едро габаритни отпадъци в Депото за твърди и битови отпадъци.


"И най-големите, и най-малките проекти на общината ни си приличат ...

......... за децата и спортуване, както и пълно преобразяване на квартал „Изток“, след като доктор Караиванов вече пое ангажимент и този квартал да бъде благоустроен, както се случва и в момента със “Запад“. Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Обявяват за продажба сградата на бившето кметство в асеновградското село

Обявяват за продажба сградата на бившето кметство в асеновградското село ...

......... могла да се отдаде под наем или да се превърне в туристически обект. Сградата на ковачницата обаче е паднала и остава празен терен, който да се продаде", пише още Куртев. Районът на село Косово, община Асеновград, е една от туристическите дестинации, която със своята магнетична природа привлича множество туристи ежегодно.


Близо 1 240 000 лева инвестира община Асеновград в благоустрояването

Близо 1 240 000 лева инвестира община Асеновград в благоустрояването ...

......... проекта ще  бъде завършено пълното инфраструктурно обновяване на квартала. Припомняме, че сумата в размер на около 1 240 000 лева остана като спестен финансов ресурс, след провеждане на обществените поръчки по два проекта в общината - благоустрояването на "Запад" (над 960 000 лева) и образователна инфраструктура (близо 280 000 лева).


Моторист предизвика катастрофа с полицейски патрул на околовръстното шосе на

Моторист предизвика катастрофа с полицейски патрул на околовръстното шосе на ...

......... отрицателен. Предстои да бъде изследван и за наркотици. С полицейска заповед той е задържан за срок до 24 часа. За случая е уведомена и прокуратурата. По време на кратката гонка са нанесени леки материални щети по предната броня на служебния полицейски автомобил. Няма пострадали, съобщават от пресцентъра на МВР в Пловдив.


Традиционното неделно училище за деца по вероучение стартира тази седмица

Традиционното неделно училище за деца по вероучение стартира тази седмица ...

......... подготвят различни програми, с които се представят, рецитирайки стихове и т.н.", обясни за Actualno.com инициаторът на идеята отец Веселин Хаджиламбрев. Той подчерта, че целта на неделното училище по вероучение е най-малките асеновградчани да научат основните истини на православната вяра. В предишните години в инициативата са се включвали около 15 деца.


На 2-ри октомври се навършват 77 години от обесването на братята

На 2-ри октомври се навършват 77 години от обесването на братята ...

......... от това, да защитиш най-голямата истина – социалната, политическата, националната и духовната свобода”, каза емоционално минути след митинга доктор Емил Караиванов. Освен кандидатът за кмет на община Асеновград и кандидати за общински съветници от коалиция „БСП за България”, на поклонението днес присъстваха и членове на Българския антифашистки съюз и множество граждани.


"Уличното изкуство е парченце настроение в душата на всеки", каза ...

......... Караиванов. Редом до ентусиазираните младежи, кандидат-кметът с четка в ръка стана съпричастен на желанието им да създават настроение на гражданите чрез подобни каузи. Доктор Караиванов пожела на младите да успеят да реализират още повече нестандартни и креативни идеи и така родният Асеновград, по думите му, "ще стане по-красив и по-младежки".


Близо 320 000 лева е реализираният приход за 2018 г.

Близо 320 000 лева е реализираният приход за 2018 г. ...

......... за Actualno.com директорът на ОП "Туризъм" към община Асеновград Димитър Кирков. В какъв размер е туристическият данък, събран за 2018 г. и за първата половина на 2019 г., чакаме да разберем от община Асеновград. Той се събира отделно и постъпва в общинската хазна, като не влиза в бюджета на ОП "Туризъм".


Тест на работата на системите за оповестяване на населението с

Тест на работата на системите за оповестяване на населението с ...

......... сигнали и гласови съобщения за техническа проверка с цел недопускане на паника сред населението. Тестовете се провеждат в изпълнение на Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.


С повече от 770 нови книги ще се сдобие Градска

С повече от 770 нови книги ще се сдобие Градска ...

......... че в проекта са включени 770 библиотечни документа, като броят на заглавията е малко над 600. 36% от тях са на български автори, а включените издателства са 92. Предстои подписване на договор с Министерство на културата, набавяне на произведенията, техническа им обработка и включването им във фондовете на Градска библиотека.


На две години условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба

На две години условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба ...

......... 0,94 промила наличие на алкохол в кръвта. По-късно му била взета и кръвната проба, която доказала 0,71 промила. Условната присъда с изпитателен срок и глобата на Окръжен съд-Пловдив бе потвърдена от Апелативния съд в областния град. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в срок от 15 дни.


Ученици от две учебни заведения в Асеновград се включиха в

Ученици от две учебни заведения в Асеновград се включиха в ...

......... да се включат в идеята. Участие в кампанията взеха стотици ученици от 1-ви до 7-ми клас. "Целта е да отбележим Европейския ден на спорта в училище и да покажем на децата, че трябва да бъдат мотивирани и да спортуват по-често и активно", споделиха от организационния състав на ОУ "Петко Каравелов".


Асеновградчани ще отбележат Международния ден на туризма с пешеходен поход

Асеновградчани ще отбележат Международния ден на туризма с пешеходен поход ...

......... ще бъде изнесена и беседа. Темата ще засегне възможностите за туризъм в района. "Всеки любител на природата, чистия въздух и спорта е добре дошъл да се включи", казват инициаторите. Не се изискват такси за участтие, сборният пункт е в центъра на село Долнослав, а часът на тръгване - 10:00 ч.


"Не съм от хората, които си тръгват тихомълком, нито от ...

......... и за по-красива и полезна среда за отдих, спорт и занимания на най-младото поколение на Асеновград - децата и учениците”, посочи Илиев. Съпътстващо откриването на предизборната кампания на БСП-Асеновград събитие бе поднасянето на цветя пред паметника на Цар Иван Асен II в центара на града. *Тази публикация е по договор за информационно обслужване.


Асеновградчанка поиска от президента на България Румен Радев да й

Асеновградчанка поиска от президента на България Румен Радев да й ...

......... лева до момента. Затова тя се обръща с молба към него той да й опрости задължението. На септемврийското си редовно заседание общинските съветници от Асеновград изразиха положително мнение по казуса. 22-ма от тях гласуваха „За” дългът на жената да бъде опростен, един се обяви „Против”, а останалите 10 се въздържаха.


С наближаване началото на предизборната кампания за избори за кмет

С наближаване началото на предизборната кампания за избори за кмет ...

......... В заключение. Всички избори са с неизвестен край. Има обстоятелства и действия, които дават отпечатък в последния момент. Но каквито и критики, силни или неразумно изпуснати думи се изрекат нека се запазят човешките отношения. Това важи и за нас – асеновградските избиратели!", призовава в края на анализа си Стойчо Тосков.


Още един брой от

Още един брой от "Мълчанието на чиновниците" ще отделим за ...

......... защо през 2019 г. е заложена същата сума, дали е планирано сключване на нови договори, с каква цел и за какви услуги? И за финал - всички тези мълчаливи или явни откази за достъп до обществена информация в последната една година никак не говорят за прозрачно управление в община Асеновград.


Мостът при общинския пазар в Асеновград продължава да се напуква

Мостът при общинския пазар в Асеновград продължава да се напуква ...

......... по-късно, когато премиерът Бойко Борисов бе на визита и оглед на ремонта на пътя между за Пловдив, асеновградският кмет е напомнил на министър-председателят, че трябва да се предприемат мерки за укрепване на съоръжението. До момента няма информация дали някоя държавна или общинска институция ще се заеме с разрешаването на проблема.


В последния ден за регистрация на кандидат-кметове тази година се

В последния ден за регистрация на кандидат-кметове тази година се ...

......... е роден на 21.09.1960 г. По професия е хирург, а иначе е народен представител е в 43-тото Народно събрание. В битката за Асеновград доктор Христо Грудев влиза с екип от пълна листа за общински съветници - 33 на брой, като по думите му, са включени подготвени, компетентни и разпознаваеми личности.


Асеновградчанинът инженер Христо Бозов с кандидатура за кмет на Асеновград,

Асеновградчанинът инженер Христо Бозов с кандидатура за кмет на Асеновград, ...

......... за инфраструктурата на града. "Успеха от дипломите ми показва отношението ми към образованието и ,че имам идея какво може да се желае от него. По отношението на здравеопазването…. Там съм потребител на тези услуги и ми се ще някой неща да се променят значително", обосновава кандидатурата си Бозов, цитиран дословно.


Стотици асеновградчани се запознаха с част от възможностите на българската

Стотици асеновградчани се запознаха с част от възможностите на българската ...

......... цел освобождаване на заложник и военно-ръкопашни техники. Освен сухопътните войски, със специални щандове и представяне на професията бяха представители на военноморските сили, военновъздушните сили, гвардейските части и други. Традиционно, събитието от кампанията „Бъди войник“ завърши с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.


Стотици асеновградчани се запознаха с част от възможностите на българската

Стотици асеновградчани се запознаха с част от възможностите на българската ...

......... цел освобождаване на заложник и военно-ръкопашни техники. Освен сухопътните войски, със специални щандове и представяне на професията бяха представители на военноморските сили, военновъздушните сили, гвардейските части и други. Традиционно, събитието от кампанията „Бъди войник“ завърши с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.


Днес се срещаме със сержант Гергана Александрова. Съпруга и майка

Днес се срещаме със сержант Гергана Александрова. Съпруга и майка ...

......... всичко в рамките на нормалното", отговори Гергана на въпрос дали не й липсват чисто женските моменти, работейки предимно сред мъже. Александрова В заключение сержантът допълни, че "да носиш призванието да бъдеш военнослужещ и да допринасяш за сигурността на Родината, е достойнство", а нея лично работата я мотивира да се самоусъвършенства.


Община Асеновград има претенции за добро управление, насочено към хората.

Община Асеновград има претенции за добро управление, насочено към хората. ...

......... дата, с молба за отговор, като гражданин, чието дете расте в тази среда. Безсмислено е, да. Но липсата на отговор на другите въпроси няма да ни откаже да питаме пак и пак, и пак. А точно тази липса на отговор показва несериозното отношение и незагрижеността на градската управа към бъдещите избиратели.


Точно 10 асеновградчани и инициативи бяха подпомогнати с еднократна финансова

Точно 10 асеновградчани и инициативи бяха подпомогнати с еднократна финансова ...

......... отделиха съветниците на Асеновград за 25-годишната Вяра Якова. Младото момиче е диагностицирано с диагнозата „Множествена склероза” през 2017 г. За да заплати терапията, семейството на Вяра е продало жилището си, но сумата все още не е достатъчна. Чрез отпуснатата финансова помощ от общината асеновградчанката ще заплати част от медикаментите си.


Спешна нужда от формиране на доброволчески отряд има Асеновград. Това

Спешна нужда от формиране на доброволчески отряд има Асеновград. Това ...

......... общ характер, освен ако е реабилитирано. Служители от Министерството на вътрешните работи (МВР) и военнослужещи от Министерството на отбраната (МО) не могат да членуват в доброволните формирования". Кандидатите следва да подадат заявление, адресирано до кмета на града, като по-късно членството може да бъде прекратено при определени в посочената наредба условия.