Златка Тоскова стана

Златка Тоскова стана "Директор на годината 2019" в Асеновград, сред ...

......... от село Тополово) също получи награда. 29 изявени ученици от общо осем училища в асеновградска община също получиха грамоти по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Те си заслужиха отличията, тъй като през учебната 2018 г./2019 г. са постигнали високи резултати в учебната и извънкласната дейност.


"Нощ на музеите" в Асеновград премина при засилен интерес от ...

......... на поколение. Третата музейна сграда в Асеновград - Старинно училище "Свети Георги" показа изкуството на асеновградските художници. Експозиция събра творби само на местни майстори на художественото изкуство. А центърът на града се огласи от вокалните изпълнения на асеновградчанката Веси Пашалиева и съпровождащия оркестър. Галерия от снимки може да откриете тук.


Изложба

Изложба "Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век" ...

......... картини на асеновградски художници. От 20:00 ч. ще се проведе вече превърналият се в традиция организиран безплатен музеен тур с екскурзовод. Обиколката включва посещение на трите музейни и на други емблематични сгради в Асеновград. "Нощ на музеите" с вход свободен ще започне в 17:00 ч. и ще продължи до полунощ.


Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация

Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация ...

......... Ева Чолакова, така и за Лизавета Иванова, страдаща от множествена склероза. Посланието на младежите е „Нека заедно превърнем този ден във футболен празник и помогнем на нуждаещите се". Желаещите отбори да се запишат за участие могат да го направят на тел: 089 439 41 41 и 098 991 72 778.


Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга

Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга ...

......... съветници или пък председателят на Общинския съвет в града решат да внесат проект. Дали това ще се случи, все още няма яснота. Припомняме, че преди повече от година бе предложено изграждането на безплатен за служителите на МБАЛ-Асеновград паркинг в двора на лечебното заведение, но идеята така и не беше реализирана.


Асеновград отбеляза своя празник с много емоции, музика и тържества.

Асеновград отбеляза своя празник с много емоции, музика и тържества. ...

......... празника преждевременно и сцената остана на тъмно за около десетина минути, асеновградчани останаха на площада и изчакаха търпеливо проблемът да бъде отстранен. В края на програмата 4-минутно завладяващо шоу от фойерверки прикова погледите в светлините, озаряващи нощната тъмнина в небето над Асеновград. Галерия със снимки от празника може да откриете ТУК.Мраморни късове с релефни изображения върху тях бяха открити при

Мраморни късове с релефни изображения върху тях бяха открити при ...

......... олтарното пространство е отделено от наоса на храма с невисока преградка, много често мраморна“, обясняват от Бачковския манастир. Разпространени са и снимки с каменните късове. Върху фрагментите се виждат ясно степенчата ограждаща рамка, кръст, дърво и монограм на Иисус Христос. Откритите късове ще бъдат част от експозицията на манастирския музей.


Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две

Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две ...

......... ниво. Скоро ще й бъде направена осмата вливка, след която семейството има само месец и половина, за да събере 9 000 долара и за деветата процедура, като сумата е стойността единствено на самата процедура и в нея не са включени никакви други разходи, като пътни, болничен престой, медикаменти и други.


Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника

Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника ...

......... парчета, които ще запалят кръвта. 40 минути по-късно поздрав по повод празника ще отправи местната Денс формация „КОСАРА”. В 21:00 ч. е планиран концерт на поп певицата Мария Илиева. Веднага след това ще стартира и пищното шоу от фойерверки, което ще бележи финалът на тържествата по повод Празника на Асеновград.


Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване

Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване ...

......... сградата не смее да се качи към покривната площадка. Жената уточни, че преди около година същото четириного е ухапало и друг жител на блока. По данни на полицията, пострадалата няма наранявания, които биха могли да се квалифицират като средна или тежка телесна повреда, и по случая е образувана предварителна проверка.


За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и

За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и ...

......... дадено предписание, която съгласно Закона за опазване на околната среда, е в размер от 2 000 лева до 20 000 лева. А другото е налагане на текуща месечна санкция за замърсяване на въздуха до преустановяване на замърсяването, обясниха за Actualno.com от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.Асеновградчанка предложи проект пред общинските съветници, с който да бъдат

Асеновградчанка предложи проект пред общинските съветници, с който да бъдат ...

......... усмивката си" асеновградчанката предвижда да бъдат усвоени от подходящи европейски програми с участие на общината и дарители. Анета Георгиева презентира проектната си идея от трибуната на местния парламент, след което я входира официално. А старейшините на Асеновград обещаха да разгледат проекта, но дали ще се заинтересува управляващите, времето ще покаже.


Общо приходите на МБАЛ-Асеновград за 2018 г. възлизат на повече

Общо приходите на МБАЛ-Асеновград за 2018 г. възлизат на повече ...

......... лева, а разходите - 808 000 лева. В това болнично звено работят 33-ма души, осъществяващи профилактика, диагностика, лечение и други в различните сфери на медицината. В "Медицински център I" работят общо 27 лекари и 22 медицински сестри, трима рехабилитатори и един кинезитерапевт, петима санитари и пет души - в администрация.


Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и

Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и ...

......... законови основания и норми да се приемат скоростни мерки за разрешаване на тази абсурдна ситуация. Ние, гражданите, сме ви гласували вот и сме ви делегирали правомощия, чрез които сте длъжни да обърнете особено внимание на този безпрецедентен проблем - както на нас, така и за обезщетение към наследниците на имота".


Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството

Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството ...

......... тъй като обслужва предимно хоспитализирани пациенти. Ако бъде създаден Диагностично-консултативен център от услугите му ще могат да се възползват всички здравноосигурени лица. Предложението е звеното да бъде изградено на втория етаж в новото крило на болницата, като очакванията са то да започне да функционира най-рано в началото на 2020 г.


Община Асеновград отпусна 5 000 лева за лечение на един

Община Асеновград отпусна 5 000 лева за лечение на един ...

......... Същата сума от 300 лева за лечение и облекчаване на тежкото му материално положение, бе отделена за асеновградчанина Хикмет Тахир. Мъжът е с поставена водеща диагноза "Хипертонично сърце със сърдечна недостатъчност". Отпуснати бяха и по 200 лева за 13 абитуриенти от Асеновград, които са останали с един или без родители.Брат и сестра от Асеновград покоряват върхове в музикалното изкуство.

Брат и сестра от Асеновград покоряват върхове в музикалното изкуство. ...

......... по осем часа. Съветът на Виктория Петкова към младите пианисти е да го правят с душа, да бъдат търпеливи и конкретни в работата си и да знаят, че това, което правят достига по необикновен начин до сърцата на хората. Мечтата на 16-годишното момиче е да се превърне в концертна пианистка.


В момента усилено се работи по проекта в квартал

В момента усилено се работи по проекта в квартал "Запад", ...

......... Той увери, че са стартирали необходимите процедури за освобождаване на спестения ресурс и се готви проектно предложение за зона №5. Караиванов обеща, че изпълнението на облагородяване на тази зона ще бъде завършено до края на настоящата календарна година. Завършването на проекта ще приключи с цялостно асфалтиране на улиците в квартала.


Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца,

Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца, ...

......... проект „Подобряване на социалната инфраструктура за деца с увреждания в община Асеновград”. Той се осъществява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, чрез процедура: „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“. Срокът на изпълнение на проекта е две години, а общата му стойност е в размер на 100 000 лева.


Въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води, изградена

Въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води, изградена ...

......... апаратурата и извършване на финални проби. В съоръжението на работа ще бъдат назначени 23-ма служители. 17 от тях са експерти, които са преминали специализиран курс на обучение. Припомняме, че за изграждането на пречиствателната станция в Асеновград са инвестирани 25 000 000 лева, които са осигурени по Оперативна програма „Околна среда“.


Тази година отново ще бъде извършен ремонт на Градския басейн

Тази година отново ще бъде извършен ремонт на Градския басейн ...

......... изцяло обновяването на детските басейни. След ремонта ще има възможност за поставяне на нови шезлонги и чадъри. Ще бъде изграден и детски кът с люлки и пързалки. Няма да има промяна в досегашните цени за вход в комплекса, който ще е с работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч.


За поредна година на втория ден от Великден хиляди миряни

За поредна година на втория ден от Великден хиляди миряни ...

......... тя е подарена на манастира от грузински монаси през 1311-та година. Съществува обаче и предание, че чудотворната икона е копие на легендарната икона на Света Богордица, нарисувана от Свети апостол Лука и прелетяла сама от Грузия до манастира. През годините са документирани безброй чудеса, извършени след молитва пред святия образ. 


С флашмоб в празничния понеделник (29.04.19 г.) асеновградчани ще бъдат

С флашмоб в празничния понеделник (29.04.19 г.) асеновградчани ще бъдат ...

......... видео из социалната мрежа, от което участниците могат да научат лесните стъпки. Целта на разпространението на хореографията е тя да достигне до по-голям кръг асеновградчани и флашмобът да се превърне в масово изпълнение. Избраната песен, на която ще се танцува, е тематична, приканваща лятото да пристигне по-бързо в асеновградския край.


Много от традициите, които са спазвали асеновградчани в миналото по

Много от традициите, които са спазвали асеновградчани в миналото по ...

......... до днес. Яйцето пък в народните представи е символ на безкрайността на живота. А според християнството, така както синът Божий е възкръснал, отмествайки твърдата каменна стена на своя гроб, така и от яйцето се възражда новият живот, пропуквайки черупката. Ето защо яйцата задължително присъстват на празничната трапеза и в съвремието.


Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - 

Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - "Почетен гражданин" на ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.


Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - 

Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - "Почетен гражданин" на ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.


Асеновградчани се обявиха против избирането на местен бизнесмен за

Асеновградчани се обявиха против избирането на местен бизнесмен за "Почетен ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.


Входът на бивша дискотека в Асеновград се е превърнал в

Входът на бивша дискотека в Асеновград се е превърнал в ...

......... отворени, тъй като мирисът, който се разнася, е зловонен. Ежедневно в непосредствена близост покрай импровизираното сметище преминават обикновени граждани, видни личности и официални лица. Но явно никой не го забелязва. А асеновградчани сякаш се възползват от това и вместо да подадат сигнал за ситуацията, предпочитат да подминават, възмущавайки се наум.


Кой ще бъде удостоен със званието

Кой ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин" на Асеновград, ...

......... родом от Гоце Делчев, но в основният му бизнес е съсредоточен в града на виното. Той е собственик на голямо предприятие и така осигурява работа и поминък на множество асеновградчани. Гласуването за "Почетен гражданин" на Асеновград ще се осъществи утре по време на априлското заседание на Общинския съвет в града.


Общо 40 на брой са към настоящия момент са общопрактикуващите

Общо 40 на брой са към настоящия момент са общопрактикуващите ...

......... и заличаването на такава на лечебните заведения за извън болнична помощ се извършва от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "медицински надзор". По непотвърдена информация, съществува вариант, в който практиките на лекарите без специалност ще бъдат прикрепени към свои колеги и така ще продължат да функционират и да обслужват пациентите си.


Икономически активното население в община Асеновград е близо 30 000

Икономически активното население в община Асеновград е близо 30 000 ...

......... от 500, докато починалите асеновградчани за същия период са 650. В Годишния доклад се съобщава, че по последни демографски показатели броят на населението в община Асеновград намалява и като вероятна причина се представя отрицателният прираст в механичното движение, изразяващо се в по-голям брой изселили се граждани и по-малко заселили се.


Защо в зрителната зала на читалище

Защо в зрителната зала на читалище "Родолюбие" в Асеновград почти ...

......... читалище "Искра" във Велико Търново, където общият наем е 150 лева на час за представление. Не се взима отделна сума за отопление на залата и тя е постоянно отоплена. По непотвърдена информация, 1 000 лева е наемът за в пловдивската зала "Борис Христов", като в него е включено и отоплението.


„Добър вечер, столетие мое” завладя публиката в зрителната зала на

„Добър вечер, столетие мое” завладя публиката в зрителната зала на ...

......... Мутафова остана дълго време на сцената за автографи и снимки с почитателите си. Книгата "Добър вечер, столетие мое" бе представена от нейния мениджър Евгени Боянов и дъщеря й Мария Грубешлиева. Великата Стоянка Мутафова си тръгна от залата в читалище „Родолюбие” в Асеновград с думите: „И като остарея пак ще дойда!”.


Клуб по спортни танци

Клуб по спортни танци "Асеновец" се изправя срещу апатията у ...

......... лично отборно първенство, в конкурса "Изгряващи звезди" и в Националния турнир за Купа „Асеновград”. Събитието се състоя по повод Световния ден на танца, 29-ти април и премина под патронажа на кмета на общината - доктор Емил Караиванов. Състезателите, които се включиха, бяха танцьори в различни възрастови групи от цялата страна.


С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът

С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът ...

......... Във встъпителната си декларация от 2017 г., Драгомир Георгиев - настоящият председател на Общинския съвет в града е посочил, че разполага с банков влог в размер на 10 000 лева. А в същата година е закупил и земеделски земи (ниви) и гори на обща стойност малко над 4 000 лева.


С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът

С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът ...

......... настояхме, че въпросът не е от особено професионално и служебно, а по-скоро е от лично естество, Бояджиев любезно ни препрати: "Моля Ви, личните въпроси в лично време". А ние само искахме да го попитаме дали за тази цена къщата му е построена от фирма или е издигната със собствен труд.


Община Асеновград даде от парите на гражданите за проект на

Община Асеновград даде от парите на гражданите за проект на ...

......... средствата, е с наименование за обезщетения и помощи, но касае и всички културни проекти. На въпроса дали, ако други медии поискат финансиране на частен проект под шапката на неправителствена организация, Драгомир Георгиев отговори, че той не може да забрани  да кандидатстват, но и не гарантира, че ще бъдат отпуснати средства.


Жалбите на гражданите, адресирани до кмета на Асеновград доктор Емил

Жалбите на гражданите, адресирани до кмета на Асеновград доктор Емил ...

......... го резюлира към ресорния административен служител и се връща отговор до гражданина. Янакиева посочи, че ако повече асеновградчани сигнализират до общината с желание да бъде създадена секция с публичен форум, е възможно да се обособи такава форма. Отворен остава въпросът тогава дали запитванията на Actualno.com наистина достигнат до кмета Емил Караиванов?


Около 5 000 000 лева са необходими да бъде цялостно

Около 5 000 000 лева са необходими да бъде цялостно ...

......... съблекалните също трябва да се направи огромен цялостен ремонт. "Но за да се превърне читалището в това, което искаме, трябват 5 000 000 лева", казаха в заключение ръководителите на културното средище в Асеновград. Читалище "Родолюбие" е разположено на 4 000 квадратни метра площ, а зрителната зала побира над 600 души.


Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в

Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в ...

......... мотоциклетите, както и на екипировката на водачите и на пътуващите с тях", съветва началникът на РУ-Асеновград - главен инспектор Петър Бабугеров. Не на последно място е и препоръката да не се управлява моторно превозно средство, без необходимата категория за правоспособност, както и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества.


Фестивалът „Брилянтин”, състоял се през изминалия уикенд в Асеновград, се

Фестивалът „Брилянтин”, състоял се през изминалия уикенд в Асеновград, се ...

......... лишени от родителски грижи "Таню Войвода"). Празникът на площада завърши с феерия от шарени хвърчила, които оцветиха в различни свежи цветове небето над Асеновград. Фестивалът на уличното изкуство "Брилянтин" бе посветен на 12 април - Ден на децата от улицата и 15 април - Световен ден на културата и изкуството.


Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря

Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря ...

......... да се чудят какво да ги правят или да ги изхвърлят, предлагаме този вариант", обясни за Actualno.com Веселка Славчева - представител на клона на БЧК в града. Акцията за събиране на нови и употребявани дрехи ще продължи до 30.04.19 г., след което събраните материали ще бъдат извозени до БЧК Пловдив.


Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство. В

Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство. В ...

......... обществена подкрепа 13:00 ч. - 15:00 ч. – ПГ "Свети Патриарх Евтимий": „Избери най- подходящата прическа за теб” 14:00 ч. - 15:00 ч. – Демонстрация с велосипеди на спортен клуб „Тритон Ектрийм” 15:00 ч. – 15:30 ч. – Закриване на Фестивала на уличното изкуство „Брилянтин’ 2019” с дефиле на хвърчила


С ярко жълт цвят ще бъде маркиран асфалтът пред всички

С ярко жълт цвят ще бъде маркиран асфалтът пред всички ...

......... ще се забелязват по-добре в тъмната част на денонощието. Пълно освежаване ще се извърши и на маркировката от общинската пътна мрежа. Към момента се наблюдава, че на места тя е изтрита или дори заличена. 20 000 лева ще струва на бюджета на общината обновяването на хоризонталната пътна маркировка в Асеновградско.


11-токласник от Асеновград стана победител в престижен конкурс за фризьори,

11-токласник от Асеновград стана победител в престижен конкурс за фризьори, ...

......... в престижния форум е да придобият самочувствие и увереност и успяват. Защото една грешна стъпка на по-късен етап, може им коства загуба на клиенти. Освен това, ученици от Асеновград разказаха, че опитът който придобиват от наблюдението при демонстрациите на професионални фризьори, ражда нови идеи и развива творческото въображение за работа.


11-годишно момче е в шок, след нападение от бездомни кучета

11-годишно момче е в шок, след нападение от бездомни кучета ...

......... до работното ми място пеша така, както всеки ден го извървявам аз. Нищо друго не искам. Нека да видим тогава как ще реагират", приканва жената. Освен всичко, безстопанствените кучета лаят денонощно. Нито през деня малките бебета могат да бъдат приспани, нито през нощта се спи, коментираха други жители на квартала.


Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства

Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства ...

......... и през тъмната част на денонощието. В кметския доклад се посочва също, че по проект "Градска среда - благоустрояване на открити публични пространства в град Асеновград" бяха изградени множество зони за фитнес на открито, игрища, спортни и детски площадки, зелени площи и кътове за отдих в района на квартал "Запад".


Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства

Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства ...

......... и през тъмната част на денонощието. В кметския доклад се посочва също, че по проект "Градска среда - благоустрояване на открити публични пространства в град Асеновград" бяха изградени множество зони за фитнес на открито, игрища, спортни и детски площадки, зелени площи и кътове за отдих в района на квартал "Запад".


Точно 239 са съдовете за смет, които са разположени на

Точно 239 са съдовете за смет, които са разположени на ...

......... са близо 122 тона. В инициативата в града взеха участие 850 доброволци. За периода на 12-те месеца на 2018 г. почистване на замърсени площи и територии за широко обществено ползване се извърши от 300 души, включени в програма на Дирекция "Социално подпомагане"-Асеновград за заетост на лица, полагащи обществено полезен труд.


Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени

Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени ...

......... "Пашалийца" - 610 лева и от категоризация - приблизително 26 000 лева. Направените разходи са в размер на около 272 200 лева и 34 000 лева за закупуване на стока. Статистиката сочи, че през 2018 г. предприятието е реализирало близо 60 000 лева повече приходи в сравнение с 2017 г.


Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени

Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени ...

......... "Пашалийца" - 610 лева и от категоризация - приблизително 26 000 лева. Направените разходи са в размер на около 272 200 лева и 34 000 лева за закупуване на стока. Статистиката сочи, че през 2018 г. предприятието е реализирало близо 60 000 лева повече приходи в сравнение с 2017 г.


Утре (01.04.19 г.) ще бъдат тествани сирените за тревога. Точно

Утре (01.04.19 г.) ще бъдат тествани сирените за тревога. Точно ...

......... април и октомври - точно в 13:00 ч. Освен в Асеновград, такава пробра на системата за оповестяване в същия ден и час ще се осъществи в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и в населените места на 30 километра от зоната около АЕЦ „Козлодий”.


Около 25 000 лева отдели община Асеновград, за да подпомогне

Около 25 000 лева отдели община Асеновград, за да подпомогне ...

......... "Достоен асеновградчанин". 2 500 лева отпусна Общинският съвет в града на Клуб по спортни танци "Асеновец" за реализиране на проекта "Спорт срещу апатия". Още 2 000 лева бяха отделени и за интересен проект на Национално сдружение за единство и партньорство-Пловдив, чиято цел е финансиране създаването на филм за успели асеновградчани.


Асеновград се включва в каузата „Часът на Земята”. За поредна

Асеновград се включва в каузата „Часът на Земята”. За поредна ...

......... Австралия. В България се провежда за първи път през 2009 г., като с всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През миналата година в инициативата бяха включени над 110 общини, национални институции, културни и исторически паметници, Народна библиотека „Свети Свети Кирил и Методий”, Софийският университет, Президентството, Парламентът и други.


Павел Костов Паунов, по-известен само със собственото и бащиното си

Павел Костов Паунов, по-известен само със собственото и бащиното си ...

......... народополезна дейност в Станимашко. Той е просветен, културен и духовен пастир. Крепител на българските традиции, водител на българите. Будител на национално осветяване и идентификация на гръкоманите, елинофилите и повлияните българи в онези години, когато елинизацията е завладяла Станимака. На 22.02.1902 г. на 54-годишна възраст, приключва земният път на Павел Костов.


С куп мероприятия ще бъде осеяна тазгодишната инициатива

С куп мероприятия ще бъде осеяна тазгодишната инициатива "Дни на ...

......... вълшебни великденски яйца 19.04.19 г. /петък/:17:30 ч. - Градска библиотека - Творчески размисли „По върховете с Боян Петров” и среща с Радослава Ненова 22.04.19 г. /понеделник/:15:00 ч. - ОУ "Отец Паисий" - Еко-работилница „Книжни скулптури”17:00 ч. - Градска библиотека - „Екологично творчество” – изложба на ученици от ОУ „Отец Паисий”


С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село

С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село ...

......... с помощно средство и това налага до нея постоянно да има човек. Еднократната помощ ще бъде ползвана за наемане на човек за период от шест месеца. Подпомогнати финансово чрез решение на Общинския съвет в града бяха също Калинка Сашева - с 300 лева и Юксел Мустафов - със 720 лева.


Дават имена на няколко нови улици в Асеновградско.

Дават имена на няколко нови улици в Асеновградско. "Пролет" ще ...

......... на някогашна Станимака, в чиято къща е било ушито знамето на асеновградската чета, участвала в Съединението през 1885 г.). Новият квартал започна да се обособява преди около 10 години. В последно време броят на сградите се увеличава значително. За изграждане на инфраструктурата в района ще бъдат вложени 300 000 лева.


Новият автобус за СККК

Новият автобус за СККК "Асеновец" вече е закупен и ще ...

......... през 2001 г. С решение на Общински съвет-Асеновград по време на мартенското редовно заседание, бе предоставено право за безвъзмездно ползване върху автобуса от СККК "Асеновец". С новата придобивка транспортирането на гребците ще започне възможно най-скоро. Поддръжката и възникналите ремонти ще бъдат за сметка на стопаните, но собственик остава община Асеновград.


Конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите”

Конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите” ...

......... библиотека ”Паисий Хилендарски” в Асеновград в срок до 11.04.19 г. Всички участници ще бъдат удостоени с грамоти, а най-добрите художници ще получат и предметни награди. Официалното награждаване ще се състои по време на великденската работилница за изписване на магически яйца - на 16.04.19 г. от 15:00 ч., отново в библиотеката.


Стартира нов етап от приема на документи в Дирекция

Стартира нов етап от приема на документи в Дирекция "Бюро ...

......... Ново Образование", реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „Съюз за стопанска инициатива”. В рамките на проекта на повече от половината от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия. Необходимо е при кандидатстване безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование.


Уширението при чешмата под НПК Асенова крепост ще се превърне

Уширението при чешмата под НПК Асенова крепост ще се превърне ...

......... 600-метров участък по пътя за пещера "Добростански бисер", която е най-новият туристически обект в общината. Често състоянието на отсечката отказва туристите да посещават забележителността. През изминалата година пещерата е била посетена от близо 3 000 души, а през предстоящия туристически сезон се очаква броят на посетителите да бъде двойно повече.


Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди

Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди ...

......... сутрин, точно в 7:45 ч. дворът на ОУ "Христо Ботев" в Асеновград е огласян от музика и детски смях. А целта, казва Христина Филипова, е повече деца да бъдат "заразени" от магията на танца, да се научат на постоянство и да обичат движението повече от застояването пред телевизора или компютъра.


Медици от Асеновград излизат на мирен протест днес следобед, в

Медици от Асеновград излизат на мирен протест днес следобед, в ...

......... метод за справяне с кризата, а именно - . В МБАЛ-Асеновград се е случвало понякога да бъдат обслужвани пациенти, общите разходи за които да надвишават 100 000 лева и са за сметка на здравното заведение. А после тези пари не се възстановяват от касата, което допълнително ощетява бюджета на болницата.


Санкция в размер на 1 700 лева бе наложена на

Санкция в размер на 1 700 лева бе наложена на ...

......... проверката от пловдивската инспекция. Въпреки това, Районен съд-Асеновград прецени, че е извършено административно нарушение и постанови размерът на глобата да е малко над минималния праг, който е 1 500 лева, а именно санкцията да бъде сума от 1 7000 лева. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд-Пловдив.


Точно 20 проекта с европейско и национално финансиране е спечелила

Точно 20 проекта с европейско и национално финансиране е спечелила ...

......... служители на община Асеновград. Сред тях са заместник-кметове, директори на дирекции, главни експерти, специалисти и други. "Размерът на средствата, които получават членовете на екипите, е лична информация и за предоставянето ѝ е необходимо тяхното изрично писмено съгласие", гласи последното изречение от предоставения от кмета на града доктор Емил Караиванов отговор.


Застрахователно дружество осъди община Асеновград заради повреди на автомобил, вследствие

Застрахователно дружество осъди община Асеновград заради повреди на автомобил, вследствие ...

......... пътят е общински. В тази връзка, стопанинът, който е длъжен да поддържа пътната артерия, е допуснал съществуване на препятствие на пътното платно, създаващо опасност за движението по пътищата, което не е обозначил или премахнал. Решението на Районен съд-Асеновград може да бъде обжалвано в 2-седмичен срок от връчването му на страните.


Три денонощия изкара в ареста мъж от ромската махала на

Три денонощия изкара в ареста мъж от ромската махала на ...

......... изразена чрез грубо отношение към органи, натоварени с охрана на обществения ред. От характеристичните данни, пък, става ясно, че мъжът има две деца, друг път е извършвал противообществени прояви и дружи с други криминално проявени лица, които представляват интерес за полицията. Налице са също злоупотреба с алкохол и перманентна безработица.


2 000 лева глоба бе наложена на община Асеновград от

2 000 лева глоба бе наложена на община Асеновград от ...

......... през февруари 2018 г. от ГД НЯСС, които са били именно с предмет почистване на растителността. Градската управа е обжалвала наказателното постановление, но според Районния съд в града, жалбата е неоснователна. Това решение на магистратите също подлежи на обжалване пред Административен съд-Пловдив в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.


Кобилата Клея стана шампион в тазгодишните конни надбягвания по повод

Кобилата Клея стана шампион в тазгодишните конни надбягвания по повод ...

......... Снежа. Наградата за "Най-атрактивен кон" си заслужи кобилата Тара със собственик Георги Танев. Тя се бори в категорията в конкуренция с жребеца Ботьо на Иван Христев. Медали, грамоти и парични награди връчи на шампионите кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов, а първенецът Шериф Съдък бе възнаграден и с шампионска купа.