На 20 февруари вечерта, на ул.

На 20 февруари вечерта, на ул. "Марица" в Асеновград автобус ...

......... "Марица" в Асеновград автобус от градския транспорт предизвикал катастрофа с материални щети. Преминавайки покрай паркиран лек автомобил автобусът е засегнал страничното му огледало. На място водачът, на 60 години, е тестван с дрегер за алкохол и резултатът бил над 2 промила. Задържан е за едно денонощие. Образувано е бързо производство.


Първите важни, но и критични дни от основното лечение на

Първите важни, но и критични дни от основното лечение на ...

......... инициативи и развитие-Асеновград. Те посочват, че през целия ден пред импровизираното благотворително фото се спирали хора от различни градове и възрасти, обвързани чрез всякакви отношения: влюбени двойки, групи приятели и колеги, майки и татковци с деца. Инициативата събра над 300 лева, които вече са преведени по сметката на Лизавета Иванова.


Метално сърце за събиране на капачки за благотворителност

Метално сърце за събиране на капачки за благотворителност "затуптя" и ...

......... работа е да правим каквото можем". Още две подобни метални сърца за събиране на капачки предстои да бъдат поставени в Асеновград. По идея на общината и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, едното ще е до бившия "Детмаг", а другото - в квартал "Долни Воден".


"Разхлопаха" се поставените преди по-малко от шест месеца нови плочки ...

......... плочките ще бъдат пренаредени, като ремонтните дейности по отстраняване на нередностите ще бъдат за сметка на строителя, съобщават от местната управа. Припомняме, че през изминалото лято се наложи подмяната на около 3 300 квадратни метра настилка на централния площад в Асеновград заради изпълнението на проекта за Воден цикъл в града.


На шест месеца условно с три години изпитателен срок бе

На шест месеца условно с три години изпитателен срок бе ...

......... признаване на вината, чисто съдебно минало, младата възраст на ромът от Чешнегирово и фактът, че вече има дете. Магистратите са взели под внимание и това, че след наложеното наказание момчето може да се поправи и превъзпита. Решението на Районен съд-Асеновград може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Пловдив.


Община Асеновград явно няма ресурс да отговаря на журналистически запитвания.

Община Асеновград явно няма ресурс да отговаря на журналистически запитвания. ...

......... ги съберат, тогава може би е редно да се потърсят евентуални пропуски във възпитанието в първите 7 години. Също в правовите държави за такова държание спрямо журналист(и) лица, работещи в публичната администрация, си търсят скоропостижно друга работа. В България, уви, това се случва по-рядко. Автор: Ивайло Ачев, главен редактор Actualno.comРеализацията на грандиозен проект се очаква да стартира след няколко

Реализацията на грандиозен проект се очаква да стартира след няколко ...

......... дейности, планирани за изпълнение по проекта. "Трудът на младежите за облагородяването на парка ще е благотворителен, защото когато децата сами изградят нещо, то се цени и се пази, а това е именно възпитателният елемент, който оставя добри резултати в обществото за в бъдеще", изрази в заключение мнението си Йордан Диков.


Реализацията на грандиозен проект се очаква да стартира след няколко

Реализацията на грандиозен проект се очаква да стартира след няколко ...

......... дейности, планирани за изпълнение по проекта. "Трудът на младежите за облагородяването на парка ще е благотворителен, защото когато децата сами изградят нещо, то се цени и се пази, а това е именно възпитателният елемент, който оставя добри резултати в обществото за в бъдеще", изрази в заключение мнението си Йордан Диков.


Поредна благородна кауза доказа, че асеновградчани притежават големи сърца. Благотворителна

Поредна благородна кауза доказа, че асеновградчани притежават големи сърца. Благотворителна ...

......... можем", каза за Actualno.com Димитър Илиев - член на Общинския младежки съвет. Той допълни, че интересът към изделията бе голям и абсолютно всичко, което е било изложено, е продадено. Дори хора са заявили желанието си да се включат в благотворителната кауза, веднага след като тя е била обявена в интернет.


Подмяната на магистрален водопровод в Асеновград ще наложи затваряне на

Подмяната на магистрален водопровод в Асеновград ще наложи затваряне на ...

......... до 05:00 е планирано аварийните екипи на ВиК-Асеновград да приключат работа точно в този участък и преминаването на превозни средства да бъде възобновено. В тези часове водачите могат да ползват страничните улици в района, като обходен маршрут. Предвидено е цялостният ремонт в зоната да се извърши в рамките на три дни.


"Община Асеновград буквално е абдикирала от задълженията си към ФК ...

......... от ръководството на отбора", категоричен е Илиев. Извънредното събрание за избор на нов президент на ФК "Асеновец", който ще заеме мястото на Борислав Ангелов, ще се състои на 20.02.19 г. (сряда) от 16:30 ч. в сградата на Стария съвет в Асеновград, като то ще е отворено за достъп на граждани.Състезание по нареждане на пъзели се състоя за първи път

Състезание по нареждане на пъзели се състоя за първи път ...

......... хората да забравят джаджите си и да ги накара да общуват истински. "Идеята е да събудим детето в себе си", посочи в заключение Сердарева. Инициативата за състезание по нареждане на пъзели е на Центъра за местни инициативи и развитие в града и целта е тя да се превърне в традиция.


Почти 950 000 лева са приходите от наем на имущество,

Почти 950 000 лева са приходите от наем на имущество, ...

......... 280 000 лева са постъпленията в хазната на община Асеновград от продажба на сгради. Приходите от продадени земи с отстъпено и реализирано право на строеж по заявления на граждани са в размер на близо 85 000 лева. Близо 1 700 000 лева са постъпленията от продажба на други общински земи.


Вино от чешма ще потече в Асеновград днес. Ритуалът се

Вино от чешма ще потече в Асеновград днес. Ритуалът се ...

......... толкоз горда…И отговорът страшно ми горчи.И ти бе горд, напомнят ми цветявъв вазата японска натопени. И всяка вещ превръща се във дневникна времето, когато тук бе тя.Но аз не искам него да чета,безсънно да чета, докато съмне. И чакам на вратата да се звъннеи в стаята да влезе просто Тя.


С повече от 16 000 000 лева дългове започва годината

С повече от 16 000 000 лева дългове започва годината ...

......... лева, а от "Пазари и тържища" - 610 000 лева. Така, след продължила по-малко от половин час дискусия в местния парламент, Бюджет 2019 г. на община Асеновград бе приет с 21 гласа "За" и 10 "Въздържал се", като стана ясно, че той не бе подкрепен от групата на ПП ГЕРБ.


Все още се очаква евентуално одобрение на проекта за обезопасяване

Все още се очаква евентуално одобрение на проекта за обезопасяване ...

......... културно наследство е изпратен идеен проект, чиято стойност е 22 000 лева. Целта е изграждане на ограда на имота, разположен в границите на паметника на културата в "Метошка махала". По-късно проектът бе върнат за корекции, които бяха нанесени, и той отново бе изпратен за одобрение, което все още се чака.Точно 1 325 скоби за една година са поставени от

Точно 1 325 скоби за една година са поставени от ...

......... пътна обстановка. Заради изпълнението по проекта за Воден цикъл се стигаше до невъзможност за пълноценно ползване на зоните за платено паркиране. Общо през 2018 г. Инспекторатът е реализирал приходи в размер на над 205 000 лева, а през предходната 2017 г. те са били в размер на 183 000 лева.


Около 827 000 лева са приходите на общинското предприятие за

Около 827 000 лева са приходите на общинското предприятие за ...

......... проекта за изграждане на компостираща и сепарираща инсталация на депото. Но ако тенденцията за намалено количество приети отпадъци се запази и през 2019 г. един от вариантите за осигуряване на приходи и покриване на разходите на предприятието е преизчисляване на таксата за депониране през 2020 г.", каза в заключение градоначалникът.


Близо 44 000 лева са предвидени в Инвестиционната програма на

Близо 44 000 лева са предвидени в Инвестиционната програма на ...

......... на града са заложени също изграждане на спортна площадка в квартал "Баделема" за около 10 000 лева, а 5 500 лева са предвидени за изграждане на първия етап - преработка на проект за изграждане на велоалея, която ще бъде създадена в участъка от Народно читалище "Родолюбие" до Градския плувен басейн.


Идеята за създаване на Градска художествена галерия битува из пространството

Идеята за създаване на Градска художествена галерия битува из пространството ...

......... тъй като сградата попада в групови паметници на културата, отново ще се наложи да се "влезе в една тромава процедура с Националния институт за недвижимо културно наследство". Като друга пречка за реализация на проекта, за която градоначалникът заяви, че не е непреодолима, е уточнение на договорите с наемателите на сградата.


Предприета е първата стъпка за реставриране и съхраняване на Караалановото

Предприета е първата стъпка за реставриране и съхраняване на Караалановото ...

......... Още през миналата година община Асеновград е заложила 50 000 лева от собствени средства за укрепване на постройката. Към момента е направено обследване на покрива, като спешна мярка за консервация. Инспекцията е показала, че не само покривът е за основен ремонт, а е необходимо цялостно укрепване и възстановяване на сградата.


С глоба от 100 лева е санкциониран асеновградчанин, нахлул в

С глоба от 100 лева е санкциониран асеновградчанин, нахлул в ...

......... и на нарушителя, с оглед на цялостния контекст на установената фактическа обстановка, данните относно личността на мъжа и неговото имотно състояние. В съдебната зала той се е признал за виновен, разкаял се е и е изразил съжаление за стореното. Извършителят е бил осъждан и преди, става ясно от съдебното решение.


Прием на документи за участие в търга, чрез който ще

Прием на документи за участие в търга, чрез който ще ...

......... 13:00 ч. до 04.02.19 г. Самият търг ще се състои на 07.02.19 (четвъртък) г. от 09:00 ч. в зала 601 на шестия етаж в сградата на община Асеновград. В случай, че тогава не се явят кандидати, ще се проведе повторен на 18.02.19 г. на същото място и при същите условия.


Не изнежвайте децата си, за да им е по-силна имунната

Не изнежвайте децата си, за да им е по-силна имунната ...

......... придружаващи заболявания. По-младите по-лесно се възстановяват и преодоляват грипа. Доктор Ставрева посочва, че няма как да се каже дали можем да се предпазим 100% от заразяване с върлуващия в момента вирус. Но по-скоро това не може да се случи, защото няма как човек да се изолира напълно от околния свят.


Чисто нов скенер влиза в експлоатация за нуждите на МБАЛ-Асеновград.

Чисто нов скенер влиза в експлоатация за нуждите на МБАЛ-Асеновград. ...

......... от града, а и от общините Лъки и Садово, което означава, че чрез новия томограф ще бъде обхванат по-голям кръг от хора. На този етап асеновградското лечебно заведение преглежда пациенти с 4-срезов скенер, който бе закупен втора употреба, но в продължение на годините експлоатация, старият апарат започна да дава дефекти.


Труп на жена е открит в коритото на река Чая

Труп на жена е открит в коритото на река Чая ...

......... е била обявена за издирване още от предния ден. При първоначалния оглед не са открити данни за насилствена смърт и затова се предполага, че най-вероятно става въпрос за самоубийство, съобщиха за Actualno.com от пресцентъра на МВР в областния град. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура.


Позволено ли е на служителите от община Асеновград да пушат

Позволено ли е на служителите от община Асеновград да пушат ...

......... пловдивската институция. На този етап при ръководството на града не е постъпвал сигнал по засегнатата тема, посочиха още от пресцентъра. А в края на гореизложените тези, разсъждения и факти, възниква само още един последен въпрос - за гражданите на община Асеновград безплатно ли е пушенето по прозорците на административната сграда?


Малко над 1 700 човека е средномесечният брой на регистрираните

Малко над 1 700 човека е средномесечният брой на регистрираните ...

......... на работа са постъпили общо 95 лица с увреждания. Често, липсата на квалификация и образование, съчетана със специфични здравословни проблеми, затруднява трудовата реализация на тези хора.", уточняват за Actualno.com от дирекцията. И посочват, че устройването на работа на лицата с увреждания се случва предимно чрез включване в програми за заетост.


Асеновградчанка осъди община Асеновград заради нападение от бездомно куче. Обезщетението,

Асеновградчанка осъди община Асеновград заради нападение от бездомно куче. Обезщетението, ...

......... в областта на коляното на левия крак на Надя, вследствие от ухапването от бездомно куче. Общинска администрация ще трябва да плати и още 400 лева за направените разноски по делото. Обжалване на решението може да се извърши пред Пловдивския окръжен съд в 2-седмичен срок от получаване на съобщението от страните.


Официално освободен от турско робство е Асеновград, точно преди 141

Официално освободен от турско робство е Асеновград, точно преди 141 ...

......... не трябва да се забравя кои сме и какво е минало ни. "Минавайки покрай паметника на генерал Дандевил в Асеновград нека винаги си спомняме, че нищо не започва и не завършва с нас, но важно е какви дела ще оставим и с какво ще ни запомнят", посочи в заключение историкът.


Точно 56 вина, от които шест бели, четири розе и

Точно 56 вина, от които шест бели, четири розе и ...

......... А третият в кулинарната класация - 30 лева. Предвидено е да бъдат връчени и две поощрителни награди от по 20 лева. За лозовите сарми ще бъде дадена една награда - най-добрият готвач тук ще получи 40 лева. На всички, участвали в конкурса за "Най-вкусни сармички", вложените продукти ще бъдат заплатени.


Стари снимки на асеновградчанки, чиито абитуриентски балове и сватби са

Стари снимки на асеновградчанки, чиито абитуриентски балове и сватби са ...

......... на всяка жена, живяла през 70-те и 80-те години. "Надяваме се, че темата ще бъде интересна не само за хората, живели тогава, но и за по-младите, които не познават този период, а така ще имат възможност да се потопят в атмосферата на онези години.", посочват в заключение от Исторически музей-Асеновград.


Точно 63-ма автори от цяла България са кандидатствали до момента

Точно 63-ма автори от цяла България са кандидатствали до момента ...

......... творбите е 21.04.19 г. Те трябва да са адресирани към направление „Култура” от община Асеновград, а адресът е град Асеновград 4230, община Асеновград, площад „Академик Николай Хайтов” №9, стая 505Б. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на тържествена церемония в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” на 21.05.2019 г. от 18:00 часа.


Ежегодно през месец октомври Регионална здравна инспекция-Пловдив изготвя писмо, относно

Ежегодно през месец октомври Регионална здравна инспекция-Пловдив изготвя писмо, относно ...

......... вирусът настъпва и в този район, по информация и наблюдение на общопрактикуващи лекари от болницата в града. Те препоръчват дори при най-леки симптоми да се потърси медицинска помощ, тъй като не са редки случаите, в които обикновена настинка може да прерасне в Грип или дори да достигне усложнения до пневмония.


"Преди една година аз определих бюджета на Асеновград за 2018 ...

......... Асеновград за 2019 г. са заложени около 500 000 лева, с които ще  започне облагородяване на новите квартали. Предвижда се да бъдат изградени улици и изцяло нова инженерна инфраструктура. Важно перо от бюджета е насочването на средства към по-малките населени места в общината, които имат проблеми с улици и сгради.


Община Асеновград закупува терен, подготвяйки го за изграждане на стадион,

Община Асеновград закупува терен, подготвяйки го за изграждане на стадион, ...

......... различни отдели, звена, структури, дейности и предприятия, ангажирани по ресори в общината. И така, вместо конкретни отговори, тенденциозно или не, нерядко в отговор на официални писмени запитвания градската управа посочва членове и точки от съответен закон, в който можем да намерим информация, касаеща "общия случай". Отворен тук остава въпросът "Защо?".


Виртуална разходка из асеновградски туристически обекти ще прикове вниманието на

Виртуална разходка из асеновградски туристически обекти ще прикове вниманието на ...

......... със специално създадено за проекта художествено осветление в криптата. Вътре в нея, пък, посетителите на Асеновата крепост ще могат да разгледат също реставрираните стенописи и специфичните керамични стени. От ОП „Туризъм“ в Асеновград посочват, че равносметката за миналата година е 8% ръст на туристите в общината, спрямо предходните 12 месеца.


28-годишният асеновградчанин Мартин Пеев спаси светия кръст от ледените води

28-годишният асеновградчанин Мартин Пеев спаси светия кръст от ледените води ...

......... от звука на гайди, шестващите достигнаха до река Чая. Част от празника стана и гълъб, символизиращ Светия дух, който бе пуснат да полети на свобода. Богоявление продължи с освещаване бойните знамена на Военно формирование-Асеновград и след това, с концерт на площад "Академик Николай Хайтов" в града. Сподели с твоите приятели


Тази неделя (06-ти януари) християнският свят празнува Богоявление, или Йордановден.

Тази неделя (06-ти януари) християнският свят празнува Богоявление, или Йордановден. ...

......... водосвет и малко след това, в река Чая ще бъде хвърлен кръстът, който ще очаква своя спасител. Час по-късно на площад "Академик Николай Хайтов" ще се състои тържествено освещаване бойните знамена на Военното формирование в Асеновград. Веднага след това, от 10:30 ч. празникът ще продължи с фолклорен концерт на открито.


Заловени от полицията са двама мъже, обикалящи с автомобили из

Заловени от полицията са двама мъже, обикалящи с автомобили из ...

......... МВР пред Actualno.com. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и Районната прокуратура в Асеновград, тъй като частниците във видеото са нарушили обществения ред, предизвиквайки паника сред гражданите. Освен това, са нарушили и някои от правилата за движение по пътищата, излизайки от прозорците на автомобилите по време на движение.


Коледните и новогодишните празници отминаха, но добрите дела в Асеновград

Коледните и новогодишните празници отминаха, но добрите дела в Асеновград ...

......... направят на всеки три месеца за определен период от време. За да подпомогнат идеята, младежите предоставиха останалите от коледния базар за Ева изделия на вече организирания от друга асеновградчанка такъв, за Лизавета. Следващата им стъпка е да разпространят кутии за дарения по града в обекти, като магазини, заведения, фитнес зали.


В съвременния свят българинът, обичайно, е свикнал по празници по-често

В съвременния свят българинът, обичайно, е свикнал по празници по-често ...

......... в Асеновград е обикновен. Стенописната украса на храма, както и по-голямата част от иконите са дело на одрински майстори от школата на зограф Йоан Мосху и са се съхранили още от времето на построяването му. Църквата е с най-добрата акустика, и е обявена за паметник на културата с национално значение.


37-годишният пловдивчанин Явор Янков е дългоочакваният 100-хиляден посетител на НПК

37-годишният пловдивчанин Явор Янков е дългоочакваният 100-хиляден посетител на НПК ...

......... ключодържател и книгата „Опознай асеновградския край“. Той получи и рекламни материали, сред които работен календар и дневник. Наградата включваше също и специалната значка на Асеновата крепост и бутилка с традиционния станимашки мавруд, както и 2 литра домашно червено вино от личната изба на директора на ОП „Туризъм“ - Димитър Кирков.


Малко над 88 000 лева по Национална програма „Осигуряване на

Малко над 88 000 лева по Национална програма „Осигуряване на ...

......... група от 1-ви до 7-ми клас. Този вид ученическо оборудване следва да бъде осигурено на възпитаниците на асеновградските училища в срок до 31.03.19 г. Целта на закупуването на нови шкафчета за българските ученици представлява една от мерките за олекотяване тежестта на ученическите раници и за подобряване организацията на учебните часове.


Достъпна ли е средата в Асеновград за придвижване на трудно

Достъпна ли е средата в Асеновград за придвижване на трудно ...

......... направи един асансьор, например, но той до една седмица няма да работи. Докато не се промени съзнанието на масата, няма как да има достъпна среда за хората с увреждания. Няма толерантност, от страна нито на масовата част от обществото, нито от шофьорите", каза в заключение на нашия разговор Васил Василев.


Постамент, показващ един от основните символи на Асеновград - производството

Постамент, показващ един от основните символи на Асеновград - производството ...

......... администрация, за да размишлява върху този въпрос, идеята ще бъде официално внесена в първите работни дни от новата година. Ние, от "Съюз на предприемачите-Асеновград" разчитаме, че вече сме внесли предложението устно, обявявайки го пред заместник-кмета инженер Петър Бояджиев и председателя на Общински съвет - Драгомир Георгиев", каза в заключение Пиронков.


Учебни занятия ще се провеждат в музеи и други културни

Учебни занятия ще се провеждат в музеи и други културни ...

......... клас. Размерът на средствата, които ще бъдат похарчени за финансирането на Програмата, е в зависимост от броя на сформираните групи и планирани часове. Очакваният на Регионално управление на образованието-Пловдив са в тези занимания да бъдат обхванати всички желаещи от община Асеновград, като минимумът е 20% от учениците в съответното училище.


Новата година вече тропа на вратите ни, а първите сурвачки

Новата година вече тропа на вратите ни, а първите сурвачки ...

......... от Рождество Христово отминаха, за закъснелите, все още се продават на места последни бройки и естествени коледни елхи. Цените им тази година варираха между 15 лв. и 25 лв. в Асеновград, а в последните дни, преди Нова Година елха може да се закупи и за 10 лв.      


Кръст, висок 6 метра и с 3-метрови крила, грейна в

Кръст, висок 6 метра и с 3-метрови крила, грейна в ...

......... трябва да бъдем добри.“, каза архиерейският наместник на Асеновград отец Йордан Георгиев. Той допълни, че светинята е осветена за Рождественските празници със свещена вода от река Йордан. А тя е важна за християнската религия, защото вярванията сочат, че в нея Йоан Кръстител е кръщавал последователите си, включително и Иисус Христос.


Лихвари - мъж и жена от Пловдив и Нова Загора,

Лихвари - мъж и жена от Пловдив и Нова Загора, ...

......... престъпление. Все още не е изяснен произходът на средствата, които са раздавани на клиентите, като заеми. Съдът наложи най-тежката мярка, тъй като счита, че ако са на свобода, двамата обвиняеми могат да повлияят на свидетелите или да укрият документи и да попречат на разследването. Определението на Апелативен съд-Пловдив е окончателно.


Театрална постановка в асеновградското село Леново събра млади и стари

Театрална постановка в асеновградското село Леново събра млади и стари ...

......... от асеновградския театър "Театрална работилница за мечти".     Събитието бе организирано, като дарение от местен бизнесмен - младеж, който каза, че подкрепя спазването на българските традиции и обичаи, сред които е и този, семейството да се събира поне за празниците. А хората от едно село винаги са едно семейство.


Интернет сайтът на община Асеновград вече е обновен. Той е

Интернет сайтът на община Асеновград вече е обновен. Той е ...

......... публикуване на анкети, чрез които да се проследи общественото мнение по даден въпрос, касаещ община Асеновград, с отчитане на гласуването и показване на резултата. Предишната версия на услугата бе с повече ограничения и малко по-хаотично подреден, в сравнение с обновената. Стара визия на интернет сайта на община Асеновград:    


Временна организация на движението на моторни превозни средства е въведена

Временна организация на движението на моторни превозни средства е въведена ...

......... укрепване, като предстои и възстановяване на пътната настилка. При благоприятни метеорологични условия се очаква ремонтните дейности на пътя да завършат до края на настоящата година. Стойността на ремонта възлиза на над 250 000 лева с ДДС. До приключване на работите по обекта трафикът на автомобили се регулира със светофарна уредба.


Обновяване, текущ ремонт, обзавеждане и оборудване бе извършено на стара

Обновяване, текущ ремонт, обзавеждане и оборудване бе извършено на стара ...

......... в община Асеновград и улесняване достъпа им до заетост” е близо 400 000 лева, в това число - средства от Европейския социален фонд - над 332 000 лева и около 60 000 лева национално съфинансиране. Чрез проекта, като резултат се отчита увеличение броя на работещите хора с увреждания от Асеновград.


Наемателите от Търговския център в Асеновград са притеснени от предстоящото

Наемателите от Търговския център в Асеновград са притеснени от предстоящото ...

......... До края на 2017 г. наетите клетки са били близо 60, като приходите от тях са в размер на над 151 000 лева. Към настоящия момент магазините, в които се извършва търговия наброяват едва 34, като постъпленията от тях до края на миналия месец възлизат на близо 103 000 лева.


Санкционирана е фирмата изпълнител, изграждаща пречиствателната станция в Асеновград. Причината

Санкционирана е фирмата изпълнител, изграждаща пречиствателната станция в Асеновград. Причината ...

......... се довършителни дейности, които са свързани основно с автоматика и проби на техниката. Припомняме, че първоначалният краен срок за довършване, изпитване и въвеждане в експлоатация на пречиствателната станция бе до края на календарната 2018 г. Иначе, цялата линейна инфраструктура е завършена и разплатена по проекта за Воден цикъл в Асеновград.


Общински съветник от Асеновград се сдоби с първороден син. Най-прекрасният

Общински съветник от Асеновград се сдоби с първороден син. Най-прекрасният ...

......... майчинството за втората година да бъде повишена до размера на минималната работна заплата, като метод за справяне с демографската криза. Преди време асеновградската съветничка изрази мнението си, че ще бъде добре майчинските добавки се изплащат, дори ако майките се върнат на работа преди да е приключил 2-годишният срок на майчинството.


Седем години и четири месеца затвор получи асеновградчанин, уличен в

Седем години и четири месеца затвор получи асеновградчанин, уличен в ...

......... пострадалия. Пред Окръжния съд делото е протекло по реда на съкратено съдебно следствие, като мъжът е признал вината си. Поради това, първоначалното му 11-годишно наказание е редуцирано с 1/3. Така, нападателят ще остане зад решетките седем години и четири месеца, при строг режим. Решението на Върховния касационен съд е окончателно.


Криминално проявени и осъждани са заловени на местопрестъпление. Вчера на

Криминално проявени и осъждани са заловени на местопрестъпление. Вчера на ...

......... двама жители на асеновградското село Боянци. Единия - на 24 г., а другият - на 28 г. Те били натоварили каруца с отсечена дървесина от общинския горски фонд. По-късно станало ясно, че мъжете са стари познайници на полицията. Срещу тях е образувано бързо производство, като са задържани за едно денонощие.


Четирикратен носител на титлата

Четирикратен носител на титлата "Спортист на годината за Асеновград" стана ...

......... опитва да прави всичко възможно, за да може асеновградският спорт да се развива и да просперира. "Разбира се, поради различни причини, не съм успял да изпълня някои от планираните дейности, които съм искал, но се надявам през следващата година да имам време да направя това което съм пропуснал.", коментира Караиванов.


Най-ниската възможна стойност на увеличение данъка за превозно средство ще

Най-ниската възможна стойност на увеличение данъка за превозно средство ще ...

......... факт, едва ако Общински съвет-Асеновград приеме изменението в Наредбата за определяне на местните данъци и такси на територията на общината по време на януарската си сесия, в която ще бъде обсъждан и гласуван и бюджетът. За справка: 1 киловат = 1,36 конски сили, следователно 100 киловата = 136 конски сили.


Община Асеновград чака държавата, за да постави предпазно ограждение на

Община Асеновград чака държавата, за да постави предпазно ограждение на ...

......... тромави. За съжаление понякога се стига до ситуации, в които губим паметници на културата, те биват разрушавани или недобре обслужвани. В конкретния случай на "Метоха", за съжаление, имаше и човешка жертва, а и ние не можем да поставим предпазни заграждения в нарушение на закона.", заяви пред медии кметът на Асеновград.


Паркоместата, заради които бяха отрязани дървета на улица

Паркоместата, заради които бяха отрязани дървета на улица "Асенова крепост", ...

......... отсичане на общо девет дървесни видове, като сред тях няма защитени. А тъй като зоната не попада в горска територия, общинска администрация няма ангажимент да уведоми Държавно горско стопанство-Асеновград. Такива прочиствания на компрометирани и създаващи рискове дървесни видове в града е имало и преди и вероятно ще бъдат провеждани отново.


Община Асеновград е сред 113-те български общини, които ще получат

Община Асеновград е сред 113-те български общини, които ще получат ...

......... бъде достъпен за граждани безплатният интернет по европрограмата, засега не става ясно. Класираните победители от България са успели да кандидатстват в първите 10 секунди от отваряне на конкурса и са се преборили с конкуренция сред почти 13 000 кандидати от цяла Европа. Основният принцип за одобрение бе първите кандидатствали печелят.


До два месеца търговците от Търговския център в Асеновград трябва

До два месеца търговците от Търговския център в Асеновград трябва ...

......... за промяна в някаква посока, след ремонта, местната управа е готова да преговаря и да ги обсъди. За момента не е ясна сумата, която ще бъде необходима за извършване на ремонтните дейности. Обновени ще бъдат и част от стълбите, от страната на пощата, които се явяват подход към подплощадното пространство.


"Аз лично, към някои общини имам резерви. Смятам, че в ...

......... прилагане на допълнителни стимули, като например, намаляване размера на данъците за домакинствата, в които не се ползва твърдо гориво за отопление. Според кмета, тази политика не би била ефективна, защото няма метод, чрез който да се установи и докаже, че стимулираните по този начин семейства наистина изпълняват условията на договорката.


Повече от 23 500 000 лева са инвестирани в саниране

Повече от 23 500 000 лева са инвестирани в саниране ...

......... също са заведени в Националния регистър, където чакат отпускане на средства. При евентуално ново финансиране, със собствениците на заведените в регистъра сгради, по реда на постъпването им, трябва да бъдат сключени договори и съответно - да бъдат санирани. В момента няма яснота за предстоящо финансиране и нов прием на документи.


Разрешен е казусът с поставената от частно лице незаконно бариера

Разрешен е казусът с поставената от частно лице незаконно бариера ...

......... че освен всичко, бариерата е била и без нужните документи. Отправена е втора препоръка, от страна на общината и преди няколко дни съоръжението е било премахнато изцяло. Няма как, обаче, асеновградчанинът позволил си да "окупира" общинска собственост, да бъде проконтролиран дали ще постави бариерата трети път, коментираха от местното ръководство.


Община Асеновград е безсилна в решаването на казуса със заградения

Община Асеновград е безсилна в решаването на казуса със заградения ...

......... докладна до Общински съвет-Асеновград, като чрез нея настояват на редовното заседание на асеновградските съветници, което ще се състои на 19.12.18 г., да бъде взето решение, с което да се възложи незабавно започване на отчуждителни процедури. Районна прокуратура-Асеновград също се е заела със случая и започва проверка за установяване на самоуправство.


Коледни бонуси за общинските служители в Асеновград няма да има

Коледни бонуси за общинските служители в Асеновград няма да има ...

......... в общината, са от икономии. "Но те в никакъв случай не са в размер на една заплата или нещо подобно. Става въпрос за около 10%, като няма да бъдат раздавани сега - покрай Коледа", обясни кметът Караиванов. Припомняме, че общо назначените в общинската администрация на Асеновград служители са 163 души.