"В личен план не ми стигна достатъчно време за приятелите ...

......... свързани с екологията. Кметът уточни, че вече е време да се насочат инвестиции към подобряването на градската среда в Асеновград. "Не ми стигна времето и за много други неща. Не можах да се преборя с някои от институциите, за да получим финансиране за няколко проекта, каза в заключение Емил Караиванов.


Родители от Асеновград роптаят, че се бави приключването на ремонтните

Родители от Асеновград роптаят, че се бави приключването на ремонтните ...

......... лева, ДГ "Зорница" с около 70 250 лева и СУ "Свети Свети Кирил и Методий" с почти 3 000 лева. Сумите са били отделени за довършителни дейности, невключени в проекта за "Образователна инфраструктура". По думите на Караиванов във всички училища на територията на община Асеновград са извършени и текущи ремонти.


Игра, която учи първокласниците да пазят околната среда и да

Игра, която учи първокласниците да пазят околната среда и да ...

......... нарисуваният на таблата отпадък с вида контейнер, в който трябва да бе изхвърлен той. Общо от играта са напечатани 1 000 броя, като от нея днес, на първия учебен ден, получиха всички 528 първолаци от Асеновград, Дневният център за деца с увреждания, Центъра за обществена подкрепа, както и авторите й.


Стартира ново дело срещу главния архитект на община Асеновград Константин

Стартира ново дело срещу главния архитект на община Асеновград Константин ...

......... съучастие с Константин Атанасов, умишлено е улеснил последния да приеме сумата от 8 000 лева. Конкретно той е обвинен, че е изготвил оферта и предоставил фактура за консултантска дейност от името на фирма за 10 000 лева, като от тях изтеглил 8 000 лева и ги предал на главния архитект.


С трима повече са първокласниците в Асеновград през новата учебна

С трима повече са първокласниците в Асеновград през новата учебна ...

......... със 701 ученици. На трето място е СУ "Свето Княз Борис I", в което тази учебна година ще учат 650 деца и младежи. Близо 1 900 на брой са децата, които ще посещават детските градини в общината. За тях ще се грижат 145 подготвени кадри и 132-ма души непедагогически персонал.


За професията на пожарникаря, библиотекаря, психолога, преподавателя и много други

За професията на пожарникаря, библиотекаря, психолога, преподавателя и много други ...

......... и душа", каза в заключение за Actualno.com Милена Марковска. През отминаващото лято в библиотеката на града бяха представени и много други професии. Тематичните занимания за различните професии в Градската библиотека на Асеновград ще продължат и през следващата година, тъй като през настоящата се радваха на засилен интерес от малките асеновградчани.В навечерието на първия учебен ден множество екипи на училища

В навечерието на първия учебен ден множество екипи на училища ...

......... признание за труда ни. ... Уважаеми родители, ако сте предвидили пари за цветя, дарете ги за облагородяване на пространството за игра в двора на училището", приканват преподавателите от асеновградското школо. И уточняват, че дарителската кутия ще бъде поставена във фоайето на първия етаж в голямата сграда на ОУ "Христо Ботев".


Около 50 ученици на различна възраст, участници в програмата

Около 50 ученици на различна възраст, участници в програмата "Ваканция ...

......... от оказване на съдействие, от страна на населението, при потушаването на възникналите в поземления и горския фонд пожари. Идеята на подобни мероприятия е засилената превантивна и административно наказателна дейност на органите за ПБЗН. Цели се също да се наблегне и на значението на ранното формиране на противопожарната култура у подрастващите.


Още едно име бе обявено официално като кандидатура за местния

Още едно име бе обявено официално като кандидатура за местния ...

......... Това е третата обявена кандидатура в Асеновград със заявка за кметския стол и до момента няма обявено ни едно ново лице за кандидат-кмет на града, в сравнение с местните избори през 2015 г. Според запознати, се очаква и останалите структури да издигнат вече познати имена в битката за кмет на Асеновград.


Повече от 5 000 квадратни метра сухи треви пламнаха в

Повече от 5 000 квадратни метра сухи треви пламнаха в ...

......... пожар. Заради силният вятър пожарникарите се бориха с пламъците почти час. Черен пушек се издигаше високо в небето над Асеновград, а мирис на дим се разпростря чак до централната градска част, разказват асеновградчани. Дали ще бъде изпратен екип, който да провери замърсеността на въздуха в района, засега не се съобщава.


Пациент със затруднено дишане лежи в МБАЛ-Асеновград повече от три

Пациент със затруднено дишане лежи в МБАЛ-Асеновград повече от три ...

......... мъжа и той отново да може да диша самостоятелно. Междувременно, по клиничната пътека, която е за срок от 1о дни, здравната каса е изплатила на болничната структура сумата от около 1 500 лева. Според Червенков проблемът с такъв вид казуси би могъл да се реши, ако бъдат създадени повече хосписи.Споразумение за по-добри условия на труд за медицинските сестри в

Споразумение за по-добри условия на труд за медицинските сестри в ...

......... да бъде по-нисък от договорения минимален размер на основна месечна заплата на браншово ниво, а именно - 900 лева. Страните се споразумяха, че при финансова възможност работниците и служителите ще бъдат стимулирани с финанси за коледните, великденските и професионалните си празници, като ще имат право и на допълнително материално стимулиране.


Намаленият дебит на водоизточниците наложи въвеждане на воден режим в

Намаленият дебит на водоизточниците наложи въвеждане на воден режим в ...

......... Кавалджиев. Чрез новото съоръжение се цели прихващане на водата, която не е могло да бъде обхваната до момента. С него на това място 150-кубиковите водоеми ще станат два. Разходите по изпълнение на планирания проект са от бюджета на ВиК. Очаква се до около месец възстановеният водоем да влезе в експлоатация.


Четири фирми се бориха в обществената поръчка на община Асеновград

Четири фирми се бориха в обществената поръчка на община Асеновград ...

......... "Не съм бил напълно доволен през целия период на договора. Напротив - винаги съм имал системни претенции. Към момента съм наредил засилване на контрола по изпълнение на поръчката", каза в заключение кметът доктор Емил Караиванов. И изрази мнение, че в годините общината е постигнала напредък в озеленяването, макар и минимален.


Близо 25 достигна бройката на незаетите места за учители в

Близо 25 достигна бройката на незаетите места за учители в ...

......... - изделия от пластмаса, монтьори - водопроводни тръби, шофьори - тежкотоварен автомобил - 12 и повече тона, кроячи - текстил, обслужващи работници - промишлено производство, работници - строителство, електромонтьори, техници - оптици, портиери, чистачи, работници - сглобяване на детайли, манипуланти - промишлеността, шофьори - товарен автомобил (международни превози) и продавач-консултанти.


Още една официална кандидатура за кмет на Асеновград бе обявена

Още една официална кандидатура за кмет на Асеновград бе обявена ...

......... се забрани носенето на бурки на обществени места и цялостната забрана за движение на каруци по улиците на града. Асеновградчани го познават не само от политиката, тъй като извън политическия живот Милко Милков се занимава със собствен бизнес. В личен план - женен е и е баща на три дъщери.Забраниха за два месеца туристическата дейност в няколко населени места

Забраниха за два месеца туристическата дейност в няколко населени места ...

......... и до ловно-стопанските райони на Павелско и Хвойна, попадащи в инфектираната зона. Срокът на действие на забраната е в сила до 05.11.19 г. Ангажимент на Държавното горско лесничейство е да поставят ограничителни табели, означаващи забраната по местата. Преминаване през засегнатите райони се разрешава само на служебните лица, ангажирани с проблема.


Голяма част от Асеновград остана без ток днес около 15:00

Голяма част от Асеновград остана без ток днес около 15:00 ...

......... града. В това число влизат заведения, бензиностанции, улично осветление, светофари. Към момента все още не е ясна причината за авариралият извод. Електротехниците вече са на място и работят по отстраняване на аварията. От енергодружеството не могат да посочат конкретен час, в който подаването на електричество до домакинствата ще бъде възобновено.


Мотористи от цял свят опитаха от българската домашна ракия. Повече

Мотористи от цял свят опитаха от българската домашна ракия. Повече ...

......... на историческите и културни местни факти и събития са останали впечатлени от забележителностите в Асеновград и региона и от старинните сгради и обекти. В Бачковския манастир най-силно привлякоха погледите им архитектурата, фреските, старата трапезария, а накрая бяха почерпени с по глътка домашна ракия. Галерия от изложението може да откриете ТУК.


Асеновград отново ще се върне няколко века назад във времето.

Асеновград отново ще се върне няколко века назад във времето. ...

......... 08.09.19 г. (неделя):10:00 ч. - 14:00 ч. - демонстрации на занаяти, бит и традиции, средновековни игри, стрелба с лък за посетителите10:30 ч. - боен турнир „Меч на честта“11:30 ч. - беседа за оръжия и защитно оборудване, урок по средновековна фехтовка15:00 ч. - обявяване на победителите в турнирите, закриване на панаира.


Романът, който пита за смисъла на живота, именуван

Романът, който пита за смисъла на живота, именуван "Нула време", ...

......... посланието на романа е да даде на хората един малко по-прекрасен свят", уточни авторът. В заключение Николай Табаков увери, че книгата не е издадена предизборно, въпреки сюжета й. Напротив - тя е творена в продължение на три години, а всеки един човек може да се припознае в някой от героите.


Публично обсъждане на отчета на общинския бюджет за миналата година

Публично обсъждане на отчета на общинския бюджет за миналата година ...

......... на бюджета не се посочват с наименования конкретните обекти и услуги, за които са похарчени средствата. Част от тях са описани в Инвестиционната програма на Асеновград за миналата година. Тези и други разходи могат да се открият в отчета на бюджет 2018 г., качен на официалната интернет страница на общината.


Нова наредба ще урежда отношенията между община Асеновград и спортните

Нова наредба ще урежда отношенията между община Асеновград и спортните ...

......... обекти за срок до една година. Общинските имоти, които ще се ползват за спорт, могат да бъдат отдавани и на концесия, се казва в проекта на новата Наредба. Концесионерът ще е длъжен да осигурява обществен достъп на гражданите за дейности, свързани с физическите активност и възпитание, спорт и спортно-туристически мероприятия.


Асеновград откри Есенните празници с френска музика на открито. Пред

Асеновград откри Есенните празници с френска музика на открито. Пред ...

......... китарни фестивали, на които представя солови програми, и прави майсторски класове. От 2009 г. той е преподавател по класическа китара в консерватория във Франция. Участва в редица проекти с различни музиканти, инструменти и жанрове. През 2018 г. свири също като солист в операта на Ница със симфоничния оркестър на града.


Концерт на френски духов оркестър, куклен театър, изложби, премиери на

Концерт на френски духов оркестър, куклен театър, изложби, премиери на ...

......... Войников в изпълнение на куклено-драматичен театър „Хенд” (вход свободен) 26.09.19 г. (четвъртък):17:30 ч. - Градска библиотека - НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски” представя литературен сборник „Някой докосна душата ми”, съставен от 13 автори, членове на литературен клуб „Орфей” и приятели (проза, поезия, пътеписи, афоризми, басни, есета, хайку и танга стихове).


Състезание по ролер ски за

Състезание по ролер ски за "Купа Асеновград" ще се проведе ...

......... „Тритон Екстрийм” и спортен клуб по биатлон и ски „Мартели"-Пловдив и ще се проведе под патронажа на кмета на Асеновгра - доктор Емил Караиванов. Целта на спортното събитие е да популяризира спортът по ролер ски и да привлече младото поколение към целогодишни активни спортни занимания и здравословен начин на живот.


Близо 20 роми се явиха на поправителните изпити по време

Близо 20 роми се явиха на поправителните изпити по време ...

......... и анализира случаите на ученици, нуждаещи се от специална закрила. Първоначалната информация от ромското ОУ "Никола Вапцаров" в Асеновград е, че мерките дават положителен резултат. Точната статистика колко ученици в риск от отпадане са се върнали в училище, спрямо миналата година, ще стане ясна след началото на новата учебна година.


Година по-рано се очаква да приключат ремонтните дейности по част

Година по-рано се очаква да приключат ремонтните дейности по част ...

......... блок №13. Караиванов припомни, че в общината бе внесено искане, подкрепено с подписи от граждани с молба за преасфалтиране и рехабилитация на част от улица в района. "Ще направим частичен ремонт на база подписката, а при следващи актуализации на Инвестиционната програма, ще направим и обновяване на квартал "Изток", посочи кметът.


Продават на търг бившия Дом за инвалиди в Асеновград. Това

Продават на търг бившия Дом за инвалиди в Асеновград. Това ...

......... показват, че за събаряне на сградата и изчистване на терена ще са необходими 31 400 лева, а таксата за депониране на строителните отпадъци ще е в размер на над 75 000 лева. Депозитът за участие в търга ще е 200 000 лева, а стъпката за наддаване - 4 000 лева.


Над 16 000 лева общо отпусна община Асеновград на нуждаещи

Над 16 000 лева общо отпусна община Асеновград на нуждаещи ...

......... семейството са само от работната заплата на бащата на Мишо – Иван Кашидов – в размер на малко над 1 300 лева. Финансова подкрепа имат и от Дирекция „Социално подпомагане” – 930 лева месечно. На редовното си заседание Общински съвет-Асеновград отпусна 5 000 лева, с единодушно решение за Мишо Кашидов.


Пускат в експлоатация пречиствателната станция в Асеновград след 72 часови

Пускат в експлоатация пречиствателната станция в Асеновград след 72 часови ...

......... Воден цикъл в града. Заработването на съоръжението трябваше да бъде осъществено още преди около осем месеца, но поради липса на работни кадри то се забави. „Ефектите от въвеждането в експлоатация на пречиствателя за отпадни води са коментирани многократно и ние сме удовлетворени от тази успешна екоинвестиция”, каза в заключение кметът.


Точно 20 класа на учебни заведения в община Асеновград ще

Точно 20 класа на учебни заведения в община Асеновград ще ...

......... такива да съществуват. Целта е да не се закриват класове, като за тях ще бъде осигурено допълнително финансиране от община Асеновград, съгласно съответната наредба. За сравнение, през изминалата 2018 г./2019 г. учебна година, броят на маломерните паралелки в асеновградска община е бил с три по-малко или общо 17 на брой.


Асеновград е немалък град, в който се развива бизнес в

Асеновград е немалък град, в който се развива бизнес в ...

......... българина и в частност на асеновградчанина са не материалните казуси, а бездействието му, липсата на реакция да възроптае срещу неправдите, нежеланието да отдели от времето си, за да обяви позицията си публично, заставайки с името си лице в лице срещу отговорните, чийто ангажимент е възможността за разрешаване на проблематичните казуси.


Капсула на времето заравят в Асеновград. Тази година се навършват

Капсула на времето заравят в Асеновград. Тази година се навършват ...

......... планирано да бъде прожектиран филмът от откриването й преди три десетилетия. До деня на празника се очаква да приключи и реставрацията на музейната сграда и посетителите да бъдат посрещнати с реновирания й облик. А от 08:30 ч. до 17:00 ч. в делничните дни своето послание може да остави всеки желаещ.


Глад за учители преди началото на новата учебна година в

Глад за учители преди началото на новата учебна година в ...

......... работник, шофьор - тежкотоварен автомобил - 12 и повече тона, кредитен консултант, крояч - текстил, водач на мотокар, обслужващ персонал - магазин, обслужващ работник - промишлено производство, работник - строителство, монтьор - металообработващи машини, зареждач - материали и полуфабрикати, електромонтьор, техник-оптик, портиер, работник сглобяване на детайли и манипулант - промишлеността.


Точно 168 души ще могат да се възползват от социалния

Точно 168 души ще могат да се възползват от социалния ...

......... под запрещение; не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер и спрямо него не са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие на ползвател на лична помощ. Документите на желаещите ще се приемат в сградата на Домашен социален патронаж, в Асеновград, на булевард ,,България“ №25.


Администрацията на Асеновград търси трайно решение на казуса с безразборното

Администрацията на Асеновград търси трайно решение на казуса с безразборното ...

......... бъдат репатрирани от самата община. Това са коли, които набелязваме в последните седмици. Такива, които дълго време престояват на едно и също място. Това е проблем във всяка община, включително и в нашата. Има много такива автомобили, както в междублоковите пространства, така и по улиците на Асеновград", заяви Емил Караиванов.


Хидрофорна уредба ще разреши проблема с водата в гробищния парк

Хидрофорна уредба ще разреши проблема с водата в гробищния парк ...

......... ангажирани и едновременно с това, възможностите за поставяне на нови допълнителни или различни съдове", коментира проблема градоначалникът на Асеновград. В заключение той заяви, че предстои включване на нови хора за почистване на гробищните паркове, като се обсъжда и евентуална промяна в графика, за да може да бъде по-регулярно сметосъбирането там.


Продължава изпълнението на Инвестиционната програма на община Асеновград за 2019

Продължава изпълнението на Инвестиционната програма на община Асеновград за 2019 ...

......... "Ягода" в село Стоево, преасфалтиране на улица "Младост" в село "Нареченски бани". Планирани са и асфалтиране и подмяна на тротоарни настилки на улица "Бако Динчо" в Асеновград, както и асфалтиране зад блок №13 в асеновградския квартал "Изток". Ще се извърши и асфалтиране и отводняване пред блок №12 в квартал "Баделема".


Ползването на банкови кредити от община Асеновград се е наложило

Ползването на банкови кредити от община Асеновград се е наложило ...

......... Закона за държавния бюджет се определя какъв процент поема държавата от финансовите корекции. За стария програмен период стойността бе в рамките на 80%. Ако не се осигури финансиране от Министерството, тогава ще се наложи да пристъпим към предоговаряне с Фонда за удължаване срока на погасяване на задължението", уточни Емил Караиванов.


"Общината е финансово стабилна, с инвестиции и динамични ситуации по ...

......... Реалното изпълнение за 6-месечието на приходната част на бюджета е близо 30 000 000 лева. Караиванов бе категоричен, че общинската администрация в града "не е изпитвала затруднения при изплащане на заемите си". Припомняме, че бюджетът на община Асеновград за 2019 г. е в размер на над 48 700 000 лева.


Община Асеновград стартира процедура за обособяване на площадка за предаване

Община Асеновград стартира процедура за обособяване на площадка за предаване ...

......... Към момента такива се оставят покрай контейнерите и това води до допълнителни разходи по сметопочистващата фирма. Налага се да се плаща за още една или две машиносмени, при които служителите от сметосъбирането да приберат изхвърленото, тъй като при почистването на контейнерите не е предвидена възможност да се събират такива отпадъци.


В забрава и обрасла растителност тъне пореден спортен обект в

В забрава и обрасла растителност тъне пореден спортен обект в ...

......... по реда на Закона за физическото възпитание и спорта. До този момент по неясни причини няма интерес към терена, от страна на инвеститори да го ползват и да инвестират в развитието му. В подобен вид е и стадион "Шипка" в Асеновград, за състоянието на който ви разказахме преди няколко седмици.


Двойка асеновградчани унищожиха обособено място за отдих в знак на

Двойка асеновградчани унищожиха обособено място за отдих в знак на ...

......... който ги попитал какво правят. В отговор Калина посочила, че "тези пейки нямат място тук". Хората са сигнализирали полицията в Асеновград с жалба и събрани подписи. Молбата им е "вандалщината да бъде наказана и двамата извършители да възстановят пейките". Към момента все още се очаква реакция от органите на реда.


В днешното издание на рубриката

В днешното издание на рубриката "Мълчанието на чиновниците" ще зададем ...

......... съответно - през първата половина на 2019 г. на територията на град Асеновград? 2. Какви са най-честите нарушения, от страна на водачите? 3. Какви са най-честите проблеми и трудности, с които се сблъскват служители от Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" по време на изпълнение на служебните си задължения в Асеновград?


Множество въпроси и ожесточени интересни спорове в социалната мрежа породи

Множество въпроси и ожесточени интересни спорове в социалната мрежа породи ...

......... че мъжът вече е осъждан няколко пъти - за кражби и за управление на моторно превозно средство без книжка. Без образование е, неграмотен, има четири деца и 10 внуци. Определението на магистратите не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд–Пловдив на 22.08.19 г. от 10:00 ч.


Състоянието на Ники от асеновградския квартал

Състоянието на Ники от асеновградския квартал "Горни Воден" се влошава, ...

......... Всеки, който има възможност и желание, може да помогне по някой от следните начини: дарителска сметка в Обединена Българска Банка в лева:IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30BIC: UBBS BGSFТитуляр: Николай Владимиров Иванов и във евро за Испания:IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550BIC: CAIX ESBB или чрез Pay pal:[email protected]


Точно 23 талантливи деца от Асеновград бяха наградени от общината

Точно 23 талантливи деца от Асеновград бяха наградени от общината ...

......... на Асеновград и да им покажат, че техните постижения са високо ценени и заслужават обществено признание. От своя страна, кметът на града доктор Емил Караиванов посъветва талантливите малчугани да продължават да следват мечтите си и да бъдат пример не само за своите приятели и съученици, но и за родителите си.


Утре (20.08.19 г.) изтича срокът за кандидатстване за работа по

Утре (20.08.19 г.) изтича срокът за кандидатстване за работа по ...

......... от 13:30 ч. до 17:00 ч. Информация за това, какви документи се изискват за съответните длъжности, е публикувана на интернет страницата на община Асеновград. Последният срок за подаването им е до 16:00 ч. на 20.08.2019 г. (вторник). На спечелилите кандидати ще бъде предложен срочен трудов договор за срока на проекта.


Временно ще бъде нарушено водоподаването на улица „Цар Иван Шишман”

Временно ще бъде нарушено водоподаването на улица „Цар Иван Шишман” ...

......... Шишман” ще бъде затваряна за движение, поради извършване на строително-ремонтни дейности. "Призоваваме всички участници в движението за повишено внимание, стриктно спазване на пътната сигнализация и указанията на изпълнителя, за да не се възпрепятства извършването на ремонтните дейности и да не се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия", казват от община Асеновград.


Повече от две години след протестите заради сбиването между ромски

Повече от две години след протестите заради сбиването между ромски ...

......... се ограничи изграждане на незаконни постройки? Замълчаха и по отношение на въпроса кога е била извършена последната проверка за установяване на такива на територията на целия Асеновград. Отказаха да отговорят и за кога са планирани нови инспекции в тази насока. В крайна сметка, от предоставената информация не става ясно също


Изборните страсти стават все по-горещи с наближаване на заветната дата

Изборните страсти стават все по-горещи с наближаване на заветната дата ...

......... Друга идея на доктор Петров е, когато граждани изпратят писма и сигнали, адресирани до новия кмет, да бъдат уведомявани кой от кметския екип е натоварен с отговор и в какъв срок. Ежегодното публично отчитане успехите и несполуките на поетите обещания от кандидат-кмета пред обществеността също е сред препоръките на доцента.


Капани за улов на диви прасета ще бъдат заложени в

Капани за улов на диви прасета ще бъдат заложени в ...

......... стопанство не е установено наличие на чума към момента. Слави Богутев обясни, че от началото на разпространението на заразата досега са направени изследвания на три проби от отстреляни диви свине в района на селата Тополово и Новаково. Те са били изпратени в специализирана лаборатория за изследване, като резултатите са отрицателни.


Двама пияни мъже катастрофираха с кола край Асеновград. В 04:30

Двама пияни мъже катастрофираха с кола край Асеновград. В 04:30 ...

......... на алкохол в кръвта и на двамата пътували в превозното средство. Предстои да бъде изяснено кой от тях е бил зад волана, за да бъде взето съответното отношение. Движението на пътя Асеновград - Смолян не е било силно затруднено, в рамките на няколко часа се е регулирало от полицейски екипи.


Моторист от асеновградския квартал

Моторист от асеновградския квартал "Долни Воден" загина на пътя между ...

......... повече от 10 метра от безжизненото му тяло, което лежало на пътното платно. След пътния инцидент, движението на превозни средства между Асеновград и Пловдив не беше затруднено, но се регулираше през аварийната лента от служители на полицията. На мястото на катастрофата имаше три полицейски коли и множество събрали се мотористи.


Близо 250 подписа събраха асеновградчани с искане за асфалтиране на

Близо 250 подписа събраха асеновградчани с искане за асфалтиране на ...

......... става въпрос за по-сериозна инвестиция и ремонт съществуват два варианта. Единият е проблемът да се реши е с влагане на текущи средства, а другият - обектът да се включи в Инвестиционната програма на община Асеновград за следващата година. Кой от двата варианта ще бъде предприет и кога, предстои да разберем.


Търсят финансиране за ремонт на спортна зала

Търсят финансиране за ремонт на спортна зала "Асеновец" в Асеновград. ...

......... мушички си правят парти над образувалите се след всеки дъжд локви. Все по-малък става шансът за спорт на асеновградчани, защото единственото спортно съоръжение, където могат да направят това безплатно, е тотално занемарено. По-малкото игрище пък, което е разположено в горната част на спортния комплекс, съвсем вече не прилича на такова.


"Експертите са ме уверили, че при две седмици активна работа ...

......... електрончик, монтьор - поддръжка на инсталации и оборудване, петима оператори - пречиствателна станция за отпадни води, петима оператори - газгенератор (газгенераторчик), един общ работник и петима охранители. Дали хората, които ще започнат работа в обекта, ще бъдат подбрани чрез публично обявен конкурс, или чрез друг метод, засега не става ясно.


Близо 30 контейнера за отпадъци са извадени от употреба в

Близо 30 контейнера за отпадъци са извадени от употреба в ...

......... А от 27-те села в общината са събрани почти 2,5 млн. лева в общинската хазна. Междувременно, градоначалникът посочи, че събираемостта на местните данъци в общината от началото на 2019 г. до момента е много добра. Общо за първото 6-месечие на тази година са постъпили малко над 2 600 000 лева.


Ремонтите на двата детски басейна - част от Градския плувен

Ремонтите на двата детски басейна - част от Градския плувен ...

......... тъй като те са обект на вандалско посегателство", обясни кметът на града доктор Емил Караиванов. Той допълни, че общината ще отремонтира съоръжението със собствени средства и в същото време се правят проучвания и се очакват оферти за закупуване на друга по-голяма пързалка за втория детски басейн в Градския плувен комплекс.


На финалната права са обновленията на петте учебни заведения в

На финалната права са обновленията на петте учебни заведения в ...

......... Подменят се осветителни тела, а в дворното пространство са демонтирани ненужните съоръжения и се готви терен за изграждане на новите настилки. "Движим се в срок, предстои приключване на дейностите по обектите. Надявам всичко да бъде завършено през септември, преди началото на учебната година", заяви кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.


"В момента сме в процедура за подготовка на техническа документация ...

......... и процедурата по възлагане на основни ремонти на улици в няколко асеновградски села и в града. Общата стойност на възлагането е в размер на над 1 700 000 лева без ДДС. В заключение кметът Караиванов прикани гражданите да подават сигнали в общината за некачествено изпълнение на работата на строителните фирми.


Нов Генерален план за организация на движението в Асеновград трябва

Нов Генерален план за организация на движението в Асеновград трябва ...

......... между улиците "Иларион Макариополски" до "Борислав", тъй като честото неправилно пресичане на пешеходци в зоната създава опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия. След като проектът бъде готов вероятно ще се проведе обществено обсъждане, на което гражданите ще могат да изразят мнение и да отправят предложения. преди той да бъде одобрен.


Специализирана площадка, на която да си играят домашни кучета, ще

Специализирана площадка, на която да си играят домашни кучета, ще ...

......... обслужва. Нужно е да има ветеринари, служители, които следва да бъдат на заплата към общинския бюджет. А това значително ще увеличи разходите по поддържането на една такава структура", обясни Караиванов. Как кметът на Девин се справи с проблема с безстопанствените кучета в града, може да си припомните в този материал.


"Имам уверение, че проектът за цялостно отводняване на участъка по ...

......... са шест на брой. За укрепване на пет от тях вложените средства са в размер на почти 3 000 000 лева. Четирите се намират на пътя Асеновград - Лясково - Яврово - Добралък, а едно е на пътя Асеновград - квартал "Горни Воден" и манастир "Свети Свети Кирик и Юлита".


"Искам да успокоя всички интересуващи се, че има още малко ...

......... заяви, че трябва времето до изборите да бъде ползвано за работа, а не като предизборна агитация. "За мен е важно отношението на гражданите за това, какво съм свършил до момента, доколко аз съм ангажиран с проблемите им и каква е тяхната оценка за този мандат", каза още кметът на Асеновград.


Подпухнали и оронени стени, влага над 90% и щети, като

Подпухнали и оронени стени, влага над 90% и щети, като ...

......... тротоарът пред домовете им, вероятно заради влагата, която мокри пясъка под плочките. Дали са подпочвени води, или теч от водопровод на водопреносната мрежа в Асеновград и кога проблемът ще бъде решен, засега не става ясно. А дотогава гражданите се надяват влагата да не създаде хроничен здравословен проблем на децата им.


Най-красивите и талантливи момичета и момчета на Асеновград се конкурираха

Най-красивите и талантливи момичета и момчета на Асеновград се конкурираха ...

......... децата да се развиват и усъвършенстват. А с въпросите, на които отговориха участниците, искаме да покажем, че не е достатъчно да наблягаме само на физическата красота, защото тя не е най-важната", обясни в заключение каква е идеята на конкурса, Милена Марковска - директор на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград.


Близо 500 водачи на каруци са глобени в Асеновград Близо

Близо 500 водачи на каруци са глобени в Асеновград Близо ...

......... каруци, ще бъдат предприети мерки по активен контрол от всички служители, имащи правомощия по Закона за движение по пътищата, категорични са от полицията. Ще бъде осъществена също разяснителна и превантивна дейност, а толерантността към нарушителите ще е нулева, като ще се предприемат незабавни мерки съгласно действащото законодателство на Република България.


Вече седмици наред асеновградчани се вълнуват от темата за бездомните

Вече седмици наред асеновградчани се вълнуват от темата за бездомните ...

......... му направи добро. В заключение специалистът каза на децата, присъстващи в библиотеката в Асеновград, че след като разходят четириного ти навън е редно да почистват след него. И завърши с поговорката, че "кучетата са ангели, изпратени на земята, за да ни помагат и да ни показват как трябва да живеем".