Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета.

Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета. ...

......... достатъчни. Без значение дали става въпрос за деяние, извършено от деца, или възрастни. Докато не спрем да се оплакваме и жалване само и единствено във фейсбук, голяма част от децата на Асеновград ще продължават да израстват в същата среда - без контрол, без наказания при провинение, без уважение към околните.


22-годишната Мария Попова бе избрана за най-красивата асеновградчанка. Тя стана

22-годишната Мария Попова бе избрана за най-красивата асеновградчанка. Тя стана ...

......... бе удостоено с титлата "Лице на публиката". Втората подгласничка е 18-годишната Цветислава Киркова, която ще продължи висшето си образование в специалност "Филмови науки" в Англия. За трета подгласничка на победителката бе провъзгласена Радина Нейкова, на 18 г. Тя се занимава професионално със спортни танци и скоро й предстои държавно първенство.


Повече от 300 калиници шестваха по улиците на Асеновград в

Повече от 300 калиници шестваха по улиците на Асеновград в ...

......... бе запален Еньов огън, а присъстващите и тук преминаха през Еньов венец. После участниците в ритуала бяха наплискани с мълчана вода и нагостени с чай от билки и питки хляб. Под звуците на родопски гайди и народни песни празнуващите извиха дълго еньвско хоро. ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ може да откриете ТУК.


Асеновградчани ще се хванат на благотворително хоро в помощ на

Асеновградчани ще се хванат на благотворително хоро в помощ на ...

......... допълни Боян. Освен хорото инициаторите са подготвили и благотворителен базар, на който ще бъдат продавани артикули, изработени от учениците от строителния техникум в Пловдив и от членове на сдружението. Благотворително хоро за Йоана ще се състои днес (23.06.19 г.) от 10:30 ч. на централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград.


Близо 50 ентусиасти посрещнаха 21-то юнско утро за 2019 г.

Близо 50 ентусиасти посрещнаха 21-то юнско утро за 2019 г. ...

......... упражнение, което кара мозъка да работи за вас. Препрограмира тялото, което впоследствие се адаптира и се освобождава от стрес по този начин и дава много удовлетворение. А най-ценният съвет, който той отправи към асеновградчани, бе "Бъдете йога, изпълнявайте йога и малко по малко вие ще достигнете до един духовен мир!"


Традиционният обичай

Традиционният обичай "Калиница" и тази година ще облече стотици малки ...

......... има много танци и музика за присъстващите, а половин час след това ще започне концертно изпълнение на Боряна Пантелеева от „Гласът на България“. За 18:00 ч. е предвидено модно ревю, а за 18:40 ч. - музикален поздрав  от Петя Буюклиева. Точно в 20:00 ч. е началото на конкурса Мис Асеновград.Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на

Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на ...

......... бе излъчен от СДС, напусна поста си по собствено желание. Той бе в управата на селото в продължение на три мандата и вече е решил да се оттегли от политиката. Самият Балджиев посочи пред Actualn.com, че планира да продължи професионалната си кариера в съвсем друга насока, необвързана с политическия живот.


Първата читалня на открито събра малки и големи почитатели на

Първата читалня на открито събра малки и големи почитатели на ...

......... самостоятелният рецитал на Виктория Стефанова под надслов „...и фърляше тайно през мрака тогаз най-първата искра в народната свяст”. "Паисиеви дни" в Асеновград ще приключат днес (21.06.19 г.) с представяне на юбилейното издание на Рибния буквар на Петър Берон. Събитието ще се състои от 14:00 ч. в Градска библиотека "Паисий Хилендарски".


Финализирани до края на този месец ще бъдат строително-монтажните дейности

Финализирани до края на този месец ще бъдат строително-монтажните дейности ...

......... на тези средства може да се осъществи, след получаване на съгласие по време на среща на Регионалното сдружение на общините. В случай, че това стане факт, ще последва процедура по провеждане на обществена поръчка за избор на доставчик на машините и кандидатстване пред РИОСВ за одобрение за финансиране на покупката.


На български фолклор ще се учат малки асеновградчани. От 01.07.19

На български фолклор ще се учат малки асеновградчани. От 01.07.19 ...

......... подават от 08:00 ч. до 17:00 ч. в сградата на ЦПЛР „Васил Левски”, разположена срещу сградата на пожарната в Асеновград, на улица „Захари Стоянов” №1, етаж 2. График за летните занимания може да се намери на място, а допълнителна информация предоставя Георги Анастасов, с телефонен номер: 088 54 111 70.


Кратер, дълбок над 1 метър зейна на улица в Асеновград.

Кратер, дълбок над 1 метър зейна на улица в Асеновград. ...

......... с излаз към главния път Асеновград - Пловдив. Участъкът е с висока натовареност на автомобилен трафик, тъй като свързва квартала с основната пътна артерия. Към момента няма данни за пострадали хора или превозни средства, но гражданите се опасяват да не се случи инцидент, докато бъдат предприети мерки от отговорните институции.Близо 200 000 лева ще са необходими за извършване на

Близо 200 000 лева ще са необходими за извършване на ...

......... за състоянието на която Actualno.com разказа преди дни. Огледът е извършен едва след получени сигнали от граждани. Обектът е в актуален гаранционен срок на строителните дейности, информират от община Асеновград. С писмо изпълнителят - пловдивската фирма „Илва ХГ” - е уведомен за оперативно отстраняване на проблема във възможно най-кратък срок.


Необичайна гледка в коритото на река Чая прикова вниманието на

Необичайна гледка в коритото на река Чая прикова вниманието на ...

......... река Чепеларска. А признак за това може да бъдат продължителните му посещения във водоема през цялото лято. В заключение доцент Петров поясни, че екземплярът, който прелита над Асеновград, е възрастен, не е млад и доказателство за това е, че сега тепърва започват да се излюпват и порастват малките им щъркелчета.


Записването за превърналата се в традиционна детска лятна академия „Шарена

Записването за превърналата се в традиционна детска лятна академия „Шарена ...

......... може да избере до две дейности. Класирането в групите по занимания ще става по реда на подаване на заявленията, а списъците ще бъдат публикувани на сайта на община Асеновград. Въпроси и допълнителна информация, всеки родител може да получи на телефони: 0895 737 765 и 0888 904 988 - Божидар Носиков.


Започна разчистването на щетите, нанесени вследствие на обилните валежи в

Започна разчистването на щетите, нанесени вследствие на обилните валежи в ...

......... инертни материали, поставяне на обозначителни табели и знаци, забраняващи движението на тежкотоварни автомобили и автобуси по засегнатите улици, сред които е пътят Асеновград – село Лясково - село Яврово - село Добралък. Бедственото положение е въведено от 17:00 часа на 04.06.19 г. и срокът на неговото действие е седем дни.


Над 1 000 души са посетили пещера

Над 1 000 души са посетили пещера "Добростански бисер" край ...

......... до 17 000 прилепи. И всяка година около 3 000 допитат от Хърватска. Те идват, защото на това място е благоприятна температурата за тях, а тя е ниска и постоянна. "Добростански бисер" е съставена от три отвеса. Единият от е над 40 метра, а останалите два са по 20 метра.Част от архива в община Асеновград е унищожен, след като

Част от архива в община Асеновград е унищожен, след като ...

......... още три в рамките на днешния предиобед, както и на един сигнал за запален контейнер. От пороя са били наводнени и входове на кооперации и блокове, жилищни приземни етажи, избени помещения, мазета. Освен това, пожарникарите са били повикани и заради гръмнал електрически трансформатор в „Долни Воден” и една възникнала катастрофа.


Новата спортна еуфория текбол пристига в Асеновград. Играта, която придобива

Новата спортна еуфория текбол пристига в Асеновград. Играта, която придобива ...

......... Асеновград ще се проведе днес от 14:00 ч. пред сградата на общината. Организаторите на събитието обещават да срещнат присъстващите с двама професионалисти от националния отбор на Унгария в този спорт. Гостите на демонстрацията в Асеновград ще бъдат представители на Международната федерация по текбол, както и председателят на клуба в Габрово.


Градския басейн в Асеновград отваря врати днес. А утре (01.06.19

Градския басейн в Асеновград отваря врати днес. А утре (01.06.19 ...

......... конкурс за най-красивите маска и костюм. Точно в 13:00 ч. децата и техните родители ще могат да се насладят на концерт с фолклорна музика в изпълнение на певци от местната музикална школа „Станимака”. В края на празничната събота, от 18:00 ч. ще се състои и традиционният концерт „Талантите на Асеновград”.


В нарушение на правилата шофьорът на кмета на Асеновград 32-годишният

В нарушение на правилата шофьорът на кмета на Асеновград 32-годишният ...

......... в канавката. В болница са били настанени 32-годишният водач Янко Здравчев и 60-годишният му спътник, на когото не се съобщава самоличността. При алкохолна проба с дрегер, резултатът отчел 1,11 промила алкохол в кръвта на шофьора. По случая е образувано досъдебно производство, като причините за инцидента все още не се съобщават.


Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на

Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на ...

......... отглежда детето си сама, майчинството й не е платено и няма доходи от трудова дейност. Единствените й приходи са в размер на 40 лева месечно от детските добавки. Лидия Исакова вече веднъж е получавала еднократна социална помощ с решение на Общински съвет-Асеновград през 2018 г. в размер на 200 лева.


Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен

Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен ...

......... своя вот почти по задължение, защото вече "не се вълнуват от това, какво ще се случва в държавата". Други посочиха, че няма как да не гласуват, все пак са хора с позиция. А относно дали ще се промени ситуацията в страната, след избирането на нови евродепутати, запитани асеновградчани изразиха обезвереност.


Златка Тоскова стана

Златка Тоскова стана "Директор на годината 2019" в Асеновград, сред ...

......... от село Тополово) също получи награда. 29 изявени ученици от общо осем училища в асеновградска община също получиха грамоти по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Те си заслужиха отличията, тъй като през учебната 2018 г./2019 г. са постигнали високи резултати в учебната и извънкласната дейност.


"Нощ на музеите" в Асеновград премина при засилен интерес от ...

......... на поколение. Третата музейна сграда в Асеновград - Старинно училище "Свети Георги" показа изкуството на асеновградските художници. Експозиция събра творби само на местни майстори на художественото изкуство. А центърът на града се огласи от вокалните изпълнения на асеновградчанката Веси Пашалиева и съпровождащия оркестър. Галерия от снимки може да откриете тук.


Изложба

Изложба "Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век" ...

......... картини на асеновградски художници. От 20:00 ч. ще се проведе вече превърналият се в традиция организиран безплатен музеен тур с екскурзовод. Обиколката включва посещение на трите музейни и на други емблематични сгради в Асеновград. "Нощ на музеите" с вход свободен ще започне в 17:00 ч. и ще продължи до полунощ.


Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация

Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация ...

......... Ева Чолакова, така и за Лизавета Иванова, страдаща от множествена склероза. Посланието на младежите е „Нека заедно превърнем този ден във футболен празник и помогнем на нуждаещите се". Желаещите отбори да се запишат за участие могат да го направят на тел: 089 439 41 41 и 098 991 72 778.


Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга

Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга ...

......... съветници или пък председателят на Общинския съвет в града решат да внесат проект. Дали това ще се случи, все още няма яснота. Припомняме, че преди повече от година бе предложено изграждането на безплатен за служителите на МБАЛ-Асеновград паркинг в двора на лечебното заведение, но идеята така и не беше реализирана.


Асеновград отбеляза своя празник с много емоции, музика и тържества.

Асеновград отбеляза своя празник с много емоции, музика и тържества. ...

......... празника преждевременно и сцената остана на тъмно за около десетина минути, асеновградчани останаха на площада и изчакаха търпеливо проблемът да бъде отстранен. В края на програмата 4-минутно завладяващо шоу от фойерверки прикова погледите в светлините, озаряващи нощната тъмнина в небето над Асеновград. Галерия със снимки от празника може да откриете ТУК.


Мраморни късове с релефни изображения върху тях бяха открити при

Мраморни късове с релефни изображения върху тях бяха открити при ...

......... олтарното пространство е отделено от наоса на храма с невисока преградка, много често мраморна“, обясняват от Бачковския манастир. Разпространени са и снимки с каменните късове. Върху фрагментите се виждат ясно степенчата ограждаща рамка, кръст, дърво и монограм на Иисус Христос. Откритите късове ще бъдат част от експозицията на манастирския музей.


Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две

Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две ...

......... ниво. Скоро ще й бъде направена осмата вливка, след която семейството има само месец и половина, за да събере 9 000 долара и за деветата процедура, като сумата е стойността единствено на самата процедура и в нея не са включени никакви други разходи, като пътни, болничен престой, медикаменти и други.


Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника

Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника ...

......... парчета, които ще запалят кръвта. 40 минути по-късно поздрав по повод празника ще отправи местната Денс формация „КОСАРА”. В 21:00 ч. е планиран концерт на поп певицата Мария Илиева. Веднага след това ще стартира и пищното шоу от фойерверки, което ще бележи финалът на тържествата по повод Празника на Асеновград.


Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване

Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване ...

......... сградата не смее да се качи към покривната площадка. Жената уточни, че преди около година същото четириного е ухапало и друг жител на блока. По данни на полицията, пострадалата няма наранявания, които биха могли да се квалифицират като средна или тежка телесна повреда, и по случая е образувана предварителна проверка.


За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и

За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и ...

......... дадено предписание, която съгласно Закона за опазване на околната среда, е в размер от 2 000 лева до 20 000 лева. А другото е налагане на текуща месечна санкция за замърсяване на въздуха до преустановяване на замърсяването, обясниха за Actualno.com от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.


Асеновградчанка предложи проект пред общинските съветници, с който да бъдат

Асеновградчанка предложи проект пред общинските съветници, с който да бъдат ...

......... усмивката си" асеновградчанката предвижда да бъдат усвоени от подходящи европейски програми с участие на общината и дарители. Анета Георгиева презентира проектната си идея от трибуната на местния парламент, след което я входира официално. А старейшините на Асеновград обещаха да разгледат проекта, но дали ще се заинтересува управляващите, времето ще покаже.


Общо приходите на МБАЛ-Асеновград за 2018 г. възлизат на повече

Общо приходите на МБАЛ-Асеновград за 2018 г. възлизат на повече ...

......... лева, а разходите - 808 000 лева. В това болнично звено работят 33-ма души, осъществяващи профилактика, диагностика, лечение и други в различните сфери на медицината. В "Медицински център I" работят общо 27 лекари и 22 медицински сестри, трима рехабилитатори и един кинезитерапевт, петима санитари и пет души - в администрация.


Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и

Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и ...

......... законови основания и норми да се приемат скоростни мерки за разрешаване на тази абсурдна ситуация. Ние, гражданите, сме ви гласували вот и сме ви делегирали правомощия, чрез които сте длъжни да обърнете особено внимание на този безпрецедентен проблем - както на нас, така и за обезщетение към наследниците на имота".


Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството

Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството ...

......... тъй като обслужва предимно хоспитализирани пациенти. Ако бъде създаден Диагностично-консултативен център от услугите му ще могат да се възползват всички здравноосигурени лица. Предложението е звеното да бъде изградено на втория етаж в новото крило на болницата, като очакванията са то да започне да функционира най-рано в началото на 2020 г.


Община Асеновград отпусна 5 000 лева за лечение на един

Община Асеновград отпусна 5 000 лева за лечение на един ...

......... Същата сума от 300 лева за лечение и облекчаване на тежкото му материално положение, бе отделена за асеновградчанина Хикмет Тахир. Мъжът е с поставена водеща диагноза "Хипертонично сърце със сърдечна недостатъчност". Отпуснати бяха и по 200 лева за 13 абитуриенти от Асеновград, които са останали с един или без родители.


Брат и сестра от Асеновград покоряват върхове в музикалното изкуство.

Брат и сестра от Асеновград покоряват върхове в музикалното изкуство. ...

......... по осем часа. Съветът на Виктория Петкова към младите пианисти е да го правят с душа, да бъдат търпеливи и конкретни в работата си и да знаят, че това, което правят достига по необикновен начин до сърцата на хората. Мечтата на 16-годишното момиче е да се превърне в концертна пианистка.


В момента усилено се работи по проекта в квартал

В момента усилено се работи по проекта в квартал "Запад", ...

......... Той увери, че са стартирали необходимите процедури за освобождаване на спестения ресурс и се готви проектно предложение за зона №5. Караиванов обеща, че изпълнението на облагородяване на тази зона ще бъде завършено до края на настоящата календарна година. Завършването на проекта ще приключи с цялостно асфалтиране на улиците в квартала.


Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца,

Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца, ...

......... проект „Подобряване на социалната инфраструктура за деца с увреждания в община Асеновград”. Той се осъществява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, чрез процедура: „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“. Срокът на изпълнение на проекта е две години, а общата му стойност е в размер на 100 000 лева.


Въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води, изградена

Въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води, изградена ...

......... апаратурата и извършване на финални проби. В съоръжението на работа ще бъдат назначени 23-ма служители. 17 от тях са експерти, които са преминали специализиран курс на обучение. Припомняме, че за изграждането на пречиствателната станция в Асеновград са инвестирани 25 000 000 лева, които са осигурени по Оперативна програма „Околна среда“.


Тази година отново ще бъде извършен ремонт на Градския басейн

Тази година отново ще бъде извършен ремонт на Градския басейн ...

......... изцяло обновяването на детските басейни. След ремонта ще има възможност за поставяне на нови шезлонги и чадъри. Ще бъде изграден и детски кът с люлки и пързалки. Няма да има промяна в досегашните цени за вход в комплекса, който ще е с работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч.


За поредна година на втория ден от Великден хиляди миряни

За поредна година на втория ден от Великден хиляди миряни ...

......... тя е подарена на манастира от грузински монаси през 1311-та година. Съществува обаче и предание, че чудотворната икона е копие на легендарната икона на Света Богордица, нарисувана от Свети апостол Лука и прелетяла сама от Грузия до манастира. През годините са документирани безброй чудеса, извършени след молитва пред святия образ. 


С флашмоб в празничния понеделник (29.04.19 г.) асеновградчани ще бъдат

С флашмоб в празничния понеделник (29.04.19 г.) асеновградчани ще бъдат ...

......... видео из социалната мрежа, от което участниците могат да научат лесните стъпки. Целта на разпространението на хореографията е тя да достигне до по-голям кръг асеновградчани и флашмобът да се превърне в масово изпълнение. Избраната песен, на която ще се танцува, е тематична, приканваща лятото да пристигне по-бързо в асеновградския край.


Много от традициите, които са спазвали асеновградчани в миналото по

Много от традициите, които са спазвали асеновградчани в миналото по ...

......... до днес. Яйцето пък в народните представи е символ на безкрайността на живота. А според християнството, така както синът Божий е възкръснал, отмествайки твърдата каменна стена на своя гроб, така и от яйцето се възражда новият живот, пропуквайки черупката. Ето защо яйцата задължително присъстват на празничната трапеза и в съвремието.


Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - 

Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - "Почетен гражданин" на ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.


Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - 

Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - "Почетен гражданин" на ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.


Асеновградчани се обявиха против избирането на местен бизнесмен за

Асеновградчани се обявиха против избирането на местен бизнесмен за "Почетен ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.


Входът на бивша дискотека в Асеновград се е превърнал в

Входът на бивша дискотека в Асеновград се е превърнал в ...

......... отворени, тъй като мирисът, който се разнася, е зловонен. Ежедневно в непосредствена близост покрай импровизираното сметище преминават обикновени граждани, видни личности и официални лица. Но явно никой не го забелязва. А асеновградчани сякаш се възползват от това и вместо да подадат сигнал за ситуацията, предпочитат да подминават, възмущавайки се наум.


Кой ще бъде удостоен със званието

Кой ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин" на Асеновград, ...

......... родом от Гоце Делчев, но в основният му бизнес е съсредоточен в града на виното. Той е собственик на голямо предприятие и така осигурява работа и поминък на множество асеновградчани. Гласуването за "Почетен гражданин" на Асеновград ще се осъществи утре по време на априлското заседание на Общинския съвет в града.


Общо 40 на брой са към настоящия момент са общопрактикуващите

Общо 40 на брой са към настоящия момент са общопрактикуващите ...

......... и заличаването на такава на лечебните заведения за извън болнична помощ се извършва от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "медицински надзор". По непотвърдена информация, съществува вариант, в който практиките на лекарите без специалност ще бъдат прикрепени към свои колеги и така ще продължат да функционират и да обслужват пациентите си.


Икономически активното население в община Асеновград е близо 30 000

Икономически активното население в община Асеновград е близо 30 000 ...

......... от 500, докато починалите асеновградчани за същия период са 650. В Годишния доклад се съобщава, че по последни демографски показатели броят на населението в община Асеновград намалява и като вероятна причина се представя отрицателният прираст в механичното движение, изразяващо се в по-голям брой изселили се граждани и по-малко заселили се.


Защо в зрителната зала на читалище

Защо в зрителната зала на читалище "Родолюбие" в Асеновград почти ...

......... читалище "Искра" във Велико Търново, където общият наем е 150 лева на час за представление. Не се взима отделна сума за отопление на залата и тя е постоянно отоплена. По непотвърдена информация, 1 000 лева е наемът за в пловдивската зала "Борис Христов", като в него е включено и отоплението.


„Добър вечер, столетие мое” завладя публиката в зрителната зала на

„Добър вечер, столетие мое” завладя публиката в зрителната зала на ...

......... Мутафова остана дълго време на сцената за автографи и снимки с почитателите си. Книгата "Добър вечер, столетие мое" бе представена от нейния мениджър Евгени Боянов и дъщеря й Мария Грубешлиева. Великата Стоянка Мутафова си тръгна от залата в читалище „Родолюбие” в Асеновград с думите: „И като остарея пак ще дойда!”.


Клуб по спортни танци

Клуб по спортни танци "Асеновец" се изправя срещу апатията у ...

......... лично отборно първенство, в конкурса "Изгряващи звезди" и в Националния турнир за Купа „Асеновград”. Събитието се състоя по повод Световния ден на танца, 29-ти април и премина под патронажа на кмета на общината - доктор Емил Караиванов. Състезателите, които се включиха, бяха танцьори в различни възрастови групи от цялата страна.


С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът

С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът ...

......... Във встъпителната си декларация от 2017 г., Драгомир Георгиев - настоящият председател на Общинския съвет в града е посочил, че разполага с банков влог в размер на 10 000 лева. А в същата година е закупил и земеделски земи (ниви) и гори на обща стойност малко над 4 000 лева.


С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът

С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът ...

......... настояхме, че въпросът не е от особено професионално и служебно, а по-скоро е от лично естество, Бояджиев любезно ни препрати: "Моля Ви, личните въпроси в лично време". А ние само искахме да го попитаме дали за тази цена къщата му е построена от фирма или е издигната със собствен труд.


Община Асеновград даде от парите на гражданите за проект на

Община Асеновград даде от парите на гражданите за проект на ...

......... средствата, е с наименование за обезщетения и помощи, но касае и всички културни проекти. На въпроса дали, ако други медии поискат финансиране на частен проект под шапката на неправителствена организация, Драгомир Георгиев отговори, че той не може да забрани  да кандидатстват, но и не гарантира, че ще бъдат отпуснати средства.


Жалбите на гражданите, адресирани до кмета на Асеновград доктор Емил

Жалбите на гражданите, адресирани до кмета на Асеновград доктор Емил ...

......... го резюлира към ресорния административен служител и се връща отговор до гражданина. Янакиева посочи, че ако повече асеновградчани сигнализират до общината с желание да бъде създадена секция с публичен форум, е възможно да се обособи такава форма. Отворен остава въпросът тогава дали запитванията на Actualno.com наистина достигнат до кмета Емил Караиванов?


Около 5 000 000 лева са необходими да бъде цялостно

Около 5 000 000 лева са необходими да бъде цялостно ...

......... съблекалните също трябва да се направи огромен цялостен ремонт. "Но за да се превърне читалището в това, което искаме, трябват 5 000 000 лева", казаха в заключение ръководителите на културното средище в Асеновград. Читалище "Родолюбие" е разположено на 4 000 квадратни метра площ, а зрителната зала побира над 600 души.


Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в

Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в ...

......... мотоциклетите, както и на екипировката на водачите и на пътуващите с тях", съветва началникът на РУ-Асеновград - главен инспектор Петър Бабугеров. Не на последно място е и препоръката да не се управлява моторно превозно средство, без необходимата категория за правоспособност, както и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества.


Фестивалът „Брилянтин”, състоял се през изминалия уикенд в Асеновград, се

Фестивалът „Брилянтин”, състоял се през изминалия уикенд в Асеновград, се ...

......... лишени от родителски грижи "Таню Войвода"). Празникът на площада завърши с феерия от шарени хвърчила, които оцветиха в различни свежи цветове небето над Асеновград. Фестивалът на уличното изкуство "Брилянтин" бе посветен на 12 април - Ден на децата от улицата и 15 април - Световен ден на културата и изкуството.


Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря

Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря ...

......... да се чудят какво да ги правят или да ги изхвърлят, предлагаме този вариант", обясни за Actualno.com Веселка Славчева - представител на клона на БЧК в града. Акцията за събиране на нови и употребявани дрехи ще продължи до 30.04.19 г., след което събраните материали ще бъдат извозени до БЧК Пловдив.


Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство. В

Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство. В ...

......... обществена подкрепа 13:00 ч. - 15:00 ч. – ПГ "Свети Патриарх Евтимий": „Избери най- подходящата прическа за теб” 14:00 ч. - 15:00 ч. – Демонстрация с велосипеди на спортен клуб „Тритон Ектрийм” 15:00 ч. – 15:30 ч. – Закриване на Фестивала на уличното изкуство „Брилянтин’ 2019” с дефиле на хвърчила


С ярко жълт цвят ще бъде маркиран асфалтът пред всички

С ярко жълт цвят ще бъде маркиран асфалтът пред всички ...

......... ще се забелязват по-добре в тъмната част на денонощието. Пълно освежаване ще се извърши и на маркировката от общинската пътна мрежа. Към момента се наблюдава, че на места тя е изтрита или дори заличена. 20 000 лева ще струва на бюджета на общината обновяването на хоризонталната пътна маркировка в Асеновградско.


11-токласник от Асеновград стана победител в престижен конкурс за фризьори,

11-токласник от Асеновград стана победител в престижен конкурс за фризьори, ...

......... в престижния форум е да придобият самочувствие и увереност и успяват. Защото една грешна стъпка на по-късен етап, може им коства загуба на клиенти. Освен това, ученици от Асеновград разказаха, че опитът който придобиват от наблюдението при демонстрациите на професионални фризьори, ражда нови идеи и развива творческото въображение за работа.


11-годишно момче е в шок, след нападение от бездомни кучета

11-годишно момче е в шок, след нападение от бездомни кучета ...

......... до работното ми място пеша така, както всеки ден го извървявам аз. Нищо друго не искам. Нека да видим тогава как ще реагират", приканва жената. Освен всичко, безстопанствените кучета лаят денонощно. Нито през деня малките бебета могат да бъдат приспани, нито през нощта се спи, коментираха други жители на квартала.


Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства

Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства ...

......... и през тъмната част на денонощието. В кметския доклад се посочва също, че по проект "Градска среда - благоустрояване на открити публични пространства в град Асеновград" бяха изградени множество зони за фитнес на открито, игрища, спортни и детски площадки, зелени площи и кътове за отдих в района на квартал "Запад".


Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства

Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства ...

......... и през тъмната част на денонощието. В кметския доклад се посочва също, че по проект "Градска среда - благоустрояване на открити публични пространства в град Асеновград" бяха изградени множество зони за фитнес на открито, игрища, спортни и детски площадки, зелени площи и кътове за отдих в района на квартал "Запад".