Вече седмици наред асеновградчани се вълнуват от темата за бездомните

Вече седмици наред асеновградчани се вълнуват от темата за бездомните ...

......... му направи добро. В заключение специалистът каза на децата, присъстващи в библиотеката в Асеновград, че след като разходят четириного ти навън е редно да почистват след него. И завърши с поговорката, че "кучетата са ангели, изпратени на земята, за да ни помагат и да ни показват как трябва да живеем".


Традиционна кръводарителска акция предстои да се проведе утре в Асеновград.

Традиционна кръводарителска акция предстои да се проведе утре в Асеновград. ...

......... са с тегло над 50 килограма и да нямат заболявания, като високо кръвно налягане, хепатит и други. Целта на инициативата по безвъзмездно кръводаряване е да се подпомогнат хората, нуждаещи се от ежедневно преливане на кръв. Акцията е част от Националната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на Министерството на Здравеопазването.


Близо 900 лева месечно плаща община Асеновград на фирмата изпълнител

Близо 900 лева месечно плаща община Асеновград на фирмата изпълнител ...

......... от градската управа. А към настоящия момент община Асеновград няма сключен договор с лица по програма с Дирекция "Социално подпомагане" за извършване на ръчно метене на улиците на територията на града. А какво съобщиха по темата преди седмици от сметопочистващата фирма в Асеновград - "КМД", може да си припомните тук.


Деца таланти от Асеновград, търси Общинският младежки съвет в града.

Деца таланти от Асеновград, търси Общинският младежки съвет в града. ...

......... младежки съвет са решили да се обърнат към гражданите. Чрез социалната мрежа те призовават всеки, който има предложение за име на изявено дете, да го посочи във Фейсбук страницата на структурата в срок до 20.07.19 г. Защото по този начин инициативата ще може да достигне до по-голям кръг от хора.


В бюджета на община Асеновград за 2019 г. са предвидени

В бюджета на община Асеновград за 2019 г. са предвидени ...

......... да информират асеновградчани колко на брой са хората, почистващи ръчно улиците в града и в какъв размер е месечното им възнаграждение. Тенденциозно или не, тогава аргументът за отказа им бе прилагане на Закона за защита на личните данни, показвайки невъзможност да отговорят поради вероятна некомпетентност или нежелание да го направят.


Молебен за дъжд, здраве мир и благоденствие ще обедини в

Молебен за дъжд, здраве мир и благоденствие ще обедини в ...

......... местни жители. Дните се избират ежегодно приблизително да са по едно и същи време. Тази година в "Долни воден" инициативата ще се проведе идната неделя (14.07.19 г.) от 11:00 ч. в местността "Камара". Молебен за дъжд ще бъде извършен и в самия Асеновград на 21.07.19 г. отново в същия час."За огромно съжаление, такава е картината в цялата страна - ...

......... които са проявили агресия към физически лица, останалите са върнати обратно, както е по закон. Общо девет акции са проведени до момента, а следващата е насрочена за 16.07.19 г. Планирано е заради инцидента да бъде извършен повторен оглед на целия район около улица „Отец Паисий” и квартал ”Изток” в града.


Проектното предложение на община Асеновград бе одобрено за финансиране по

Проектното предложение на община Асеновград бе одобрено за финансиране по ...

......... с наименование WiFi4EU. Инициативата финансира разходите за оборудване и инсталиране на точки за достъп за безжичен интернет. Като част от проекта, община Асеновград се ангажира да достави интернет връзка до мрежата. Припомняме, че кандидатстването за инициативата се проведе в края на миналата година и е на стойност 15 000 евро.


Нова яслена група разкриват в Асеновград. Тя ще е разположена

Нова яслена група разкриват в Асеновград. Тя ще е разположена ...

......... да открият нова такава. В ДГ "Радост" от няколко години една от групите не може да бъде сформирана и помещенията са свободни. В същото време, много родители от "Долни Воден" желаят да запишат децата си, кварталът е голям и има нужда от яслена група, обосновават предложението си от градската управа.


В тежко състояние е 8-годошно момче от Асеновград, след като

В тежко състояние е 8-годошно момче от Асеновград, след като ...

......... не е провокирано. Каква е причината за проявената агресия конкретно на това животно, тепърва ще се изяснява. След разгласяването на този случай от близки на пострадалото момче, други жители на квартала се оплакаха, че са били нападани от същото куче, но са се разминавали без сериозни травми. Заглавна снимка: Архив


Съоръженията и оборудването в Градския басейн на Асеновград останаха здрави

Съоръженията и оборудването в Градския басейн на Асеновград останаха здрави ...

......... закупят допълнителни поне още 50 нови. Припомняме, че за ремонта на общинския басейн в Асеновград бяха отделени малко повече от 100 000 лева. Освен освежаване на съоръжението и цялостно реновиране на детския басейн, бяха изградени и допълнителни складови помещения и сграда, в която се помещават лекарски кабинет, спасители и санитарни.Заради спукано сградно канализационно отклонение, отпадни води се изливат в

Заради спукано сградно канализационно отклонение, отпадни води се изливат в ...

......... По-късно стана ясно, че въпросните сградни канализационни отклонения са много стари, липсват на ВиК-картата и не е ясно канализацията от колко къщи е включена към тях. А възможен вариант, за да се реши проблемът, е да бъде подадена жалба до община Асеновград с молба старите тръби да бъдат изцяло подменени.


Очаква се до края на този месец потребителите на Дневен

Очаква се до края на този месец потребителите на Дневен ...

......... има управител, социални работници, педагози, рехабилитатори, медицинска сестра, логопед. "Независимо, че се местим в по-големи помещения, броят на персонала и на потребителите остават същите. Ако възникне нужда от увеличаване на капацитета ще поискаме разрешение за това, от държавата, понеже Центърът е държавно делегирана дейност", каза в заключение управителят Добромир Кузманов.


Вече точно 20 дни община Асеновград не може да изброи

Вече точно 20 дни община Асеновград не може да изброи ...

......... непрекъснато се образува край новия гробищен парк. А в средата на миналия месец е извършена акция по събиране и извозване на натрупаните след поройните дъждове пръст и чакъл по улица "Цар Иван Асен II", като за целта на определени места се е наложило да бъдат насочени по около 10-12 души.


Голям фолклорен събор ще събере хиляди миряни на Араповски манастир

Голям фолклорен събор ще събере хиляди миряни на Араповски манастир ...

......... е концертът на певицата Росица Пейчева и танцова формация „Етноритъм”, а от 21:30 ч. надсвирването ще продължи с оркестър „Млади тракийци”. В празничната неделя от 09:00 ч. ще бъде отслужена Архиерейска Света Литургия. Веднага след края й ще се проведе литийно шествие до аязмото и водосвет за здраве на миряните.


Нарочно или от незнание работници от фирмата изпълнител по озеленяването

Нарочно или от незнание работници от фирмата изпълнител по озеленяването ...

......... на работниците от озеленителната фирма. Дали това ще се случи и за другите окастрени градинки в града, дали поголовното косене на цветни насаждения ще бъде прекратено и дали отговорникът, които не е извършил контрол върху работниците къде и какво да се премахва, ще бъде наложено наказание, не става ясно засега.Готов е проектът за реставрация на първото класно школо в

Готов е проектът за реставрация на първото класно школо в ...

......... 90 работни дни, а стойността на изготвяне на проектното предложение ще е около 36 000 лева. Наскоро е подписан и още един договор - за проектиране на велоалея от читалище „Родолюбие” до Градския басейн. Стойността тук е в размер на 5 400 лева, със срок на изготвяне 60 календарни дни.


Асеновград отново е под вода. Пороен дъжд, изсипал се в

Асеновград отново е под вода. Пороен дъжд, изсипал се в ...

......... ситуация с шеговит тон, като предложиха за продажба кану и пълна екипировка за гмуркане на изгодна цена. Улици, гаражи, входове на стълбища и приземни етажи на сгради в Асеновград се наводняват не за първи път. Всеки малко по-обилен дъжд води до нови поражения и градът изглежда като след силно земетресение.


Асеновград отново е под вода. Пороен дъжд, изсипал се в

Асеновград отново е под вода. Пороен дъжд, изсипал се в ...

......... ситуацията с шеговит тон, като предложиха за продажба кану и пълна екипировка за гмуркане на изгодна цена. Улици, гаражи, входове на стълбища и приземни етажи на сгради в Асеновград се наводняват не за първи път. Всеки малко по-обилен дъжд води до нови поражения и градът изглежда като след силно земетресение.


Пиян и дрогиран 38-годишен шофьор предизвика катастрофа на пътя между

Пиян и дрогиран 38-годишен шофьор предизвика катастрофа на пътя между ...

......... на МВР в Асеновград са установили, че 38-годишният е под въздействие на алкохол над 2,5 промила. Допълнително мъжът бил изпробван и с апарат за употреба на наркотици, който реагирал положително. Той е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство и обстоятелствата около произшествието все още се изясняват.


Базар за размяна на дрехи организират в Асеновград тази неделя,

Базар за размяна на дрехи организират в Асеновград тази неделя, ...

......... "синдром на "Юинг" продължава. Събирането на даренията не са обвързани с размяната на дрехи, а просто още една кауза към инициативата. Събитието ще се състои тази неделя (30.06.19 г.) в сградата на Туристическия информационен център в Асеновград, като началото му е обявено за 09:00 ч.а финалът - за 18:00 ч.


С Рибния буквар се сдоби Градска библиотека

С Рибния буквар се сдоби Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в ...

......... да четат, за да не забравят. "Това е и посланието от проведеното мероприятие в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград, а именно - никога не трябва да забравяме историята си и това, което са направили хората преди нас и за да не забравяме, трябва нека да четем повече", сподели Марковска.


Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета.

Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета. ...

......... достатъчни. Без значение дали става въпрос за деяние, извършено от деца, или възрастни. Докато не спрем да се оплакваме и жалване само и единствено във фейсбук, голяма част от децата на Асеновград ще продължават да израстват в същата среда - без контрол, без наказания при провинение, без уважение към околните.


22-годишната Мария Попова бе избрана за най-красивата асеновградчанка. Тя стана

22-годишната Мария Попова бе избрана за най-красивата асеновградчанка. Тя стана ...

......... бе удостоено с титлата "Лице на публиката". Втората подгласничка е 18-годишната Цветислава Киркова, която ще продължи висшето си образование в специалност "Филмови науки" в Англия. За трета подгласничка на победителката бе провъзгласена Радина Нейкова, на 18 г. Тя се занимава професионално със спортни танци и скоро й предстои държавно първенство.


Повече от 300 калиници шестваха по улиците на Асеновград в

Повече от 300 калиници шестваха по улиците на Асеновград в ...

......... бе запален Еньов огън, а присъстващите и тук преминаха през Еньов венец. После участниците в ритуала бяха наплискани с мълчана вода и нагостени с чай от билки и питки хляб. Под звуците на родопски гайди и народни песни празнуващите извиха дълго еньвско хоро. ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ може да откриете ТУК.


Асеновградчани ще се хванат на благотворително хоро в помощ на

Асеновградчани ще се хванат на благотворително хоро в помощ на ...

......... допълни Боян. Освен хорото инициаторите са подготвили и благотворителен базар, на който ще бъдат продавани артикули, изработени от учениците от строителния техникум в Пловдив и от членове на сдружението. Благотворително хоро за Йоана ще се състои днес (23.06.19 г.) от 10:30 ч. на централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград.


Близо 50 ентусиасти посрещнаха 21-то юнско утро за 2019 г.

Близо 50 ентусиасти посрещнаха 21-то юнско утро за 2019 г. ...

......... упражнение, което кара мозъка да работи за вас. Препрограмира тялото, което впоследствие се адаптира и се освобождава от стрес по този начин и дава много удовлетворение. А най-ценният съвет, който той отправи към асеновградчани, бе "Бъдете йога, изпълнявайте йога и малко по малко вие ще достигнете до един духовен мир!"


Традиционният обичай

Традиционният обичай "Калиница" и тази година ще облече стотици малки ...

......... има много танци и музика за присъстващите, а половин час след това ще започне концертно изпълнение на Боряна Пантелеева от „Гласът на България“. За 18:00 ч. е предвидено модно ревю, а за 18:40 ч. - музикален поздрав  от Петя Буюклиева. Точно в 20:00 ч. е началото на конкурса Мис Асеновград.


Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на

Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на ...

......... бе излъчен от СДС, напусна поста си по собствено желание. Той бе в управата на селото в продължение на три мандата и вече е решил да се оттегли от политиката. Самият Балджиев посочи пред Actualn.com, че планира да продължи професионалната си кариера в съвсем друга насока, необвързана с политическия живот.


Първата читалня на открито събра малки и големи почитатели на

Първата читалня на открито събра малки и големи почитатели на ...

......... самостоятелният рецитал на Виктория Стефанова под надслов „...и фърляше тайно през мрака тогаз най-първата искра в народната свяст”. "Паисиеви дни" в Асеновград ще приключат днес (21.06.19 г.) с представяне на юбилейното издание на Рибния буквар на Петър Берон. Събитието ще се състои от 14:00 ч. в Градска библиотека "Паисий Хилендарски".


Финализирани до края на този месец ще бъдат строително-монтажните дейности

Финализирани до края на този месец ще бъдат строително-монтажните дейности ...

......... на тези средства може да се осъществи, след получаване на съгласие по време на среща на Регионалното сдружение на общините. В случай, че това стане факт, ще последва процедура по провеждане на обществена поръчка за избор на доставчик на машините и кандидатстване пред РИОСВ за одобрение за финансиране на покупката.


На български фолклор ще се учат малки асеновградчани. От 01.07.19

На български фолклор ще се учат малки асеновградчани. От 01.07.19 ...

......... подават от 08:00 ч. до 17:00 ч. в сградата на ЦПЛР „Васил Левски”, разположена срещу сградата на пожарната в Асеновград, на улица „Захари Стоянов” №1, етаж 2. График за летните занимания може да се намери на място, а допълнителна информация предоставя Георги Анастасов, с телефонен номер: 088 54 111 70.


Кратер, дълбок над 1 метър зейна на улица в Асеновград.

Кратер, дълбок над 1 метър зейна на улица в Асеновград. ...

......... с излаз към главния път Асеновград - Пловдив. Участъкът е с висока натовареност на автомобилен трафик, тъй като свързва квартала с основната пътна артерия. Към момента няма данни за пострадали хора или превозни средства, но гражданите се опасяват да не се случи инцидент, докато бъдат предприети мерки от отговорните институции.


Близо 200 000 лева ще са необходими за извършване на

Близо 200 000 лева ще са необходими за извършване на ...

......... за състоянието на която Actualno.com разказа преди дни. Огледът е извършен едва след получени сигнали от граждани. Обектът е в актуален гаранционен срок на строителните дейности, информират от община Асеновград. С писмо изпълнителят - пловдивската фирма „Илва ХГ” - е уведомен за оперативно отстраняване на проблема във възможно най-кратък срок.


Необичайна гледка в коритото на река Чая прикова вниманието на

Необичайна гледка в коритото на река Чая прикова вниманието на ...

......... река Чепеларска. А признак за това може да бъдат продължителните му посещения във водоема през цялото лято. В заключение доцент Петров поясни, че екземплярът, който прелита над Асеновград, е възрастен, не е млад и доказателство за това е, че сега тепърва започват да се излюпват и порастват малките им щъркелчета.


Записването за превърналата се в традиционна детска лятна академия „Шарена

Записването за превърналата се в традиционна детска лятна академия „Шарена ...

......... може да избере до две дейности. Класирането в групите по занимания ще става по реда на подаване на заявленията, а списъците ще бъдат публикувани на сайта на община Асеновград. Въпроси и допълнителна информация, всеки родител може да получи на телефони: 0895 737 765 и 0888 904 988 - Божидар Носиков.


Започна разчистването на щетите, нанесени вследствие на обилните валежи в

Започна разчистването на щетите, нанесени вследствие на обилните валежи в ...

......... инертни материали, поставяне на обозначителни табели и знаци, забраняващи движението на тежкотоварни автомобили и автобуси по засегнатите улици, сред които е пътят Асеновград – село Лясково - село Яврово - село Добралък. Бедственото положение е въведено от 17:00 часа на 04.06.19 г. и срокът на неговото действие е седем дни.


Над 1 000 души са посетили пещера

Над 1 000 души са посетили пещера "Добростански бисер" край ...

......... до 17 000 прилепи. И всяка година около 3 000 допитат от Хърватска. Те идват, защото на това място е благоприятна температурата за тях, а тя е ниска и постоянна. "Добростански бисер" е съставена от три отвеса. Единият от е над 40 метра, а останалите два са по 20 метра.


Част от архива в община Асеновград е унищожен, след като

Част от архива в община Асеновград е унищожен, след като ...

......... още три в рамките на днешния предиобед, както и на един сигнал за запален контейнер. От пороя са били наводнени и входове на кооперации и блокове, жилищни приземни етажи, избени помещения, мазета. Освен това, пожарникарите са били повикани и заради гръмнал електрически трансформатор в „Долни Воден” и една възникнала катастрофа.


Новата спортна еуфория текбол пристига в Асеновград. Играта, която придобива

Новата спортна еуфория текбол пристига в Асеновград. Играта, която придобива ...

......... Асеновград ще се проведе днес от 14:00 ч. пред сградата на общината. Организаторите на събитието обещават да срещнат присъстващите с двама професионалисти от националния отбор на Унгария в този спорт. Гостите на демонстрацията в Асеновград ще бъдат представители на Международната федерация по текбол, както и председателят на клуба в Габрово.


Градския басейн в Асеновград отваря врати днес. А утре (01.06.19

Градския басейн в Асеновград отваря врати днес. А утре (01.06.19 ...

......... конкурс за най-красивите маска и костюм. Точно в 13:00 ч. децата и техните родители ще могат да се насладят на концерт с фолклорна музика в изпълнение на певци от местната музикална школа „Станимака”. В края на празничната събота, от 18:00 ч. ще се състои и традиционният концерт „Талантите на Асеновград”.


В нарушение на правилата шофьорът на кмета на Асеновград 32-годишният

В нарушение на правилата шофьорът на кмета на Асеновград 32-годишният ...

......... в канавката. В болница са били настанени 32-годишният водач Янко Здравчев и 60-годишният му спътник, на когото не се съобщава самоличността. При алкохолна проба с дрегер, резултатът отчел 1,11 промила алкохол в кръвта на шофьора. По случая е образувано досъдебно производство, като причините за инцидента все още не се съобщават.


Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на

Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на ...

......... отглежда детето си сама, майчинството й не е платено и няма доходи от трудова дейност. Единствените й приходи са в размер на 40 лева месечно от детските добавки. Лидия Исакова вече веднъж е получавала еднократна социална помощ с решение на Общински съвет-Асеновград през 2018 г. в размер на 200 лева.


Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен

Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен ...

......... своя вот почти по задължение, защото вече "не се вълнуват от това, какво ще се случва в държавата". Други посочиха, че няма как да не гласуват, все пак са хора с позиция. А относно дали ще се промени ситуацията в страната, след избирането на нови евродепутати, запитани асеновградчани изразиха обезвереност.


Златка Тоскова стана

Златка Тоскова стана "Директор на годината 2019" в Асеновград, сред ...

......... от село Тополово) също получи награда. 29 изявени ученици от общо осем училища в асеновградска община също получиха грамоти по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Те си заслужиха отличията, тъй като през учебната 2018 г./2019 г. са постигнали високи резултати в учебната и извънкласната дейност.


"Нощ на музеите" в Асеновград премина при засилен интерес от ...

......... на поколение. Третата музейна сграда в Асеновград - Старинно училище "Свети Георги" показа изкуството на асеновградските художници. Експозиция събра творби само на местни майстори на художественото изкуство. А центърът на града се огласи от вокалните изпълнения на асеновградчанката Веси Пашалиева и съпровождащия оркестър. Галерия от снимки може да откриете тук.


Изложба

Изложба "Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век" ...

......... картини на асеновградски художници. От 20:00 ч. ще се проведе вече превърналият се в традиция организиран безплатен музеен тур с екскурзовод. Обиколката включва посещение на трите музейни и на други емблематични сгради в Асеновград. "Нощ на музеите" с вход свободен ще започне в 17:00 ч. и ще продължи до полунощ.


Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация

Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация ...

......... Ева Чолакова, така и за Лизавета Иванова, страдаща от множествена склероза. Посланието на младежите е „Нека заедно превърнем този ден във футболен празник и помогнем на нуждаещите се". Желаещите отбори да се запишат за участие могат да го направят на тел: 089 439 41 41 и 098 991 72 778.


Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга

Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга ...

......... съветници или пък председателят на Общинския съвет в града решат да внесат проект. Дали това ще се случи, все още няма яснота. Припомняме, че преди повече от година бе предложено изграждането на безплатен за служителите на МБАЛ-Асеновград паркинг в двора на лечебното заведение, но идеята така и не беше реализирана.


Асеновград отбеляза своя празник с много емоции, музика и тържества.

Асеновград отбеляза своя празник с много емоции, музика и тържества. ...

......... празника преждевременно и сцената остана на тъмно за около десетина минути, асеновградчани останаха на площада и изчакаха търпеливо проблемът да бъде отстранен. В края на програмата 4-минутно завладяващо шоу от фойерверки прикова погледите в светлините, озаряващи нощната тъмнина в небето над Асеновград. Галерия със снимки от празника може да откриете ТУК.


Мраморни късове с релефни изображения върху тях бяха открити при

Мраморни късове с релефни изображения върху тях бяха открити при ...

......... олтарното пространство е отделено от наоса на храма с невисока преградка, много често мраморна“, обясняват от Бачковския манастир. Разпространени са и снимки с каменните късове. Върху фрагментите се виждат ясно степенчата ограждаща рамка, кръст, дърво и монограм на Иисус Христос. Откритите късове ще бъдат част от експозицията на манастирския музей.


Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две

Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две ...

......... ниво. Скоро ще й бъде направена осмата вливка, след която семейството има само месец и половина, за да събере 9 000 долара и за деветата процедура, като сумата е стойността единствено на самата процедура и в нея не са включени никакви други разходи, като пътни, болничен престой, медикаменти и други.


Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника

Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника ...

......... парчета, които ще запалят кръвта. 40 минути по-късно поздрав по повод празника ще отправи местната Денс формация „КОСАРА”. В 21:00 ч. е планиран концерт на поп певицата Мария Илиева. Веднага след това ще стартира и пищното шоу от фойерверки, което ще бележи финалът на тържествата по повод Празника на Асеновград.


Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване

Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване ...

......... сградата не смее да се качи към покривната площадка. Жената уточни, че преди около година същото четириного е ухапало и друг жител на блока. По данни на полицията, пострадалата няма наранявания, които биха могли да се квалифицират като средна или тежка телесна повреда, и по случая е образувана предварителна проверка.


За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и

За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и ...

......... дадено предписание, която съгласно Закона за опазване на околната среда, е в размер от 2 000 лева до 20 000 лева. А другото е налагане на текуща месечна санкция за замърсяване на въздуха до преустановяване на замърсяването, обясниха за Actualno.com от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.


Асеновградчанка предложи проект пред общинските съветници, с който да бъдат

Асеновградчанка предложи проект пред общинските съветници, с който да бъдат ...

......... усмивката си" асеновградчанката предвижда да бъдат усвоени от подходящи европейски програми с участие на общината и дарители. Анета Георгиева презентира проектната си идея от трибуната на местния парламент, след което я входира официално. А старейшините на Асеновград обещаха да разгледат проекта, но дали ще се заинтересува управляващите, времето ще покаже.


Общо приходите на МБАЛ-Асеновград за 2018 г. възлизат на повече

Общо приходите на МБАЛ-Асеновград за 2018 г. възлизат на повече ...

......... лева, а разходите - 808 000 лева. В това болнично звено работят 33-ма души, осъществяващи профилактика, диагностика, лечение и други в различните сфери на медицината. В "Медицински център I" работят общо 27 лекари и 22 медицински сестри, трима рехабилитатори и един кинезитерапевт, петима санитари и пет души - в администрация.


Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и

Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и ...

......... законови основания и норми да се приемат скоростни мерки за разрешаване на тази абсурдна ситуация. Ние, гражданите, сме ви гласували вот и сме ви делегирали правомощия, чрез които сте длъжни да обърнете особено внимание на този безпрецедентен проблем - както на нас, така и за обезщетение към наследниците на имота".


Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството

Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството ...

......... тъй като обслужва предимно хоспитализирани пациенти. Ако бъде създаден Диагностично-консултативен център от услугите му ще могат да се възползват всички здравноосигурени лица. Предложението е звеното да бъде изградено на втория етаж в новото крило на болницата, като очакванията са то да започне да функционира най-рано в началото на 2020 г.


Община Асеновград отпусна 5 000 лева за лечение на един

Община Асеновград отпусна 5 000 лева за лечение на един ...

......... Същата сума от 300 лева за лечение и облекчаване на тежкото му материално положение, бе отделена за асеновградчанина Хикмет Тахир. Мъжът е с поставена водеща диагноза "Хипертонично сърце със сърдечна недостатъчност". Отпуснати бяха и по 200 лева за 13 абитуриенти от Асеновград, които са останали с един или без родители.


Брат и сестра от Асеновград покоряват върхове в музикалното изкуство.

Брат и сестра от Асеновград покоряват върхове в музикалното изкуство. ...

......... по осем часа. Съветът на Виктория Петкова към младите пианисти е да го правят с душа, да бъдат търпеливи и конкретни в работата си и да знаят, че това, което правят достига по необикновен начин до сърцата на хората. Мечтата на 16-годишното момиче е да се превърне в концертна пианистка.


В момента усилено се работи по проекта в квартал

В момента усилено се работи по проекта в квартал "Запад", ...

......... Той увери, че са стартирали необходимите процедури за освобождаване на спестения ресурс и се готви проектно предложение за зона №5. Караиванов обеща, че изпълнението на облагородяване на тази зона ще бъде завършено до края на настоящата календарна година. Завършването на проекта ще приключи с цялостно асфалтиране на улиците в квартала.


Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца,

Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца, ...

......... проект „Подобряване на социалната инфраструктура за деца с увреждания в община Асеновград”. Той се осъществява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, чрез процедура: „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“. Срокът на изпълнение на проекта е две години, а общата му стойност е в размер на 100 000 лева.


Въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води, изградена

Въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води, изградена ...

......... апаратурата и извършване на финални проби. В съоръжението на работа ще бъдат назначени 23-ма служители. 17 от тях са експерти, които са преминали специализиран курс на обучение. Припомняме, че за изграждането на пречиствателната станция в Асеновград са инвестирани 25 000 000 лева, които са осигурени по Оперативна програма „Околна среда“.


Тази година отново ще бъде извършен ремонт на Градския басейн

Тази година отново ще бъде извършен ремонт на Градския басейн ...

......... изцяло обновяването на детските басейни. След ремонта ще има възможност за поставяне на нови шезлонги и чадъри. Ще бъде изграден и детски кът с люлки и пързалки. Няма да има промяна в досегашните цени за вход в комплекса, който ще е с работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч.


За поредна година на втория ден от Великден хиляди миряни

За поредна година на втория ден от Великден хиляди миряни ...

......... тя е подарена на манастира от грузински монаси през 1311-та година. Съществува обаче и предание, че чудотворната икона е копие на легендарната икона на Света Богордица, нарисувана от Свети апостол Лука и прелетяла сама от Грузия до манастира. През годините са документирани безброй чудеса, извършени след молитва пред святия образ. 


С флашмоб в празничния понеделник (29.04.19 г.) асеновградчани ще бъдат

С флашмоб в празничния понеделник (29.04.19 г.) асеновградчани ще бъдат ...

......... видео из социалната мрежа, от което участниците могат да научат лесните стъпки. Целта на разпространението на хореографията е тя да достигне до по-голям кръг асеновградчани и флашмобът да се превърне в масово изпълнение. Избраната песен, на която ще се танцува, е тематична, приканваща лятото да пристигне по-бързо в асеновградския край.


Много от традициите, които са спазвали асеновградчани в миналото по

Много от традициите, които са спазвали асеновградчани в миналото по ...

......... до днес. Яйцето пък в народните представи е символ на безкрайността на живота. А според християнството, така както синът Божий е възкръснал, отмествайки твърдата каменна стена на своя гроб, така и от яйцето се възражда новият живот, пропуквайки черупката. Ето защо яйцата задължително присъстват на празничната трапеза и в съвремието.


Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - 

Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - "Почетен гражданин" на ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.


Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - 

Асеновградчани се обявиха против избора на старейшините - "Почетен гражданин" на ...

......... на искането, като посочват изрично, че очакват адекватна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да свали писмото, публикувано във фейсбук групата "Станимашка фотографчийница" и да събира подписи до 30.04.19 г. на гърба на листа. Веднага след този срок документът ще бъде внесен до председателя на Общински съвет-Асеновград.