Развитие по казуса с гимназия

Развитие по казуса с гимназия "Свети Патриарх Евтимий" в Асеновград ...

......... Регионално управление на образованието (РУО) – Пловдив, сигналът е изпратен по компетентност до двете държавни институции за последващи действия. Община Асеновград се ангажира да проследи случая и да съдейства с всички необходими средства за разрешаване на назрелия конфликт. Гледната точка на засегнатите страни може да прочетете в този материал.  


Училищата в Асеновградско ще останат празни през цялата стартираща седмица.

Училищата в Асеновградско ще останат празни през цялата стартираща седмица. ...

......... спират работа, но според разпореждане от кмета на Асеновград следва да бъде въведено ограничение на достъпа на външни лица. При съмнение, заболели деца също няма да бъдат допускани да посещават занятия. Броят на отсъстващите от училище ученици към 24.01.20 г. в по-голямата част от учебните заведения в Асеновградско надвишава 30%.


Учители от асеновградско училище се жалват до Министерството на образованието,

Учители от асеновградско училище се жалват до Министерството на образованието, ...

......... организиран от общината. Тези възглавници ще бъдат продавани благотворително. Нашите ученици решиха да подарят по едно сърчице по случай празника на най-малките потребители от Центъра за настаняване от семеен тип в града. За 8-ми март пък сме поканили дами от третата възраст нашите деца да им направят по една прическа.


100-годишен юбилей отбеляза баба Пасина от асеновградското село Леново. Тя

100-годишен юбилей отбеляза баба Пасина от асеновградското село Леново. Тя ...

......... иска да се залежава, защото това би я погубило. На своя юбилей 100 г. Пасина Герзова признава, че не съжалява за нищо и е изживяла хубав живот. По повод празника си, жената получи подаръци от близките си хора и от община Асеновград, сред които специално гравиран с името й плакет.


Обсъждат публично проекта на бюджет 2020 г. на община Асеновград.

Обсъждат публично проекта на бюджет 2020 г. на община Асеновград. ...

......... населено място в общината ще има възможността да изрази мнение, да отправи предложение, да зададе въпроси. Материалите по проекта за бюджета за 2020 г. на Асеновград са изложени на табло в информационния център на общината и публикувани на официалния й сайт. Припомняме, че рамката е около 49 000 000 лева.


Рекордните 90 проби ще се състезават в 28-ото издание на

Рекордните 90 проби ще се състезават в 28-ото издание на ...

......... Пловдив, Чирпан, Хасково, Бургас, Варна. Сред участниците има и една жена. Събирането на пробите бе първия етап от конкурса. Следващата фаза е избор на 20-те най-добри, които ще бъдат селектирани от всички 90. Накрая специална дегустационна комисия ще определи победителя. Най-добрите винари тази година ще получат парични и предметни награди.Инвестиционната програма на община Асеновград за 2020 г. възлиза на

Инвестиционната програма на община Асеновград за 2020 г. възлиза на ...

......... идват от Пловдив да могат да влизат директно в квартала. Заложени са средства и за изготвяне на Общ устройствен план на Асеновград и за Генерален план за организация на движението. Предвидени са пари и за проектиране на новите квартали, които са в процес на изграждане - „Баделема”, „Стадиона” и „Шкелово”.


„Бюджетът на община Асеновград за 2020 г. може да се

„Бюджетът на община Асеновград за 2020 г. може да се ...

......... другите функции. Такива са „Разходи за лихви” в размер на 263 000 лева и „Резерв за местни дейности” – 1 180 000 лева. Общо около 13 000 000 лева са задълженията на община Асеновград, като близо 5,4 млн. лева от тях трябва да бъдат върнати до края на 2020 г.


Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г.

Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г. ...

......... до момента и през 2020 г. събраните в помощ на нуждаещи се асеновградчани средства да бъдат в много по-голям размер. Началото за тази година ще бъде поставено с благотворителна кауза, която ще се състои на празника Свети Валентин в Асеновград, но каква точно ще бъде тя, засега остава в тайна.


Точно 142 г. от своето Освобождение чества Асеновград днес. Венци

Точно 142 г. от своето Освобождение чества Асеновград днес. Венци ...

......... кметът Христо Грудев. С патриотични песни в празничната програма се включиха и младите таланти от  Вокална формация „Калина Малина”. В края на официалната церемония всички присъстващи коленичиха в знак на признателност към освободителите. После прозвучаване и химна на  България, с което бе поставен финалът на честване 142-рата годишнина от Освобождението на Асеновград.


37-годишен мъж от садовското село Болярци се опита да се

37-годишен мъж от садовското село Болярци се опита да се ...

......... това отишла да провери какво се случва. Когато го видяла, веднага сигнализирала компетентните органи. На място пристигнали екипи на полиция и спешна помощ. Мъжът бил хоспитализиран. Към момента състоянието му е стабилно. Случаят се работи под наблюдението на Районна прокуратура Асеновград. Започнато е бързо производство от полицейските инспектори в града.Роми и преподаватели от ОУ

Роми и преподаватели от ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в ...

......... и са включени във Факултативен учебен час "Фолклор на етносите - ромски фолклор". Училището е член на организацията в подкрепа на ромите - ЦМЕДТ "Амалипе", която всяка годна организира посещения на национални и регионални институции, министерства и други. В Австрийското посолство ученици от региона на Асеновград пристигат за първи път.


Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) и Министерството на вътрешните

Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) и Министерството на вътрешните ...

......... станция "Лаково", западната - от водоизточниците над помпена станция "Лаково", а висока зона - от другите 2 станции. По думите на шефа на ВиК - Асеновград това допринася за по-доброто водоснабдяване и не позволява спиране на водата в целия град, в случай на авария, а само в зоната на повредата.


Кръводарителска кампания

Кръводарителска кампания "Дарете кръв, подарете надежда за живот!" ще се ...

......... положително отношение към безвъзмездното кръводаряване. Да се приканят повече хора да се присъединят към благородната кауза и да бъдат привлечени нови кръводарители в помощ на нуждаещите се. Кръвният РЦТХ - Пловдив е с 68-годишна история и функционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян.


Разказът на Actualno.com за

Разказът на Actualno.com за "Самолетната" пътека край Асеновград неочаквано ни ...

......... в близост е засадена поляна с около 2 000 лалета. При беседката е положена дървена табела с надпис по стих на Михаил Зиновиев - пилот и поет. Ето какво е написано там: "Ех, небе, небе, небе! Късче радост, късче жал. Младости да имах две пак на тебе бих ги дал".


Временно ще бъде спряно преминаването на моторни превозни средства по

Временно ще бъде спряно преминаването на моторни превозни средства по ...

......... Ограничението е в сила за днес и утре (13.01.20 г. - понеделник и 14.01.20 г. - вторник) за времето от 08:00 ч. до 17:00 ч. Моторните превозни средства ще бъдат пропускани поетапно в рамките на деня. Призовават се водачите на автомобили да изчакват на място, като спазват указанията на „Пътна полиция”.Временни ограничения за движението на моторни превозни средства заради извършване

Временни ограничения за движението на моторни превозни средства заради извършване ...

......... кръстовището с улица "Росица". Припомняме, че отсечката е увредена, вследствие на поройните дъждове през юни 2019 г. По договор строително-монтажните работи тук следва да продължат до 20.01.20 г. Предвид зимния период, при неблагоприятни атмосферни условия, срокът може да бъде удължен в случай, че възникне такава необходимост, предупреждават от община Асеновград.


Процедура за промяна на част от предназначението на терени от

Процедура за промяна на част от предназначението на терени от ...

......... вода до манастира. За реализиране на проекта ще се търси съдействие за финансиране от държавата. "С навлизането на терени от горския фонд се налага да се изградят и нови съоръжения, сред които - изграждане на подпорни стени. Имаме трасеровъчен план, предстои да актуализираме и съществуващия проект", каза в заключение Димиторв.


Близо 300 000 лева са средствата, събрани от входни такси

Близо 300 000 лева са средствата, събрани от входни такси ...

......... и включва тракийските светилища „Караджов камък“ и „Беланташ“, скалния феномен „Хайдут кая“ и и Кръстова гора. С 42 000 лева печалба завърши финансовата година ОП "Туризъм", което представлява около 10 % повече в сравнение с предходната 2018 г. Приходите за миналата гоина пък възлизат на повече от 357 000 лева.


Темата по отношение справянето с проблема с бездомните кучета в

Темата по отношение справянето с проблема с бездомните кучета в ...

......... на града. Целта е той да откликва почти веднага при нужда и да се спестят разходи за транспорт на животните до Пловдив. Заместник-кметът на града инженер Стоян Димитров обеща пред присъстващите, че след това, ще се помисли и за общинско помещение, в което да се извършва кастрация на безстопанствени животни.


Възможен ли е сексът без чувства? Изневяра ли е, ако

Възможен ли е сексът без чувства? Изневяра ли е, ако ...

......... ще бъде поставен в Народно читалище "Родолюбие" в Асеновград на 15.01.20 г. от 19:00 ч. (залата ще бъде отоплена). Театралната постановка не се препоръчва за лица под 16 г. Билети ще откриете на касата на читалището. За колективни посещения се предвижда отстъпка в цените. Телефон за информация: 0885 644 055.


Мартин Пеев спаси богоявленския кръст от студените води на река

Мартин Пеев спаси богоявленския кръст от студените води на река ...

......... литийно шествие от храмовете в града до "Пешеходния мост". Точно в 09:00 ч. именно там започна Велик Богоявленски водосвет. Празничната програма на Йордановден завърши на площад "Академик Николай Хайтов" в града с тържествено освещаване бойните знамена на 4-ти Артилерийски полк и концерт народна музика с участието на оркестър „Млади Тракийци”.


Асеновградчани с нова мисия. Граждани са се амбицирали и организират

Асеновградчани с нова мисия. Граждани са се амбицирали и организират ...

......... събраните отпадъци. Чувалите за целта ще бъдат осигурени от организационния комитет. А желаещите да се включат трябва да си носят само ръкавици. Масовото почистване ще се проведе тази събота (11.01.20 г.) от 10:00 ч. до 11:00 ч. Срещата на участниците е позиционирана при входа на двата гробищни парка в Асеновград.


Ремонтните дейности в асеновградския квартал

Ремонтните дейности в асеновградския квартал "Запад" са замразени от 29.07.19 ...

......... и 1 000 000 лева национално финансиране. Няма осъществено съфинансиране, от страна на община Асеновград, но са наложени финансови корекции, които следва да бъдат платени от администрацията. Засега не е ясно и кога ще стартира и изграждането на останалата Зона 5 и в какъв срок следва да бъдат отстранени забележките.


Ремонт за 100 000 лева бе извършен в МБАЛ-Асеновград. Почти

Ремонт за 100 000 лева бе извършен в МБАЛ-Асеновград. Почти ...

......... работят общо 10 лекари. УНГ разполага с 2 доктори и 6 медицински сестри. В Отделението по неврология пък работят 10 медицински сестри и 8 лекари, един от които е със степен на образование "професор". Към момента в УНГ се лекуват 4 пациенти, а в неврологията са настанени около 24 души.


Първото бебе на Асеновград за 2020 г. е момиченце. Казва

Първото бебе на Асеновград за 2020 г. е момиченце. Казва ...

......... ч. след полунощ. А малко след раждането на първото дете за 2020 г. в Асеновград – Снежана - на бял свят се появи и второто бебе Мартин Попов. Той се роди в 06:10 ч. тази сутрин. Мартин е първо дете в семейството, тежи 3,2 килограма и е висок 50 сантиметра.


100 000-ия си посетител за 2019 г. посрещна днес (31.12.19

100 000-ия си посетител за 2019 г. посрещна днес (31.12.19 ...

......... и отправи пожелание за всички хора да бъдат здрави, да имат благополучие и светлина в дома и любов в сърцето. Юбилейният турист на НПК Асенова крепост получи като подарък бутилка традиционен странимашки мавруд със специален етикет, керамична чаша с облика на крепостта и рекламни материали за Асеновград, като туристическа дестинация.


Около 5 000 000 лева ще са необходими за основен

Около 5 000 000 лева ще са необходими за основен ...

......... после в другото платно. В заключение заместник-кметът посочи, че към момента има разработен проект за ремонт на пешеходния мост при Спортна зала „Асеновец” Идеята е той да бъде пуснат с еднопосочно движение за автомобили, за да може да се поеме част от трафика, който в момента натоварва моста при пазара.


Участъкът около свлачището преди НПК Асенова крепост ще се обработва

Участъкът около свлачището преди НПК Асенова крепост ще се обработва ...

......... със специален режим на движение, сметопочистващи и снегопочистващи коли. Очаква се реалната работа по обработване на свлачището да започне през пролетта. Средствата за укрепване на свлачището и възстановяване на пътя са отпуснати от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и са в размер на 460 000 лева.


Увеличението на промила за отпадъците в Асеновград бе одобрено от

Увеличението на промила за отпадъците в Асеновград бе одобрено от ...

......... и таксата за битови отпадъци за граждани и бизнес има вероятност да бъде намалена”, обясни заместник-кметът по финансите доктор Теньо Манолов. Предложението за увеличаване на такса „смет” от 3 промила на 4,2 промила бе прието от Общинския съвет в града с 24 гласа „За”, 4 „Против” и 1 „Въздърждал се”.


Авария на водопровод наводни двора на детска градина „Асенова крепост”

Авария на водопровод наводни двора на детска градина „Асенова крепост” ...

......... отстраняване на проблема през цялата нощ. Към 04:00 ч. тази сутрин водоподаването в възобновено и се изисква време да се изпълни мрежата. Костова е категорична, че няма място за притеснение, а щетите по двора тепърва ще се уточняват. Заради аварията, бе наводнена и част от улица "Васил Левски" в града.


Изложба на открито в Асеновград разказва за някогашната фабрика за

Изложба на открито в Асеновград разказва за някогашната фабрика за ...

......... И то значима част. Сградите са тук, споменът е тук, емоцията е тук. Духът му е жив и ние можем да го вдигнем и пренесем в съвремието. Длъжници сме и се нуждаем от него. Нашето поколение не следва да е разрушителят на това, което са създали и оставили предците ни.


Два дни остават до закриването на коледния базар за животни

Два дни остават до закриването на коледния базар за животни ...

......... отглеждат първоначално нуждаещи се от лечение кучета и котки, които не могат сами да оцелеят на улицата. Благотворителният базар "Дай лапа" приключва утре (18.12.19 г.). Той е позициониран в една от къщичките, позиционирани на площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград. А доброволците са там от 15:30 ч. до 18:30 ч.


С нови нови книги ще се сдобие Градска библиотека

С нови нови книги ще се сдобие Градска библиотека "Паисий Хилендарски" ...

......... информираност”. Със средствата по проекта ще бъдат закупени 390 книги за Градската библиотека в Асеновград. Произведенията ще са подбрани съобразно интересите и потребностите на читателите. Сред творбите ще има художествена литература за деца и възрастни, учебна литература, научни и научно-популярни издания. С приоритет в кампанията са книги на български автори.


Месечно възнаграждение в размер на 2 675 лева ще получава

Месечно възнаграждение в размер на 2 675 лева ще получава ...

......... селата Златовръх (Славка Голубятникова), Леново (Борис Ангелов) и Нови извор (Айнур Нешадов). Населените места, в които живеят по-малко от 350 жители, вече не се провеждат избори и се назначават кметски наместници. Това се случи в 5 от селата в община Асеновград - Бачково, Долнослав, Патриарх Евтимово, Жълт камък и Новаково.


Близо 300 ентусиасти се включиха в създаването на

Близо 300 ентусиасти се включиха в създаването на "Гората на ...

......... на 18 г., за да намерим сами правилния път. Трябва да има институции и на първо място - родители, които да ни показват наистина коя е вярната посока. А фактът, че тази кауза обедини толкова много хора показва, че можем да правим и добрини", уточни в заключение съученичката на Георги.


Чрез кастинг за книги малки асеновградчани се научиха как да

Чрез кастинг за книги малки асеновградчани се научиха как да ...

......... е национална кампания, като в нея се включиха асеновградското ОУ "Ангел Кънчев" и ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в село Боянци. Идеята за провеждане на играта с децата е на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград. А целта е да се мотивира желанието и любовта към четенето у подрастващото поколение.


Пешеходка, пресичала неправилно, е блъсната от лек автомобил

Пешеходка, пресичала неправилно, е блъсната от лек автомобил "Опел" в ...

......... е подаден сигнал за блъсната пешеходка. Пострадалата жена е на 76 г., а шофьорката на лекия автомобил е 55-годишна. Алкохолната й проба е отрицателна. Пострадалата е транспортирана в болница в Пловдив. Временно ще бъде затруднено движението на излаза от Асеновград към село Бачково. В момента автомобилите се движат в една лента.


В околностите на Асеновград се крият множество тайнствени и дори

В околностите на Асеновград се крият множество тайнствени и дори ...

......... в мъглата. Никой не е знаел той къде се намира в онзи момент и какво ще се случи с него. И наистина, когато човек вижда останките от самолета и още повече, знаейки историята, че той е имал жена, от която чака дете, наистина усещането е много трогателно", разказа Ивайло Мирчев.


Изложба „ Самоуки майстори и занаятчии” по повод деня на

Изложба „ Самоуки майстори и занаятчии” по повод деня на ...

......... внесе уменията си на творец в заниманията с децата в детската градина. Това, с което се представя в изложбата на занаятите, е "стиймпънк", при който се ползва метално фолио. То може да бъде оформено в различни дизайни и положено върху всеки един предмет - табакера, тефтер, чаши, чинии, бутилки, чаши.


Сцена на открито и ремонт на второ площадно ниво в

Сцена на открито и ремонт на второ площадно ниво в ...

......... тези части от площада на Асеновград се нуждае от спешен ремонт. Специалната армировка, която е била ползвана, вече е износена и към момента не може да поеме натоварването. "На този етап конструкцията трябва да бъде разрушена изцяло и да бъде направена наново”, обясни в заключение ресорният заместник-кмет инженер Стоян Димитров.


Заради документален проблем отпадъците в асеновградското село Боянци няма да

Заради документален проблем отпадъците в асеновградското село Боянци няма да ...

......... Асеновград обясняват, че са запознати със случая. "Извършено е сметопочистване, за което има неподписан протокол, от страна на кмета на село Боянци. Ще бъде сформирана комисия, която да извърши проверка. Но до изясняване на ситуацията, сметопочистването в населеното място няма да бъде възобновено", заяви ресорният заместник-кмет на Асеновград Тамер Бейсимов.


Гросмайсторът Антоанета Стефанова-Чепаринова е

Гросмайсторът Антоанета Стефанова-Чепаринова е "Спортист №1 на Асеновград за 2019 ...

......... се връчва и от местна телевизия. Тази година с наградата бе удостоена Христина Филипова - учител в ОУ "Христо Ботев". А призът е за "Възродител на спортните традиции". Филипова всяка сутрин организира ученици и преподаватели от учебното заведение и провежда сутрешна гимнастика. Наградите бяха връчени на специална церемония в Асеновград.


Благотворителен коледен базар с изделия и сувенири, изработени ръчно от

Благотворителен коледен базар с изделия и сувенири, изработени ръчно от ...

......... асеновградчани и гостите на града, са изработени и по време на традиционната „Коледна работилница в синята къща“, проведена в Етнографската къща преди няколко дни. Тогава бе поканен артист-приложникът Станимира Попкалинова, която показа няколко интересни трика от създаването на красиви коледни творения. Такива са обикновени крушки, преобразени с цветни сияещи пайети.


Проверка на община Асеновград установи, че няма нарушение по отношение

Проверка на община Асеновград установи, че няма нарушение по отношение ...

......... вписана в списъка с Груповите паметници на културата в Метошка махала. През миналата година "Караджовата къща" бе определена като опасна сграда, започнала да се саморазрушава. Тогава бе съставена комисия, която да извърши оглед. Така бе отправено предложение демонтаж на сградата и реконструкция по автентични данни, съгласно Закона за културното наследство.


Търсят директори на 2 детски градини в Асеновград - ДГ

Търсят директори на 2 детски градини в Асеновград - ДГ ...

......... със средно и основно образование: гладачи; електротехник - поддръжка сгради; сервитьори; шивачи; машинисти - пътно-строителни машини; обслужващи работници - промишлено производство; касиер; кредитни специалисти; автомеханици; барман; тракторист; работник - животновъд; общ работник - животновъдно стопанство; шлосер; готвачи; общи работници - промишлеността; опаковач; продавач-консултанти; маникюристи; козметици; инспектори; инкасатори - плащания; гробар.


Новата площадка за безплатно депониране на отпадъци от домакинствата и

Новата площадка за безплатно депониране на отпадъци от домакинствата и ...

......... по Закона за управление на отпадъците, узаконяващ функционирането й", обясни ресорният заместник-кмет Тамер Бейсимов. Площадката за безплатно депониране ще е с работно време от 07:30 ч. до 16:00 ч. през зимата и от 07:00 ч. до 15:30 ч. през лятото. Гражданите сами следва да осигурят транспорта на отпадъците до депото.


Раздаването на хранителните помощи в Асеновград започва от днес (09.12.19

Раздаването на хранителните помощи в Асеновград започва от днес (09.12.19 ...

......... в собствен сос - 300 грама; 2 буркана говежди кюфтета в бял сос по 300 грама; 1 брой консерва пиле фрикасе - 300 грама; 1 брой консерва риба - 170 грама; 3 пакета зрял фасул по 1 килограм; 4 пакета леща по 1 килограм; 4 бутилки олио по 1 литър.


Едва 193 гласа събра НПК Асенова крепост в класацията на

Едва 193 гласа събра НПК Асенова крепост в класацията на ...

......... Варна. Тя спечели близо 54% от гласовете на участниците в онлайн гласуването. Пролетен събор "Китна Тракия пее и танцува" в Хасково спечели наградата "Духът на България". Велинград стана победител в категорията "Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм", с повече от 56% от гласовете на изразилите своя вот.


Младежи от Асеновград се амбицираха и с доброволен труд ще

Младежи от Асеновград се амбицираха и с доброволен труд ще ...

......... на толерантност помежду си. Цели се също всеки, който посети мястото, да се замисли над случилия се инцидент и да не допускат подобни ситуации със себе си. "Гората на живота" ще бъде разположена в непосредствена близост до Спортна зала "Асеновец". Мястото към момента е изоставено и занемарено, обрасло в растителност.


Рекордните 9 710 лева събраха бизнесмени от Асеновград, Първомай и

Рекордните 9 710 лева събраха бизнесмени от Асеновград, Първомай и ...

......... 30 години шие български знамена. Георги Запрянов бе удостоен и с още две признания - "Произведено в Асеновград" и "Фирма на годината". "Инвеститор на годината" стана Николай Павлов - собственик на транспортна фирма. "Предприемач на годината" за осми път стана Васил Пиронков, занимаващ се с автобусни превози и строително-монтажни дейности.


Асеновград отбелязва Международния ден на доброволеца (5 декември) с екоакция

Асеновград отбелязва Международния ден на доброволеца (5 декември) с екоакция ...

......... същата екопътека - за пренасяне на материали или за маркиране. Осигурени са водач, ръководител-маркировчик, указателни табели и материали за маркиране. Търси се и шофьор с автомобил с възможност за извозване на участниците в маркирането по маршрута от местността над бившия ресторант "Високата пещ" до Асеновград, като горивото ще бъде заплатено.


Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград не работи. За

Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград не работи. За ...

......... за отпадни води в момента има назначени служители, които стоят на работните си места и получават заплата от общината. По думите на Стоян Димитров, това е задължение на общината, съгласно договора въпреки, че съоръжението не функционира и не може да заработи докато не бъдат отстранени всички забележки, описани в протокола.


Благотворителен концерт и базар в подкрепа на асеновградчанката, страдаща от

Благотворителен концерт и базар в подкрепа на асеновградчанката, страдаща от ...

......... Средствата са необходими на асеновградчанката, за да й се извършва терапия с вливки, целта на които е да се подобри състоянието й. Процедурите се провеждат в клиника в Турция. Дарителска сметка в ОББ:град АсеновградIBAN: BG 84 UBBS 80021060713340BIC:UBBSBGSFТитуляр: Лизавета ИвановаPayPal: [email protected]И смс с текст DMS LIZA на номер 17 777.


Днес (05.12.19 г.) изтича срокът за подаване на документи за

Днес (05.12.19 г.) изтича срокът за подаване на документи за ...

......... ще бъде 4 000 лева. Огледи на поземления имот могат да се извършват след закупена тръжна документация и заявка в дирекция „УОАТ”, отдел “УОСНИНАР”, стаи 501 или 518 в община Асеновград. При неявяване на кандидати, повторни търгове ще се проведат на 20.12.19 г. на същото място и при същите условия.


Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи ...

......... големи гумирани части, лекарски комплект, кинетиен пясък, кукла за прически, детска кухня, ръчен часовник - дамски. Междувременно, стана ясно, че някои от изненадите вече са пристигнали при потребителите на ЦНСТДМ в Асеновград. Такива са игра "Майстор", "Перпетум мобиле", Пуф, комплект за апликации и други. Кампанията приключва на 07.12.19 г. (събота).


Повече от 30 деца и възрастни се обединиха около каузата

Повече от 30 деца и възрастни се обединиха около каузата ...

......... в Асеновград - Васил Левски, а други - при парка край Градския басейн. Сред видовете, засадени на двете места дървета, са гинкобилоба, бук, дъб, брези. Участниците в доброволната инициатива бяха на възраст между 3 г. и 25 г. В идеята се е включило дори едно семейство, което е закупило брези.


Интересът към донорските карти в Асеновград е голям, посочват от

Интересът към донорските карти в Асеновград е голям, посочват от ...

......... няма юридическа стойност и целта й е само да информира, а крайното решение дали донорството да бъде осъществено е на близките на човека. Донорската карта е предназначена единствено за пълнолетни, а притежателите й трябва да я попълнят и да я носят винаги у себе си заедно с личните си документи.


Отказ за повторно преброяване на бюлетините от местния вот за

Отказ за повторно преброяване на бюлетините от местния вот за ...

......... тайно гласуване, както и тежестта на тези нарушения да е от такова естество, че да е невъзможно да се установи действителната воля на избирателите. В случая в асеновградското село Конуш не са констатирани такива нарушения, които да опорочат избора за кмет на кметство на втори тур, проведен на 03.11.19 г.


"Караджовата къща" в Асеновград, която е със статут на недвижима ...

......... махала. По онова време улицата, на която е била построена, се е наричала "К. Ковачев". През миналата година "Караджовата къща" бе обозначена като опасна сграда заради възможно самосрутване. Съставена бе комисия, която да извърши оглед. Тя предложи "демонтаж на сградата и реконструкция по автентични данни", съгласно Закона за културното наследство.


Точно 1 000 лева глоба наложи Районен съд-Асеновград на мъж,

Точно 1 000 лева глоба наложи Районен съд-Асеновград на мъж, ...

......... куршума в главата. По-късно е установено, че подобна ситуация не съществува, а подалият фалшивия сигнал е заловен. За извършеното на мъжа е наложено административно наказание глоба в размер на 1 000 лева, като е освободен от наказателна отговорност. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.


Продължителните дъждове в община Асеновград предизвикаха редица свлачища в участъка

Продължителните дъждове в община Асеновград предизвикаха редица свлачища в участъка ...

......... запушени дъжоприемни шахти, вследствие на което са се образували огромни локви с вода. А след като водата се оттече възникнаха нарушения по пътната и тротоарната настилки в различни райони на града. Валежите станаха причина и за сериозна авария по електроразпределителната мрежа, заради което без ток почти 3 часа остана половин Асеновград.


Павета, положени преди малко повече от месец на новоизградена улица

Павета, положени преди малко повече от месец на новоизградена улица ...

......... още при първия по-продължителен дъжд в Асеновград всички павета по участъка са се разместили, а на места дори пътят е пропаднал. Това причинява затруднение в преминаването на автомобилите. Хората възнамеряват да сигнализират за случващото се до община Асеновград с молба отсечката да бъде асфалтирана или настилката да бъде възстановена качествено.


Асеновград е подготвен за зимата, съобщи кметът на града доктор

Асеновград е подготвен за зимата, съобщи кметът на града доктор ...

......... при необходимост винаги могат да се доставят още количества. Надяваме се тази зима да е красива, но да не се случат за кратко време обилни снеговалежи. Молим се също и дъждове да има регулярно, но да не падат над 50 литра на квадратен метър изведнъж, защото тогава се случват бедствията.


"Публикувани в социалната мрежа нарязани документи и снимки от видеокамери, ...

......... "Вече имам информация от една от дирекциите, в която служителите ми казват, че липсват документи - няколко докладни. Първоначалната проверка показа, че нарязаната документация е от банкови институции", каза Грудев. И уточни, че в процеса на документооборота, ако действително започнат да липсват документи, община Асеновград ще подаде сигнал до прокуратурата.


Точно 10 000 лева са били отделени от община Асеновград

Точно 10 000 лева са били отделени от община Асеновград ...

......... околните общини - Садово и Първомай, с които сме в съдружие и за депото за твърди битови отпадъци. Бихме поканили и Лъки, ако желаят да се включат. Все още нямам отговор от кметовете на Садово и Първомай, но ще получим обратна връзка", каза в заключение кметът на Асеновград доктор Грудев.


Може да се наложи увеличение на таксата за битови отпадъци

Може да се наложи увеличение на таксата за битови отпадъци ...

......... дейността по сметосъбирането. "Бях подготвен, но не очаквах, че е толкова тежко състоянието на общината. Затова благодаря на асеновградчани за доверието и подкрепата. Не се оплакваме от трудността. Искам да кажа, че може би, година и половина-две ще пребоксуваме, но ще се справим с финансовото състояние", каза в заключение Грудев.


В открит библиотечен урок

В открит библиотечен урок "Четенето започва от семейството", работилница за ...

......... ученици от ОУ „Ангел Кънчев” и деца от ДГ "Зорница", по повод празника в НЧ "Родолюбие" се проведе и празничен концерт с участието на детски и самодейни творчески състави. А ден по-рано, асеновградската поетеса Катя Рускова отпразнува своята 80-та годишнина с представяне на втората си стихосбирка „Душата ми е птица”.


Общински съвет-Асеновград се събра на извънредно заседание, за да избера

Общински съвет-Асеновград се събра на извънредно заседание, за да избера ...

......... дата ще стане ясно дали ще има нововъведения във функцията на местния парламент, спрямо досегашната му работа, или не. Междувременно, на извънредното заседание встъпи като съветник и Радослав Янков, заменил отказалия се Христо Чолаков. Пред колегите си и пред присъстващите граждани той се закле да работи в името на Асеновград.


Туристически обекти от асеновградския регион са част от Годишните награди

Туристически обекти от асеновградския регион са част от Годишните награди ...

......... както би било много по-елементарно и достъпно за хората, казват туристически експерти. И не на последно място, гласувайки в списъка, потребителите трябва задължително да знаят името на обекта, който искат да подкрепят, защото липсва снимка. Това допълнително затруднява избора на гласуващите, тъй като може да доведе до недоразумения заради объркване.