Над 800 души са посетили пещера

Над 800 души са посетили пещера "Добростански бисер" край Асеновград ...

......... Сред изключително известните са и "Дружба", "Ледница" (където снега се задържа чак до юни - юли) и "Капчика" (тя се намира над коритото на река Сушица и там са открити рисунки от първобитни хора на кон, козел и елен)", обясни Димитър Кирков - директор на ОП "Туризъм" към община Асеновград.


Повдигнаха обвинение на асеновградчанин, предложил подкуп на полицаи. Мъжът е

Повдигнаха обвинение на асеновградчанин, предложил подкуп на полицаи. Мъжът е ...

......... по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева. Най-тежкото, предвидено от закона наказание измежду тези за престъпленията, в които той е обвинен, а именно това, за подкуп, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.


Над 174 000 птици и около 4 000 000 яйца

Над 174 000 птици и около 4 000 000 яйца ...

......... че организирали протест заради унищожаването на бизнеса им. Actualno.com се опита да се свърже с фермерите, за да чуе и тяхната гледна точка по казуса, но безуспешно засега. Никой не отговаря на посочените два телефонни номера в контактите на официалния им интернет сайт. Екипът ни ще продължи да следи случая.


Акция по събиране на излезли от употреба електроуреди организират в

Акция по събиране на излезли от употреба електроуреди организират в ...

......... подобни имаше - за едрогабаритни мебели и за дрехи. От местната управа съобщават, че се планира такива кампании да се превърнат в регулярни и да се осъществяват през месец или два. Очаква се до края на летния сезон да бъде реализирана още по една акция за мебели и за електроуреди.


Дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително с

Дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително с ...

......... нужда. Освен това, с цел да се осигури достъп до услугата, лицата с увреждания ще се транспортират от дома им до услугата и обратно. Общата стойност на проектното предложение е в размер на близо 1 000 000 лева, като по прогнозен разчет ремонтните дейности възлизат на около 400 000 лева.


Първи случай на новия коронавирус в Асеновград. Мъж на 49

Първи случай на новия коронавирус в Асеновград. Мъж на 49 ...

......... са на домашно лечение. Към момента са хоспитализирани 20 лица. Свободните легла за COVID-19 в УМБАЛ „Свети Георги“ са 45, плюс 5 интензивни. "Следим ситуацията много внимателно. В непрекъсната връзка сме с всички институции. В понеделник свиквам всички болници за анализ и конкретни превантивни решения“, заключи областният управител Дани Каназирева.Прегласуване броя на децата в детските градини на Асеновград се

Прегласуване броя на децата в детските градини на Асеновград се ...

......... него е записано, че за целодневните и полудневните градини малчуганите не трябва да надвишават 23, а за групите в яслите - 18. Наредбата регулира и с колко може да бъде завишен броят на децата, а именно - максимално допустимият е 28 за групи в детските градини и 23 за яслите.


Акция за събиране и извозване на едрогабаритни мебели, организира община

Акция за събиране и извозване на едрогабаритни мебели, организира община ...

......... цел може да се ползва и площадката за безплатно депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци в Асеновград, разположена на територията на депото в града. Ангажимент на гражданите е сами да ги транспортират до там. Максималният обем, който всеки човек може да депонира на ден на безплатната площадка, е 100 килограма.


Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград ще продължи

Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград ще продължи ...

......... осигурителни вноски на служителите ще се осигурят чрез вътрешно прехвърляне на средства от издръжката в рамките на дейността със заповед на кмета, без да се променя общата рамка. Предложението бе гласувано по време на юнското редовно заседание на Общински съвет - Асеновград и прието единодушно от всички 33-ма общински съветници.


Таблет или компютър ще бъдат осигурени на 21 деца и

Таблет или компютър ще бъдат осигурени на 21 деца и ...

......... да кандидатства общинската управа, е в размер на 10 500 лева. 500 лева е максималната сума, която може да бъде похарчена с тази цел за един потребител. Срокът за кандидатстване е 15.07.20 г., като съгласие за това единодушно даде Общински съвет - Асеновград на редовното си заседание вчера (24.06.20 г.).


Близо 200 малки момиченца, облечени като булки, украсиха Градския парк

Близо 200 малки момиченца, облечени като булки, украсиха Градския парк ...

......... разказа легендата за Еньовден и защо се провежда ритуалът, като им пожела да бъдат здрави и да не се отказват от мечтите си. Ограничението не попречи на малките момиченца, облечени като булки, да танцуват, да се снимат и да се забавляват на открито в парковото пространство повече от два часа.Близо 200 малки момиченца, облечени като булки, украсиха Градския парк

Близо 200 малки момиченца, облечени като булки, украсиха Градския парк ...

......... разказа легендата за Еньовден и защо се провежда ритуалът, като им пожела да бъдат здрави и да не се отказват от мечтите си. Ограничението не попречи на малките момиченца, облечени като булки, да танцуват, да се снимат и да се забавляват на открито в парковото пространство повече от два часа.


Подробен отчет на разходваните средства от постъпилите по дарителската сметка

Подробен отчет на разходваните средства от постъпилите по дарителската сметка ...

......... борба с коронавируса възлизат на близо 310 000 лева. Остатъкът от получени средства от дарения към Общински оперативен щаб в Асеновград за борба с COVID-19 е около 30 400 лева. Сумата остава по тази сметка и ще бъде ползвана при възникнала необходимост от това, уточняват от местната управа на града.


Вход свободен за първи път на филмовия фестивал

Вход свободен за първи път на филмовия фестивал "Менар Филм ...

......... Бандар Албуливи, Гази Албуливи, 86 минути, комедия) - 17.07.20 г. (петък), 21:00 ч. "Годеж под пара" (2016 г., Ливан, Йордания, Египет, режисьор Софи Бутрос, 92 минути, комедия) - 23.07.20 г. (четвъртък), 21:00 ч. "Бекас" (2012 г., Швеция, Финландия, режисьор Карзан Кадер, 97 минути, комедия) - 24.07.20 г. (петък), 21:00 ч.


Остават 5 дни до крайния срок за приема на документи

Остават 5 дни до крайния срок за приема на документи ...

......... се извършва, като се подава заявление по образец за включване в Програмата. Документи се получават и да подават от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч. в деловодството на община Асеновград, с адрес - площад „Академик Николай Хайтов“ №9. Крайният срок е 26.06.20 г. (петък).


Малко над 9 години затвор получи непълнолетен убиец от Асеновград.

Малко над 9 години затвор получи непълнолетен убиец от Асеновград. ...

......... му, също непълнолетен, не е попречил на извършването на очевидно тежкото престъпление, посочват от съда. Според документацията по делото, той е могъл да стори това, без значително затруднение и без опасност за себе си или за другиго. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.Басейнът в Асеновград посрещна първите си посетители за новия сезон.

Басейнът в Асеновград посрещна първите си посетители за новия сезон. ...

......... дезинфекцират шезлонгите. Дейността разходва 26 400 лева за текущи ремонти на детските съоръжения и на басейна за възрастни, преди старта на сезона. Основно е ремонтирана и тоалетната. Освежени са всички прилежащи площи. 3-те търговски обекта за бързо хранене на територията на плувния комплекс вече са отдадени под наем и работят.


На днешния 19-ти юни се отбелязва годишнина от написването на

На днешния 19-ти юни се отбелязва годишнина от написването на ...

......... не е учил граматика и точно това доказва, че дори с желание всеки човек би могъл да постигне много в живота си. Факт, който се знае със сигурност за Паисий Хилендарски е, че той е имал собствен печат. А това не е било типично за много хора по онова време.


Опасност от воден режим може да възникне в населените места

Опасност от воден режим може да възникне в населените места ...

......... населените места в община Асеновград имат ангажимент да съблюдават и контролират неправомерното ползване на водата за селскостопански нужди. В случай, че се наложи режимно водоподаване, ще бъде изготвен график, с който хората ще бъдат бъдат запознати своевременно. При констатирани нередности, може да се сигнализира до „Водоснабдяване и канализация“ – Пловдив.


Часовникова кула, висока 15 метра, иска да изгради предприемач в

Часовникова кула, висока 15 метра, иска да изгради предприемач в ...

......... COVID-19, с които се подпомогна закупуване оборудването в новоизграденото специализирано отделение в МБАЛ – Асеновград. На празника на града той заедно с още 4-ма души бе обявен за "Почетен гражданин" на града. Местният предприемач е роден в Ливан, но повече от 20 години живее и развива бизнеса си в Асеновград.


Часовникова кула, висока 15 метра, иска да изгради предприемач в

Часовникова кула, висока 15 метра, иска да изгради предприемач в ...

......... COVID-19, с които се подпомогна закупуване оборудването в новоизграденото специализирано отделение в МБАЛ – Асеновград. На празника на града той заедно с още 4-ма души бе обявен за "Почетен гражданин" на града. Местният предприемач е роден в Ливан, но повече от 20 години живее и развива бизнеса си в Асеновград.


Близо 8 тона дрехи и аксесоари събраха асеновградчани в благотворителната

Близо 8 тона дрехи и аксесоари събраха асеновградчани в благотворителната ...

......... със зимно облекло. Целта на кампанията е да се мотивират гражданите да опазват околната среда и природните ресурси, да се подпомогнат нуждаещи се в случай на възникнали бедствия, както и да се осигури достъпно облекло за всички по света. В Асеновград кампанията бе организирана съвместно от общинската управа и БЧК.


Масови проверки за нерегистрирани животновъдни обекти стартират в населените места

Масови проверки за нерегистрирани животновъдни обекти стартират в населените места ...

......... помещение се гледат повече прасета, изследване се прави само на едното от тях. Идеята е тези животни да се ползват само за угояване с цел - задоволяване нуждите на домакинството, а не за търговия. Забранено в животновъдните обекти е отглеждането на женски некастрирани прасета или на свине майки за разплод.


Рекордните тон и половина капачки предадоха от Градска библиотека

Рекордните тон и половина капачки предадоха от Градска библиотека "Паисий ...

......... 2019 г. Кампанията в цялата страна е постоянна и събирането на капачки в пункта на Градска библиотека в града продължава. Интересът, от страна на асеновградчани, е голям и продължава да расте. Капачки могат да се носят всеки ден от 08:30 ч. до 17:00 ч. в сградата на библиотеката в Асеновград.


Асеновградчани се обърнаха с

Асеновградчани се обърнаха с "Отворено писмо" към медиите. Те поставят ...

......... на изпълнение на обществената поръчка да предвидите публикуването на ясни и детайлни разчети, чрез които да осигурите максимално прозрачно протичане на дейностите по този проект, за да се уверят асеновградчани, че няма да допуснете злоупотреби, и че поставяте техните интереси пред интересите на конкретни бизнеси", призовават от своя страна гражданите.


Близо 3 000 лева от изпратени SMS-си за паркиране е

Близо 3 000 лева от изпратени SMS-си за паркиране е ...

......... 77, а за тази година са 303-ма. Броят на изпратените sms-и за паркиране от началото на миналата година до края на май е бил 2 615, а за същия период на 2020 г. е 3 085. Към момента Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" работи с 5 инспектори и 11 инкасатори.


Кампания по събиране на дрехи ще се проведе в Асеновград.

Кампания по събиране на дрехи ще се проведе в Асеновград. ...

......... от различни видове - завеси, завивки, дрехи, чанти и колани. Акцията ще се състои в часовия интервал от 12:00 ч. до 17:00 ч. Организаторите апелират гражданите, които имат стари и непотребни за тях дрехи, да не ги изхвърлят, а да ги дарят безвъзмездно, с което ще подпомогнат нуждаещи се хора.


Прием на заявления на безработни лица за включване в обучения

Прием на заявления на безработни лица за включване в обучения ...

......... партньорство със „Съюз за стопанска инициатива” и проект "РАЗВИТИЕ НА РАБОТНАТА СИЛА" в партньорство с Българска стопанска камара. В рамките на проекта, за най-малко 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование.


"Най-добър млад художник на Асеновград" търсят от Общински младежки съвет ...

......... Първо, трима изявени художници от Асеновград ще прегледат всички произведения и ще дадат своя глас за най-добрите, според тях. Във втория етап ще участват всички жители на общината, които ще могат да гласуват на страница на Общински младежки съвет във Facebook. Крайният срок за изпращане на рисунките е 15.06.20 г.


Ателиета по спортни танци ще обучават безплатно младежи от Асеновград.

Ателиета по спортни танци ще обучават безплатно младежи от Асеновград. ...

......... председател на КСТ "Асеновец" Дойка Апостолова. Финансова подкрепа в размер на близо 8 000 лева за реализиране на инициативата е осигурена от Националната програма за младежта (2016 г. -2020 г.) и Министерство на младежта и спорта. Стартът на обучението е предвиден за 22.06.20 г. (понеделник) в залата на КСТ „Асеновец”.


Градът, известен като

Градът, известен като "Малкия Йерусалим" - Асеновград, в който има ...

......... "Свети Ян", е обявена за национален паметник на културата заедно с храма. Кръстът е поставен извън огражденията така, че да не се нарушава целостта на защитената зона. Веднага след като светинята беше издигната, възрастна жена постави букет с цветя в знак на благодарност към инициаторите и с почитание пред Бог.


Спешна среща на Общинската епизоотична комисия се състоя в Община

Спешна среща на Общинската епизоотична комисия се състоя в Община ...

......... разплод, птиче месо, продукти от птичи месо и яйца за човешка консумация ще се извършва само и единствено при стриктно спазване на мерките, посочени в заповед №РД11-493/17.02.20 г. Забранено е организирането и провеждането на панаири, пазари и изложби за птици, както и разселване на птици за подобряване на дивечовия запас.


Очаква се Градският плаж в Асеновград да започне да приема

Очаква се Градският плаж в Асеновград да започне да приема ...

......... летен сезон. Обявен за отдаване под наем е търговският обект на територията на Градския плувен комплекс и се очакват кандидати за наемането му. Ако желаещите са повече от един, то ще се проведе жребий“, посочи Антония Стоянова – управител на дейност „Пазари и тържища“, чийто ангажимент е стопанисването на обекта.


Компостираща и сепарираща инсталация по проект на обща стойност над

Компостираща и сепарираща инсталация по проект на обща стойност над ...

......... инсталацията трябва да е готова, е 47 месеца (или до януари 2022 г.). Месец юни на същата година пък е крайната дата, до която съоръжението трябва да бъде въведено в експлоатация. Ако това не се случи, на общинската администрация може да бъдат наложени санкции. Водещата община в проекта е Асеновград.


Общо 402 деца са посетили детските градини на територията на

Общо 402 деца са посетили детските градини на територията на ...

......... пъти. При взимане от детската градина или ясла родителите също не се допускат вътре в сградата на заведението. Температура на децата се мери при първоначалното посещение. След това, задължение на родителите е да я премерят сутрин и ако стойността надвишава 37,3 градуса, то не трябва да постъпва в детската градина.


Вой на сирени отново ще бележи денят, в който България

Вой на сирени отново ще бележи денят, в който България ...

......... поднасяйки венци и цветя пред паметника на великия революционер, който се намира в парка срещу асеновградското училище, носещо името му. Поклонението е предвидено да се състои веднага след затихването на сирените (в 12:02 ч.). Слово ще произнесе Таня Басамакова–Грозева, която е учител по история в ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград.


Удължават работното време на НПК Асенова крепост от днес (01.06.20

Удължават работното време на НПК Асенова крепост от днес (01.06.20 ...

......... (от 13.03.20 г. до 13.05.20 г.) НПК Асенова крепост е посетена от близо 8 100 туристи. На най най-много посетители националният паметник на културата се е радвал през изминалия месец май – повече от 4 500. Едва 195 са били туристите през април, а около 3 400 – през март.


Асеновград отбеляза празника си със скромна програма, вместо едномесечни тържества

Асеновград отбеляза празника си със скромна програма, вместо едномесечни тържества ...

......... се проведе в двора на Старинно училище „Свети Георги”. Удостоени бяха: Абдул Хассун и Вакрил Запрянов - бизнесмени от града, станали известни с благотворителните си дела; Димитър Трамбураджиев - спортист, многократен шампион по вдигане на тежести; Георги Велев - посветил живота си на изучаването на българските празници и традиции.  


С общо 290 души персонал разполага МБАЛ - Асеновград, става

С общо 290 души персонал разполага МБАЛ - Асеновград, става ...

......... "Медицински център I" да бъде печалба в размер на 2 000 - 3 000 лева. В звеното работят общо 56 души, сред които доктори, медицински сестри, рехабилитатори, кинезитерапевт, санитари, администрация и друг персонал, като всички лекари са с придобити специалности. Общински съвет - Асеновград прие отчетите на двете болничени структури.


Званието

Званието "Почетен гражданин" на Асеновград тази година ще бъде връчено ...

......... за смисъла на празниците и традициите. Творбата допринася за издигането на българския дух и култура не само в пределите на България, но и по света. Велев е автор и на книгата "Нашата азбука Глаголицата". Той е известен и с това, че е един от доайените на бойните изкуства в България.


Дългосрочен дълг в размер на до 7 690 000 лева

Дългосрочен дълг в размер на до 7 690 000 лева ...

......... блокирано изпълнението на инвестиционната програма, за да може да бъдат отделени пари за погасяване. Теньо Манолов уточни, че дългът, който трябва да се връща всъщност е в размер на 5 000 000 лева, но до момента управата е успяла да погаси 1 000 000 лева от тях със собствени средства.


Подменят около 500-600 квадратни метра от плочките на площад

Подменят около 500-600 квадратни метра от плочките на площад "Академик ...

......... тежкотоварни коли да се ползват за ремонти и монтажни дейности. Освен това, не е решено и отводняването в централна градска част, поради което във фугите влиза дъждовна вода, а когато размерът на плочките е по-малък, те ще функционират като една конструкция и така няма да се задържа влага между тях.


Празникът на Асеновград, който обичайно се отбелязва всяка година в

Празникът на Асеновград, който обичайно се отбелязва всяка година в ...

......... това, от 10:30 ч. да бъде издигнато знамето на Асеновград - на централния площад "Академик Николай Хайтов" пред сградата на общината - под звученето на националния химн. Празникът ще приключи с връчването на приза "Почетен гражданин". То ще се състои в двора на Старинно училище "Свети Георги" от 11:00 ч.


100-годишната баба Яна Стоянова от асеновградското село Добростан отпразнува навършването

100-годишната баба Яна Стоянова от асеновградското село Добростан отпразнува навършването ...

......... 300 лева, плакет и букет цветя. Баба Яна е четвъртата столетница от началото на годината в общината. 100 г. предстои да навършат още 3-ма души - през октомври, ноември и декември. С тях своя 100-тен рожден ден през 2020 г. ще празнуват общо 7 асеновградчани: 4 жени и 3-ма мъже.


Детските градини и яслите в Асеновград отварят на 01.06.20 г.

Детските градини и яслите в Асеновград отварят на 01.06.20 г. ...

......... да се дезинфекцират след ползването от всяка група. В случай, че се установи наличие на симптоми на новия коронавирус - температура, кихане, кашляне и други - у служител от персонала или у дете, то лицето се изолира в медицинския кабинет на детското заведение, за да се предприемат по-нататъшни своевременни мерки.


Висока посещаемост в пещера

Висока посещаемост в пещера "Добростански бисер" очакват от ОП "Туриъм" ...

......... брой хора. Преди да заработи пещерата, ще бъде направена профилактика и почистване. Ще се маркират и разчистят горските пешеходни маршрути до обекта. Ще се обновят и проверят за наличност по места указателните и насочващите табели. През 2019 г. пещера "Добростански бисер" край Асеновград е била посетена от 3 500 туристи.


Близо 1 000 души са се регистрирали, като безработни в

Близо 1 000 души са се регистрирали, като безработни в ...

......... пластмасови изделия; 5 екструдеристи; 3 сервитьори; 2 готвачи; 18 шивачи; 2 работници - сортировачи; 1 работник - рециклиране на отпадъци; 1 машинист - пътно-строителни машини; 5 автотенекеджии; 1 електротехник - поддръжка на сгради; 1 сътрудник - охрана; 1 машинен оператор - металообработващи машини; 1 главен специалист; 1 санитар; 1 продавач-консултант.


Близо 16 000 лева са похарчени от началото на тази

Близо 16 000 лева са похарчени от началото на тази ...

......... терени нито в града, нито в селата. Проверките са извършени в 27 населени места на община Асеновград, включително асеновградските квартали "Горни Воден" и "Долни Воден". Проверени са били както зони в и около селата, така и речните легла и прилежащите им територии, попадащи в териториалния обхват на съответното населено място.


Кътове за отдих и детски площадки ще бъдат изградени в

Кътове за отдих и детски площадки ще бъдат изградени в ...

......... места посочват, че ще разчитат и на доброволчество, от страна на местни хора от различни възрастови групи за поддържане на обособените зони и опазване на чиста околна среда. Целта е прякото им участие в почистването и залесяването на прилежащия терен да доведе до по-голяма ангажираност и недопускане на повторно замърсяване.


Осквернен ли е национален паметник на културата от видео с

Осквернен ли е национален паметник на културата от видео с ...

......... се, че разголените женски форми на фона на многовековен храм с висока историческа стойност и емблема на града предизвиква пошлост. По случая община Асеновград започна незабавна проверка, като от ОП "Туризъм" категорично отрекоха видеото вътре в църквата на крепостта да е направено с тяхно съгласие. Видеото - ТУК. *Снимката е илюстративна.


Часовникова кула, сцена на открито и зелена зона, изграждат на

Часовникова кула, сцена на открито и зелена зона, изграждат на ...

......... етап, а срокът за изпълнение е 2 години. „Вероятно тази година няма да започне практическата ремонтна работа, тъй като процедурите документално се проточват дълго време, но се надяваме при благоприятни метеорологични условия след избора на изпълнител да стартират поне демонтажните дейности“, каза пред медии заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.


320 са общо зрелостниците в община Асеновград през тази година.

320 са общо зрелостниците в община Асеновград през тази година. ...

......... ще има по един квестор, като ще бъде осигурено и видеонаблюдение. С решение на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с COVID-19, от дарителските средства община Асеновград ще закупи и предостави на училищата предпазни материали. Те ще се ползват от квесторите - шлемове, ръкавици, маски, дезинфектанти и друго необходимо.


Пропаднал пътен участък в Асеновград създава опасност за преминаващите. Граждани

Пропаднал пътен участък в Асеновград създава опасност за преминаващите. Граждани ...

......... настилка от павета в зоната на проектния участък. За да бъде изпълнен проектът, на 10.04.20 г. местната управа е потърсила помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане (МКВП) към Министерски съвет (МС), като е изпратено писмо с информация за опасното състояние на участъка и сега остава да чака отговора.


19 контейнера от тип

19 контейнера от тип "бобър" са подменени в Асеновград през ...

......... се ползват 40 броя от тях. Тамер Бейсимов посочва, че сметопочистването и сметоизвозването на територията на Асеновград се извършва 7 пъти седмично, а амортизираните съдове за отпадъци се подменят съгласно месечен график. В случай на сигнали от граждани за контейнери с нарушена цялост, същите се включват в списъците за подмяна.


Пътнотранспортно произшествие (ПТП), в което участници са 3 коли, се

Пътнотранспортно произшествие (ПТП), в което участници са 3 коли, се ...

......... още няма информация кои са шофьорите, каква е възрастта им, дали са правоспособни водачи и дали им са направени тестове за алкохол и наркотици. Два от автомобилите са на пътното платно, като единият е ударен челно. Третият е "излетял" в канавката. Движението през участъка не е блокирано. Снимки: Ваня Маркова


54 служители от социални институции в община Асеновград ще бъдат

54 служители от социални институции в община Асеновград ще бъдат ...

......... В същия ден ще бъдат взети проби от още 22-ма души, работещи в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в Асеновград. Планирано е изследването с PCR-тест да бъде направено и на потребителите в 3-те институции. Очаква се това да се случи веднага, след приключване взимането на пробите от персонала.


Инцидент на пътя с жертва на Гергьовден край Асеновград. Мъж

Инцидент на пътя с жертва на Гергьовден край Асеновград. Мъж ...

......... по таван. В автомобила са пътували само двамата, като мъжът е починал на място. Изясняват се обстоятелствата около катастрофата, както и самоличността на двамата пострадали, каза директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. В момента на мястото на инцидента са изпратени екипи на полиция, пожарна и Бърза помощ.


Жена от асеновградското село Конуш е в неизвестност от седмица.

Жена от асеновградското село Конуш е в неизвестност от седмица. ...

......... терапията й, но и там не е открита. "Когато се видяхме за последно изглеждаше добре и по нищо не личеше, че може да се случи нещо подобно", казва племенницата й Мария. И допълва накрая, че ежедневно и почти постоянно е имало кой да наблюдава и да се грижи за Диана.


Множество деца от различни възрасти се включиха в конкурса за

Множество деца от различни възрасти се включиха в конкурса за ...

......... тема за коронавируса, като са изписали на произведенията си "Всичко ще се оправи". Конкурсът се провежда онлайн, заради създалата се обстановка, като гласуването се осъществява във Facebook страницата на Градската библиотека и ще продължи до следващата неделя (10.05.20 г.). Рисунките са разделени в 3 албума със снимки, според възрастовата категория.


9 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с 11 ранени са възникнали в

9 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с 11 ранени са възникнали в ...

......... с полицейски служители, с оглед опазване на обществения ред, недопускане извършване на престъпления от общ характер, ограничаване и недопускане на тежки пътнотранспортни произшествия, активна превенция, оказване съдействие на граждани и други институции и предприемане на незабавни мерки, съгласно действащото законодателство на Република България", посочват от Районното полицейско управление в Асеновград.


Точно 228 637,69 лева от дарителската сметка в Асеновград за

Точно 228 637,69 лева от дарителската сметка в Асеновград за ...

......... ОАИЛ – респиратори CHW-3010 – 3 броя за около 121 000 лева. Общо: точно 160 160,51 лева. Закупени консумативи на склад - общо 5 202 лева: бактерицидни лампи – 3 броя за 702 лева; гащеризони – 100 броя за 3 000 лева; маски – 100 броя за 1 500 лева.


Удължиха до 30.06.20 г. срока за отстъпката от 5 на

Удължиха до 30.06.20 г. срока за отстъпката от 5 на ...

......... освобождаването е необходимо лицата да подадат заявление и декларация, като в нея посочат срока, за който са преустановили дейност. Изискване към подаващите молбите е да нямат непогасени задължения за исканото освобождаване от този вид такса за периода преди 13.03.20 г. Зоната за платено паркиране пък остава безплатна до 18.05.20 г.


Физически и юридически лица от Асеновград, които ползват общински терени

Физически и юридически лица от Асеновград, които ползват общински терени ...

......... начисляват след отпадане на въведената забрана. От опозиционната партия в местния парламент опонираха, като посочиха, че мярката е закъсняла. В отговор кметът на Асеновград доктор Христо Грудев посочи, че се е изчаквало до последния момент, тъй като е имало се е очаквало да се вземе подобно решение на национално ниво.Дя


По 200 лева помощ ще получат 22-ма зрелостници от община

По 200 лева помощ ще получат 22-ма зрелостници от община ...

......... Княз Борис I" в града. Финансовата подкрепа ще бъде отпусната и за един абитуриент, който завършва образованието си в ПГАГС "Архитект Камен Петков" - Пловдив. В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Асеновград пък има четирима младежи, които също са зрелостници тази година.


Любомира Петрова и Стефка Ничинкова са победителите в конкурсите за

Любомира Петрова и Стефка Ничинкова са победителите в конкурсите за ...

......... страната, дамите ще бъдат поканени да получат лично и допълнителна награда, която ще бъде изненада, посочват от местното ръководство. От община Асеновград казват, че провеждането на онлайн конкурса се е радвал на сериозен граждански интерес, което е мотив провеждането му да се превърне в ежегодна традиция, всяка година преди Великден.


В Асеновград търсят

В Асеновград търсят "Най-пъстрите великденски яйца" и "Най-красивия домашен козунак". Идеята ...

......... бъдат публикувани едновременно в албум отново на същата фейсбук страница. Тогава започва и гласуването, което ще приклчи в 23:59 ч. на 22.04.20 г. (сряда). Победителите, чиито снимки са получили най-много лайкове, в двете категории, поотделно - за боядисани яйца и за домашен козунак - ще бъдат обявени по-късно на същия ден.


МБАЛ - Асеновград - готова с новото отделение. Днес (16.04.20

МБАЛ - Асеновград - готова с новото отделение. Днес (16.04.20 ...

......... тях са поръчани допълнително медицински матраци и помощни шкафчета. Предстои да се осигури оборудване и на всички останали помещения в отделението. Поръчани са и 3 дихателни апарата. Фирмата доставчик е от София, като е гарантирала, че ще пристигнат в Асеновград след Великден. Единият апарат е на стойност около 33 700 лева.


В националната кампания онлайн

В националната кампания онлайн "Маратон на четенето 2020" се включи ...

......... дори от чужбина. "В този момент е особено важно да се обърнем към мъдростта на словото и книгите, като източник на знание, информация и средство за общуване", казва директорът на общинската библиотека в Асеновград Милена Марковска, която прочете откъс от своя любима детска приказка - "Работна мецана" на Леда Милева.


Стадион

Стадион "Шипка" в Асеновград става охраняем от днес (13.04.20 г.). ...

......... тревните зони, поради което те не са в подходящо за ползване състояние, информират от местната управа. От там обясниха, че за охраната няма да са необходими допълнителни средства, а за целта е оптимизиран настоящият график и услугата ще се извърши в рамките на същия договор за охраняване на общински обекти.


Едва 8 асеновградчани са пожелали да станат доброволци, които да

Едва 8 асеновградчани са пожелали да станат доброволци, които да ...

......... в случай на възникнала такава необходимост. Броят на доброволците е твърде малък, поради което община Асеновград отправи призив, ако все още има желаещи, но не са разбрали за кампанията, че могат да подадат заявление в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в града от 08:00 ч. до 16:30 ч. всеки делничен ден.