За първи път в 48-годишната история на Дома на хумора

За първи път в 48-годишната история на Дома на хумора ...

......... мемета и коментари. Какъв уникален шанс да празнуваме хем заедно, хем без масраф! Онлайн програмата за 1 април включва: • Селекция с най-добрите публикации от фейсбук групата на музея, ще откриете на https://bit.ly/39xsadv и https://bit.ly/2X2ERup ; • Шеги за 1 април през целия ден; • Онлайн изложбата ДИЗАЙН С УСМИВКА https://bit.ly/2wG5lXS .  


На 19 март 2020 г. поради въведената извънредна ситуация Арт

На 19 март 2020 г. поради въведената извънредна ситуация Арт ...

......... 19-ти март до 8-ми април 2020 г. в изложбения салон на галерия „Папийон“ на ул. Драгоман № 12, Варна /до Куклен театър/, на сайта на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery. Нека спазваме инструкциите, останем в къщи и да прекараме приятни споделени мигове с близките си!


Работеща в магазин за стоки втора ръка в Кити Хоук

Работеща в магазин за стоки втора ръка в Кити Хоук ...

......... в червено. Творбата била продадена за 1200 долара, а постъпленията от продажбата били дадени за благотворителност. Салвадор Дали работел върху цикъл акварели въз основа на творчеството на Данте от 1957 г. по поръчка на Националната библиотека на Италия. Каталунският художник е трябвало да нарисува сто картини, но проектът бил отменен.


От 12 март 2020 година Арт Галерия Ларго ще представи

От 12 март 2020 година Арт Галерия Ларго ще представи ...

......... работи във Велико Търново. Откриването на изложбата на 12 март, четвъртък, ще протече като вернисаж. Художникът ще ви очаква през целия денот 14:00 до 20:00 часав Арт Галерия Ларго във Варна, ул. Хан Крум №8. Изложбата продължава до 31-ви март.Повече снимки на творбите вижте в сайта на галерията на www.largogallery.com.


На 10 март от 18.30 часа в галерия „Етюд“ се

На 10 март от 18.30 часа в галерия „Етюд“ се ...

......... и дигитални принтове. Освен в България, има изяви в Германия, Италия, Чехия, Полша, Словакия, Естония, Румъния и Сърбия. Ежегоден организатор е на Международния симпозиум за лендарт и кинетично изкуство „КЕВИС“ и на значителна част от дейностите на сдруженията „АЛОС“ и „Изкуство в действие“. „Алтер его“ е седмата му самостоятелна изложба.


Музеят на хумора и сатирата представя финалистките от

Музеят на хумора и сатирата представя финалистките от "Women Cartoonists ...

......... и кани други организации за карикатура да се присъединят в отбелязването на това ново усилие в знак на значението на сатиричния глас на 50% от населението. Не просто защото са жени, а защото са превъзходни комуникатори.“ Д-р Робърт “Бро” Ръсел, изпълнителен директор Международна мрежа за права на карикатуристите - CRNIНа 13 февруари в Музея на хумора и сатирата ще

На 13 февруари в Музея на хумора и сатирата ще ...

......... години той популяризира темата за разликите между българската и руската кирилица. Освен това е консултант на международни шрифтови издателства по въпросите на българската кирилица. Нова българска типография 2 13 февруари – 30 април 2020 Куратор на изложбата е Кирил Златков Откриване: 13 февруари, четвъртък, 18:00 часа Зала 3, вход свободен


Към момента няма разпореждане да се изнасят артефакти от жилището

Към момента няма разпореждане да се изнасят артефакти от жилището ...

......... пред две институции – едната е т.нар. музей на Васил Божков от 2009 година, но по думите на Трайков няма яснота дали всичките предмети имат регистрация и каква. Предполагам, че лабораторията в музея на г-н Божков ще продължи да работи, защото е най-модерната за реставрация на такива ценности, добави Трайков.


Галерия

Галерия "Аросита" представя изложбата на Стоян Илиев "Люспи". Тя ще ...

......... цвят. Постигам го чрез интуитивно провокирани емоционални асоциации, анаморфно пренесени и „прикачени” към натуроподобни „кожи-люспи”."                                                                    Стоян Илиев


От 23-ти януари до 19-ти февруари 2020 г. пространството на

От 23-ти януари до 19-ти февруари 2020 г. пространството на ...

......... изложбената зала на галерията на ул. Драгоман 12 (до Куклен театър). Заповядайте, за да се насладите на необятното разнообразие на графичното изкуство, което чрез своята наситеност на информация, малки детайли, наслагване на образите и многообразие се докосва до всички сетива. Всички графики ще могат да бъдат разгледани на сайта artpapillon.com.


Изложбата от видео арт, oбекти, текст, инсталация и документация на

Изложбата от видео арт, oбекти, текст, инсталация и документация на ...

......... и Владимир Иванов. Един от основателите и организаторите на Международния фестивал за късометражно кино „Карантината“ (Варна, 2014). Участвал е в множество изложби, фестивали, биеналета и форуми на съвременното изкуство в България и чужбина. 23 януари - 1 март 2020 Откриване на 23 януари, четвъртък, 18.30 часа САМСИ, бул. „Черни връх” №2Матей Матеев, когото приятелите наричат Матю е убеден, че изложбата

Матей Матеев, когото приятелите наричат Матю е убеден, че изложбата ...

......... изложби с общо над 60 платна. На 14 февруари - отново в галерия „Резонанс“ той ще представи и втората част от изложбата си, която е нарекъл „Ябълката и след нея“. „В нашата религия ябълката е първичен символ. А ние – хората – сме след нея.“ - обясни замисъла си творецът.


На 18 декември 2019 година, в КИЦ на РСМ в

На 18 декември 2019 година, в КИЦ на РСМ в ...

......... Дни на македонската фотография 2014 година, както и многобройни грамоти и дипломи. Фотография от Барлакоски е публикувана на уеб-страницата на National Geographic като избор за деня. Два пъти е участвал като член на жури-комисия на международни конкурси за фотография. До сега има реализирани две самостоятелни изложби, в Кичево и Скопие.


"Very british" се нарича изложбата в музея Haus der Geschichte ...

......... "Един от най-тъжните дни в моя живот. Брекзит се случи..." Без да е планирана с тази цел, но удивително подходяща за момента, изложбата е топло, тъжно и признателно прощаване на Германия с Великобритания. А какво ще се случи по-нататък, още никой не знае със сигурност...Това, обаче, което е показано, остава. 


Екипът на Софийска градска художествена галерия представя своята последна изложба

Екипът на Софийска градска художествена галерия представя своята последна изложба ...

......... В експозицията са включени произведения от колекциите на художествените галерии в Пловдив, Карлово, Русе, Стара Загора, Художествена галерия „Станислав Доспевски” – Пазарджик , Художествена галерия „Елена Карамихайлов” – Шумен, СГХГ, Съюз на българските художници и частни колекции. 17 декември 2019 – 16 февруари 2020 г. Откриване: 17 декември, 18:00 ч.


Преподаватели, модели и студенти от Художествената академия, разтревожени от неизплатените

Преподаватели, модели и студенти от Художествената академия, разтревожени от неизплатените ...

......... финансовия недостиг от Академията са сигнализирали до министрите на образованието на финансите . "Имам писмата които съм писал до министрите. Отговорът от Горанов е, че принципал на академията е МОН, а от Вълчев - че ако има излишък на края на годината, може да ни дадат нещо….“, сподели още ректорът.Присъждането на нобеловата награда за литература на австрийския писател Петер

Присъждането на нобеловата награда за литература на австрийския писател Петер ...

......... заради откритото омаловажаване от страна на австриеца на военните престъпления на бившия югопрезидент Слободан Милошевич. Още един член на същия комитет обяви, че се оттегля - Кристофер Леандер. Той  заяви, че няма необходимото търпение да чака комитета да се реформира. Церемонията за връчването на наградите е насрочена за 10 декември.


От днес в Артгалерия НДК може да се види изложбата

От днес в Артгалерия НДК може да се види изложбата ...

......... Никола Георгиев-Каьо, Анатоли Станкулов и други. Куратор на изложбата е Валери Александров. Показани са и творби на артисти от Турция, Италия, Северна Македония и Румъния. Изложбата може да видите всеки ден от 29 ноември до 10 декември между 11:00 и 18:00 ч. в Артгалерия НДК. Входът за посетители е свободен.


"Радостен съм за това ново сътрудничество, което започна още от ...

......... ново сътрудничество, което започна още от 2018 година между нашите две институции. Убеден съм, че този нов и оригинален поглед към България ще има голям успех, какъвто заслужава нейната научна амбиция“, се казва още в писмото до министъра на културата Боил Банов от президент-директора на музея „Лувър” Жан-Люк Мартинез.  


Преди 100 г. в парижкото предградие Ньой на Сена се

Преди 100 г. в парижкото предградие Ньой на Сена се ...

......... Тя включва подбрани образци на оръжие, използвано от Българското опълчение, Българската войска и силите на Вътрешната македоно-одринска революционна организация в периода от 1877 до 1945 г., трофейно оръжие, лични вещи на видни наши офицери, както и други предмети, материално свидетелство за десетилетната борба на българския народ за свобода и обединение.


49-каратов диамант, чийто анализатори смятат, че е на стойност до

49-каратов диамант, чийто анализатори смятат, че е на стойност до ...

......... началото на 18 век и е купен на огромна цена от Август Силния, тогавашен владетел на Саксония, през 1728 г. Полицията заяви, след като проучи видеоматериала, че има общо четирима извършители. Шефът на полицията в Дрезден Йорг Кубиеса заяви пред телевизия ZDF, че зад грабежа може да стои "престъпна банда".


На 20 декември от 20:00 часа в зала 1 на

На 20 декември от 20:00 часа в зала 1 на ...

......... имаха щастието да израснат. Общата цел и мисия е да провокираме отново интереса към качественото забавление и свободните форми на изразяване. Билети за събитието можете да закупите онлайн от https://epaygo.bg/1990740415?fbclid=IwAR2mfES8ppoYQWuAeDuGyKTZsFn8GCjQqSJR6cOWW8j4k9KMgM27Ryt7h5Y, всички каси на EasyPay както и от Билетен център - НДК. “Спомен НЛО” се провежда с подкрепата на Столична Община.


Австрийският носител на Нобелова награда за литература Петер Хандке защити

Австрийският носител на Нобелова награда за литература Петер Хандке защити ...

......... седмица, докато наградата не бъде връчена на 10 декември. Преди две седмици стана известно, че Хандке е получил сръбски паспорт на 15 юни 1999 г. в сръбското посолство във Виена. Управляващият тогава режим на Милошевич явно е оценил автора за неговите просръбски коментари по време на 78-дневните бомбардировки на НАТО.


Ботаническата градина в Ню Йорк представя изложба, посветена на железопътния

Ботаническата градина в Ню Йорк представя изложба, посветена на железопътния ...

......... на железопътния транспорт. Експонатите ще бъдат представени от 23 ноември 2019 г. до 26 януари 2020 година. Творбите представят исторически архитектурни обекти от Ню Йорк. Интересно е, че скулптурите са създадени от различни растителни материали. За създаването им са използвани семена и гъби.  Вижте част от експонатите в ТАЗИ ГАЛЕРИЯ


На 27 ноември, сряда, в 18.30 часа в САМСИ, бул.

На 27 ноември, сряда, в 18.30 часа в САМСИ, бул. ...

......... Райна Власковска се фокусират конкретно върху ролята на жената в този непрекъснат процес на транформация. Проектът се организира от сдружение „Толкова близо, толкова далече“ в партньорство със Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство, Държавната агенция за българите в чужбина и с финансовата подкрепа на Програма “Култура” на Столичната община.


Google публикува Doodle (Драскулка) в чест на 200-годишнината от създаването

Google публикува Doodle (Драскулка) в чест на 200-годишнината от създаването ...

......... му колекция присъстват изключително много картини на Веласкес, Ел Греко, Гоя (чиято колекция се радва на най-широко представяне), Рубенс, Йеронимус Бош с най-добрата колекция в световен мащаб именно в този музей, както още и Мурильо, Рафаел, Веронезе и други. Повече за историята на това културно бижу може да прочетете тук.


В Литературния клуб на Столична библиотека във торник, 19 ноември

В Литературния клуб на Столична библиотека във торник, 19 ноември ...

......... Силвия Недкова: "Точно днес е направо невъзможно се живее чрез поезия. И никой не знае това по-добре от журналистите. Затова тази антология аз и колегите ми я преживяваме като чудо. Всички 13 поети  превръщаме реалността в метафори и с този сборник заявяваме, че може и красиво, може и без агресия".


На 18.11.2019 г. от 18:30 ч. в галерия

На 18.11.2019 г. от 18:30 ч. в галерия "София" на ...

......... ще си вземе и последно довиждане преди да поеме на новата си експедиция „Пътеките на Източна Африка“, пътешествие с предвидено времетраене от поне половин година през африканския континент на автостоп и пеш. Можете да видите изложбата от 18 до 28 ноември вкл. в галерия „София“ на Столична библиотека. Вход свободен!


Военноморският музей е първият домакин на пътуващата фотоизложба „Белезите на

Военноморският музей е първият домакин на пътуващата фотоизложба „Белезите на ...

......... изгарят 40 000 книги, Етнографския музей, Софийската синагога, църквата „Свети Спас“, двореца „Врана“ и др. Фотоизложбата „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“ може да бъде разгледана във Военноморския музей във Варна до 30 ноември 2019 г. Тя е част от проект, финансиран от Програма „Култура“ на Столична община.


В сряда, 06 ноември 2019 г., от 18.30 часа Арт

В сряда, 06 ноември 2019 г., от 18.30 часа Арт ...

......... Швеция. През 2010 г. печели втора награда за скулптура на симпозиума “Ателие на Дунава” в Пьохларн, Австрия. Негови творби се намират в НХГ, в частни и общински колекции у нас и в чужбина. Носител е на приза „Художник на десетилетието 2008-2018” на Арт Галерия Ларго. Живее и работи в София.


В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна гости и

В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна гости и ...

......... се чувствам най-добре пред платното в моят собствен свят“, споделя Калина. За да разгледат експозицията в Арт Студио Калина дойдоха много от нейните ученици, близки и почитатели на невероятното й изкуство. Мис България Роси Иванова също не пропусна да се възхити на изложбата и лично избра своите фаворити сред платната.


Галерия Сердика представя първата самостоятелна изложба на Мая Иванова РОБИ

Галерия Сердика представя първата самостоятелна изложба на Мая Иванова РОБИ ...

......... -Участие в конкурса "Васил Левски и Българското възраждане", зала "Георги Баев" Бургас 2011 г. - Първа награда в конкурса-изложба "Св.Трифон Зарезан" - община Сунгурларе Галерия „Сердика“ се намира на Женски пазар на ъгъла на бул. Стефан Стамболов и ул. Лозенград. „Пазари Възраждане“ ЕАД е общинското дружество, което стопанисва Женски пазар.


Пъстрота от различни стилове ще краси залите на пловдивската галерия

Пъстрота от различни стилове ще краси залите на пловдивската галерия ...

......... галерия в Пловдив, специално предоставя възможност за представяне на японско съвременно изкуство именно през 2019 г., когато се чества тройният юбилей в японо-българските двустранни отношения и Пловдив е културна столица на Европа. Целта на събитието е да представи на българската публика един автентичен и непоказван досега формат на изложба.  


През 1950 година Алън Тюринг развива концепцията за машина „дете“,

През 1950 година Алън Тюринг развива концепцията за машина „дете“, ...

......... саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми, провеждан в Националната художествена академия (НХА) в София. Проектът е част от програмата„Moving image“/Изображения в движение/ на Галерия +359. Куратор на изложбата е Ирина Баткова, а събитието може да бъде посетено до 22.11.2019 г.


Известната кубинска балерина и хореограф Алисия Алонсо почина на 99

Известната кубинска балерина и хореограф Алисия Алонсо почина на 99 ...

......... декември 1920 г. в Хавана. Учи класически танци при руски емигранти, между които прочутата танцьорка Александра Фьодорова. Алисия Алонсо участва в създаването на Американския балетен театър. Работила е с Джордж Баланчин, Бронислава Нижинска и други известни артисти. През 1948 г. основава Националния балет на Куба, който оглавява до смъртта си.


На 18-ти и 19-ти октомври 2019 г. Националният исторически музей

На 18-ти и 19-ти октомври 2019 г. Националният исторически музей ...

......... победителите ще бъдат наградени с книги, любезно предоставени от детските издателства „Златното пате” и „Фют”. Фестивалът „Приключения в Древния свят” ще се проведе на 18 и 19 октомври 2019 (петък и събота), от 11.00 до 15.00 ч. в Централно фоайе на Националния исторически музей. Вход – с билети на НИМ.


На 18 октомври Музеят на хумора и сатирата представя традиционното

На 18 октомври Музеят на хумора и сатирата представя традиционното ...

......... Илия Бешков. Самостоятелната му изложба в Музея включва 35 графики. Национална изложба на карикатурата Националната изложба на карикатурата на Съюза на българските художници се провежда от далечната 1964 година. По традиция и 44-тото ѝ издание гостува в Музея на хумора и сатирата в Габрово, представяйки рисунки на 20 български карикатуристи.


Проф. Надежда Сейкова получи престижната почетна награда за театрална педагогика

Проф. Надежда Сейкова получи престижната почетна награда за театрална педагогика ...

......... Бахаров, Руслан Мъйнов, Веселин Мезеклиев, Светослав Добрев, … активно съчувстваха движението на българския театър и самоличността на днешната ни култура. През 2014 г. проф. Надежда Сейкова получава Голямата награда „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство, две години по-късно става насител на „Икар 2016“ за изключителен принос към българския театър.


„Пиша, за да забавлявам детето в мен. Но желанието ми

„Пиша, за да забавлявам детето в мен. Но желанието ми ...

......... изложби в България и чужбина. Създател е на едни от най- красивите илюстрации към детски книжки. Работи с автори като Мая Дългъчева, Янаки Петров, Пейо Пантелеев, Стоянка Грудова, Лора Стаматис. Невена Ангелова е автор на илюстрациите и графичното оформление на десетки издания за възрастни. Вижте част от творбите в галериятаТУК


По случай 4 октомври - Световен ден за защита на

По случай 4 октомври - Световен ден за защита на ...

......... да осиновяват животни, както и да помогне за възпитанието на адекватна култура по отношение на отглеждането на домашни животни по принцип. Всички инициативи на “Осинови.ме“ са насочени към разрешаването на проблемите, свързани с бездомните животни и дават пример за правилното отношение към тях. Вижте кадри от изложбата в галерията ТУК


Изложбата „Тектонски нарушения“ на македонския художник Зоран Арсовски – Бабата

Изложбата „Тектонски нарушения“ на македонския художник Зоран Арсовски – Бабата ...

......... Зоран Арсовски – Бабата трябва преди всичко да го разберем като писък и последно предупреждение до всички хора, които обичат тази планета и могат със своите действия да помогнат в опазването на околната среда, но и като част от една единствена интимна авторска креация, която той посвещава на екологичната идея.


На 4 октомври петък, 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз

На 4 октомври петък, 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз ...

......... България, посветено изцяло на художественото стъкло. Мисията му е насърчаването на приемственост между поколенията, давайки възможност за изява на по-млади творци, редом до международно утвърдени автори като Лино Таляпиетра (Италия), Марвин Липофски (САЩ), Иржи Шухаек (Чехия) и Вацлав Циглер (Чехия). Изложбата може да бъде видяна до 3 ноември 2019 г.


Премиерата на

Премиерата на "Българска мистерия" - пластически спектакъл на фолклорна основа, ...

......... сюжетът е замислен като еклектична структура между площадния фарс, религиозната мистерия и светското моралите. Представлението ще бъде изградено в ключа на пост модернизма с привичното смешение на стилове и изразни средства (пантомима, пластическа изразност на тялото и жеста, народни танци, съвременни танцови техники, сценичен бой, мултимедия и театър на сенките).


Арт Галерия Le Papillon с удоволствие ви кани на разходка

Арт Галерия Le Papillon с удоволствие ви кани на разходка ...

......... за малко да се откъсне от напрегнатото ежедневие и да премине „Отвъд времето“. Заповядайте на откриването на изложбата - 01.10.2019 /вторник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon за една своеобразна разходка „Отвъд времето“ с харизматичната художничка Надя Станчева! Вижте част от творбите в галерията ТУК


Министърът на културата Боил Банов не пожела да отговори конкретно

Министърът на културата Боил Банов не пожела да отговори конкретно ...

......... Кой всъщност плаща за наетите външни специалисти, Националната галерия или Министерство на културата? 11. Защо срещу бюджет от 500 000 лева и специално наети PR агенции - чужди и български, няма никакъв международен отзвук на нашето участие освен една-единствена платена публикация в e-flux, която не е критичен материал, а анонс?


Националната галерия представя фотоизложбата

Националната галерия представя фотоизложбата "Ехо от Балканите. ХХ век: Портрети ...

......... си с Кейниг в дома му на остров Вашон, близо до Сиатъл. Ролковият магнетофон „Ухер“ напомня за времето, когато с него в една класна стая в училището в Смолян Кейниг записва Валя Балканска в съпровод на двамата гайдари Стефан Захманов и Лазар Коневски. Вижте кадри от изложбата в галерията ТУК


Галерия Нюанс има удоволствието да ви покани на “Международна изложба

Галерия Нюанс има удоволствието да ви покани на “Международна изложба ...

......... Познавайки отблизо техните истории и развитието им като художници, тя ще направи интересно и различно представяне. Галерия “Нюанс” ще представи лимитиран брой каталози за изложбата, които ще можете да закупите. Също така ще имате възможност да се сдобиете с автографи на някои от художниците, които ще присъстват лично на откриването.


На 6 септември община Поморие става част от инициативата на

На 6 септември община Поморие става част от инициативата на ...

......... тройно. През юли към проекта на министерството се включи и община Варна. На тази дата, в която градът отбеляза Освобождението си и заедно с другите празнични инициативи 7 туристически обекти бяха с вход свободен. Предстои на 21 септември обектите към Историческия музей в Балчик също да бъдат с вход свободен.


Събитието е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица

Събитието е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица ...

......... аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.


На 10 септември 2019, вторник, 19:00 - 21:00 часа ще

На 10 септември 2019, вторник, 19:00 - 21:00 часа ще ...

......... Наградата за съвременно изкуство “Гауденц Б. Руф” в категорията за млад автор (2011) и е стипендиант в Училище за живопис и скулптура Skowhegan, Мейн (2012), ZK/U- Център за изкуство и урбанизъм, Берлин (2013) и Резидентна програма за визуални изкуства BRIC, Бруклин (2014). Вижте някои от творбите ѝ в галерията ТУК


Мая Хоук беше неизвестна за холивудския свят допреди няколко месеца.

Мая Хоук беше неизвестна за холивудския свят допреди няколко месеца. ...

......... от Ethan Hawke (@ethanhawke) на Юли 5, 2019 в 6:06 PDT И ако това не е достатъчно, Мая Хоук може да се похвали и с роля в новия филм на Куентин Тарантино „Once Upon A Time In Hollywood“. Изглежда, че момичето не си пилее времето в летни почивки и ваканции. 


Комикът Джими Кимъл беше застигнат от строгата ръка на американския

Комикът Джими Кимъл беше застигнат от строгата ръка на американския ...

......... е радостна за щастливата развръзка на събитията. Съвсем други бяха отношенията между Обама и Кимъл. Снимка: Reuters Според Федералната комисия по комуникациите, Шоуто на Джими Кимъл е нарушило правилата за излъчване, защото телевизионните програми нямат право да имитират сигнали за опасност, за да се избегне объркване и паника сред зрителите.


Отмениха концерти на Пласидо Доминго. След обвиненията срещу него за

Отмениха концерти на Пласидо Доминго. След обвиненията срещу него за ...

......... нашата индустрия, той – повече от всеки друг, доказа, че успешната кариера зависи само от работата и таланта ти. Нищо друго не може да те издигне или унищожи“. Това коментира Соня Йончева по повод обвиненията към нейния колега. Българката го защити в социалните мрежи. Обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз


Емилия Кларк придоби огромна слава след като в продължение на

Емилия Кларк придоби огромна слава след като в продължение на ...

......... актьорите пеят, но има и други, където всичко се движи на фона на музиката на Майкъл. Получи се чудесен микс между мюзикъл и обикновен филм“, признава Фейг. Снимка: Reuters „Last Christmas“ ще излезе на 15 ноември по кината у нас, за да може да ви зареди с коледно настроение отрано.


Тази година се навършват 25 години от премиерата на хитовия

Тази година се навършват 25 години от премиерата на хитовия ...

......... компанията ще ви изплати цената, която се равнява на едногодишно обвързване с онлайн платформата. Срокът е до 3 септември, а всеки може да кандидатства тук. Ако сте късметлия и изтеглят вашето име, ще бъдете уведомен чрез имейл, затова е много важно той да е активен и да го следите редовно.


Metallica дари част от своите приходи за построяването на болница

Metallica дари част от своите приходи за построяването на болница ...

......... заради неспособната си публична администрация, корупция и бюрокрация, въпреки години на силен икономически растеж и милиарди евро, дошли от фондовете на Европейския съюз. Настоящото правителство неколкократно отлагаше плановете да построи три нови регионални болници, за които ЕС е отпуснал средства“, съобщава Ройтерс. По план болницата трябва да бъде завършена догодина.


Калин Сърменов стана татко за трети път. Съпругата му Боряна

Калин Сърменов стана татко за трети път. Съпругата му Боряна ...

......... неговата спътница пазеха в тайна новината за бременността. По-късно двамата са разкрили пола на бебето само сред най-близките. Бебето е от втория брак на 56-годишния Сърменов. Той има дъщеря на име Дария, която през юли се омъжи. Димана – второто момиченце на актьора, е от връзката му с Боряна Пашева.


Антонио Бандерас показа младото си гадже. 59-годишният актьор и продуцент

Антонио Бандерас показа младото си гадже. 59-годишният актьор и продуцент ...

......... смокинг. Преди няколко месеца звездата „блесна“ с половинката си на кинофестивала в Кан. Антонио Бандерас се раздели с колежката си Мелани Грифит през 2015 г. Няколко месеца по-късно той бе забелязан в компанията на Кимпел. Двамата са заедно цели четири години, но все още не са сключили брак. Източник: Instagram


Животът на принцеса Даяна винаги е предизвиквал интерес не само

Животът на принцеса Даяна винаги е предизвиквал интерес не само ...

......... положение и това е нещо, което трябва да се почете. Снимка: Reuters Песните, които са избрани са тематични за всеки период от живота на Даяна. Има по нещо за папараците, за кралското семейство и за аферите на принцесата. Очаква се шоуто да се появи на сцената на Бродуей следващата година.


Има хора, които отиват на морето не толкова, за да

Има хора, които отиват на морето не толкова, за да ...

......... да изберете за почивката? „Докато четеш тази книга, не се чувстваш глупав. Четеш изключително неангажиращо, а като я завършиш, се чувстваш наистина разтоварил се, което е ценно“, добави Иванов. Според редактора, четенето на трилър е подходящо рано сутрин, защото действа като кафе – човек може да се събуди с него.


Дирекцията на Музея на мадам Тюсо в Лондон реши да

Дирекцията на Музея на мадам Тюсо в Лондон реши да ...

......... създава свой собствен модерен начин на живот като кралска особа и ние искаме нейният независим статут на знаменитост да бъде показан в музейната сбирка“, заяви главният мениджър на музея Стив Дейвис. Восъчната фигура на принц Хари ще се присъедини към тези на други членове на кралското семейство в съседно помещение.


Зад името Пласидо Доминго стои една личност, която няма нужда

Зад името Пласидо Доминго стои една личност, която няма нужда ...

......... остават насаме с Доминго, дори и в асансьор. Ако все пак се окажат на една маса с него, съветите били да не си поръчват алкохол и мястото да е достатъчно оживено и винаги това да е през деня.  Предполагаемите жертви са били млади момичета, които тепърва са започвали своята кариера. 


Лейди Гага иска да помогне на общностите, които бяха засегнати

Лейди Гага иска да помогне на общностите, които бяха засегнати ...

......... на солидарност и подкрепа към жертвите на стрелбите. Снимка: Reuters Певицата се обърна и към тези, които са загубили близък в стрелбите или са пострадали от тях. „Ако страдате, моля ви, бъдете смели и се обърнете към някого, на когото вярвате. Не се страхувайте да помолите за помощ“, съветва Гага.


В сезона на подновяване на стари сериали, част от звездите

В сезона на подновяване на стари сериали, част от звездите ...

......... „Смятам, че с напредването на годините все повече се наслаждаваме на компанията си и ще се радваме да работим заедно“. Снимка: Getty Феновете на сериала може да започнат да стискат палци и One Tree Hill да се появи на екран след няколко години с малко по-старите версии на своите персонажи.


Какво значение има за Дженифър Анистън участието ѝ в сериала

Какво значение има за Дженифър Анистън участието ѝ в сериала ...

......... (@courteneycoxofficial) на Май 16, 2019 в 2:22 PDT През юни тази година Анистън бе гост в шоуто на Елън Дедженеръс, където призна, че изобщо не е против да се снима в продължение на сериала „Приятели“: „Вече ти казах. Бих направила това. Сигурна съм, че и всички приятели биха сторили същото.“


Българин стана интернет сензация след участието си във филм с

Българин стана интернет сензация след участието си във филм с ...

......... заедно с двамата си колеги. „Сега готвим изненада за националното ни турне в България. Догодина очакваме да направим европейско турне. Дай Боже да стигнем и до Щатите. Няма как хуморът, който е бил популярен преди 10 или 20 години да го правиш сега. Трябва да си актуален постоянно“, добави той.


В темата

В темата "Рокля" скулпторът Живко Седларски работи вече единадесета година. ...

......... военните художници в България. През 1977 г. завършва Техникума по керамика и стъкло в София, а през 1989 г. Националната художествена академия. Две години посещава курсове по анатомия в Медицинска академия при проф. Павлов. Специализирал е скулптура в Художествената академия в Берлин, Германия. Вижте някои от творбите в галерията ТУК


„Цар лъв“, „Аладин“, „Ангелите на Чарли“ и какви ли още

„Цар лъв“, „Аладин“, „Ангелите на Чарли“ и какви ли още ...

......... А ако въобще стигне до капани, те сигурно ще бъдат записани на камера, за да се качи клипчето в социалните мрежи.  Надяваме се да грешим за всичко това и от Дисни да успеят да направят едно достойно продължение на класиката от 90-те. Досегашните опити обаче не ни вдъхват голяма надежда.


Годината е 2011-а и талантливата Рита Иконен от Финландия си

Годината е 2011-а и талантливата Рита Иконен от Финландия си ...

......... природата или хората са това, което ги грабва, Иконен се замисля.  „Мисля, че няма голяма разлика между двете. Много е хубаво, когато след фотосесия попиташ хората как се чувстват и те ти отговорят, че се чувстват на правилното място“.  Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Sway the Future


Ален Делон е получил удар. Това съобщават световните медии и

Ален Делон е получил удар. Това съобщават световните медии и ...

......... Антъни Делон. Секссимволът Ален Делон и жените в живота му По-късно Делон е бил прехвърлен за лечение в Швейцария. През юни легендарният актьор имаше сериозни пристъпи на мигрена, заради които постъпи в болница в парижкото предградие Ньой сюр Сен. Ален Делон: Без Мирей Дарк мога да се отправя към отвъдното