Страховете от разпространението на пандемията от коронавирус остават във въздуха

Страховете от разпространението на пандемията от коронавирус остават във въздуха ...

......... индексите както на потребителските цени, така и на цените на производител в Китай да отчетат понижение през март, отразявайки по-слабото търсене на фона на пандемията. Спадащата инфлация ще даде повече възможност на централната банка да стимулира икономиката, след като последните проучвания на бизнес настроенията предполагат продължително и трудно възстановяване.  


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... производството на петрол. В петък руският президент Владимир Путин даде знак, че страната му може да си представи намаляване на обема на производството с десет милиона барела на ден. Но през уикенда стана ясно, че планираната за понеделник среща се отлага, което може да доведе до нов срив на цените. 


Всички катаклизми оставят своите следи. Някои избледняват, други се задържат.

Всички катаклизми оставят своите следи. Някои избледняват, други се задържат. ...

......... потенциала на перифериите сиЛихвите по депозитите на домакинствата намаляха на годишна база през ноември1 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Индия претърпява още една трансформация. Страната, която посетих за първи

Индия претърпява още една трансформация. Страната, която посетих за първи ...

......... е сериозен ход 4И. Иванов: Поляризацията на обществото – основна заплаха на националната сигурност7Бундесбанк: Растежът на Германия ще остане слаб в началото на 2020Георги Киряков: От трансформацията в Европа се възползват Китай и Русия Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!

Млад висшист историк напуска Китай, където е роден, за да

Млад висшист историк напуска Китай, където е роден, за да ...

......... такова. Разполагам само с низ от латински букви и думите, с които майка ми ме нарича, допълва тя. Случайно харесвам китайското си име. Отчасти наистина се чувствам китайка и искам да се гордея с това. Само че при сегашния режим усещането да си китаец може да бъде опасно, заключава Янг.


Дори на фона на набиращите инерция първични президентски избори демократите

Дори на фона на набиращите инерция първични президентски избори демократите ...

......... САЩ?20Правилно изчислена, американската данъчна система си е прогресивна4Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет е увеличила дела си в AmazonКои са въпросителните по пътя на България към еврозоната?2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


За Си Дзинпин добрата новина е, че китайската икономика изглежда

За Си Дзинпин добрата новина е, че китайската икономика изглежда ...

......... „Кредитните решения на банките все още са търговско ориентирани”, посочва Уан. „Ако видят нарастващи рискове, не мисля, че ще дават още заеми на затруднени МСП.“ Ако стане така, точно когато изглежда, че е достигнала пика си, коронавирусната криза за Си всъщност може да навлезе в нова и дори по-опасна фаза.


С парите би могло да се погаси целия държавен дълг

С парите би могло да се погаси целия държавен дълг ...

......... отговори на Covid-19 с мерки за 2,77 трилиона евро2Теория на игрите на петролния пазар8Германия подкрепя стартъпите си с 2 млрд. евроWall Street започва новото тримесечие на червено* Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


Доминиращият разказ, свързан с борсово търгуваните фондове (ETF-и, от Exchange

Доминиращият разказ, свързан с борсово търгуваните фондове (ETF-и, от Exchange ...

......... обърнаха хода си от предишната сесия и поеха надолу*2Продажбите на Tesla – светъл лъч в проблемни времена2Доц. д-р Вазов: От държавата зависи последващото възстановяване на икономиката Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


Д-р Борис Таблов е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, където работи

Д-р Борис Таблов е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, където работи ...

......... на болестта дава възможност това да се осъществи. В противен случай изниква въпросът как болница разполагаща с 3-4 реаниматори би могла да осигури едновременно обслужването на тежкоболни с вируса и всекидневната си работа?Кой знае - размислите ми може да стигнат и до кризисния щаб.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1447)


Силвия Петкова е адвокат, основател на адвокатска кантора

Силвия Петкова е адвокат, основател на адвокатска кантора "Петкова". Коментарът ...

......... това в голяма част от случаите формалното спазване на изискванията за законосъобразност на уволнението не е достатъчно условие, за да бъде прието за осъществено в съответствие със закона. Преценката за това обаче следва да се прави за всеки конкретен случай за всяко конкретно основание.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1447)


Адвокат Елена Тодорова е от софийския офис на европейската правна

Адвокат Елена Тодорова е от софийския офис на европейската правна ...

......... е затруднено, контролът за законосъобразност също. Нека не забравяме, че "извънредното положение" не налага забрана върху възможността за преценка, както на лекарите, така и на юристите в прокуратурата и органите за досъдебното производство. В крайна сметка, както казва Стинг, "няма монопол върху здравия разум".Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1447)Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предизвика вълна от възмущение

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предизвика вълна от възмущение ...

......... капацитет. А сега парламентът се "събира" инцидентно, за да гласува. Ако пък се чудите какво планират да гласуват народните представители - предложение (направено днес - четвъртък, бел. ред.): докато трае извънредното положение политиците да не декларират имуществото си пред антикорупционната комисия.Кое не е ясно?Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1447)


Години след като Япония предприе предпазливо икономическо възстановяване от дългото

Години след като Япония предприе предпазливо икономическо възстановяване от дългото ...

......... заяви в сряда, че правителството ще предприеме необходимите стъпки, за да гарантира, че страната няма да се върне към дефлация. Анализаторите обаче се съмняват в това дали Япония може да активира толкова голям пакет от разходи, колкото онези, лансирани от други големи икономики, без да обтяга своите вече разкъсани финанси.


Докато се страхуваме от коронавируса и съвсем основателно се пазим

Докато се страхуваме от коронавируса и съвсем основателно се пазим ...

......... и в рамките на ЕС, който не бива да се карантинира.Накратко: конституцията може и трябва да бъде интерпретирана така, че да се запази нейният дух - върховенството на парламента и на правото. Този дух не бива да се умъртвява при първия полъх на извънредност.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1441)


Писателят Владислав Тодоров даде интервю на Кремена Димитрова в сайта

Писателят Владислав Тодоров даде интервю на Кремена Димитрова в сайта ...

......... Защо? За да предизвика чумата, дето дебне под седалката и с език да зашлеви шамар на обществения страх от смъртта. По човешки съвършен, самосезирал се, бравурен субектът ближе отходните места и се снима с телефон, за да развъжда себеподобни в мрежите. Върви го претвори.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1434)


Отношението на Доналд Тръмп към кризата с коронавируса не беше

Отношението на Доналд Тръмп към кризата с коронавируса не беше ...

......... решения за съхраняване на икономикатаХр. Панчугов: На Европа ѝ трябва лидерство, за да се справи с бежанската вълнаИрена Котовска: ЕС се намира в процес на демографски преход2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


Надежда Цекулова дълги години работи като журналист с интереси в

Надежда Цекулова дълги години работи като журналист с интереси в ...

......... Италия вече не е единствената държава в това положение. И под емоционалния натиск от високия брой починали. Стига се до тази ситуация, когато голяма част от населението не разбира, че трябва да ограничава контактите си, без значение дали полицията ще го преследва за това."Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1416)


Нанси Шилър е президент на фондация

Нанси Шилър е президент на фондация "Америка за България" от ...

......... на лоши новини. Изгубете се в добра книга, гледайте филм, слушайте любимата си музика. Все повече артисти и културни организации от цял свят правят своето изкуство напълно безплатно и достъпно за всеки. Потърсете и ще намерите нещо ново и развлекателно.Заедно ще се справим.Бъдете здрави!Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1410)


Пандемията от COVID – 19 е обхванала целия свят и

Пандемията от COVID – 19 е обхванала целия свят и ...

......... в големите развиващи се пазари фокус върху компании с добри модели за устойчиво развитие сред топ 10 позиции на фонда са компании като Alphabet (Google), Amazon, Adobe, Unilever Повече за новия инвестиционен план на Карол Капитал можете да разберете тук. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Британският дипломат Хенри Уотън посочва още през 1604 г., че

Британският дипломат Хенри Уотън посочва още през 1604 г., че ...

......... мерки за Ню Йорк и части от Ню Джърси и Кънектикът1 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар$(function(){ $.ibgws_comments({ site: `2`, item:


SoftBank Group Corp. отменя споразумение за изразходване на 3 милиарда

SoftBank Group Corp. отменя споразумение за изразходване на 3 милиарда ...

......... компанията би получила 1,1 млрд. долара дългово финансиране от SoftBank само ако закупуването на акции приключи. Отделно SoftBank заяви, че приключи продажбата на своя американски бизнес Sprint Corp. на T-Mobile US Inc. Сделката премахва около 40 млрд. долара нетен дълг от баланса на японския конгломерат. P { margin-bottom: 0.08in }


Какво се случва сега? Дали защитата на устата и носа

Какво се случва сега? Дали защитата на устата и носа ...

......... защото препоръките или дори задължителните мерки трябва да бъдат добре обосновани. Това, което не изглежда ефективно, едва ли ще се превърне в официална препоръка. Което не означава, че България и ЕС трябва да спрат да купуват нови и още повече маски.По материал на Die Zeit P { margin-bottom: 0.08in }


Някой ден тази криза ще приключи. Остават големи неизвестни кога

Някой ден тази криза ще приключи. Остават големи неизвестни кога ...

......... пазарите игнорираха две изненадващи намаления на основната лихва от Федералния резерв на САЩ, би трябвало да е достатъчно доказателство за тази промяна. В тази нова среда паричната политика ще играе поддържаща роля: помагайки за финансирането на неизбежния ръст в предлагането на държавни облигации, продиктувано от фискалните дефицити през следващите месеци.


Адвокат Атанас Шопов е партньор в столичната правна кантора

Адвокат Атанас Шопов е партньор в столичната правна кантора "Камбуров ...

......... производства са нищожни. Ако се отзовете в "нотариална" ситуация - спазвайте здравно-хигиенните изисквания, за да не носите административна (опазил Бог! - наказателна или, мислимо, гражданска отговорност), но дори и да ги нарушите (бъдете отговорни! - не го правете) действията ви пак ще са действителни.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1392)


Ивайло Калфин е икономист, два пъти вицепремиер на България и

Ивайло Калфин е икономист, два пъти вицепремиер на България и ...

......... подпомагане на малкото добре капитализирани предприятия, които имат достатъчно резерви с малко помощ да се справят с ликвидната криза и да не фалират. Останалите - да се оправят, както могат. Министърът на финансите беше много искрен, когато ги нарече "маргинали" - въпрос на мироглед.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1392)


Пандемията от коронавируса Covid-19 и мерките за овладяването ѝ изправят

Пандемията от коронавируса Covid-19 и мерките за овладяването ѝ изправят ...

......... ще преобърне процеса на глобализация2Страните от Г-20 се изправят пред тежка рецесия заради пандемията1МВФ: Светът е в рецесия, възстановяването зависи от бързото овладяване на пандемията1Китай може да ни дари още маски, както и защитни медицински средстваЕфективността не е единствената икономическа добродетелЮлиан Войнов: Коронавирусът показа колко нестабилна е световната икономика1 Спонсорирано съдържание


В разгара на корона кризата банда самозабравили се, маскирани като

В разгара на корона кризата банда самозабравили се, маскирани като ...

......... назад конкретните атаки са били реакция на журналистически разследвания в "Капитал" или "Дневник" за действия на някой от тримата. Напоследък поръчителите, изглежда, са повече първите двама.Смисълът на горните редове е да не ни каже после някой "защо не ни казахте, че положението в държавата е станало толкова зле". Казваме ви.


Използвайки драматични мемета и военна терминология, администрацията на Доналд Тръмп

Използвайки драматични мемета и военна терминология, администрацията на Доналд Тръмп ...

......... обединява наука, образование и иновацииЗапочва изграждането на медицински симулационен център във ВарнаС близо 116 млн. лева започва изграждането на регионални иновационни центровеФалшивите лекарства ще бъдат забравена лоша практика1 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! 


Янина Здравкова е дългогодишен журналист в сферата на здравеопазването и

Янина Здравкова е дългогодишен журналист в сферата на здравеопазването и ...

......... съсредоточат малко повече енергия и ресурс в информиране на гражданите, а не в заплашването им. Защото иначе просто няма как да спазваме заповедите.© Янина ЗдравковаТака е спрян достъпът на деца до площадка до магазин от верига супермаркети. Явно при желание се намира и начин.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1380)


С продължаването на извънредната ситуация с Covid-19 по света икономическите

С продължаването на извънредната ситуация с Covid-19 по света икономическите ...

......... с конкурента си TeamsКак да се преборим с корпоративното късогледство?Датската компания Mаеrsk планира да прекрати дейността си в ИранMaersk продава бизнеса си с петролни танкери за 1,7 млрд. долара Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия


Силвина Белева е старши адвокат в адвокатско дружество

Силвина Белева е старши адвокат в адвокатско дружество "Димитров, Петров ...

......... ще бъде разпределена между всички банки или само между конкретни, тъй като на този етап се очаква и позицията на Асоциацията на търговските банки. Решенията относно кредитирането по тази извънредна програма ще зависят и от търговските банки, като отношенията между тях и ББР следва да бъдат оформени по договорен ред.


Хосе Матос е вицепрезидент на Международната асоциация на съдиите и

Хосе Матос е вицепрезидент на Международната асоциация на съдиите и ...

......... в себе си; всеки човек е парченце от сушата, частица от всичкото."Международната асоциация на съдиите, изцяло неполитическа организация, беше изградена върху основния стълб на солидарността както по отношение на съдиите, така и спрямо нашите съграждани.Това е вярното послание за тревожните времена, в които живеем.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1364)


Премиерът на Япония Шиндзо Абе  въведе рекорден пакет от стимули,

Премиерът на Япония Шиндзо Абе  въведе рекорден пакет от стимули, ...

......... мерки, защото ситуацията с вируса може да се влоши. Всичко, което могат да направят, е да облекчат спадовете на доходи, но не могат да преобърнат икономиката “, каза Миямае. „За разлика от кризата с Lehman не можете просто да разширите растежа или данъчните приходи, като увеличите правителствените разходи“, добави тя.


Във времена, в които хората са блокирани в домовете си,

Във времена, в които хората са блокирани в домовете си, ...

......... технологичните гиганти да поправят имиджа сиСъдят Facebook в Австралия заради скандала с Cambridge AnalyticaТехнологичните гиганти са изправени пред още регулации от ЕС1Зукърбърг се кани да посети Брюксел Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


Георги Господинов е писател, поет и драматург. Миналата година спечели

Георги Господинов е писател, поет и драматург. Миналата година спечели ...

......... но по-човечни. А това ще изравни везната на щастието ни. Когато излезем оттук, най-напред ще отидем да прегърнем родителите и близките си, с които сме били разделени. Като за първи път. Като за всички отлагани пъти. Когато излезем оттук, ще заведа дъщеря си да види отново морето. Защото ѝ обещах.


Акциите на технологичните компании Microsoft и Amazon приключиха първото тримесечие

Акциите на технологичните компании Microsoft и Amazon приключиха първото тримесечие ...

......... от компании като Slack и Zoom, които се сблъскват с високо търсене, докато разчитат отчасти на инфраструктурата на Amazon. Инвеститорите продължават да наблюдават влошаващата се пандемия на COVID-19. Към вторник в САЩ има повече от 177 000 потвърдени случая и най-малко 3440 починали, според данни на университета „Джонс Хопкинс“.  


България да притежава конкурентоспособна цифрова икономика и висок стандарт на

България да притежава конкурентоспособна цифрова икономика и висок стандарт на ...

......... Габриел: След 2020 г. 90% от работните места ще изискват цифрови умения4 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gp


Пандемията от коронавирус е човешка трагедия с потенциално библейски размери.

Пандемията от коронавирус е човешка трагедия с потенциално библейски размери. ...

......... ще преобърне процеса на глобализация2Страните от Г-20 се изправят пред тежка рецесия заради пандемията1Държавата увеличи акционерния капитал на ББР със 700 млн. леваЛагард не направи „каквото е необходимо”3 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


В Унгария премиерът вече може да управлява с укази. Във

В Унгария премиерът вече може да управлява с укази. Във ...

......... край на конфликта икономическо помирение между Израел и ПалестинаЕС ще блокира еврофондове, ако не се спазва върховенството на законаФилипинското песо поскъпва с близо 4% на годишна база Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати

Д-р Марина Иванова, директор на

Д-р Марина Иванова, директор на "Четири лапи" за България, отговаря ...

......... паспорт и микрочип, чиито данни трябва да са въведени в интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните. И може би най-важното, което трябва да направим, е да си изберем ветеринарен лекар и да заведем животното при него за първоначален контролен преглед.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1347)


Владимир Шопов е завършил Лондонското училище по икономика и политически

Владимир Шопов е завършил Лондонското училище по икономика и политически ...

......... активно се готвят за задаващите се размествания. Източна Европа е на път да получи нова историческа възможност. Унгария на Виктор Орбан със сигурност е сред тези, които ще се възползват от нея, независимо от удоволствието на скептичната и изолационистка реторика, с която обсипва ЕС.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1347)


Надежда Цекулова дълги години работи като журналист с интереси в

Надежда Цекулова дълги години работи като журналист с интереси в ...

......... в задната част (при връзките или ластиците), а не в предната, при лицето. Еднократните маски следва да се изхвърлят, а текстилните - да се изперат. След това ръцете трябва да се измият със сапун или да се почистят с дезинфектант или алкохол-съдържащи мокри кърпички.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1327)


Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня ...

......... на наказателноправните разпоредби в случаите на клевета и налагане на наказания на всички, които отправят заплахи и извършват посегателства срещу журналисти. Миятович приканва властите да подобрят професионалната защита на журналистите и условията им на работа. Тя призовава съставът и мандатът на Съвета за електронни медии да бъдат по-ефективни и независими.


Георги Господинов е писател, поет и драматург. Миналата година спечели

Георги Господинов е писател, поет и драматург. Миналата година спечели ...

......... ще изравни везната на щастието ни.Когато излезем оттук, най-напред ще отидем да прегърнем родителите и близките си, с които сме били разделени. Като за първи път. Като за всички отлагани пъти.Когато излезем оттук, ще заведа дъщеря си да види отново морето. Защото ѝ обещах.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1326)


Александър Детев интервюира за

Александър Детев интервюира за "Дойче веле" политолога Иван Кръстев - ...

......... тъгуваха за миналото си, отколкото се надяваха на някакво бъдеще - и по тази причина не мислеха много за бъдещето. Тъкмо тази нагласа рязко се промени. Сегашната криза много радикално обръща Европа към бъдещето и ни задава въпроси, които сме опитвали да избегнем досега.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1316)


Износът на американски стоки за Европейския съюз (ЕС) възлиза на

Износът на американски стоки за Европейския съюз (ЕС) възлиза на ...

......... ли да поставим световната икономика на пауза?7Сърбия предлага подкрепа на бизнеса в размер на 5 млрд. евро7Пазарът за въглеродни квоти сигнализира, че потреблението на енергия падаИзносител: Не знаем дали партньорите ни в Италия ще оцелеят Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!


Властите по света съветват различни неща за това дали здравите

Властите по света съветват различни неща за това дали здравите ...

......... на новия държавен дълг на 10 млрд. лева6Можем ли да поставим световната икономика на пауза?7Стопанската конюнктура в България продължава да се влошаваНастана време разделно!6Бизнесът: Законът за извънредното положение е зле написан, трябват промени7По-важното от миналата седмица Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Име<


"Дневник" препубликува от сайта "Диалог" част от статията на съдия ...

......... формално равнище, тя се вписва в стандартите на модерния конституционализъм, присъщ на либералнодемократичните държави. В продължението на статията ще разгледам приложния конституционализъм, фактическата българска Конституция и степента на нейното разминаване с номиналния конституционализъм, и в тази връзка необходимостта от конституционна реформа по отношение на една от трите власти - съдебната.


Разпространението на COVID-19 поставя сериозни изпитания както за здравето на

Разпространението на COVID-19 поставя сериозни изпитания както за здравето на ...

......... нас - ефект, който би бил особено неблагоприятен за всички български граждани, които преди това ще бъдат засегнати от очакваните във връзка с COVID-19 затруднения в икономиката.Текстът е от електронния бюлетин на Асоциация на банките в България. Оригиналното заглавие е "Банковият сектор в условията на COVID-19". Акценните са на "Дневник".


Добромира Костова е общински съветник в Пловдив от

Добромира Костова е общински съветник в Пловдив от "Демократична България". ...

......... много ясно как бих се заразила, ако се возя в претъпкан автобус.Също ми е ясно, че живот и здраве като преборим кризата и се върнем към стария си живот -- въздухът все още ще си е мръсен, тъй като управниците не правят връзката транспорт-въздух.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1298)


Силвия Петкова е адвокат, основател на адвокатска кантора

Силвия Петкова е адвокат, основател на адвокатска кантора "Петкова". Коментарът ...

......... предвидените възможности за налагане на глоба за разходка на открито.От друга страна, за да могат тези мерки да обслужват правилно целта, за която са предприети, без да създават съмнения за произвол, следва да се предвидят законосъобразни форми на контрол, като "сплашването" чрез средствата за масово осведомяване не е сред тях.


"Дневник" публикува становището на Фeйсбук общността на българските адвокати (ФОБА), ...

......... 126. адв. Васил Ангелов Попов, Пак лн 1100138840 127. адв. Веселка Дакова Генова, САК, л.н. 1800004010 128. адв.Стефка Петкова Кючукова, BAK, л.н.: 1600130990 129. адв. Щилиян Мирославов Ничев, Адвокатска колегия Сливен, 1100027688 130. адв. Стела Цветкова Христоскова от САК, с личен No 1900498610 131. адв. Игнат Стойчев Стойчев, САҚ, 1000724510.


13 000 фирми в Еврозоната са застрашени от фалит заради

13 000 фирми в Еврозоната са застрашени от фалит заради ...

......... намаление на оборотите между 12 и 18%. Комбинацията от шок във вътрешното потребление и силно ограничение на външната търговия ще доведе до намаление на БВП на Еврозоната с 1,8% при карантина от един месец и с 4,4% при строги ограничителни мерки за два месеца, твърдят още експертите на Euler Hermes.


Коронавирусът създаде нещо ново в икономическата история. Никога досега правителствата

Коронавирусът създаде нещо ново в икономическата история. Никога досега правителствата ...

......... Германската икономика ще се свие с между 2,8% и 5,4% По-важното от миналата седмицаКонте призовава ЕС да не допуска трагични грешки 9Борисов обсъди с Меркел доставка на защитни средства за Германия4Светът и коронакризата: Какви икономически мерки предприемат държавите10Единствените поскъпващи италиански акции са на производител на тест за COVID-19 Спонсорирано съдържание

Владислав Панев е финансист, общински съветник в София от

Владислав Панев е финансист, общински съветник в София от "Демократична ...

......... на изпълнителния директор Александър Александров. Надявам се да работи за интересите на гражданите на София.Поздравявам го с песента на преследвачите:Every breath you take and every move you make.Every bond you break, every step you take, I`ll be watching you!Да си знае, че няма мърдане, на този пост ще бъде следен!


"Маргинал по етимология са хората, които са се самоизключили и ...

......... например - вековното упование в "оня различен съвършен свят", символът на глада на цели поколения за... просто за Култура. Иронията се натрапва - високата култура и неграмотният безработен са еднакво маргинални.Така че Горанов е прав в едно - ако думата маргинал е обидна, то далеч не е само за маргинала.


Фискалните и монетарните стимули, обявени от водещите световни икономики през

Фискалните и монетарните стимули, обявени от водещите световни икономики през ...

......... инфлацията. Тези два фактора позволяват повече свобода за временно инфлационно въздействие от стимулите - ако такова се появи, което във всеки случай изглежда невероятно. И трето, мащабният коронавирусен стимул няма да е необходимо да остане толкова, колкото този след финансовата криза. Засега по-критичната задача е да се предотврати глобална депресия.


Третият месец на 2020 г. приключва на фона на продължаващата

Третият месец на 2020 г. приключва на фона на продължаващата ...

......... американците, подали заявления за обезщетение за безработица, е нараснал до рекордните 3,28 милиона. В последния ден от работната седмица ще бъдат публикувани и данните за активността в сектора на услугите през март в Германия, Великобритания и САЩ, както и информация за нивата на търговията на дребно в еврозоната през февруари.


Властта на политическите елити в Близкия изток и Северна Африка

Властта на политическите елити в Близкия изток и Северна Африка ...

......... ръцете на политиците, които се надяваха протестите да приключат. За протестиращите голямото предизвикателство в днешното време на социално дистанциране е да останат свързани и мотивирани, както и да продължат да оказват натиск на управляващите. Следващите седмици ще са тест за техните способности да се адаптират към извънредната и необичайна ситуация.


Александър Хендерсън, Първи барон Фарингдън, натрупва богатство, като инвестира в

Александър Хендерсън, Първи барон Фарингдън, натрупва богатство, като инвестира в ...

......... Китай10Д. Великов: Разпродажбите на фондовите пазари може да отшумят до 14 дни8Настроенията на инвеститорите в еврозоната се влошават за първи път от 4 месецаСимеон Керанов: Вирусите заразяват и борсите, но са възможност за инвестиране Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Име


Не би могло да бъде по-различно: подходът за справяне с

Не би могло да бъде по-различно: подходът за справяне с ...

......... си държава. И Дания прие в четвъртък закон, който ще позволи на правителството да забрани още повече контактите между хората. От друга страна шведското правителство възнамерява да продължи да търси правилния баланс между рисковете за здравето и негативните ефекти върху икономиката. Само времето ще покаже кой подход е бил правилният.


Искам да ви помоля да затворите очи и да се

Искам да ви помоля да затворите очи и да се ...

......... Европейския парламент след като институцията гласувава 37 млрд. евро за борба с последствията и отбеляза културата като един от приоритетните сектори за подкрепа.Асен Асенов е дирекрор на фондация ЕДНО, която организира най-големия международен фестивал за съвременни изпълнителски изкуства в страната - ONE DANCE WEEK.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1239)


Адвокат Атанас Вълов е от адвокатска кантора

Адвокат Атанас Вълов е от адвокатска кантора "Пенков, Марков и ...

......... наемате - наемодател и разпределението на основните задължения между тях, извън набиращата сила мантра на чл. 81, ал. 2 от Закона за задълженията и договорите, която трябва да се употребява с мярка. И, да - това творение представя личното ми мнение по темата и не обвързва трети лица и организации.


Доц. д-р Атанас Мангъров, част от медицинския съвет към правителството

Доц. д-р Атанас Мангъров, част от медицинския съвет към правителството ...

......... вземат предвид, се оказва, че смъртността е много по-малка.Според апокалиптичните сценарии у нас могат да умрат 11 хиляди души. Всъщност реалната смъртност у нас може да се прогнозира, че ще бъде между 100 и 200 души, което се случва всяка години при грипна епидемия.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1239)