Бившият министър на правосъдието и лидер на

Бившият министър на правосъдието и лидер на "Да! България" Христо ...

......... се отправи много ясно въпросът: Докога ще си затваряме очите? Пак искам да кажа, че действията на Юнкер, и особено на Тимерманс, който отговаряше за всички въпроси, свързани с върховенството на правото, по отношение на България и на Механизма, бяха във висша степен безотговорни. И тъкмо това довежда до Гешев!


Николай Слатински е професор по международна и национална сигурност, преподава

Николай Слатински е професор по международна и национална сигурност, преподава ...

......... сте щастливци, защото имате още останали илюзии.Аз такива нямам. Вече знам, че на Оруел му е била бедна фантазията. А на нас ще ни бъде бедна фантазията, когато започне да ни се случва това, което наивно смятаме, че точно на нас и точно в Европа няма да ни се случи.


Текстът е препечатан от

Текстът е препечатан от "Дойче веле".С изтичането на данни от ...

......... функции човек, който не би могъл да влезе, камо ли да се задържи, в който и да било нормален университет по света. Едни непригодни за поста си хора избират и назначават други подобни. А те - трети. И така нататък...Тази практика превръща държавата в царство на некадърността. Последиците се виждат.


Световната търговия се забавяше още преди избора на президента Доналд

Световната търговия се забавяше още преди избора на президента Доналд ...

......... обявиха против нечестните търговски практикиЗадава ли се краят на глобализацията14 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят


Гледам номинирания вчера за нов главен прокурор сегашен заместник на

Гледам номинирания вчера за нов главен прокурор сегашен заместник на ...

......... грехове, за да си позволи и най-малък ход встрани от визията на най-мощната институция в държавата - Прокуратурата на Република България, защото във всяка секунда може да я сполети нов "Костинброд". А Гешев ще пази статуквото, за да не вземе да спечели изборите някой, който ще тръгне да променя матрицата.


Заглавията тръбят, че икономическият растеж на Китай през второто тримесечие

Заглавията тръбят, че икономическият растеж на Китай през второто тримесечие ...

......... това представлява ускоряване на кредитирането, то все още е значително по-ниско от нивата от 2018 и 2017 година. Пекин трябва да има предвид, че основната пречка пред икономическия му динамизъм произтича от дълга. Наводняването на икономиката отново с кредит би било като пиенето на оцет, за да се утоли жаждата.Сатиричният сайт

Сатиричният сайт "Не!Новините" не спира да следи темата за теча ...

......... за да пробиват системите ни за сигурност."Запознати на непознати пък коментират по спирките, че така се спазва и закона за GDPR, щото трябвало засегнатите да се уведомят до 72 часа, а така като всички са засегнати, вече си знаят.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (57)


Кампанията

Кампанията "Направи го сега" на Движението за национална кауза (ДНК), ...

......... daddy е минимална.Вие, скъпи собственички на безценни тела, ще бъдете само част от пейзажа нещо като пейката на автобусната спирка.И ако никой не ви каже мамо или още по-добре бабо ще се питате за чий го пазих това безценно сбръчкано тяло с болки в коленете, високо кръвно и старческо далекогледство


"Дневник" препечатва от сайта "Маргиналия" интервю със съдия Мирослава Тодорова ...

......... почива на някаква информация, с която г-н Новански разполага, пак ВСС е органът, който трябва надлежно да я провери, без да спекулира. Отговор на поканата за извинение няма.Всички изброени поводи за реакция на съдийската колегия на ВСС и липсата на такава сами по себе си представляват актуалният ни най-сериозен проблем.


Едно от поразителните предупреждения в неотдавнашна бяла книга на Пентагона

Едно от поразителните предупреждения в неотдавнашна бяла книга на Пентагона ...

......... по големина икономика в света; руската дори не е в първите 10. Все пак те могат да намерят повече общи цели, допълнително заплашвайки западните интереси. Необходимо е Америка да сплоти своите демократични съюзници, а не да им се кара, и да представи по-уверена визия за своя политически и икономически модел.


Ако има някаква добра новина в хаотичната надпревара кой да

Ако има някаква добра новина в хаотичната надпревара кой да ...

......... Великобритания. Далеч по-добре ще е системата леко да се наклони в полза на най-талантливите, но същевременно да се въведат преференции за индустриите, които най-много се нуждаят от нискоквалифицираните. Налагането на праг на възнагражденията представлява опростенческо мислене, което ще се окаже сериозна пречка пред новия премиер, както и пред всички останали.Прокурорската колегия номинира за главен прокурор шефа си и заместник

Прокурорската колегия номинира за главен прокурор шефа си и заместник ...

......... логично. Първо сплашва де що мърда с ареста на Иванчева, нахлува тук - там при неудобни за момента на властта и... готово. Кой ще смее да мръдне?!?Митко Куртев:Всички, които не протестират сега, един ден ще плачат. Не мога да повярвам че в 1,5 милионна София няма 10-20 хил. нормални хора.


"Газпром" размрази проекта за разширяване на газовата инфраструктура на юг. ...

......... на САЩ. Нееднократно след това се повдигаше темата за възможното възкресение на проекта, като това стана особено актуално в края на 2015 и началото на 2016 година, когато отношенията между Русия и Турция рязко се влошиха. Към момента актуален у нас е проектът за продължаване на "Турски поток" през България.


Ако не стане чудо, Филип Хамънд ще бъде уволнен като

Ако не стане чудо, Филип Хамънд ще бъде уволнен като ...

......... бумът на Лоусън от 80-те години на ХХ век и бумът на Барбър от 1972-74 г. унищожиха репутацията на двама бивши финансови министри от Консервативната партия. В края на брифинга ще има една безобидна бележка под линия. Тя просто ще гласи: „Следвайки практиката на АЦБ, всичко по-горе предполага гладък Brexit“.


В Украйна актьорът по образование и президент по актуална професия

В Украйна актьорът по образование и президент по актуална професия ...

......... на расизма и изключването“.  „Живях в САЩ много години и се радвах на свобода, толерантност и откритост както никога преди това“, казва Кезер, който в миналото е работил за подразделението на Siemens в Сан Хосе, щата Калифорния. И така - Зеленски и Кезер са заслужено двамата ни герои на деня.  


Повече от половината българи са оптимисти в сезона на ваканциите

Повече от половината българи са оптимисти в сезона на ваканциите ...

......... интервюираните са на мнение, че с това решение партиите ще станат по-зависими от бизнеса, а 26% смятат, че няма да станат по-зависими. В изследването на „Тренд" през юли не се наблюдава съществена динамика в електоралните данни и за оценката на работата на основните институции спрямо проучването ни през миналия месец. Според германския министър на икономиката Петер Алтмайер европейците са готови

Според германския министър на икономиката Петер Алтмайер европейците са готови ...

......... 2018 г. бе отчетен плюс от 3%. „Ръст от 1,5% е добра новина предвид настоящите условия и нарастващата конкуренция на световния пазар, особено от Китай", подчерта Бингман. „Това показва, че германските производители предлагат силни продукти с отлично обслужване". Първоначално BGA очакваше за тази година увеличение на износа с до 3,0%. 


„Homo sum: humani nihil a me alienum puto.” (Аз съм

„Homo sum: humani nihil a me alienum puto.” (Аз съм ...

......... пред глобалната икономика за 2017 г.2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Аргументите за разумна глобализация остават силни


Текстът е препечатан от сайта

Текстът е препечатан от сайта "Трансмедия".Както се очакваше, Висшият съдебен ...

......... защита на свободата на словото. Звучи като виц.Ако Румяна Арнаудова стане главен прокурор, ще е първата жена в историята на институцията. Ще е важен опитът й хем нищо да не съобщава, хем да го казва гладко. Ще има добри съветници.Всичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (5)


Делян Делчев е телекомуникационен инженер. Участвал е в изграждането на

Делян Делчев е телекомуникационен инженер. Участвал е в изграждането на ...

......... хакват. Белите хакери са ни виновни, че не са ни предпазили. Така държавната ни организация си остава чиста и безотговорна, каквото и да стане, въпреки че тя като възложител е единствената отговорна и единствено в състояние да реализира необходимото.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (52)


Повече от десетилетие след финансовата криза от 2008 г. САЩ

Повече от десетилетие след финансовата криза от 2008 г. САЩ ...

......... по-лесен по време срива, отколкото при старото правило. Блокирането на реформата в последния момент би оставило САЩ в дисонанс с останалия свят и би направило финансовата система по-уязвима на следващия спад – точно както администрацията на Тръмп отслабва други защити. Законодателите трябва да оставят новото правило да влезе в сила.


„Цяла една нация беше хакната

„Цяла една нация беше хакната". Това гласи заглавието на водещата ...

......... беше хакнат преди по-малко от година, припомня Си Ен Ен. Американската медия се позовава на българския адвокат, специалист в областта на защита на личните данни, Десислава Кръстева. По думите ѝ инцидентът в НАП е тревожен. „Това не бива да се случва в държавна институция", коментира тя, цитирана от американската телевизия.


„Икономиката се надигна гръмовно при президента Тръмп”. Това изявление може

„Икономиката се надигна гръмовно при президента Тръмп”. Това изявление може ...

......... на Тръмп Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Тръмпономиката вероятно ще свърши зле, но в много дългосрочен план


Манията на Доналд Тръмп относно валутните манипулации достигна нови висоти,

Манията на Доналд Тръмп относно валутните манипулации достигна нови висоти, ...

......... особено влиянието на американската парична политика върху финансовите условия по света. Очевидна е също така и ролята на американската фискална политика за търговския дефицит на страната. Несъмнено валутните манипулации могат да изкривят търговията и растежа. Но налагането на мита на базата на произволни изчисления за валутните оценки не е начинът.


Тъжен ден за българския рок Буги Барабата, основателят на Бараби

Тъжен ден за българския рок Буги Барабата, основателят на Бараби ...

......... Емблематичният български рок музикант Буги Барабата е починал на 58-годишна възраст. По професия Барабата е шофьор, има дълъг стаж като такъв, от които 17 години в БГА „Балкан". Марио Събев, както е истинското име на Буги Барабата, е роден на 24 декември 1960 г. в София. Мир на душата му!


Пазарите може и да реагираха положително на потенциалната търговска сделка

Пазарите може и да реагираха положително на потенциалната търговска сделка ...

......... който оставят САЩ зад себе си4 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Какъв е новият глобален икономически консенсус?


В Украйна продължава забележителната политическа смяна на караула, пише Financial

В Украйна продължава забележителната политическа смяна на караула, пише Financial ...

......... той трябва да избягва подобен ход и да използва победата в неделя, за да състави първокласно правителство, водено от доказан реформатор. Тогава Украйна ще има на хартия най-добрата възможност от 1991 г. насам да преобрази бъдещето си. Ще бъде огромна трагедия за украинците и за Европа, ако тя бъде пропиляна.


Британската служба за външно разузнаване МИ-6 и Британският държавен комуникационен

Британската служба за външно разузнаване МИ-6 и Британският държавен комуникационен ...

......... отбеляза, че Иранската ислямска революционна гвардия вече е работила "тясно" с руското разузнаване в Сирия. Изданието отбелязва, че евентуалното участие на руската страна в инцидента може да се случи само с "благословията на руския президент Путин". НАТО поиска британският танкер Stena Impero в Ормузкия проток да бъде освободен. Превод: news.bg


Текстът е препечатан от

Текстът е препечатан от "Дойче веле".Има един такъв балкански парадокс: ...

......... между държавниците: тупане по раменете, говорене на "ти", обиди, после целувки, шеги-пиперлии. Ненадминат майстор в този жанр е г-н Борисов, който така отигра скорошните обиди, после сдобрявания с Турция, Северна Македония, Сърбия. Телесната близост идва да замени икономическата интеграция. Може пък това да е българският принос: Европа на телата. Стабилните.


Текстът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.За

Текстът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.За ...

......... свързана с увеличаване на общата данъчна тежест в икономиката. Този подход:1) ще направи всяка следваща стъпка в посока независимост на местните финанси по-трудна и обществено по-неприемлива; и2) ще бръкне по-дълбоко в джоба на данъкоплатците, като в същото време ще доведе и до общо влошаване на външната конкурентоспособност на българската икономика.


Методи Лалов е съдия в Софийския районен съд и негов

Методи Лалов е съдия в Софийския районен съд и негов ...

......... е изслушал страните, съдията няма готово решение.Който през годините трупа знания, но и смирение. И никога озлобление.Който съди с аршина, с който би искал да бъдат съдени децата и родителите му в същата ситуация.Колко такива съдии познавате? Колко са административни ръководители? Колко от тях са във Висшия съдебен съвет (ВСС)?


Седемдесет и пет години е възраст, в която мнозина поглеждат

Седемдесет и пет години е възраст, в която мнозина поглеждат ...

......... да останат живи. Такива институции не могат да оцелеят, ако основните им акционери са решени да ги оставят да изчезнат. Но дори и за скептиците по отношение на глобалното управление, ако близнаците от Бретън Уудс изчезнат, липсата на тяхната комбинация от експертиза, доверие и пари скоро ще бъде болезнено очевидна.


Какво по дяволите се случва с глобалната търговия? Това е

Какво по дяволите се случва с глобалната търговия? Това е ...

......... на Си Дзинпин преди тази в САЩ е толкова важна Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят


Божидар Божанов е компютърен специалист, основател и ръководител на LogSentinel.

Божидар Божанов е компютърен специалист, основател и ръководител на LogSentinel. ...

......... и този път политическите ръководства трябва да разберат, че има системни проблеми за решаване, които не могат след всеки инцидент да смитат под килима. Кърпенето на дупки е до време, в един момент трябва да се подменя целият път.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (49)


Текстът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.Моделът

Текстът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.Моделът ...

......... държавното обвинение има монопол над дейността си.Тоест и тук стигаме до задънена улица, която води до въпроса за иницииране на конституционен дебат. Кой и кога – когато узреем и ако узреем политически като общество. Засега единствено палиативните възгледи изглеждат възможни.Всичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (3)


По време на моите неотдавнашни пътувания в Тайван и Китай

По време на моите неотдавнашни пътувания в Тайван и Китай ...

......... и Русия43 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар$(function(){ $.ibgws_comments({ site: `2`, item: `1`, itemid: `285772`, ajax: ``, vip: ``, pageurl: `https://www.investor.bg/news/comments/285772/91/{pagenum}


Основателят на Софтуерния университет и един от водещите IT специалисти

Основателят на Софтуерния университет и един от водещите IT специалисти ...

......... да похарчат стотици милиони за киберсигурност (може и милиарди), ще откраднат 90% от тях и ще затегнат малко сигурността срещу останалите 10%. Междувременно ще прокарат 2-3 спорни закона, докато медиите имат друга работа. Този филм сме го гледали, сега пак го повтарят, пише го по учебниците по манипулация на масите.


Текстът е препечатан от

Текстът е препечатан от "Дойче веле".Урсула фон дер Лайен получи ...

......... да се водят единствено от националния си дневен ред ще бъде огромно. И без здрав европейски компас иначе уж проевропейски партии могат да се превърнат в заплаха за ЕС. Гласуването за Фон дер Лайен, включително българското, бе ясен предупредителен сигнал за този проблем.Всичко, което трябва да знаете за:Новата Еврокомисия (461)


В държавата пламна пореден пожар – източиха купища лични файлове

В държавата пламна пореден пожар – източиха купища лични файлове ...

......... впрочем не искат тези електронни услуги. Единственото, което искат, е виновните за гигантските щети , за целия хаос и изхарчените напразно милиарди, да си понесат отговорността. А те са в правителството и продължават да ни се представят за спасители.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (38)


Изтеклите лични данни от НАП породиха притеснения какви злоупотреби могат

Изтеклите лични данни от НАП породиха притеснения какви злоупотреби могат ...

......... лица в Търговския регистърНе твърдя, че с изтеклите данни някой директно може да ви открадне фирма, имот или пари. Но измамниците са изобретателни. С тези известия, ако някой опита да злоупотребява, ще знаете навреме и ще можете да реагирате.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (38)


"Дневник" публикува коментара на Владислав Панев (финансист, съпредседател на Зелено ...

......... на труда сега е такъв, че се съмнявам много от служителите на Ковачки да останат без алтернатива за дълго време.Иначе се получава, че субсидираме едни места, пък нормалният бизнес не може да намери служители. Ако това не е очевидна корупция, пък била тя и само морална, не знам какво е.


Тя не притежава властта на един Путин или Тръмп. Но

Тя не притежава властта на един Путин или Тръмп. Но ...

......... участват и социалдемократите, е смятана за лабилна. А партията на Меркел ХДС падна до исторически ниски нива на подкрепа.Но нека не избързваме - още е лято и Меркел, както всеки нормален човек, ще излезе в отпуск. И след като се завърне след почивката, много погледи ще бъдат обърнати към нея.


Турската опозиция успя цели два пъти да се пребори с

Турската опозиция успя цели два пъти да се пребори с ...

......... може да си позволи да обърне изцяло гръб на президента Ердоган. Но ако въпросът за задълженията на Истанбул се превърнат в политическа конфронтация, или започнат да се използват за уреждане на сметки, рискът от влизане в конфликт с държавния глава може да постави управлението на града под още по-голямо напрежение.


Станислав Георгиев e старши съветник в Arthur D. Little (ADL).

Станислав Георгиев e старши съветник в Arthur D. Little (ADL). ...

......... на тези данни. А ако никъде не го пише, защо? А ако го пише, и какво от това?Мърляви, нагли и безотговорни хора отговарят за нашия живот, сигурност и за бъдещето на децата ни. А ти какво смяташ да направиш?Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (35)


Широкоразпространеното възприятие, че доходите на средната класа в САЩ стагнират

Широкоразпространеното възприятие, че доходите на средната класа в САЩ стагнират ...

......... 40% през последните 50 години, не толкова далече от 50%-я ръст на медианния доход. Нещо повече, ръстът в доходите след 2000 г. се очаква да се засили, след като влиянието на кризата от 2008 г. избледнява статистически. Изводът е, че средната класа в САЩ е по-добре отколкото някои политици смятат.


Христина Вучева е по доктор по икономика и професор по

Христина Вучева е по доктор по икономика и професор по ...

......... конструкция за избор на управител на НЗОК от Надзорния съвет на касата.- Четвърто, да се възстанови фондът за лечение на деца в чужбина.От посочените промени повече време изисква разработването на оценките за диагностично свързаните групи, и до тяхното създаване трябва да се подобрят използваните до сега оценки (т.нар. здравни пътеки).


Фани Давидова е юрист, мениджър в международна компания, експерт по

Фани Давидова е юрист, мениджър в международна компания, експерт по ...

......... лице, което е претърпяло материални или нематериални вреди в резултат на нарушение същия регламент, има право да получи обезщетение от администратора или обработващия лични данни за нанесените вреди." Това означава, че ищците следва ДА ДОКАЖАТ настъпили вреди, както и причинно следствена връзка между настъпването на вредите и изтичането на информация.


Европейските акции се справят зле. Тяхното представяне изостава значително зад

Европейските акции се справят зле. Тяхното представяне изостава значително зад ...

......... си в R&DБСК: Инвестициите като дял от БВП намаляват значително Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии

Мария Чернева е биохимик и микробиолог по образование и журналист

Мария Чернева е биохимик и микробиолог по образование и журналист ...

......... лекари. Общините в Добрич, Силистра и Враца също.И когато здравното министерство се умори от словесни упражнения за "нов здравноосигурителен модел", може да се заеме с пробойните. С контрола на харча, качеството, с регулацията на цените и добрите практики. Настоящият здравноосигурителен модел не е изчерпан. Той просто е изкривен до неузнаваемост.


Преглеждам стари свои текстове в

Преглеждам стари свои текстове в "Дневник" и се дивя: стигала ...

......... не забележим, че властта си купува под формата на изтребители индулгенция от големия съюзник за всичките си провали и лъжи, за да бъде оставена на спокойствие да продължава в същия дух.И докато го предполагам, дочувам сатанинския смях на властта: "докажете". И спирам. С постижение от 8 хиляди знака. Почти есе.


Празнувайки 50-та годишнина от кацането на Луната на „Аполо 11“

Празнувайки 50-та годишнина от кацането на Луната на „Аполо 11“ ...

......... НАСА? Частните компании гледат с все по-голям апетит към космоса Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят

Текстът е препечатан от

Текстът е препечатан от "Дойче веле".Първото, което трябва да се ...

......... по-леко? Ще преглътнем стоически унижението, че вече сме удостоени с медал и в категорията "хакната държава"?Привърженик съм на машинното гласуване. Но искаме ли да поверим гласа си на тези институции, с тяхното ниво на сигурност, технически умения и компетентност?Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (21)


Съдейки по предизборния дебат от преди две седмици, кандидатите за

Съдейки по предизборния дебат от преди две седмици, кандидатите за ...

......... Българският износ трябва да търси алтернативни пазари в трети страниТръмп: Обама не се отнесе справедливо с Ердоган1Григор Сарийски: Не може да има икономически растеж за сметка на екологията4 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


В навечерието на 65-ия си рожден ден тя отново се

В навечерието на 65-ия си рожден ден тя отново се ...

......... и към кабинета на Меркел и иска и ще стане министър на отбраната. А Меркел? Канцлерът вероятно ще продължи да се придържа към своя прагматизъм през следващите месеци и към това, което Андреас Ринке нарича "стратегия за оцеляване": „предпазливост и разум" биха казали някои. „Колебанието и протакане" – според други.


Сатиричният сайт

Сатиричният сайт "Не!Новините" отрази действията на държавните институции за ограничаване ...

......... на конфиденциални лични данни, търговски тайни и бази данни, представляващи част от националната ни сигурност.Междувременно стана ясно, че на Данаил Кирилов е възложено да прави станиолени шапки за всичката държавна администрация, за да създаде преграда срещу разджуркване на файловете.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (18)


Каква Великобритания ще се появи след земетресението Brexit? Все още

Каква Великобритания ще се появи след земетресението Brexit? Все още ...

......... съдържаниеКоментари (1) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!0 0 1от: -->Ivan.rпреди 31 секунди >Великобритания >Държава Изберете едно ОтговориСледвай1Напиши коментарВсички коментариНапиши коментар Още от Свят


Облекчението можеше ясно да се види по лицето на Урсула

Облекчението можеше ясно да се види по лицето на Урсула ...

......... по-голяма. Резултатът от изборите на новия председател на ЕК показва, че много членове на Европейския парламент все още имат открит конфликт с нея. Следователно все още може да се очаква съпротива. И още нещо не е ясно - дали новата комисия ще може да започне своята дейност на 1-и ноември.


Обясненията на управляващите за безпрецедентния пробив в информационните масиви на

Обясненията на управляващите за безпрецедентния пробив в информационните масиви на ...

......... го изпълнява. Така беше и с Търговския регистър, така е и със здравеопазването, така е и в общините – ние си плащаме, а няма направления или кофи за смет на улицата, а понякога и улица няма. Но данъци има.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (16)


Текстът е препечатан от

Текстът е препечатан от "Дойче веле". Заглавието е на "Дневник"."Никой ...

......... при това положение демонополизация и частни здравни каси теоретично може да има най-рано пред 2021 година. Тогава обаче ще предстоят парламентарни избори. Тъй че в мандата на този министър и на това правителство нищо ново няма да има. Но можем да очакваме още епизоди на сапунения сериал "Смяна на модела".


Лек спад на пазара на индустриални имоти в България през

Лек спад на пазара на индустриални имоти в България през ...

......... нови терени за индустриални имоти?Л. Борисов: Инвеститорите в индустриални имоти се насочват към Северна България1 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Боян Юруков е старши програмист и технически ръководител в германска

Боян Юруков е старши програмист и технически ръководител в германска ...

......... заплашват пряко населението,части от тях и цялата им съвкупност наистина са проблем за националната сигурност.Някой ще направи портал, позволяващ лесна проверка. Всеки ще може да види доходите на съседа, колегата, известни и небезизвестни личности. Как това ще се отрази на взаимоотношенията ни, на обществения и политическия живот?Какво следва от тук?


Авторът е CEO в Pro Smart System и активист на

Авторът е CEO в Pro Smart System и активист на ...

......... НАП с хеширани пароли10. Над 1100 файла с информация11. Данните на 300 000 европейски фирмиПредишните по-малки катастрофи на държавната дигитална политика:1. Търговският регистър2. Винетната система3. Машинното гласуванеРешението:1. Оставки на отговорните2. Одит на IT сигурността във всички държавни институции3. Промяна в начина, по който работи държавата с данните на българските граждани


Очакванията за положително влияние от т.н. „разбиване на монопола на

Очакванията за положително влияние от т.н. „разбиване на монопола на ...

......... разработването на оценките за диагностично свързаните групи, и до тяхното създаване трябва да се подобрят използваните до сега оценки /т.н.здравни пътеки/. ==== *Христина Вучева е доктор по икономика и професор по финанси. Тя е регистриран одитор-дипломиран експерт-счетоводител. Проф. Вучева е бивш министър на финансите в първото служебно правителство /1994-1995 г./


Вероятно Урсула фон дер Лайен не е говорила толкова много

Вероятно Урсула фон дер Лайен не е говорила толкова много ...

......... членове искат да гласуват за Фон дер Лайен - също Фидез, партията на унгарския премиер Виктор Орбан. От друга страна Вебер обяви по време на предизборната кампания, че не иска да бъде избран за шеф на Комисията с гласовете на Фидес. Продължението на анализа четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Това започва да напомня за дружбата на СССР с идеологически

Това започва да напомня за дружбата на СССР с идеологически ...

......... личните симпатии между Путин и Ердоган. Поради това Турция няма да поеме "проруски курс" нито по темата Крим, нито в Сирия, нито по други въпроси.Излиза, че зад актуалните сделки с Анкара стоят в по-голяма степен не националните интереси, а амбициите на руските ръководители, за които руснаците плащат от джоба си.


"Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е ...

......... некадърнпст сред калинките... Гербери, сър!SaveBG:Ех, аман тези бели хакери. Само джуркат и обръщат файловете на бавноразвиващата се шайка. Сакън, бре!hamiltonf:Само е-правителство ни трябва!? Петима хакери спокойно ще управляват държавата...gdj32490089:Това е фейк, това е пунта мара! Това не може да се случи на РБ - ние си имаме еврокомисар по дигитализацията!


Асфалтът победи хладилника, казвахме на минали избори. Магистралите, построени в

Асфалтът победи хладилника, казвахме на минали избори. Магистралите, построени в ...

......... все още се търси българският Рецо. Той може да вдъхнови младите за политическо участие. И така да прати партийните телевизии и "пенсионерския" фейсбук в музея на политическата комуникация.Авторът е доцент по журналистика във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", експерт по политически комуникации.Всичко, което трябва да знаете за:Евроизбори 2019 (654)


През миналата седмицата конгресменката от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес предизвика

През миналата седмицата конгресменката от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес предизвика ...

......... за монетарните стимули се разпада10Румънската централна банка не промени основната си лихваВъпросът не е дали Фед ще понижи лихвите, а защо трябва да го направи1 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascr


Авторът е съдия в Софийския районен съд. Текстът му е

Авторът е съдия в Софийския районен съд. Текстът му е ...

......... на административното правосъдие, е добре да възприемем уредба, която е проста, ясна, недискриминационна и утвърдена на Запад и в нашата собствена традиция – ВАС действа като касационна инстанция над административните съдилища и юрисдикции и като първа и последна инстанция при оспорване на някои административни актове, посочени в конституцията и законите.


Красен Станчев е основател на Института за пазарна икономика. Народен

Красен Станчев е основател на Института за пазарна икономика. Народен ...

......... предложението да си разменяме туристи с Китай, е симпатична, но доста смешна идея: там е по-скъпо оттук, а тук е по-добре да се живее. Според Индекса на добрите страни България е на 12-то място в света, Русия на 41-то, а Китай – на 61-во. Туристите могат неусетно да станат емигранти.