Увеличаващите се редици на пазарните песимисти вече имат още една

Увеличаващите се редици на пазарните песимисти вече имат още една ...

......... Research са най-голямото бреме за прогнозите за печалба в технологичния сектор през 2019 г., по данни на Refinitiv. Световното търсене на чипове се забавя, а инвеститорите се притесняват, че американският президент Доналд Тръмп може да наложи мита върху вноса на електронни продукти, произведени в Китай с чипове на американски компании.


България заема 40-та позиция в класацията на Индекса за ефективност

България заема 40-та позиция в класацията на Индекса за ефективност ...

......... позиции принадлежат на Малайзия, Русия, Казахстан, Канада, Австралия, Тайван, Южна Корея, Иран, САЩ и Саудитска Арабия. САЩ губят позиции главно заради излизането им от Парижкото споразумение за климата от 2015 г. по инициатива на американския президент Доналд Тръмп по-рано през годината и стимулирането на добива на шистово гориво и въглища.


Присъединяването на България към Европейския валутен механизъм, известен като ERM

Присъединяването на България към Европейския валутен механизъм, известен като ERM ...

......... и спекулативни хипотези. Има обаче и съвсем реални притеснения и те се въртят предимно около това дали една зле подготвена страна, като България, ще успее да направи нужните реформи и да догони другите състезатели в тази щафета на далечни разстояния. Залогът е голям, а друг шанс едва ли ще има.


България се нарежда на 41-во място сред 162 държави в

България се нарежда на 41-во място сред 162 държави в ...

......... променя през годините. Спрямо данните за 2008 г. – първата, за която има такива - оценката на страната е с 0,07 т. по-висока. Най-слабите резултати – тези, свързани със съдебната система – дори се влошават през годините. Както показва изследването, това води до ограничаване на свободите и доходите в страната. 


Енергийните политика и законодателство в България все повече приличат на

Енергийните политика и законодателство в България все повече приличат на ...

......... порочните практики. На същия феномен ставаме свидетели и днес – държавни компании продължават да изкривяват пазара, държавният регулатор продължава да не успява да прекрати това, а управляващите се държат все едно нищо не зависи от тях и все едно някой друг назначава управителните съвети и изпълнителните директори на тези дружества.


От март 2009 г., най-ниската точка на миналата голяма рецесия,

От март 2009 г., най-ниската точка на миналата голяма рецесия, ...

......... да бъдат овладени. Става дума за възможността капиталовите пазари на Китай и неговата икономика да се сринат или ново рязко покачване на цените на петрола да предизвика рецесия, или че италианската бюджетна криза ще доведе до нова финансова криза в еврозоната. Целия пълен анализ може да прочетете на английски тук! Конфликтът между САЩ и Китай за търговията и технологиите се

Конфликтът между САЩ и Китай за търговията и технологиите се ...

......... влияние върху Huawei, твърдят експерти. Последващите събития около ареста на финансовия директор на компанията ще се окажат от решаващо значение за нея. „Предстои решението на много законови и дипломатически въпроси“, посочи Пекин. „Действията на САЩ и Канада не са изяснени и поставят всичко в напълно нова светлина“, добавят китайските власти.


Движението на „жълтите жилетки“ във Франция се сформира между няколко

Движението на „жълтите жилетки“ във Франция се сформира между няколко ...

......... събота протести и патрулирането на бронирани автомобили по улиците на Париж. По-рано днес председателят на Народното събрание във Франция Ричард Феран посочи, че президентът Макрон ще направи обръщение към нацията в началото на следващата седмица. Той ще изчака утрешните протестни действия, „за да не налива масло в огъня“, добави Феран.


В България няма недостиг на кадри, работната сила е напълно

В България няма недостиг на кадри, работната сила е напълно ...

......... пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от България Доклад: В България няма недостиг на кадриПравителството одобри девет разрешения за проучване на подземни богатстваПравителството одобри дофинансиране на МРРБ


Американската помирителна визита на ръководителите на автомобилни компании VW, Daimler

Американската помирителна визита на ръководителите на автомобилни компании VW, Daimler ...

......... завод за двигатели. Германската автомобилна индустрия възнамерява в сряда да даде информация за очакванията си за следващата година. Бернхард Матес, президент на Германската асоциация на автомобилната индустрия, ще представи икономическата перспектива с оглед на търговския спор със САЩ в допълнение към проблемите със забраната за дизелови коли в няколко града.


Интересът към луксозни недвижими имоти продължава да се увеличава в

Интересът към луксозни недвижими имоти продължава да се увеличава в ...

......... коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Имоти Интересът към луксозни имоти в световен мащаб продължава да растеAmazon тества технологията без касиери в нови по-големи магазиниПаундът се оказа сред най-потърпевшите от продължаваща сага около Brexit и

Паундът се оказа сред най-потърпевшите от продължаваща сага около Brexit и ...

......... компенсира част от силата на GBP. В същото време едно евентуално поскъпване на паунда и потенциално затягане на политиката на Английската централна банка ще се отрази негативно на основния британски индекс FTSE100, който и без това се представя неубедително през втората част на 2018 г.гледано: 27   Още видео0 гласа


Замърсяването на въздуха, причинено предимно от изгарянето на изкопаеми горива,

Замърсяването на въздуха, причинено предимно от изгарянето на изкопаеми горива, ...

......... реформите, които насърчават създаването на по-добро качество на въздуха. Само шепа от 100-те най-замърсени града в Индия са изготвили вече планове за борба със замърсяването на въздуха, въпреки че са били заставени да го направят преди три години, става ясно от доклад на Световната здравна организация, представен по-рано тази година.


Беше добра вечер за Доналд Тръмп. Първо му сервираха едно

Беше добра вечер за Доналд Тръмп. Първо му сервираха едно ...

......... САЩ сключи с Канада и Мексико на срещата на високо равнище. „Тооооолкова много по-добро от Нафта", написа Тръмп след това. Той продаде наследника на 25-годишния Северноамерикански пакт за свободна търговия като голям успех за САЩ - и вероятно е прав. Продължението на материала вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Мнозинството българи не са доволни от състоянието на държавата в

Мнозинството българи не са доволни от състоянието на държавата в ...

......... че ГЕРБ отново би била първа политическа сила при евентуален вот”, коментира Добромир Живков. Данните сочат, че „Воля” едва ли ще попадне в следващ парламент. „Обединени патриоти” имат осезаем спад в електоралната подкрепа, което подсказва, че в някаква степен можем да очакваме различен парламент, ако изборите са сега, отбеляза Живков.


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... процедурите за разрешаване на спорове в рамките на СТО. При това става дума предимно за ускоряване на процедурите. Плановете ще бъдат представени на Генералния съвет на СТО на 12 декември. Цените на петрола отново се понижиха. Според някои експерти Саудитска Арабия и Русия допълнително са увеличили производството си през ноември.Точно когато Китай започна да печели борбата с нарастващия държавен

Точно когато Китай започна да печели борбата с нарастващия държавен ...

......... да се чувстват по-загрижени за устойчивостта на китайския дълг и за повишаването на финансовите рискове“, смята Лиганг. Според други анализатори китайското правителство ще продължи да подкрепя банковата система, като се съсредоточи върху по-големите банки, като продължи своята работа и с по-малките финансови компании, които имат по-тесни взаимоотношения с местните власти.


2018 г. ще бъде запомнена с лошо от технологичните гиганти

2018 г. ще бъде запомнена с лошо от технологичните гиганти ...

......... ги направиха страхотни.  Индустрията в САЩ все още търси правилния отговор. Колко ѝ е трудно да се справи с това показва основателят на Facebook Марк Зукърбърг, който очевидно е загубил „връзката“ с неговите скептични клиенти. Сега от Европа зависи да превърне американската криза на идентичност в шанс за себе си.


На фона на нулевата или дори негативната доходност при банковите

На фона на нулевата или дори негативната доходност при банковите ...

......... се претеглят с посочените по-горе тегла. Общият максимален резултат е равен на броя фондове, сравнявани в дадена категория. При равен резултат предимство получава фондът, който има по-висока доходност от началото на годината (към 31.10.2018). Класацията за 2017 г. вижте тук, а първото класиране - за 2016 г. е налично тук!


Кризите във Facebook тази година поставиха под огромно напрежение главния

Кризите във Facebook тази година поставиха под огромно напрежение главния ...

......... може да бъде вграден във всеки пазарен продукт, посочи ученНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИГерманският антитръстов регулатор взе на мушка AmazonМъск се отказа от строежа на единия от тунелите под Лос АнджелисИзкуственият интелект може да бъде вграден във всеки пазарен продукт, посочи ученIPhone XR е най-добре продаваният смартфон на Apple1IBM: Да регулираме социалните мрежи!