С обща индустриална стратегия Германия и Франция възнамеряват да попречат

С обща индустриална стратегия Германия и Франция възнамеряват да попречат ...

......... с общо 1,7 милиарда евро. Кои фирми ще участват в консорциума засега не е ясно, пояснява германският министър. Той и Льо Мер обаче вече заявиха, че са поканили европейски партньори, като Швеция, Австрия и Полша, да вземат участие в тяхната инициатива. Въпреки това тя определено ще остане под германско-френското ръководство.


Решението на Amazon да се откаже от плана си за

Решението на Amazon да се откаже от плана си за ...

......... служители в рамките на 10 години, допълва той. Без преговори за данъчни отстъпки, Google не се сблъска с проблемите, които Amazon има в момента. Amazon “все още може да се разшири в Ню Йорк. Но не трябва да е с новина от типа на централа номер 2“, категоричен е Бриньолфсон.


Моментът на действие беше много добре изчислен: само ден преди

Моментът на действие беше много добре изчислен: само ден преди ...

......... за засегнатите страни, особено в Малайзия и Тайланд. И тази тенденция вероятно няма да се забави дори ако Китай и САЩ успеят да прекратят търговския си спор - тъй като конфликтът накара много компании да осъзнаят колко са зависими от Китай в момента и да насочат вниманието си към алтернативи.


Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на американския си колега

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на американския си колега ...

......... Китай, а също и от Куба. Мадуро заяви още, че е необходимо Венецуела да произвежда сама оръжия. От 2006 г., на фона на влошаването на отношенията със САЩ, Русия стана най-големият доставчик на оръжие за Венецуела, отбелязва ТАСС. Мадуро призова венецуелските учени да осигурят независимост на страната от американските технологии.


Търговците в Китай свалят цените на iPhone. През януари Apple

Търговците в Китай свалят цените на iPhone. През януари Apple ...

......... Max струва близо 1400 долара, или около два пъти повече от Huawei Mate 20 и почти три пъти повече спрямо Xiaomi Mi Mix 3. Цените на iPhone “са прекалено скъпи“, твърди Кирайнджет Каур от IDC. По думите му компанията се сблъсква с много по-сериозна конкуренция, най-вече в лицето на Huawei. 


Продажбите на смартфони намаляват. През 2018 г. те се свиха

Продажбите на смартфони намаляват. През 2018 г. те се свиха ...

......... телефони е на кръстопът. Тя е узряла, а на някои пазари насищането е твърде голямо. 2019 г. ще бъде ключова за определянето на съдбата на смартфоните - дали ще видим повече живот в този сегмент или стагнацията ще продължи, докато не видим следващото голямо нещо в света на потребителската електроника.Търговия, Иран, Сирия, енергетика: европейците и американците показаха различията си

Търговия, Иран, Сирия, енергетика: европейците и американците показаха различията си ...

......... САЩ?6САЩ и Индонезия искат да намалят търговските и инвестиционни бариери Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят


Американският президент Доналд Тръмп може да нанесе сериозни щети на

Американският президент Доналд Тръмп може да нанесе сериозни щети на ...

......... продукти на САЩ, като уиски. И тук вече има някои последици: износът на уиски от САЩ към ЕС напоследък спадна значително, според американското индустриално сдружение The Distilled Spirits Council. Касае се обаче за сравнително малки суми. Европейската комисия не желае да коментира за момента възможна реакция върху евентуалните американски мита.


Брюксел обикновено се счита за лобистки рай. В столицата на

Брюксел обикновено се счита за лобистки рай. В столицата на ...

......... на бизнеса специфични услуги, които да им помогнат за влияние над държавите членки. Пример за това е ежегодният форум за газта на FleishmanHillard за служители на министерствата на държавите членки. Този форум е от полза за  индустриалната асоциация GasNaturally, лобистки форум за големи газови компании като Shell, Total и RWE.  


Турция още не е разкрила всички данни, с които разполага

Турция още не е разкрила всички данни, с които разполага ...

......... от БТА. Ердоган осъди решението на френския президент Еманюел Макрон да обяви 24 април за национален ден в памет на арменския геноцид и го посъветва да учи повече история. "Той е новак в политиката, по-добре да учи повече история. В нашата история геноцид не е имало", заяви турският президент.  


В ретроспекция – хеликоптерната площадка може би беше лоша идея.

В ретроспекция – хеликоптерната площадка може би беше лоша идея. ...

......... да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Amazon и Ню Йорк - голямата игра на властFacebook и щатските власти преговарят за извънсъдебно споразумение за милиардиКак новата регулация за авторското право в ЕС ще засегне Facebook и Google?НАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИAmazon се отказва да строи централа в Ню ЙоркБез съмнение напълно автономните автомобили все повече се доближават до

Без съмнение напълно автономните автомобили все повече се доближават до ...

......... не ги е питал дали искат да се експериментира с тази технология по улиците. В епоха, в която всяко ново нещо води до печалба, е лесно компании като Google и Tesla да бъдат харесвани, а властите да определят като „луди“ онези, които поставят под въпрос необуздания стремеж към технологична промяна.


България има невероятната възможност да прокарва „пъртината“ за влизането на

България има невероятната възможност да прокарва „пъртината“ за влизането на ...

......... промени на ниво закон и да се приемат правителствени нормативни актове, обясни още икономистът. Ганев е категоричен, че България може да приеме еврото не по-рано от 2022 г., но това е малко вероятно, тъй като има доста срокове, които трябва да бъдат спазени. Според него по-оптимистичен вариант е 2023 г.


Джон Файн, довереник на National Enquirer, който стои в епицентъра

Джон Файн, довереник на National Enquirer, който стои в епицентъра ...

......... изненада, твърди негов бивш колега. По думите му Файн е споменал, че по-високата заплата в American Media е една от причините за това решение. „Той е добър човек, благ човек, но също така не е глупав“, посочва същият източник. „За мен е шокиращо, че се е поставил в такава позиция“.


Процесът срещу 12 каталунски лидери заради участието им в опита

Процесът срещу 12 каталунски лидери заради участието им в опита ...

......... контролират нервите си"Започнало е брегоукрепване в района на плаж "Алепу" Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят


Германският пазар на труда изисква най-малко 260 000 имигранти всяка

Германският пазар на труда изисква най-малко 260 000 имигранти всяка ...

......... средно ниво на квалификация. Въпреки това обаче изтъква: „Миграцията и интеграцията са задача на обществото като цяло и един нов закон не е достатъчен сам по себе си". Без устойчива култура за добре дошли и привлекателни интеграционни предложения недостигът на квалифицирани работници няма да може да бъде компенсиран, подчертава той.Както често се случва с идеите, които преминават през историята

Както често се случва с идеите, които преминават през историята ...

......... Венецуела. Той беше един от големите идеолози на политиката към Никарагуа на Роналд Рейгън и беше осъден, след което оправдан за лъжа в скандала Иран-контри – продажбата на оръжия на иранското правителство за нелегалното финансиране на антисандинистите в Никарагуа. Политиката на Тръмп в Латинска Америка е пълна със стари познайници.


По-мрачна прогноза за глобалната икономика: барометърът на института Ifo намаляв

По-мрачна прогноза за глобалната икономика: барометърът на института Ifo намаляв ...

......... да се обезцени в световен мащаб. Световният БВП се очаква да нарасне през тази година само с 3,5%, а през 2020 г. - с 3,6% прогнозират от Международния валутен фонд (МВФ), като фондът представи през януари своята „Перспектива за световната икономика". През октомври се очакваше 3,7% и за двете години.


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... 1,5%. На първата си среща под ръководството на новия си председател Шактинканта Дас индийската централна банка намали лихвения си процент. Дас наскоро зае мястото на Урджит Пател, който подаде оставка поради дългосрочен спор с правителството на Нарендра Моди относно независимостта на централната банка, и е считан по-скоро за паричополитически ястреб.


В политиката истинското отношение на дадено управление си личи колкото

В политиката истинското отношение на дадено управление си личи колкото ...

......... намерение, но не докрай обмислено и съпроводено с лоша комуникация от страна на администрацията. Остава само да се надяваме, че този път замесените органи ще се вслушат в бизнеса и ще извършат прехода така, че разходът за бизнеса да е колкото е възможно по-нисък, а времето за адаптация - достатъчно.


Любопитно изследване проведоха експертите от изданието Iseecars.com, които проучиха сервизните

Любопитно изследване проведоха експертите от изданието Iseecars.com, които проучиха сервизните ...

......... обратния полюс са американските производeтили, като за най-дефектни са обявени моделите на General Motors. При този концерн сервизните акции само за последните 5 години са засегнали 55 млн. автомобила от различни марки - Pontiac, Chevrolet, Oldsmobile, Cadillac, Buick и GMC.Коя компания се нарежда след GM можете да прочетете в Automedia.bg. 


Обвиненията на Джеф Безос, че е изнудван от American Media

Обвиненията на Джеф Безос, че е изнудван от American Media ...

......... Urquhart & Sullivan в Лос Анджелис. "The Enquirer има много адвокати и не би направило нещо подобно без първо да се допита до тях“, коментира Шварц. И все пак таблоидът може да си навлече проблеми, ако се окаже, че незаконно се е сдобил с личните снимки на Безос, допълва той.


В четвъртък Тереза Мей бе за нови преговори в Брюксел

В четвъртък Тереза Мей бе за нови преговори в Брюксел ...

......... Британският премиер Тереза Мей демонстрира през последните две години упоритост, която на моменти ѝ се отплати. Но сега, когато процедурата по излизането на Обединеното кралство от ЕС достига нов повратен момент, същата тази упоритост може да се окаже пагубна за нея, пише британският The Guardian, цитиран от БТА.    


От тази година в сила влезе нов данъчен режим, който

От тази година в сила влезе нов данъчен режим, който ...

......... работодателите и счетоводното им третиране. На практика вече ще се начислява ДДС, но те няма да имат право на данъчен кредит за него, както до края на 2018 г. Според някои счетоводители това обезсмисля другите данъчни облекчения, които фирмите ползват за социалните разходи в размер до 60 лева месечно.  


Пентагонът се готви да изтегли всички американски сили от Сирия

Пентагонът се готви да изтегли всички американски сили от Сирия ...

......... трябва да кажем на военните да забавят, или ще продължим без политически процес". Американски представители са започнали да информират европейските си съюзници за изтеглянето от Сирия през тази седмица във Вашингтон, когато са се събрали на конференция, на която да се обсъди следващата глава в борбата срещу Ислямска държава.  


Електромобилите бяха големите звезди на автомобилното изложение в Детройт в

Електромобилите бяха големите звезди на автомобилното изложение в Детройт в ...

......... млрд. долара от научноизследователска и развойна дейност и капиталови разходи ще бъдат изразходвани в глобален мащаб за електрически превозни средства и приблизително 207 модела ще бъдат пуснати на пазара до 2022 г.“, а много от тях се очаква да бъдат нерентабилни поради високите системни разходи, ограничените количества и голямата конкуренция.


По дефиниция в една демокрация управлява народът. Но какво се

По дефиниция в една демокрация управлява народът. Но какво се ...

......... на САЩ вече не живеят в ерата на постдемокрацията? Изглежда, че изборите вече не играят особено важна роля, защото могат да бъдат манипулирани. А гражданите отдавна загубиха доверието в държавата и партиите.Документалният филм безмилостно разкрива гротескните ексцесии на неолиберализма и показва по впечатляващ начин кои са истинските управници на държавата. 


След САЩ и Русия напуска Договора за ликвидиране на ракетите

След САЩ и Русия напуска Договора за ликвидиране на ракетите ...

......... на факта, че тя няма да предизвика незабавни неблагоприятни последици за Русия. Защото САЩ нямат възможност бързо да произведат и да разположат в Европа наземни ракети със среден и малък обсег, докато "според различни косвени признаци Русия разполага с далеч по-напреднал ресурс от технологически разработки в тази област", добавя експертът.  


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... Фед също може да бъде спряно или забавено. През януари американската икономика е създала 304 000 нови работни места. Безработицата леко се повишава от 3,9% на 4,0%, благодарение на спирането на дейността на правителството: държавните служители, които бяха принудени да излязат в отпуск,  бяха класифицирани като "временно безработни" в проучването.


Илон Мъск, Питър Тийл и Рийд Хофман са ярки представители

Илон Мъск, Питър Тийл и Рийд Хофман са ярки представители ...

......... и Джереми Стопълман (бивши служители на PayPal)Yelp. Най-много инвестиции от цялата „мафия“ е направил Питър Тийл (116 сделки), следван от Скот Банистър (115) и Дейв Макклър (97). В това отношение Рийд Хофман заема 7-ма позиция, докато Илон Мъск е поставен на 15-то място от общо 20-те най-големи инвеститори в PayPal.


Физическите атаки от страна на властите не са новост за

Физическите атаки от страна на властите не са новост за ...

......... По този начин ПСР искала да компенсира според опозицията спада в доверието.  Обвинението е широкообхватно, но сериозни последствия досега от страна на висшия избирателен орган няма. Може да се окаже, че в крайна сметка нито високите цени на храните, нито евентуалните изборни измами ще имат сериозни последици за президентската партия.


В Русия тези дни думата Brexit придоби нов смисъл: някой

В Русия тези дни думата Brexit придоби нов смисъл: някой ...

......... Brexit повдига, без значение как ще свърши самият Brexit.* Коварният Албион - френски израз от времето на класицизма за означение на основния противник по време на т.нар. втора стогодишна война и след историческите събития и преобразувания на Албиона в резултат от английската и последвалата я славна революция през 17 век.


В момент, в който американският президент Доналд Тръмп намира малко

В момент, в който американският президент Доналд Тръмп намира малко ...

......... който е сочен за евентуален министър на външните работи или на отбраната при възможните правителствени промени след европейските избори. „Ние имаме стратегически афинитет, имаме 400 разузнавателни и други служители в Либия, ние сме в съюзници на САЩ в Близкия изток", пояснява още той. Засега Белият дом не коментира официално темата. 


Има грешки, които са човешки, но има и „недостатъци в

Има грешки, които са човешки, но има и „недостатъци в ...

......... действия за нормализация и калиброване, сме готови да поддържаме гъвкавост с балансите на централната банка".  Иначе казано: Пауъл сега се застъпва за „търпелива“ лихвена политика и не иска да свие баланса на Фед толкова, колкото се очакваше.  Тръмп едва ли ще сметне за недостатък на характера сегашния обрат в схващанията на Пауъл. 


Чат приложението Hustle илюстрира щедростта на Силициевата долина. Компанията похарчи

Чат приложението Hustle илюстрира щедростта на Силициевата долина. Компанията похарчи ...

......... за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Безкрайният оптимизъм на Силициевата долина се сблъсква с реалносттаВъпреки скандалите: Facebook отчете рекордна печалбаTesla възнамерява да е на печалба всяко тримесечие

Световните пазари ще бъдат доволни, ако се постигне търговско споразумение

Световните пазари ще бъдат доволни, ако се постигне търговско споразумение ...

......... за германската автомобилна индустрия. Според него е добре Европейската комисия да направи изпреварващ ход. „Европа трябва да спре вятъра в платната на Тръмп и да направи първия ход“, казва Крамер пред Ройтерс и призовава ЕС да се откаже от митата си от 10% върху американските коли, за да намали напрежението.


След броени дни британският премиер Тереза Мей ще иде отново

След броени дни британският премиер Тереза Мей ще иде отново ...

......... се проявява най-добре в предпазната клауза. Това решение предвижда Великобритания да остане в митническия съюз с ЕС след Brexit, докато не се споразумеят двете страни за търговско споразумение. Целта е да се предотврати създаването на граница между Северна Ирландия и Ирландия.Продължението на анализа четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Независимо от политическия път, по който ще поеме Венецуела, където

Независимо от политическия път, по който ще поеме Венецуела, където ...

......... координирано от Международния валутен фонд (МВФ). Успоредно с това трябва да се задейства план за хуманитарна помощ, за да се покрият основните нужди на населението. Едно преустройство, което ще зависи от политическия път, по който ще поеме Венецуела, и който е по-несигурен от всякога предвид инициативата на Хуан Гуайдо. /БТА/


Фактът, че САЩ са били мечта за Ангела Меркел още

Фактът, че САЩ са били мечта за Ангела Меркел още ...

......... които понякога съществуват във всяко партньорство“. Какво смята Гренъл за речта, не е ясно. В своя акаунт в Twitter той не коментира събитието. Последният му постинг от вечерта е за новогодишното парти на фракцията на левицата, което посети след церемонията. "Thanks to @dieLinke for the invitation and the GREAT music."


Когато една държава предприема решаваща промяна в политиката си, обичайната

Когато една държава предприема решаваща промяна в политиката си, обичайната ...

......... челни позиции в ЕС по "усещане за корупция"Експерт: Българите не разчитат на финансовите инструменти с висок рискНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИЕксперт: Българите не разчитат на финансовите инструменти с висок риск1Йонко Иванов: Законът за водачите на МПС е литературно произведениеГоранов: Няма срив на инвестициите4Преглед на печата за 29 януариСредните лихви на заемите за бизнеса поев


Секторът на гъвкавите офис площи в Европа е нараснал над

Секторът на гъвкавите офис площи в Европа е нараснал над ...

......... допълнителните елементи, които операторите на гъвкави работни пространства предлагат. Сред тях са, например, варианти за различни събития, които допринасят за изграждането на чувство за общност около определено офис пространство. Все повече работодатели търсят гъвкави офиси, тъй като те позволяват организационната култура да върви в крак с времето“, казва Ана Бартошевич-Внук.


Комисията за ценни книжа и борси на САЩ работи с

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ работи с ...

......... оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Технологичните IPO-та – чака ни вълнуваща годинаТехнологиите ще бъдат в основата на прехода към по-чиста енергиятаYouTube обеща да показва по-малко видеа с конспиративни теорииНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Преходът към използването на нови и по-чисти енергийни източници трябва

Преходът към използването на нови и по-чисти енергийни източници трябва ...

......... използват датчици в обществените кофи за боклук. Така кофите сами съобщават кога отпадъците в тях трябва да бъдат събрани с камион.Това помага за намаляване на излишното движение в града. Други примери са съобщаването в реално време на данни по спирките на градския транспорт и за свободните места за паркиране. /БТА/


Заплашена е самата идея на Европа. За това предупредиха водещи

Заплашена е самата идея на Европа. За това предупредиха водещи ...

......... на хоризонта; тази нова криза на европейското съзнание, която се готви да унищожи всичко, което направи нашите общества велики, уважаеми и проспериращи, се крие към либералната демокрация и нейните ценности, по-голямо откогато и да било след 30-те години на миналия век, заключават интелектуалците, подписали писмото, публикувано също във в. "Либерасион".(БТА)


Политическият хаос във Венецуела, предизвикан от международната подкрепа за лидера

Политическият хаос във Венецуела, предизвикан от международната подкрепа за лидера ...

......... Мадуро“, допълва той. „Колко може да продължи режимът?“. В случай на смяна на правителството Патнаик очаква нова администрация да договори преструктуриране на дълга с облигационерите. „Трудната част е, че хората очакваха смяна на режима от години“, казва още той. „Но наистина оставаш с усещането, че това е началото на края“.


В командния център на летище директори на компанията за автомобилни

В командния център на летище директори на компанията за автомобилни ...

......... придружители, които отговарят на въпросите на пътниците. "Смятам, че през 2019 г. може да видим първи сигнали, че тази технология се превръща в реалност“, коментира Кайл Вогт, главен технологичен директор на GM Cruise, звеното за автономни коли на General Motors. “Надявам се тези първи премиери да успеят да адаптират очакванията“. 


Разногласията в Европа излязоха наяве на Световния икономически форум в Давос в

Разногласията в Европа излязоха наяве на Световния икономически форум в Давос в ...

......... ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Европа занесе проблемите си в ДавосDow започва сесията с ръст от над 270 пункта*Листата на "жълтите жилетки" във Франция за евроизборите разбърква картитеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИСаудитска А


Google, Amazon.com Inc. и Facebook Inc. са поставили рекорди за

Google, Amazon.com Inc. и Facebook Inc. са поставили рекорди за ...

......... директор на компанията Шерил Сандберг също свидетелства пред Конгреса през септември, а през октомври компанията нае бившия вицепремиер Ник Клег, за да ръководи усилията ѝ за глобалното лобиране. През четвъртото тримесечие Facebook е лобирала по редица теми, включително киберсигурността, неприкосновеността на личния живот, правителствения надзор и имиграцията, показват още данните.


Тази страна разполага с повече петрол от Саудитска Арабия и

Тази страна разполага с повече петрол от Саудитска Арабия и ...

......... влиянието на Венецуела в региона, раздавайки евтин петрол на съседните страни. Чавес използва широката подкрепа към себе си за превръщането на плуралистичната демокрация в до голяма степен авторитарна система. Какво се случи след края на партито на петролния пазар вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Когато Доналд Тръмп влезе в Белия дом като 45-ия американски

Когато Доналд Тръмп влезе в Белия дом като 45-ия американски ...

......... всякакви критики срещу себе си като атака срещу самия народ, която по тази причина е и нелегитимна. Това помага да се обясни защо популистите, щом веднъж дойдат на власт бързо влизат в сблъсък с демократичните корективи – особено съдебната система и медиите, чиято цел е да ограничава правомощията на правителствата.


Дигитализацията може да бъде следващият голям двигател на растежа на

Дигитализацията може да бъде следващият голям двигател на растежа на ...

......... са по-слабо капитализирани в сравнение с по-напредналите западноевропейски (капиталът е с 80% по-нисък в сравнение с този в най-големите страни от ЕС), разходите за работна сила нарастват с ниски и рекордно ниски нива - средно 5,2% през 2018 г. в България. Освен това производителността на труда изостава от Западна Европа.


Дали бъдещето в ерата на Доналд Тръмп и Brexit, протекционизъм

Дали бъдещето в ерата на Доналд Тръмп и Brexit, протекционизъм ...

......... търговска комисия.) Бордът може да го изгони, но Зукърбърг все още държи почти 60% от правата на глас - достатъчно, за да издържи дълго на власт – докато самият той не реши, че иска да напусне. Тази прогноза е на Рана Форухар.Всички прогнози четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria


През тази година ще можем да видим ново развитие на

През тази година ще можем да видим ново развитие на ...

......... които ще улеснят и подобрят живота ни не само на високо абстрактно ниво, но най-накрая и в нашите домове и работа. Петя Шчибак е Key Account Manager за България на RTB House - технологична компания, която предлага модернистични ретаргетинг технологии за 1500 от най-големите търговски марки на 70 световни пазара. 


В последните десет години Европейският съюз често навлиза в нова

В последните десет години Европейският съюз често навлиза в нова ...

......... засили ефективно доминацията си. Нарушаването от Унгария на норми на ЕС предизвика подражание, включително от управляващите националисти в Полша. Притесненията относно корупция, политически натиск върху съдебните системи и отслабване на независими институции  растат и в Румъния, Малта и Гърция. „Сега кризата на върховенството на закона изисква най-неотложна реакция“, казва Келемен. 


Bloomberg TV Bulgaria ще проследи отблизо със задълбочени коментари, специални

Bloomberg TV Bulgaria ще проследи отблизо със задълбочени коментари, специални ...

......... на тазгодишния Световен икономически форум, са влошаването на икономическата среда, растящото геополитическо напрежение на планетата, рискът от климатична катастрофа, глобализация 4.0, както и кибератаките и злоупотребите с данни. Всичко най-актуално и значимо около Световния икономически форум следете в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, на сайта на телевизията и във Facebook.


Международният валутен фонд (МВФ) снижи прогнозата си за развитието на

Международният валутен фонд (МВФ) снижи прогнозата си за развитието на ...

......... за Италия, като се позова на слабото търсене и по-високите разходи по държавните заеми, както и на Франция, където протестите на „жълтите жилетки“ са се отразили негативно на икономиката. Като цяло за еврозоната се очаква ръст от 1,6% за тази година, което е с 0,3 пункта по-ниско от предишната прогноза. 


Технологичният свят е в ступор. Какво се случва с Huawei?

Технологичният свят е в ступор. Какво се случва с Huawei? ...

......... ценни. Ето защо не е изненадващо защо ударите срещу Huawei идват точно сега, на прага на една доста обещаваща революция. Със сигурност Вашингтон отдавна има подозрения за този шпионаж, но сякаш изчака точния момент, в който да използва този инструмент. И определено действа безмилостно. Пекин обаче няма да остане длъжен.


България Очаквано Народното събрание гласува мандат на правителството да преговаря

България Очаквано Народното събрание гласува мандат на правителството да преговаря ...

......... и да помогне за заобикаляне на американските санкции. Мадуро разпореди държавните компании да генерират 15% от оборота си в петро. Той също така обяви увеличение на минималната работна заплата с 300%. МВФ прогнозира, че венецуелската инфлация ще нарасне от над 1 млн. процента тази година до над 10 млн. процента.


Компаниите проучват възможността за сондажна дейност на повърхността на Луната,

Компаниите проучват възможността за сондажна дейност на повърхността на Луната, ...

......... го подписали. Сред тях не са нито САЩ, нито Русия, нито Китай. През 2015 г. САЩ приеха Закона за конкурентоспособност на търговските пространства, признавайки правото на гражданите да притежават ресурси, които успяват да извлекат от астероиди. Това не се отнася за Луната, но принципът на закона може да бъде разширен.


„Търпение“ – това е новата мантра на Федералния резерв по-малко

„Търпение“ – това е новата мантра на Федералния резерв по-малко ...

......... еднакво притеснени. Заместник-председателят на Федералния резерв по въпросите на надзора Рандъл Куарлс посочи в четвъртък, че основата на американската икономика остава силна. В същото време гуверньорът на централната банка за Бостън Ерик Розенгрен посочи, че все пак може да е необходимо увеличение на лихвите поне два пъти през тази година.


Като цяло през 2019 г. има доста възможности за инвеститорите,

Като цяло през 2019 г. има доста възможности за инвеститорите, ...

......... икономики се намират под натиск заради търговските спорове и намаленото търсене в технологичния сектор. Прогнозата е икономическият ръст в Китай да се забави до 6,2% през 2019 г., след като отчете 6,6% през 2018 г.Латинска Америка би могла да бъде светъл лъч в представянето на развиващите се пазари, коментират експертите.


Най-търгуваната валутна двойка EUR/USD регистрира рязък спад в първия работен

Най-търгуваната валутна двойка EUR/USD регистрира рязък спад в първия работен ...

......... лихвите поради очакваното забавяне в щатската икономика. А все още няма яснота при преговорите за понижаване на търговското напрежение между САЩ и Китай. Предвид всички тези фактори от Admiral Markets очакват завръщане на EUR/USD първоначално към нивата от 1,18, а впоследствие и към психологическите 1,20.гледано: 61   Още видео0 гласа


Организаторите предупреждават вниманието да не се съсредоточава изцяло върху Вашингтон.

Организаторите предупреждават вниманието да не се съсредоточава изцяло върху Вашингтон. ...

......... неотдавнашно интервю за германското списание "Шпигел" Шваб отхвърли критиките, че дава платформа на популистите, изтъквайки, че всички правителства си имат своите недостатъци. "Погледнете Япония, която съвсем неотдавна излезе от Международната комисия по китолов. Германската привързаност към въглищата също не е в интерес на света," каза Шваб.  Всичко по темата четете тук!


Става дума за най-тежкото поражение, което британско правителство е претърпявало

Става дума за най-тежкото поражение, което британско правителство е претърпявало ...

......... време за разрешаване на вътрешната блокада. Отлагане до края на юни не би следвало да бъде голям проблем. Въпреки че през май има избори за Европейски парламент, той няма да започне да заседава до началото на юли.Продължението на анализа четете в сайта на Bloomberg TV BulgariаВсичко по тематат четете тук!


Драмата с Brexit вече се насочва към кулминацията. Премиерът Тереза

Драмата с Brexit вече се насочва към кулминацията. Премиерът Тереза ...

......... излизане от 584 страници не се занимава с това, с изключение на спорната клауза за защита. Това правило гарантира, че митнически проверки на границата между държавата членка Ирландия и Северна Ирландия никога няма да бъдат необходими.Продължението на материала четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!*По аналогия с поредицата For dummies 


България е най-евтината дестинация за туризъм в Европа за германските

България е най-евтината дестинация за туризъм в Европа за германските ...

......... още е благоприятно за германските туристи. Ресторантските и хотелиерските услуги в момента струват с 2,9% по-малко, отколкото в Германия. Резултатите се базират на публикуван на 13 декември 2018 г. от Евростат ревизиран индекс за ценовите нива в сектора за 2017 г. Destatis обаче е направила изчисления до ноември 2018 г.  


гледано: 78   Още видео0 гласа Изпадналата в лека криза

гледано: 78   Още видео0 гласа Изпадналата в лека криза ...

......... настояват за разпускане на Европейския парламент и излизането на Германия от ЕС (Dexit), Льо Пен говори само за възможността да промени ЕС отвътре. Също така дори не споменава за „края на еврото“. Стратегията ѝ може да бъде възнаградена с „миграцията на консервативни избиратели“. Радикалното може би тук е само камуфлаж.


Автомобилният свят се среща в Детройт за последното зимно издание

Автомобилният свят се среща в Детройт за последното зимно издание ...

......... малко детайли. Fiat Chrysler ще разкрие новия си пикап RAM Heavy Duty, а Ford ще представи новия Explorer. Според Мишел Кребс тазгодишното издание на Детройтския салон ще е много спокойно. Според експерта решението на организаторите от догодина да преместят салона през юни би могло да доведе до неговото възраждане. /БТА/


Американският пазар на автомобили, който е важен и за много

Американският пазар на автомобили, който е важен и за много ...

......... Великобритания и Испания. Европейският бизнес на производителя е дълбоко в зоната на загубите. Със сега обявената програма се цели сериозно понижаване на разходите през тази и следващата година. Същевременно производителят възнамерява да инвестира сериозно в нови модели и електрификация на сега съществуващи модели, за да се изпълнят по-строгите европейски изисквания.


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят По-важното от миналата седмицаПосланикът на САЩ в Германия отправи заплахи за санкции заради "Северен поток" 2Италианският финансов министър: Икономиката е в стагнация, а не в рецесияНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИПосланикът на С