Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол,

Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, ...

......... тежки битки.Парадоксът е, че тези, които отхвърлят мултикултурализма, са за война на цивилизациите, за културна война. Освен неразбиране, че по този начин те отново мислят в термините на някаква множественост на култури, този парадокс е сигнал за сериозна опасност.Войната, пък било тя и "културна", не е донесла добро на никого.


Въпреки заплахите от протекционизъм в началото на годината и множеството

Въпреки заплахите от протекционизъм в началото на годината и множеството ...

......... в развитите страни. В развитите икономики нивото на несъстоятелност продължава да спада, макар и по-бавно от преди. Очакванията са то да се свие с 1,8% през 2018 г. след понижение от 6% през миналата година. Във Великобритания обаче нивото на обявяване в несъстоятелност ще нарасне с 10% заради политическата несигурност.


Американският президент Доналд Тръмп одобри нови пакет от мита в

Американският президент Доналд Тръмп одобри нови пакет от мита в ...

......... млрд. долара. Според южнокорейския министър на търговията Ким Хюн Чон новите мита са в нарушение на разпоредбите на Световната търговска организация и Сеул ще отговори на мерките, за да защити националните си интереси. Сред другите държави, които изразиха несъгласие с действията на САЩ, са също и Индия, Виетнам и Мексико. 


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Доларът започна новата седмица с

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Доларът започна новата седмица с ...

......... пробив на 1,2315 идеята за продажби ще отпадне. USD/JPY Бичото ценово движение от 17.01 притежава импулсивна структура. Към момента цената е в неговата корективна форма. Доларът за последния месец е свръхпродаден и очакванията са за негово временно поскъпване. При пробив на 110,16 идеята за покупки ще отпадне. GBP/USD

Българският фармацевтичен пазар ускорява ръста си през 2017 година, преодолявайки

Българският фармацевтичен пазар ускорява ръста си през 2017 година, преодолявайки ...

......... частично реимбурсираните медикаменти и като цяло непредвидимостта в регулациите е източник на безпокойство за производителите от години. Като цяло глобалният фармацевтичен пазар се очаква да нарасне с между 3 и 6% до 2021 г. А прогнозите за Източна Европа са за 4-7% ръст до 2021 година по данни на IQVIA.


Добра година за българската икономика и потенциал за ръст при

Добра година за българската икономика и потенциал за ръст при ...

......... Арабия и ОПЕК да поддържат цената на петрола по-висока, отколкото да засили интереса към акциите на големите щатски компании и сектора като цяло. Към края на 2018 г. американският петрол ще бъде на нива от 70 долара за барел а сортът Брент ще се търгува на цена от 75 долара.Предизвиквайки Русия, САЩ и режима на Башар Асад, вироглавият турски

Предизвиквайки Русия, САЩ и режима на Башар Асад, вироглавият турски ...

......... усилия за помирение. Но Ердоган е непреклонен. Правилно, или не, той смята Северна Сирия за заплаха номер едно за сигурността на Турция. Изглежда, че турският президент използва отново „кюрдската терористична карта“ пред турските си избиратели. Сега той е почти напълно изолиран в международен план, но изглежда не го е грижа. 


Тази година може да се окаже най-добрата за продажбата на

Тази година може да се окаже най-добрата за продажбата на ...

......... Investment Емре Сезан. „Пазарите са във възходящ тренд, от който компаниите искат да се възползват“, посочва той. „Фирмите също искат да намалят дълговете си. Инвеститорите ще са готови да участват в IPO-та от гледна точка на това, че намаляване на тези дългове ще постави основите за бъдещ растеж“, допълва експертът. 


Германската социалдемократическа партия (SPD) поиска в понеделник нови отстъпки по

Германската социалдемократическа партия (SPD) поиска в понеделник нови отстъпки по ...

......... този месец, има клауза, която предвижда оценка на напредъка на следващото правителство две години след учредяването му и въвеждането на промени, ако това е необходимо. Това от своя страна разпалва спекулациите, че това е начин за вкарване в текста на възможност за евентуалното оттегляне на Меркел от поста при нужда.


САЩ, не Китай, заплашват глобалната търговска система. Това обявиха от

САЩ, не Китай, заплашват глобалната търговска система. Това обявиха от ...

......... като защитник на световната търговия в лицето на политиките на Тръмп "Америка на първо място", въпреки критиките от чуждестранни компании и техните правителства, че много части от неговия пазар са защитени от чуждестранна конкуренция. Критиците също така посочват, че китайските индустриални политики се стремят да усвоят и заменят чуждите технологии.


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Доларът остана стабилен над 3-годишното

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Доларът остана стабилен над 3-годишното ...

......... пробив на 1,2315 идеята за продажби ще отпадне. USD/JPY Бичото ценово движение от 17.01 притежава импулсивна структура. Към момента цената е в неговата корективна форма. Доларът за последния месец е свръхпродаден и очакванията са за негово временно поскъпване. При пробив на 110,16 идеята за покупки ще отпадне. GBP/USD


От първия си ден като министър-председател Бойко Борисов полага огромни

От първия си ден като министър-председател Бойко Борисов полага огромни ...

......... ще се сгромоляса. Не можеш да лъжеш всички хора, за всичко и през всичкото време. Засега обаче Борисов продължава да печели, тъй като успява да вкара достатъчно хора в своя свят на думите, където той е господарят. Ще се спъне едва тогава, когато срещу него застане някой господар на фактите.


Бойко Борисов искаше да отиграе няколко хода. Първо той искаше

Бойко Борисов искаше да отиграе няколко хода. Първо той искаше ...

......... го кажат. На нас ни се полага да пътуваме спокойно, както всички холандци, германци. Ако корупцията е проблемът да не сме в Шенген, е редно западните политици, които идват в България, да го кажат в прав текст. Не е честно към всички български граждани да се държат лицемерно", коментира Стоянова.


Във вчерашния (20.1.) масов протест в центъра на Букурещ и

Във вчерашния (20.1.) масов протест в центъра на Букурещ и ...

......... Мурешан добре разбира гнева на демонстрантите: „Миналата година ставаше дума за законите за амнистията, сега пък искат да орежат независимостта на прокурорите и съдиите и да отслабят позициите на Агенцията за борба срещу корупцията. Хората излизат на протест, за да кажат на политиците по категоричен начин: „Не приемаме такива неща!“.


България В най-скоро време постепенно и поетапно в България ще

България В най-скоро време постепенно и поетапно в България ще ...

......... на това делът на лошите кредити от общото кредитиране е спаднал от юни 2016 г. до юни 2017 г. от 5,6% на 4,6%. Общият обем възлиза на 950 млрд. евро. Кредитите, чието изплащане е забавено с 90 дни или повече, се считат за изложени на риск от неизпълнение.

Дано БСП не е патриархална партия е оригиналното заглавие на

Дано БСП не е патриархална партия е оригиналното заглавие на ...

......... разум и разбиране, какво е това "кауза в полза на женското равноправие", част от политическата идентичност на една социалистическа и лява партия. Другото би било огромна политическа грешка, която ще се отрази крайно негативно еднакво на разширяването на подкрепата за БСП в Българското общество, но и на международния й престиж.С покачването на цените на петрола до тригодишен връх и

С покачването на цените на петрола до тригодишен връх и ...

......... ще бъде балансиран, но кога точно ще се случи това "времето ще покаже". Той отбеляза още, че сред ключовите фактори е добивът на шистов петрол, защото при високи цени, производителите могат да увеличат производството. Министри от Обединените арабски емирства (ОАЕ), Ирак и Кувейт също настояха, че няма нужда от промяна.


Още с първата си реч пред Народното събрание, произнесена на

Още с първата си реч пред Народното събрание, произнесена на ...

......... това дали ГЕРБ и опонентите му като цяло могат да се възползват и задълбочат, ако използвам боксовата терминология, от аркадите, които вече отвориха в неговия имидж; дали могат да проникнат по-дълбоко през пукнатините и процепите в бронята на летеца. Въпросът дали президентът е приятел на истината остава на дневен ред.


На 22 януари от 18.30 ч. в конферентната зала

На 22 януари от 18.30 ч. в конферентната зала "София" ...

......... бъдатагенти не дават сведения, разкриват се пред другарите си, има случаи дори на писмени откази да се сътрудничи, а това е означавало тежко наказание. Самите лагеристи създават свое"контраразузнаване", за да разкриват агентите, след което ги изолират.Така че дори в лагерния ад победата на българския комунизъм над човека не е пълна.


Въпреки че брутният вътрешен продукт на Румъния се изстреля на

Въпреки че брутният вътрешен продукт на Румъния се изстреля на ...

......... бяха замразени до рекордно ниски стойности. Финансовите пазари от своя страна оказват възходящ натиск върху погасяванията на ипотеки, като при някои румънци те достигнаха до 15% през последните три месеца. Може да се окаже, че вече е прекалено късно да се заделят пари, които да омекотят удара, посочва още Bloomberg.


След като живя на ръба на изборен срив през 2017

След като живя на ръба на изборен срив през 2017 ...

......... гигантска снимка, на която двамата лидери си стискат ръцете. Салвини, подобно на повечето кройнодесни политици в Европа, никога не е крил възхищението си към Кремъл. И „Пет звезди“ има ясни намерения – програмата му призовава за ограничена роля на Италия в НАТО и „за незабавно прекратяване на санкциите“ срещу Русия.


Около 34 процента от родния бизнес, или почти всяко трето

Около 34 процента от родния бизнес, или почти всяко трето ...

......... иновации, основани на принципите на споделяне или присъединяване към вида бизнес, отчита Евростат. Според европейската статистика през миналата година всяко четвърто предприятие в ЕС е използвало социалните мрежи, като тенденцията е бизнесът все повече да използва мрежата, за да стигне до "външния свят" - клиенти, бизнес партньори или други организации.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп подчертаваше по време на предизборната

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подчертаваше по време на предизборната ...

......... унищожило руско-американските връзки", Русия имаше "големи надежди" за подобрение след избирането на Доналд Тръмп, признава пред АФП Иван Курила, изследовател в Европейския университет в Санкт Петербург. "Руският елит продължава да вярва, че Тръмп не иска тотална конфронтация, и надеждата за подобрение остава", уверява той. "Ако не тази година, то догодина".  


Само няколко години след началото на революцията на криптовалутите копаенето

Само няколко години след началото на революцията на криптовалутите копаенето ...

......... 25 години на подобрения литиево-йонните батерии продължават да стават все по-добри. Технологията си има средства да надхитри невярващите. Само преди няколко месеца Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на банка JPMorgan, нарече биткойна "глупост" и "измама". Миналата седмица той заяви, че съжалява за този коментар с думите "блокчейнът е нещо истинско".


Споразумението с Иран за ограничаването на ядрените му програми няма

Споразумението с Иран за ограничаването на ядрените му програми няма ...

......... страна. А с решението си за изтеглят вноската си във фона на ООН в помощ на палестинците "сериозно подкопават" усилията за покриване на нуждите на бежанците. Сергей Лавров каза още, че приетият вчера от парламента в Киев закон за реинтегнацията на отцепилите се източни райони на Украйна зачерква Минските споразумения.


Много ми хареса една мисъл на покойния, бивш председател на

Много ми хареса една мисъл на покойния, бивш председател на ...

......... избора му. Жалко, че Тома Томов изостави професията, за да стане един от многото депутати. А за дребните души, които се хранят от обидите и от завистта си винаги настъпва Видов ден. Тогава те плащат за всички идиотщини, които са казали и за завистта, която е разяждала душите им. Иво Югов www.


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Доларът се понижи по време

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Доларът се понижи по време ...

......... инфлацията в страната, несъмнено ще окаже влияние при движението на австралийския долар в средносрочен план.” Към момента е наличен пробив, което е индикация за слабост на продавачите. Очакванията са ценовото движение да продължи възходящата си посока. В по-краткосрочен план не е изключено да се наблюдава по-дълбока корекция.  GBP/USD

Последният път, когато Вашингтон се мобилизираше за търговска война, Роналд

Последният път, когато Вашингтон се мобилизираше за търговска война, Роналд ...

......... конфликтът може да срути цялата архитектура на световната търговия. Това наистина е възможно и да е целта на Тръмп, посочва още Wall Street Journal. Отдавнашна теза на президента е, че една от най-големите грешки на САЩ е въвеждането на Китай в Световната търговска организация (СТО) през 2001 г.

Има ли свободата на словото рожден ден? И да, и

Има ли свободата на словото рожден ден? И да, и ...

......... даден пасаж все пак трябва да се сложат имена, а не "да се пази тишина".С произтичащия от това риск за съдебно преследване и кампания от ответно медийно оклеветяване, защото сме разгневили ня(кой) местен дерибей.Урокът на Зола обаче е, че думите винаги са от решаващо значение."Дневник" препечатва текста от портала "Култура"


Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас залива публиката

Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас залива публиката ...

......... са по-добри от хората само за специални задачи. Сигурно е обаче, че изкуственият интелект ще навлезе във всички области на високите технологии. И вероятно именно 2018 г. ще е годината, в която изкуственият интелект ще премине окончателно от една фаза на развитието си в следващата – от Showcase в Mainstream. 


България е определена за най-привлекателната страна в Европа за испанските малки

България е определена за най-привлекателната страна в Европа за испанските малки ...

......... отпускането на жилищни заеми Падението на General Electric3Няколко причини за влизането на България в еврозоната*6Dow за пръв път затвори над границата от 26 000 пунктаБългария по пътя към еврозоната? Кога, ако не сега...50Търговският дефицит на България се увеличава десетократно на годишна база14Желанието за контрол над биткойна продължава да го обезценява11


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Еврото се понижи в сряда

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Еврото се понижи в сряда ...

......... AUD/JPY На 15.01 писахме: “Ценовото движение има потенциала да достигне нивото от 88,75, възползвайки се от импулса от 10 януари. При пробив на нивото от 87,20 идеята за покупки ще отпадне. По-добрите данни за заетостта в Австралия тласнаха местната валута във възходяща посока и таргетът беше достигнат. EUR/AUD

В последните години изследвания показаха, че съществува корелация между фазите

В последните години изследвания показаха, че съществува корелация между фазите ...

......... от новото изследване е проучил 204 земетресения с магнитуд от степен 8 или дори по-силни, като са взели данните, започвайки от 1600-ната година и са напаснали датите на земетресенията с датите, през които са се падали различните фази на Луната. Според техния анализ предишните корелации са просто резултат от случайност.


Европейската икономика се радва на силен растеж, но пазарите за

Европейската икономика се радва на силен растеж, но пазарите за ...

......... При относително високи капиталови стойности и намаляващо предлагане инвестициите в проекти в сектора на имотите изглеждат благоприятни. Данните показват, че банките са по-склонни да поемат по-висок риск и да кредитират строители и инвеститори. Това обаче дава тласък на бързото строителство и може да има отрицателно въздействие върху ръста на наемите.  


Социалната и въобще житейската роля на мъжа се дефинира най-лесно

Социалната и въобще житейската роля на мъжа се дефинира най-лесно ...

......... е на "Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София" (Колибри, 2015) и на романа "Перлите на Ади Ландау" (Колибри, 2016), номиниран за наградата "Хеликон" 2016. Работи като автор и преводач на свободна практика и следва "Театър, филм и медии" във Виенския университет.


Истината е, че днес все по-засилено ни управляват чрез целенасочено

Истината е, че днес все по-засилено ни управляват чрез целенасочено ...

......... работниците подозират бизнесмените, пациентите не вярват на лекарите и накрая всички заедно подозират медиите. Така публичният живот се обезсмисля. Превръща се в подвеждащ декор. А от тук до диктатурата има само една стъпка. Е, тогава пък всички подозрения може би ще са се сбъднали и болният най-после ще намери покой.


Американски учени прогнозираха, че е възможно съвсем скоро бозайниците да

Американски учени прогнозираха, че е възможно съвсем скоро бозайниците да ...

......... сила даже и при намаляването на емисиите на парникови газове в атмосферата. Поглъщаната от цивилизацията ни енергия, както и преди, ще повишава равновесната температура на Земята. Подобна участ очаква нашата планета дори и при намаляването на населението й, процес, който се очаква да започне в началото на 2100 година.  


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Еврото отстъпи от тригодишния връх,

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Еврото отстъпи от тригодишния връх, ...

......... тъй като нямаше разминаване между очакваните и публикуваните стойности от пазара. В момента обаче е регистриран пробив на вертикална трендлиния, което е индикация за продажби. EUR/JPY Възходящото движение, което наблюдавахме от 10 януари, към момента е корекция. Цената има потенциала да тества зоната на подкрепа от 134,36. CAD/JPY

Не може да бъдем български патриоти, без да обичаме Русия.Ивайло

Не може да бъдем български патриоти, без да обичаме Русия.Ивайло ...

......... досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми се среща "Руска федерация". Някои от тях са декларирали над 20 милиона лв. годишен приход, но повечето обявяват, че са без печалба или с нищожна печалба и не плащат данъци. 30 % от икономиката на България е в руски ръце."Народе????"


Добър човек ли си? Китай ще помага на гражданите си,

Добър човек ли си? Китай ще помага на гражданите си, ...

......... е изключено системата да се превърне в експортен шлагер – ако например китайското правителство продаде технологията, стояща в основата на проекта, на някой друг авторитарен режим. Президентът Си Дзинпин във всеки случай не пропуска възможност да обяви китайския модел като алтернатива за бъдещето, припомня в края на анализа си Ебигхаузен. 


Социалистка за управник в Чили? Според някои сътрудници на Световната

Социалистка за управник в Чили? Според някои сътрудници на Световната ...

......... на данните в доклада“, пояснява той. Президентът Мишел Бачелет отговори в Twitter, че „универсалността на Световната банка е изложена на риск". Класации като тези за привлекателността към предприемачите трябва да бъдат надеждни, смята тя. Мандатът на Бачелет завършва през март - наследникът ѝ ще бъде нейният предшественик, консерваторът Себастиан Пинера.


През 2015 г., когато обясняваше защо са нужни години, преди

През 2015 г., когато обясняваше защо са нужни години, преди ...

......... а Косровшахи още не е наел такъв. Най-голямото предизвикателство, пред което се изправя Uber, е да спре да губи толкова много пари. Нейната загуба продължава да се увеличава, въпреки че приходите и резервациите ѝ растат. Решаването на правните спорове също е в списъка със задачи, които трябва да се решат.


По традиция през януари във Виена се провежда финансовия форум

По традиция през януари във Виена се провежда финансовия форум ...

......... скандинавските и балтийските държави, а България е сред страните, в които има най-голям потенциал за ръст на този вид услуги.Използването на различни канали от клиентите подобрява производителността и обслужването им, като в същото време намалява и разходите. Дигитализирането на процесите води по-добро клиентско преживяване и повишава на качеството на услугите.


Производителите на автомобили имат повод да празнуват по време на

Производителите на автомобили имат повод да празнуват по време на ...

......... SUV-ът G-Class на Mercedes-Benz, хибридът Honda Insight, както иToyota Avalon и Acura RDX. Тази година около събитието се шуми по-малко, най-вече заради несигурността в сектора. Няколко марки, сред които Audi, Cadillac, Chrysler и Lincoln, няма да представят нови автомобили, а Porsche, Jaguar и Land Rover изобщо няма да вземат участие.


Еврокомисията се провали показно по три направления - корупция на

Еврокомисията се провали показно по три направления - корупция на ...

......... ЕС". Поне по отношение на България това е безсмислено. Хора като Жан-Клод Юнкер вършат повече работа за разочароване на българите от Евросъюза, отколкото каквато и да е руска пропаганда. Той може и да не съзнава, но в България натвори антиевропейски нагласи, каквито московските пропагандисти не могат. Светослав Терзиев, в. Сега


Малко страни в света страдат толкова, колкото страда Китай от

Малко страни в света страдат толкова, колкото страда Китай от ...

......... опаковките, който влиза в сила през 2019 г., ще доведе до вдигане на квотите за рециклиране. В резултат на това природозащитните организации и секторът за рециклиране са на едно мнение, че опаковките трябва да бъдат по-податливи на рециклиране и че трябва да се използват повече материали, подходящи за рециклиране. (БТА)


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Доларът падна до 3-годишно дъно

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Доларът падна до 3-годишно дъно ...

......... корекция. Очакванията са за спад в цената в следващите няколко сесии. EUR/AUD Чисто технически, ценовото движение индикира отхвърляне на стойностите около 1,5435. Текущата пазарна кондиция е низходящ тренд, което дава добра възможност за търговия по тренда. При пробив на нивото от 1,5450 идеята за продажби ще отпадне. GBP/USD

В предишния свой текст се опитах да възразя на развихрилите

В предишния свой текст се опитах да възразя на развихрилите ...

......... време – нека да побързаме и да се отделим от поемащата по пътя на "пълзящата апостасия" общност, и ако това се окаже дори целокупната общност, към която до днес сме принадлежали – да си потърсим друга общност, все още "здрава".Например евразийската."Дневник" препечатва текста от портала "Култура". Акцентите са на автора


"Коалицията на изгубилите": това название на бъдещото правителство, което Ангела

"Коалицията на изгубилите": това название на бъдещото правителство, което Ангела ...

......... заключим, че апогеят на Ангела Меркел е отминал", казва преподавателят по политология Оскар Нидермайер. Дали при тези обстоятелства тя ще може да довърши нов четиригодишен мандат? "Ако си мисли за интереса на партията с оглед на изборите, не би трябвало", допълва политологът, залагайки на предсрочно оттегляне след две години. /БТА/


Познайте кой е щатът в САЩ с най-високо равнище на

Познайте кой е щатът в САЩ с най-високо равнище на ...

......... да се отдават на една тясно партийна идеология и да плащат ниска или никаква политическа цена. Малко вероятно е ситуацията около проблема с бедността в Калифорния да се подобри, докато политиците продължават да не са склонни да задвижат двигателите на икономическия просперитет, които доведоха щата до неговите златни години. (БТА)


Чуждите медии неизменно описват България като най-корумпираната. Но заради някои

Чуждите медии неизменно описват България като най-корумпираната. Но заради някои ...

......... към България. А и далеч не всички разбират в цялата им драматична дълбочина тези особености на българската действителност, които правят корупционното класиране на страната не само условно и относително, но и донякъде неадекватно. Вероятно е по-точно да се каже, че България е извън класирането.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (83)


САЩ, а и някои техни съюзници, залагат на силовото решение

САЩ, а и някои техни съюзници, залагат на силовото решение ...

......... своите армии за разрешаването на проблеми по света със силови средства", заяви той. Според Лавров такива действия водят до обезценяване на международните правни норми. "Определено тези страни не искат да спазват законите. Те просто не желаят да признаят факта, че светът има повече от един център", категоричен бе дипломатът.  


Нищо не клати държавата. Нито масов убиец, нито убийство на

Нищо не клати държавата. Нито масов убиец, нито убийство на ...

......... Рупкина, все тази – оставаме си в антрето на Европа, не ни пускат на масата в хола, където нашите „приятели“ похапват. Потупват Борисов пред строя, но си оставаме бедняците в антрето. Това се нарича висш пилотаж в политиката.  Зима е. Но дори снегът не може да скрие мръсотията в душите. Иво Югов


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Еврото поскъпна по време на

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Калин Георгиев Еврото поскъпна по време на ...

......... кратко, цената достигна целта ни. Слабият долар обаче тласна ценовото движение в агресивна възходяща посока. Очакванията са за корекция. AUD/JPY Ценовото движение има потенциала да достигне нивото от 88,75, възползвайки се от импулса от 10 януари. При пробив на нивото от 87,20 идеята за покупки ще отпадне. EUR/USD

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... да е от полза за света?13Юнкер: Мястото на България е в Шенген и в еврозоната6Графика на деня: Световният пазар на износ на вино5BGONAIR.BGПреди да влезем в еврозоната трябва да уточним курса евро-левЦитрусите поевтиняват, но сиренето, пил. месо и зеленчуците поскъпватВиж всички новини /* (c)AdOcean 2003-2017, investor_bg.Investor.bg.NativeAds 2 */ ado.placement({id: `ado-TzFb.zm2_EoS5Z3A2fKPpsEHk


По традиция, след оценките за миналата година,

По традиция, след оценките за миналата година, "Дневник" започва 2018 ...

......... съвсем скоро, да не е значително по-лош от сегашния. Надявам се и новият процес на поляризация в политиката да не доведе до някакви идеологически извращения, като национал-социализма и комунизма, ами да ъпдейтне политическия софтуер така че да е адекватен за времето, в което функционира.Всичко, което трябва да знаете за:Годината (736)


"Дневник" препечатва текста от портал "Култура"Речта на Доналд Туск на ...

......... способност да се дистанцират от себе си, да се самоиронизират, да отсеят доброто, трайното, красивото, от лошото и грозното. Т.е. да се развиват към по-добро. С Вазов и Алеко ние сме доказали, че сме способни на подобна просвещенска саморефлексия.Важно е да не го забравяме.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (80)


Американският сенатор от Небраска Бен Сас наскоро коментира в Twitter

Американският сенатор от Небраска Бен Сас наскоро коментира в Twitter ...

......... от салмонела1Как миграцията може да е от полза за света?13България официално пое ролята на председател на Съвета на ЕС1110Вълна от протести заля София6BGONAIR.BGПреди да влезем в еврозоната трябва да уточним курса евро-левЦитрусите поевтиняват, но сиренето, пил. месо и зеленчуците поскъпватВиж всички новини /* (c)AdOcean 2003-2017, investor_bg.Investor.bg.NativeAds 2 */ ado.placement({id: `ado-TzFb.z


Шиндзо Абе пристига днес в България на първото посещение на

Шиндзо Абе пристига днес в България на първото посещение на ...

......... се нуждаем от помощта на Япония, за да я защитим.Андерс Фог Расмусен е ръководител на консултантската компания Rasmussen Global. Той е бивш генерален секретар на НАТО и бивш премиер на Дания. Текстът е предоставен на "Дневник" от компанията, преводът и заглавието са на редакцията.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (79)


Новите технологии могат да имат значително влияние върху обществото по

Новите технологии могат да имат значително влияние върху обществото по ...

......... достъпен по време на работните часове в повечето правителствени и образователни институции в Куба. Това го превръща в услуга, на която може малко да се разчита за новини и връзки. Кубинците сърфират по малко в интернет и често го правят на публични места. Това разбива сценария, който виждаме в Мианмар.


Целта на Истанбулската конвенция, според нейния член първи, е

Целта на Истанбулската конвенция, според нейния член първи, е "да ...

......... не убивай, не кради, не отнемай свободата или правото на живот и щастие на ближния си— то тогава обществото ще се разпадне. Ще се върнем в джунглата, където единственият закон е правото на по-силния. И всеки е в постоянна война с всички останали. Има все пак обективно добро и зло.


Преди няколко години Уан И живее американската мечта. Той завършва

Преди няколко години Уан И живее американската мечта. Той завършва ...

......... накрая откриват далеч по-привлекателни кариерни предложения в бързо развиващите се китайски компании“, твърди Ханс Тун, управляващ партньор в GGV, който организира събития за привличане на таланти. „В Google, LinkedIn, Uber и Airbnb е пълно с китайски инженери, които са опитват да разберат „дали да остана, или да се върна обратно“.


Американският пазар ще се затвърди като предпочитано място за инвестиции

Американският пазар ще се затвърди като предпочитано място за инвестиции ...

......... Плюсовете обаче са повече и затова оптимистичните прогнози преобладават. Така че щатският пазар е задължително да присъства в диверсифицирания портфейл за 2018 г. Европа показа ускоряване на растежа си и в това отношение дори има предимство пред САЩ, което би трябвало да видим и в корпоративните печалби.

По традиция, след оценките за миналата година,

По традиция, след оценките за миналата година, "Дневник" започва 2018 ...

......... политици засега е Красимир Каракачанов. Останалите са ясни. На какво се надявате?- Надявам се да се прави повече политика, а не толкова пиар, но, кой знае, правенето на пиар може би е новото нормално по света. Надявам се и на по-нормална медийна среда. Всичко, което трябва да знаете за:Годината (736)


Новата офанзива на Иран срещу социалните мрежи показва признаци на

Новата офанзива на Иран срещу социалните мрежи показва признаци на ...

......... продължат. На 31 декември потребител на Twitter написа, че интернет връзката е бавна, а Psiphon често губи връзка. “Достъпът ми до вътрешни уебсайтове обаче не се е променил изобщо”, писа потребителят, който твърди, че се намира в Техеран. Като цяло новите инструменти дават на потребителите достъп до Telegram, твърдят активисти.


Борсово търгуваните фондове (ETF) в Европа удариха рекорди през миналата

Борсово търгуваните фондове (ETF) в Европа удариха рекорди през миналата ...

......... проектиран да предостави на международните инвеститорите ликвидна и диверсифицирана експозиция към българския капиталов пазар. На 17 януари на борсата в София ще започне търговията с ETF-ите на Експат върху основните индекси на Полша, Чехия, Румъния и Гърция. Плановете са те също да бъдат листнати на борсата във Франкфурт и Лондон.


Управлението на миграцията е едно от най-сложните предизвикателства пред международното

Управлението на миграцията е едно от най-сложните предизвикателства пред международното ...

......... един свят, в който можем да уважаваме приноса на миграцията за просперитета, развитието и международното единство. С обединени усилия сме в състояние да постигнем тази цел. Очакваното тази година международно споразумение може да стане крайъгълен камък по пътя на поставяне на миграцията в услуга на всички нас, посочва Антониу Гутериш.


ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Доларът падна рязко спрямо кошница

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Петър Лавов Доларът падна рязко спрямо кошница ...

......... коригирайки низходящия импулс от началото на годината. Дълбочината на корекцията, към този момент не може да се предвиди. USD/CHF Ценовото поведение и по-конкретно двете нетиращи се свещи, в комбинация със съобразяването на цената с 13-периодната пълзяща средна подкрепя вероятността за продължение на поевтиняването. Първата възможна подкрепа е на настоящото дъно.


Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, нейните баварски съюзници

Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, нейните баварски съюзници ...

......... Засега има финансиране само на равнището от 2017 г. Това означава, че не са одобрени допълнителни мерки, например тренировъчни лагери за подготовка за Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г. А заради несигурната ситуация в Берлин не е взето окончателно решение за планираната нова структура на федералните спортни центрове. 


Ако адът са другите хора, Екатерина Светулкова, 82-годишна жителка на

Ако адът са другите хора, Екатерина Светулкова, 82-годишна жителка на ...

......... чуждите инвеститори. Перспективите на България сега са малко по-добри и мрачните хора в нея са го забелязали - миналия месец анкета показа, че мнозинството от българите гледат с оптимизъм за първи път от 20 години. Но в бъдеще далеч по-малко българи ще споделят това добро настроение, пише в заключение "Икономист".