Европа вече две години и половина живее под знака на

Европа вече две години и половина живее под знака на ...

......... съперник на Изток все повече се превръща в екзистенциален проблем за ЕС. Защото Русия е част от Европа и в исторически, и в икономически план. Несъмнено е, че руснаците, или поне огромното мнозинство от тях, смятат себе си за европейци и биха желали да бъдат част от общия европейски дом.


Украинският президент Петро Порошенко готви провокация на границата с Русия,

Украинският президент Петро Порошенко готви провокация на границата с Русия, ...

......... бойни действия с малка интензивност, за да може постоянно да „крещи в пропагандната плоскост, че руснаците нахлуват в Украйна“, но без да довежда военните действия до такава фаза, при която ще последва пълномащабен отговор. Руският външен министър увери, че страната му не иска да се стига до война срещу Украйна.


2018 ще остане в историята като една от най-силните години

2018 ще остане в историята като една от най-силните години ...

......... времена за американската икономика да продължат и през 2019 г.? Всичко зависи от това докога ще се запазят положителните ефекти от фискалните стимули, с колко ще бъдат повишени лихвите от страна на Фед и докъде ще стигне Доналд Тръмп в агресивната си реторика по въпросите на външната търговия.     


За месец протестите на

За месец протестите на "жълтите жилетки" намалиха още повече популярността ...

......... се надяват "да се тръгне отново напред" и да се възобновят реформите. Като в класическа трагедия управляващите се надяват най-сетне да се е стигнало да развръзката. След протестите в събота, в които участваха много по-малко хора от преди, а рушенето и насилието намаляха, Елисейският дворец изрази облекчение, отбелязва в. "Фигаро".


Глад за квалифицирани кадри на запад и север, безработица на

Глад за квалифицирани кадри на запад и север, безработица на ...

......... късно ще трябва да се погрижи и за оставащите в тези страни. Увеличаването на кохезионните фондове за следващия финансов период, а не обратното - тяхното намаляване, би било едно добро начало в този смисъл. Както и това, средствата от тях бъдат отпускани вече не на брой жители, а за точно определени райони.


Тази дискусия при президента относно протичането на изборния процес сякаш винаги ще

Тази дискусия при президента относно протичането на изборния процес сякаш винаги ще ...

......... или 100 секции, в които ще е очевидно, че нещо нередно се случва, ще се повъртят в социалните мрежи или в някои от забавните предавания и накрая ще се лепне общият етикет, че навсякъде е така. Така че това видеонаблюдение едва ли ще бъде от чак такава полза``, заключи Димитров.



"По-лесно е да се правим, че е самоубийство и че ...

......... въпрос защо се подценява, че в момента тече проверка по отношение на вътрешен контрол и корупционни действия в районното управление.  Аз бих казал, че ще е твърде рано да се правят каквито и да е изводи. В тази ситуация обаче нещата вървят към едно самоубийство", обясни още криминалистът.    


България е изправена пред нови проверки от страна на ЕС

България е изправена пред нови проверки от страна на ЕС ...

......... строителството му "Ако се окаже, че този проект е само транзитен газопровод и той няма да бъде част от газов хъб "Балкан", тогава ЕК няма да го подкрепи", каза Шефчович. Според него, поне засега не изглежда "Турски поток 2" и "Северен поток 2" да представляват нещо различно, освен транзитни газопроводи.


Електромобилите безспорно са

Електромобилите безспорно са "следващото голямо нещо" в автомобилната индустрия. Но ...

......... използват огромно количество енергия. Бензиностанция с 20 станции за зареждане ще използва около 6 мегавата електричество - същото количество като малък град."Тази енергия трябва да дойде от някъде и тя трябва да дойде от мрежата. Няма да успеете да го направите, защото първо са нужни големи промени", казва Пулен. /money.bg


България има нужда от своята детска болница. Независимо къде, независимо

България има нужда от своята детска болница. Независимо къде, независимо ...

......... сметка, този човек, както и много други, има какво да кажат за системата и за начина, по който тя трябва да се промени. А в случая - се започва от основните неща. Като национална педиатрична болница. Б. ред. - Коментар на водещия на предаването "120 минути" по бТВ Светослав Иванов.


Вселенският патриарх Вартоломей I Константинополски подаде съдебен иск срещу Принстънския

Вселенският патриарх Вартоломей I Константинополски подаде съдебен иск срещу Принстънския ...

......... заяви за „Ню Йорк таймс“, че ръкописите са „част от нашата духовна и културна идентичност“. „Те са част от свещена история, която е нашата културна и духовна идентичност“, посочи той и допълни, че загубата на ръкописите и усилията по тяхното връщане е „особено болезнена“.………………………………………..Колин Мойнихан, журналист в „Ню Йорк таймс“



Сцените на насилие, съпровождащи движението на

Сцените на насилие, съпровождащи движението на "жълтите жилетки" оказват влияние ...

......... според MKG. Тревогите са по отношение на началото на 2019 г. "Виждаме спад на резервации, с 20 до 25% на национално ниво“, се оплаква президентът на Националната асоциация на хотелиерските вериги. Сцените на насилие в градовете разрушават имиджа на страната в чужбина. "Всички се надяваме, че движението няма да продължи“.


„България е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света”. Това

„България е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света”. Това ...

......... по-сериозно да се отнесат към намирането на работа.„Ако не са намерили добрата професия – да учат. Не вярвам в момента в тази ситуация, в която е България, да няма място за ентусиазиран амбициран млад човек. Няма сектор, в който да има излишък от хора – навсякъде има дефицити”, заяви Радев.


Очаква се нова коалиционна формула следващата година, ако правителството се

Очаква се нова коалиционна формула следващата година, ако правителството се ...

......... на триъгълник, в ъглите на който стоят управляващи, президент и БСП, и хората с техните искания. Трябва обаче да се прави разлика между президента и БСП, обясни тя. Развитието на отношението между Гърция и Македония направи услуга на българското председатество. Радикална промяна към отношението към страната ни няма, допълни тя.


Brexit се превърна в отрова за британската национална политика. Това

Brexit се превърна в отрова за британската национална политика. Това ...

......... или все пак искат да останат в състава на Европейския съюз. За да излезе от политическата задънена улица, Тереза Мей трябва да мисли преди всичко за интересите на страната, а не на своята партия. Нека народът сам реши какво ще бъде нейното политическо наследство, заключава авторът на The Financial Times.


Отношенията между Съединените щати и Северна Корея се очертаха като

Отношенията между Съединените щати и Северна Корея се очертаха като ...

......... застоя в преговорите за ядрено разоръжаване на Северна Корея, Държавният департамент на САЩ изрази увереност, че Ким Чен-ун ще спази поетите на срещата с Тръмп през юни ангажименти.Предстои да видим дали това изобщо ще се случи и дали ако се случи, президент на САЩ все още ще е Доналд Тръмп.



Кръвта на жертвите от атентата е още топла, но това

Кръвта на жертвите от атентата е още топла, но това ...

......... Сирия в Холандия джихадисти, минават курс на дерадикализация, финансиран от правителството, и им се ДАВАТ жилища в друг град, за да можели да започнат начисто. Да знаете, нас няма да ни убият радикализираните ислямисти. ще ни убият собствената ни тъпота, малоумие и тотално невежество по отношение на текущите геополитически проблеми.


Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската ...

......... финансова рамка 2021-2027, единния пазар, миграцията, както и противодействие на дезинформацията, външни отношения, граждански консултации по бъдещето на Европа и климатични промени. С лидерите от ЕС-27 ще обсъдим още оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС", написа междувременно премиерът в личния си фейсбук профил, където сподели и снимки.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Вестник The Financial Times публикува статия за отражението от действията

Вестник The Financial Times публикува статия за отражението от действията ...

......... среден и по-малък обсег на действие представлява най-добър шанс да се тръгне по път, който не води към катастрофа. Тъй като президентът Владимир Путин не върви по тези пътеки, заключава Кей Бейли Хътчисън, „ние и нашите съюзници трябва да прибягваме“ до действия по сдържането на все по-агресивната и нетърпелива Русия.


Горски пожари в Швеция, най-слабата реколта от картофи в историята,

Горски пожари в Швеция, най-слабата реколта от картофи в историята, ...

......... Общата политика за селското стопанство мерки за 2014-2020 г. в областта на селското стопанство, околната среда и климата, имащи за цел намаляване на добива на вода за поливане "повсеместно са били със слаба ефикасност" в Гърция, Румъния, Италия и Испания, тъй като не са били прилагани от селските стопани. /БТА


Десният бунтар Матео Салвини смекчава евроскептичните си политики в стремеж

Десният бунтар Матео Салвини смекчава евроскептичните си политики в стремеж ...

......... спечели 14 процента при гласуването през март и сега според социологическите данни има около 8 процента."Салвини иска да завърши своето превземане на десноцентризма, а най-добрият начин е да стане по-привлекателен за центъра", каза Преляско. Ако тази стратегия проработи, Лигата може да спечели почти 40 процента на европейските избори, прогнозира той.


Българите очакват 2019 година да бъде по-добра от настоящата.  Това

Българите очакват 2019 година да бъде по-добра от настоящата.  Това ...

......... за неговата работа се понижават от 35% на 27%. В голяма степен това се дължи на скандалите около Държавната агенция за българите в чужбина. В дъното на таблицата са министри, чиято разпознаваемост все още е на доста ниски нива, поради което и оценките са тяхната работа са с по-малки натрупвания. 


"Резолюцията на Европарламента срещу „Северен поток-2“ показва натискът, оказван от ...

......... интереса си от доставка на втечнен газ за Европа в понятия като „опасност за енергийната сигурност“ на Стария континент и намират връзка между диверсификацията на енергийни източници и стабилността на региона. Русия също намира за удобно да призовава противниците на „Северен поток-2“ да не го възприемат като инструмент за влияние.


Фактът, че британският премиер Тереза Мей спечели вота на доверие

Фактът, че британският премиер Тереза Мей спечели вота на доверие ...

......... британския парламент е до 23 януари. Ако това се гласува и ако Брекзит се случи на 29 март, Тереза Мей може да предизвика извънредни избори във Великобритания, прогнозира икономистът.   „Това, което се случи снощи, отблъсна възможността Лейбъристката партия да предизвика вот на недоверие срещу правителството на консерваторите”, изтъкна той.


Профилът на извършителите на терористичните нападения е един и също.

Профилът на извършителите на терористичните нападения е един и също. ...

......... до този момент общото мнение е, че мотивацията не е била терористична, но нападението е такова. Така не се знае дали нападението е било предварително замислено. Все пак говорим за един професионален обирджия", допълни арабистът."Шериф Шекат е преминал или в Германия, или е потънал в гетата в Страсбург", завърши Владимир Чуков.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Увеличението на цената на газа е по волята на българския

Увеличението на цената на газа е по волята на българския ...

......... Иванов.Според Иванов, България трябва да се газифицира до средното европейско ниво, което е над 60%. У нас едва 5% от домакинствата използват природен газ. Експертът заяви, че ако това се случи София ще стане чиста, колкото Виена.Какви мерки предлага Иванов за по-лесно газифициране на страната – вижте във видеото .


Притиснато от възхода на антисепаратистките сили, испанското социалистическо правителство изостави

Притиснато от възхода на антисепаратистките сили, испанското социалистическо правителство изостави ...

......... представи пред парламента през януари, поставя под заплаха по-бързо от очакваното оцеляването на правителството му."Очевидно, ако ситуацията в Каталуня се изостри, ще стане невъзможно да се спази изборния график", в момент, когато според повечето наблюдатели правителството мисли за избори през есента, "и ще има незабавно свикване на вот", смята политологът./БТА


Изглежда, че всеки известен финансов балон в историята върви ръка

Изглежда, че всеки известен финансов балон в историята върви ръка ...

......... но недейте да залагате всичко на тази карта.В крайна сметка, биткойн балонът не нанесе такива щети, като имотния балон, например. Така че всичко може да се окаже като един добър урок за съвременните инвеститори - особено за тези, които са били в невръстна възраст по време на дот-ком балона.  


Целта на политиката на официална Москва е да спре Сърбия

Целта на политиката на официална Москва е да спре Сърбия ...

......... да подчинят Сърбия на интересите на Русия и Китай. Руските политически интереси се превръщат във фактор на социалната регресия. Китайските икономически интереси на свой ред играят и негативна политическа роля. На нас ще ни се наложи да избираме не между либерали и социалдемократи, а между Сталин и Мао Цзедун. /БГНЕС


Атентаторът е част от една мрежа. Намерени са гранати, стрелял

Атентаторът е част от една мрежа. Намерени са гранати, стрелял ...

......... Франция се въвежда най-високата степен на готовност срещу терористични актове, това е полувоенно положение. Включват се армията, въоръжените сили, забранени са мероприятия на „жълтите жилетки” днес. В цялата страна фокусът е е насрочен към атентата. Сега Макрон има възможност да излезе като спасител и обединител на нацията.”ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Сегашният формат на управление няма по-добро решение за себе си

Сегашният формат на управление няма по-добро решение за себе си ...

......... Проф. Христова каза още, че автентичният бунт на протестиращите е бил на хора, които са искали справедливост, но са се появили инженерни политически влияния. Тя уточни, че българинът иска промяна и развитие, но не чрез революция. Според проф. Христова това се дължи на осъзнаването, че България е остров на спокойствието.


“Системата ни убива” срещу “Системата убива всички”След 192 дни майките

“Системата ни убива” срещу “Системата убива всички”След 192 дни майките ...

......... хора ще имат право да оставят съответния човек в социална услуга или да осигурят заместваща грижа в домашна среда. През януари пък майките ще протестират за отпадането на ТЕЛК решенията. Лекарите от комисиите в столицата вече заплашиха, че ще спрат работа, ако протестиращите разпънат палатката си пред здравното министерство. /24chasa.bg


Повече от 400 000 гърци, преди всичко млади и образовани

Повече от 400 000 гърци, преди всичко млади и образовани ...

......... постоянно увеличение. На върха на класацията Румъния се откроява с почти 20% от работещото население, което е напуснало страната. 14% от гражданите на Хърватия и 12,5% от гражданите на България на възраст от 20 до 64 години през миналата година са били регистрирани като жители в други държави-членки на ЕС. 


Премиерът Зоран Заен и лидерът на опозицията Християн Мицкоски като

Премиерът Зоран Заен и лидерът на опозицията Християн Мицкоски като ...

......... квази патриотичен заряд и вик на господин Каракачанов е във функцията тази политика", каза Мицкоски.Тази идентична позиция на властта и опозицията е хубава картина на промяна и да се надяваме, че когато става дума за националните интереси, все по-често ще можем да я виждаме, пише в заключение "Е магазин". /24chasa.bg


Завърши проектът на Едвин Сугарев, Христо Христов и Красен Николов

Завърши проектът на Едвин Сугарев, Христо Христов и Красен Николов ...

......... на този въпрос. Друго послание, свързано и с предишната тема, е, че когато виновните са на свобода, невинните са лишени от нея. *Коментарът на Георги Лозанов е част от новото издание на авторското му предаване "Необичайните заподозрени" по телевизия Bulgaria ON AIR, което се излъчва всеки петък от 22 часа.


Тази събота протестите на „жълтите жилетки“ ще продължат, но може

Тази събота протестите на „жълтите жилетки“ ще продължат, но може ...

......... привилегии, част от „жълтите жилетки“, струва ми се, че няма да излязат“.   По негово мнение протестиращите са от периферията и  това са работещите бедни. Според него те ще искат още и това напрежение ще се превърне в референдум „за“ или „против“ Макрон по време на европейските избори.    


През юни 1978 г. Александър Солженицин произнесе в Харвард реч,

През юни 1978 г. Александър Солженицин произнесе в Харвард реч, ...

......... истината се разрушава от постмодерната вяра, че най-важно от всичко са дълбоките чувства, които идват от подсъзнанието. Да, важно е американците да четат Шпенглер, ако въобще четат нещо, но днес е много по-важно да се махнат културните филтри. Погледнете на Америка и Запада безпристрастно. Какво виждате? И защо виждате това? 


Румен Радев е първият президент без мисия. От президента Желев, минавайки

Румен Радев е първият президент без мисия. От президента Желев, минавайки ...

......... президента Радев и на неговия екип да се позиционира като опозиция, а острата политическа лексика за целта прераства в нежелание за диалог с управляващите. Според него целта е да се предизвика институционална криза, която да доведе до назначено от президента служебно правителство и така да бъде осигурен пътят на БСП към властта.


"Винаги съм честен и казвам каквото мисля! Парите не са ...

......... в началото на 2017 година?. Не беше много отдавна, Гришо... България все още те обича, Гришо! И ти все още имаш шанс да докажеш, че обичаш България!  Сам признаваш, че през последните 12 месеца си постигнал малка победа. Сигурен съм, че името на твоята голяма победа се казва БЪЛГАРИЯ!Ивайло КРАЧУНОВ


Рязко увеличение на публично видимата борба с корупцията в особено

Рязко увеличение на публично видимата борба с корупцията в особено ...

......... полезна, а шест пъти повече (58%) – за изцяло или предимно вредна.Доколко беше полезна приватизацията за България? Коментарът е въз основа на данни от национално представително проучване, осъществено от Агенция АФИС в периода 30 ноември – 4 декември 2018 г. Интервюирани пряко в домовете им са 1010 пълнолетни български граждани.


След края на арбитражното дело с Атомстройекспорт, съществуваха три варианта

След края на арбитражното дело с Атомстройекспорт, съществуваха три варианта ...

......... централата ще бъдат отделени в отделна компания. През миналата година Европейскaта комисия одобри държавна помощ за централата, приемайки мерките на унгарската страна против изкривяване на пазара, въпреки че нейното становище е скептично към всички важни допускания за пазарната жизнеспосoбност на проекта. Продължава на стр. 2 Страница на статията : 0102


Адвокат Марин Марковски коментира казуса със задържането на семейство Баневи.

Адвокат Марин Марковски коментира казуса със задържането на семейство Баневи. ...

......... такива безобразия към своите работници, да ги държи без пари, а да си купува рокля за 90 000 долара." "Много героично е да се стои на барикадата. Много сериозно буди възхищение, така и трябва да бъде. Това, че госпожата си е купила рокля, не я прави престъпник", заключи Марковски.  


Протестите във Франция изпращат сигнали на всяка една страна в

Протестите във Франция изпращат сигнали на всяка една страна в ...

......... в цяла европа. Нашите участници Обединени патриоти не мисля, че имат тежест в Европа, посочи той.Не знам дали ще има предсрочни избори. Трябва да се научим. че като изберем някой ще го търпим 4 години, за да знаем как ще гласуваме следващият път.Не виждам опозиция, която да свали управлението, каза Ивайло Калфин.


От десетилетия насам италиански мафиоти емигрират в други европейски страни,

От десетилетия насам италиански мафиоти емигрират в други европейски страни, ...

......... в средата на седмицата, показва, че е крайно време за реформи по отношение на сътрудничеството между полициите и правораздаващите органи в различните европейски страни. ЕС трябва да побърза, за да бъде в крак с времето и да може да се бори по-ефикасно срещу трансграничната престъпност. Източник: Deutsche Welle; Превод: БГНЕС


Николай Банев има нужда от консултации със специализирани психиатри. Изказването

Николай Банев има нужда от консултации със специализирани психиатри. Изказването ...

......... на икономиката за излизане от кризата. „Тази парична маса в момента, в който се появи опасност от инфлация, за да се изтегли, трябва лихвите да тръгнат нагоре. Не се очаква повишаването да бъде рязко. Ще бъде плавно, за да не се създават излишни шокове в икономиките”, заяви Левон Хампарцумян.  


Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков направи доста интересен коментар

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков направи доста интересен коментар ...

......... вече от сиромахомилство. Да я вържем вкъщи за печката ли? Протокол и добро възпитание има, семейството все още съществува, не е забранено. Отвратителни са тези нападки.  ПП. А някои от баш питащите са яко с офшорки, те трябва да се тревожат за президента на Кайманите, нали така?".ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Министър-председателят Тереза Мей и висши министри ще прекарат уикенда бомбардирайки

Министър-председателят Тереза Мей и висши министри ще прекарат уикенда бомбардирайки ...

......... използват гласуването, за да изяснят позицията си по сделката. Тереза Мей предупреди вчера, че повече висши депутати могат да напуснат във вторник, ако не бъдат направени драстични промени в сделката. Майк Ууд, личен секретар на министърът по международната търговия Лиъм Фокс, заяви, че може да се откаже от поста си.


Прането на пари е едно много сложно за доказване престъпление.

Прането на пари е едно много сложно за доказване престъпление. ...

......... е едно участие на държавните органи в конкурентни борби на бизнес терен, тогава не е добре", заяви той и добави, че историята на Баневи може да се окаже много лична. "При 7 обвинения и сериозни положени усилия от страна на прокуратурата, много неща трябва да излязат", завърши Станков. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 


Генералният секретар на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер спечели битката и оглави

Генералният секретар на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер спечели битката и оглави ...

......... средните училища в Германия.На 19 февруари 2018 г. председателят на партията на CDU Ангела Меркел предложи кандидатурата на Kramp-Karrenbauer за поста генерален секретар на CDU. Тя бе избрана за генерален секретар на партията, спечелвайки 98,87% от гласовете, след това подаде оставка като премиер Саар и се премести в Берлин. /ТАСС


Живеем в свят, в който пропастта между богатите и бедните

Живеем в свят, в който пропастта между богатите и бедните ...

......... като нов източник на добре платени работни места и добавки към доходите, а не като заплаха за хората и работниците.Стойността на цифровата икономика ще бъде споделена между гражданите - производителите на данни, създавайки по-справедлива икономика за всички. Може да се постигне нова ера на икономически растеж и технологично развитие. /money.bg


Кристофър Блеър отпива от кафето си. После внимателно се фокусира

Кристофър Блеър отпива от кафето си. После внимателно се фокусира ...

......... да те залича“, отвръща Шенк.Тъй като разговорът почти приключва, питам Блеър - този „кръстник“ на фалшиви новини - и неговият „ловец“, имат ли думи за раздяла."Никога не спирай да правиш това, което правиш", казва Блеър.И, с нотка на уважение в гласа си, Шенк отговаря:"Ти също." /БГНЕС----------------------Аниса Субедар, Би Би Си


Според американския президент Доналд Тръмп преговорите с Китай за намаляване

Според американския президент Доналд Тръмп преговорите с Китай за намаляване ...

......... екстрадиция в САЩ поради твърдения, че фирмата е нарушила санкции, свързани с Иран. Арестът на Мън Уанджоу породи тревога за вече обтегнатите отношения между Вашингтон и Пекин и бъдещето на търговските преговори. В четвъртък Китай изглежда се опита да облекчи безпокойствата, заявявайки, че "незабавно" ще изпълни мерките, договорени съгласно примирието.


Какво е общото между основателя на Softbank Масайоши Сон, създателя

Какво е общото между основателя на Softbank Масайоши Сон, създателя ...

......... на задълженията си.Всичко това означава, че инвеститорите трябва да бъдат готови за още по-голяма волатилност на финансовите пазари и дори за нова дългова криза, пише Bloomberg. През следващите десет години ще падежират рискови облигационни емисии и заеми за над 4 трилиона долара, а "рефинансирането" им може да се окаже проблематично.


„Екстрадицията е стандартна. Няма нищо особено в изпълнението й. За

„Екстрадицията е стандартна. Няма нищо особено в изпълнението й. За ...

......... те бяха кандидати за президенти. Ако делото не успее, ще е поредното с много приказки и резултат, равен на нула", констатира за финал Ташев. "Такива прояви и медийна истерия обаче помагат за отклоняване на вниманието от проблемите, които има обществото. Битката с олигархите буди симпатии", завърши адвокат Рангелов. .  


Намерените незаконни оръжия представляват заплаха за националната сигурност. Това каза

Намерените незаконни оръжия представляват заплаха за националната сигурност. Това каза ...

......... от тях могат да използват и Балканския маршрут и да използват и естествено Европа в последствие за укриване, но това не означава, че те ще променят достатъчно рязко своята идеология и наличието на скрити такива складове и запаси от сериозно стрелково оръжие, представляват изключителна опасност", обясни Гърдев.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Гръцкият премиер Алексис Ципрас, пристига на 7 декември в Москва

Гръцкият премиер Алексис Ципрас, пристига на 7 декември в Москва ...

......... е привлекателно инвестиционно направление.През кризисните години имаше малко хора, които стояха до нас, поне на психологическо ниво, и ние оценяваме това. Сега дори тези, които не стояха до нас, гледат на Гърция като на добра възможност и инвестират. Жалко, ако тази успешна възможност не се използва от руски инвеститори. /news.bg


Германският автомобилен гигант

Германският автомобилен гигант "Фолксваген" търси три милиарда евро нови спестявания, ...

......... вече са планирани. Жизненоважната за Германия автомобилна индустрия изостана при електрическите автомобили в сравнение с чуждестранните конкуренти, като започна да гледа по-сериозно на новата технология, едва след избухването на „дизелгейт“. Измамата в измерването на вредните газове досега струва 28 милиарда евро, а продажбите на дизелови автомобили се понижиха в Германия.


Дебатите за и против споразумението за излизане от ЕС навлизат

Дебатите за и против споразумението за излизане от ЕС навлизат ...

......... спечели време да убеждава партийните дисиденти, че перспективата тяхното правителство да падне и на власт да дойдат лейбъристите, е доста по-лоша, отколкото регулиран Брекзит, макар и при условия, от които те не са никак щастливи. Затова сега всъщност задкулисно се водела борба да се ограничи мнозинството на гласуващите против. /24chasa.bg


Агенция Блумбърг изследва кои са най-големите опасности за световната икономика

Агенция Блумбърг изследва кои са най-големите опасности за световната икономика ...

......... експертите назовават състоянието на цените на петрола, както и предстоящите избори в няколко големи страни следващата година. Говорейки за петрола, ключовите фактори включват отношенията между САЩ и Иран, както и действията на страните от ОПЕК и страните извън организацията в рамките на сделката ОПЕК+ за съкращаване добива на петрол. /БГНЕС


Българският президент Румен Радев е част от план на Путин

Българският президент Румен Радев е част от план на Путин ...

......... от Русия и да разкрие защо точно Путин е човекът, който да го направи. Американецът Нанс е вторият човек, който поставя Румен Радев в контекста на стратегически план за доминация на Русия. Преди две години руският генерал-лейтенант Леонид Решетников разкри, че е обсъждал заедно с Корнелия Нинова кандидатурата на Радев.


Течащото вече втори ден заседание по мегаделото за фалираната от

Течащото вече втори ден заседание по мегаделото за фалираната от ...

......... оръжия, които да обстрелват общия им враг – депутата от ДПС и издател на "Монитор" и "Телеграф" Делян Пеевски. Целта е елементарна. С един куршум удрят два заека – хем мултиплицират клевети за изконния си враг Пеевски, хем се пробват да заглушат фактите по делото КТБ.Целия материал четете в "Монитор"


Има сценарий Десислава Иванчева да бъде представена за жертва на

Има сценарий Десислава Иванчева да бъде представена за жертва на ...

......... съдебна охрана до правосъдния министър Цецка Цачева.  И нещо може би още по-важно - принудиха обществото ни да се вгледа зад стените и решетките на едни от най-недостъпните места във всяка държава и да се замисли за достойнството на всеки човек, пък бил той и подсъдим, или дори осъден престъпник. 


Двама ключови американски републикански сенатори заявиха във вторник, че нямат

Двама ключови американски републикански сенатори заявиха във вторник, че нямат ...

......... време", заяви председателят на комисията по външни отношения Боб Коркър пред репортери. Републиканския сенатор Линдзи Греъм, който призова Тръмп да заеме много по-твърда позиция срещу Рияд за убийството, заяви след брифинга, че според него престолонаследникът принц Мохамед бин Салман е "съучастник в убийството на г-н Кашоги на възможно най-високо ниво."


През 2018 г. руският „План Б-4“, който предполагаше създаването на

През 2018 г. руският „План Б-4“, който предполагаше създаването на ...

......... осъществяване на великодържавен проект, измислен в Белград. А сега това му идва в повече. Единственият изход за Додик и за Балканите е пътят към Европейския съюз. В противен случай тези две примки ще се затегнат около сръбския народ на двата бряга на Дрина. /БГНЕС....................Дженана Каруп Друшко, Avangarda, Босна и Херцеговина


Експерт по сигурността комутира вчерашният въоръжен екшън, който се разигра

Експерт по сигурността комутира вчерашният въоръжен екшън, който се разигра ...

......... можели да го застрелят. Има ли са законното право“, поясни още експертът. „Той е със слаба психика и с огромно желание за едно или друго, тъй като не му е решен проблемът. Явно е, че този господин има нужда и от психическа експертиза“, категоричен бе Ралчев.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


През 2018 г. руският „План Б-4“, който предполагаше създаването на

През 2018 г. руският „План Б-4“, който предполагаше създаването на ...

......... идва в повече. Единственият изход за Додик и за Балканите е пътят към Европейския съюз. В противен случай тези две примки ще се затегнат около сръбския народ на двата бряга на Дрина. ....................................................................................... Дженана Каруп Друшко, Avangarda, Босна и Херцеговина Превод и редакция: БГНЕС *Заглавието е запазено спрямо оригиналния текст.


Ако има константа в първите две бурни години от мандата

Ако има константа в първите две бурни години от мандата ...

......... имало такава дейност.Президентът се върна вчера рано сутринта в Съединените щати, където предстои седмица на отдаване на почит към Буш, задава се битка за финансирането на държавните разходи и се очакват нови развития във връзка с руското разследване. Въпросът сега, както винаги, е колко дълго ще продължи този момент? /БТА


САЩ очакват да видят „нещо конкретно“ от Китай в областта

САЩ очакват да видят „нещо конкретно“ от Китай в областта ...

......... 335 млрд. долара миналата година и много от производителите разчитат на суровини от втората световна икономика, така че елиминирането на дефицита ще бъде извънредна цел. Но Мунчин каза: "Мисля, че няма съмнение, че стратегията с митата на президента проработи. Това е първият път, когато отговориха на много, много специфични въпроси."


Русия планира да си сътрудничи с Аржентина в областта на

Русия планира да си сътрудничи с Аржентина в областта на ...

......... си и за други страни. „Аржентина е един от лидерите по строителство на центрове за ядрена наука и технологии и изследователски реактори. В този смисъл е много важно да повишим нивото на сътрудничеството с аржентинската страна, като използваме наличните компетенции и влиянието, които аржентинците имат в Латинска Америка“, заяви Лихачов.


От Амстердам, Сеул, Лима и Мумбай, до малкия американски град

От Амстердам, Сеул, Лима и Мумбай, до малкия американски град ...

......... с хапчета в боклука, каза Адриан Фю-Берман, професор в университета в Джорджтаун, който изучава практики за маркетинг на здравни грижи. Хората с ненужен или зле функциониращ имплант могат да се окажат с тях в тялото си до края на живота си. - Може да бъдете осакатени завинаги - каза тя.