Новината за сключването на споразумение между кюрдите в Сирия и

Новината за сключването на споразумение между кюрдите в Сирия и ...

......... страната. Sec. of State Mike Pompeo confirms to Sen. Lindsay Graham that the SDF signed a deal with a US oil company to plunder Syria`s oil. They also gloat about the brutal effect of the Caesar Act sanctions with apparently `more coming`.Watch the full report: https://t.co/4X9bPAd5Wt pic.twitter.com/SHSJzJ7aYx — Richard Medhurst


Развитите страни вече похарчиха огромни суми за оказване на антипандемична помощ на

Развитите страни вече похарчиха огромни суми за оказване на антипандемична помощ на ...

......... училища след карантината и да се гарантира необходимото оборудване за учениците, за които дистанционното обучение е единственият вариант. Държавните разходи днес са необходими. Но само защото пазарът на държавните дългове до сега не е реагирал отрицателно не трябва да се забравя  колко е важно да бъдем внимателни - заради децата ни.


Развитите страни вече похарчиха огромни суми за оказване на антипандемична помощ на

Развитите страни вече похарчиха огромни суми за оказване на антипандемична помощ на ...

......... училища след карантината и да се гарантира необходимото оборудване за учениците, за които дистанционното обучение е единственият вариант. Държавните разходи днес са необходими. Но само защото пазарът на държавните дългове до сега не е реагирал отрицателно не трябва да се забравя  колко е важно да бъдем внимателни - заради децата ни.


Обединените арабски емирства (ОАЕ) посягат към Космоса и към новите

Обединените арабски емирства (ОАЕ) посягат към Космоса и към новите ...

......... Дубай и Абу Даби, любими дестинации на западните туристи, могат бързо да те накарат да забравиш за сериозните дефицити в сферата на човешките права и медийната свобода в Обединените арабски емирства. В последната класация на „Репортери без граници" за свобода на словото страната заема 131 място от общо 180 държави.


Племенните вражди могат да съсипят цели нации. Това пише британският

Племенните вражди могат да съсипят цели нации. Това пише британският ...

......... интереси. Както каза политическият анализатор Лий Смит: „Външните фактори се намесват отчасти, защото са съблазнени от дадените им обещания, от ливанците, които ги канят да участват във вътрешните им дела, така че гражданите на тази сектантска държава с 18 официално признати религиозни изповедания да получат предимство пред своите вътрешни съперници". 


Контраразузнаването на САЩ счита, че Русия се опитва да „очерни“

Контраразузнаването на САЩ счита, че Русия се опитва да „очерни“ ...

......... края на юли говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин заяви, че Китай не се интересува от намеса в президентските избори в САЩ и помоли американските политици да спрат да спекулират и обвиняват китайски компании. Дипломатът припомни, че напоследък Вашингтон търси различни предлози за оказване на натиск върху китайските компании.Русия превзема Африка

Русия превзема Африка "мирно" с оръжие. Това пише в своя ...

......... е основен доставчик на оръжие за африканския континент. С пазарен дял от 37,6% Русия е водещият доставчик на оръжие за Африка, следван от САЩ с 16%, Франция с 14% и Китай с 9%. Според съобщенията Алжир остава най-големият получател на руско оръжие в Африка, следван от Египет, Судан и Ангола.


Съболезнования за ливанския народ. Близо 300 хиляди души са останали

Съболезнования за ливанския народ. Близо 300 хиляди души са останали ...

......... Хангар 12, собственост на държавата. Помните, че и тук в България се взривиха няколко склада със запалителни вещества/оръжия, като никой не пое отговорност. Ние не сме много по-различна ситуация, a имаме партии, които никой не иска, ама няма други. Така че и ние може да извлечем поуки, пише още Ламот.


Във вторник столицата на Ливан Бейрут беше разтърсена от най-тежката

Във вторник столицата на Ливан Бейрут беше разтърсена от най-тежката ...

......... Доналд Тръмп не гледа с добро око на тази идея. Въпреки това, експлозията предоставя на САЩ възможност да се включат повече в Ливан. Предполага се, че "Хизбула" ще губи позиции в Ливан отсега нататък, докато влиянието на Саад Харири ще нараства. Още: "Амониевият нитрат: От манна до проклятие за света"


Товарът от амониева селитра, който избухна в Бейрут, според ливанските

Товарът от амониева селитра, който избухна в Бейрут, според ливанските ...

......... производства в Бейрут. Най-вероятно съдебните изпълнители са сключили споразумение за съхранение с пристанищната администрация в Бейрут, която е трябвало да осигури правилното съхранение на взривоопасния товар." Според адвоката исковете срещу руския собственик на кораба по отношение на каквато и да е компенсация за последствията от трагедията имат изключително малки шансове.


Официална Варшава повтори, че газопроводът

Официална Варшава повтори, че газопроводът "Северен поток 2" представлява заплаха ...

......... родината им, но докато Киев има възможност да диктува условия по въпросите за транспорта на газ, този набор от методи е блокиран за Русия. Рисковете са твърде високи и ще останат високи до момента, в който „Северен поток-2“започне да функционира напълно. И той ще заработи. Няма да се чака дълго.Амониевият нитрат, за който ливанските власти заявиха, че е причинил

Амониевият нитрат, за който ливанските власти заявиха, че е причинил ...

......... и строителството го направи незаменим. „Не бихме имали този модерен свят без експлозиви и нямаше да нахраним населението, което имаме днес, без тор с амониев нитрат“, отбелязва тя. "Нуждаем се от амониевия нитрат, просто трябва да обърнем внимание на това, което правим с него". Темата продължава и в тези материали.


Експлозията във вторник, която се случи в исторически лош момент

Експлозията във вторник, която се случи в исторически лош момент ...

......... е замесен, но и да се разясни на Ливан кои са добрите момчета, предлагащи помощ (Израел), и кои са лошите, които искат да въвлекат нацията във война („Хизбула“).   * Анализ на израелския журналист Йоав Лимор за безплатния всекидневник „Израел Хайом“ (вестник, наричан "Бибитон", собственост на Шелдон Аделсон). Превод БГНЕС.


Новината за сключването на споразумение между кюрдите в Сирия и

Новината за сключването на споразумение между кюрдите в Сирия и ...

......... на руското външно министерство. Според Москва правителството на Асад губи по 40 млн. долара всеки месец от продажби на петрол. За Русия запазването на американския контрол над сирийските полета е равносилно на санкциите на САЩ срещу Дамаск, които увреждат сирийската икономика и лишават правителството от ресурси за възстановяване на страната.


След три години и половина от редуваща се некомпетентност и

След три години и половина от редуваща се некомпетентност и ...

......... дадем възможност на авторитарните държави да подкопаят демократичните норми. Трансатлантическите отношения са твърде ценни, за да се разпаднат под фалшивата претенция „Америка на първо място“. * Коментарът в „Politico“ е на Майкъл Карпентър, директор на Центъра за дипломация и глобално ангажиране „Пен Байдън“ и сътрудник в Атлантическия съвет. Превод: БГНЕС.


България днес е смятана за най-корумпираната държава от Европейския съюз,

България днес е смятана за най-корумпираната държава от Европейския съюз, ...

......... външнополитически план Борисов се държи като приятелски настроен партньор на ЕС. Неговият предшественик на поста Сергей Станишев в края на 2018 г. беше избран за трети път за председател на европейските социалдемократи. Вътрешнополитическата обстановка в България не е тема за Брюксел." * Анализ на Паул Лендвай, Der Standard, превод: БГНЕСОт няколко седмици броят на заразените с коронавирус в Европейския

От няколко седмици броят на заразените с коронавирус в Европейския ...

......... не се задава, а може и никога да не бъде създадена. Ще трябва да живеем с вируса, без постоянно да се стряскаме от апокалиптични фантазии. Хора ще продължат да се заразяват, ще продължат и да умират от вируса. Но и това не бива да бъде причина за паника в Европа.


Александър Лукашенко е под огромен натиск, какъвто никога досега не

Александър Лукашенко е под огромен натиск, какъвто никога досега не ...

......... между двете страни. Според анализатори Лукашенко вероятно ще освободи тези хора след изборите, но засега ще ги държи под арест, за да привлече вниманието на обществеността към опасността от намесата на Москва. "Лукашенко трябва да покаже, че ако има протести срещу избирането му, те са вдъхновени от Русия", казва Федута.


289 311 нови случаи на COVID-19 са установени по света

289 311 нови случаи на COVID-19 са установени по света ...

......... смъртни случая и 1,46 млн. излекувани. Индия и Бразилия са на второ и трето място по брой заразени с COVID-19. В Бразилия случаите са общо 2,7 млн., като през последните 24 часа са регистрирани 45 392 нови случая, съобщи бразилското здравно министерство. Индия вече е достигнала почти 1,7 млн. заразени.


Заради световната пандемия, световноизвестни икономисти прогнозират по-тежка от Голямата депресия

Заради световната пандемия, световноизвестни икономисти прогнозират по-тежка от Голямата депресия ...

......... изживее болезнено продължаващите утопии за способностите на отделните национални държави да се справят с все по-честите глобални кризи; или да поеме смело курс към ускорена евроинтеграция и квазифедерация, за да бъде конкурентен играч в световната геополитика в защитава собствените си интереси. Автор: Евгений Кънев, Алтернатива за правни и икономически изследвания


Продажбата на средства за защита във Фейсбук, лекарства без рецепти,

Продажбата на средства за защита във Фейсбук, лекарства без рецепти, ...

......... над 26 млн маски и средства за индивидуална защита, от които 600 хиляди са разпределени по болници. По време на разследването за спекулативни операции са конфискувани над 1 млн броя стоки, чиято надценка достигала до 6000%. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 31 юли" Превод: Ганчо Каменарски


Freedom House изразява дълбока загриженост от случващото се в Сърбия,

Freedom House изразява дълбока загриженост от случващото се в Сърбия, ...

......... Сърбия и Черна гора не са демократични държави, а попадат в категорията на страни в преход или хибриден режим. Правителството на Сърбия изпрати писмо, в което оспори заключенията в доклада, но Freedom House отговори, че застава твърдо зад тях. Вижте още: Сърбия проверява журналисти и граждански сдружения за пране на пари


Убийствата на жени в Турция са ежедневие. Някои от тях

Убийствата на жени в Турция са ежедневие. Някои от тях ...

......... На Международния ден на жените 8 март демонстриращите бяха разпръснати със сълзотворен газ. Насилието над жените рядко попада във фокуса на контролираните от властта турски медии. Правозащитниците казват, че въпреки наличието на закони срещу него, в полицията и съдебната система извършителите на подобни престъпления често се радват на снизходително отношение.


Ежедневните протести в България достигнаха най-голяма численост досега на 29

Ежедневните протести в България достигнаха най-голяма численост досега на 29 ...

......... вид шапки на всеки публичен повод. И Тиквата, и Каскета в карикатурата са етикетирани като корумпирани. И както всички коментиращи събитията в България световни медии, статията също завършва факта, че най-корумпираната членка на ЕС от години е критикувана, че не е постигнала напредък в борбата срещу корупцията на най-високо ниво.


Навлизайки във втората половина на 2020, имаме малка надежда, че

Навлизайки във втората половина на 2020, имаме малка надежда, че ...

......... времето настоящите противоречия и конфликти ще се движат по свой начин и ще бъдат разрешени. Ще бъде създаден нов баланс. Въпреки това, докато това не се случи, ще живеем в много интересни времена. "Възбудата, а не страхът и безпокойството, трябва да бъдат основното настроение на нашата ера", казва Артьом Лукин.


Протестите в България срещу правителството на Бойко Борисов се засилиха

Протестите в България срещу правителството на Бойко Борисов се засилиха ...

......... на протестите, заяви, че манифестацията ще продължи "ако е необходимо" с месеци, докато Борисов подаде оставка. Борисов отвърна, като каза, че Бабикян, експерт по връзки с обществеността, по-рано е „идвал при него, предлагайки проект за 3,5 милиона“ (не уточнявайки дали в евро или лева) в подкрепа на предизборната му кампания.


Превръщането на „Света София“ в действаща джамия е тежък удар

Превръщането на „Света София“ в действаща джамия е тежък удар ...

......... бъде и решението да превръщаме джамии в църкви. Така ще се превърнем в копия на онези изверги, срещу които се борим. Християнската и ислямската общност трябва да излязат заедно с единна позиция в името на мира. Всичко друго ще бъде грешка и повод за нови кървави войни, пише още той.


Разберете: коронавирусът е днес дори по-опасен, отколкото през първите дни.

Разберете: коронавирусът е днес дори по-опасен, отколкото през първите дни. ...

......... висока цена. Много хора изгубиха близки и приятели, десетки хиляди останаха без работа. Към всички тези хора, а и към самите себе си, имаме един дълг: и занапред да гледаме изключително сериозно на коронавируса. И да осъзнаем, че облекчаването на мерките не означава карт бланш да го ударим през просото.


Китайските власти считат Русия за надежден стратегически партньор и възнамеряват

Китайските власти считат Русия за надежден стратегически партньор и възнамеряват ...

......... въпроса за координирането на двустранните усилия за борба с дезинформацията чрез видеоконференция Страните се съгласиха, че в контекста на пандемията на коронавируса някои страни, „ръководени от идеологически и политически съображения, се занимават с фалшификация, изкривяване на исторически реалности и атакуване на социалната структура и пътя на развитие на други държави“.


След три десетилетия на демокрация сме свидетели на безпрецедентна демографска

След три десетилетия на демокрация сме свидетели на безпрецедентна демографска ...

......... на ООН, населението на Африка на юг от Сахара до 2050 г. ще бъде 2,5 милиарда, а към края на века 4,4 милиарда, или повече от общото население на планетата през 1980 година. Това означава, че Европа ще бъде залята от нови миграционни вълни - въпреки цялата съпротива, завършва анализът.


Коронавирусът най-вероятно ще остави траен отпечатък върху световната икономика, като

Коронавирусът най-вероятно ще остави траен отпечатък върху световната икономика, като ...

......... проблеми в цял свят, смятат анализаторите. Най-важният урок, който може да се научи от пандемията, е важността на това да се работи заедно са решаване на проблемите, които влияят върху цялото човечество. В заключение CNN подчертава, че светът е много по-силен, когато е единен. Темата продължава и в тези материали.


Те са на улицата вече почти три седмици с настояване

Те са на улицата вече почти три седмици с настояване ...

......... за пари. Следователно би било особено важно за развитието на Източна Европа, ако в ЕС бъдат въведени нови условия. Би било ефективно също, ако Европейската народна партия прояви повече самоуважение и се раздели с онези корумпирани, националистически и нелиберални политици и партии, които нямат нищо общо с основните ѝ ценности.


В Европа почва да се говори Nexit (Nederland+exit) – излизането

В Европа почва да се говори Nexit (Nederland+exit) – излизането ...

......... си затвори границите, понеже е остров. Безусловно скандинавските страни и страните от Бенилюкс традиционно са в тесни връзки. Отделно от ЕС обаче те няма да успеят да са конкурентоспособни в свят на геополитически гиганти като Русия, Китай или англосаксонския свят. Плюсовете от евроинтеграцията засега превишават нейните действителни минуси, обобщава smartmoney.one.


През следващите 50 г. населението на планетата ще намалее, смятат

През следващите 50 г. населението на планетата ще намалее, смятат ...

......... на възрастно население вероятно ще изисква промяна в съществуващата политическа и икономическа система. Едно от възможните решения, според експертите, е открита миграционна политика на развитите държави. За пример може да се ползва моделът на Китай и Швеция, които привличат основно добре образовани мигранти и такива, които са в трудоспособна възраст. 


Кой ще преговаря и как ще вървят нещата оттук-нататък? След

Кой ще преговаря и как ще вървят нещата оттук-нататък? След ...

......... система, медиите или свободата на изразяване. Постигнатото решение на европейските лидери по този въпрос засега звучи доста обтекаемо, но германското председателство на ЕС вероятно отново ще постави темата на дневен ред. Европейският парламент пък може да изиграе ключова роля в налагането на обвързаност между правовия ред и отпускането на евросредствата.


Заразените с коронавирус в света са над 16 милиона и

Заразените с коронавирус в света са над 16 милиона и ...

......... и над 5 500 починали, следвани от Румъния с над 43 хиляди и 2 165 починали, Сърбия с над 23 хиляди заразени и 526 починали, Северна Македония с 9 934 заразени и 460 починали и Гърция – 4 166 заразени и 201 смъртни случая. Темата продължава и в тези материали.


Американските власти засилиха натиска върху европейските изпълнители на газопровода „Северен

Американските власти засилиха натиска върху европейските изпълнители на газопровода „Северен ...

......... брега на Русия през Балтийско море до Германия. Към днешна дата „Северен поток 2“ е в 93% завършен. Спирането в изпълнението на проекта се дължи на факта, че в края на декември 2019 г. поради американските санкции, швейцарската компания Allseas прекрати работата по изграждането на газопровода и изведе своите машини.


Възходът на Китай е повече от проблем. Това е истински

Възходът на Китай е повече от проблем. Това е истински ...

......... етнически култури и религиозни общности е пресичане на червени линии, което САЩ не могат да пренебрегнат. Формулирането на нова политика за тази нова ситуация е трудна, но необходима задача. На неокомунистически Китай не трябва да бъде позволено да диктува условията на международното сътрудничество, което самият Китай се стреми да унищожи.


Какво цели превръщането на истанбулският музей „Света София“ в джамия?

Какво цели превръщането на истанбулският музей „Света София“ в джамия? ...

......... да позволявам да ме назидават. Не бива да го позволявам нито на Корхиде, нито на някой имам или ходжа". А тази свобода, смята анализаторът, не поставя истината или светогледа под съмнение, напротив: "Тя извлича самата есенция на исляма, каквато е и есенцията на християнството. Става дума за любов и милосърдие".


В България, Гърция, Испания, Австрия, Израел и редица други страни

В България, Гърция, Испания, Австрия, Израел и редица други страни ...

......... страхува от подобно изявление, но ние категорично отхвърляме всякакви нападки и неоснователни обвинения", се казва в изявление на агенцията на ООН. "СЗО призовава държавите да останат фокусирани върху справянето с пандемията, която причинява трагична загуба на животи и страдания", добави организацията. Още: "Изравнихме рекорда по случаи на коронавирус за ден"


Страните от ЕС постигнаха договореност по новата седемгодишна бюджетна рамка

Страните от ЕС постигнаха договореност по новата седемгодишна бюджетна рамка ...

......... между най-засегнатите страни и региони на ЕС под формата на безвъзмездни средства и 360 милиарда евро под формата на облекчени заеми. Почти 209 милиарда евро ще получи Италия, която е най-тежко засегната от пандемията. Още: "ЕС отпуска пари за борба с коронакризата, включително за България - ето какви са условията"


Лекарите от Югоизточна Европа предпочитат да работят в по-богатите западни

Лекарите от Югоизточна Европа предпочитат да работят в по-богатите западни ...

......... лекарска камара най-голямата част от лекарите-чужденци са от държавите в Източна и Югоизточна Европа – Полша, Унгария и Украйна, България, Гърция и други балкански страни. Почти всеки десети от пристигналите в Германия лекари е от Румъния. Друга голяма група лекари от чужбина са специалистите от Сирия, Египет, Либия или Иран.


Руският президент Владимир Путин подписа указ за националните цели за

Руският президент Владимир Путин подписа указ за националните цели за ...

......... се посещаемостта на културни събития до 2030 г. да се утрои в сравнение с 2019 г., се казва още в документа, отбелязва още БГНЕС. Освен това Путин изисква да се осигури сортирането на 100% от битовите отпадъци до 2030 г. и да се намали наполовина количеството отпадъци, направлявани към депата.


Миналият четвъртък британски експерти изобличиха „месианските” планове на британския канцлер

Миналият четвъртък британски експерти изобличиха „месианските” планове на британския канцлер ...

......... аргументира се журналистът. „Все още залагам на либералната демокрация, защото имаме по-просветена система“, заключава Сайед. „Но най-добрият начин да преодолеем гордостта за нас може да бъде само опит да се поставим на мястото на другите страни, които сега ни гледат в недоумение - и на нашите съюзници, и на противниците“.


В миналото Германия помогна за налагането на строга програма за

В миналото Германия помогна за налагането на строга програма за ...

......... - че Европа е способна на големи неща, ако стоим едни до други и се придържаме заедно". На въпрос на какво е заложено на карта, Андреас Юнг отговори: "Европа: Идеята, ценностите, икономиката". Още: "Нова среща на лидерите на ЕС през юли, пак не се разбраха за спасителния план на ЕК"


Когато в петък лидерите на 27-те страни членки на Европейския

Когато в петък лидерите на 27-те страни членки на Европейския ...

......... Не очаквайте бързи решения или кратки дискусии - в графика на институциите има място за още една среща на върха преди края на месеца. Лидерите на ЕС трябваше да изчакат пет месеца за тази среща - това е достатъчно показателно, че няма да трябва да чакат толкова дълго за следващата.


През последния месец дебатите за ядрената енергетика в България отново

През последния месец дебатите за ядрената енергетика в България отново ...

......... да бъдат постигнати не само с изявяването на принципна политическа подкрепа, но и с членството и задълбочаващото се сътрудничество именно с авторитетни международни организации като NEA. Приемането на България в Агенцията ще отвори нова страница в развитието на ядрената енергетика и ще изпрати важно пазарно послание на международните енергийни пазари.


Ливан е затънал в икономическа криза, белязана от рязък спад

Ливан е затънал в икономическа криза, белязана от рязък спад ...

......... (23 долара) за опаковка. А цената на кутия бебешко мляко се е повишила от 23,000 лири (15 долара) до 35,000 (23 долара), като някои марки се продават за 45 000 лири. СВС регистрира 303 кражби на превозни средства досега тази година - при 273 през втората половина на 2019 г.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не е човек, който слуша

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не е човек, който слуша ...

......... икономика. Ердоган не можеше да си позволи да го игнорира. Тогава той отстъпи и освободи пастора. Ако Тръмп беше проявил подобен, личен интерес и ангажимент към статута на "Света София", той може да повлияе на турския президент. Тръмп, обаче, избра да остане безразличен. Автор: Том Елис, в. "Катимерини"; Превод: БГНЕС


България изпада в политическа криза заради дълбоката държава. Анализ с

България изпада в политическа криза заради дълбоката държава. Анализ с ...

......... на НСО. "Държавата трябва да спре да служи на Пеевски и Доган и да има един закон за всички", каза той. Доган и Пеевски не са коментирали ескалиращата криза. Прокуратурата сезира министерства и ДНСК да проверят строежите в парк "Росенец"   * Анализ на Кристиан Оливър за Politico. Превод: БГНЕС.


Откакто честотата на заразата с коронавирус започна да нараства в

Откакто честотата на заразата с коронавирус започна да нараства в ...

......... и домакинствата са принудени да функционират в политическа атмосфера, която става все по-трудна и по-трудна за овладяване", според изследователи от "Стратфор". Още: "Прескочихме със засилка границата от 200 случая на COVID-19 за ден, в САЩ има почти 62 000 за ден" Автор: Джейми Детмер за "Гласът на Америка"; Превод: БГНЕС


На пръв поглед идеята изглежда привлекателна. За да не налага

На пръв поглед идеята изглежда привлекателна. За да не налага ...

......... европейски търговски партньори ще определят данъка върху въглеродните емисии като чист протекционизъм и ще се борят с него. И за да се предотврати появата на реваншистки мита и появата на слабо аргументирани изключения, привържениците на инициативата ще трябва да полагат дълги и упорити усилия, за да убедят противниците на идеята.


Средният месечен доход на повече от 70% от руснаците не

Средният месечен доход на повече от 70% от руснаците не ...

......... на режима на самоизолация. В същото време при 19,7% от анкетираните средният месечен доход от март "значително е намалял“. Други 16,5% от анкетираните отчитат „значително“ понижение на нивото на доходите на един или повече членове на семейството им. Един на всеки десет е загубил доходите си изцяло“, отбелязва още проучването.


COVID-19 е само един пример за нарастващата тенденция на болестите.

COVID-19 е само един пример за нарастващата тенденция на болестите. ...

......... на практиките за устойчиво управление на земите, биосигурност, устойчиво управление на ландшафта и морските територии, използване на оперативно ниво на подхода One Health в планирането, прилагането и мониторинга на използването на земята и устойчивото развитие. Още: "Огромен скок на болните от коронавирус като абсолютна стойност, но процентно има леко понижение"


Към настоящия момент населението на Земята е 7,8 млрд. души,

Към настоящия момент населението на Земята е 7,8 млрд. души, ...

......... на живота до 100 години,  през 2200 година на Земята ще има около 3 млрд. души, като през 2960 година,", смята Лутц.  Това е цифрата, за която мечтаят еколозите. Ако тези хора бъдат образовани и продуктивни, то те по-добре ще се справят с промените в климата, остаряването и други проблеми. 


Коронавирусът COVID-19 е съществувал в различни страни, но е бил

Коронавирусът COVID-19 е съществувал в различни страни, но е бил ...

......... коронавирусна болест, беше регистрирано в края на 2019 г. в Централен Китай и се разпространи в повечето страни. На 11.03.20 г. Световната здравна организация (СЗО) го призна за пандемия. От началото на пандемията повече от 11,2 милиона души са заразени с коронавирус в световен мащаб, около 530 000 са загинали.


Американците достигнаха до уикенда, съвпадащ с националния празник 4 юли,

Американците достигнаха до уикенда, съвпадащ с националния празник 4 юли, ...

......... радикални сили, колкото от широко разпространената загуба на вяра в страната. Надявам се, че всички, някъде дълбоко в себе си, имаме страстна любов към общата ни страна и идеалния образ на Америка като фар на плурализма на 21 век. Четвърти юли ще бъде подходящ ден за придобиване на тази вяра.


Какво се промени в света поради пандемията от коронавирус и

Какво се промени в света поради пандемията от коронавирус и ...

......... Учените вече имат няколко варианта за ваксина, които се тестват върху животни. Германия, Франция, Италия и Нидерландия се присъединиха към съюз за съвместно предоставяне на ваксината на всички страни от ЕС след създаването на лекарството. Но очевидно ваксината ще се появи на пазара не по-рано от средата на 2021 година.


Шведите са все по-разочаровани и раздразнени, че са изкарани

Шведите са все по-разочаровани и раздразнени, че са изкарани "лошото ...

......... в Швеция - която за разлика от Дания не е затваряла училища, барове, ресторанти, кафенета, търговски центрове или спортни клубове при удара на пандемията - има много по-голям брой хора, които се тестват положително за COVID-19. Още: "Леко понижение на случаите на коронавирус в България, Великобритания изтри 30 000 случая"


Защо православният свят е равнодушен към съдбата на

Защо православният свят е равнодушен към съдбата на "Света София", ...

......... не на Ататюрк, а на периода на царуването на султан Мехмед II, който завладява Константинопол и превръща Света София в джамия. Ердоган се стреми да се покаже не само като приемник на тези традиции, но и като неформален наследник. " „В съвременна Турция тази тенденция става все по-активна“, заключи експертът.


Преди да разговаря с канцлера Ангела Меркел този понеделник в

Преди да разговаря с канцлера Ангела Меркел този понеделник в ...

......... блоковете на суперсилите.  Обръщането към Русия може, наред с други неща, да се обясни със стратегията на Макрон за предотвратяване на тревожно сближаване между Москва и Пекин. Но зад опита за сближаване може да има опасения за по-нататъшно намаляване на влиянието на Франция в Либия и Сирия, пише още изданието.


Цяла седмица милиони руснаци гласуваха за реформиране на конституцията на

Цяла седмица милиони руснаци гласуваха за реформиране на конституцията на ...

......... на Владимир Путин да рестартира часовника на неговото ръководство на държавата, когато сегашният му мандат приключи през 2024 година почти не се споменава. Те бяха напълно оставени от първоначалната информация за гласуването. А какви са тези промени - научете в материала: "Как Путин ремонтира конституцията по свой образ и подобие"


Заради високия брой смъртни случаи и заразени с коронавирус в

Заради високия брой смъртни случаи и заразени с коронавирус в ...

......... скандинавските страни бяха флагман в свободното придвижване. Но сега министърът на външните работи на Швеция Ан Линде се тревожи за нанесените "рани". Променя се и шведското общество. Макар по-голямата част все още да подкрепят правителството, анкетите за първи път показват стремително намаляващото ниво на одобрение на неговия антикризисен мениджмът в борбата с коронавируса. 


Кризата с новия коронавирус е предизвикала рязък спад на доверието

Кризата с новия коронавирус е предизвикала рязък спад на доверието ...

......... климатични ситуации Проучването показва също, че отношението към Русия като цяло остава непроменено. Изключение прави Италия, където почти една четвърт от анкетираните заявиха, че възприемат страната по-положително в резултат на пандемията. В началния етап на извънредната ситуация в страната Москва изпрати помощ в Ломбардия, най-засегнатата от коронавируса, отбелязва The Guardian.


Берлин обяви план с името

Берлин обяви план с името "Солидарност" и суверенитет като основа ...

......... твърдят, че евентуална победа на Джо Байдън ще върне отношенията САЩ - Европа в предишните им рамки. Хайко Маас обаче не е оптимист за това. Наскоро германецът заяви: "Всеки, който смята, че евентуална победа на Демократическата партия, ще върне нещата в трансатлантическото партньорство в старите коловози, подценява настъпилите структурни промени."


Защо Бил Гейтс се превърна в едно от най-споменаваните имена

Защо Бил Гейтс се превърна в едно от най-споменаваните имена ...

......... Алън, описва Гейтс като много тежък характер. Какъв точно, можете да видите в долното видео. Но дали това значи, че Гейтс иска да контролира света според своите разбирания – категоричен отговор може да даде само той! Още: "Бил Гейтс: Най-големият проблем с ваксината срещу COVID-19 е хората да я приемат"


Точно когато Белият дом подготви план за бъдещето на Косово,

Точно когато Белият дом подготви план за бъдещето на Косово, ...

......... от разузнаването се използват като доказателство. Въпросите, с които се сблъскват западните служители, ще бъдат познати на поне един предишен обитател на планираната дестинация на Тачи в събота: Какво са знаели и кога са го научили?   * Анализът е на Андрю Грей и е публикуван в Politico. Превод: БГНЕС.


До днес се смяташе, че тестовете за наличието на антитела

До днес се смяташе, че тестовете за наличието на антитела ...

......... и въпросът, какво трябва да бъде нивото на антитела в организма, за да не може човек да се зарази втори път с коронавирус или да стане източник на инфекция за други хора. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 25 юли" Автор: Гудрун Хайзе, Deutsche Welle; Превод: БГНЕС


Търсенето на инвеститорите на щатския долар като резервна валута може

Търсенето на инвеститорите на щатския долар като резервна валута може ...

......... а 2,84 милиарда долара в краткосрочни. Международните резерви на Русия възлизат на 565,2 млрд. Долара. Размерът на руските инвестиции е незначителен, едва надвишава 1%. Нулирането му е дребен проблем, но спестяванията на руснаците в брой може просто да изгорят. И вероятността за бързо изпълнение на този сценарий не е нулева.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди намерението си да изтегли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди намерението си да изтегли ...

......... Пето, Европа днес е „износител на сигурност“, има най-обучените и най-добре оборудваните в технологично отношение въоръжени сили в света. Има много добри причини да задържим въоръжените си сили в Германия. Но не мога да си представя нито една причина, поради която би било необходимо да ги изведем оттам, завършва авторът.