Пандемията от коронавирус ще бъде спряна едва след две години

Пандемията от коронавирус ще бъде спряна едва след две години ...

......... с инфекцията около година по-рано от останалите. Той изрази съжаление, че пандемията значително забави напредъка в намирането на лекарства за борба с маларията, полиомиелита и ХИВ. Според Световната здравна организация броят на пациентите с COVID-19 в световен мащаб е надхвърлил 19,7 милиона. Повече от 728 хиляди станаха жертви на пандемията.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналисти в неделя,

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналисти в неделя, ...

......... не спомена цифри, като припомни, че САЩ вече са изпратили три военно-транспортни самолета С-17 с храна и медицински консумативи. Както Елисейският дворец оповести в неделя, Франция получи обещания от участниците във видеоконференцията за Ливан да предоставят на тази страната краткосрочна помощ в размер на 250 милиона евро, уточнява още БГНЕС.


Учени от Университета на Илинойс в Ърбан-Шампейн предлагат да се

Учени от Университета на Илинойс в Ърбан-Шампейн предлагат да се ...

......... почти всеки да използва този прост метод за дезинфекция на маски, казват учените. В хода на работата на изследователите е установено, че този тип стерилизация при 100 градуса по Целзий за 50 минути позволява да се потискат четири вида вируси, включително коронавирус, и то дори по-ефективно, отколкото при ултравиолетово облъчване.


Русия осъществява широкомащабна онлайн операция, включваща редица уебсайтове, чрез които

Русия осъществява широкомащабна онлайн операция, включваща редица уебсайтове, чрез които ...

......... отрича твърденията на САЩ, че тя стои зад онлайн дезинформацията, а миналата седмица заяви, че подобни твърдения са "постоянни фобии". Твърденията на американската администрация пък са рядкост за президента Доналд Тръмп, който се пази от обвинения срещу Кремъл, особено в навечерието на предстоящите президентски избори в САЩ на 3 ноември.


Американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителни заповеди за удължаване на

Американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителни заповеди за удължаване на ...

......... спасим американските работни места, предоставяйки облекчение за американските работници", каза той на пресконференция, организирана в неговия голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси. Ситуацията с коронавируса в Съединените щати остава тежка. Над 5 милиона са вече заразените в страната, а над 160 000 души са загубили живота си след инфектиране с COVID-19.


Националният конгрес (парламентът) и Федералният върховен съд на Бразилия обявиха

Националният конгрес (парламентът) и Федералният върховен съд на Бразилия обявиха ...

......... място в списъка на страните с най-голям брой заразени и жертви след САЩ. Според Worldometers са регистрирани 3 013 369 заразени, от които 2 094 293 са излекувани, а 100 543 души са починали. Още: "Отново намаление на случаите на коронавирус като абсолютно число, в Добрич има най-много за деня"Венецуелски съд осъди двама бивши американски войници на 20 години

Венецуелски съд осъди двама бивши американски войници на 20 години ...

......... оръжия и документи за самоличност и каза, че американските "наемници" са "признали своята отговорност". Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е дългогодишен противник на социалистическия президент Мадуро, отрече обвиненията на Венецуела, че той стои зад инцидента. САЩ подкрепят опозиционния лидер Хуан Гуайдо и го признават за легитимен лидер на страната.


Изследване, публикувано от Канадския институт за здравна информация, казва, че

Изследване, публикувано от Канадския институт за здравна информация, казва, че ...

......... 10 до 24 години са три пъти по-склонни да се наранят от мъжете на същата възраст. Честотата на самоубийствата е най-висока при мъже на възраст над 45 години. Изследванията показват също, че има два пъти повече опити за самоубийство при хора с по-ниски доходи, отколкото при хора с по-високи доходи.


Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви широки ограничения

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви широки ограничения ...

......... Студентите и живеещите в чужбина, използват приложението, за да поддържат връзка със семействата си, а инвеститорите го ползват за посреднически сделки. В Китай има малко алтернативи на WeChat, тъй като повечето други международни приложения за съобщения са блокирани. Пекин на свой ред в петък обвини Вашингтон в "произволна политическа манипулация".


Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви широки ограничения

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви широки ограничения ...

......... интернет филтри в Пекин и свързва общности в Китай и извън него. Студентите и живеещите в чужбина, използват приложението, за да поддържат връзка със семействата си, а инвеститорите го ползват за посреднически сделки. В Китай има малко алтернативи на WeChat, тъй като повечето други международни приложения за съобщения са блокирани.


Над 19 милиона са вече регистрираните случаи на коронавирус по

Над 19 милиона са вече регистрираните случаи на коронавирус по ...

......... пък няма ден, в който да са отчетени под 200 000 заразени в глобален мащаб. Според другия основен източник на информация за разпространението на заразата – Джонс Хопкинс, с коронавируса по света са се срещнали 18 860 908 души. От тях 708 676 са починали, а 11 394 821 са се възстановили след прекарана инфекция.  Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че Съединените щати вероятно

Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че Съединените щати вероятно ...

......... предаването на Хералдо Ривера, кога ваксината може да бъде готова, Тръмп заяви: "По-рано от края на годината, а може би и по-скоро". На въпрос дали ще е по-рано от 3 ноември, той отговори: "Смятам, че при определени обстоятелства е възможно да е по-рано, но ще е някъде по това време".


Цените на хранителните стоки по света растат вече втори пореден

Цените на хранителните стоки по света растат вече втори пореден ...

......... Покачването на цените се е отразило на всички продукти - от масло и сирене до мляко на прах. Индексът на цените на зърнените култури FAO остава практически непроменен от юни. През юли индексът на цените на месото е намалял - стойността му е с 1,8% по-ниска от тази през юни.


Инфекционист номер едно на САЩ Антъни Фаучи не се чувства

Инфекционист номер едно на САЩ Антъни Фаучи не се чувства ...

......... изпитвания на антикоронавирусните лекарства. Времето за сертифициране зависи само от резултатите от тестовете. Тръмп многократно е изразявал надежда, че ваксината срещу новия коронавирус може да стане налична в САЩ доста преди края на тази година. Още: "Ден с над 300 случая на коронавирус в България, голям брой случаи извън София"


Американската икономика винаги е била в състояние да се възстановява

Американската икономика винаги е била в състояние да се възстановява ...

......... Сенатът реши да отпусне 2 трилиона долара в подкрепа на икономиката на страната, през май правителството отпусна още 3 трилиона долара за тази цел. През юли започнаха дискусии за нов пакет от 1 трилион долара. Още: "Ден с над 300 случая на коронавирус в България, голям брой случаи извън София"


Бившият колумбийски президент и сенатор Алваро Урибе Велес е дал

Бившият колумбийски президент и сенатор Алваро Урибе Велес е дал ...

......... Сепеда. След изявлението им, делото за предполагаемите контакти за обвинение на Урибе беше прекратено от Върховния съд през 2018 година. Разследването срещу Урибе обаче продължава поради евентуалната му връзка с предполагаемите подкупи, платени от Кадена. Още: "Ден с над 300 случая на коронавирус в България, голям брой случаи извън София"Facebook премахна видео от личната страница на президента на САЩ

Facebook премахна видео от личната страница на президента на САЩ ...

......... деца. Facebook за първи път премахва публикация на Тръмп, свързана с невярна информация за COVID-19. През юни беше премахната публикация от щаба на президента, съдържаща нацистки символи за квалификация на политически затворници през Втората световна война. Още: "Twitter официално показа, че Тръмп е лъжец, президентът на САЩ се разгневи (СНИМКИ)"


САЩ обявяват награда в размер на 10 милиона долара за

САЩ обявяват награда в размер на 10 милиона долара за ...

......... че американският президент Доналд Тръмп може и да не приеме номинацията за кандидат за държавен глава за втори мандат в овалния кабинет на Белия дом. Тръмп обмислял да го стори на друго място - в източното крило на Белия дом, защото било по-подходящо. Още: "100 дни до изборите в САЩ"


Над 700 000 са вече жертвите на коронавирус в света. Според

Над 700 000 са вече жертвите на коронавирус в света. Според ...

......... черния дроб на всеки пети пациент. Експертите са изследвали клиничните данни на първите 1040 пациенти, заболели от заразата в Хонконг, на възраст от 22 години до 52 години. Лекарите са открили сериозни нарушения във функцията на черния дроб у 23% от тях, като повечето са се нуждаели от интензивна терапия.


Ню Йорк ще постави контролно-пропускателни пунктове на ключови пунктове за

Ню Йорк ще постави контролно-пропускателни пунктове на ключови пунктове за ...

......... Ню Йорк, според университета „Джонс Хопкинс“. Градът беше епицентър на епидемията на Америка през март и април, но разпространението на вируса до голяма степен беше поставено под контрол, дори когато случаите нараснаха другаде в страната. Лицата, които нарушават карантината в Ню Йорк, могат да бъдат глобени с 10 000 долара.


Джо Байдън няма да присъства на конгреса на Демократическата партия

Джо Байдън няма да присъства на конгреса на Демократическата партия ...

......... в сряда официални представители. Байдън "няма да пътува до Милуоки и вместо това ще се обърне към нацията и ще приеме демократичната номинация от родния си щат Делауеър", се казва в съобщение на партията, което също огласява, че никой от ораторите физически няма да присъства на конгреса на 17-20 август.


Цената на златото продължава да се покачва. На 4 август

Цената на златото продължава да се покачва. На 4 август ...

......... проценти в САЩ и търсенето на злато като защитен актив. В края на юли анализаторите преразгледаха прогнозите си и повишиха цената на златото до 2 300 долара за тройунция в рамките на следващите 12 месеца. Предвижда се повишаване и на цената на среброто с 22 до 30 долара за тройунция.


Американецът Лий Прайс от Хюстън си купил

Американецът Лий Прайс от Хюстън си купил "Ламборджини" за 200 ...

......... в субсидии. Тя действа от пролетта в САЩ, отбелязва БНР. Мъжът получил парите, след като подал заявление от името на две компании. Ръководителят на едната бил починал месец по-рано - през април. Оказало се още, че предприемачът няма толкова служители, колкото е декларирал пред властите. Прайс е обвинен в измама.


Специалната сенатска комисия по въпросите на разузнаването, част от Конгреса

Специалната сенатска комисия по въпросите на разузнаването, част от Конгреса ...

......... Bear и Fancy Bear, като се твърди, че и двете са свързани с руските власти и се занимават с политически и икономически шпионаж. Правителството на Русия отхвърли категорично руската държава да е била замесена в това. Още: "Осъдиха заместник на Тръмп - заради даване на имейли на Клинтън на WikiLeaks"


Върховният съд на Колумбия постави бившия президент и настоящ сенатор

Върховният съд на Колумбия постави бившия президент и настоящ сенатор ...

......... все още смятат, че съм направил нещо добро за родината си", написа Урибе в Twitter. 68-годишният Урибе трябва да изчака да бъде призован пред Върховния съд, който съди депутатите. Той е изправен пред обвинения за подкуп и процесуални измами и може да получи до 8 години затвор, ако бъде осъден.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма намерение да въвежда отново

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма намерение да въвежда отново ...

......... случаи е неприемливо голям, дори смъртта на един човек е неприемлива", добави той. Според университета "Джон Хопкинс" до момента в САЩ са регистрирани повече от 4,76 милиона случая на коронавирусна инфекция, загинали са 156 771 души. Още: "Увеличение на новите случаи на COVID-19 като абсолютно число, леко понижение като процент"


Съединените щати ще направят първото си посещение на високо равнище

Съединените щати ще направят първото си посещение на високо равнище ...

......... делегация. "Това е първият член на кабинета, който ще ръководи посещението на най-високо ниво, ръководено от американски министър от 1979 година", заяви Американският институт в Тайван. Министерството на външните работи на Тайван потвърди визитата и съобщи, че Азар ще се срещне с външния и здравен министри на острова, предаде БГНЕС.


Смъртоносната тропическа буря

Смъртоносната тропическа буря "Исая" остави без ток милиони на източното ...

......... САЩ със скорост на ветровете от 65 км/ч премина през щата Ню Йорк вчера следобед. От Северна Каролина до Ню Йорк "Исая" остави над 3,4 милиона жители без ток. Той предизвика торнадо, отнело живота на поне четирима души, изкорени дървета, повреди домове и предизвика наводнения и пожари., Би Би Си


Над 700 000 са вече жертвите на коронавирус по света. Това

Над 700 000 са вече жертвите на коронавирус по света. Това ...

......... тях вече са се възстановили. От активните към момента 6 087 929 случая, 1 процент или 65 742 души са в тежко състояние. Останалите заразени са или асимптоматични, или с леки прояви на вируса. Според другия основен източник на информация – Джонс Хопкинс, починали до момента са 695 550 души, а заразените са 18 349 260.


Британците, американците и другите граждани на страни, където се говори

Британците, американците и другите граждани на страни, където се говори ...

......... и по-малко строги. В много американски щати бяха наложени много по-леки или никакви карантинни мерки в сравнение със страни като Франция и Италия, където в разгара на пандемията се изискваше разрешително за излизане от дома. От всички изследвани групи, испаноговорящите най-малко се съобразяват с карантината - 67% от всички анкетирани.


Британците, американците и другите граждани на страни, където се говори

Британците, американците и другите граждани на страни, където се говори ...

......... и по-малко строги. В много американски щати бяха наложени много по-леки или никакви карантинни мерки в сравнение със страни като Франция и Италия, където в разгара на пандемията се изискваше разрешително за излизане от дома. От всички изследвани групи, испаноговорящите най-малко се съобразяват с карантината - 67% от всички анкетирани.


Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш предупреди

Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш предупреди ...

......... на фона на противоречив натиск в Съединените щати да се отворят отново училищата, макар броят на новите инфекции в страната да продължава да нараства. Досега близо 694 000 са загинали по целия свят, докато над 18 милиона са били заразени. И още:СЗО с призив: Не въвеждайте отново карантина заради COVID-19


Самоубийството в затвора на обвинения в сексуални престъпления финансист Джефри

Самоубийството в затвора на обвинения в сексуални престъпления финансист Джефри ...

......... г. Той беше обвинен, че в периода 2002-2005 година е организирал трафик на десетки непълнолетни момичета, най-младото от които било на 14 години. Епщайн беше намерен мъртъв в килията си на 10 август 2019 година, а връзките му с популярни хора - като например Бил Гейтс и британския принц Андрю.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече решението на Вашингтон да

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече решението на Вашингтон да ...

......... както от демократите, така и от републиканците", смята Болтън. Той отбеляза, че сегашните допитвания, които дават голяма преднина на кандидата на демократите Джо Байдън пред Доналд Тръмп за президентските избори, все още нищо не значат. "Не бива никога да се подценява способността на Демократическата партия да губи избори", каза Болтън.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, ограничаваща възможностите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, ограничаваща възможностите ...

......... на заявленията. Тази програма позволява на американските работодатели да наемат чуждестранни работници временно. Технологичната индустрия разчита на H-1B визи, за да наеме задгранични специалисти с дълбоки познания в своята област, особено на науката и технологиите. Критиците на този подход твърдят, че някои компании злоупотребяват с програмата, за да уволнят американци.


Учебната 2020-2021 година в Мексико ще започне с дистанционно обучение

Учебната 2020-2021 година в Мексико ще започне с дистанционно обучение ...

......... трето място по смъртност в света от новия коронавирус, с над 48 000 смъртни случаи и в първата десетка на страните с най-много регистрирани случаи на коронавирус - почти 444 000. Още: "Ден с доста повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус, но и с най-много смъртни случаи за 24 часа"


Епидемията от болестта, причинена от новия коронавирус Sars-CoV-2, отстъпва в

Епидемията от болестта, причинена от новия коронавирус Sars-CoV-2, отстъпва в ...

......... се появи много по-рано от края на годината. "Поддържаме баланс между бързината и безопасността и се придвижваме към ваксина тази година, вероятно много по-рано от края на годината", каза американският президент. Още: "Ден с доста повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус, но и с най-много смъртни случаи за 24 часа"


Началникът на кабинета на бразилския президент Жаир Болсонаро генерал Уолтър

Началникът на кабинета на бразилския президент Жаир Болсонаро генерал Уолтър ...

......... положителен за COVID-19 в началото на юли, но след отрицателен тест на 25 юли излезе от изолация и се върна към нормалното си ежедневие. В бразилското правителство има общо 23 министри. Още: "Ден с доста повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус, но и с най-много смъртни случаи за 24 часа"


Малък самолет изгуби контрол и излетя от пистата поради силен

Малък самолет изгуби контрол и излетя от пистата поради силен ...

......... разкъсва оградата на местното летище, прекосява тревна площ, минава през магистралата и се спира на паркинга на местен супермаркет. При инцидента самолетът е претърпял сериозни щети, уточнява БГНЕС. На борда е имало двама души, които са пострадали леко, но са хоспитализирани за подробни изследвания. На паркинга никой не е пострадал.


Властите в Ню Йорк издадоха предупреждение във връзка с приближаването

Властите в Ню Йорк издадоха предупреждение във връзка с приближаването ...

......... обикновено продължава шест месеца в Атлантическия океан, от началото на юни до края на ноември. Атмосферното явление е класифицирано като тропическа буря и получава собствено име, ако скоростта на вятъра в него достигне около 17,5 м/с. Когато скоростта на вятъра е 33 м/с или повече, бурята се превръща в ураган.


Бившият съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон

Бившият съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон ...

......... се срлучи“ подробности за процеса на създаване на политики в Белия дом за период от година и половина. 71-годишният политик, известен с изключително консервативните си възгледи, предостави 592 страници поглед зад кулисите на факторите, формиращи външната политика на администрацията на Доналд Тръмп и отношенията му с лидери на други страни.


Земетресение с магнитуд 5,6 по Скалата на Рихтер бе регистрирано

Земетресение с магнитуд 5,6 по Скалата на Рихтер бе регистрирано ...

......... югоизточно от град Такна с население от около 286 хиляди души и на дълбочина 116 км. Няма информации за разрушения и жертви. Перуанската хидрографска служба съобщи, че няма опасност от цунами на брега на страната. Според местните потребители на социалните мрежи трусовете са били краткотрайни, но били усетени доста силно.


Глобалната пандемия придаде ново значение на идеята за американската изключителност.

Глобалната пандемия придаде ново значение на идеята за американската изключителност. ...

......... е нарушена - тя функционира както е проектирана. Това е система, оптимизирана за ефективност, а не за устойчивост и изхранване. Но американският начин на хранене убива американците и това е много отпреди COVID-19. Това ще продължи, освен ако не са предприемат стъпки за превръщане на храната в лекарство, завършва анализът.


Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на „Microsoft Corp“

Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на „Microsoft Corp“ ...

......... бъдат напълно отделени от ByteDance, каза един от източниците. „Microsoft Corp“ заяви, че не възнамерява да предоставя допълнителни актуализации, докато не се постигне окончателен резултат от преговорите. ByteDance беше оценена на $140 милиарда по-рано тази година, когато един от нейните акционери, Cheetah Mobile (CMCM.N), продаде малък дял в частна сделка.


Съединените щати, Великобритания, Япония и Европейският съюз се договориха да

Съединените щати, Великобритания, Япония и Европейският съюз се договориха да ...

......... на сделките ще расте. Анализаторите посочват, че дозите може да не са достатъчни за 7,8 милиарда души, а бедните държави ще бъдат "последни на опашката". Подобна ситуация имаше през 2009 г., когато богатите страни монополизираха доставките на ваксина срещу свински грип. Европейският съюз резервира 300 милиона дози ваксина срещу коронавирус


Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на „Microsoft Corp“

Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на „Microsoft Corp“ ...

......... бъдат напълно отделени от ByteDance, каза един от източниците. „Microsoft Corp“ заяви, че не възнамерява да предоставя допълнителни актуализации, докато не се постигне окончателен резултат от преговорите. ByteDance беше оценена на $140 милиарда по-рано тази година, когато един от нейните акционери, Cheetah Mobile (CMCM.N), продаде малък дял в частна сделка.


Белият дом потвърди снощи, че президентските избори в САЩ ще

Белият дом потвърди снощи, че президентските избори в САЩ ще ...

......... ще гласуват по пощата, което ще се отрази на регулярността на изборите. Идеята бе незабавно отхвърлена от демократите и републиканците в Конгреса на САЩ - орган, който може да вземе такова решение. Основните кандидати за президент са републиканецът Тръмп и демократът и бивш вицепрезидент на САЩ, Джо Байдън, припомня БГНЕС.


Службата по етика на правителството на САЩ публикува годишния си

Службата по етика на правителството на САЩ публикува годишния си ...

......... продаде за копейки в ущърб на интересите на останалата част от семейството. По време и преди предизборната надпревара през 2016 г. президентът на САЩ твърдеше, че състоянието му надхвърля 10 млрд. долара. Експертите многократно са изразявали съмнения в тази оценка, вярвайки, че общата стойност на активите му е много по-малка.


САЩ се стремят към сключване на ново споразумение за неразпространение

САЩ се стремят към сключване на ново споразумение за неразпространение ...

......... на договора и го характеризира като златен стандарт в областта на разоръжаването. Както руският президент Владимир Путин посочи в интервю за „Файненшъл таймс“ през юни 2019 г., ако това споразумение престане да съществува, „тогава всъщност изобщо няма да има инструменти в света, които да сдържат надпреварата във въоръжението“, обяснява изданието.


Перуанските власти удължиха обявеното извънредно положение поради разпространението на коронавирус,

Перуанските власти удължиха обявеното извънредно положение поради разпространението на коронавирус, ...

......... 04:00 ч. В средата на март тази година президентът Мартин Вискара обяви извънредно положение в Перу във връзка с пандемията и въведе строги карантини. По-късно ръководството на страната реши да въведе комендант на цялата си територия. Извънредното положение бе удължено няколко пъти и трябваше да приключи на вчера (31.07.20 г.).


Седем души загинаха при сблъсък на два неголеми самолета недалеч

Седем души загинаха при сблъсък на два неголеми самолета недалеч ...

......... щатът Аляска, съобщиха властите на щата, пише БГНЕС. Сред загиналите е конгресмен в Камарата на представителите от щата Хари Ноп. Той е бил в единия самолет, а в другия са пътували останалите. 6-ма са загинали на местопроизшествието, а един - по пътя за болница. Причините за инцидента не се съобщават засега.


Пентагонът с нови

Пентагонът с нови "умни" разработки. Специалисти работят върху създаването на ...

......... роботиката, предназначена за използване във вода, под вода и във въздуха, например кораби, за които не е необходимо човешко присъствие на борда. В обозримо бъдеще все повече внимание ще се отделя на програми в областта на изкуствения интелект, мобилни връзки от пето поколение, квантова изчислителна техника и други, обобщава БГНЕС.


Пентагонът с нови

Пентагонът с нови "умни" разработки. Специалисти работят върху създаването на ...

......... роботиката, предназначена за използване във вода, под вода и във въздуха, например кораби, за които не е необходимо човешко присъствие на борда. В обозримо бъдеще все повече внимание ще се отделя на програми в областта на изкуствения интелект, мобилни връзки от пето поколение, квантова изчислителна техника и други, обобщава БГНЕС.


Пентагонът обяви, че е сключил договор за 342 милиона долара

Пентагонът обяви, че е сключил договор за 342 милиона долара ...

......... "персонала във военни съоръжения в САЩ и извън континенталните територии". Работата ще бъде извършена в Северна Каролина "с прогнозна дата на приключване 28 февруари 2021 година", се казва в изявлението на Пентагона. Американската армия ще контролира изпълнението на проекта. Още: "Понижение на случаите на коронавирус в България на дневна база"


Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс претърпя лека катастрофа в Пенсилвания,

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс претърпя лека катастрофа в Пенсилвания, ...

......... Пенс и камион за боклук, а вицепрезидентът не е пострадал и е продължил пътуването си с лимузина. „Daily Mail”, позовавайки се на служители на Белия дом, съобщи, че Пенс по-късно е разговарял с всички, участвали в произшествието, включително шофьора на камиона и един от леко ранените пътни полицаи на автомагистралата.


Членът на Федералната избирателна комисия Елън Уайнтрауб заяви в четвъртък,

Членът на Федералната избирателна комисия Елън Уайнтрауб заяви в четвъртък, ...

......... на средства за "правилното провеждане на безопасни и сигурни избори, които всички американци искат". Коментарите ѝ са факт, след като по-рано днес президентът Тръмп заяви, че по-добре ще е да има отлагане на изборите заради коронавируса и че има риск от измами с оглед на разрешаване на гласуване по пощата


Американската компания Google ще запази неутралитет по време на президентската

Американската компания Google ще запази неутралитет по време на президентската ...

......... Google е опитала да подкрепи демократите. Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини Google и други технологични компании в пристрастия срещу републиканците и подкрепа на демократите. Президентските избори в САЩ са насрочени за 3 ноември. Очаква се демократичният кандидат за тях да бъде Джо Байдън, от републиканците Доналд Тръмп.  


Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази благодарност към Русия, Саудитска

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази благодарност към Русия, Саудитска ...

......... в сила за две години, но от август до декември 2020 г. ще бъдат намалени 7,7 милиона барела на ден в рамките на съюза, а от януари 2021 до края на април 2022 - 5,8 милиона барела на ден. Параметрите на сделката могат да бъдат преразгледани през декември 2021 година.


Попиконата Мадона беше цензурирана в Instagram за разпространение на невярна

Попиконата Мадона беше цензурирана в Instagram за разпространение на невярна ...

......... има лек - нарича се хидроксихлорохин", възкликва Имануил във видеото, застанала на стъпалата на Върховния съд във Вашингтон с лекари. Тя също се нахвърля срещу маските за лице и блокадите. Мадона заяви, че през май е преболедувала коронавируса, който я е принудил да отложи концерти в Париж по-рано през годината.


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никога не е говорил

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никога не е говорил ...

......... това не е стигало до бюрото ми, твърди американският президент. Агенцията за национална сигурност не е съгласна с констатациите на други разузнавателни агенции, включително ЦРУ, според Wall Street Journal. Пълното интервю на Тръмп ще излъчи на 3 август. Още: "Защо руското ГРУ плаща на талибани да убиват американци в Афганистан?"


Носенето на ръкавици като предпазна мярка невинаги защитава хората от

Носенето на ръкавици като предпазна мярка невинаги защитава хората от ...

......... значение дали са облечени или не, рискът да пипнем коронавирус остава, ако докоснем очите, носа или устата си. Дори и да сме с ръкавици, ако го правим, пак ще се заразим, напомня д-р Бартлет. Нещо повече – ръкавиците създават измамно усещане за сигурност, понеже не докосваме повърхностите с голи ръце.


Над 17 милиона са вече далите положителни проби за коронавирус

Над 17 милиона са вече далите положителни проби за коронавирус ...

......... от данните на сайта Worldometers. 17 032 178 са вече заразените хора в глобален мащаб. От тях починали са 666 070, а излекувани са 10 556 658 души, което прави близо 62 на сто от всички случаи. От активните малко над 5,8 милиона случая към момента, 66 532 са в сериозно състояние, което прави около 1,1%.


Пентагонът обяви планове да остави в Европа половината от близо

Пентагонът обяви планове да остави в Европа половината от близо ...

......... бъдат разположени в страни от НАТО. САЩ възнамеряват да започнат изтеглянето на част от войските си от Германия и преназначаването им в Европа възможно най-скоро. Той уточни, че в бъдеще САЩ възнамеряват да разположат допълнителни сили в Полша и балтийските страни. Част от войниците ще отидат в Италия и Белгия.


Американският президент Доналд Тръмп отново защити употребата на хидроксихлорохин като

Американският президент Доналд Тръмп отново защити употребата на хидроксихлорохин като ...

......... събитие, организирано от група, която набира финансиране за Тръмп. Доктор Стела Имануел, която говори във видеото, е твърдяла в миналото, че правителството е под влиянието на "влечуги", визирайки извънземни. А Доналд-младши получи забрана да публикува в Twitter за 12 часа. Още: "СЗО преустановява изпитанията на хидроксихлорохин като лекарство срещу коронавирус"


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че отпуска на американската

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че отпуска на американската ...

......... на лекарства в САЩ", каза Доналд Тръмп пред репортери в Белия дом. "Това е пробив във връщането на фармацевтичното производство в САЩ", добави Тръмп. Реформата в "Кодак" ще доведе до създаването на 360 работни места в заводите на компанията в Родак, Ню Йорк, Минеаполис и Минесота, отбеляза още американският президент.


Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) възнамерява да определи цена за

Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) възнамерява да определи цена за ...

......... Проектът за ваксина на компанията е подкрепен от федералното правителство на САЩ, което обеща близо 500 милиона долара и я избра като една от първите компании, които започнаха мащабни изпитания на ваксината си върху хора. Още: "Традиционно увеличение на случаите на коронавирус като абсолютно число, в Китай заразата плъзна отново"


Един от най-старите американски производители на оръжие, Remington Outdoor Co.

Един от най-старите американски производители на оръжие, Remington Outdoor Co. ...

......... завърши, прехвърляйки собствеността върху основните си кредитори. Тогава решението беше свързано със сериозни финансови затруднения на производителя на оръжие. "Ремингтън" има над 200-годишна история. Компанията е основен доставчик на оръжия по време на Американската гражданска война и двете световни войни. Сега тя става собственост на инвестиционния посредник Cerberus Capital Management.


Земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер беше регистрирано в южната

Земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер беше регистрирано в южната ...

......... 5,3 по Рихтер беше регистрирано в южната част на Перу. Това съобщиха от националния сеизмологичен център в страната, предаде БГНЕС. Епицентърът на труса е бил на дълбочина 48 км. под повърхността. Според данните, земетресението е почувствано най-силно в провинция Камана (регион Арекипа).  До момента няма информация за жертви или щети.


Епидемията от новия тип коронавирус е довела до загуби в

Епидемията от новия тип коронавирус е довела до загуби в ...

......... коронавирус, много държави въведоха строги ограничения в социално-икономическата сфера – затворени бяха магазини, ресторанти, спортни клубове. Забранено беше провеждането на масови мероприятия, а туризмът на практика замря след въведените забрани за придвижване, което доведе до сериозни икономически последици. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 28 юли


Балтазар Гарсон, бивш испански съдия, сега адвокат на основателя на

Балтазар Гарсон, бивш испански съдия, сега адвокат на основателя на ...

......... американски войници в Близкия изток. В САЩ Асандж е обвинен в "най-голямата кражба на класифицирана информация в историята на страната". Ако бъде осъден, го грозят 175 години затвор. По-рано стана известно, че изслушването във Великобритания за екстрадицията на Асанж в САЩ е отложено поради пандемията на коронавирус поне за септември.