Около 20 лекари и медицински сестри са включени в международния

Около 20 лекари и медицински сестри са включени в международния ...

......... извършва също безплатни операции на катарактата и лекува увреждания, свързани с глаукома. "Моята болница сменя пейзажите и пациентите на всеки 3-4 месеца", каза 31-годишният чилийски офталмолог Андреас ди Лусиано, който отговаря за обучението в областта на хирургията. "Участниците говорят различни езици. Климатът се променя. Една болест заменя друга", допълва той.


10 годишно момче загуби крака си докато плуваше с по-малката

10 годишно момче загуби крака си докато плуваше с по-малката ...

......... крака си, е откарано в болница с разкъсвания и в областта на стомаха. Свидетели на инцидента твърдят, че нападението най-вероятно е дело на бича акула. Нова Каледония, която се намира в североизточна Австралия, е френска отвъдморска територия, а нападенията от акули са често срещано явление в изключително красивия тихоокеански район.


Днес около 12:30 ч. местно време бе открита масова стрелба

Днес около 12:30 ч. местно време бе открита масова стрелба ...

......... че една от жертвите е ранена критично и ще се наложи спешна операция. В момента инцидентът се разследва. Градският съветник на Трентън - Джерел Блейкли осъди стрелбата, наричайки я "касапница". Инцидентът възниква почти година след стрелба на събитието „Арт нощ“ в Трентън, при което един човек загина, а 22 бяха ранени.


Иран е изразила готовността си да ползва свое „тайно“ оръжие,

Иран е изразила готовността си да ползва свое „тайно“ оръжие, ...

......... президент Доналд Тръмп, като го призоваха да не води война с Ислямската република. "Война с Иран, било то по избор или погрешна преценка, би довела до драматични последици във вече дестабилизирания Близък изток и ще доведе САЩ до друг въоръжен конфликт с огромни финансови, човешки и геополитически загуби", гласи писмото.


Федерален съд в Мисисипи временно блокира закона за

Федерален съд в Мисисипи временно блокира закона за "сърцебиенето на ...

......... и до смъртта на много жени, които в нарушение на закона ще се опитат да прекъснат бременността си. Противниците на абортите се позовават на религиозните предписания и концепцията, че животът на човека започва от момента на зачеването, във връзка с което считат, че абортът е аморален акт или дори престъпление.


Откриха пет трупа в кола в Мексико, съобщава БГНЕС. Изгорелите

Откриха пет трупа в кола в Мексико, съобщава БГНЕС. Изгорелите ...

......... Мексико, до голяма степен поради конфронтацията между картелите и за контрола над транзита на кокаин в САЩ. През 2018 г. Мексико записа рекорден брой убийства - Министерството на сигурността съобщи за повече от 33 000 загинали. Тази цифра счупи рекорда от 2017 г., когато бяха регистрирали над 31 000 убийства.По море до Европа от началото на 2019 г. са

По море до Европа от началото на 2019 г. са ...

......... 9 430, съобщи Кристин Николаиду от МОМ Гърция. През същия период на миналата година 10 661 нелегални мигранти са пристигнали в Гърция през морето. Общо 30 510 мигранти са загинали между 2014 и 2018 г., докато се предприемат пълното с неизвестности пътуване до Европа, съобщи агенцията на ООН през януари.


Администрацията на Тръмп обмисля спешното приемане на указ, който ще

Администрацията на Тръмп обмисля спешното приемане на указ, който ще ...

......... нараства и законодателите блокираха около 2 милиарда долара под формата на продажби за оръжия за кралството през последната година. Причината – опасенията за цивилни жертви при ръководената от Саудитска Арабия военна операция в Йемен и охладнелите отношения след убийството на журналиста Джамал Хашоги през октомври миналата година от саудитски агенти. 


Министерството на правосъдието на САЩ обяви 17 нови обвинения срещу

Министерството на правосъдието на САЩ обяви 17 нови обвинения срещу ...

......... излежава присъда от 50 седмици затвор във Великобритания за нарушаване на условията по гаранцията си, след като се укри в еквадорското посолство в Лондон през 2012 година. Асанoж очаква екстрадицията си в САЩ, като междувременно в Швеция беше подновено разследването за изнасилване – обвинения, които бяха повдигнати от две жени.


Съединените щати обявиха нов пакет от помощи за 16 милиарда

Съединените щати обявиха нов пакет от помощи за 16 милиарда ...

......... Китай, и служители заявиха, че първото от трите плащания се очаква да бъде направено през юли или август. Пърдю каза, че размерът на помощта ще бъде "силно наклонен" към първото плащане, докато другите ще зависят от пазара и състоянието на търговските преговори. Но постигането на споразумение сега "зависи от Китай".


Рецидивист направи серия от гафове, като се простреля в тестисите

Рецидивист направи серия от гафове, като се простреля в тестисите ...

......... да ѝ каже да не съдейства на полицията, която подслушвала всички тези разговори. Той е бил осъден за притежание на огнестрелно оръжие, притежание на метамфетамини, притежание на контролирани субстанции и четири опита за манипулиране на свидетел. Уилсън може да излезе под гаранцията от 110 000 долара, най-рано на 18 юни.Рецидивист направи серия от гафове, като се простреля в тестисите

Рецидивист направи серия от гафове, като се простреля в тестисите ...

......... да ѝ каже да не съдейства на полицията, която подслушвала всички тези разговори. Той е бил осъден за притежание на огнестрелно оръжие, притежание на метамфетамини, притежание на контролирани субстанции и четири опита за манипулиране на свидетел. Уилсън може да излезе под гаранцията от 110 000 долара, най-рано на 18 юни.


Говорител на Министерството на отбраната на САЩ заяви, че съществува

Говорител на Министерството на отбраната на САЩ заяви, че съществува ...

......... въздушно пространство, и да се идентифицират всички чужди обекти, които може да бъдат заплаха за обществото”, каза експертът. „Министерството ще продължи да разследва съобщения за неидентифицирани самолети, срещнати от американски пилоти в опит да защитим родината си и да я предпазим от стратегически изненади от нашите врагове”, заяви още Шерлуд.


Натискът сред демократите в Конгреса на САЩ да бъде направен

Натискът сред демократите в Конгреса на САЩ да бъде направен ...

......... Комисията по правни въпроси, след което ще бъде изпратена на пълния състав, който ще гласува, за да одобри стартирането на пълноправно разследване на президента. След това разследването ще бъде разгледано от Съдебната комисия, която ще вземе решение по документите за импийчмънт и ще ги изпрати в пленарната зала за гласуване.


Вулканът Попокатепел в Мексико изхвърли стълб от пепел на височина

Вулканът Попокатепел в Мексико изхвърли стълб от пепел на височина ...

......... от ацтекски език като "планина от дим", се издига над морското равнище на 5,4 хиляди метра. Той отдавна е един от символите на Мексико. В момента активността и емисиите на пепел от вулкана представляват допълнителна опасност поради скорошното замърсяване на атмосферата, зафиксирано миналата седмица над цялата долина на Мексико Сити.


Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин призна, че потребителите

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин призна, че потребителите ...

......... върху стоките за 300 милиарда долара, за да чуе мнението на обществеността и засегнатите компании, но мнозина вече са изразили силно противопоставяне на новите мита, включително производители на дрехи и обувки и търговци на дребно. Има предупреждения, че новите мита ще бъдат "катастрофални" и ще повишат значително цените на потребителите.САЩ удържаха голяма победа над Русия, купувайки Аляска от нея

САЩ удържаха голяма победа над Русия, купувайки Аляска от нея ...

......... която често показва как руските изтребители прихващат американски разузнавателни самолети. Руснаците обичат да публикуват снимки, направени по време на тези операции, за да сплашат американски политици. Публикувайки собствени, много по-убедителни снимки, САЩ напомнят на Русия кой е господарят на небето над Аляска. Това е необходимо и много ефективно възпиращо средство.


Щатът Мичиган ще плати 1,5 милиона долара обезщетение на Ричард

Щатът Мичиган ще плати 1,5 милиона долара обезщетение на Ричард ...

......... нещо с главата си". За него нямало значение дали властите ще му платят нещо за грешката си или не. През септември миналата година друг американец – Валентино Диксън бе освободен от районния съд на окръг Ери в Бъфало след като е излежал 27 години за убийство, което не е извършил.


Щатът Мичиган ще плати 1,5 милиона долара обезщетение на Ричард

Щатът Мичиган ще плати 1,5 милиона долара обезщетение на Ричард ...

......... нещо с главата си". За него нямало значение дали властите ще му платят нещо за грешката си или не. През септември миналата година друг американец – Валентино Диксън бе освободен от районния съд на окръг Ери в Бъфало след като е излежал 27 години за убийство, което не е извършил.


Половината от всички американци смятат, че САЩ ще започнат война

Половината от всички американци смятат, че САЩ ще започнат война ...

......... заявиха, че вярват, че подкрепени от Иран групи са отговорни за поредицата от нападения в Персийския залив през последната седмица. Тръмп заяви, че би искал да преговаря с лидерите на Ислямската република. Иранският президент Рухани отхвърли предложението за преговори във вторник и заяви, че срещу Иран се води "икономическа война".


Американският президент Доналд Тръмп съобщи във вторник, че е номинирал

Американският президент Доналд Тръмп съобщи във вторник, че е номинирал ...

......... като потенциален кандидат за поста на министъра на отбраната Джим Матис, който подаде оставка през декември поради различията по отношение на политиката на Тръмп за Сирия и други въпроси. Уилсън се оттегли през март, след като стана ясно, че временният министър на отбраната Патрик Шанахан ще остане на този пост.


Представителката на демократите Александра Окасио-Кортес заяви, че е време лидерите

Представителката на демократите Александра Окасио-Кортес заяви, че е време лидерите ...

......... на Тръмп. Пелоси слушаше докато защитниците на импийчмънта говориха на среща в понеделник с високопоставени демократи, каза Ярмут. "Мисля, че тя осъзнава, че пътят все по-неизбежно води към процес на импийчмънт. Но иска да позволи на всички тези комисии да си свършат работата", заяви още Ярмут пред Камарата на представителите.


Американският президент Доналд Тръмп трябва да предостави данъчните си декларации

Американският президент Доналд Тръмп трябва да предостави данъчните си декларации ...

......... написана миналата есен в кабинета на главния съветник на данъчната служба. В понеделник федералният съдия на окръг Колумбия Амит Мехта отказа да изпълни исканията на адвокатите на президента на САЩ да не позволяват на Камарата на представителите да получат данъчните декларации на Тръмп през последните 10 години по служебен път.


Хиляди хора участваха в координирани митинги в Съединените щати, за

Хиляди хора участваха в координирани митинги в Съединените щати, за ...

......... Арканзас, Джорджия, Кентъки, Мисури и Охайо са сред другите щати, готвещи се да приемат нови ограничения за абортите, предаде БГНЕС. По-рано тази година Върховният съд блокира прилагането на нови ограничения за абортите в Луизиана. Решението обаче беше направено с малка разлика и делото трябва да бъде разгледано по-късно тази година.


Съединените щати дадоха срок от две седмици на Турция, за

Съединените щати дадоха срок от две седмици на Турция, за ...

......... е един от участниците в американската международна програма F-35. Турция също така многократно е подчертавала, че руската система за противовъздушна отбрана не представлява заплаха за американските изтребители. В допълнение външният министър Чавушоглу каза, че доставената в страната С-400 няма да бъде интегрирана в системата за въздушна отбрана на Северноатлантическия съюз.


Някои от най-големите световни компании призоваха американския президент Доналд Тръмп

Някои от най-големите световни компании призоваха американския президент Доналд Тръмп ...

......... години на планиране, необходими за вземане на решения за снабдяване, а компаниите не могат просто да преместват фабриките, за да се адаптират към тези промени. " САЩ и Китай ще се срещнат отново, за да обсъдят търговските си взаимоотношения на срещата на високо равнище на Г-20 в Япония следващия месец.


Пратеникът на ООН за Либия предупреди, че битката за Триполи

Пратеникът на ООН за Либия предупреди, че битката за Триполи ...

......... публикува снимки през уикенда на десетки бронирани превозни средства, произведени в Турция, които според неговата страница във Фейсбук са нови доставки за бойците му. Интернет страници, подкрепящи Хафтар, също показват снимков и видеоматериал с произведени в Йордания бронирани коли, които били доставени на Либийската национална армия, водената от Хафтар сила.


Американският министър на енергетиката Рик Пери заяви, че държавата планира

Американският министър на енергетиката Рик Пери заяви, че държавата планира ...

......... кубически метра газ годишно от бреговете на Русия през Балтийско море до Германия. Газопроводът ще преминава през териториални води или изключителни икономически зони на Руската федерация, Финландия, Швеция, Дания и Германия. От тези страни операторът на проекта Nord Stream 2 AG остава да получи разрешение за строеж само от Дания.


Общата загуба на венецуелската икономика от икономическата блокада на САЩ

Общата загуба на венецуелската икономика от икономическата блокада на САЩ ...

......... г., когато президентът Барак Обама ги въведе срещу редица венецуелски служители в отговор на експулсирането на американски дипломати от страната. Оттогава санкциите многократно са удължавани. Вашингтон наскоро затегнаха редица санкции срещу Венецуела, включително срещу държавни компании. На 28 януари американските власти въведоха санкции срещу националната петролна и газова компания PDVSA.


Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има намерение да

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има намерение да ...

......... въоръжените сили на САЩ на равнище от два милиона военнослужещи, предаде агенция Фокус. По данни на организацията „Heritage Foundation“, в края на 2018 година в състава на военноморските сили на САЩ е имало 284 бойни кораба, което е с 12 бойни кораба повече, отколкото през 2017 година, допълва агенцията.  


Венецуелският президент Николас Мадуро е предложил ранни парламентарни избори, съобщава

Венецуелският президент Николас Мадуро е предложил ранни парламентарни избори, съобщава ...

......... избори (за народно събрание). Нека (имаме) едно мирно решение, изборно, демократично, конституционно.“ „Ще се измерим електорално… ние ще свикаме избори за народно събрание“, каза още Мадуро. Големи тълпи от негови симпатизанти превзеха улиците на столицата, като много от тях носеха червени тениски и плакати, на които пишеше „Марш на победата“.


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон не е предлагал

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон не е предлагал ...

......... повиши напрежението като в туит предупреди, че „официалния край на Иран“ ще се състои, ако Техеран атакува САЩ. Администрацията на Тръмп прилага натиск върху страната, като се оттегли от важната международна сделка за регулиране на ядреното производство на Иран и се опита да прекрати важния за Техеран износ на петрол. 


„Форд“ планира да съкрати 7 000 работни места или 10%

„Форд“ планира да съкрати 7 000 работни места или 10% ...

......... реорганизация вследствие на обновяване на неговите предложения за автомобили, съобщиха от компанията. Реорганизацията ще включва някои съкращения и преназначавания и трябва да бъде завършена до края на август, предаде АФП, цитирани от БГНЕС. „Форд“ премахва повечето модели седан в САЩ, тъй като все повече потребители избират пикапи и спортни автомобили.


САЩ отмениха митата върху стоманата и алуминия, който се внася

САЩ отмениха митата върху стоманата и алуминия, който се внася ...

......... ще въведе мита върху вноса на алуминий и стомана съответно 25% и 10%. По отношение на ЕС, Мексико и Канада това решение влезе в сила от 1 юни. В отговор Мексико въведе ответни мита от 15-25% на някои видове стоманени изделия, земеделски стоки, уиски и свинско месо внос от САЩ.


Инвеститорът в модерни технологии шокира завършващите студенти в колеж в

Инвеститорът в модерни технологии шокира завършващите студенти в колеж в ...

......... се налага да изплаща 200 000 долара заеми, които е взел, за да финансира своите финансови проучвания, съобщи ВВС. Президентът на „Морхаус колидж“ Дейвид А Томас каза: "Когато трябва да обслужвате дълг, изборът за това какво можете да направите е ограничен. Безвъзмездната помощдава свободата (на завършилите) да следват мечтите си."


Въоръжени убиха 11 души в бар в северна Бразилия, предаде

Въоръжени убиха 11 души в бар в северна Бразилия, предаде ...

......... са мотивите на стрелците. Нападателите са избягали, но полицията съобщи, че един от тях е ранен и е задържан. Стреляли са обща седем въоръжени, които са пристигнали с мотоциклет и три автомобила, с които са избягали след атаката. Потвърдена е смъртта на шест жени и петима мъже, съобщиха местни медии.


Боинг призна, че трябва да коригира недостатъците в софтуера на

Боинг призна, че трябва да коригира недостатъците в софтуера на ...

......... в изявлението. Southwest Airlines, основен клиент на 737 MAX с 34 от самолета, заяви пред АФП, че очаква да получи първия симулатор "по-късно тази година ". Полетите с тези самолети бяха спрени по целия свят, очаквайки одобрение от американски и международни регулатори, преди да могат да се върнат в експлоатация.


Американският президент Доналд Тръмп обяви, че той е „стабилно „за“

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че той е „стабилно „за“ ...

......... историческото решение на САЩ от 1973 г. да легализира аборта. В допълнение към Алабама, законодателите на Мисури тази седмица направиха незаконни абортите след 8 седмици бременност. Джорджия, Охайо, Мисисисипи, Кентъки, Айова и Северна Дакота вкараха в действие закони, забраняващи абортите след момента, в който бъде засечен сърдечен пулс на зародиша.


Земетресение със сила 6.8 по Рихтер беше регистрирано в южната

Земетресение със сила 6.8 по Рихтер беше регистрирано в южната ...

......... беше регистрирано в южната част на Тихия океан край бреговете на Нова Каледония, съобщи Геофизичната служба на САЩ. До момента няма данни за нанесени материални щети или жертви. Няма издадено предупреждение за цунами, съобщава БГНЕС. Епицентърът на земетресението е на 179 километра източно от островите Лоайоте, на дълбочина 14 км.


В Съединените щати екзекутираха двама осъдени на смърт затворници, предаде

В Съединените щати екзекутираха двама осъдени на смърт затворници, предаде ...

......... Джонсън, който удушил съпругата си с пластмасов чувал за боклук през 80-те. Джонсън десетилетия наред обвиняваше бивш затворник, който работел в същия магазин като него, че е извършил убийството. Той подаде много молби за преразглеждане на делото, включително опита да спре екзекуцията с жалба, че смъртоносните инжекции причиняват "мъчителна болка".


Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е спечелил поне 479

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е спечелил поне 479 ...

......... на милиардера Доналд Младши и Ерик, но Доналд Тръмп остава началник на организацията. Освен това Тръмп продължава да отказва да публикува данъчните си декларации, каквато е практиката за кандидатите за президент и президентите от десетилетия. Тръмп казва, че данъчните служби правят одит на декларациите и не може да ги публикува.


Бившият анализатор на американското разузнаване Челси Манинг отново влиза в

Бившият анализатор на американското разузнаване Челси Манинг отново влиза в ...

......... присъдата на Манинг. Американските власти разследват WikiLeaks от години и в момента се опитват да се доберат до снователя Джулиан Асандж, като подадоха искане за екстрадирането му от Великобритания. Едно от обвиненията към Асандж е, че заедно с Манинг са опитали незаконно проникване в компютри на федералните власти в САЩ.


Съединените щати прекратиха преференциалния режим за търговия с Турция, който

Съединените щати прекратиха преференциалния режим за търговия с Турция, който ...

......... постигна целта от търговски сделки на стойност 75 милиарда долара между САЩ и Турция, която обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. По време на напрежението през 2018 г. Съединените щати наложиха мита върху турските стомана и алуминий, като част от натиска за освобождаването на проповедника Андрю Брънсън от турски затвор.


Изтребител F-16 се е разбил в сграда в Калифорния, съобщава

Изтребител F-16 се е разбил в сграда в Калифорния, съобщава ...

......... Базата в област Ривърсайд, на около 65 километра източно от Лос Анджелис, е голяма и в нея има между 2000 и 6000 войници от запаса и друг персонал. Отсечка магистрала 215 - основна пътна артерии в тази част на Калифорния - която минава през базата, беше затворена веднага след катастрофата.


Премахване на лотарията за зелени карти предложи американският президент Доналд

Премахване на лотарията за зелени карти предложи американският президент Доналд ...

......... Стивън Милър, съветник, известен с твърдата си линия по въпросите на имиграцията. Имиграционният план на Тръмп включва предложения за повишаване на сигурността на границата, за да се предотврати незаконното пресичане, като съдържа и правни промени, насочени към ограничаване на потока от мигранти от Централна Америка, търсещи убежище в САЩ.  


Китай предупреди САЩ, че наказателните мерки на администрацията на Доналд

Китай предупреди САЩ, че наказателните мерки на администрацията на Доналд ...

......... американски технологии без специално одобрение. Huawei предупреди в изявление, че загубата на достъпа до доставчици в САЩ "ще нанесе значителна икономическа вреда на американските компании" и ще засегне "десетки хиляди американски работни места". "Huawei ще потърси незабавно средства за защита и ще намери решение по този въпрос", заявиха от компанията.


Китай предупреди САЩ, че наказателните мерки на администрацията на Доналд

Китай предупреди САЩ, че наказателните мерки на администрацията на Доналд ...

......... американски технологии без специално одобрение. Huawei предупреди в изявление, че загубата на достъпа до доставчици в САЩ "ще нанесе значителна икономическа вреда на американските компании" и ще засегне "десетки хиляди американски работни места". "Huawei ще потърси незабавно средства за защита и ще намери решение по този въпрос", заявиха от компанията.


Китай предупреди САЩ, че наказателните мерки на администрацията на Доналд

Китай предупреди САЩ, че наказателните мерки на администрацията на Доналд ...

......... американски технологии без специално одобрение. Huawei предупреди в изявление, че загубата на достъпа до доставчици в САЩ "ще нанесе значителна икономическа вреда на американските компании" и ще засегне "десетки хиляди американски работни места". "Huawei ще потърси незабавно средства за защита и ще намери решение по този въпрос", заявиха от компанията.


Американско средно училище бе затворено до края на учебната година,

Американско средно училище бе затворено до края на учебната година, ...

......... Ен съобщават, че учени от университета в Северна Аризона за взели проби от въздуха, водата и почвата в този район докато властите са работили по създаването на съоръжение за депониране на отпадъци. Докладът на учените, заедно с годишната оценка на министерството на енергетиката са убедили местните власти да затворят училището.


Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния лидер

Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния лидер ...

......... мога да коментирам това", каза съветникът по комуникациите на норвежкото външно министерство Пер Вигген. Според NRK, норвежкото дипломатическо ведомство е организирало срещата в координация с американските власти. Норвегия, за разлика от много други европейски страни, не призна Гуайдо за глава на Венецуела и днес поддържа неутрална позиция във венесуелската криза.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети Сърбия през 2020

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети Сърбия през 2020 ...

......... вътрешните борби в Държавния департамент и желанието на Пентагона да затвори този регион за Русия. „Все пак, решение за Косово, най-вероятно, няма да има, докато Тръмп не си осигури втори мандат, за което има големи шансове. Ако той победи отново, съм сигурен, че веднага ще дойде в Сърбия“, уверява Давинич.


Полицията в Лас Вегас публикува видеозапис от охранителна камера, от

Полицията в Лас Вегас публикува видеозапис от охранителна камера, от ...

......... март. Той почина на 23 април. Съдебният следовател на окръг Кларк определил като причина за смъртта на Фурние убийство в резултат на нараняванията му. Властите арестуваха 25-годишната Кадеша Мишел Бишоп на 6 май. Тя е обвинена в убийство и остава в затвора до предварително изслушване на доказателствата на 21 май.


Мексико сити обяви тревога за замърсяване на въздуха за втори

Мексико сити обяви тревога за замърсяване на въздуха за втори ...

......... строителни обекти, по-големи от 5000 кв. м. Беше разпоредено и предприятия, замърсяващи въздуха да намалят емисиите си с 30 до 40%. Мексико Сити е естествено податлив на замърсяване на въздуха: той е заобиколен от пръстен от планини, които често задържат смог над столицата и не му позволяват да се разсее.


Губернаторът на американския щат Алабама Кай Айви подписа най-рестриктивния закон

Губернаторът на американския щат Алабама Кай Айви подписа най-рестриктивния закон ...

......... кръвосмешение, пише AFP, цитирана от БГНЕС. Съгласно новата мярка, която трябва да влезе в сила до 6 месеца, извършването на аборт е престъпление, заради което лекарите могат да получат до 99 години затвор. Абортите ще бъдат разрешени, ако животът на майката е в опасност или плодът страда от нелечимо заболяване.


Новоприет законодателен акт в Камарата на представителите на САЩ призовава

Новоприет законодателен акт в Камарата на представителите на САЩ призовава ...

......... гарантира нейната сигурност и не е насочена към САЩ или НАТО. През 2014 г. американското министерство на отбраната за първи път обяви намеренията си за изграждане на център за поддръжка и ремонт на F-35 в Турция. Програмата включва проектиране, разработване, производство и логистична поддръжка за изтребители F-35 в световен мащаб.


Американският президент Доналд Тръмп изрази увереност, че Иран скоро ще

Американският президент Доналд Тръмп изрази увереност, че Иран скоро ще ...

......... Убеден съм, че Иран скоро ще иска да говори", пише Тръмп в Twitter. В същото време стана ясно, че Тръмп ще посети Южна Корея през юни, за да се срещне с южнокорейския си колега в опит да убедят Северна Корея да се откаже от ядрените оръжия, съобщиха от Белия дом.


Американското министерство на транспорта разпореди спиране на полетите до Венецуела

Американското министерство на транспорта разпореди спиране на полетите до Венецуела ...

......... Мадуро. Ръководителят на контролираното от опозицията Народното събрание Хуан Гуайдо се обяви за временен държавен глава. Редица западни страни, водени от Съединените щати, признаха Гуайдо. Русия, Китай, Турция и още няколко държави подкрепиха Мадуро като легитимен президент. А Гуайдо вече дори подкрепи външна военна намеса, за да бъде свален Мадуро.


САЩ няма да се присъедини към международните усилия да се

САЩ няма да се присъедини към международните усилия да се ...

......... представлява инициатива за предприемане на конкретни мерки за ограничаване на терористично съдържание онлайн - най-вече от социалните мрежи. Facebook вече посочи, че при първо провинение за разпространяване чрез предаване на живо на нещо, което представлява най-сериозно нарушение на политиката на социалната мрежа, услугата ще бъде временно спирана за съответния потребител.


Почти 65% от мъжете признават, че мислят за футбол повече,

Почти 65% от мъжете признават, че мислят за футбол повече, ...

......... говорител на IllicitEncounters.com, заяви: „Общ мит, с който се сблъскват и двата пола, е, че те никога не са мамени от своя партньор. Всъщност повече от половината от нас са били неверни в някакъв момент от живота и основната причина, поради която мамим, е, че сексът у дома е лош."


През последните дни темата за абортите стана водеща в САЩ.

През последните дни темата за абортите стана водеща в САЩ. ...

......... постараем всяка жена да разбере кой е виновен за това", каза още Фокс. Републиканецът Тери Колинс заяви, че новият законопроект "гласи, че детето в майчината утроба е човек". Авторите на законопроекта заявяват още, че легалните аборти са погубили повече човешки животи, отколкото убитите при репресиите от Сталин и в Камбоджа.


Полицай от управлението в Бейтаун, окръг Харис в щата Тексас

Полицай от управлението в Бейтаун, окръг Харис в щата Тексас ...

......... домашния си любимец. Според сведенията следователите се опитват да влязат в контакт с човека, който е заснел видеото и го е разпространил в социалните медии. Не е ясно дали бодикамерата на полицая е била включена в момента на инцидента. Стрелбата се разследва от служители на окръжната прокуратура в окръг Харис.


Мексиканското правителство съобщи, че неговото посолство във Венецуела е приело

Мексиканското правителство съобщи, че неговото посолство във Венецуела е приело ...

......... правителство заяви, че е обезпокоено от ареста на друг депутат от венецуелското народно събрание - Едгар Замбрано, за участието му в неуспешния преврат срещу Мадуро миналия месец. Проправителственото Учредително събрание отне депутатския имунитет на още петима опозиционни депутати вчера със същия аргумент, с което общият им брой достигна 14 души.


Трима мотоциклетисти от кортежа на президента Доналд Тръмп бяха ранени

Трима мотоциклетисти от кортежа на президента Доналд Тръмп бяха ранени ...

......... Доналд Тръмп бяха ранени при инцидент, съобщи кореспондентът на агенция Bloomberg Дженифър Джейкъбс, предаде БГНЕС. Инцидентът се е случил в Луизиана, където Тръмп е на обиколка. "Колата на Тръмп е наред, но няколко полицаи от кортежа претърпяха инцидент", казва Джейкъбс. Тя свидетелства, че е видяла поне трима ранени полицейски служители.


"Амнести Интернешънъл" заяви официално, че венецуелските власти са извършили престъпления ...

......... извършени в "нападение, планирано и водено от силите за сигурност срещу лица, идентифицирани като опоненти или смятани за опоненти, особено в бедните райони". Самият Мадуро "е знаел за тези публични и ужасяващи действия и не е предприел никакви мерки, за да ги предотврати или разследва", се казва още в изявлението.


Президентът Доналд Тръмп отхвърли твърдението, че обмисля да изпрати 120

Президентът Доналд Тръмп отхвърли твърдението, че обмисля да изпрати 120 ...

......... Тръмп по време на цялото му президентство за намаляване на американското военно присъствие в чужбина и за слагане край на неуспешните войни в региона. Въпреки тази позиция, неговото правителство поема все по-твърда линия по отношение на Иран, дългогодишен враг на Съединените щати и неговите ключови съюзници Израел и Саудитска Арабия.
Съдебни заседатели в Калифорния задължиха компанията Bayer да изплати над

Съдебни заседатели в Калифорния задължиха компанията Bayer да изплати над ...

......... да търсят правата си след като през 2015 година Международната агенция по изучаване на рака призна глифозата, който се съдържа в хербицида за "вероятно канцерогенен за човека." Хербицидът Roundup се произвежда от 70-те години на миналия век от компанията Monsanto, която Bayer през 2016 година купи за 66 млрд. долара.


Най-малко трима души са загинали и още трима са в

Най-малко трима души са загинали и още трима са в ...

......... дават сведения за състоянието им. Двата самолета, единият с 11 пътници и екипаж, а другият - с 5, са паднали на около 40 - 48 км североизточно от град Кетчикан. Мястото на катастрофата е в района на популярна туристическа хижа, от която се организират екскурзии до близкия резерват Мъгливите фиорди.


Съд в Бразилия свали банковата тайна от сметките на сина

Съд в Бразилия свали банковата тайна от сметките на сина ...

......... също имало необяснимо големи суми и много преводи. От кабинета на Флавио Болсонаро потвърдиха, че на полицията ще бъде позволено да прегледа банковите сметки на сенатора и съпругата му. Подозренията срещу Флавио хвърлят сянка върху опита на баща му да изгради образ на президент, който налага върховенство на закона.