Саудитска Арабия е изградила с китайска помощ съоръжение за извличане

Саудитска Арабия е изградила с китайска помощ съоръжение за извличане ...

......... Aramco се срина с 25% за първото тримесечиеСаудитска Арабия утроява размера на ДДС до 15%2Армада от 28 саудитски танкера може да отключи нов колапс на петролните цени в САЩ10Русия ще продължи да укрепва ядрените си сили, заяви Путин13Първата плаваща ядрена централа в света пристигна в постоянната си база


Президентът на Ливан Мишел Аун заяви днес, че взривът в

Президентът на Ливан Мишел Аун заяви днес, че взривът в ...

......... или бомба", каза президентът в телевизионно интервю три дни след експлозията. "Парализираната политическата система на Ливан трябва да бъде преразгледана“, каза още президентът. Той съобщи също, че отхвърля призивите за международно разслеване за взрива.  Вижте още: Ливан в тридневен траур заради взрива и десетките жертви в Бейрут      


Почти 700 тона амониев нитрат - веществото, предизвикало експлозията в

Почти 700 тона амониев нитрат - веществото, предизвикало експлозията в ...

......... хиляди през годините след това. Американската компания „Юнион Карбайд“ (Union Carbide), отговорна за тази трагедия, през 1987 г. в рамките на извънсъдебно споразумение, изплати на жертвите на аварията 470 млн. долара. Компанията беше придобита от „Дау Кемикъл“ – втората в света в сферата на химическата индустрия - през 2001 г.


Японската корпорация SoftBank Group Corp очаква да се върне към

Японската корпорация SoftBank Group Corp очаква да се върне към ...

......... който японският конгломерат придоби преди четири години за 32 млрд. долара. SoftBank обяви, че планира да продаде активи до 41 млрд. долара, за да подобри проблемното си портфолио и за да финансира обратното изкупуване на акциите си, които се търгуват с голямо понижение в сравнение с нетната стойност на активите.


Инвеститори, обезпокоени от ситуацията в Хонконг, са изтеглили 10% от

Инвеститори, обезпокоени от ситуацията в Хонконг, са изтеглили 10% от ...

......... му е ограничен, което прави Хонконг по-удобно място за съхранение на ценния метал както за международни инвеститори, така и за китайски предприемачи. В последните седмици цената на златото се увеличи на фона на несигурността - особено в САЩ - около пандемията и икономическите последици от нея, включително опасенията за инфлация.


Най-малко 154 души са загиналите при експлозията в пристанището в

Най-малко 154 души са загиналите при експлозията в пристанището в ...

......... август. Ударната вълна от взрива разруши и повреди десетки сгради, над 300 хиляди души останаха без дом. Според ливанското Министерство на вътрешните работи експлозията е причинена от запалването на над 2700 тона амониев нитрат, който е бил конфискуван от митническите служби преди шест години, по време на ремонтни дейности.  По-голяма част от основните индекси на борсите в азиатско-тихоокеанския регион

По-голяма част от основните индекси на борсите в азиатско-тихоокеанския регион ...

......... до 105,55 йени за долар. Австралийската валута отчете спад в стойността от 0,2% до 0,722 щатски долара. На петролните пазари цената на американския сорт WTI се понижи с 2 цента до 41,93 долара за барел, докато тази на международния бенчмарк Брент отчете спад от 0,1% до 45,03 долара за барел.


Хиляди документи за значими събития в израелската история липсват в

Хиляди документи за значими събития в израелската история липсват в ...

......... властите са предоставили на „Hatzlacha” официален списък, който разкрива изчезналите материали, отбелязва още БГНЕС. Сред липсващите от архива файлове са документи, свързани с убийството на премиера Ицхак Рабин през 1995 г., от десен израелски радикал, подробности около процеса срещу нацисткия военен престъпник Адолф Айхман в Израел и войната Йом Кипур.


Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите в центъра на ливанската

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите в центъра на ливанската ...

......... че „ще покани ливанските лидери да влязат в истински диалог и да сключат нова политическа сделка“. Той отбеляза, че арабската страна сега се нуждае от реформи и национално съгласие, подчертавайки, че международната помощ „няма да попадне в ръцете на корумпирани служители, а ще бъде прехвърлена под контрола на гражданското общество“.


1 040 души са се възстановили за ден след заразяване

1 040 души са се възстановили за ден след заразяване ...

......... 54 494 теста, което означава, че 2,1% от пробите са положителни. Общият брой на заразените в страната е вече 237 265 души. Починали от началото на пандемията са 5 798, като за последното денонощие са отчетени 14 нови смъртни случая. До момента в Турция са направени над 5 милиона теста.


Вече над два милиона индийци са тествани положително за коронавируса,

Вече над два милиона индийци са тествани положително за коронавируса, ...

......... твърдят, че това не е много висок процент, като се има предвид населението на Индия от 1,3 милиарда души. Междувременно Индия непрекъснато продължава да „отключва“ икономиката си от началото на юни след изтощителното блокиране, продължило близо два месеца. Фитнес залите и фитнес центровете са най-новият бизнес, който възобновява работата си.Китайски лекари са регистрирали смъртен случай, причинен от чревна чума

Китайски лекари са регистрирали смъртен случай, причинен от чревна чума ...

......... ще бъде в сила до края на 2020 година. В степните райони в Северен Китай и в съседната му Монголия появата на зараза от чума не е рядкост. Най-честата причина е консумацията на гризачи, което може да доведе до заразяване с чума, тъй като тези животни са преносители на инфекцията.


Полицията на Сингапур изпробва два безпилотни дрона, разработени от израелската

Полицията на Сингапур изпробва два безпилотни дрона, разработени от израелската ...

......... Съединените щати, се казва в съобщението. Airobotics и HTX започнаха следващия, дългогодишен етап от проекта, за да проучат по-нататъшните възможности, включително да използват дроновете, за да доставят дефибрилатори, където е необходимо, съобщиха от компанията. Airobotics заяви, че аспектът на изпробване за прилагане при спазване на социалното дистанциране все още продължава.


В битката срещу коронавирусната пандемия тестването на ваксина почти винаги

В битката срещу коронавирусната пандемия тестването на ваксина почти винаги ...

......... допълнително увеличава личното състояние на техните основатели и председатели. Ралито от 171% на книжата на Shenzhen Kangtai Biological Products Co. увеличи състоянието на нейния председател Ду Уеймин до 5,4 млрд. долара, а неговата бивша съпруга Юен Липин в момента е третата по богатство жена в Канада с 5,5 млрд. долара.


Американските разузнавателни служби изучават информацията за опитите на Саудитска Арабия

Американските разузнавателни служби изучават информацията за опитите на Саудитска Арабия ...

......... е предизвикал притеснения в САЩ и техните съюзници, които подозират, че Рияд обмисля възможността за разработване на ядрени оръжия. По искане на вестника Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия "категорично отрече" информацията за изграждането на предприятие за преработка на уран в пустинята близо до град Ал Ула, недалеч от Рияд.


Американските разузнавателни служби изучават информацията за опитите на Саудитска Арабия

Американските разузнавателни служби изучават информацията за опитите на Саудитска Арабия ...

......... е предизвикал притеснения в САЩ и техните съюзници, които подозират, че Рияд обмисля възможността за разработване на ядрени оръжия. По искане на вестника Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия "категорично отрече" информацията за изграждането на предприятие за преработка на уран в пустинята близо до град Ал Ула, недалеч от Рияд.Твърдение за българска следа в разследването на чудовищния взрив в

Твърдение за българска следа в разследването на чудовищния взрив в ...

......... до 135, близо 5000 са ранените. Властите в Бейрут вече съобщиха, че експлозията е избухнала при заваръчни работи. Премиерът Хасан Дияб заяви, че в склад на пристанището от 6 години е имало 2750 тона амониева селитра. При това взривоопасното вещество е било складирано на пристанището без никакви мерки за сигурност.


Пазарите в азиатско-тихоокенаския регион отбелязаха една смесена борсова сесия на

Пазарите в азиатско-тихоокенаския регион отбелязаха една смесена борсова сесия на ...

......... от конкурентни валути, се намира на ниво от 92,9 пункта, продължавайки волатилната си седмица, в рамките на която той спадна от ниво от над 93,6 пункта.Японската йена пък се търгува спрямо долара на цена от 105,6400 йени за долар. Австралийският долар пък се разменя при курс от 0,7181 американски долара.


Индонезийската държавна корпорация Bio Farma има готовност да произведе 250

Индонезийската държавна корпорация Bio Farma има готовност да произведе 250 ...

......... Очаква се през месец август да бъдат проведени тестове с препарата върху хора. Те вероятно ще се осъществят в Западна Ява, като ще участват около 1600 доброволци. В края на месец юли президентът на страната Джоко Уидодо постави задачата да бъде завършена разработката на новата ваксина в следващите 3 месеца.


След феминистките демонстрации срещу натиска от ислямистки ултраконсерватори да се

След феминистките демонстрации срещу натиска от ислямистки ултраконсерватори да се ...

......... година в Турция са убити 474 жени, защитаващи каузата за правата на жените като равноправни на мъжете в турското общество. Това е два пъти повече за година. А един от най-страшните случаи е от миналия месец - 27-годишната Пинар Гюлтекин беше обесена, тялото ѝ - изгорено, и разчленено във варел.


Американска военна база в провинция Хасеке в Североизточна Сирия попадна

Американска военна база в провинция Хасеке в Североизточна Сирия попадна ...

......... САЩ за Сирия Джеймс Джефри обяви в началото на май, че Вашингтон се стреми да възстанови ситуацията в страната преди началото на конфликта през 2011 г. и в крайна сметка - оттеглянето от нея на всички въоръжени сили, предимно на иранските. Още: "Отново ракетна атака срещу американското посолство в Багдад"


Втори самолет с руска помощ и специалисти пристигна в Бейрут,

Втори самолет с руска помощ и специалисти пристигна в Бейрут, ...

......... на Руската федерация ще изпрати пет самолета в Бейрут с авиомобилна болница, лекари, спасители на авиомобилното звено "Центроспас" и лаборатория за откриване на COVID-19, предаде БГНЕС. Отделът отбеляза, че всички специалисти са оборудвани със специални костюми и предпазни средства, като се вземат предвид епидемиологичната ситуация за COVID-19, съобщава РИА Новости. 


В Ливан поискаха от армията да постави под домашен арест

В Ливан поискаха от армията да постави под домашен арест ...

......... Марван Абад заяви, че около 300 000 души са останали без дом поради огромните щети, като според него са засегнали повече от половината от столицата с около 2 милиона жители. Според властите около 2750 тона амониев нитрат, съхранявани "без мерки за сигурност" в пристанището на Бейрут, са причина за експлозиите.


Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Турция, председателствана

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Турция, председателствана ...

......... актове на физическо, сексуално или психическо насилие в семейството и между бивши или настоящи съпрузи и партньори. В същото време конвенцията е критикувана в редица страни, поради факта, че според редица експерти приемането на документ, в който ролята на пола се разглежда като социална, може да подкопае традиционните семейни ценности.


Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Турция, председателствана

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Турция, председателствана ...

......... актове на физическо, сексуално или психическо насилие в семейството и между бивши или настоящи съпрузи и партньори. В същото време конвенцията е критикувана в редица страни, поради факта, че според редица експерти приемането на документ, в който ролята на пола се разглежда като социална, може да подкопае традиционните семейни ценности.


Френският президент Еманюел Макрон ще пътува до ливанската столица Бейрут

Френският президент Еманюел Макрон ще пътува до ливанската столица Бейрут ...

......... страната му ще изпрати 55 войници и шест тона медицинско оборудване в Бейрут, наред с 10 лекари. Нидерландия ще изпрати на пострадалата столица 67 лекари, полицаи, пожарникари и медицински сестри, които да подпомогнат спасителните операции. Чехия ще изпрати екип от 36 спасители в Бейрут, според местното Министерство на вътрешните работи.


Основните борсови индекси от Далечния Изток приключиха днешната сесия без

Основните борсови индекси от Далечния Изток приключиха днешната сесия без ...

......... долар, докато австралийската валута отчита ръст в стойността си от 0,59 на сто до 0,72 щатски долара. На петролните пазари цената на сорт Брент се покачва с 1,51% до 45,10 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол WTI отчита ръст от 1,53% до 42,34 долара за барел.


След мощната експлозия в Ливан светът не остана безучастен и

След мощната експлозия в Ливан светът не остана безучастен и ...

......... израелската армия заяви, че "отлага конфликта" с Ливан. Израел изрази готовност за предоставяне на хуманитарна и медицинска помощ. Канцлерът на Германия Ангела Меркел също обеща помощ. По последни данни, в резултат на инцидента са загинали над 100 души, повече от 4 000 са ранени. Темата продължава и в тези материали.


Сравняват взрива в Бейрут с една малка атомна бомба. Картините

Сравняват взрива в Бейрут с една малка атомна бомба. Картините ...

......... допълни Халаф. Над 78 са жертвите на взрива в Бейрут, стотици са ранени. Засега няма информация за пострадали наши сънародници. Взривът стана на пристанището, като се смята, че има избухване на цистерни с амониев нитрат. И още: Българският посланик в Бейрут с разкрития за взрива в столицата на Ливан  


Япония обмисля разширяване на специалната субсидия за заетост, за да

Япония обмисля разширяване на специалната субсидия за заетост, за да ...

......... на коронавируса принуждава предприятията да прекратят своята дейност, а хората да останат по домовете си. Въпреки че ограничителните мерки бяха премахнати в края на май, политиците трябваше да балансират между овладяването на вируса и икономическото възстановяване на фона на рисковете от навлизане на Япония в най-дълбоката рецесия от десетилетия насам.


„Две експлозии разтърсиха целия град. Предварителната версия е, че са

„Две експлозии разтърсиха целия град. Предварителната версия е, че са ...

......... беше отхвърлена веднага. „За съжаление тук народът много бързо започва да споменава думата война. Слава Богу, никаква война не започва. Престои по-сериозно разследване, ще бъдат съобщени резултатите. Министър-председателят обяви национален траур и, че виновниците ще бъдат сериозно наказани”, добави посланикът. На този етап няма данни за загинали или пострадали българи.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се е срещнал

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се е срещнал ...

......... ранени повече от 3,700 души, 78 са убитите. Ливанският премиер Хасан Дияб заяви на заседание на Върховния съвет за отбрана, че експлозията е причинена от неправилно съхранение на 2750 тона амониев нитрат в пристанището в продължение на 6 години. Ливанското правителство обяви тридневен траур в памет на жертвите на трагедията.


Експлозията в Бейрут е ранила служители в германското посолство, съобщи

Експлозията в Бейрут е ранила служители в германското посолство, съобщи ...

......... а ранени са най-малко 3 700 души. Сградата на германското посолство, разположена недалеч от пристанището, е повредена, но "сериозността на щетите засега не може да бъде определена", заявиха от външното министерство на ФРГ. Канцлерът Ангела Меркел заяви чрез говорителката си, че е шокирана от събитието и обеща помощ за Ливан.


"Зелената зона" в иракската столица Багдад попадна отново под обстрел. ...

......... е паднала ракета. Няма информация за жертви заради атаката, която е поредната от няколко месеца насам - от времето на хирургическата американска операция, при която беше убит иранският генерал Касем Сюлеймани. "Зелената зона" на Багдад е мястото, в която се намират основните правителствени сгради и чуждестранни дипломатически мисии в Ирак.


В Ливан е обявен тридневен национален траур след огромната експлозия

В Ливан е обявен тридневен национален траур след огромната експлозия ...

......... заяви външният министър на страната пред радио ABC. От ООН уточниха, че 48 души от тяхната мисия в Бейрут са ранени. Ранени са и 27 членове на техните семейства. Взривът е бил усетен на 240 км на остров Кипър в източното Средиземноморие, където хората първоначално са помислили, че има земетресение.


Йорданската сеизмологична обсерватория установи, че мощта на експлозията в Бейрут

Йорданската сеизмологична обсерватория установи, че мощта на експлозията в Бейрут ...

......... службата за сигурност на Ливан генерал Абас Ибрахим заяви по-рано, че по предварителни данни експлозиви, които са били съхранявани в стар склад на пристанището, са се взривили и са причина за експлозиите. Министерството на вътрешните работи на страната отбеляза, че точната причина за експлозията предстои да бъде определена. Снимка: архив


Клиенти седят близо до картонен образ на полковник Сандърс, монтиран

Клиенти седят близо до картонен образ на полковник Сандърс, монтиран ...

......... Клиенти седят близо до картонен образ на полковник Сандърс, монтиран върху стол, за спазване на дистанция в ресторант на KFC в Медан, Северна Суматра, Индонезия. Страната е регистрирала над 100 хил. случая на COVID-19, най-големия в Югоизточна Азия. 


При двете експлозии, които разтърсиха по-рано Бейрут, са загинали поне

При двете експлозии, които разтърсиха по-рано Бейрут, са загинали поне ...

......... дом внимателно следи ситуацията около експлозията в ливанската столица. Това заяви пресслужбата на президента на САЩ Кейли Макинани на брифинг. По-рано външният министър на Франция Жан Ив-Льо Дриан заяви, че страната му "стои зад Ливан" и е готова да помогне. Вижте още: Мощен взрив разтърси Бейрут, има десетки ранени (ВИДЕО)


Генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян, е станал

Генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян, е станал ...

......... мястото на експлозията. Армейски хеликоптери помагат за гасенето му. Лекарите на местопроизшествието казаха за РИА Новости, че евакуация на ранените и предоставяне на помощ на място продължават от няколко часа. Медиите съобщават за най-малко 10 смъртни случая и стотици ранени. Вижте още: Мощен взрив разтърси Бейрут, има десетки ранени (ВИДЕО)


При експлозиите близо до центъра в Бейрут са загинали поне

При експлозиите близо до центъра в Бейрут са загинали поне ...

......... говориха пред Reuters, при инцидента са загинали поне 10 души. Все още не е ясно какво е предизвикало взрива, нито какви експлозиви е имало в складовете. По думите на министъра на здравеопазването има "много висок брой" пострадали при експлозиите, а според местната телевизия "Al Mayadeen" става дума за стотици хора.


Мощен взрив разтърси района на морското пристанище в Бейрут близо

Мощен взрив разтърси района на морското пристанище в Бейрут близо ...

......... пристанище е нанесен ракетен удар. Al Mayadeen TV съобщи, че експлозията е станала в склад за пиротехника. Взривът е дни преди обявяването на присъдата срещу заподозрените в убийството на ливанския премиер Рафик Харири през 2005 г. Трибунал на ООН ще я произнесе в петък. Четиримата обвиняеми са членове на Хизбула.


Трима моряци бяха открити на необитаем остров в Тихия океан,

Трима моряци бяха открити на необитаем остров в Тихия океан, ...

......... мъжете отплавали от атола Пулават в седемметрова лодка и планирали да изминат 43 км до атола Пулап, но загубили курса си. Островът, където са намерени моряците, се намира на 190 км от мястото, откъдето са потеглили. Състоянието на мъжете се оценява като задоволително, военните са им осигурили вода и храна.


Пазарите в азиатско-тихоокеанския регион завършиха днешната сесия във вторник преобладаващо

Пазарите в азиатско-тихоокеанския регион завършиха днешната сесия във вторник преобладаващо ...

......... на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се понижава до ниво от 93,358 пункта.Японската йена се търгува при цена от 105,92 йени за долар, след като по-рано през сесията достигна 106,08 за долар. Австралийският долар струва 0,713 американски долара , след като в понеделник спадна под 0,71 щатски долара.


На милиони хора във Филипините беше наредено да останат вкъщи

На милиони хора във Филипините беше наредено да останат вкъщи ...

......... се върнат в родните си градове, след като общественият транспорт и вътрешните полети бяха спрени. Повече от 18 милиона души по света са заразени с вируса, който се появи за първи път в Китай в края на миналата година. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 4 август"


Северна Корея продължава да разработва ядрено оръжие, а някои страни

Северна Корея продължава да разработва ядрено оръжие, а някои страни ...

......... агенцията. В доклада на ООН се казва, че една от страните смята, че Северна Корея се стреми към по-нататъшно развитие на миниатюризацията на технологиите за разработването на нови системи за бойни глави. Докладът беше представен в понеделник на Комитета по санкции на Северна Корея в Съвета за сигурност на ООН.


Силите за сигурност на Турция нанесоха тежък удар срещу терористичната

Силите за сигурност на Турция нанесоха тежък удар срещу терористичната ...

......... Сирия, турските сили за сигурност заловиха четири жени от руски произход, издирвани от Интерпол по обвинение, че са членове на терористичната организация Ислямска държава и френска гражданка, която също е в червения списък. В градовете Адана, Самсун, Коня, Османие, Бурса и Газиантеп са заловени общо 49 членове на "Ислямска държава".


Сирийската противовъздушна отбрана отблъсна въздушни атаки в югозападната част на

Сирийската противовъздушна отбрана отблъсна въздушни атаки в югозападната част на ...

......... на силите за отбрана на Израел съобщи, че те са нанесли удари по наблюдателни пунктове и системата за събиране на разузнавателни данни. Според Дамаск при нападението са ранени двама войници. Нападението е отговор на експлозиите, станали на границата на двете страни предния ден. Тогава Израел обвини Сирия за случилото се.


Обилните дъждове в южната област Боланг Монгондув на остров Сулавеси

Обилните дъждове в южната област Боланг Монгондув на остров Сулавеси ...

......... загубили живота си, а 4 000 души са засегнати от поредица от неочаквани наводнения в южната част на острова. Поради обилните дъждове, регистрирани в началото на годината, над 60 души загинаха при наводнения и свлачища в различни градове в Индонезия като Джакарта, Депок, Бекаси, Тангеранг и регионите Богор и Лебак.


Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви пред фракцията на управляващата

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви пред фракцията на управляващата ...

......... но тази дата премина без никакво движение по въпроса и през последните седмици Нетаняху мълчи по въпроса. Според последната информация Белият дом в момента не е заинтересован от израелското предложение на фона на бушуващата пандемия от коронавируса, расовите протести в САЩ, предстоящите президентски избори през ноември, както и други съображения.


Китайските власти обмислят предложение за продажба на облигации за изплащане

Китайските власти обмислят предложение за продажба на облигации за изплащане ...

......... държавни облигации беше отхвърлен от финансовото министерство миналата година. Властите в Пекин заявиха през януари, че ще спрат субсидиите за нови проекти, свързани с офшорни вятърни турбини и соларни паркове, които трябва да бъдат завършени след 2021 г., въпреки че на местните власти им беше оставена възможността да продължат подкрепата.


Най-малко 29 души са били убити при нападение срещу афганистански

Най-малко 29 души са били убити при нападение срещу афганистански ...

......... от 4900 затворници са освободени, а талибаните миналата седмица заявиха, че вече са изпълнили своята страна на ангажимента. Афганистанските власти обаче отказаха да освободят стотици затворници талибани, обвинени в тежки престъпления. Събиране на афганистанските старейшини ще реши съдбата им на 7 август в Кабул, заяви говорителят на президента Ашраф Гани.


Мисията на Световната здравна организация (СЗО) изпратена по-рано в Китай

Мисията на Световната здравна организация (СЗО) изпратена по-рано в Китай ...

......... Фокус. "Екипът на СЗО пътува до Китай и успешно завърши мисията си за поставянето на основите за продължително разследване за идентифицирането на произхода на вируса", заяви Гебрейесъс по време на пресконференция. "Епидемиологичните изследвания ще започнат в град Ухан, за да се установи потенциалният източник на заразата в ранните й фази".


Севернокорейският лидер Ким Чен Ун въведе нов закон, според който

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун въведе нов закон, според който ...

......... активисти от Южна Корея пуснаха пропагандни листовки в Северна Корея, които преминаха границата с балони. Пхенян нарича всички, които са избягали от страната, включително от бедността и глада, „дезертьори“. А техните семейства, които остават в Северна Корея, често са обект на санкции и преселване в други райони, пише Daily Express.


Японският въздушен превозвач Japan Airlines Co. отчете най-голямата си тримесечна

Японският въздушен превозвач Japan Airlines Co. отчете най-голямата си тримесечна ...

......... на Japan Airlines надхвърлят прогнозата на анализаторите за загуба от 91,8 млрд. йени, като компанията предупреди, че ще отнеме време преди да започне да се възстановява, визирайки помрачените перспективи в международен план. Дружеството отчита 78-процентен спад на приходите от продажби до 76 млрд. йени през първото тримесечие на фискалната година.


Севернокорейският лидер Ким Чен-ун въведе нов закон, според който онези

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун въведе нов закон, според който онези ...

......... след като група активисти от Южна Корея пуснаха пропагандни листовки в Северна Корея, които преминаха границата с балони. Пхенян нарича всички, които са избягали от страната, включително от бедността и глада, „дезертьори“. А техните семейства, които остават в Северна Корея, често са обект на санкции и преселване в други райони.


Основните пазари на акции в Далечния Изток стартираха август със

Основните пазари на акции в Далечния Изток стартираха август със ...

......... от коронавируса криза. След като през миналата седмица PMI индексът на китайската статистическа служба показа значително по-добро представяне, водещият индикатор на бизнес списанието Caixin също потвърди тенденцията в понеделник. Индексът му за производствения сектор се повиши през юли в сравнение с предходния месец с най-големия темп от над 10 години.


Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу

Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу ...

......... непродоволствената търговия, ресторантьорството и потребителските услуги днес е около 80%, съобщи още Мантуров. „Виждаме, че възстановяването не се случва толкова бързо, колкото бихме искали: потребителите не се връщат много активно в търговските центрове, особено в големите. Не изключвам, че тази тенденция да продължи в определена степен“, коментира той. и ТАСС


Израелски изтребители удариха военни цели на движението

Израелски изтребители удариха военни цели на движението "Хамас" в ивицата ...

......... Израел с голяма сериозност и ще продължи да действа, ако е необходимо, срещу опитите да се навреди на израелското цивилно население", отбелязва пресслужбата на израелската армия. В неделя вечерта палестински радикали от ивицата Газа изстреляха една ракета по израелската територия, тя беше прихваната от системата за противовъздушна отбрана "Железен купол".


Лодка с местни жители се преобърна снощи в Егейско море

Лодка с местни жители се преобърна снощи в Егейско море ...

......... състояние. Местни разказаха пред кореспондент на в. "Дейли Сабах", че такива произшествия са рядкост и добавиха, че всички на борда са били жители на Фоча. DHA съобщи също, че линейките и здравните екипи са пристигнали веднага на брега и са откарали ранените, след като са били спасени от открито море.


Леглата в помещението са близо едно до друго, би трябвало

Леглата в помещението са близо едно до друго, би трябвало ...

......... много места ситуацията бе драматична, големият страх, че болниците в Индия могат да преизпълнят капацитета си, все още не се е сбъднал. Досега съседните страни Пакистан и Бангладеш също отчитат относително ниска смъртност. Какви са причините за това - вижте в продължението на анализа в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Австралийският щат Виктория наложи вечерен полицейски час за столицата Мелбърн

Австралийският щат Виктория наложи вечерен полицейски час за столицата Мелбърн ...

......... обществено здраве. "Нямаме друг избор, освен да вземем тези решения и да продължим", каза Андрюс. "Това е единственият вариант, който имаме", подчерта той. Ограниченията за движение и бизнес операции другаде в щата ще бъдат по-малко строги, отколкото в Мелбърн. Допълнителни ограничения за бизнеса на Виктория ще бъдат обявени в понеделник.


Процедура за ваксиниране на човек срещу новия коронавирус беше проведена

Процедура за ваксиниране на човек срещу новия коронавирус беше проведена ...

......... на клиничните изпитвания.На 30 юли пресслужбата на Министерството на образованието и науката на Казахстан съобщи, че коронавирусната ваксина, разработена от казахстански специалисти, успешно преминава предклинични тестове. На 19 юни ръководителят на катедрата Асхат Аймагамбетов заяви, че през септември учените планират да започнат клинични изпитвания на кандидат-инактивирана ваксина със собствен дизайн.


Непал отваря планините си, включително Еверест, за алпинисти в опит

Непал отваря планините си, включително Еверест, за алпинисти в опит ...

......... пролетен сезон рекордните 885 души изкачиха връх Еверест, 644 от тях - от юг и 241 от северния фланг в Тибет. Сезонът завърши с 11 смъртни случая в планината. Тази година само китайски екип достигна Еверест от северната част на Тибет, след като всички останали експедиции бяха забранени заради коронавируса.


Властите в Хонконг отложиха с година изборите, които трябваше да

Властите в Хонконг отложиха с година изборите, които трябваше да ...

......... От мярката може да се възползват 3 млн. души. Пекин обаче смята това за намеса във вътрешните му работи, заяви говорител на външното министерство. Лондон коментира от своя страна, че законът за националната сигурност нарушава споразумението за преминаване на Хонконг от британска под китайска власт. P { margin-bottom: 0.08in }


Армения умишлено действа с политика на агресия спрямо Азербайджан. Това

Армения умишлено действа с политика на агресия спрямо Азербайджан. Това ...

......... до тежък военен конфликт. Той обвини и арменския премиер Никол Пашинян, че залага на тежка националистическа пропаганда, а не изпълнява това, което обещал в предизборната си кампания. Азербайджан е готов да разреши мирно конфликта с Армения, добави Хаджиев. Още: "От Армения призовават Израел да спре да продава оръжие на Азербайджан"


Японските акции поведоха пониженията на фондовите пазари в Азия в

Японските акции поведоха пониженията на фондовите пазари в Азия в ...

......... в петък.Японската йена се търгува при цена от 104,42 йени за долар, след като успя да се възстанови от стойностите от над 105,3 йени за долар по-рано през седмицата.Австралийският долар пък се разменя при цена от 0,7200 за американски долар, след като по време на вчерашната търговия достигна 0,716 за долар.


Китайският президент Си Дзинпин призова за повече усилия относно реформите

Китайският президент Си Дзинпин призова за повече усилия относно реформите ...

......... Китай ще нарасне с 2% през тази година. Китайските политици се опитват да избегнат образуването на балони при активите на фондовите и имотните пазари, докато икономиката се възстановява, като в същото време поддържат тавана на дълга, който надхвърля над два пъти и половина размер на брутния вътрешен продукт на страната.


Хора, носещи защитни маски, седят на специални пейки в парк

Хора, носещи защитни маски, седят на специални пейки в парк ...

......... Хора, носещи защитни маски, седят на специални пейки в парк Kowloon по време на обедния час в Хонконг, в четвъртък, 30 юли 2020 г. Хонконг ще облекчи забраната си за обяд и ще позволи на ресторантите отново да отворят от петък, след като ограничителната мярка предизвика нарастващ обществен протест.


За първи път в историята ежегодното ислямско поклонение хадж е

За първи път в историята ежегодното ислямско поклонение хадж е ...

......... които да възпроизведат точно процеса на молитвена анимация. Това позволило на екипа да създаде реалистична версия на свещеното място Кааба, центъра на най-светата джамия, Масджид ал Харам, в Мека. „Можете да преживеете това събитие виртуално, изцяло“, казва Чбиб, „това е нещо, което не можете да изживеете като прочетете книга."  


Икономическото възстановяване на Китай ще продължи да бъде възпрепятствано от

Икономическото възстановяване на Китай ще продължи да бъде възпрепятствано от ...

......... с 26,8% през юни, по-дълбоко спрямо месец по-рано, тъй като градът наложи по-строги мерки за социално дистанциране в отговор на възобновените огнища там. „Очакваме използване на макрополитическата подкрепа, която да стабилизира работните места и прехраната на хората, тъй като темпът на икономическо възстановяване отслабва през втората половина“, посочват от CICC.