Съединените щати ще оставят в Сирия контингент от около 200

Съединените щати ще оставят в Сирия контингент от около 200 ...

......... арабската страна. Повечето бях изпратени там, за да ръководят действията на кюрдските отряди и местната опозиция в сраженията им с терористичната организация Ислямска държава. Президентът Доналд Тръмп предизвика неодобрение и критики от съюзниците на САЩ, след като обяви, че войниците ще бъдат върнати у дома, защото Ислямска държава е разгромена.


Северна Корея поиска помощ заради недостиг на храна, съобщава канадската

Северна Корея поиска помощ заради недостиг на храна, съобщава канадската ...

......... Корея са недохранени. В писмото Северна Корея призовава "международните организации спешно да отговорят и да реагират на недостига на храна". От 2006 г. Съветът за сигурност на ООН на няколко пъти затяга икономическите санкции срещу Северна Корея, заради отказа на страната да спре да разработва ядрени оръжия и балистични ракети.


Един от най-големите пристанищни митнически пунктове в Китай Далян е

Един от най-големите пристанищни митнически пунктове в Китай Далян е ...

......... коксуващи се, като се очаква затягането на регулациите в Китай да има по-сериозен ефект върху вторите, които се използват за производството на стомана. През 2018 г. Китай е закупил от Австралия 28,26 млн. тона коксуващи се въглища, което представлява 43,5% от общия внос на въглища в страната, показват митническите данни.


Земетресение с магнитуд 5.5 удари японския остров Хокайдо, но няма

Земетресение с магнитуд 5.5 удари японския остров Хокайдо, но няма ...

......... пред репортери в Токио. Не са забелязани аномалии в атомните електроцентрали в региона, каза Суга и добави, че правителството е готово да организира спасителни операции, ако е необходимо. През септември миналата година, мощно земетресение с магнитуд 6.6 разтърси Хокайдо, предизвиквайки свлачища, срутване на къщи и уби повече от 40 души.


В четвъртък ракета ще излети от Кейп Канаверал, Флорида. На

В четвъртък ракета ще излети от Кейп Канаверал, Флорида. На ...

......... ще излети в 20:45 ч. местно време с ракета на Фалкон 9 на частната космическа компания Спейс Х на предприемача Илон Мъск. Израелският апарат ще бъде разположен в земната орбита и ще започне своето седем седмично пътешествие, с което ще достигне Луната. Очаква се Берешет да кацне на 11 април.


Кола бомба уби нефтени работници и подкрепяни от САЩ кюрдски

Кола бомба уби нефтени работници и подкрепяни от САЩ кюрдски ...

......... близост до нефтено поле, което е база на силите борещи се с Ислямска Държава. Джихадистките „клетки се опитват да спрат прогреса ни”, заяви Аднан Африн. Базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за човешки права заяви, че 14 нефтени работници и 6 бойци са загинали „след като кола бомба бе взривена дистанционно”.Китай предлага да купува земеделска продукция от САЩ на година

Китай предлага да купува земеделска продукция от САЩ на година ...

......... е внесъл американски земеделски продукти за 24,2 милиарда долара. Междувременно държавният секретар Майк Помпео заяви, че е постигнат "реален напредък" на преговорите. По-рано днес беше съобщено, че търговските представители на САЩ и Китай обсъждат няколко меморандума за разбирателство, които ще покрият важни сфери като интелектуалната собственост, финансите, търговията и храните.


По-голямата част от основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключи

По-голямата част от основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключи ...

......... Неговите представители са обсъдили прекратяване на намаляването на облигации от баланса на централната банка преди края на 2019 г. “Много от участниците в срещата са заявили, че все още не е ясно какви корекции в целевия диапазон на лихвените проценти ще са подходящи по-късно през тази година”, пише в протокола.


Най-малко 69 са загиналите в опустошителния пожар, избухнал в жилищна

Най-малко 69 са загиналите в опустошителния пожар, избухнал в жилищна ...

......... за овладяване на практиката намаляха. Huge fire in #Bangladesh #Dhaka races through apartment buildings ▪️broke out at a building used as chemical warehouse ▪️has now reached other buildings ▪️not yet under control ▪️death toll has risen to at least 56 people pic.twitter.com/qqXiO4xrpq — Ankush Kalwankar (@AnkushKalwankar) 21 февруари 2019 г.


Общо 9 вторични земетресения са станали факт след мощния трус

Общо 9 вторични земетресения са станали факт след мощния трус ...

......... е имало още 8 труса в Западна Турция и един в централна, но за щастие всички са били поносими - между 2 и 3 по скалата на Рихтер. 4 от трусовете са станали в рамките на 20-25 минути след първия, а последният засега е станал малко след полунощ българско време.


Проучванията на китайската държавна петролна компания PetroChina в находището на

Проучванията на китайската държавна петролна компания PetroChina в находището на ...

......... петрол в Западен Китай. Търсенето на петрол продължава да расте в Китай, докато темпът на вътрешно производство се забавя през последните години поради изчерпването на разработените конвенционални петролни полета. Това принуди страната да повиши вноса на значително по-скъп петрол, превръщайки я в най-големия вносител на този ресурс в глобален мащаб.Повечето основни борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха днешната сесия

Повечето основни борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха днешната сесия ...

......... по-високи мита върху китайските вносни стоки. На валутните пазари доларовият индекс се понижи с 0,02 на сто до 96,50 пункта, докато йената се търгуваше с лек ръст от 0,22% спрямо долара при 110,85 йени за долар.Австралийската валута се разменяше за 0,7161 долара при понижение в стойността от 0,04 на сто.


Най-високият връх на света се превръща в огромно сметище. Колкото

Най-високият връх на света се превръща в огромно сметище. Колкото ...

......... на върха. Миналата година екипът му е свалил 700 килограма отпадъци от по-високите лагери до базовия лагер. Индиецът подчертава, че докато може, ще продължи да го прави. И Дава Стевен уверява, че ще продължи опасната си работа. "Докато имам сили да изкачвам върховете, ще ги поддържам чисти", казва още той.


Движени от нарастващото търсене от Китай, продажбите на кубински пури

Движени от нарастващото търсене от Китай, продажбите на кубински пури ...

......... които се продават на изключително доходосния американски пазар. Habanos е наполовина собственост на испанската тютюнева компания Altadis, която е притежание на британския гигант Imperial Brand. През 2017 г. Habanos отбеляза ръст на продажбите с 12%, достигайки рекордните 500 млн. долара, което отново бе предизвикано от огромно нарастване на китайското търсене.


Основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион завършиха сесията без единна

Основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион завършиха сесията без единна ...

......... планирала за САЩ, във Великобритания. На валутните пазари доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се понижи с 0,04 на сто до 96,86 пункта. Йената се търгуваше при 110,66 йени за долар, а австралийската валута отчете лек спад от 0,14% до 0,712 долара.


Председателят на турския парламент Бинали Йълдъръм подава оставка от поста.

Председателят на турския парламент Бинали Йълдъръм подава оставка от поста. ...

......... депутат от 2002 година, а след това 13 години е бил министър на транспорта. Министър-председател на Турция е в периода от 2016 до 2018 година, а след прехода на страната към президентска република беше избран за председател на парламента. Йълдъръм се смята за един от най-приближените на президента Реджеп Ердоган.Най-малко 15 души са загинали, а 30 са ранени в

Най-малко 15 души са загинали, а 30 са ранени в ...

......... предаде Спутник. Взривът се случва, след като миналата седмица президентите на Русия, Турция и Иран проведоха четвъртата тристранна среща за разрешаване на сирийския конфликт в руския курортен град Сочи. Според турския президент Реджеп Тайип Ердоган, срещата е била съсредоточена върху ситуацията в Идлиб, последната голяма крепост на бойците в Сирия.


Китайските пазари в континенталната част на страната бяха най-големите печеливши

Китайските пазари в континенталната част на страната бяха най-големите печеливши ...

......... глава също така посочи, че за него ще бъде честд а свали митата, ако бъде постигнато споразумение. Въпреки това по думите му преговорите остават „много сложни“. Тръмп също така повтори за съществуването на възможността крайният срок за влизането в сила на новите по-високи мита да бъде отложен след 1 март.


Алдар Халил, член на сирийската кюрдска Партия „Демократичен съюз

Алдар Халил, член на сирийската кюрдска Партия „Демократичен съюз" (ПДС) ...

......... предоставят такава. Халил призова за разполагането на международни сили по границата между кюрдските райони в Северна Сирия и Турция, за да се предотврати нападение на Анкара срещу тях. „Франция може да внесе предложение в Съвета за сигурност за нашата защита, която предполага международна сила между нас и турците", поясни Халил.


В интерес на световната сигурност членовете на НАТО трябва да

В интерес на световната сигурност членовете на НАТО трябва да ...

......... пише „Times“. „Ако Русия завземе още повече бивши части от Съветския съюз, ако Китай преуспее в контрола над морските пътища в тихия океан, а Иран управлява петролните запаси на страните от Персийския залив, то балансът на геополитическите преимущества очевидно се измества против Запада. Тогава какво ще стане с либералния ред?“


В интерес на световната сигурност членовете на НАТО трябва да

В интерес на световната сигурност членовете на НАТО трябва да ...

......... пише „Таймс“. „Ако Русия завземе още повече бивши части от Съветския съюз, ако Китай преуспее в контрола над морските пътища в тихия океан, а Иран управлява петролните запаси на страните от Персийския залив, то балансът на геополитическите преимущества очевидно се измества против Запада. Тогава какво ще стане с либералния ред?“


Китайска компания за наблюдение следи движението на повече от 2.5

Китайска компания за наблюдение следи движението на повече от 2.5 ...

......... чете, обновява и трие всичко в базата с данни”, заяви Джеверс. Китай среща сериозна критика от страна на активисти, чуждестранни правителства и специалисти по човешки права от ООН за това, което те наричат строго наблюдение над мюсюлманските малцинства. Според сайта на СенсНетс те работят с китайската полиция в няколко града.


Русия е готова да предложи на Индия програма за модернизация

Русия е готова да предложи на Индия програма за модернизация ...

......... Лимитед" (ХАЛ). Договорът, сключен по-рано между Русия и Индия, предвиждаше закупуването и производството по лиценз на 270 бойни единици от този вид. Впоследствие Федералната служба за военнотехническо сътрудничество на Русия заяви, че Ню Делхи е изпратил искане до руската страна да закупи допълнителна партида комплекти за сглобяване на тези самолети.


Танцьорки с доста изрязани къси панталонки. Фабрики, бълващи спортни стоки,

Танцьорки с доста изрязани къси панталонки. Фабрики, бълващи спортни стоки, ...

......... изцяло в униформи. Нещо по-важно, не се полагат усилия за отделяне на изкуството от политиката. Държавните медии съобщиха, че когато музикалната група се върнала в Пхенян, Ким призовал нейните членове да продължат да "изпълняват самобитни художествени дейности, пулсиращи с партийната идеология" и да действат "смело като говорители на партията". /БТА/Индия временно отзовава своя посланик от Пакистан. Това съобщи пред

Индия временно отзовава своя посланик от Пакистан. Това съобщи пред ...

......... припомня ,че „Джайш е Мохамед“ („Армия на пророка Мохамед“) е една от действащите в Джаму и Кашмир сепаратистки групировки, които се борят за независимостта на щата от Индия, или за неговото присъединяване към Пакистан. Ню Делхи редовно обвинява Исламабад, че подкрепя терористи на неговата територия, но Пакистан отхвърля тези твърдения.


Старите врагове Индия и Пакистан са на прага на нов

Старите врагове Индия и Пакистан са на прага на нов ...

......... и дипломатическа подкрепа на кашмирския народ в борбата му за самоопределение. САЩ призова Пакистан „да прекрати незабавно подкрепата и убежището, предоставено на всички терористични групи, действащи на нейната почва”. Нападението засилва решимостта на САЩ да засили сътрудничеството с Индия за борба с тероризма, се казва в изявление на Белия дом.


Повечето от основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха последната

Повечето от основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха последната ...

......... от Ройтерс, трябваше да има ръст на продажбите от 0,2%. На валутните пазари доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се повиши с 0,17% до 97,14 пункта, докато йената се търгуваше при 110,44 йени за долар, а австралийската валута – за 0,7092 долара.


Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е поискал от

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е поискал от ...

......... държави са съгласни, че изтеглянето на САЩ от Сирия ще донесе положителни резултати и ще помогне в усилията за мир. По-рано руският лидер подчерта, че проблемите в сигурността в Североизточна Сирия и проблемите около изтеглянето на САЩ трябва да бъдат разрешени със защита на териториалната цялост и суверенитета на Сирия.


Стотици хора бяха евакуирани в четвъртък от хотел в центъра

Стотици хора бяха евакуирани в четвъртък от хотел в центъра ...

......... пожела да бъде идентифициран, каза пред АФП, че е чул две експлозии в разстояние на около три минути, докато стоял пред сградата. Инцидентът е причинил прекъсване на електрозахранването в хотела и някои близки сгради за кратък период от време, но аварията бързо била отстранена, с изключение на сградата на хотела.


Президентът на Иран Хасан Рухани обеща отмъщение в четвъртък срещу

Президентът на Иран Хасан Рухани обеща отмъщение в четвъртък срещу ...

......... във Варшава беше наречена от външния министър Мохамед Джавад Зариф „Цирк Варшава“ и според него „не е съвпадение, че Еран беше подложен на терористична атака в същия ден“, в който започнаха разговорите в полската столица. Отговорност за атентата в сряда беше поета от джихадистката групировка Джаиш ал-Адл (Армията на правосъдието).


Повечето азиатски борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха днешната сесия

Повечето азиатски борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха днешната сесия ...

......... на временното примирие те ще успеят да постигнат сделка“, смята Виктор Гао, вицепрезидент в Center for China and Globalization. На валутните пазари доларовият индекс прибавя 0,07% към стойността си, като достига ниво от 97,20 пункта.Йената се търгува при 111,04 йени за долар, докато австралийската валута се разменя за 0,7082 долара.


Индия изпрати в Русия заявката за закупуване на 21 изтребителя

Индия изпрати в Русия заявката за закупуване на 21 изтребителя ...

......... с тези въпроси, засега се въздържат от коментари. Москва е отдавнашен партньор на Индия в областта на отбраната, двете страни имат няколко мащабни военни проекти и си сътрудничат на базата на над 20 междуправителствени споразумения. Индийският боен флот е окомплектован на 80% с руско оборудване, при ВВС делът е 70%.


Голяма част от основните азиатско-тихоокеански борсови индекси приключиха днешната сесия

Голяма част от основните азиатско-тихоокеански борсови индекси приключиха днешната сесия ...

......... не се предвижда нова среща между него и китайския президент Си Дзинпин преди 1 март. На валутните пазари доларовият индекс отчете ръст от 0,04 на сто до 96,75 пункта. Йената се търгува с повишение от 0,21% при 110,71 йени за долар.Австралийската валута се разменя от своя страна за 0,7118 долара.


В Турция наредиха ареста на 1 112 души за предполагаеми

В Турция наредиха ареста на 1 112 души за предполагаеми ...

......... за преврат, като масовите арести все още са нещо обичайно. Властите освободиха или уволниха 150 000 държавни служители и военнослужещи. Критиците на Ердоган го обвиняват, че е използвал неуспешния пуч като предлог за репресии срещу инакомислещите. Турските власти твърдят, че мерките били необходими за борба със заплахите за националната сигурност.


По-голяма част от основните индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха сесията

По-голяма част от основните индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха сесията ...

......... и износът на Китай за януари ще отбележат нови понижения. Очаква се вносът в страната да отчете спад през януари от 10% спрямо година по-рано, което ще бъде и най-голямото понижение от юли 2016 г. Износът, от друга страна, ще се свие с 3,2 на сто спрямо януари 2018 г.


Изглежда, че търговският двигател на Китай вероятно ще остане на

Изглежда, че търговският двигател на Китай вероятно ще остане на ...

......... страната може да се увеличи с около 6,3 на сто. Пекин започна да намалява вносните мита, за да стимулира отново вътрешното търсене, но ще е необходимо време, за да се постигне необходимия ефект. Много анализатори смятат, че икономиката на страната няма да се стабилизира поне до средата на тази година.


Най-малко 9 души загинаха, а трима бяха ранени при пожар,

Най-малко 9 души загинаха, а трима бяха ранени при пожар, ...

......... от четвъртия етаж на сградата, за да се спасят. Снимки от мястото на събитието показват гъст дим и пламъци, които се издигат от последния етаж на триетажния хотел, популярен сред туристите. Инцидентните пожари са често срещани в Индия, поради лошите стандарти за безопасност и слабото прилагане на мерките за безопасност.


Според сирийската държавна телевизия

Според сирийската държавна телевизия "Ихбария", която се позовава на местни ...

......... даде график за тяхното оттегляне. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви миналата седмица, че Вашингтон ще извърши добре координирано изтегляне на войските си от Сирия, докато продължава борбата с ИД, добавяйки, че САЩ ще разчитат на коалиционните си партньори и съюзници за трайно поражение на групировката. Заглавна снимка: Архив


Китайският президент Си Дзинпин постави държавните предприятия в центъра на

Китайският президент Си Дзинпин постави държавните предприятия в центъра на ...

......... конкуренция, и чиито преки връзки с централното правителство позволяват координация", отбелязва Жан-Франсоа Дюфур в своята книга ("China Corp. 2025. Зад кулисите на капитализма по китайски"), която предстои да излезе. Било то по "новите пътища на коприната" или другаде, държавните предприятия са на първа линия в завоевателната стратегия на Китай. /БТА/


САЩ трябва да прекратят провокационните си действия в Южнокитайско море,

САЩ трябва да прекратят провокационните си действия в Южнокитайско море, ...

......... за свои териториални води. По данни на агенцията, преминаването е осъществено в рамките на американската операция по обезпечаването на свобода на корабоплаването край стратегически важния риф Мисчиф. САЩ вече нееднократно са отправяли свои бойни кораби в този район, с което демонстрират, че не признават правата на Китай върху тази акватория.


Най-малко 99 души починаха, а десетки бяха хоспитализирани в Северна

Най-малко 99 души починаха, а десетки бяха хоспитализирани в Северна ...

......... от алкохола са изпратени в лаборатория за тестване. Полицията съобщи, че най-малко 31 души са загинали в съседния щат Утаракханд и че двама са били арестувани по подозрение в снабдяването с алкохол. Според пресмятания от около 5 млрд. литра алкохолни напитки, консумирани годишно в Индия, близо 40% са нелегално произвеждани.


Основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха първата сесия от

Основните борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха първата сесия от ...

......... Доналд Тръмп сподели, че не се предвижда среща между него и китайския държавен глава Си Дзинпин преди края на временното примирие. Администрацията на Тръмп предупреди, че ако до 1 март няма споразумение, тя ще вдигне митата за китайски стоки на стойност 200 милиарда долара от 10 на 25 на сто.


Рияд не знае къде се намира тялото на дисидента Джамал

Рияд не знае къде се намира тялото на дисидента Джамал ...

......... е получил отговор. Запитан защо задържаните не могат да им кажат къде е тялото, Джубеир отговори: "Все още разследваме." "Сега имаме редица възможности и ги питаме какво са направили с тялото и мисля, че това разследване продължава и бих очаквал, че в крайна сметка ще намерим истината", каза още той.


Австралия официално подписа договор за 50 милиарда долара с Франция

Австралия официално подписа договор за 50 милиарда долара с Франция ...

......... е твърде дълъг срок, тъй като водите на север и на изток от Австралия са сцена на ожесточена борба между САЩ, Китай и регионалните сили, които се надпреварват за влияние. Военни анализатори пък смятат, че подводниците ще позволят на страната да запази значителната си възпираща сила срещу възможни вражески действия.


Турция осъди остро отношението на Китай към уйгурската мюсюлманска етническа

Турция осъди остро отношението на Китай към уйгурската мюсюлманска етническа ...

......... на човека в региона Синцзян", казва той. Турция призова международната общност и генералния секретар на ООН Антонио Гутереш "да предприемат ефективни стъпки за прекратяване на човешката трагедия в региона Синцзян". Повечето, главно мюсюлмански страни, запазват мълчание по въпроса, без да критикуват правителството в Китай, което им е важен търговски партньор.


Лидерът на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади

Лидерът на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади ...

......... за Абу Бакр ал-Багдади са оскъдни. Известно е, че той е роден в Ирак. Твърди се, че има докторска степен за изследвания върху Корана, получена от университет в Багдад. Припомня се, че той оглави групировката през 2010 г. Многобройните доклади за смъртта на Абу Бакр ал-Багдади бяха обявени за фалшиви.


Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи

Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи ...

......... вулкани в Индонезия. Последното голямо изригване на Мерапи е през 2010 г., загиват повече от 300 души и около 280 000 други да се евакуират. Това е най-мощното изригване на Мерапи от 1930 г., в което са загинали около 1300 души, а друго изригване през 1994 г. отнема 60 живота.


Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи

Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи ...

......... вулкани в Индонезия. Последното голямо изригване на Мерапи е през 2010 г., загиват повече от 300 души и около 280 000 други да се евакуират. Това е най-мощното изригване на Мерапи от 1930 г., в което са загинали около 1300 души, а друго изригване през 1994 г. отнема 60 живота.


Филипините бяха разтърсени от ново мощно земетресение от 6,1 степен

Филипините бяха разтърсени от ново мощно земетресение от 6,1 степен ...

......... (USGS) съобщи, че земетресението е на дълбочина от 80 км и е ударило на 111 км източно от Суригао на остров Минданао. Понастоящем няма официални данни за щети, вследствие на природното бедствие. Филипините са разположени в земетръсната зона, наречена Огнен пръстен, където се регистрират голям брой земетресения и вулканични изригвания.


Повечето фондови борси в Азия реагираха негативно на нарастващата загриженост

Повечето фондови борси в Азия реагираха негативно на нарастващата загриженост ...

......... пак допускаме, че САЩ в крайна сметка ще въведат мита върху целия внос от Китай“, коментира Джоузеф Капусо, главен валутен стратег в австралийската Commonwealth Bank. Според оценката на банката китайската икономика може да поеме още едно увеличение на митата, но това ще доведе до забавяне на икономическия растеж в Китай. 


Спасители се борят, за да стигнат до мястото, където падна

Спасители се борят, за да стигнат до мястото, където падна ...

......... в Банихал се стигна след два дни силен снеговалеж, които прекъснаха доставките на електроенергия в много райони и блокираха пътища. Повече от 50 полета в и от главния град Шринагар бяха отменени. Властите ограничиха и доставките на бензин и дизел в Кашмир. Лошото време прекъсна основните доставки за две седмици.


Специалният докладчик на ООН по извънсъдебните екзекуции Аниес Каламар заяви,

Специалният докладчик на ООН по извънсъдебните екзекуции Аниес Каламар заяви, ...

......... на посещението ѝ. Тя се срещна с турските министри на външните работи и на правосъдието, с шефа на разузнаването и с прокурора на Истанбул. Deutsche Presse-Agentur уточнява, че разследването на екипа на ООН продължава, като окончателният доклад ще бъде представен пред Съвета за правата на човека на ООН през юни.


Правителството на Йемен и бунтовниците хусити се споразумяха за оттегляне

Правителството на Йемен и бунтовниците хусити се споразумяха за оттегляне ...

......... силите им от пристанищния град Ходейда, в който са складирани жизненоважни хранителни запаси, след преговори с посредничеството на ООН, предаде БГНЕС. Оттеглянето от Ходейда първоначално бе договорено през декември по време на разговорите в Швеция, но крайните срокове за оттегляне на силите от пристанищата и частите на града бяха пропуснати.


Facebook Индия ще публикува подробности за спонсорите, за да осигури

Facebook Индия ще публикува подробности за спонсорите, за да осигури ...

......... ще показва и местоположението на политическите страници, в които се показват тези реклами, за да се гарантира, че на платформите се провеждат оригинални кампании. Потребителите ще могат също да имат достъп до библиотека за търсене, за да намерят политически реклами, включително впечатленията и произхода на хората, които са гледали публикациите.


Азиатските пазари приключиха борсовата сесия в четвъртък разнопосочно въпреки новите

Азиатските пазари приключиха борсовата сесия в четвъртък разнопосочно въпреки новите ...

......... който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се намира на ниво от 96,54 пункта, след като вчера достигна стойности около 96 пункта.Японската йена на свой ред се търгува на цена от 109,97 йени за долар. От своя страна австралийският долар поевтинява до цена от 0,7102 долара.


Тържественият концерт-спектакъл под надслов „Звуци от земите на Гансу”е една

Тържественият концерт-спектакъл под надслов „Звуци от земите на Гансу”е една ...

......... започва на различна дата, тъй като се определя от местния лунен календар. През празничния период се очаква "треска за пътуване" - милиони китайци ще прекосят страната със самолет, влак или автомобил, за да бъдат с близките си. Предвижда се общият брой на пътуванията из Китай да е около 3 милиарда.


Глобалните търговски сътресения оказват негативно влияние върху решенията на инвеститорите.

Глобалните търговски сътресения оказват негативно влияние върху решенията на инвеститорите. ...

......... е търговското напрежение, което води до съществено забавяне при инвестициите, свързани с търговската инфраструктура и транспорта. Инвеститорите вече сериозно се замислят, преди да насочат своите инвестиции към някои от засегнатите от търговското напрежение сфери. Според икономиста търговската война между Китай и САЩ се е политизирала, превръщайки се в икономически спор.


Повечето борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха първата сесия от

Повечето борсови индекси от Азиатско-тихоокеанския регион приключиха първата сесия от ...

......... срок от 90 дни, приключващ на 1 март, който остава „твърда крайна дата“. Администрацията на Тръмп настоява Китай да спре нелоялните според нея практики, свързани основно с принудителния трансфер на американски технологии в смесени предприятия в Китай, „кражбата“ на американска интелектуална собственост, пиратството и мащабните субсидии за китайски държавни компании.


Американският президент Доналд Тръмп отново потвърди желанието си изтегли американските

Американският президент Доналд Тръмп отново потвърди желанието си изтегли американските ...

......... Али Ал Ганами, член на комисията по отбрана в иракския парламент, се закани, че страната му няма да позволи на САЩ да я използва като плацдарм за собствени цели. Ганами заяви, че Ирак е суверенна страна и Доналд Тръмп не може да прави едностранно планове за американско военно присъствие там.


Папа Франциск се отправя на историческа визита в Обединените арабски

Папа Франциск се отправя на историческа визита в Обединените арабски ...

......... „положи усилия да спре влошаването на хуманитарната ситуация“ в Йемен. В ОАЕ живеят около 1 милион католици – основно от Филипините и Индия. Франциск нееднократно е посочвал Абу Даби като пример за религиозна толерантност, „земя, която е пример за съжителство, братство и място, където се срещат различни цивилизации и култури“.Най-малко шестима души загинаха, а 24 са сериозно ранени след

Най-малко шестима души загинаха, а 24 са сериозно ранени след ...

......... е станал инцидентът. Започнала е спасителна операция, а екипи се опитват да извадят заклещени във вагоните хора. Всички влакове по линията са спрени. Започнало е разследване за причините за катастрофата. #SeemanchalExpress accidentDeath toll rises to 7; Railways announces Rs 5 lakh ex-gratia https://t.co/i9oaFR3Swz — India Today (@IndiaToday) February 3, 2019


Полицейска блокада спря работата на едно от най-големите летища в

Полицейска блокада спря работата на едно от най-големите летища в ...

......... , че „устройството е безобидно, но то показва изключителното желание на този човек да създаде риск, заплаха и да предизвика страх“. Мъжът, предизвикал паниката, е задържан и ще бъде изправен пред съда в понеделник. До момента самоличността и мотивите му не се съобщават. Терминалът е бил отворен 2 часа по-късно.


Китай продължава устойчивия преход на своята енергийна индустиря към декарбонизирано

Китай продължава устойчивия преход на своята енергийна индустиря към декарбонизирано ...

......... чистата енергия са изключително амбициозни, остава да се види дали реалността ще отговори на реториката. Усилията, които влага страната в това отношение, могат да се окажат недостатъчни ако на други места по света продължават да подкрепят добива и използването на основните замърсяващи енергийни ресурси като въглищата за своя енергиен сектор.


Австралия преживя най-горещия си януари, като постави рекорди за топло

Австралия преживя най-горещия си януари, като постави рекорди за топло ...

......... също e огромен проблем за страната на кенгурaта, валежите от дъжд са намалели с над 20% от средното за този период.Австралийци демонстрираха високите температури, като показаха как се топят восъчни свещи на слънце. Жегата се отрази и на дивите животни, които не посмяха да се покажат на пряка слънчева светлина.


Делегацията на ООН в Турция счита Мохамед бин Салман Ал

Делегацията на ООН в Турция счита Мохамед бин Салман Ал ...

......... на Агнес Каламард в Турция във връзка с убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги. Все още не знаем къде е тялото на Хашоги, кой нареди да бъде убит и кой е бил "местният помагач". Правосъдието трябва да бъде удовлетворено", написа в Twitter директорът по комуникациите на турското президентство Фахретин Алтун.


Китай се съгласи да увеличи вноса на американски стоки и

Китай се съгласи да увеличи вноса на американски стоки и ...

......... според нея практики, свързани основно с принудителния трансфер на американски технологии в смесени предприятия в Китай, „кражбата“ на американска интелектуална собственост, пиратството и мащабните субсидии за китайски държавни компании. Белият дом иска също така Пекин да намали огромния търговски дефицит със САЩ и да отвори пазара си, съобщава още БТА.


Китайските пазари завършиха първата за февруари борсова сесия с ръстове,

Китайските пазари завършиха първата за февруари борсова сесия с ръстове, ...

......... доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се намира на ниво от 95,57 пункта, след като в четвъртък се понижи до 95,1 пункта.Японската йена се търгува при цена от 108,91 йени за долар, а австралийската валута достигна цена от 0,7249 американски долара за австралийски.


Заводското производство е отслабнало в по-голямата част от Азия през

Заводското производство е отслабнало в по-голямата част от Азия през ...

......... забавяне с понижени прогнози за растежа за 33 от 46 икономики. По-рано Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозите си за икономическия растеж за тази и следващата година и обяви, че ако не се разреши проблемът с протекционизма, съществува риск от по-нататъшно дестабилизиране на забавящата се световна икономика, посочва още БТА.