Китай съобщи, че ще отложи налагането на наказателни мита върху

Китай съобщи, че ще отложи налагането на наказателни мита върху ...

......... митата ще бъде от полза за американските марки като „Тесла“ и „Форд“, които отчетоха понижаване на продажбите си в Китай вследствие на напрежението в търговията. Американският износ за Китай е намалял с 25% на годишна база през ноември, тъй като по-високите мита на стотици американски стоки вредят на търсенето им.


Шведската компания Volvo стартира рекламна кампания, в която призова хората

Шведската компания Volvo стартира рекламна кампания, в която призова хората ...

......... Впрочем, програмата си има и е своите недостатъци, като основният е в цената. Въпреки примамливото предложение, тя е с около 40% по-скъпа от обичайния лизинг. Самите клиенти в Германия, поне към момента, също не са склонни да ползват автомобил под наем, а искат да го закупят или вземат на лизинг.


Hyundai Motor Group, в която влизат автомобилни марки Hyundai и Kia, обявиха

Hyundai Motor Group, в която влизат автомобилни марки Hyundai и Kia, обявиха ...

......... в Чхунджу (Южна Корея). Последният модел на Hyundai, задвижван с водородни клетки, е второто поколение на кросоувъре NEXO, което беше представено по-рано тази година. Моделът вече се предлага на пазара в САЩ, като цената му е 59 435 долара. Доставките на първите автомобили от този модел са планирани за януари.


Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай

Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай ...

......... размер на 5 до 10%, с които обложи вноса на американски стоки за 60 милиарда долара. Тръмп е готов да премине към третия етап на ограничителните мерки, ако Пекин предприеме ответни стъпки. Този трети етап включва мита върху вноса на китайски стоки и услуги на обща стойност 267 милиарда долара.


Компанията Ford е решила да прекрати производството на компактните ванове

Компанията Ford е решила да прекрати производството на компактните ванове ...

......... Загубите на производителя през третото тримесечие на Стария континент са 5 пъти по-големи за 2018 г. в сравнение с тези за 2017. Част от натрупаната сума – общо 245 млн., все пак отидоха за стартиране на производството на новия Focus, така че те ще бъдат намалени от продажбите на модела.


Компанията Opel е поредият производител, който минава към пълна електрификация

Компанията Opel е поредият производител, който минава към пълна електрификация ...

......... версии на всички свои модели. Освен това се разработват и хибридни модификации, като първата от тях ще видим още догодина. Това ще бъде кросоувърът Grandland X, при който електромоторът ще бъде на задната ос, а двигателят с вътрешно горене – на предната и така моделът ще е със задвижване 4х4.  Компанията Skoda представи своя най-нов модел – Scala, който

  Компанията Skoda представи своя най-нов модел – Scala, който ...

......... Sport Chassis Control, благодарение на което водачът ще може да превключва от нормален на спортен режим на движение. За модела бъдат достъпни и най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача, включително функция за поддържане на лентата на движение, система за внезапно спиране, адаптивен круиз-контрол и асистент за паркиране.  Германският автомобилен концерн Volkswagen ще формира алианс с американската автомобилна

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще формира алианс с американската автомобилна ...

......... пресслужбата на Белия дом, във вторник президентът Доналд Тръмп се е срещнал с тримата германски автомобилни производители. По време на срещата с топ мениджърите на Volkswagen, Daimler и BMW американският лидер е споделил вижданията си, че всички автомобилни концерни откриват свои производства в САЩ и така създават по-приятелска делова атмосфера.


Компаията Skoda показа новия си хечбек Scala със специална окраска

Компаията Skoda показа новия си хечбек Scala със специална окраска ...

......... 2659 мм, а обемът на багажника – 467 литра. Гамата двигатели на хечбека ще включва турбомотори с обем 1,0 литър и 3 цилиндъра, развиващи 95 и 115 к.с. За модела ще се предлага 4-цилиндров турбодвигател с обем 1,5 литра и мощност 150 к.с., както и 1,6-литров турбодизел със 115 к.с.


Докато в България автомобил.но производство е сведено до ограничено сг.обяване

Докато в България автомобил.но производство е сведено до ограничено сг.обяване ...

......... с местната Dacia, която е част от алианса Renault-Nissan, а присъстват и други големи производители. Един от тях е Ford, чийто завод в Крайова се намира на по-малко от 100 км от българската граница. И който е доказателство, че с правилната политика и желание нещата могат да се получат.  Президентът на САЩ, Доналд Тръмп заплаши да прекрати субсидиите на

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп заплаши да прекрати субсидиите на ...

......... с това решение на президентската администрация. Щатите в момента дават субсидии на стойност между 2 500 долара и 7 500 долара за електрически автомобили, като цената зависи от модела. General Motors произвежда всички електрически "Шевролет Болт", но този вид автомобили са много малка част от продажбите на компанията в САЩ.


Американската компания Rivian Automotive, която беше основана от бивши топ-мениджъри

Американската компания Rivian Automotive, която беше основана от бивши топ-мениджъри ...

......... се осъщестява в бившия завод на Mitsubishi Motors в град Нормал, щата Илинойс. Предприятието беше купено от Rivian преди година за 16 млн. долара. Произведствените мощности в него позволяват сглобяването на 350 000 коли на година, но плановете на фирмата са по-скромни – достигане на 60 000 бройки през 2025 г.


  Компанията Ford разработи специален демонстрационен „сънен костюм”, чиято цел

  Компанията Ford разработи специален демонстрационен „сънен костюм”, чиято цел ...

......... води до влошаване на способности на шофиране. По същия начин водачът се чувства и след употреба на алкохол. Съответно това води да повече пътно-транспортни произшествията. Изследването показва, че именно на тези причини се дължи високата смъртност на пътя в много държави, при това сред младите хора до 25-годишна възраст.  


Световната премиера на новото поколение на кросоувъра Range Rover Evoque

Световната премиера на новото поколение на кросоувъра Range Rover Evoque ...

......... цилиндъра. Скоростната кутия е 9-степенен автоматик ZF, а системата за задвижване на четирите колела ще се предлага в два варианта. За по-слабите мотори е предвидена Standard Driveline с многодискова муфа, а за версиите с 240 и 300 к.с.- Active Driveline, при която въртящият момент може да изпраща на всяко колело.


Администрацията на американския президент Доналд Тръмп проучва възможността да покани

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп проучва възможността да покани ...

......... Юнкер разговаря с Тръмп. След края на преговорите председателят на ЕК заяви, че ЕС е съгласен с позицията на САЩ по редица въпроси и смята, че много неща в търговските отношения трябва да бъдат променени. По-конкретно, той съобщи, че страните са се договорили да не въвеждат мита, докато вървят преговорите.Ръководителят на Nissan Карлос Гон директно е нареждал на своя

Ръководителят на Nissan Карлос Гон директно е нареждал на своя ...

......... около 10 милиарда йени /почти 89 милиона долара/, но е декларирал два пъти по-малко пари пред данъчните. От Nissan признаха, че повдигнатите обвинения са правилни и обещаха да уволнят Гон и Кели на предстоящото заседание на Борда на директорите на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември т.е. днес.


Шведският производител Volvo ще вземе участие в предстоящото автомобилно изложение

Шведският производител Volvo ще вземе участие в предстоящото автомобилно изложение ...

......... да произвежда и продава автомобили, но и да предостави на клиентите си достъп да свобода на придвижването и достъп до персонален транспорт по всяко време и на всяко място. Като част от новата си стратегия Volvo отказа да участва на автосалона в Женева догодина и обяви традиционните изложения за отживелица.


Арестуваният в Япония Карлос Гон ще остане изпълнителен директор на

Арестуваният в Япония Карлос Гон ще остане изпълнителен директор на ...

......... във Франция. Арестуването на Гон в Япония за предполагаемо финансово неправомерно поведение (бел. ред. - купуване на имоти с пари на автомобилния концерн) шокира автомобилната индустрия и повдигна въпроси за бъдещето на понякога разединения съюз на Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan Mitsubishi вече казаха, че ще предложат Гон да бъде отстранен като директор.


Арестуваният за укриване на доходи ръководител на японския автомобилен гигант

Арестуваният за укриване на доходи ръководител на японския автомобилен гигант ...

......... г. те са излъгали за своите доходи с почти 50 милиарда йени /около 446,4 милиона долара по текущия курс/. От Nissan признаха, че повдигнатите обвинения са правилни и обещаха да уволнят Гон и Кели на предстоящото заседание на Борда на директорите на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември.


Провоохранителните органи в Япония имат намерние да арестуват и да

Провоохранителните органи в Япония имат намерние да арестуват и да ...

......... Nissan от банкрут в края на миналия век. Роденият в Бразилия бизнесмен от ливански произход  започва кариерата си в компанията Michelin, след което преминава във френския производител Renault, който през 1999 г. купи контролния пакет  акции на Nissan. Благодарение на реформите, направени от Гон, японската марка се стабилизира и оцеля.


Компанията Opel обяви началото на обновяването н моделната си гама,

Компанията Opel обяви началото на обновяването н моделната си гама, ...

......... 13,2 кВт/ч осигурава пробег само на ток от 50 км. В Opel се готвят да електрифицират още 2 модела до 2020 г., като производството на Grandland X за пазара в Африка ще става в завода в Намибия и така марката ще разшири дейността си извън пределите на европейските пазари.  


Испания планира драматично да премахне въглеродния диоксид в икономиката си

Испания планира драматично да премахне въглеродния диоксид в икономиката си ...

......... Испания вече планира обучителна програма за работниците в тези сектори. Но не са само колите и индустрията. Испания предвижда тези правила за домовете на хората. Страната ще ремонтира много блокове да са бъдат домовете по-енергийно ефективно. Между 2021 г. и 2030 г. испанското правителство трябва ремонтира над 100 000 сгради.


  Корейският производител Kia показа първа официална снимка на новото

  Корейският производител Kia показа първа официална снимка на новото ...

......... ще получи електромотор с 204 к.с. и акумулатори с капациет 64 кВт/ч. При нея пробегът вече е 470 км. За сравнение, предишният електрически Soul (на снимката) имаше мощност от 110 к.с. и батерия с 30 кВт/ч, които осигуряваха изминаване на 250 км/ч с едно зареждане (според стария цикъл NEDC).  


Европейският съюз се подготвя за ответен удар, ако американският президент

Европейският съюз се подготвя за ответен удар, ако американският президент ...

......... подобни мита биха били оправдани в името на националната сигурност на страната. В продължаващите преговори се обсъжда улесняването на вноса на соя, лекарства, медицински устройства и продукти и услуги от други сектори. "Все още ние не преговаряме за нищо с американците. Говорим как да улесним регулационните стандарти”, каза още Малстрьом.


Правителството на Германия взе решение са отдели 1 млрд. евро

Правителството на Германия взе решение са отдели 1 млрд. евро ...

......... на правителството на Германия е доста закъсняла. Причината е, че Европа сериозно изостава от Азия, където гиганти като LG Chem и Samsung SDI отдавна произвеждат батерии за автомобилни производители от цял свят. А китайската компания Contemporary Amperex Technology вече е и най-големият производител на батерии за електромобили в цял свят.


Правителството на Германия взе решение са отдели 1 млрд. евро

Правителството на Германия взе решение са отдели 1 млрд. евро ...

......... на правителството на Германия е доста закъсняла. Причината е, че Европа сериозно изостава от Азия, където гиганти като LG Chem и Samsung SDI отдавна произвеждат батерии за автомобилни производители от цял свят. А китайската компания Contemporary Amperex Technology вече е и най-големият производител на батерии за електромобили в цял свят.


Снимки на нов всъдеходен модел на Ford, направени по време

Снимки на нов всъдеходен модел на Ford, направени по време ...

......... Escape, електромобил, както и топ-версията на Mustang – Shelby GT 500. За възродения Bronco е известно, че ще бъде построен на платформата на пикапа Ranger. Дизайнът донякъде ще напомня този на концептуалния модел Troller R-X, представен още през 2012 г. Очаква се всъдеходът да получи 7-степенна механична скоростна кутия.  


Доставка на три plug-in хибридни електрически коли е обявило Народното

Доставка на три plug-in хибридни електрически коли е обявило Народното ...

......... км пробег на еднократно зареждане с ток, максимална скорост 80 км/час. Гаранционният им срок трябва да бъде не по-малко от 60 месеца или 150 000 км – което обстоятелство настъпи по-рано. Критерият за възлагане е най-ниска цена. Оферти ще се подават до 3 декември и ще се отварят на следващия ден.


От следващото лято Париж и околностите му ще се превърнат

От следващото лято Париж и околностите му ще се превърнат ...

......... общини с повече от 5 600 000 жители. Местните власти планират да затегнат постепенно регулаторните мерки, така че към 2030-а в района да бъдат допускани само коли на водородно гориво и електромобили. Освен в Париж, зони с ниски емисии се планират в Лион, Марсилия, Тулуза и още 11 френски метрополии.


В течение на три десетилетия автомобилният пазар в Китай постоянно

В течение на три десетилетия автомобилният пазар в Китай постоянно ...

......... бъде отчетен минус. Основните причини за спада са търговската война между САЩ и Китай, която доведе до увеличение на митата на автомобилите. В същото време електромобилите и хибридите записват увеличение на продажбите – 860 000 за 10 месеца, което е с цели 75,6% повече от същия период на 2017 г.


Концерните Volkswagen Group и Daimer се съгласиха да похарчат по

Концерните Volkswagen Group и Daimer се съгласиха да похарчат по ...

......... според природозащитниците нивата на азотен диокси (NO2) са над допустимите. Решението на съда обаче не беше харесано от властите. Според министъра на околната среда на Германия – Урсула Хайнен-Есер, подобни мерки ще предизвикат смущение в транспортната инфраструктура и ще създаде значителни проблеми на хората и посетителите най-вече на град Кьолн.


В Норвегия в най-скоро време роботи ще започнат да доставят

В Норвегия в най-скоро време роботи ще започнат да доставят ...

......... където ще бъде зареден и ще получи нова пратка. Аналогично устройство вече работи в Германия, където се нарича PostBot и се тества от немската пощенска служба Deutsche Post. В САЩ подобна система действа на територията на кампусите на колежите, като се предвижда тя да бъде изпробвана и в малки градове.


Нов закон срещу измамите при продажба на автомобили влиза в

Нов закон срещу измамите при продажба на автомобили влиза в ...

......... смъртноста на пътя. Просто, искаме хората да започнат да мислят повече”, обясниха от полицията в град Пярну, където новата мярка работи. Статистиката показва, че всяка година до 15% от шофьорите в Естония превишават редовно скоростта. Акцията на полицията ще продължи до края на годината, но вече дава първите резултати.  


През 2016 г. за първи път SEAT се реши да

През 2016 г. за първи път SEAT се реши да ...

......... 300 к.с., който ще се комбинира с автоматична скоростна кутия с две съединителя и система за задвижване на четирите колела. Не се изключва възможността за поставяне на допълнителен електромотор, който ще е част от хибридна система. А на по-късен етап може да се появи и изцяло електрическа версия на модела.


Около 300 лева ни струва тазгодишната подготовка на масовите автомобили

Около 300 лева ни струва тазгодишната подготовка на масовите автомобили ...

......... изправни къси и дълги светлини, габарити, стопове, мигачи. Не забравяйте също да носите резервни крушки, ако се наложи смяна, цената им е около 20 до 25 лева за комплект. Препоръчително е да имате в колата си още стъргалка за лед, въже, вериги и спрей за размразяване на ключалки, съветват експертите.


Един от най-често срещаните проблеми при пътуване с автомобил е

Един от най-често срещаните проблеми при пътуване с автомобил е ...

......... специални очила Seetroen, чиито 4 кръгли тръби са пълни наполовина с цветна течност. По време на вижение тя съдава нова линия на хоризонта и по този начин отстранява конфликта от сигналите, постъпващи от мозъка. Авторите на устройството твърдят, че то действа при 95% от пациентите, страдащи от морска болест.  


Още през 2019 г. корейският производител Hyundai Motor Group ще

Още през 2019 г. корейският производител Hyundai Motor Group ще ...

......... естествена светлина. Що се касае до традиционните модели с двигатели с вътрешно горене, при тях слънчевата енергия ще позволи намаляване на натоварването върху генератора и ще намали, макар и с малко, разхода на гориво. В електромобилите слънчевите панели ще бъдат най-ефективни, като ще увеличат пробега и с няколко десетки километра.


В чест на своята 70-годишнина компанията Jaguar представи специални версии

В чест на своята 70-годишнина компанията Jaguar представи специални версии ...

......... Edition се предлагат на пазара с 2,0-литров турбомотор от семейството Ingenium, развиващ мощност от 300 к.с., а също така и с 3,0-литров V6 двигател, който разчита на 340 или 380 к.с. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, а задвижването може да бъде както към задната ос, така и към четирите колела.


Новият завод на Tesla, който производителят на електромобили започва да

Новият завод на Tesla, който производителят на електромобили започва да ...

......... се засили след излизането догодина и на най-достъпната му версия, която ще струва 35 000 долара. Тогава трябва да бъде представен и вторият кросоувър на марката – Model Y, който ще изполва платформата на Model 3 и ще бъде в същата ценова категория. Неговото производство ще стартира през 2020 г.


Германският производител Opel взе решение да освежи популярния в Европа

Германският производител Opel взе решение да освежи популярния в Европа ...

......... СО2 е 105 г/100 км. Това означава, че моторът отговаря на най-новите екологични изисквания Euro 6d-TEMP. Кросоувърът е получил също така кожен салон, който се предлага като опция. За модела са достъпни нива на оборудване Design Line, Innovation и Ultimate, които освен кожа в интериора предлагат и специални ергономични седалки.


Служители на ФБР водят разследване, за да установят дали компанията

Служители на ФБР водят разследване, за да установят дали компанията ...

......... кола, предназначена за масовия пазар Model 3. Чистата печалба на компанията е била 311,5 млн. долара. За периода юли-септември спрямо загуба от 619 млн. долара за същия период миналата година. Това е едва третият път, в който Tesla отчита тримесечна печалба за осемгодишната си история като публично търгувана компания.  


Настоящият Land Rover Defender представлява здрав и надежден въдеходен автомобил,

Настоящият Land Rover Defender представлява здрав и надежден въдеходен автомобил, ...

......... Rover - Ралф Слет. Основната причина за промените при Defender са слабите продажби през последните години. Резултатът на всъдехода на Land Rover за 2017 г. е едва 20 000 бройки, което не задоволява производителя. Той се надява, благодарение на новата генерация на модела, продажбите да скочат до 100 000 годишно.


На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по

На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по ...

......... Иван Мирински, Любомир Пейновски и мениджърският екип на „Мото-Пфое” в лицето на Димо Николов и Атанас Фурнаджиев. Инициативата се подпомага и от редица медийни партньори, сред които е  и actualno.com. За 5-те години на инициативата, тя е подкрепена от 7877 дарители, като общата сума за стипендии е 422 432 лв.


На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по

На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по ...

......... Иван Мирински, Любомир Пейновски и мениджърският екип на „Мото-Пфое” в лицето на Димо Николов и Атанас Фурнаджиев. Инициативата се подпомага и от редица медийни партньори, сред които е  и actualno.com. За 5-те години на инициативата, тя е подкрепена от 7877 дарители, като общата сума за стипендии е 422 432 лв.


По-рано тази година два от най-големите автомобилни производители в света

По-рано тази година два от най-големите автомобилни производители в света ...

......... прави сериозна промяна в стратегията си, като изключва от нея седаните и купета, за да заложи на кросоувъри и SUV-модели. А за целта се нуждае и от помощ отвън, която Volkswagen явно е готов да окаже. Според Motor1, преговорите между двата производителя вече текат и развръзката ще е съвсем скоро.


Министерството на транспорта Германия призова компанията Opel да изтегли в

Министерството на транспорта Германия призова компанията Opel да изтегли в ...

......... ще бъдат отчетени като връщане на незаконо придобита печалба от продажба на автомобили с дизелови V6 и V8 мотори. По-рано тази година заради предполагаемо участие в манипулиране на дизеловите двигатели беше арестуван вече бившият изпълнителен директор на Audi - Руперт Щадлер, който продължава да се намира в ареста в Мюнхен.


През септември регистрацията на нови автомобили в Европейския съюз (ЕС)

През септември регистрацията на нови автомобили в Европейския съюз (ЕС) ...

......... септември с 3,3 на сто. За първите девет месеца на настоящата година новите автомобили, регистрирани в България, се увеличиха с 19,7% до 26 443 спрямо 22 098 броя за същия период на 2017-а година, като в процентно изражение нашата страна е изпреварена от пет от останалите 28 членове на ЕС.


На автосалона в Женева през 2018 г. чешкият произодител Skoda

На автосалона в Женева през 2018 г. чешкият произодител Skoda ...

......... се предлага само с предно предаване и с по-малки, но същевременно много икономични мотори. Сред тях ще попаднат 1,5-литров турбодвигател със 150 к.с., както и 1,6-литров дизел. Планират се и по-скромни версии с 1,3-литровите агрегати от моделите Fabia и Octavia, които развиват 95 и 115 к.с. в зависимост от версията.


Ръководството на Jaguar Land Rover има намерение през следваите 10

Ръководството на Jaguar Land Rover има намерение през следваите 10 ...

......... I-Pace, дебютира през пролетта на автосалона в Женева. Всъдеходът е оборудван с два електромотора – всеки с по 200 к.с. и акумулатори с капацитет 90 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч. Пробегът с една зареждане на батериите е 480 км.


Германската производител Opel се отказва от 3 свои автомобила, за

Германската производител Opel се отказва от 3 свои автомобила, за ...

......... и ванът Vivaro. Пъривят от тях, освен с конценционални двигатели, ще се предлага и в изцяло електрическа версия. Вторият пък ще бъде позициониран в нов сегмент, за да не се конкурира със сегашния малък SUV на марката - Crossland X. Новите модели на Opel ще използват платформи на алианса PSA.


Най-модерните безпилотни автомобили няма да имат волан, което съответно означава,

Най-модерните безпилотни автомобили няма да имат волан, което съответно означава, ...

......... или Bluetooth в автомобила. Технологията ще бъде достъпна за всички смартфони или таблеги, които разполагат с процесор, памет, сензорен екран, акселерометър и съответните възможности за свързване и предаване на данни. Първите автомобили на Ford, при които ще се появи новата технология, трябва да бъдат готови в средата на следващото десетилетие.


SEAT се насочва къмПариж с всичките новости, които има да

SEAT се насочва къмПариж с всичките новости, които има да ...

......... ежедневното шофиране. Със своя спортен дизайн, уникален стил и индивидуалност, той разполага с впечатляващ набор от технологични решения, които го поставят наравно с автомобили от премиум класа. Той е оборудван с четирицилиндров 2.0 TSI двигател, който осигурява мощност от 300 к.с. и шестстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG.


Компанията Land Rover разработи специална версия на всъдехода си Discovery,

Компанията Land Rover разработи специална версия на всъдехода си Discovery, ...

......... производител пуска на пазара и обновената версия на стандартното Discovery със 7 места. Тя разчита на 3,0-литров дизелов V6 с 306 к.с. и 700 Нм въртящ момент. С този мотор всъдеходът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,5 секунди. Машината може да тегли прицеп с тегло до 3,5 тона.


Корейският производител Kia използва провеждащия се в Париж автосалон, за

Корейският производител Kia използва провеждащия се в Париж автосалон, за ...

......... е идентичен с този Hyundai Kona. Корейският кросоувър ще получи и система за бързо дареждане, при която по-мощният акумулатор може да се зареди до 80% за 54 митути. От компанията допълват, че гаранцията на батериите и електрически двигател е 7 години или пробег от 150 000 км (което настъпи по-бързо).


Чешката компания Skoda публикува нови изображение на концептуалния си модел

Чешката компания Skoda публикува нови изображение на концептуалния си модел ...

......... 210 км/ч. Само на електричество автомобилът изминава до 70 км/ч, като пълното зареждане на батерията от стандартната електропреносна мрежа отнема 2,5 часа. Освен това прототипът е получил мултимедиен комплекс с гласов асистент Amazon Alexa, светодиодни фарове, 20-цолови джанти, а също така направени от карбон прагове, корпуси на огледалата и спойлер.


Въвеждането на нов стандарт за измерване на вредните емисии (WLTP),

Въвеждането на нов стандарт за измерване на вредните емисии (WLTP), ...

......... Баварците все още продават компактния ван BMW 225xe Active Tourer, но на него субсидии не му се полагат, тъй като нивото CO2 е 57 г/км. При новото BMW X5 xDrive iPerformance (на втората снимка) нещата ще бъдат изчистени едва през 2019 г. и тогава той ще се появи в производство.


Канадската компания Roshel Defence Solutions представи бронирания всъдеход Senator Armoured

Канадската компания Roshel Defence Solutions представи бронирания всъдеход Senator Armoured ...

......... поставени само в задната част, докато за шофьора и пътника до него са предвидени стандартни кресла от пикапа Ford SuperDuty. Освен това всъдеходът е получи специална камера за наблюдение на 360 градуса, допълнителна кабина на покрива, система, възстановяваща налягането в гумите, инфрачервени камери за нощно виждане и специална вентилационна система.


Компанията Volvo представи всъдеходна версия на комбито си V60, която

Компанията Volvo представи всъдеходна версия на комбито си V60, която ...

......... включва дизелови мотори с обем 2,0 литра, развиващи 150 и 190 к.с., като вторият от тях ще се предлага за версията Cross Country. Бензиновият мотор е 2,0-литров с 245 к.с. Предстои излизането на две хибридни модификации, които ще се зареждат от електропреносната мрежа. Тяхната мощност е 345 и 390 к.с.


Метановите автомобили са много популярни в някои европейски държави –

Метановите автомобили са много популярни в някои европейски държави – ...

......... защото все пак те са поставяни фабрично, а не в задния двор на някой самоук майстор. Е, няма да можете да се състезавате с тази кола, но пък в крайна сметка ще похарчите 2 пъти по-малко пари за гориво при дълго пътуване. А това съвсем не е за пренебрегване...  


Метановите автомобили са много популярни в някои европейски държави –

Метановите автомобили са много популярни в някои европейски държави – ...

......... защото все пак те са поставяни фабрично, а не в задния двор на някой самоук майстор. Е, няма да можете да се състезавате с тази кола, но пък в крайна сметка ще похарчите 2 пъти по-малко пари за гориво при дълго пътуване. А това съвсем не е за пренебрегване...  


С този си модел Audi прави силна заявка и се

С този си модел Audi прави силна заявка и се ...

......... е просто машина, която поставя нови стандарти, а модел, който прескача границите на мислимото и който отвежда в едно ново измерение. Audi Q8 вече може да бъде поръчван в България, като в дилърската мрежа има осигурени и тестови автомобили. Цените на модела в България стартират от 152 461 лв. с ДДС.


Ford F-Max спечели престижната награда „Камион на годината”, която се

Ford F-Max спечели престижната награда „Камион на годината”, която се ...

......... на тези на конкурентите. Наградата „Камион на годината” се присъжда от група автомобини журналисти от Европа, като те трябва да избират между модели, произведени до 12 месеца преди конкурса. През миланата година първото място спечели DAF XF/CF. Компанията Ford получава за последно приза през 1982 г. за модела си Cargo.


Европейската комисия (ЕК) започна разследване дали три от най-авторитетните автомобилни

Европейската комисия (ЕК) започна разследване дали три от най-авторитетните автомобилни ...

......... ЕК изрично уточнява, че на този етап няма индикации, че компаниите са си сътрудничели, за да фалшифицират официални тестове на автомобили с помощта на специални устройства. От ЕК казват и, че компаниите може да са дискутирали и теми в други области, но засега разследването се съсредоточава само върху екологичния въпрос.


Компанията Jaguar продължава да се опитва да убеди света в

Компанията Jaguar продължава да се опитва да убеди света в ...

......... кросоувърът пристигна с останали 8% заряд на батериите, който би стигнал за още 32 км път. А това означава, че с едно зареждане Jaguar I-Pace ще изминава над 400 км, което си е внушително постижение за електрически модел. Още повече, че 15-минутно дозареждане ще осигури допълнителен пробег от 100 км.


Най-неочакваният и със сигурност обичан от всички Cosplayer на тазгодишния

Най-неочакваният и със сигурност обичан от всички Cosplayer на тазгодишния ...

......... фестивал. Отдавна в него се включват и неща, интересни на феновете, които не са пряко свързани с Япония като комикси, филми, настолни игри, ЛАРП и компютърни игри. От миналата година събитието е и Comic Con – по подобие на други такива събития из Европа и по света. Снимки: Мото Пфое


Легендарната „костенурка” на Volkswagen се произвежда вече 70 години, като

Легендарната „костенурка” на Volkswagen се произвежда вече 70 години, като ...

......... SEL има и датчици, подпомагащи паркирането. Двигателят за последната „Костенурка” е 2,0-литров с турбо, развиващ 176 к.с. и 250 Нм въртящ момент. Той се съчетава с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Цените на прощабния Beetle стартират от 23 940 долара за хечбека SE и стигат до 30 890 за кабриолета SEL.


Компанията Kia представи две нови версии на новото поколение на

Компанията Kia представи две нови версии на новото поколение на ...

......... на двигателя по време на ускорение. Шумът от двигателя се чува в салона от колоните на аудиосистемата. Същото оборудване е достъпно и за „шутинг-брейка” ProCeed. То включва информационно-развлекателна система със 7-и или 8-инчови сензорни дисплеи, аудиосистема от премиум-клас  JBL, безключов достъп, безкабелно зарядно за смартфони, подргряване на седалките и др.


Чешкият производител Skoda ще предложи на европейския пазар нова версия

Чешкият производител Skoda ще предложи на европейския пазар нова версия ...

......... Китай. В тайна засега остават и двигателите, с които ще бъде оборудвана Skoda Kodiaq GT. Вариантът за китайския пазар ще разчита на 2,0-литров турбомотори, развиващи 186 и 220 к.с. Заради новите екологични стандарти, на версита за Европа  ще бъде поставен друт турбодвигател, който ще разчита на 180 или 190 к.с.


Екстремният Ford F-150 Raptor получи нова функция и машините, моделна

Екстремният Ford F-150 Raptor получи нова функция и машините, моделна ...

......... като този на Ford. По-рано тази година F-150 Raptor получи адаптивно окачване с електронноуправляеми амортисьори Fox Racing, снабдени с технология Live Valve. Тя променя твърдостта им в зависимост от условията на пътя, а също така определя разстоянието на предните колела от земята и предотвратява удари по долната част при приземяване.