Автомобилният производител Ford и неговият представител за България - компанията

Автомобилният производител Ford и неговият представител за България - компанията ...

......... след което ги връщат отново до място, посочено от клиента. Чрез сервизни и благотворителни активности Ford в България предлага редица решения за улеснение на гражданите, които се стремят да спазват мерките за безопасност и препоръките на Националния щаб и Световната здравна организация за бързо овладяване на епидемията от COVID-19.  


Ново изследване на австралийския Университет Кертин показва, че безпилотните автомобили

Ново изследване на австралийския Университет Кертин показва, че безпилотните автомобили ...

......... има и отрицателно въздействие въху здравето на хората“. Ученият допълва, че политиците ще имат доста сложна задача. Техният проблем ще бъде едновременно да поощряват използването на автономни транспортни средства след уотреба на алкохол, като едновременно с това ще се опитват да убедят хората, че пиенето е вредно за здравето им.


Nokian Tyres и Vianor продължават да следят актуалната ситуация с

Nokian Tyres и Vianor продължават да следят актуалната ситуация с ...

......... на суровини на компанията работят както обикновено. Все пак се очаква известно забавяне на превозите, но има запаси, които биха покрили закъсненията, които се наблюдават до момента, и които компанията може да очаква през следващите седмици. Разполагат и с резервни доставчици. Nokian Tyres активно следи ситуацията и своевременно актуализира информацията.


Производителите на електрически автомобили са в паника, след като президентът

Производителите на електрически автомобили са в паника, след като президентът ...

......... екипа му. Според тях, то има за цел единствено да попречи за излизането на пазара на нови електромобили и зареждащи се хибриди. Повечето компании отдавна са направили разчетите си и работят по плана на Барак Обама, като съответно са похарчили сериозни суми, за да направят своите двигатели по-икономични и по-екологични.


Повечето автомобилни производители обявиха, че заводите им в Европа ще

Повечето автомобилни производители обявиха, че заводите им в Европа ще ...

......... и фабриките, които произвеждат допълнително оборудване. В същото време групата PSA обяви, че търси доброволци, за да може нейните заводи в Европа да заработят. Това обаче среща съпротивата на профсъюзите, които са категорични, че това няма как да стане, докато има национална карантина във Франция. Тя е до 15 април.


Безпрецедентното решение на Volkswagen да замрази производство във фабриките си

Безпрецедентното решение на Volkswagen да замрази производство във фабриките си ...

......... не са излезли. Другите компании в сектора също имат проблеми. Fiat Chrysler изтегли кредит от 3.5 млрд. евро, а френската Renault вероятно ще търси финансова помощ от държавата.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 март НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 март  Китайската компания Geely разаботи първата в света система за антибактериална

Китайската компания Geely разаботи първата в света система за антибактериална ...

......... първият модел с подобна защита, като той представлява отговор на непрекъснато влошаващата се ситуация с коронавируса по света. От компанията допълват, че Coolray ще се предлага не само в Китай, но и на други пазари. Със сигурност новата технология за пречистване ще се поставя и на други модели на производителя.


Чешкият производител Skoda също постара сериозно от пандемията с коронавирус.

Чешкият производител Skoda също постара сериозно от пандемията с коронавирус. ...

......... като едновременно с това се почисти и климатичната система. При зареждане на бензиностанция контактът с персонала да бъде сведен до минимум. Това означава шофьорът сам да зареди, като за препоръчване е резервоарът да се пълни догоре. Също така, се препоръчва и плащането с карта, а не с банкноти или монети.


До 30 ноември да могат да се подават заявления за

До 30 ноември да могат да се подават заявления за ...

......... добре известно, проблемите с регистрацията на газови уредби се точат от години - от 2014 година имаше срок от 3 години това да бъде свършено. Действащият към момента срок за регистрация е 29 май тази година (2020). Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 25 март"    


Кризата с епидемията от коронавирус може да е още в

Кризата с епидемията от коронавирус може да е още в ...

......... компанията Renault. Френската държава в момента държи 15% от акциите на производителя, който има проблеми още преди избухването на кризата с коронавирус. Според председателя на Съвета на директорите на Groupe Renault – Жан-Доминик Сенар, няма опасност от подобно нещо, но продажбите на групата спаднаха драстично в последните месеци.    


Генералният директор на Tesla – Илон Мъск, нееднократно се изказваше

Генералният директор на Tesla – Илон Мъск, нееднократно се изказваше ...

......... поевтиняване. Очаква се трендът да се запази, тъй като инвеститорите се освобождават от ценните книжа на всички автомобилни производители, без изключение. А това ще донесе още по-сериозни загуби на Tesla, а и на самия Мъск. Според експертите, заради спадането на стойността на акциите той вече загубил 5,5 млрд. долара.  Трите американски автомобилни гиганта General Motors, Ford и Fiat Chrysler

Трите американски автомобилни гиганта General Motors, Ford и Fiat Chrysler ...

......... съгласили да спрат производството в своите заводи, за да сведат до минимум риска служителите да се заразят от новия коронавирус. Според американските федерални и местни власти броят на заразените в САЩ вече надхвърля 9300 души. Още: "Още по-крути мерки на Балканите заради коронавируса, ето как се развива епидемията по света"


Германският автомобилен концерн Volkswagen Group изчисли загубите, които е претърпял

Германският автомобилен концерн Volkswagen Group изчисли загубите, които е претърпял ...

......... подобни масови искове и такъв ще бъде заведе, ако не бъде постигнато извънсъдебно споразумение. В иска са посочени още компанията Bosch, която е разработила софтуера за манипулиране на дизеловите мотори, както и нидерландската фирма Pon, която е най-големият вносител на автомобили в страната и която е продавала колите на клиентите.


Германският автомобилен гигант Volkswagen се готви да затвори повечето от

Германският автомобилен гигант Volkswagen се готви да затвори повечето от ...

......... да "рискуват да се заразят" за "още няколкостотин автомобила", когато ръководителите вече работят от вкъщи, написаха те. Фабриките за производство на автомобили вече бездействат в цяла Европа. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-важно за коронавируса, 17 март" "Коронавирусът предизвиква все повече ограничения в Европа, включително спиране на църквата"


Разпространението на коронавируса нанесе жесток удар и по автомобилна индустрия.

Разпространението на коронавируса нанесе жесток удар и по автомобилна индустрия. ...

......... капацитет, същото се отнася и за фабриката на Volkswagen край Лисабон (Португалия), в която бяха регистрирани 7 случая на заразени с коронавирус работници. Напълно спряно е производството в два от заводите на Fiat в чужбина - в Тучни (Полша) и Крагуевац (Сърбия). Там паузата ще е поне до 27 март.


Американският производител Ford е събрал 45 000 поръчки за първия

Американският производител Ford е събрал 45 000 поръчки за първия ...

......... миналата година Ford Mustang Mach-E е оборудван със силов агрегат, развиващ 255, 332 или 459 к.с, като може да измине с едно зареждане от 340 до 600 км. Цените на на модела започват от 43 000 долара, но първо ще излезе ограничена серия First Edition, която струва 59 000 долара.Скандинавският производител на първокласни автомобилни гуми Nokian Tyres представя нова

Скандинавският производител на първокласни автомобилни гуми Nokian Tyres представя нова ...

......... от гумата и пътната настилка. Полираните канали също ускоряват извеждането на водата, осигурявайки допълнителна безопасност и подпомагат водачите при шофиране на дъжд. Матрицата за поддържане на блока протектора осигурява стабилно и логично управление. Гумата остава стабилна и лесна за контролиране както при висока скорост, така и при тежки зимни условия.Китайският производител Great Wall разработва премиум кросоувър в стил „купе“.

Китайският производител Great Wall разработва премиум кросоувър в стил „купе“. ...

......... поддържане на лентата на движение, функция за аварийно спиране, адаптивен круиз-контрол и др. Цените на автомобила ще бъдат обявени при старта на продажбите, които ще започнат през април. Стандартният Great Wall WEY VV7 GT в базово ниво на оборудване струва 27 600 долара, а топ-версията се предлага за 29 600.


Изследователи от Универсета в Льовен (Белгия) и от Школата за

Изследователи от Универсета в Льовен (Белгия) и от Школата за ...

......... отнема съвсем малко време. Според публикувания от изследователите документи, застрашени са моделите Toyota Camry, Corolla, Highlander, RAV4 и Land Cruiser, а също така Kia Ceed, Soul, Hyundai i20 и i40. В Tesla вече са взели мерки и техният Model S е получил ново програмно оборудване, което е с по-висока защита.
Гръцката компания Spyros Panopoulos Automotive разкри подробности за новия си

Гръцката компания Spyros Panopoulos Automotive разкри подробности за новия си ...

......... а максималната скорост ще превишава 500 км/ч. В салона няма нито един бутон или превключвател, а всички функции могат да се управляват с жестове. Премиерата на Chaos ще се състои по време на автосалона в Женева през 2021 г. Както е известно, тазгодишното изложение беше отменено заади епидемията от коронавирус.


Отмяната на автосалона в Женева заради коронавируса се отказа проблем

Отмяната на автосалона в Женева заради коронавируса се отказа проблем ...

......... години, като работата над такъв автомобил вече върви с пълна пара, като инженерите на марката са готови дори с първи прототип ва модела. В Mercedes смятат максимално да се възползват от увеличената популярност на модела, след като през 2019 г. продажбите му скочиха с 60% и достигнаха 35 000 бройки.


Групата PSA, която влизат френските производители Peugeot и Citroen, както

Групата PSA, която влизат френските производители Peugeot и Citroen, както ...

......... и това доведе до срив на продажбите. Въпреки всички проблеми, в PSA няма да се откажат от развитието на електромобилите, категоричен е шефът на алианса. Производителят обаче ще се опита да ги направи достъпна за хората, като създаде универсална платформа за колите на ток и така ще свали тяхната цена.


Акумулаторът за автомобили е вид консуматив, който след определен период

Акумулаторът за автомобили е вид консуматив, който след определен период ...

......... 8 години, можете да откриете на MaxCar.bg. Ние работим единствено с оторизирани от известните производители дилъри за страната, така че гарантираме високото качество на предлаганите от нас авточасти и техния произход на най-добрите цени. Предлаганите при нас разновидности са в множество варианти на амперите и с ниско ниво на окисляване.


Без значение от марките, автомобилното моторно масло в дизеловия и

Без значение от марките, автомобилното моторно масло в дизеловия и ...

......... да знаем, че когато налеем нова марка автомобилно масло в дизеловия или бензинов двигател е редно да сменим и масления филтър. Трябва просто да вземете подходящ съд, в който старата течност да изтече след като отстраните пробката на картера за източването. Затворете и налейте нужното количество смазка през съответния отвор.


Mercedes-Benz подготвя радикални промени в предлаганите модели, които ще засегнат

Mercedes-Benz подготвя радикални промени в предлаганите модели, които ще засегнат ...

......... електромобили и на други нови технологии. Затова и занапред ще се залага само на две платформи, върху които ще бъдат изградени всички модели на Mercedes-Benz, разкрива ръководителят на отдела за разработки на компанията – Маркус Шафер. От кои модели ще се откаже луксозната германска марка и защо, четете в Expert.bg.


Компанията Skoda представи най-мощната версия на новото поколение на Octavia.

Компанията Skoda представи най-мощната версия на новото поколение на Octavia. ...

......... ще развива около 270 к.с. А това означава, че тя също ще е и по-бърза. В салона на хибридния вариант са се появили нов волан, електронен приборен панел, алкантара и спортни седалки. На тях е поставено логото vRs, а на всички детайли от интериора има червена или сребриста ивица.  


Две новини на тема

Две новини на тема "газ и гориво" дойдоха в един ...

......... прехвърли половината от всички автомобили в региона на газ в рамките на пет години, пише ТАСС. Губернаторът на региона Валери Лимаренко обяви, че властите ще компенсират жителите на 100 процента за разходите за съответното преоборудване на техните автомобили. С други думи, те ще го направят безплатно за сметка на бюджета.


Хечбекът Peugeot 208 спечели ежегодния конкурс „Автомобил на годината“. Това

Хечбекът Peugeot 208 спечели ежегодния конкурс „Автомобил на годината“. Това ...

......... 1-Series (133). През миналата година победата в конкурса спечели Jaguar I-Pace, който стигна до втори кръг в борбата срещу Alpine A110, след като и двата модела спечелиха еднакъв брой точки. При новото гласуване победи електрическият кросоувър. Преди това наградата отиде при Volvo XC40, Opel Astra, Volkswagen Passat и Golf.  


Започващият в началото на следващата седмица автомобилен салон в Женева

Започващият в началото на следващата седмица автомобилен салон в Женева ...

......... и големи кросоувъри Palisade, Tucson, Santa Fe и Genesis GV80. Заводът е затворен за неопределено време, като това стана точно в момента, в който компанията постепенно започна да възстановява производството в 5 други свои предприятия. Те бяха прекратили работа, тъй като има недостиг на оборудване, което се доставя от Китай.


Увеличението на обемите на производство на електромобили и хибриди ще

Увеличението на обемите на производство на електромобили и хибриди ще ...

......... - концернът Daimler, вече обяви, че започва съкращение на разработките на нови двигатели с вътрешно горене, тъй като ще се насочи към електрификация на гамата си. От Volkswagen на свой ред обявиха, че последният автомобил с двигател с вътрешно горене на групата ще слезе от конвейера през 2040 г.  


През септември 2019 г. Министерството на правосъдието на САЩ започва

През септември 2019 г. Министерството на правосъдието на САЩ започва ...

......... а след това го промени, като реши през периода 2021-2025 г. вредните емисии да бъдат намаляваи с 1,5% на година. В крайна сметка, по данни на Reuters, разследването срещу Volkswagen, BMW, Ford и Honda е приключило. Всички компаниите официално потвърдиха това, с изключение на Volkswagen, откъдето засега не коментират.  


Британската компания Jaguar Land Rover обяви, че ще намали производството

Британската компания Jaguar Land Rover обяви, че ще намали производството ...

......... един от европейските си заводи в рамките на две до четири седмици, ако китайските доставчици не успеят да се върнат на работа. Британската компания произвежда моделите Jaguar F-Type, XE, XF и XJ в Кастъл Бромич, докато в завода в Солихъл се сглобяват Jaguar F-Pace, Land Rover Discovery и Range Rover.


Почти половината от европейските шофьори смятат, че основният риск свързан

Почти половината от европейските шофьори смятат, че основният риск свързан ...

......... базирани на онлайн проучване на Nokian Tyres проведено чрез компанията за проучвания YouGov в периода декември 2018 г. и януари 2019 г. Проучването за зимни гуми е проведено в пет държави (Германия, Франция, Италия, Полша и Чехия), като извадката варира от 500 до повече от 2000 респонденти от всяка държава.


Новото поколение на спортното купе Ford Mustang ще получи индекс

Новото поколение на спортното купе Ford Mustang ще получи индекс ...

......... която трябва да бъде представена по време на автосалона в Детройт. За първи път в историята си най-популярното изложение на автомобили не се проведе през януари, а беше преместено за юни, като ще смени и формата си . Вместо изложба, автосалонът ще е част от фестивал под открито небе.  


Японският автомобилен гигант Toyota заяви, че ще удължи спирането на

Японският автомобилен гигант Toyota заяви, че ще удължи спирането на ...

......... компания може да спре производството си в европейски завод поради проблеми с доставките от Китай - което би било първото спиране на работата на производител на автомобили в Европа. Южнокорейската Hyundai също спря дейността си в своя гигантски производствен комплекс в Улсан, който е най-продуктивната фабрика за автомобили в света.


Германският кросоувър Volkswagen T-Cross е големият победител в историята на

Германският кросоувър Volkswagen T-Cross е големият победител в историята на ...

......... Superb iV). "Градски автомобили": Renault Clio (Peugeot 208, Nissan Juke, VW T-Cross и Skoda Kamiq). "Луксозни автомобили": BMW 8-Series Grand Coupe (Audi A6 all-road quattro, Jaguar I-Pace, Lexus ES и Volvo S60). Самият конкурс се провежда от 1997 г. През миналата година първото място беше спечелено от Peugeot 508.  


Китайската компания Geely Auto е отделила 370 милиона юана (около

Китайската компания Geely Auto е отделила 370 милиона юана (около ...

......... дисплей и лост на скоростите. Geely вече отдели над 20 млн. евро за борба с коронавируса, като тези пари ще бъдат похарчени за закупуване на медикаменти на жителите на Китай. Освен това, компанията пусна безплатни таксита по улиците на Ухан - градът, който стана център на разпространяването на епидемията.  


Великобритания смята да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови

Великобритания смята да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови ...

......... се продавал по един електрически автомобил". Прекратяването на продажбата на бензинови, дизелови или хибридни автомобили или микробуси на практика би поставило потребителите пред избор между електрически и водородни превозни средства. Кои други страни ще забранят колите на бензин и дизел и колко електромобили се купуват на Острова, вижте в Expert.bg. 


Японският производител Nissan има готов план на действие, ако след

Японският производител Nissan има готов план на действие, ако след ...

......... на пазара новото поколение на модела. Споровете по Брекзит обаче накараха BMW да "замрази" разработката на автомобила. Нещо повече, ако бъдат въведени високи мита на новите коли, произвеждани на Острова, BMW ще изтегли производството на Mini от завода в Оксфорд и ще го насочи към фабриката си в Роден (Холандия).


  Японският производител Nissan има готов план на действие, ако

  Японският производител Nissan има готов план на действие, ако ...

......... поколение на модела. Споровете по Брекзит обаче накараха BMW да "замрази" разработката на автомобила. Нещо повече, ако бъдат въведени високи мита на новите коли, произвеждани на Острова, BMW ще изтегли производството на Mini от завода в Оксфорд и ще го насочи към фабриката си в Роден (Холандия).      


  Японският производител Nissan има готов план на действие, ако

  Японският производител Nissan има готов план на действие, ако ...

......... поколение на модела. Споровете по Брекзит обаче накараха BMW да "замрази" разработката на автомобила. Нещо повече, ако бъдат въведени високи мита на новите коли, произвеждани на Острова, BMW ще изтегли производството на Mini от завода в Оксфорд и ще го насочи към фабриката си в Роден (Холандия).      


"Нашата планета не се нуждае от толкова много автомобили и ...

......... ще накара повече хора да ги купят. "Електромобилите са единствено спасение за автомобилната промишленост, но тя ще трябва да претърпи значителни промени, за да може да се приспособи към новите изисквания и технологии", коментира шефът на един от най-големите производители и доставчици на резервни части и автомобилно оборудване в света.


Испанският производител Seat представи четвъртото поколение на най-популярния си модел

Испанският производител Seat представи четвъртото поколение на най-популярния си модел ...

......... к.с., като само на ток пробегът е 60 км. От компанията допълват, че в новото поколение на Leon са инвестирани 1,1 млрд. евро. Производството на модела стартира през пролетта, когато ще станат ясни и цените. До момента от първите генерации на Leon са продадени 2,2 млн. бройки за 20 години.


Заседание на Управителния съвет на Renault трябва да утвърди днес новия

Заседание на Управителния съвет на Renault трябва да утвърди днес новия ...

......... които Гон искаше да превърне в една компания. Сега Лука де Мео ще има има тежката задача именно да възстанови връзките между трите основни компании в алианса - Renault, Nissan и Mitsubishi, което ще помогне на френската компания да излезе от най-сложния и труден период в своята история.    


През последните години гамата от високопроходими модели на Skoda сериозно

През последните години гамата от високопроходими модели на Skoda сериозно ...

......... 5000-5500 об/мин Максимален въртящ момент: 200 Нм при 2000-3500 об/мин Скоростна кутия: 6-степенна механична Динамика Максимална скорост: 193 км/ч Ускорение от 0-100 км/ч: 10,2 секунди Среден разход: 5,8 л/100 км Вредни емисии СО2: 132 г/км Цена на модела Life: 36 287 лева с ДДС   Автор: Денислав Стоянов Снимки: Skoda


Италианският производител на спортни коли Ferrari остава най-силната търговска марка

Италианският производител на спортни коли Ferrari остава най-силната търговска марка ...

......... Лидер е Amazon с 220,8 млрд. На 15-а позиция е Toyota (58 млрд.), а на 25-о място се намира Volkswagen с 44,8 млрд. В Топ 100 на тази класация влизат още BMW (30-о място, 40,4 млрд.), Porsche (41-о място 33,9 млрд.), Honda (45-о, 33,1 млрд.) и Hyundai (82-ро, 20,7 млрд.).


Акциите на Tesla Motors достигнаха нови рекордни стойности, благодарение на

Акциите на Tesla Motors достигнаха нови рекордни стойности, благодарение на ...

......... пазарната капитализация достигне 650 млрд. долара. Ако това стане, Мъск ще е получил 55,8 млрд. долара. В момента той е собственик на 19% от акциите на компанията, а за да вземе първия транш трябва стойността на Tesla да се задържи над 100 млрд. долара в продължение на 6 месеца.  


Съд в Торонто осъди най-големия европейски производител на автомобили Volkswagen

Съд в Торонто осъди най-големия европейски производител на автомобили Volkswagen ...

......... споразумение, което германският автомобилен производител постигна с правителството на Канада, което през декември повдигна 60 обвинения срещу компанията. По същество, скандалът избухна заради данни за манипулации при официални тестове на дизелови коли на VW за покриване на екостандартите за вредни емисии. Как започна всичко - припомнете си в тази статия!


Изпълнителният директор на компанията Bugatti - Стефан Винкелман, разкри подробности

Изпълнителният директор на компанията Bugatti - Стефан Винкелман, разкри подробности ...

......... запази ексклузивността на марката, като от него ще бъдат произведени няколко хиляди бройки. Ако изборът падне върху електрическо задвижване, колата ще се предлага само в държави, в която има отлична инфраструктура. Освен това, машината ще бъде оборудвана със система за бързо зареждане, така че собственикът да не губи време.  


Макар и зимата в България да е сравнително мека, това не

Макар и зимата в България да е сравнително мека, това не ...

......... него, но това не е добро решение. Ако попаднем в прекалено много сняг, по-бавното движение на по-ниски обороти обикновено ще ни осигури по-добро отношение на сцеплението. С тези съвети оцеляването в зимни условия е по-лесно, но все пак най-важното правило е да стоим колкото се може по-далеч от рискови ситуации!


Японска корпорация Toyota Motor Corp обяви, че изтегля 3,4 милиона

Японска корпорация Toyota Motor Corp обяви, че изтегля 3,4 милиона ...

......... само в  САЩ, обхваща моделите Corolla (2011-2019), Matrix (2011-2013), Avalon (2012-2018) и Avalon Hybrid (2013-2018) , Уточнено е, че в тези автомобили е инсталиран електронен блок за управление, който няма достатъчна защита срещу електрически смущения, които могат да възникнат при аварии, което може да доведе до неправилно функциониране на въздушните възглавници.


Официалният представител на Infiniti - компанията

Официалният представител на Infiniti - компанията "Витоша Ауто", ще отговаря ...

......... и опита, който сме натрупали. Ентусиазирани сме от това ново начало, тъй като двете нови марки са легенди и ние сме безкрайно мотивирани да работим за тяхното бъдещо развитие, като предоставим обслужваме на клиенти в нашите дилърства по възможно най-добрия начин“, коментира Владимир Еленков, управител на „Витоша Ауто “.  


Концернът Fiat Chrysler Automobiles обяви, че е започнал преговори с

Концернът Fiat Chrysler Automobiles обяви, че е започнал преговори с ...

......... гама, като пусна на пазара хибридни модели, а предстои излизането и на новия Fiat 500e. След него ще се появи и серийната версия на концепта Centoventi (на снимката). Подписването на евентуалния договор между FCA и Foxconn (съответно Apple) трябва да стане факт до няколко месеца, твърдят запознати с преговорите.  


Компактният градски кросоувър Skoda Kamiq стана първият модел от SUV-гамата

Компактният градски кросоувър Skoda Kamiq стана първият модел от SUV-гамата ...

......... скоростната кутия са обшити с кожа. Версията Skoda Kamiq Scoutline може да бъде оборудвана с всеки двигател, предлаган за стандартния модел. Това са три бензинови мотора, един дизел и агрегат на метан. Премиерата на автомобила ще се състои по време на автосалона в Женева, а продажбите стартират през юни.  


Американската компания Ford се готви да предложи на европейските си

Американската компания Ford се готви да предложи на европейските си ...

......... хибридните варианти ще се предлагат и от двете страни на океана. Дебютът на новия модел е предвиден за 2021 г., като на пазара в Щатите той ще замени Fusion. В Европа комбито ще заеме място на три модела на Ford - споменатия вече Mondeo, както и минивановете S-Max и Galaxy.


Китайският концерн Geely иска да инвестира в още един легендарен

Китайският концерн Geely иска да инвестира в още един легендарен ...

......... свой ред, президентът на Geely - Ли Шуфу, притежава 9,59% от акциите в Daimler, като прави опити да ги увеличи. Освен това, китайският и германският производители наскоро създадоха съвместно предприятие, което ще сглобява новите модели на бранда Smart. Те ще бъда изцяло електрически и ще се произвеждат в Китай.  


Компанията Tesla стана най-скъпият американски автомобилен производител, след като нейните

Компанията Tesla стана най-скъпият американски автомобилен производител, след като нейните ...

......... на сложните технологии, а на не качеството и безопасността на автомобилите си. Интересното е, че GM и Ford превъзхождат Tesla като брой на продадените автомобили. За 2019 г. само в САЩ двата концерна са реализирали над 2 млн. нови коли, докато компанията на Мъск е продала 367 000 по цял свят.


Музикалната компания Sony представи концептуалния модел Vision-S по време на

Музикалната компания Sony представи концептуалния модел Vision-S по време на ...

......... поверено на два електромотора със съвкупна мощност 200 кВт. Те осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, като и развиване на максимална скорост от 239 км/ч. Не се съобщава обаче какъв ще е пробегът на колата, както и дали тя някога ще се появи в серийно производство.


Ливан издаде забрана за пътуване срещу бившия автомобилен магнат Карлос

Ливан издаде забрана за пътуване срещу бившия автомобилен магнат Карлос ...

......... за обвинения за финансови нарушения в Япония. "Държавното обвинение издаде забрана за пътуване на Гон и поиска досието му от японските власти", заяви съдебен източник пред AФП. Няма обаче споразумение между Япония и Ливан за екстрадиция на хора. А как Гон стигна до Ливан - припомнете си в този материал!


Производството на нови автомобили в Германия през 2019 г. е

Производството на нови автомобили в Германия през 2019 г. е ...

......... принудени да съкращават работни места. Специалистите припомнят, че Германия има статута на световна автомобилна сила, като по този показател нейната автомобилна индустрия е на първо място в Европа. Тя обаче понесе много силен удар през 2015 г., когато избухна скандала с манипулираните от Volkswagen дизелови двигатели, станал известен като "дизелгейт".


Все повече автомобилни производители започват да отделят сериозни ресурси за

Все повече автомобилни производители започват да отделят сериозни ресурси за ...

......... разработка на двигатели и за тяхното производство с тези на Geely, като за целта ще бъде създадено подразделение, което да снабдява двата производителя както със стандартни двигатели, така и с хибридни задвижващи агрегати. Именно това подразделение, което ще започне работа през март, ще е в основата на сътрудничеството с Daimler.


Компанията Vega Innovations от Шри Ланка подготвя премиерата на своя

Компанията Vega Innovations от Шри Ланка подготвя премиерата на своя ...

......... Компанията Vega Innovations влиза в състава на CodeGen Group, чиято основна дейност е разработка на програмно оборудване. Главният изпълнителен директор Харша Субасингхе има научна степен в областта на изкуствения интелект. А длъжността "директор по стратегическото планиране" заема Бешан Кулапала, който преди това е бил технически директор в Intel.    


Бившият шеф на Nissan Карлос Гон, който избяга в Ливан,

Бившият шеф на Nissan Карлос Гон, който избяга в Ливан, ...

......... на 30 декември. Карлос Гон израства в Ливан, притежава имот там и е популярна фигура. Той дори се появи на една от пощенските марки на страната. Няма споразумение за екстрадиция между Япония и Ливан, което означава, че бъдещето на процеса на бившия шеф на „Nissan“ сега е изпълнено с несигурност.


Президентът Ердоган представи прототип на първия електромобил турско производство. Турция

Президентът Ердоган представи прототип на първия електромобил турско производство. Турция ...

......... евро). Правителството предоставя гаранции за закупуването на 30 000 електромобили до края на 2035 г. В Турция се произвеждат коли и на някои световни марки като Ford, Toyota и Fiat. Въпреки това в последно време автомобилната индустрия е в затруднено положение. Още любопитни неща около турския електромобил, вижте в Expert.bg. 


Марката Volvo е популярна в целия свят най-вече със сигурните

Марката Volvo е популярна в целия свят най-вече със сигурните ...

......... момент: 350 Нм при 1800-4800 об/мин Скоростна кутия: 8-степенна автоматична Динамика Максимална скорост: 240 км/ч Ускорение от 0-100 км/ч: 6,4 секунди Среден разход: 7,2 л/100 км Вредни емисии СО2: 164 г/км Базова цена на модела: 94 109 лева с ДДС   Автор: Денислав Стоянов Снимки: Пресиян Петров и Volvo  


Проблемът със съхраняване на личните данни придобива сериозни размери, след

Проблемът със съхраняване на личните данни придобива сериозни размери, след ...

......... до 25 гигабайта данни в час. Отчитайки характера на тези сведения, които могат да бъдат строго лични, експертите препоръчват преди продажба или преотстъпване на автомобила цялата достъпна памет да бъде изтривана. Това се отнася и за функцията за следене на местоположението на колата, която е разпространена широко.      


Националната администрация за безопасност на движението на пътищата на САЩ

Националната администрация за безопасност на движението на пътищата на САЩ ...

......... че автономните автомобили са толкова безопасни, колкото и превозните средства, управлявани от хора. Ако правителството на САЩ ходатайства в полза на GM, това ще позволи на компанията да произведе 2500 автономни автомобила, които ще бъдат използвани за тестове в реални условия. Част от тях ще бъдат таксита.