Първият месец от годината не е най-успешният за чешкия производител

Първият месец от годината не е най-успешният за чешкия производител ...

......... а в Алжир - 1700  (+418,6%).Най-продаваният модел на чехите си остава Skoda Octavia - 32 000 бройки (-10,4%). На второ място е Rapid - 15 800 (-3,6%), а на трето - Fabia (12 900, -23,4%). Четвърти и пети се нареждат Superb (12 500, -23,8%) и Karoq (11 800 , +206,5%).


Японската компания Honda започва реструктуризация на глобалната си производствена мрежа,

Японската компания Honda започва реструктуризация на глобалната си производствена мрежа, ...

......... сглобява и турбоморите - бензинови VTEC Turbo с обем 1,0 и 1,5 литра, и дизеловите  1.6L i-DTEC.Японците планират да закрият и фабриката си в Турция, където се сглобява седанът Civic. Това предприятие произвежда 38 000 коли годишно, като ще бъде затворено също през 2021 г. В него работят 3200 служители.


Президентът на Франция - Емануел Макрон, обяви, че държавата ще

Президентът на Франция - Емануел Макрон, обяви, че държавата ще ...

......... от азиатските доставчици в условията на търговските войни, които водят помежду си ЕС, САЩ и Китай.Стратегията на френския президент предвижда и развитие на инфраструктура за зареждане на електромобили. Това трябва да позволи на автомобилните производители да направят своите коли на ток по-привлекателни за клиентите. И съответно да увеличат техните продажби.


Министерството на търговията на САЩ изпрати на американския президент Доналд

Министерството на търговията на САЩ изпрати на американския президент Доналд ...

......... те посочиха, че няма доказателства, че вносът на автомобили представлява риск за националната сигурност. На този етап Канада и Мексико спечелиха безмитен внос на 2,6 милиона превозни средства като част от новата Северноамериканска сделка за свободна търговия, дори ако администрацията на Белия дом вземе решение за вдигане на автомобилните мита.


  Досега бяха свикнали да свързваме понятието Shooting Brake със

  Досега бяха свикнали да свързваме понятието Shooting Brake със ...

......... 4605 мм Широчина: 1800 мм Височина: 1422 мм Междуосие: 2650 мм Собствено тегло: 1705 кг Вместимост на резервоара: 50 лДвигател Тип: 4-цилиндров редови с турбо Работен обем: 1591 куб.см Максимална мощност: 204 к.с. при 6000 об/мин Максимален въртящ момент: 265 Нм при 1500-4500 об/мин Скоростна кутия: 7-степенна автоматична (DCT)  


  Повечето автомобилни производители, които имат свои заводи във Великобритания,

  Повечето автомобилни производители, които имат свои заводи във Великобритания, ...

......... и резервни части, тъй като очакват проблеми с доставките и производството в завода в Суиндън. Трудностите ще бъдат породени най-вече от сериозните митнически проверки, които ще започнат след излизането на Великобритания от ЕС. Те със сигурност ще забавят графика на завода и ще доведат до финансови загуби за компанията.    Канадският профсъюз Unifor, покани рок-звездата Стинг да изнесе концерт

  Канадският профсъюз Unifor, покани рок-звездата Стинг да изнесе концерт ...

......... приел предложението на профсъюзите и ще изнесе концерт в едно от помещенията на завода. Певецът е отказал предложената му сума за шоуто, за което членовете на Unifor ще имат приоритетен достъп. На концерта обаче ще се влиза с билети, като всички приходи от тях ще отидат за благотворителни цели.  


Новите технологии отвличат вниманието на водача и така вместо да

Новите технологии отвличат вниманието на водача и така вместо да ...

......... - 24% и навигационната система - 15%. Като цяло, отвличането на внимание на шофьора е основната причина за катастрофите в цял сят. По данни на ЕС, между 10 и 30% от инцидентите на пътя са станали по тази причина. В САЩ годишно заради разсейване на шофьорите загиват около 3500 души.


Каква е картината на пазара за нови автомобили в България?

Каква е картината на пазара за нови автомобили в България? ...

......... реекспорта в продажбите на нови автомобили и по-ясна картина може да даде само платена статистика от КАТ. Иначе Peugeot отчита 5% по-високи продажби на пътнически автомобили през 2018 година спрямо 2017 година, като от компанията посочват числото, представено в статистиката пред Асоциацията на автомобилните производители – 2502 нови продадени автомобила.


Няма да бъде събирана своеобразна такса от по 10 лева

Няма да бъде събирана своеобразна такса от по 10 лева ...

......... и се ползвал с добро име сред застрахователните компании. Мястото на Пенев като член на Управителния съвет зае Стефан Софиянски. Той спечели двубоя с Пламен Ялъмов. При първото гласуване двамата получиха по 5 “за” и 2 “ въздържал се”. След кратък дебат и преди второто гласуване Ялъмов оттеглил кандидатурата си.


Американската компания AddArmor, основана от бивши служители на сътрудниците на

Американската компания AddArmor, основана от бивши служители на сътрудниците на ...

......... сирена, система за кръгово видеонаблюдение и нощно виждане, усилено окачване, всъдеходни гуми run-flat и усилени спирачни механизми. В салона на всъдехода е използвана алкантара, поставен е 32-инчов телевизор с TV, абонамент за канала HBO, точка за достъп Wi-Fi и акустична система  Sony. Цената на автомобила е 350 000 щатски долара.Ръстът на продажби на кросоувъри и всъдеходи продължава, но въпреки

Ръстът на продажби на кросоувъри и всъдеходи продължава, но въпреки ...

......... за бъдещето на модела. Като цяло, през 2019 г. Ford готви ново поколение на Kuga, в което ще има и версия със 7 места. Предвижда се и последно обновяване на EcoSport, който по-късно ще бъде заменен от нов кросоувър на базата на Fiesta. Той също ще се прави в Румъния. 


Лимузините Aurus, които бяха разработени в разките на проекта „Кортеж”,

Лимузините Aurus, които бяха разработени в разките на проекта „Кортеж”, ...

......... делегации. Те ще се предлагат под марката „Иж”. Засега с производството на руските автомобили се занимава държавното предприятие НАМИ, но неговите възможности са ограничени до 220-250 бройки на година. Затова от 2020 г. производството им ще бъде поверено на компанията „Солерс”, чийто завод позволява сглобвянето на до 5000 коли годишно.


Ръководството на второто по големина летище в Лондон – „Гетуик”,

Ръководството на второто по големина летище в Лондон – „Гетуик”, ...

......... извършват процедурата много по-прецизно. И така на паркинга ще остава по-малко място между автомобилите.  Тестовете на програмата ще започнат в края на лятото, като експериментът ще бъде напълно безплатен. Ако нещата минат без проблеми, системата ще бъде въведена за постоянно и съответно клиенти ще трябва да плащат за нейното използване.


С увеличаването на продукцията и все повечето автомобили в експлоатация,

С увеличаването на продукцията и все повечето автомобили в експлоатация, ...

......... с резервни части са „малко глупави“. За пример той посочва такъв ремонтен център в Китай, който поръчвайки резервни части от производствените мощности в Китай, трябва да чака тези части първо да бъдат доставени до САЩ, откъдето след това да бъдат пренасочени обратно към Китай до ремонтния център. Автор: Георги Кацаров,


Продажбите на Tesla през 2018 година са достигнали около 21,4

Продажбите на Tesla през 2018 година са достигнали около 21,4 ...

......... на акция, а тя е 1,93 долара. Заради това акциите на компанията спаднаха с почти 3%. Tesla е основана през 2003 година, нейната централа се намира в американския град Пало Алто, Калифорния. Първоначално е специализирана в производството на електромобили, но по-късно започва да произвежда слънчеви батерии и друго енергийно оборудване.Транспортната агенция на Швеция се готви да забрани за 6

Транспортната агенция на Швеция се готви да забрани за 6 ...

......... 6 месеца. Всъщност, продажбите на Tesla в Швеция не са големи  - около 1200 бройки годишно, но те ще увеличат сериозно с излизането на Model 3. През първия месец от приемане на поръчките за най-достъпния модел на марката техният брой е толкова колкото на Model S и Model X за цялата минала година.


Компанията Jaguar представи специална версия на своя бизнес-седан XF, която

Компанията Jaguar представи специална версия на своя бизнес-седан XF, която ...

......... с други шофьора, като използва бордовия компютър или приложение за смартфон. Специалният Jaguar XF Chequered Flag ще се предлага с избор от два стандартни бензинови двигателя – 2,0-литрови с 4 цилиндъра от семейството Ingenium, развиващи 250 и 300 к.с. Задвижването е към 4-те колела, като цените предстои да бъдат обявени.


Компанията Ford публикува видео, в което е показано как обновеният

Компанията Ford публикува видео, в което е показано как обновеният ...

......... задвижване на всички колела, система за избягване на сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци и интелигентен ограничител на скоростта.Освен това пикапът е допълнен с мултимедийната система SYNC 3, Wi-Fi точка за достъп с възможност за свързване на до 10 устройства и функцията за дистанционно управление на автомобила от смартфон.


През 2018 г. в цял свят са продадени 94,791 млн.

През 2018 г. в цял свят са продадени 94,791 млн. ...

......... 4,243 млн. коли. По-голям е ръстът в Южна Америка – цели 7,1%, като резултат на този континент за 2018 г. е 3,245 нови превозни средства. Сред най-големи автомобилни пазари за миналата година са още Япония – 5,203 млн. (+0,8%), Канада - 2,018 млн. (-1,2%) и Южна Корея – 1,177 (+1,4%).  


Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония съвместо с

Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония съвместо с ...

......... активно и от спасителните служби, а също така и за развлекателни цели. За реализиране на проекта, в Япония ще бъдат разработени стандарти за безопасност на летащите автомобили и за тяхната техническа сертификация. Специално внимание ще бъде обърната на усъвършенстване на системите за антономно управление и за използване на електрическа тяга.


Компанията Skoda официално обяви, че новият компактен кросоувър на марката

Компанията Skoda официално обяви, че новият компактен кросоувър на марката ...

......... T-Cross и SEAT Arona. От тях ще бъде взаимствани и двигателите, което означава, че европейският Kamiq ще бъде единствено с предно предаване. Хибридна версия на кросоувъра също не се предвижда, тъй като тя значително ще оскъпи модела, чиято премиера ще се състои по време на автосалона в Женева през март.


За юбилеен 20-ти път

За юбилеен 20-ти път "Мото-Пфое" финансира проекти за опазване на ...

......... Тонева – Главен експерт в отдел "Стратегии и програми за околната среда", Дирекция "Политики по околната среда" в Министерство на околната среда и водите. За двете десетилетия от съществуването си Дарителската програмата има общо 1190 участвали проекта, от които 87 са наградени с общо 348 000 лв., включително тазгодишните участници.


Компанията Ford ще предложи електрическа и хибридна версия на най-популярния

Компанията Ford ще предложи електрическа и хибридна версия на най-популярния ...

......... автомобили на марката в САЩ. Само през 2018 г. продажбите на пикапа са 1 080 577 единици, което е с 0,4% повече от 2017 г. В световен мащаб пикапът на Ford заема второ място, като отстъпва единствено на Toyota Corolla, чийто резултат за 2018 г. е  1 181 445 бройки.


Френската държава настоява за сливането на автомобилните концерни Renault и

Френската държава настоява за сливането на автомобилните концерни Renault и ...

......... е внесена още в петък и тази вечер ще бъде разгледана от съда в Токио. Предишните два опита на адвокатите му за пускане под гаранция се оказаха неуспешни, след като съдът реши, че Гон ще може да въздейства на свидетелите по делото и да ги принуди да променят показанията си.


Все повече автомобилни фирми се отказват от производството на седани

Все повече автомобилни фирми се отказват от производството на седани ...

......... продава сравнително добре в Европа, въпреки че резултатите му от 2015 г. насам започнаха да падат. За 2018 г. от хечбека са продадени 70 000 единици на Стария континент. Клиентите на Volvo обаче показват предпочитания към новия кросоувър XC40, което кара ръководството на компанията да се откаже от хечбека.  


Седем мъже, три превозни средства, и 5000 километра лед. Миналата

Седем мъже, три превозни средства, и 5000 километра лед. Миналата ...

......... веригата Vianor, специализирана в поддръжката на превозни средства и услуги за гуми. През 2017 продажбите на компанията възлизат на 1.6 милиарда евро и в нея работят близо 4,600 души. Акциите на Nokian Tyres се търгуват на Хелзинкската фондова борса. Повече информация за Nokian Tyres може да откриете на адрес: www.nokiantyres.com


Концерните Volkswagen и Ford официално обявиха за създаването на глобален

Концерните Volkswagen и Ford официално обявиха за създаването на глобален ...

......... направана на конкуретноспособен пикап, а също така и ще сподели безпилотите си технологии с германците. Партньорството между двата водещи производителя трябва да отслаби все по-големия натиск, на който са подложени компаниите за разработка на електрически и автономни автомобили, както и за технологии, които да отговарят на все по-строгите екологичнни стандарти


Ежегодното автомобилно изложение в Детройт е предпочитаното място за премиери

Ежегодното автомобилно изложение в Детройт е предпочитаното място за премиери ...

......... Ежегодното автомобилно изложение в Детройт е предпочитаното място за премиери на нови модели на американските производители. Един от тях е Ford, който представи новия Mustang Shelby GT500 – най-екстремната версия на спортното купе, която е и най-мощният сериен автомобил в историята на марката.    


Американците вече не купуват компактни автомобили и седани. До това

Американците вече не купуват компактни автомобили и седани. До това ...

......... ги направи и по-икономични като разход на гориво. Ефектът се засилва от ниските цени на бензина и стабилното развитие на икономиката на САЩ. Само преди 6 години седаните и компактните автомобили съставляваха 50 процента от продажбите на американския пазар. Очаква се до 2025 година делът им да спадне до 21,5%.


Принадлежащата на концерна General Motors компания Cadilac представи на автосалона

Принадлежащата на концерна General Motors компания Cadilac представи на автосалона ...

......... генерация а Escalade, както и обновеният XT6. Обновяването на гамата трябва да помогне на Cadilac да си върне позициите на пазара в САЩ. Компанията завърши на минуси 2018 г., като продаде 154 702 нови коли (-1,1% в сравнение с 2017). Най-големият пазар вече е Китай с 205 605 продажби (+17%).


Още през 2017 г. Министерството на правосъдието на САЩ обвини

Още през 2017 г. Министерството на правосъдието на САЩ обвини ...

......... Митниците и граничните служби получават 6 млн. долара. Всеки собственик или арендатор на автомобил с повишени вредни емисии ще бъде компенсиран с 2800 долара. Освен това, на всички коли с манипулирани мотори ще бъде увеличена гаранцията, а концернът ще ремонтира за собствена сметка автомобилите, като им постави ново програмно оборудване.


Досега бяха свикнали да приемаме Opel Zafira като семеен миниван,

Досега бяха свикнали да приемаме Opel Zafira като семеен миниван, ...

......... ще излезе и вариант само на ток. Освен под марата Opel новата Zafira Lite ще се предлага и като Vauxhall за британския пазар. Любопитното е, че и двете версии – за Европа и за Обединеното кралство, ще се правят в завода в Лутън (Англия), където досега се произвеждаше семейството Vivaro.


Годишните продажби на леки автомобили в Китай спаднаха миналата година

Годишните продажби на леки автомобили в Китай спаднаха миналата година ...

......... на автомобили за някои потребители. Намаляването на продажбите на автомобили може да е феномен от миналата година, заяви генералният секретар на CPCA Цуей Дуншу. Длъжностни лица предприемат стъпки за възобновяване на потребителските разходи. Ще бъдат въведени политиките за повишаване потреблението на авто- и домакински уреди, съобщи агенция Синхуа тази седмица.


Автомобил с крака, който е способен да изпълнява широк спектър

Автомобил с крака, който е способен да изпълнява широк спектър ...

......... градове. Първите прототип на Elevate са били с хидравлични крака, но в крайна сметка е била избрана система с електрическо задвижване, тъй като тя е по-надеждна. В екстремни условия с пълен заряд на батериите машината може да измине 35 км, но в градски режим това разстояние ще се увеличи значително.


Бившият шеф на Nissan Карлос Гон беше докаран в съда

Бившият шеф на Nissan Карлос Гон беше докаран в съда ...

......... взимал с одобрението на борда на директорите. Съдията обаче реши, че Карлос Гон остава в ареста, защото има опасност да избяга или да укрие доказателства. Интересът към делото в Япония е огромен. Повече от 1000 души се записаха за разпределяните на случаен принцип 14 места за зрители в съдебната зала.


Електрификацията на автомобилите е един от най-модерните маркетингови ходове на

Електрификацията на автомобилите е един от най-модерните маркетингови ходове на ...

......... което намалява тяхното износване. Новият SEAT Leon TGI Evo има 3 бутилки за газ, които осигуряват пробег с едно зареждане от 500 км. След превключване на бензин хечбекът може да измине още 150 км. Цената на тази версия ще стане ясна преди старта на продажбите, който е планиран за пролетта.


Истинско гробище на стари съветски „Жигули” беше открито във Великобритания.

Истинско гробище на стари съветски „Жигули” беше открито във Великобритания. ...

......... германските NSU. Според направилият снимките потребител, собственикът на автомобилите има намерения да се погрижи за тях, като знае историята на всяка машина. По-рано и във Франция беше открит изоставен автосалон, в който се намират десетина автомобили от времето на СССР. Това обаче бяха далеч по-новите ВАЗ-2109, известна още като „Самара”.


Продажбите на Tesla Model 3 през декември стигнаха до такива

Продажбите на Tesla Model 3 през декември стигнаха до такива ...

......... Tesla. От 2 януари компанията намалява с по 2000 долара продажбените цени на Model 3, Model S и Model X, за да компенсира отчасти намаляването на федералната данъчна отстъпка за покупка на електромобили. Тази отстъпка бе 7500 долара досега, но от 1 януари е намалена наполовина - до 3750 долара.


Предстоящата 2019 г. ще бъде доста натоварена за чешкия производител

Предстоящата 2019 г. ще бъде доста натоварена за чешкия производител ...

......... Karoq RS ще дебютира на автосалона във Франкфурт през есента, докато основните премиери на чехите на изложението през март в Женева ще бъдат кросоувърът Vision X и обновената Superb. Очаква се производството на спортния Karoq да стартира в началото на 2020 г., като цените ще бъдат под 40 000 евро.


Компанията Land Rover разкри още подробности за новото поколение на

Компанията Land Rover разкри още подробности за новото поколение на ...

......... независимо окачване. Що се касае до двигателите, от гамата отпадат V8 моторите, но ще се разчита на 2,0-литрови бензинови и дизелови агрегати с 4 цилиндъра от семейството Ingenium. Ще има и V6 двигатели, както и поне 2 хибридни модификации. Едната ще е с 4-цилиндров мотор, а другата – с V6.
Компанията Uber Technologies поднови тестове на безпилотни автомобили по пътищата

Компанията Uber Technologies поднови тестове на безпилотни автомобили по пътищата ...

......... на компанията. В Uber са принудени да приемат всички ограничения, тъй като до момента в проекта са вложени над 300 млн. долара, които в противен случай ще отидат на вятъра. В компанията смятат да докажат на властите, че безпилотните коли са безопасни и така са получат по-голяма свобода при тестовете.


Зимата настъпва с пълна сила и това се отразява сериозно

Зимата настъпва с пълна сила и това се отразява сериозно ...

......... са толкова самоуверени и вярват до такава степен във възможностите си зад волана, че си позволяват да правят неща на пътя, с които застрашават не само своето здраве, но и това на останалите участници в движението. Обикновено, подобни действия на се подкрепени с нужните умения и това води до инциденти.


Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде ...

......... 2006 години, печелейки пет от седемте си световни титли в периода 2000-2004. Освен това Ферари спечелиха и шест титли при конструкторите по време на периода на Шумахер в екипа. Изложбата ще позволи на публиката да разбере приноса на Шумахер като пилот на Ферари, а по-късно и като консултант в тима.


Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде ...

......... 2006 години, печелейки пет от седемте си световни титли в периода 2000-2004. Освен това Ферари спечелиха и шест титли при конструкторите по време на периода на Шумахер в екипа. Изложбата ще позволи на публиката да разбере приноса на Шумахер като пилот на Ферари, а по-късно и като консултант в тима.


Кросоувърът Seat Ateca вече е предлага и с допълнителен всъдеход

Кросоувърът Seat Ateca вече е предлага и с допълнителен всъдеход ...

......... литър и 3 цилиндъра, развиващ мощност от 115 к.с. Има и 4-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1,5 литра и мощност 150 к.с., както и два дизела – 1,6-и и 2,0-литров. Тяхната мощност е 115 и 190 к.с. Двигателите работят с 6-степенна механична скоростна кутия или с „робот” с два съединителя.


Китай съобщи, че ще отложи налагането на наказателни мита върху

Китай съобщи, че ще отложи налагането на наказателни мита върху ...

......... митата ще бъде от полза за американските марки като „Тесла“ и „Форд“, които отчетоха понижаване на продажбите си в Китай вследствие на напрежението в търговията. Американският износ за Китай е намалял с 25% на годишна база през ноември, тъй като по-високите мита на стотици американски стоки вредят на търсенето им.


Шведската компания Volvo стартира рекламна кампания, в която призова хората

Шведската компания Volvo стартира рекламна кампания, в която призова хората ...

......... Впрочем, програмата си има и е своите недостатъци, като основният е в цената. Въпреки примамливото предложение, тя е с около 40% по-скъпа от обичайния лизинг. Самите клиенти в Германия, поне към момента, също не са склонни да ползват автомобил под наем, а искат да го закупят или вземат на лизинг.


Hyundai Motor Group, в която влизат автомобилни марки Hyundai и Kia, обявиха

Hyundai Motor Group, в която влизат автомобилни марки Hyundai и Kia, обявиха ...

......... в Чхунджу (Южна Корея). Последният модел на Hyundai, задвижван с водородни клетки, е второто поколение на кросоувъре NEXO, което беше представено по-рано тази година. Моделът вече се предлага на пазара в САЩ, като цената му е 59 435 долара. Доставките на първите автомобили от този модел са планирани за януари.


Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай

Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай ...

......... размер на 5 до 10%, с които обложи вноса на американски стоки за 60 милиарда долара. Тръмп е готов да премине към третия етап на ограничителните мерки, ако Пекин предприеме ответни стъпки. Този трети етап включва мита върху вноса на китайски стоки и услуги на обща стойност 267 милиарда долара.


Компанията Ford е решила да прекрати производството на компактните ванове

Компанията Ford е решила да прекрати производството на компактните ванове ...

......... Загубите на производителя през третото тримесечие на Стария континент са 5 пъти по-големи за 2018 г. в сравнение с тези за 2017. Част от натрупаната сума – общо 245 млн., все пак отидоха за стартиране на производството на новия Focus, така че те ще бъдат намалени от продажбите на модела.


Компанията Opel е поредият производител, който минава към пълна електрификация

Компанията Opel е поредият производител, който минава към пълна електрификация ...

......... версии на всички свои модели. Освен това се разработват и хибридни модификации, като първата от тях ще видим още догодина. Това ще бъде кросоувърът Grandland X, при който електромоторът ще бъде на задната ос, а двигателят с вътрешно горене – на предната и така моделът ще е със задвижване 4х4.


  Компанията Skoda представи своя най-нов модел – Scala, който

  Компанията Skoda представи своя най-нов модел – Scala, който ...

......... Sport Chassis Control, благодарение на което водачът ще може да превключва от нормален на спортен режим на движение. За модела бъдат достъпни и най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача, включително функция за поддържане на лентата на движение, система за внезапно спиране, адаптивен круиз-контрол и асистент за паркиране.  Германският автомобилен концерн Volkswagen ще формира алианс с американската автомобилна

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще формира алианс с американската автомобилна ...

......... пресслужбата на Белия дом, във вторник президентът Доналд Тръмп се е срещнал с тримата германски автомобилни производители. По време на срещата с топ мениджърите на Volkswagen, Daimler и BMW американският лидер е споделил вижданията си, че всички автомобилни концерни откриват свои производства в САЩ и така създават по-приятелска делова атмосфера.


Компаията Skoda показа новия си хечбек Scala със специална окраска

Компаията Skoda показа новия си хечбек Scala със специална окраска ...

......... 2659 мм, а обемът на багажника – 467 литра. Гамата двигатели на хечбека ще включва турбомотори с обем 1,0 литър и 3 цилиндъра, развиващи 95 и 115 к.с. За модела ще се предлага 4-цилиндров турбодвигател с обем 1,5 литра и мощност 150 к.с., както и 1,6-литров турбодизел със 115 к.с.


Докато в България автомобил.но производство е сведено до ограничено сг.обяване

Докато в България автомобил.но производство е сведено до ограничено сг.обяване ...

......... с местната Dacia, която е част от алианса Renault-Nissan, а присъстват и други големи производители. Един от тях е Ford, чийто завод в Крайова се намира на по-малко от 100 км от българската граница. И който е доказателство, че с правилната политика и желание нещата могат да се получат.  


Президентът на САЩ, Доналд Тръмп заплаши да прекрати субсидиите на

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп заплаши да прекрати субсидиите на ...

......... с това решение на президентската администрация. Щатите в момента дават субсидии на стойност между 2 500 долара и 7 500 долара за електрически автомобили, като цената зависи от модела. General Motors произвежда всички електрически "Шевролет Болт", но този вид автомобили са много малка част от продажбите на компанията в САЩ.


Американската компания Rivian Automotive, която беше основана от бивши топ-мениджъри

Американската компания Rivian Automotive, която беше основана от бивши топ-мениджъри ...

......... се осъщестява в бившия завод на Mitsubishi Motors в град Нормал, щата Илинойс. Предприятието беше купено от Rivian преди година за 16 млн. долара. Произведствените мощности в него позволяват сглобяването на 350 000 коли на година, но плановете на фирмата са по-скромни – достигане на 60 000 бройки през 2025 г.


  Компанията Ford разработи специален демонстрационен „сънен костюм”, чиято цел

  Компанията Ford разработи специален демонстрационен „сънен костюм”, чиято цел ...

......... води до влошаване на способности на шофиране. По същия начин водачът се чувства и след употреба на алкохол. Съответно това води да повече пътно-транспортни произшествията. Изследването показва, че именно на тези причини се дължи високата смъртност на пътя в много държави, при това сред младите хора до 25-годишна възраст.  


Световната премиера на новото поколение на кросоувъра Range Rover Evoque

Световната премиера на новото поколение на кросоувъра Range Rover Evoque ...

......... цилиндъра. Скоростната кутия е 9-степенен автоматик ZF, а системата за задвижване на четирите колела ще се предлага в два варианта. За по-слабите мотори е предвидена Standard Driveline с многодискова муфа, а за версиите с 240 и 300 к.с.- Active Driveline, при която въртящият момент може да изпраща на всяко колело.


Администрацията на американския президент Доналд Тръмп проучва възможността да покани

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп проучва възможността да покани ...

......... Юнкер разговаря с Тръмп. След края на преговорите председателят на ЕК заяви, че ЕС е съгласен с позицията на САЩ по редица въпроси и смята, че много неща в търговските отношения трябва да бъдат променени. По-конкретно, той съобщи, че страните са се договорили да не въвеждат мита, докато вървят преговорите.


Ръководителят на Nissan Карлос Гон директно е нареждал на своя

Ръководителят на Nissan Карлос Гон директно е нареждал на своя ...

......... около 10 милиарда йени /почти 89 милиона долара/, но е декларирал два пъти по-малко пари пред данъчните. От Nissan признаха, че повдигнатите обвинения са правилни и обещаха да уволнят Гон и Кели на предстоящото заседание на Борда на директорите на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември т.е. днес.


Шведският производител Volvo ще вземе участие в предстоящото автомобилно изложение

Шведският производител Volvo ще вземе участие в предстоящото автомобилно изложение ...

......... да произвежда и продава автомобили, но и да предостави на клиентите си достъп да свобода на придвижването и достъп до персонален транспорт по всяко време и на всяко място. Като част от новата си стратегия Volvo отказа да участва на автосалона в Женева догодина и обяви традиционните изложения за отживелица.


Арестуваният в Япония Карлос Гон ще остане изпълнителен директор на

Арестуваният в Япония Карлос Гон ще остане изпълнителен директор на ...

......... във Франция. Арестуването на Гон в Япония за предполагаемо финансово неправомерно поведение (бел. ред. - купуване на имоти с пари на автомобилния концерн) шокира автомобилната индустрия и повдигна въпроси за бъдещето на понякога разединения съюз на Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan Mitsubishi вече казаха, че ще предложат Гон да бъде отстранен като директор.


Арестуваният за укриване на доходи ръководител на японския автомобилен гигант

Арестуваният за укриване на доходи ръководител на японския автомобилен гигант ...

......... г. те са излъгали за своите доходи с почти 50 милиарда йени /около 446,4 милиона долара по текущия курс/. От Nissan признаха, че повдигнатите обвинения са правилни и обещаха да уволнят Гон и Кели на предстоящото заседание на Борда на директорите на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември.


Провоохранителните органи в Япония имат намерние да арестуват и да

Провоохранителните органи в Япония имат намерние да арестуват и да ...

......... Nissan от банкрут в края на миналия век. Роденият в Бразилия бизнесмен от ливански произход  започва кариерата си в компанията Michelin, след което преминава във френския производител Renault, който през 1999 г. купи контролния пакет  акции на Nissan. Благодарение на реформите, направени от Гон, японската марка се стабилизира и оцеля.


Компанията Opel обяви началото на обновяването н моделната си гама,

Компанията Opel обяви началото на обновяването н моделната си гама, ...

......... 13,2 кВт/ч осигурава пробег само на ток от 50 км. В Opel се готвят да електрифицират още 2 модела до 2020 г., като производството на Grandland X за пазара в Африка ще става в завода в Намибия и така марката ще разшири дейността си извън пределите на европейските пазари.