Пуснатата предсрочно в експлоатация точно преди 2 месеца отсечка от

Пуснатата предсрочно в експлоатация точно преди 2 месеца отсечка от ...

......... възел "Зелен дол и ГКПП "Ст. Лисичково". Ремонтира се дилатационната фуга на моста над р. Логодашка.Другото платно на автомагистралата, пусната в присъствието на премиера Бойко Борисов на 23 май, не е затворено.Макар и пусната предсрочно, на отсечката между кръговите кръстовища при Зелендол и Полигона, има табела „Магистралата е в строеж".


Дезинфектират пътни артерии и ТИР-паркинги в област Перник заради усложнената

Дезинфектират пътни артерии и ТИР-паркинги в област Перник заради усложнената ...

......... място, в което има такова огнище". Областният управител на Стара Загора допълни, че вече са започнали срещи с кметовете на населени места във връзка с превантивните мерки срещу болеста, както и че утре ще се проведе среща с представители на всички институции, имащи отношение по превенцията на разпространяване на заболяването.


Полицията в бразилския щат Санта Катерина е разкрила нелегална фабрика

Полицията в бразилския щат Санта Катерина е разкрила нелегална фабрика ...

......... представители на Ferrari и Lamborghini са сигнализирали полицията в Санта Катерина. Това не е първият случай, в който незаконно се произвеждат абсолютно еднакви коли като тези на големите марки. През 2010 година мъж от Тайланд стана популярен със способността си да прави реплики намодели на Ferrari, Porsches и Aston Martin.


Шведският автомобилен лидер Volvo Cars изтегля от пазара 507 000

Шведският автомобилен лидер Volvo Cars изтегля от пазара 507 000 ...

......... се свържат с местния дилър на компанията в съответната страна. Засега няма данни за възникнали злополуки и нанесени телесни повреди вследствие на констатирания дефект. Volvo Group откри сервизен център за 4 милиона лева край Пловдив За три години компанията вложи 12 милиона лева в развитието на мрежата си у нас


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно ...

......... Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32 километровата отсечка по направлението София - сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет.


Литиево-йонната батерия е сложен продукт, а не просто поредният компонент

Литиево-йонната батерия е сложен продукт, а не просто поредният компонент ...

......... ще трябва да намерят друг начин да намалят вредните си емисии. Една от възможностите са хибридите. Другата е електромобили с малък пробег. Това обаче изисква огромни инвестиции в зарядна инфраструктура. Остарялата електропреносна мрежа в Швеция заплашва навлизането на електромобили Продажбите подскочиха с 253 процента, но са нужни инвестиции в мрежатаНад 200 хиляди посетители са преминали през съборното селище на

Над 200 хиляди посетители са преминали през съборното селище на ...

......... посещава за първи път България, след като вече е влюбена в българския фолклор. Рейчъл разказа пред журналисти, че сама е научила българските песни, слушайки ги от записи в интернет. Допълва, че е очарована от първата си среща с България, която, по думите й, има най-хубавата фолклорна музика с най-сложния ритъм.


Засилен е трафикът на граничния пункт

Засилен е трафикът на граничния пункт "Капитан Андреево" заради пътуващите ...

......... извършвани ремонти на някои от техните гранични пунктове, припомня bTV. Това не означава, че те не работят, а че капацитетът им е намален.Такъв е случаят с преминаването при ГКПП "Лесово", тъй като се обновява турският пункт Хамзабейли. Преминаването през Гърция също е затруднено, заради ремонт при пунктовете Кипи - Ипсала.


БДЖ качи разписанието си и в Google maps, съобщиха от

БДЖ качи разписанието си и в Google maps, съобщиха от ...

......... точка, обект или гара. Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата.


Завърши изграждането на кръговото кръстовище на Подбалканския път I-6, при

Завърши изграждането на кръговото кръстовище на Подбалканския път I-6, при ...

......... и да се намалят предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище е с енергоефективно LED осветление. Строително-монтажните работи са изпълнени от „ПСТ Груп" ЕАД. Стойността на договора е 936 752.38 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „План инвест Пловдив" ЕООД, техният договор е за 10 584 лв. с ДДС.


Honda, Nissan и Fiat-Chrysler Automobiles отчитат най-голям спад в продажбите

Honda, Nissan и Fiat-Chrysler Automobiles отчитат най-голям спад в продажбите ...

......... MINI) и Daimler (Mercedes-Benz и Smart) бележат минимален спад от по 0,8 процента за полугодието. Mercedes изпреварва BMW с 434 хил. срещу 411 хил. продажби за 6-те месеца. Спад на интереса към SUV моделите в САЩ и Европа Пазарът отвъд океана е пренаситен, а на Стария континент дизелът създава проблемиВиновните за пътно-транспортно произшествие, при което има пострадал човек, да

Виновните за пътно-транспортно произшествие, при което има пострадал човек, да ...

......... хирургични интервенции и продължително възстановяване. Предложението е виновниците полагат общественополезен труд в обгрижването на пациента, за да послужи з назидание. Идеята на въвеждането на подобна мярка е донякъде с превантивен характер, за да може причинителят на ПТП да осъзнае вината и отговорността си, което донякъде намалява рецидивите, обяснява д-р Милев.


Мен лично ме стресна цената от 1000 лева за шофьорски

Мен лично ме стресна цената от 1000 лева за шофьорски ...

......... коментира по темата Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи и добави, че в случая не цената е най-важно, а да се запази човешкият живот. Всичко трябва да започне от семейството, да мине през детската градина и да стигне до училището, за да придобиеш транспортна култура, обясни още Маринова.


Временно движението при км 0 на Северна скоростна тангента в

Временно движението при км 0 на Северна скоростна тангента в ...

......... Временно движението при км 0 на Северна скоростна тангента в посока АМ "Хемус" се осъществява в една лента поради пътно-транспортно произшествие. Шофьорите да се движат с повишено внимание, като спазват указанията на "Пътна полиция".


За километрични задръствания на моста на Кривина на Околовръстното в

За километрични задръствания на моста на Кривина на Околовръстното в ...

......... по бул. "Ботевградско шосе" по маршрута си до автостанция Изток.Разкрита е временна автобусна линия № 15 с маршрут: от автостанция Изток по маршрута на автобусна линия № 14 до спирка с код 2510 "По желание", обратен завой на ТИР-паркинга и по маршрута на автобусна линия № 14 до автостанция Изток.


Натоварено движение на граничните пунктове в посока Румъния. По данни

Натоварено движение на граничните пунктове в посока Румъния. По данни ...

......... Натоварено движение на граничните пунктове в посока Румъния. По данни на "Гранична полиция" интензивен трафик за товарни автомобили има на "Дунав мост - Видин". Леките автомобили минават по-бавно на "Дунав мост - Русе". На останалите пунктове трафикът е нормален. По-засилено движение отчитат на "Калотина".Американският автомобилен производител Ford ще продава още по-бърз и мощен

Американският автомобилен производител Ford ще продава още по-бърз и мощен ...

......... броя са създадени, откакто е започнало производството на автомобила през 2017 година, като стартовата цена е била 450 000 долара. Желаещите да го притежават, е трябвало да кандидатстват предварително, за да могат да се сдобият с такъв. Новият автомобил Ford GT Mk II обаче ще е достъпен за потребителите веднага.


Тази вечер от 23 ч. до 24 ч. ще бъде

Тази вечер от 23 ч. до 24 ч. ще бъде ...

......... обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Fiat Chrysler (FCA) възнамерява да инвестира 700 милиона евро (или

Fiat Chrysler (FCA) възнамерява да инвестира 700 милиона евро (или ...

......... голям интерес производственият капацитет може да бъде разширен допълнително. Първоначално моделът се произвеждаше в САЩ, тъй като компанията трябваше да отговори на изискванията на щатските регулатори. През 2014 г. починалият вече тогавашен главен изпълнителен директор Серджо Маркионе помоли клиентите да не купуват колата, тъй като компанията губи пари от нея.


Днес в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка

Днес в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка" на АМ ...

......... в експлоатация от 1984 г. Тръбата е с модерни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент. След края на учението съоръженото беше почистено и в 13.30 ч. движението беше възстановено.


След близо 7 десетилетия и 3 поколения различен дизайн, Volkswagen

След близо 7 десетилетия и 3 поколения различен дизайн, Volkswagen ...

......... полицейски автомобил. Колата дори е заснета в продукцията на Disney "The Love Bug". През 1996 година ранен модел Beetle от 1938 година се продава за 65 000 долара. Година по-късно Volkswagen разработва нова версия. Тя е със същата емблематична форма, но има инженерни промени, като вече е с предно предаване.


Първото електрическо Mini на BMW AG ще излезе на улиците

Първото електрическо Mini на BMW AG ще излезе на улиците ...

......... частица от общия пазар, на който бяха реализирани 15,6 милиона нови автомобила.BMW планира да пусне дузина електрически модели до 2023 г., като още през следващата година ще бъде показана електрическа версия на X3. В богатата на петрол Норвегия всяка втора нова кола е електрическа Tesla Model 3 е най-продаваният автомобил


Продажбите на леки автомобили в Китай показват признаци за възстановяване,

Продажбите на леки автомобили в Китай показват признаци за възстановяване, ...

......... данните за юни да са добри, те са завишени благодарение на отстъпки и ще бъде трудно за пазара да запази растежа, казва генералният секретар на асоциацията. През последните седмици е имало отстъпки и до 50%, според местни медии. От 1 юли в Китай влязоха нови, по-строги изисквания за вредните емисии.


В София от днес започва Седмица на пътната безопасност. Сред

В София от днес започва Седмица на пътната безопасност. Сред ...

......... най-съвременните модели на обучение. Давам пример: когато има градове, които са много отдалечени от магистралите, и няма как да отидете на 200 км от града, в който се обучава кандидат-водачът, за да се качи на магистрала. Тогава симулаторът е една много добра възможност, която пести много време на учебните центрове".


От 9 до 15 часа на 10 юли т.г. във

От 9 до 15 часа на 10 юли т.г. във ...

......... Учението се провежда в интерес на гражданите за безопасното им движение по автомагистрала „Хемус" и преминаването през пътен тунел „Ечемишка". За периода от 9.00 до 15.00 ч. ще бъде спряно движението в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка" на АМ „Хемус". Трафикът ще се извършва двупосочно в тръбата за София.


Ръстът в трафика към Гърция е 25% в сравнение с

Ръстът в трафика към Гърция е 25% в сравнение с ...

......... преминаването през пункт „Кулата". От Гранична полиция съобщиха, че трафикът се е увеличил с 25% спрямо миналата година, което е създало и предпоставките за задръстванията. Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две - за европейски граждани и граждани на третия свят.


Ремонтите по магистралите „Хемус

Ремонтите по магистралите „Хемус" и „Тракия" ще продължат през летните ...

......... автомобили в петък и неделя следобед, с изключение на тези, които превозват живи животни, храни или опасни товари. Ако се наложи, ще има ограничаване на трафика и заради високите температури, допълни експертът. Досев призова шофьорите да проявяват толерантност, защото ремонтите са необходими за поддържане на пътната инфраструктура в добро състояние.


Редуциране с близо 50 % на платените републикански пътища, намаляване

Редуциране с близо 50 % на платените републикански пътища, намаляване ...

......... да става въпрос за монопол, защото на българския пазар има около 70 фирми, които доставят декларирани данни, а в процедура за Национален доставчик на услуги на различен етап са 4 компании, каза заместник-министър Нанков. Режимът за регистрация на доставчиците на декларирани данни ще бъде облекчен чрез уведомително писмо до АПИ.


Британския автомобилен производител Jaguar Land Rover обяви намерението си да

Британския автомобилен производител Jaguar Land Rover обяви намерението си да ...

......... Китай. Инвестициите в автомобилната индустрия на Острова са паднали с 46,5% до 588,6 милиона паунда през миналата година от 1,1 милиарда паунда през 2017 година. Брекзит без сделка би означавало мита върху компонентите от ЕС за Великобритания, което ще доведе до още негативни последствия за автомобилния сектор в островната държава.


Във връзка с ремонта на пътните платна на бул.

Във връзка с ремонта на пътните платна на бул. "България" ...

......... 204 и 304. Закриват се спирки с код 0268 „Бул. "Акад. Гешов" на бул. „България" в посока НДК за автобусни линии №№ 76, 204, 304 и 604 и с код 1736 ПГ „Текстил и моден дизайн" на бул. „България" в посока НДК за автобусни линии №№ 76, 204 и 604.


Известната автомобилна марка на

Известната автомобилна марка на "Фолксваген" - "Ламборджини" обяви в четвъртък, ...

......... пъти, като в същото време САЩ остават най-големият пазар на "Ламборджини". Италианското поделение на "Фолксваген" също така потвърди очакванията си за устойчив солиден растеж на продажбите и през остатъка от 2019 година. Новината подкрепи допълнително акциите на Volkswagen AG, като към края на днешната търговия те вече поскъпват с 1,12%.


Баварската марка BMW официално представи третото поколение на купе-кросоувъра BMW

Баварската марка BMW официално представи третото поколение на купе-кросоувъра BMW ...

......... 100 км/ч за 4,1 сек. Максималната скорост е 250 км/ч. Трансмисията е осемстепенна автоматична. В бъдеще моделът ще има "гореща" M-версия с двигател с работен обем 4.4 литра с мощност 600 к.с. , както и вариант с хибридна задвижваща система с възможност за дозареждане на батериите от битовата електрическа мрежа.


Днес, 3 юли, във връзка с очакваното горещо време ще

Днес, 3 юли, във връзка с очакваното горещо време ще ...

......... високите летни температури. Днес продължава и раздаването на вода на четири пункта в София от 13.00 часа. Водата ще се раздава в четири пункта - на площадното пространство при храма „Св. Неделя", на "Орлов мост" - при езерото „Ариана", на пилоните на Националния дворец на културата и на пл. „Славейков".


На 3 юли, движението за Варна в тунел „Правешки ханове

На 3 юли, движението за Варна в тунел „Правешки ханове" ...

......... в активната.Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


До момента са продадени 4 350 665 е-винетки на стойност

До момента са продадени 4 350 665 е-винетки на стойност ...

......... на поста, и никой от в. "Труд" не го е търсил нито на личния му телефон, нито в кабинета му, нито е потърсил информация в пресцентъра на Пътната агенция. Не отговаря на истината и написаното във в. "Труд", че г-н Терзийски е подавал оставка и тя не е била приета.


Започва укрепване на свлачището при 62-ри километър на път III-1306,

Започва укрепване на свлачището при 62-ри километър на път III-1306, ...

......... - (Враца - Борован), област Враца" се финансира от приоритетна ос 4 на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.". Общата му стойност е 406 620 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 85% - 345 627,00 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 15% - 60 993 лв. с ДДС.


С цел облекчаване на трафика и намаляване на възможността за

С цел облекчаване на трафика и намаляване на възможността за ...

......... дух на разбирателство и взаимна изгода между България и Турция, коментира регионалният министър.Двете страни имат много допирни точки, по които да си сътрудничат, като регионално развитие, благоустройство, инфраструктура, заяви от своя страна д-р Улусой.Нашата основна цел е да изградим добра инфраструктура, за да улесним гражданите и бизнеса, заключи министър Аврамова.


След нелепия инцидент в Морската градина във Варна, при който

След нелепия инцидент в Морската градина във Варна, при който ...

......... Като решение, „Пътна полиция" и КАТ имат възможност и сега, днес, в момента да влязат и да глобяват всички. Защо това не е направено толкова години, ние не знаем? Предполагаме, че просто няма волята това да се случи и се допуска влизане с автомобили, в услуга на собствениците на имоти"


Луксозните бронирани автомобили най-често се използват за транспортиране на световните

Луксозните бронирани автомобили най-често се използват за транспортиране на световните ...

......... и много място за краката, както и мултимедийна система. Също като лимузината на Тръмп, S 600 Pullaman Guard e бронирана и има необичайно дебели прозорци. Ким разчита и на втори автомобил при своите пътувания също Mercedes - Mybach 62. И тази кола има мултимедийна система за развлечение и удобни седалки.


Адът на ГКПП „Кулата

Адът на ГКПП „Кулата" продължава вече четвърти ден. В 7:20 ...

......... си документи. Кичиков апелира към майките и бащите, които пътуват с децата си в отсъствието на другия родител, да носят не само оригинала, но и копие от декларациите за извеждане на малчуганите зад граница. „Преминали сме на облекчен режим на обработка на документите на граждани на ЕС", каза още Кичиков.


Един от най-често задаваните въпроси за електрическите коли е защо

Един от най-често задаваните въпроси за електрическите коли е защо ...

......... места и 780 литра багажно пространство, поддържа и системитe на Android Auto и Apple CarPlay. След като автомобил, който използва слънчевата светлина да се движи е вече реалност, остава въпросът дали той ще остане луксозен или ще стигне до по-достъпни цени, за да може да се използва масово от потребителите.


96% от катастрофите през 2018 година са станали заради нарушения

96% от катастрофите през 2018 година са станали заради нарушения ...

......... каза министър Аврамова. Тя добави, че той ще осигурява оперативна координация, взаимодействие между държавните структури при усложнени пътни и метеорологични условия, ще работи непрекъснато. „Скоро ще бъдат пуснати пътни участъци, където ще се измерва средна скорост. Те ще дадат възможност в по-дълги участъци да се спазва средната скорост",допълни министър Маринов.


Над 1 милион човешки живота са спасени благодарение на предпазния

Над 1 милион човешки живота са спасени благодарение на предпазния ...

......... предпазен колан или носене на каска или превозва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска. • Чл. 184, ал. 4 от ЗДвП: С глоба 50 лв. се наказва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска. Източник: volvotrucks.bg.


Ремонтът на платното за Пловдив на виадукта при 20-ти километър

Ремонтът на платното за Пловдив на виадукта при 20-ти километър ...

......... седмица. За улеснение на движението в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.


В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по

В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по ...

......... затрудняваме движението по Е-79, съобщи председателят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов. Удовлетворени сме от решението на АПИ за изграждането на постоянна електронна система за регулиране на трафика със светофари, както и осигуряването на реверсивно движение в дните с интензивен трафик - понеделник, вторник, петък и неделя, заяви Николов.


Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" предостави на депутатите на БСП пълен достъп ...

......... време на изпълнение на строително-монтажни работи; протоколите и актовете при приемане на извършените строително-монтажни работи и т. н. От БСП все още не са отговори и кои пътни експерти и коя независима лицензирана лаборатория възнамеряват да ангажират за инспекция на пътни участъци, каквото искане имаха преди повече от половин година.


Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва ...

......... участъка, ще се облекчи високата интензивност на транзитното движение от и за централната част на Европа по транспортен коридор „Ориент/ Източно-Средиземноморски". В днешната инспекция на АМ „Европа" заедно с министър-председателя Бойко Борисов бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


Компактен кросоувър, вдъхновен от SUV автомобилите, който съчетава зашеметяващ екстериорен

Компактен кросоувър, вдъхновен от SUV автомобилите, който съчетава зашеметяващ екстериорен ...

......... на технологиите в помощ на водача и насоките на сателитната навигация. Клъстерът използва технология със свободна форма, което позволява извити горни ръбове с цел хармоничен интериорен дизайн. Панелът със свободна форма съдържа електрически схеми, вградени по целия дисплей, позволяващи на дизайнерите да го оформят по начини извън традиционния правоъгълен дизайн.


Над 1 милион човешки живота са спасени благодарение на предпазния

Над 1 милион човешки живота са спасени благодарение на предпазния ...

......... от високо моторизираните държави (европейски, САЩ, Япония) степента на използване на колани на предните седалки достига 80-90%. В някои европейски държави обаче нивата все още са по-ниски - 50-60%.По-рядко се използват коланите на задните седалки - често под 50%.Закопчаването на колана отнема 2 секунди, които могат да се окажат решаващи.


Ford разсекрети новия компактен кросоувър, който се появява под възроденото

Ford разсекрети новия компактен кросоувър, който се появява под възроденото ...

......... Системата захранва 48-волтова бордова мрежа, базирана на литиево-йонни батерии. Сумарната мощност на агрегатите е 125 и 155 конски сили. Припомняме, преди време името Puma беше използвано за малко купе с предно предаване, базирано на модела Fiesta, което бе в производство от 1997 до 2002 година. Автомобилът обаче не получи наследник.


Системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато

Системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато ...

......... контрол на пътя, посочи проф. Асенов. До момента са проверени над 640 000 автомобила, от тях близо 90 000 са с чужда регистрация. За нарушения са наложени 33 230 компенсаторни такси и са съставени около 3 900 акта за установяване на административно нарушение. Санкционираните чужди граждани са над 7 800.


От утре - 26 юни, се спира движението по близо

От утре - 26 юни, се спира движението по близо ...

......... стени и мрежи за птици, а каломаслоуловители ще пречистват повърхностните води от трасето в района Алдомировското блато. Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента /от км 32+447 до км 48+61/, с дължина 16 км, ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.


До средата на юни имаме над 4 млн. продадени електронни

До средата на юни имаме над 4 млн. продадени електронни ...

......... се очаква да станат ясни и крайният ѝ обхват и тарифите. Първоначално в обхвата на системата ще влязат не повече от 6 хил. километра от пътната мрежа на страната, предимно транзитните коридори - магистралите, пътищата от първи клас и частично от втори. За различните пътища ще има и отделно тарифиране.


Утре - 25 юни, от 10 ч. до 15 ч.

Утре - 25 юни, от 10 ч. до 15 ч. ...

......... Утре - 25 юни, от 10 ч. до 15 ч. движението за Варна в тунел „Правешки ханове" на АМ „Хемус" ще се осъществява в изпреварващата лента, поради ремонтни дейности на антена на мобилен оператор. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват поставената сигнализация


От 26 юни (сряда) се спира движението по близо 5

От 26 юни (сряда) се спира движението по близо 5 ...

......... стени и мрежи за птици, а каломаслоуловители ще пречистват повърхностните води от трасето в района Алдомировското блато. Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента /от км 32+447 до км 48+61/, с дължина 16 км, ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.


Представете си картинка - дали мотоциклетист, огледал се в предложена

Представете си картинка - дали мотоциклетист, огледал се в предложена ...

......... Макс. въртящ момент 145 Nm при 4200 оборота в минута, 5-степенна механична трансмисия (автоматичната е опция), 0 - 100 км/ч - 12.6 секунди, максимална скорост 180 км/ч, предно задвижване, стандартен разход на гориво: 7.1 л на 100 км, емисии на CO2 - 162 г/км, клас на емисии Euro 6d temp.


Направена е инспекция на всички участъци с концентрация на пътно-транспортни

Направена е инспекция на всички участъци с концентрация на пътно-транспортни ...

......... и диво животно да излезе на пътното платно", допълни председателят на държавната агенция. В студиото с Малина Крумова бе и автомобилният състезател Румен Дунев, който даде редица практични съвети за водачите на моторни превозни средства. Той призова всички да тръгват отпочинали на път и да има повече толерантност на пътя.За пета поредна година Русе стана домакин на парад на

За пета поредна година Русе стана домакин на парад на ...

......... Фолксваген 1200 от 65-та година - познатата на всички "Костенурка". От тогава започна нашата страст към ретро автомобилите. Лека полека започнахме да го реставрираме, сед това разбрахме за Ретро клуба в Русе и сега сме горди членове на клуба", разказа пък Славена Атанасова, която също е запалена по старите автомобили.


Какво може да бъде по-приятно за един шофьор от момента,

Какво може да бъде по-приятно за един шофьор от момента, ...

......... компанията в края на миналата година. Те разполагат с максимум 570 к.с. До 100 км/ч най-бързата модификация ускорява само за 3.4 секунди. Не по-малко впечатлява и максималната скорост - 324 км/ч!Как протече празничното събитие можете да узнаете, ако погледнете видеото. Това са 21 000 к.с. под един покрив. Източник: profit.bg


В следващия филм на Джеймс Бонд ще се появят три

В следващия филм на Джеймс Бонд ще се появят три ...

......... продукция на блоковете ще надхвърли 1000 конски сили. В същото време, беше съобщено, че в следващия филм за Бонд основният автомобил на агент 007 ще бъде първият изцяло електрически Aston Martin модел - Rapid E. Идеята да се използва "зелената" кола принадлежи на режисьора Кари Фукунаге, който е активен природозащитник.


През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за

През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за ...

......... на констатираното изменение, като при установено нарушение от Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж" ще бъде наложена финансова корекция, информира още регионалният министър в отговор на въпрос за изпълнението на проект за изграждане на спортна зала и рехабилитация на дворното пространство в „ОУ „Проф. Димитър Димов" - Ловеч.


На фона на бързото развитие на местната икономика сега Виетнам

На фона на бързото развитие на местната икономика сега Виетнам ...

......... се продават за 990 милиона донга, а спортните автомобили - за 1,4 милиарда донга. "Ние започнахме бизнеса си на първо място, за да се насочим към местния пазар", обяснява Тиу. "Засега навлизането на автомобилите в страната е много слабо. Има огромен потенциал за развитие през следващите няколко години", допълва той.


Още двама кандидати за Национален доставчик на услуги (НДУ) искат

Още двама кандидати за Национален доставчик на услуги (НДУ) искат ...

......... Процедурата приключва с трети етап - влизане в сила на този договор след доказване на оперативна съвместимост на база интерфейс с електронната система на АПИ.До момента единствено "Интелигентни трафик системи" АД е приключила успешно цялата процедура за регистриране на Национален доставчик на услуги за продажба на електронни винетки и тол.


Kia представи за глобалния пазар новия си компактен кросоувър Seltos.

Kia представи за глобалния пазар новия си компактен кросоувър Seltos. ...

......... спиране, както и предни и задни сензори за паркиране. В зависимост от пътните условия и стила на шофиране, шофьорът може да избере един от трите режима на настройките на електрониката: Normal, Eco и Sport. На някои пазари продажбите на новата Kia Seltos ще започнат през втората половина на 2019 година.


Напредва ремонтът на виадуктите по АМ „Тракия

Напредва ремонтът на виадуктите по АМ „Тракия" при 13-ти, 15-ти ...

......... дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м.Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали" ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява трафикът. Амбицията им е до края на месеца ремонтите да приключат.


Отворени са постъпилите 10 оферти в обществената поръчка за определяне

Отворени са постъпилите 10 оферти в обществената поръчка за определяне ...

......... Югозападен район, включващ областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София, отворените оферти са на:- КОНСОРЦИУМ „БИТУЛАЙТ" 2018, с участници: „БИТУЛАЙТ" ООД и „БЕЛИЧАНСКИ" КЪЩИ ЕООД;|- "ТРЕЙС ГРУП ХОЛД" АД. Общата индикативна стойност на обществената поръчка за 6-те позиции е 63 000 000 лв. без ДДС и се финансира от бюджета на АПИ.


Безпилотните електрически камиони на Volvo Trucks, които нямат кабина, започнаха

Безпилотните електрически камиони на Volvo Trucks, които нямат кабина, започнаха ...

......... центрове, фабрики и пристанища. Съвместният проект на Volvo Trucks и датската морска компания DFDS все още работи в тестов режим. Автономните влекачи по-рано пътуваха по предварително програмирани маршрути с максимална скорост 40 км/ч. Автомобилите, обединени в една мрежа и свързани към облачна услуга, се контролират от оператор в контролната кула.


" Либерализират се международните автомобилни превози между България и Черна ...

......... отрасъл в икономиката, какъвто е международният превоз на пътници и товари. Той подчерта, че това споразумение е изключително важно, тъй като с него ще се преодолеят редица бариери, които съществуваха досега. Министър Осман Нуркович изрази увереност, че ще продължат интензивните отношения между двете държави и в други области на транспорта.


Японският автомобилен производител Nissan представи своето виждане за мобилността на

Японският автомобилен производител Nissan представи своето виждане за мобилността на ...

......... Brain-to-Vehicle (B2V) на Nissan пък е първата по рода си. Тя интерпретира сигналите от мозъка на водача и му помага при управлението. Технологията предугажда реакцията на шофьора и му асистира за по-бързо извършване на дадена маневра. Системата се самообучава, като записва данните от всеки водач и така става още по-удобна.