Прадядото на Porsche 911 ще бъде предложено на търг това

Прадядото на Porsche 911 ще бъде предложено на търг това ...

......... върху шасито на първата, която е пострадала в катастрофа. Втората също е претърпяла инцидент, а по-късно е ремонтирана и сега се намира в музей в Хамбург. Семейство Порше е успяло да запази точно този Type 64 и е било шофирано от Фердинанд и синът му Фери, който по-късно създава 356.


Пазарът на автомобилните производители е изправен пред нови предизвикателства. Италианско-американският

Пазарът на автомобилните производители е изправен пред нови предизвикателства. Италианско-американският ...

......... но губи пари в Европа. От друга страна, Renault е пионер в областта на електрическите превозни средства с относително икономични двигателни технологии и силно присъствие на развиващите се пазари, но без дял от американския пазар, отбелязва "Ройтерс". Представители на Fiat - Chrysler и Renault отказаха да коментира новината за сливането.


От 12 ч. до 20 ч. утре се спира движението

От 12 ч. до 20 ч. утре се спира движението ...

......... и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


От 9 ч. до 12 ч., и на 26 май

От 9 ч. до 12 ч., и на 26 май ...

......... и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Летният сезон е почти тук. За да извлечете максимума от

Летният сезон е почти тук. За да извлечете максимума от ...

......... на всеки три седмици и при всяко по-дълго пътуване. Проверете налягането, когато гумите са студени.Рестартирайте системата за предупреждение за налягането в гумите, след като сте задали правилното ниво на налягане. Стандартното оборудване на модерните автомобили има сензори - Системата за следене на налягането в гумите (TPMS, Tire Pressure Monitoring System).


Новият Mercedes-Benz CLA Coupe беше представен в България с бляскаво

Новият Mercedes-Benz CLA Coupe беше представен в България с бляскаво ...

......... съчетава спортна визия и емоционален характер с високоинтелигентни технологии. В допълнение, дизайнерският шедьовър е оборудван със следващото ниво на мултимедийната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с интериорен асистент плюс много опции за индивидуализация. Почитателите на модела могат да тестват възможностите на автомобила във всички локации на Силвър Стар в България.Днес пускат движението по новопостроения участък от магистрала

Днес пускат движението по новопостроения участък от магистрала "Струма" след ...

......... оттатък - Кресна. Така че всичко е минало, финансирането е осигурено - Брюксел толерира тези коридори. На практика Благоевград си има свое пристанище - Солун. Не е нужно да ходи на Варна и Черно море. След малко като пуснем, едно 200-300-400 хил. души ще минат по тази магистрала още днес.


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията ...

......... и предстои подписването на договора за строителен надзор. Строителните работа на средния участък от трасето между Драгоман и Сливница започва сега. Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е с дължина 16 км и ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.


Утре - 23 май, последният работен ден преди трите почивни

Утре - 23 май, последният работен ден преди трите почивни ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Снимка АПИ


В неделя спират камионите по магистралите още от обяд, съобщи

В неделя спират камионите по магистралите още от обяд, съобщи ...

......... заради изборите, места в София. През 2018 г. са засечени над 400 нарушения по абитуриентски балове. Повече от половината са за непоставени колани или неправилно превозване на пътници. От Охранителна полиция обясниха, че ще бъде засилена охраната по изборите, пикът на баловете ще е точно между 24 и 26 май.


От днес официално стартира новото издание на SDIndex (Safe Drive

От днес официално стартира новото издание на SDIndex (Safe Drive ...

......... следователно с най-голям риск да попаднат в тежко пътно-транспортно произшествие. Това се дължи на факта, че те допускат и трите основни грешки, характерни за българските шофьори - агресивно шофиране, ниска концентрация и пренебрегване на ограниченията за скорост. Агресивното шофиране обаче е характеристиката, която се отнася за тях в най-голяма степен.Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) стартира обществена поръчка за изработването на ...

......... и ПУП - Парцеларен план от км 244+200 (след пътен възел „Горски Сеновец", пресичане с път III-407) до км 268+209,46 (след пътен възел „Ковачевско Кале", пресичане с път II-51 Бяла-Търговище)". Индикативната стойност е 3 361 400 лв. без ДДС. Времето за изработване на разширените идейни проекти е 150 календарни дни.


Около 200 млн. лв. ще излезе изцяло разходът за изработването

Около 200 млн. лв. ще излезе изцяло разходът за изработването ...

......... коментира Петър Мутафчиев."Те нямат данни за транзита през България. Нямат данни какви камиони влизат и излизат от България. Те просто залагат на едни цифри, които ще им изиграят много лоша шега, защото те не са верни", добави Красимир Лалов. Според Мутафчиев все още не сме готови и по винетната система.


Koмпaнии ĸaтo Міtѕubіѕhі и Rоllѕ Rоусе ca извecтни c тoвa,

Koмпaнии ĸaтo Міtѕubіѕhі и Rоllѕ Rоусе ca извecтни c тoвa, ...

......... 2017 гoдинa, a тoвa пpaви 9,7% oт oбщитe пpoдaжби. Rоllѕ Rоусе Бpитaнcĸaтa ĸoмпaния e пoпyляpнa c пpoизвoдcтвoтo нa ĸoли. Tя зaeмa 14-тo мяcтo в изгoтвeнaтa ĸлacaция oт Cтoĸxoлмcĸия мeждyнapoдeн инcтитyт зa изcлeдвaнe нa миpa. Πpoдaжбитe ѝ възлизaт нa 4,42 милиapдa пpeз 2017 гoдинa, a тoвa e 22,8% oт oбщия oбopoт.


Луда надпревара е зрелищно шоу със собствени ръчно направени автомобили,

Луда надпревара е зрелищно шоу със собствени ръчно направени автомобили, ...

......... след това срещу всички. Публикувано във факти.бг: Атрактивно каране на мотори (стънт шоу) и чудовищен джип, който преминава през автомобилите ще бъдат само част от изненадите, които ще видите, ако посетите събитието. Стартът е днес от 16 часа. Едно истинско риалити шоу без нагласен финал с много емоция и адреналин.


Нов вариант за обхвата и цените на тол системата ще

Нов вариант за обхвата и цените на тол системата ще ...

......... от размера на тежкотоварните превозни средства. При сегашния вариант транспортната услуга ще се оскъпи с повече от 35%. Цената на пътната такса надвишава цената на горивото на километър. Никъде в Европа не е така", коментира Цанков. Магдалена Милтенова поясни, че размерът на таксите за различните населени места ще бъде различна.Летящо такси, което може да се поръча през приложение –

Летящо такси, което може да се поръча през приложение – ...

......... Rolls Royce. От Lilium посочват, че техният самолет може да прави много по-дълги пътувания в сравнение с повечето конкуренти. Сред спонсорите на компанията – които общо са инвестирали над 100 млн. долара – са китайският технология гигант Тенсент Atomico, дружество за рисков капитал, ръководено от съоснователя на Skype Никлас Зенстрьом.


Автономен камион без кабина започна да прави тестови маршрути по

Автономен камион без кабина започна да прави тестови маршрути по ...

......... разчита на превозите и доставките с камиони, е ентусиазирана заради новите технологии, които доведоха до създаване на автономни модели. Американската асоциация за камиони е казала, че транспортните компании се нуждаят от около 60 000 нови шофьори. В Европа също не достигат 150 0000 служители, които да управляват камионите в индустрията.


Обърнат ТИР затвори Ришки проход, съобщиха от полицията. В камиона

Обърнат ТИР затвори Ришки проход, съобщиха от полицията. В камиона ...

......... бъдат транспортирани до бургаска кланица. Част от животните все още обикалят в района на катастрофата. Инцидентът е станал на 14 май в близост до село Прилеп, а едва днес е предприета операция по изтеглянето на обърната тежка машина. Ришки проход е затворен за движение, а автомобилите се пренасочват през Айтоски.


От днес започва поетапното тестване на тол системата. Първият етап

От днес започва поетапното тестване на тол системата. Първият етап ...

......... сключим протокола с „Капш трафик солюшънс„. На база на първите монтирани камери, имаме вече почти 327 камери монтирани, 63 разрешения, които сме издали, ще бъдат монтирани в следващите няколко дни". Стартирането на ТОЛ-а за преминаване по републиканските пътища на камионите над 3 и половина тона е предвидено за 16 август.


Движението по 6,5 км от АМ „Струма“ след Благоевград ще

Движението по 6,5 км от АМ „Струма“ след Благоевград ще ...

......... извършваните дейности по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн.лв. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.


Volkswagen AG ще инвестира малко под 1 млрд. евро в

Volkswagen AG ще инвестира малко под 1 млрд. евро в ...

......... бизнес модели, за да можем през следващите години да предложим уникални мобилни услуги”, разкрива Дийс. Министър-председателя на Долна Саксония, Стефа Вайл, от своя страна беше категоричен, че тази инвестиция ще превърне провинцията в бастион за производството на електрически батерии за автомобилния бизнес, което ще се отрази положително в икономическо отношение.


Aмepиĸaнcĸият aвтoмoбилeн пpoизвoдитeл Fоrd щe зaĸpиe 550 paбoтни мecтa нa

Aмepиĸaнcĸият aвтoмoбилeн пpoизвoдитeл Fоrd щe зaĸpиe 550 paбoтни мecтa нa ...

......... гoдинa ĸoмпaниятa oбяви и, чe щe cпpe дa пpaви тpaнcмиcии във фaбpиĸaтa cи в Бopдo, Фpaнция. B Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo зaвoдът Вrіdgеnd нa Fоrd в Уeлc щe зaгyби oт 350-400 cлyжитeли, ĸaтo чacт oт пpeдвapитeлния плaн. Ocвeн тoвa ĸoмпaниятa ce oпacявa oт пocлeдcтвиятa пpи излизaнe нa Beлиĸoбpитaния oт EC бeз cдeлĸa.


Поредната отсечка от автомагистрала

Поредната отсечка от автомагистрала "Струма" ще е готова до броени ...

......... преместени, а асфалтът е положен. Обектите от "Скаптопара" вече са встрани от магистралата. Жителите на близкото село Покровник обаче се притесняват, че заради близостта на магистралата, шумът от преминаващите автомобили ще е силен. Надяват се обаче откритото селище да бъде направено на археологически парк и да привлече интерес към региона.


Движението на главен път Е-79 край Благоевград в посока София

Движението на главен път Е-79 край Благоевград в посока София ...

......... Движението на главен път Е-79 край Благоевград в посока София е спряно, съобщи bTV. Причината е изтичане на газ от цистерна. Цистерната е спряна при голяма бензиностанция. На мястото има екипи на полицията и пожарната.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на ...

......... на входовете на града. Тя благодари на министър Аврамова и Георги Терзийски за спазеният ангажимент към Перник. Кметът на общината информира още, че е финализирана обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонта на пътя Драгичево-Рударци- Кладница, където живеят около 8000 жители на София , както 1500 души местно население.


Само преди дни германският гигант Volkswagen представи своя електрически модел

Само преди дни германският гигант Volkswagen представи своя електрически модел ...

......... 276 000 предварителни поръчки за Model 3 само за два дни. Production of the #VWID3 will start at the end of 2019, with deliveries planned for mid 2020. We plan to hand over more than 100,000 ID.3 to customers each year! #prebooking #NowYouCan pic.twitter.com/NF1R5WYiKY— Jürgen Stackmann (@jstackmann) May 10, 2019


Във връзка с ремонт на трамваен релсов път се въвежда

Във връзка с ремонт на трамваен релсов път се въвежда ...

......... 3, обратен завой на бул. "Александър Стамболийски", по маршрута на трамвайни линии № 8 и 10 до бул. "Христо Ботев" и по бул. "Христо Ботев" по маршрутите до ж.к. „Иван Вазов" и ж.к. „Борово", като трамвайните мотриси се установяват на всички съществуващи трамвайни спирки в променените участъци на маршрутите. ...


Камионите изгарят все повече дизел, замърсяват градовете и подхранват климатичните

Камионите изгарят все повече дизел, замърсяват градовете и подхранват климатичните ...

......... бизнес, и близък индустриален парк. Скоро ще бъдат отворени още два участъка от магистралата със системата. Германското правителство е похарчило 70 милиона евро за разработване на камиони, които могат да използват системата. Siemens заяви, че собственик на камион може да спести €20 000 за гориво за над 100 000 км.


Германският автомобилен концерн Volkswagen представи днес в Берлин изцяло електрически

Германският автомобилен концерн Volkswagen представи днес в Берлин изцяло електрически ...

......... Планът на Volkswagen е да създаде нов сегмент в своите продажби чрез новата серия електрически автомобили. Очакванията на компанията са за годишни продажби в размер на 100 000 броя. Предварителните поръчки ще бъдат достъпни на 29 европейски пазара, сред които важните за концерна Норвегия, Германия, Холандия, Франция, Великобритания и Австрия.


Май месец във Варна - слънце, море и трепетно очакване

Май месец във Варна - слънце, море и трепетно очакване ...

......... начина на шофиране. Освен с електрическия автомобил, Top Rent A Car разполага и с богата гама от конвенционални коли под наем от стандартните сегменти - икономични, компактни, комбита, големи и джипове. Общо 13 офиса в страната и екип от 150 професионалисти се грижат за качественото и навременно обслужване на клиентите.


Все повече тежкотоварни камиони се движат по пътищата на Германия,

Все повече тежкотоварни камиони се движат по пътищата на Германия, ...

......... с пристанище, а в провинция Баден-Вюртемберг ще бъде електрифицирана отсечка на първокласен междуградски път, за да се изпробва преминаването на електрически камиони през населено място. Скоростни отсечки за електрически камиони вече има изградени на някои места в САЩ и Швеция, а в Италия първата eHighway е в процес на планиране.


От днес до 12 май започва специализирана полицейска операция за

От днес до 12 май започва специализирана полицейска операция за ...

......... От днес до 12 май започва специализирана полицейска операция за използването на обезопасителни системи от водачите на моторни превозни средства и техните спътници, информираха от МВР. Специално внимание ще се обръща на правилното превозване на деца. Друг акцент в операцията ще бъде правилното поставяне на регистрационния номер от мотоциклетистите.


Оперативната печалба на германския автомобилен производител BMW за първите три

Оперативната печалба на германския автомобилен производител BMW за първите три ...

......... на ЕК, че участието на производителя в индустриални работни групи представлява антиконкурентно поведение. "Участващите инженери от производството са обсъждали единствено подобряване на механизмите за газовите емисии. Цялата индустрия знаеше за това, което е различно от картелно споразумение", казват от BMW, като отричат всякакви сделки в ущърб на доставчици или клиенти.


На прага на лятото, любителите на каравани и кемпери чакат

На прага на лятото, любителите на каравани и кемпери чакат ...

......... задължени да представите документ, удостоверяващ закупуването й. Ако сте собственик на кемпер, обаче, моля обърнете специално внимание на факта, че кемперите попадат в категорията на тежкотоварните автомобили (K2) и ако имате друг вид електронна винетка, ще бъдете спрени като нарушители. Нека летните почивки да са слънчеви, а пътуването - безпроблемно!


Още една жена е починала след тежката катастрофа на пътя

Още една жена е починала след тежката катастрофа на пътя ...

......... 64 години. Една от тях по-късно е издъхнала в болницата.Джипът пък е бил управляван от 70-годишен мъж.Взета му е кръвна проба за употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство за разследване на причините, довели до инцидента.Движението по пътя след приключване на огледа е било възстановено.


Новият император на Япония ще се вози в уникална Toyota

Новият император на Япония ще се вози в уникална Toyota ...

......... в сътрудничество с белгийската компания Carat Duchatelet, която "пипва" колите на мнозина други аристократи и монарси, като принцът на Монако.Императорската лимузина обаче не дебютира при коронацията на Нарухито, но медиите потвърждават наличието й. Не е ясен точния ѝ вид, освен фактът, че представлява свръх луксозна полу-открита версия на Toyota Century.


"Строително-ремонтните дейности по автомагистрала „Тракия“ ще приключат до началото на ...

......... че дейностите по горната част на виадукта включват авариен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча, тротоарни конзоли и др. А долното строене се укрепва срещу земетръс със специални устройства и се усилват устоите. Премиерът добави, че е инспектирал ремонтите и на автомагистрала „Хемус“, където също усилено се работи.


Поршетата по улиците в страната ни с български регистрационни номера

Поршетата по улиците в страната ни с български регистрационни номера ...

......... до 5 г.Любопитното е, че нито една от изброените суперлукс марки няма официално представителство в България и те стигат до пазара през автокъщи или се купуват от чужбина. Също така статистика от края на миналата година на Столична община показва, че болшинството от скъпите коли не са регистрирани в столицата.


Преди близо 50 години коженият интериор в автомобилите се смяташе

Преди близо 50 години коженият интериор в автомобилите се смяташе ...

......... тип и рециклирани в края на живота на автомобила. Въпреки че не влизат още в производството, тези решения показват начина, по който Audi предвижда бъдещето на интериора. Това екологично съревнование между марките води до допълнителна премия за тях от рядко използваните продукти и удовлетворение за потребителите, които мислят за Земята.


Американският автомобилен концерн General Motors съобщи в петък, че изтегля

Американският автомобилен концерн General Motors съобщи в петък, че изтегля ...

......... и опция за загряване на двигателя, от които 324 000 в Съединените щати. General Motors е започнал вътрешно разследване на причините след доклада на един от инженерите през декември, съобщаващ за върнато устройство за подгряване на двигателя в гаранционния срок. Миналия месец компанията спря да произвежда камиони с такава опция.


На 6 май за кратко преди обяд и в следобедните

На 6 май за кратко преди обяд и в следобедните ...

......... Франциск в Раковски. Обходният маршрут в посока Бургас е от пътен възел "Пловдив-Запад" при 119-ти км на АМ "Тракия" по път I-8 към с. Поповица, а след това по път II-66 Поповица - Чирпан към пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км на АМ "Тракия" и обратно за пътуващите към София.


На 3 май, последният работен ден преди трите почивни дни

На 3 май, последният работен ден преди трите почивни дни ...

......... и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Катастрофа е станала рано тази сутрин в района на „Симеоновско

Катастрофа е станала рано тази сутрин в района на „Симеоновско ...

......... шосе” в София, съобщи очевидец. Кола е излетяла от шосето и е паднала в дерето по капак. По чудо няма пострадали. По разказ на свидетели шофьорът се е опитал да избегне сблъсък с пешеходец и автомобилът е паднал в дерето. Водачът сам излязъл от колата и се качил на тротоара.


Jaguar Land Rover ще произвежда следващото поколение на Defender в

Jaguar Land Rover ще произвежда следващото поколение на Defender в ...

......... Европейския съюз. Инвестициите в автомобилната индустрия на Острова са намалели наполовина през 2018 година, по данни на местната асоциация. През март т.г. производството е намаляло с 14 процента, маркирайки 10-ти пореден месец на спад. £1 трилион напуска Острова заради Brexit Великобритания губи и 7 000 работни места във финансовия сектор


Държавната агенция

Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" прави комплексен анализ ...

......... движение по пътищата, които ще започнат да се прилагат първо в бюджетните организации. Стъпваме на европейския и международен опит като част от мерките са за завишаване на контрола към техническата изправност на превозните средства, на техните водачи и недопускане на шофьори с много нарушения да управляват служебни автомобили, подчерта Крумова.


Автомобилният концерн Fiat Chrysler Automobiles NV заяви, че ще използва

Автомобилният концерн Fiat Chrysler Automobiles NV заяви, че ще използва ...

......... втората половина на 2019 г. Според компанията системата за свързаност ще помага на собствениците на автомобили „чрез следене на индикаторите за поддръжка, локализиране на зарядни станции и бензиностанции, предоставяне на информация относно трафика, заведения за хранене, хотели, както и възможност за съдействие в реално време чрез натискане на едно копче“.


Близо 30 000 автомобила са проверили инспекторите на Националното толуправление

Близо 30 000 автомобила са проверили инспекторите на Националното толуправление ...

......... е-винетки са купени за тежкотоварни превозни средства - за над 1 млн. лв. От 1 май 2019 г. колцентърът към Националното толуправление удължава работното си време. Хората ще могат да получават информация на номер 0700 10 876 всеки ден - от понеделник до неделя - от 8.00 до 20.00 часа.


Едно евентуално сливане на дългогодишните партньори Nissan и Renault може

Едно евентуално сливане на дългогодишните партньори Nissan и Renault може ...

......... генерира повече продажби от Renault, но няма право на глас при взимането на решения на партньора ѝ. Небалансираните отношения между двете страни са създавали напрежение в миналото. Проблемът се задълбочи през 2015 г., когато френското правителство, което притежава 15% от Renault, осуети плана на Nissan да получи право на глас.


В рамките на един час, в разстояние на 5 км

В рамките на един час, в разстояние на 5 км ...

......... от 14 до 20 ч. отново се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите. Ще има още две ленти за София и една за Бургас и Варна в участъците с ремонт на "Тракия" и "Хемус". Пътят през Владая също ще бъде с две ленти за влизащите в столицата.


Няколко производители на луксозни автомобили представиха свои модели, развиващи над

Няколко производители на луксозни автомобили представиха свои модели, развиващи над ...

......... 2015 година е 2,5 милиона долара, като от модела са произведени само 25 броя. Тогава те са разпродадени за 10 месеца. Освен, че през 2017 година колата успява поставя рекорд със своите 447 километра в час, също така моделът ускорява от 0 до 400 километра в час за 33 секунди.


Интензивен е трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград в

Интензивен е трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград в ...

......... ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това. Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел „Ечемишка" на автомагистрала „Хемус", като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата. Снимки БГНЕС


В понеделник е последният почивен ден за Великден и въпреки,

В понеделник е последният почивен ден за Великден и въпреки, ...

......... летен сезон да освободим тези съоръжения", обясни инж. Василев. Междувременно, шофьорите трябва да внимават и с контрола за винетките. Само за един ден, един екип спира между 150 и 200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили глоби и такси на неизрядните шофьори на стойност 570 000 лв.


В последния почивен ден отново влизат в сила ограничения за

В последния почивен ден отново влизат в сила ограничения за ...

......... движение на тировете, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура". от 14.00 до 20.00 часа всички камиони над 12 тона няма да могат да се движат по магистралите. За улеснение на трафика ще има две ленти за София и една за Бургас и Варна в участъците с ремонт на двете основни магистрали.


Шансът да попаднете на американски автомобил в Япония е много

Шансът да попаднете на американски автомобил в Япония е много ...

......... което да се различават по някакъв начин. Такъв пример е джипът на Fiat Chrysler. Wranglers e може би най-емблематичният джип на марката, който говори за начина на живот на американците. Джипът си е изградил и доста положителен имидж в други страни и се дава като добър пример за американска кола.


Утре - 29 април, последният почивен ден за Великден, от

Утре - 29 април, последният почивен ден за Великден, от ...

......... денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/


Стотици полети бяха отменени днес заради стачка на пилотите от

Стотици полети бяха отменени днес заради стачка на пилотите от ...

......... Стотици полети бяха отменени днес заради стачка на пилотите от Скандинавските авиолинии САС, предаде Ройтерс. Стачката, която започна вчера, е заради искания за по-добро заплащане. Тя засегна около 170 хиляди пътници на Скандинавски полуостров. Още 587 полета са отменени днес.


Готвят революционни промени за периодичните технически прегледи на автомобилите, съобщават

Готвят революционни промени за периодичните технически прегледи на автомобилите, съобщават ...

......... за регистрация или в друга държава, определянето на екологичната група се извършва в съответната категория контролно-технически пункт, по искане на собственика на превозното средство. Предвиденият краен документ е Удостоверение за определяне на екологична група на моторно превозно средство, върху което се поставя стикер с номера на знака за екологичната група.


Колона от автомобили с дължина около 6 км се е

Колона от автомобили с дължина около 6 км се е ...

......... екипи, които подпомагат и регулират движението на моторни превозни средства.Създадена е организация на движението в две ленти през тунела в посока Варна. Временно товарните автомобили се спират.От полицията препоръчват на водачите при възможност да използват обходни маршрути.По останали главни пътни артерии на територията на Област София движението се осъществява нормално.


Временно движението по АМ “Хемус“ през тунел Витиня в посока

Временно движението по АМ “Хемус“ през тунел Витиня в посока ...

......... Временно движението по АМ “Хемус“ през тунел Витиня в посока Варна е в две ленти, а в посока София е в една лента. Товарните автомобили над 12 т временно се спират при изхода на София в посока Варна. Временната оргатизация е за подобряване на пропускливостта и облекчаване на интензивния трафик.


Десетки хиляди румънци се очаква да пристигнат в България по

Десетки хиляди румънци се очаква да пристигнат в България по ...

......... Агенция Митници, Регионална дирекция „Гранична полиция” за недопускане на задръствания на Дунав мост. Очакват се голям брой румънски граждани. Към момента само в Златни пясъци има запазени 15 000 места. Очаква се този туристически поток да минава главно през КПП Дунав мост”, заяви главен комисар Теодор Атанасов, директор на МВР-Русе.


Гepмaнcĸият пpoизвoдитeл нa aвтoмoбили Vоlkѕwаgеn oбяви нaмepeниeтo cи дa пpидoбиe

Гepмaнcĸият пpoизвoдитeл нa aвтoмoбили Vоlkѕwаgеn oбяви нaмepeниeтo cи дa пpидoбиe ...

......... бaтepии ЅК Іnnоvаtіоn, зa дa ycĸopи paзвитиeтo нa eлeĸтpичecĸитe пpeвoзни cpeдcтвa. Kитaйcĸaтa acoциaция нa пpoизвoдитeлитe нa aвтoмoбили зaяви, чe пpoдaжбитe нa нoви eнepгийни пpeвoзни cpeдcтвa мoгaт дa дocтигнaт 1,6 милиoнa бpoя пpeз тaзи гoдинa. Toвa нe e изнeнaдвaщo пpeдвид чyждитe инвecтиции, ĸoитo имaт aпeтит зa нaй-гoлeмия aвтoмoбилeн пaзap в cвeтa.


В сряда Ford Motor Co. обяви, че ще инвестира 500

В сряда Ford Motor Co. обяви, че ще инвестира 500 ...

......... 1.5 млрд. долара инвестиции до момента, сочи статистиката на S&P Capital IQ. Само през май миналата година тя е събрала около 200 милиона долара дългово финансиране.  За Tesla това означава все по-пренаселен пазар и все повече компании, които искат да заемат лидерското място в сферата на алтернативните превозни средства.  


Във връзка с очаквания засилен трафик от 16 часа ще

Във връзка с очаквания засилен трафик от 16 часа ще ...

......... да използват светлата част на денонощието. Ако има колони от чакащи на магистралите, препоръчваме да не се използват аварийните ленти“, добави Ботева. От полицията съобщиха, че са извършени проверки на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците предаде БГНЕС.


Шофьорите да се движат с повишено внимание при км 31

Шофьорите да се движат с повишено внимание при км 31 ...

......... "Тракия" поради задимяване вследствие на пътно-транспортно произшествие. Трафикът в посока Пловдив се осъществява в една лента. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Американските регулатори започват проверка на дефектни въздушни възглавници, вградени в

Американските регулатори започват проверка на дефектни въздушни възглавници, вградени в ...

......... проблеми в автоиндустрията, свързан с въздушните възглавници. Поне 24 души са били убити по света, а ранените са над 200, заради продуктите на Takata. При катастрофа въздушните възглавници се отварят с твърде голяма сила и дори от тях излизат шрапнели. Проблемът върна в сервизите по света около 100 милиона автомобила.


Ремонтът на тунела на Околовръстния път на Ловеч, както и

Ремонтът на тунела на Околовръстния път на Ловеч, както и ...

......... "Хемус" за улеснение на трафика от утре до неделя ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София, а в края на почивните дни, когато много хора ще пътуват отново към столицата, съответно ще са две лентите за София и по една за Бургас и Варна.


С промените в закона, които ще позволят съкращаване на сроковете

С промените в закона, които ще позволят съкращаване на сроковете ...

......... три месеца са създадени три нови отдела, назначени са 12 нови инженери, които ще работят само по проекта, и 7 геодезисти. Купува се нова техника, която е на терен. Ще се наемат хора по и ще се ползват кариерите, които са в близост до трасето, а това ще съживи районите.


Всички нови камиони и автобуси от 2025 г. трябва да

Всички нови камиони и автобуси от 2025 г. трябва да ...

......... с EGR и трипътен катализатор, без добавка Adblue и без филтър за твърди частици. Стоманените бутилки за метан са осем, всяка с обем 118 л., което прави обща вместимост на резервоарите от 944 л или около 164 кг метан. С тях камионът може да измине 500 км при натоварена композиция.


Имате нужда от Rolls-Royce, но не искате да платите между

Имате нужда от Rolls-Royce, но не искате да платите между ...

......... 5-годишна възраст. Досега любителите на марката трябваше да пътуват до Истанбул, Прага или Будапеща за обслужване. Но, както споменахме, "М-Кар София" е лицензиран за официален сервиз за България. Новата 3-серия на BMW е по-добра от всякога и вече е в България Защо обаче дилърите у нас не очакват силни продажби?