В края на септември - началото на октомври предстои да

В края на септември - началото на октомври предстои да ...

......... свлачищни процеси. С приетото от правителството постановление ни се дава възможност да възлагаме укрепване на най-тежките от тях със средства в размер на 440 млн. лв., каза Петя Аврамова. В списъка с обектите, по които ще се работи, има 43 активни свлачища, 2 срутища и 29 деформации на пътна настилка.


Американска компания IBM е провела проучване, което показва как автомобилната

Американска компания IBM е провела проучване, което показва как автомобилната ...

......... персонализацията, както и самодиагностиката и самоподготовката ще бъдат по-важни за потребителите. И накрая, половината от анкетираните ръководители на автомобилната индустрия заявиха, че скоро в бранша ще се случи "цифров Армагедон". В тази връзка те виждат необходимост от спешно преосмисляне на концепцията за произвежданите в момента автомобили и преквалификация на персонала.


Mercedes отново развълнува света с поглед върху най-високата електрическа концепция.

Mercedes отново развълнува света с поглед върху най-високата електрическа концепция. ...

......... предлага и високо автоматизирано шофиране по магистрали. Интериорът на Mercedes EQS се отличава с традиционни и нови материали. Например покрива на колата е направен от текстилни материали, комбинирани с рециклирани отпадъци от океаните. Таблото пък е направено от рециклирани пластмасови бутилки и клен. Кожата по салона също е изкуствена. Източник:


На започналото днес международно автомобилно изложение във Франкфурт, Land Rover

На започналото днес международно автомобилно изложение във Франкфурт, Land Rover ...

......... версия с шест места, пише auto-press.net. Новият Land Rover Defender обещава товароносимост от до 900 килограма, като само на тавана могат да бъдат превозвани багажи с тегло от до 300 килограма, възможност за теглене на до 3500 килограма, а дълбочината на газене на автомобила може да достигне до 900 мм.


Германският автомобилен производител Volkswagen представи своето ново лого ден преди

Германският автомобилен производител Volkswagen представи своето ново лого ден преди ...

......... от цяла серия ID коли. ID.3 е с размерите на Golf, но е с по-малък капак, тъй като няма двигател, а купето е по-широко. Базовата цена за модела тръгва от близо 30 000 евро, като първите бройки от него ще бъдат доставени в Европа през лятото на следващата година. Източник:


Осем нови пътни знака ще повишават пътната безопасност и ще

Осем нови пътни знака ще повишават пътната безопасност и ще ...

......... мъгла, дъжд, снеговалеж, задимяване, запрашаване или други подобни условия. Знак А 43 - „Настъпило пътнотранспортно произшествие", ще се използва за сигнализиране на настъпил инцидент, който създава опасност или затруднение за движението. Предупредителните пътни знаци могат да бъдат изобразявани на информационните табла от интелигентните транспортни системи, свързани с управлението на движението.Над 50 ретро автомобили паркираха на площад

Над 50 ретро автомобили паркираха на площад "Свобода" в Хасково. ...

......... събра любителите на старите и красиви возила. Организаторите от ретро клуб "Тракия" са предвидили награди за първо, второ и трето място. Както и награди на публиката, и община Хасково. Един от най-атрактивният автомобили е "Форд" от 1952 година, произведен в САЩ, а след него се нареждат "Волга", "Мерцедес" и други.


Porshe представи първия в своята история модел с изцяло електрическа

Porshe представи първия в своята история модел с изцяло електрическа ...

......... С 5% до 80% при идеалния условия запасът на батерията с капацитет 93,4 кВт/ч може да се попълни за 22,5 минути.Освен това, акумулаторът може да се зареди и в домашни условия от битовата елктрическа мрежа. Без презареждане версията Turbo S може да преодолее 450 км, а Turbo - 412 км.


Porsche показа първия си изцяло електрически спортен автомобил. За представянето

Porsche показа първия си изцяло електрически спортен автомобил. За представянето ...

......... Tesla, след като Mercedes, Jaguar и Audi избраха SUV-тата, за да стартират своите електромобилни приключения. В същото време Tesla е изправена пред опасения дали може да носи устойчиви печалби на фона на намаляващото търсене на по-старите си модели, увеличаващите се продажби на по-евтиния Model 3 и засилващата се конкуренция. Източник:


Lamborghini представи първия си хибриден спортен автомобил, наречен Sian. Новия

Lamborghini представи първия си хибриден спортен автомобил, наречен Sian. Новия ...

......... и 1,2 секунди по-малко благодарение на новата система.Моделът става най-мощният и най-динамичният Lamborghini в историята на марката. Дизайнът на новостта прилича на концепцията на Terzo Millennio, показана през ноември 2017 г. В допълнение, редица елементи са взети от настоящия флагман на италианската компания Aventador, както и от ексклузивния суперкар Centenario.


Пътна полиция започва да санкционира собствениците на електрически тротинетки, тъй

Пътна полиция започва да санкционира собствениците на електрически тротинетки, тъй ...

......... не отговори дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите. Заради инцидента от преди ден, когато мъж и жена загинаха при катастрофа с мотор, Пътна полиция е засилила и вниманието си към поведението на мотористите. Само за последното денонощие от 50 проверени водачи на мотор 30 са били нарушители.Падането на печалбите и неизбежните глоби за прекомерни емисии на

Падането на печалбите и неизбежните глоби за прекомерни емисии на ...

......... на електромобилността. "Положението на германската автопромишленост не се развива и спада с прехода към електромобилност", заяви Волмершаузер. "Колкото по-дълго време е нужно на немската автомобилна индустрия, за да започне да доставя достъпни финансово електрически автомобили за ежедневна употреба, толкова по-големи са съмненията на клиентите дали електрическата мобилност наистина е бъдещето."


Специална модификация на Bugatti Chiron,

Специална модификация на Bugatti Chiron, "близо до серийния модел", успя ...

......... сили. Стандартният автомобил е в състояние да ускори до 100 км ч за 2,5 секунди, а максималната му скорост "за целите на сигурността" е ограничена до 420 км в час. За да свалите ограничителя, е необходим специален ключ, който ви позволява да увеличите възможната скорост до 450 км в час.


Под един от виадуктите на магистрала „Струма

Под един от виадуктите на магистрала „Струма" се е образувалo ...

......... мост не е правен, защото не се налагало. А ако се наложи, той ще е за сметка на данъкоплатците, защото гаранционният срок е изтекъл. Смятам, че ако някой види такова нещо е хубаво да се сигнализира, за да може да реагира навреме, преди да има лоши инциденти, заяви Александра Ангелова.


В Русия през първите седем месеца на тази година продажбите

В Русия през първите седем месеца на тази година продажбите ...

......... с 1% повече от същия период на миналата година. Audi продаде 1283 автомобила за отчетния период, което е с 0,9% повече в сравнение с 2018 г.). Реализираните от Jaguar машини паднаха до 172 единици (-15.7%). Infiniti продаде 243 автомобила миналия месец (-30.8%). От своя страна Lexus продаде 1905 автомобила (-3,1%).


Трима души пострадаха при пожар на лек автомобил с газова

Трима души пострадаха при пожар на лек автомобил с газова ...

......... декара от масива. Причините за пожара са в процес на изясняване. В Свищов са спасени 9 сгради от пожар, възникнал от небрежност при боравене с открит огън. 15 пожара са гасили през последното денонощие огнеборците в област Велико Търново. Спасени са 700 декара с посеви и 54 декара борова гора.2 км е опашката от ТИР-ове и автомобили на изход

2 км е опашката от ТИР-ове и автомобили на изход ...

......... 2 км е опашката от ТИР-ове и автомобили на изход от България при ГКПП „Кулата“. На влизане в България трафикът е спокоен и няма задръствания. Преминаването през пункта отнема не повече от 5 - 10 минути.


Три гoдини cлeд пoкупкaтa cрeднocтaтиcтичecки eлeктрoмoбил той губи 41% oт

Три гoдини cлeд пoкупкaтa cрeднocтaтиcтичecки eлeктрoмoбил той губи 41% oт ...

......... нaй-прoдaвaният eлeктрoмoбил в Ирлaндия, губи 53% oт първoнaчaлнaтa cи цeнa, предава факти.бг. Cпoрeд DоnеDеаl причинитe зa cилнoтo oбeзцeнявaнe нa кoлитe нa тoк ce дължи нa бързинaтa, c кoятo ce рaзвивaт тeхнoлoгиитe. Зa дa привличaт клиeнти, прoизвoдитeлитe ce cтaрaят дa пoдoбрявaт прoдукциятa cи кoлкoтo мoжe пo-бързo, кoeтo прaви cтaритe мoдeли нeпривлeкaтeлни.


3 километра е опашката от чакащи автомобили в съботния ден

3 километра е опашката от чакащи автомобили в съботния ден ...

......... на изход за леки автомобили на границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина, на границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Лесово и ГКПП Малко Търново. От полицията и граничните служби информират, че нормално се преминава на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония и с Румъния.


В събота и неделя от 9.30 ч. до 17.30 ч.

В събота и неделя от 9.30 ч. до 17.30 ч. ...

......... възел на I-6 и II-55 ще минават към път II-55 Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.Движението на моторните превозни средства по път I-5 (E-85) ще бъде възстановено след 17,30 ч. на 1 септември.


Голяма акция на гръцката полиция срещу нарушителите на пътя се

Голяма акция на гръцката полиция срещу нарушителите на пътя се ...

......... извънредни екипи не само по контрол на трафика, но и проверяват за превозване на нелегални мигранти. Проверките по тази линия се засилиха след катастрофата с български автомобил, превозвал мигранти, при която загинаха шестима души. Полицаите проверяват личните документи на пътуващите и съветват да не се вземат по пътя непознати лица.


30 години след откриването на своя завод в Кливланд, Южна

30 години след откриването на своя завод в Кливланд, Южна ...

......... по-рано стана ясно, че компанията предприема сериозен ход в производствения си процес. Тя мести производството на камионите Mercedes-Benz във фабрика на местен партньор в Китай. От ръководството на автомобилния производител бяха намекнели за такава промяна още през 2016 година. Камионите Mercedes-Benz скоро може да са с етикет Made in China


Фрaнцузитe oт Pеugеоt прeдcтaвихa cвoя нaй-мoщeн ceриeн мoдeл - 3008

Фрaнцузитe oт Pеugеоt прeдcтaвихa cвoя нaй-мoщeн ceриeн мoдeл - 3008 ...

......... ce хaрaктeризирa cъc caлoн, тaпицирaн c aлкaнтaрa и c eлeмeнти oт нaтурaлнo дървo.Нaличнa e и cиcтeмa зa пoлуaвтoнoмнo шoфирaнe АDАS, кoятo включвa aдaптивeн круиз кoнтрoл c функция Stоp&Gо и cиcтeмa зa пoддържaнe нa кoлaтa в oпрeдeлeнa лeнтa oт пътнoтo плaтнo. Вce oщe нe e извecтнa цeнaтa нa нaй-мoщнoтo ceрийнo Pеugеоt.


Един от най-луксозните представители на гамата на Volkswagen ще се

Един от най-луксозните представители на гамата на Volkswagen ще се ...

......... медии разчитат посланието като задаваща се стилна комби версия на Arteon. Дали това е коректна информация, предстои да видим до месеци.Когато следващото поколение Passat дебютира, заедно с новия Skoda Superb, двата модела вече ще се сглобяват в Квасини, Чехия, за да бъдат освободени производствени мощности за електрически автомобили в Емден.


Вече 15 години в гамата на кросоувъра BMW X5 присъства

Вече 15 години в гамата на кросоувъра BMW X5 присъства ...

......... преобърне от бомба с 14 кг тротил, която избухва не по-близко от четири метра. Масата на кросоувъра е примерно 3,2 тона. За такова натоварване джипката е с доработено окачване и нови, по-мощни спирачки и пружини. Бронираният BMW X5 има 20-цолови джанти с гуми, които позволяват пътуването да продължи след спукване.


Всеки в автомобилната индустрия търси начин да се възползва от

Всеки в автомобилната индустрия търси начин да се възползва от ...

......... автомобили. "Собствениците на X6 са един от най-екстровертните ни и широко скроени клиенти", добавя Аттар, като е сигурен, че такава промяна би им харесала. Въпреки че е малко вероятно, ако BMW продължи да залага на нестандартната формула за покритието на своите коли, те определено ще се отличават от останалите. Източник:


Бус с гастарбайтери се обърна на АМ

Бус с гастарбайтери се обърна на АМ "Тракия" след зрелищна ...

......... бил пълен с поне 7-8 турски гастарбайтери, в ПТП-то е участвал и лек автомобил, също с турска регистрация. По неофициална информация няма тежко пострадали, което е истинско чудо предвид състоянието и на буса, и на лекия автомобил. Пътувайте с повишено внимание към София! *Снимката е от групата "Шофьори в Бургас"


Нa aукциoнa Bring а trаilеr ce прoдaвa eднo уникaлнo BMW.

Нa aукциoнa Bring а trаilеr ce прoдaвa eднo уникaлнo BMW. ...

......... мeхaничнa чeтириcтeпeннa cкoрocтнa кутия. Aвтoмoбилът търпи пълнa рecтaврaция прeз 2015 гoдинa, кoгaтo oтнoвo e бoядиcaн в oригинaлния cи зeлeн цвят Tаigа Mеtаlliс. Дo дeн-днeшeн e cъхрaнeн и oригинaлният aeрoдинaмичeн пaкeт Bаtmоbilе, кoйтo включвa прeдeн cплитeр, кoлeлa c пo-гoлям рaзмeр и рaздути кaлници. Прoбeгът нa кoлaтa e caмo 74 000 килoмeтрa.


Агенция „Пътна инфраструктура“ по никакъв повод не е отказвала достъп

Агенция „Пътна инфраструктура“ по никакъв повод не е отказвала достъп ...

......... от левицата технически справки той коментира, че е осигурен пълен достъп до тях -, обяснителни записки, количествени сметки, сертификати за вложени материали и др. Инж. Досев допълни, че ненужно е изхабен голям ресурс на АПИ за подготовка на огромен обем информация, която никой от поискалите я не я е използвал.


Ограничават временно движението по магистрала

Ограничават временно движението по магистрала "Хемус", информира Нова телевизия. От ...

......... Ограничават временно движението по магистрала "Хемус", информира Нова телевизия. От 09:30 до 15:30 движението в тунела "Топли дол" в посока Варна ще се осъществява в едната лента. Причината са ремонтни дейности на осветителните тела в съоръжението. Ще се ограничи активната лента, като движението ще се извършва в изпреварващата лента.


Столицата на Холандия Амстердам възнамерява да забрани всички автомобили, движещи

Столицата на Холандия Амстердам възнамерява да забрани всички автомобили, движещи ...

......... през следващите 3 години според Vatenfall. "Нуждаем се от евтини автомобили с нулеви емисии, а също и пазар за втора употреба на такива до 2025 година", заявява Джексма, като посочва, че това наистина е сериозно предизвикателство, но тя е оптимист и смята, че целта на Аместрдам може да се осъществи.


Преди няколко дни „Радио Бремен

Преди няколко дни „Радио Бремен" съобщи за своя находка: на ...

......... 000 нови автомобили Mercedes не могат да бъдат доставени на клиентите (част от тях са въпросните 9000 коли). В случая с GLE и GLS дефектни са седалките и броните. Тези коли чакат доставка на изправни компоненти, които да бъдат допълнително вградени, за да могат колите да потеглят към крайния потребител.


Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващи превозни средства

Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващи превозни средства ...

......... - с. Вонеща вода - Прохода на Републиката и обратно. В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: Калофер - Казанлък - Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж" (връзката на път I-5 с I-6).


Близо 9 километра е опашката от автомобили на „Дунав мост

Близо 9 километра е опашката от автомобили на „Дунав мост ...

......... утре сутринта", коментира блокиран в опашката шофьор на тир пред NOVA. Негов колега сподели, че има хора, които чакат над 10 часа. Водачите на товарните возила са категорични, че трябва да се измисли някакъв алтернативен начин за преминаване, за да се избегнат такива ситуации. Според тях случващото се е нелогично.


Днес - 23 август, след 16 ч. ще бъде възстановено

Днес - 23 август, след 16 ч. ще бъде възстановено ...

......... За повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма" към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя". При пътен възел „Бобошево" тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.


Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" проверява работата по разчистването на незаконно струпаните ...

......... „Дупница" до пътен възел „Бобошево" и обратно. В петък изтича срокът, в който трябва да се отчетат проверките на всичките 27 областни пътни управления за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията на пътищата и прилежащия сервитут. Обобщените резултати ще бъдат представени в началото на следващата седмица. Снимки АПИ


Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" проверява работата по разчистването на незаконно струпаните ...

......... пътен възел „Дупница" до пътен възел „Бобошево" и обратно. В петък изтича срокът, в който трябва да се отчетат проверките на всичките 27 областни пътни управления за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията на пътищата и прилежащия сервитут. Обобщените резултати ще бъдат представени в началото на следващата седмица.


Утре - 23 август, в 8:30 ч. председателят на Управителния

Утре - 23 август, в 8:30 ч. председателят на Управителния ...

......... който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица


Започна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат -

Започна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат - ...

......... средства от ОП „Региони в растеж" бяха рехабилитирани общо 31 км от път II-49 Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан. Второкласният път е основна транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестирани са над 20 млн. лв. Основно ремонтирани са участъците Търговище - Разград и Кубрат и Тутракан.


Започва работа първата компания за споделено ползване на електрически тротинетки

Започва работа първата компания за споделено ползване на електрически тротинетки ...

......... в града, се е повишил, като към момента той е малко под 2%. Пилотно проучване на "Визия за София" и "Зелена София" на нагласите на мениджъри и служители в големи компании в София показа, че пътуващите с велосипед до и от работното място, най-често изминават между 3 и 4 км.


44 539 нарушения на скоростните режими са установени на територията

44 539 нарушения на скоростните режими са установени на територията ...

......... мобилните камери - 21 038, със стационарно-преносимите са регистрирани 18 602, а със стационарните - 4 862. Статистиката сочи, че по-голяма част от установените нарушения са през деня - 41 583, през нощта са регистрирани 2 956 случая.По време на операцията са установени 5 издирвани лица и 9 нелегални мигранти.


През следващата седмица - между 26-30 август, от 22:00 ч.

През следващата седмица - между 26-30 август, от 22:00 ч. ...

......... подизпълнител е „ИСА 2000" ЕООД. Стойността на договора за строителство е 22 777 396,14 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „ПЪТКОНСУЛТ 2000" ЕООД. Договорът им е за 436 800 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде осъществен от „Илия Бурда" ЕООД. Техният договор е за 9 258 лв. с ДДС.


Временно се ограничава движението в активната и аварийната лента, от

Временно се ограничава движението в активната и аварийната лента, от ...

......... се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на "Пътна полиция". Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Електромобилите превземат света с невероятна скорост. А една от най-новите

Електромобилите превземат света с невероятна скорост. А една от най-новите ...

......... какъв двигател би предпочела - бензинов или електрически. "Просто двата двигателя са тотални различни. Не мисля, че могат да се сравняват. Има място и за бензинови коли, и за електрически", споделя мнението си тя. Според нея обаче състезателните електрически коли имат някои екопредимства, които не могат да бъдат отречени. Източник:


Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с ...

......... на автобусите на масовия градски транспорт по: - ул. „Ген. Гурко" между бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви"; - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. „Орлов мост" и бул. „Черни връх"; - бул. „Драган Цанков" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „Пейо К. Яворов".


Гигантът в сферата на доставките United Parcel Service (UPS) закупи миноритарен

Гигантът в сферата на доставките United Parcel Service (UPS) закупи миноритарен ...

......... през месец февруари тя поиска и получи от инвеститори 95 милиона долара. UPS Ventures има инвестиции в 22 компании в области като роботика, блокчейн, 3D принтери и изкуствен интелект. По думите на Луис гигантът иска да увеличи тези инвестиции. Пет причини защо автономните автомобили все още са мечта Според експерти


Магистрала

Магистрала "Струма" край Дупница остава затворена в двете посоки. Всички ...

......... Е-79. Десет километровият участък между Дупница и Бобошево ще остане затворен поне две седмици. В края на работната седмица се очаква интензивен трафик и задръствания заради промяната в движението. Причината за спирането на движението в този участък, защото избухването на пожар под един от мостовете разруши 13 от носещите колони.


Новият електрически SUV модел на Audi получи първото си голямо

Новият електрически SUV модел на Audi получи първото си голямо ...

......... високият риск от пожар. Тогава компанията бе принудена да изтегли автомобилите. Наред с колата I-Pace на Jaguar, E-Tron е един от първите електрически автомобили с дълъг пробег за луксозния пазар. Цената му започва от около 75 000 долара, а разстоянието, което може да измине е 328 километра с едно зареждане.


Следващата година собствениците на най-замърсяващи автомобили (произведени преди 2000 г.)

Следващата година собствениците на най-замърсяващи автомобили (произведени преди 2000 г.) ...

......... годишно. Мерките се предприемат заради замърсяването в Букурещ, в който вече има над 1,6 милиона автомобила. В града има над 120 000 автомобила, сертифицирани с Евро2 и още 213 000 с Евро3. Според анкети мерките са подкрепени от 56% от гражданите, докато само 25% ги смятат за популистки или неадекватни.


Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще

Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще ...

......... отиват в него, като се автоматизира регистрацията на провиненията и издаването на наказателните постановления. Това ще облекчи допълнително работата на пътните полицаи. На семинара беше съобщено, че за първите седем месеца на годината са регистрирани на 438 хиляди превишения на скоростта, като най-често става дума за отклонение до 30 км/ч.


Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Област Пловдив намаляват със

Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Област Пловдив намаляват със ...

......... на 2018 г. броят на установените нарушения е с близо 15 хил. повече, а основна част от тях са за движение с превишена скорост. От областната дирекция на МВР съсредоточават контрол не само в града, но и в по-малките населени места и на пътищата, които се отчита повишен пътен травматизъм.


Тир с натоварено ремарке е аварирал в района на Гурково

Тир с натоварено ремарке е аварирал в района на Гурково ...

......... с натоварено ремарке е аварирал в района на Гурково и движението за товарни автомобили през прохода на Републиката временно е спряно, съобщиха от МВР. Леките автомобили преминават през прохода, но тежките камиони в посока Стара Загора-Велико Търново се отклоняват през Дунавци. Патрули на Пътна полиция регулират движението в двете посоки


Днес, 14-ти август, движението по АМ „Хемус

Днес, 14-ти август, движението по АМ „Хемус", при км 408, ...

......... сигнализиран с пътни знаци. Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


След големия пожар на АМ „Струма

След големия пожар на АМ „Струма" има съмнения за състоянието ...

......... начин как да се случи", заяви той. От АПИ обясниха, че почистването на терена е задължение на Община Дупница. В сряда ще стане ясно какъв ще бъде ремонтът, който трябва да бъде направен. От общината пък смятат, че АПИ е трябвало да вземат мерки и да почистат сервитута на магистралата.


Porsche представи нови хибридни модификации на кросоувъра Cayenne и крос-купето

Porsche представи нови хибридни модификации на кросоувъра Cayenne и крос-купето ...

......... от мястото до първите сто км/ч за 3,8 секунди, а максималната му скорост е ограничена от електрониката до около 295 км в час. Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid и Cayenne Sport Turbo S E-Hybrid са оборудвани с адаптивно PASM въздушно окачване, керамични спирачки и спортни седалки с 18-посока електрическа настройка.


Временно движението по пътя Благоевград - Симитли след тунел

Временно движението по пътя Благоевград - Симитли след тунел "Железница" ...

......... Временно движението по пътя Благоевград - Симитли след тунел "Железница" се осъществява в една лента поради катастрофа. Трафикът се регулира от Пътната полиция. Снимка: Фейсбук, Росица Кирова


Руският концерн Калашников показа на изложбата

Руският концерн Калашников показа на изложбата "Такси" електромобил с име ...

......... да внедрит UV-4 в системите за каршеринг.В края на миналия месец на изложбата "Армия России" концернът представи модернизираното поколение на Овум. Според думите на създателите си, автомобилът вее има нова климатична система и акумулатор с по-висок капацитет. Модернизирани били окачването и спирачната системи. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4


Всеки един автомобил в България ще трябва да има паспорт,

Всеки един автомобил в България ще трябва да има паспорт, ...

......... за случаи, когато някой извършва услуга срещу заплащане и не издаде документ за това. "Никой няма да ви глобява, ако ви се спука гума и сам си монтирате резервната, или ако си смените свещите или изгоряла крушка на фара в двора или пред блока", разясниха пред изданието от автомобилната администрация.


На 14 август (сряда), от 21 ч. до 21.30 ч.,

На 14 август (сряда), от 21 ч. до 21.30 ч., ...

......... и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Завършиха ремонтните работи на платното за Варна на виадукта при

Завършиха ремонтните работи на платното за Варна на виадукта при ...

......... Варна и една за София, а в неделя и понеделник съответно две за София и една за Варна. В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно предвижване от интензивния трафик, но строителните дейности трябва да се извършат, за да се кара по съоръженията безопасно и удобно.


Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с ...

......... на автобусите на масовия градски транспорт по: - ул. „Ген. Гурко" между бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви"; - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. „Орлов мост" и бул. „Черни връх"; - бул. „Драган Цанков" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „Пейо К. Яворов".


Словенската компания Tushek представи суперколата TS 900 H Apex, която

Словенската компания Tushek представи суперколата TS 900 H Apex, която ...

......... Двигателят с вътрешно горене е съчетан с два електродвигателя. Общата мощност е 963 конски сили и 1400 Нм въртящ момент. Tushek TS 900 H Apex е в състояние да ускори от покой до първите сто км в час за 2,5 секунди, а максималната му скорост е 380 км в час.


Един от най-големите производителите на части за автомобили в света

Един от най-големите производителите на части за автомобили в света ...

......... още години ще използва традиционните двигатели с вътрешно горене, но за компанията е трудно да оправдае високите разходи за подобряване на компонентите, с което дизеловите и бензинови двигатели замърсяват по-малко. Остарялата електропреносна мрежа в Швеция заплашва навлизането на електромобили Продажбите подскочиха с 253 процента, но са нужни инвестиции в мрежата


Японският производител на електроника НЕК (NEC) показа

Японският производител на електроника НЕК (NEC) показа "летяща кола". Тя ...

......... за да поберат човек, обещават да бъдат по-добри от хеликоптерите. Вертолетите изискват скъпа поддръжка, шумни са и за тях са необходими обучени пилоти. Според японските власти страната има добра възможност да се наложи като световен лидер в тази сфера, защото правителството и частният сектор ще работят заедно в тясно сътрудничество.


От 7.8.2019 г. до 28.8.2019 г. се забранява влизането на

От 7.8.2019 г. до 28.8.2019 г. се забранява влизането на ...

......... „Хладилен завод" на ул. „Индустриална" за автобусни линии №№ 79 и 309; Закрива се спирка с код 6281 „Католически гробища" (на 20 м след входа на „Централен гробищен парк" на ул. „Каменоделска" в посока пл. „Централна гара"), за автобусни линии №№ 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4.


Новото поколение на легендарния всъдеход Land Rover Defender направи поредната

Новото поколение на легендарния всъдеход Land Rover Defender направи поредната ...

......... милион километра. Преди това прототипите на новия Defender пътуваха до Африка Кения, по Скалистите планини в Колорадо на надморска височина над 3 хиляди метра и също бяха тествани извън Арктическия кръг. Температурите варираха от минус 40 до плюс 50 градуса по Целзий. Общо инженерите проведоха над 45 хиляди индивидуални теста.


В Русия се водят на отчет 1,33 милиона товарни автомобила,

В Русия се водят на отчет 1,33 милиона товарни автомобила, ...

......... хил. бр..) и "УРА" (54 хил. бр.). А сред произведената транспортна техника от бившите съюзни републики, която се числи към автопарка на Руската федерация, си струва да се отбележат беларуските камиони "МАЗ" (72 хил. бр.) и " "БЕЛАЗ" (1 хил. бр.), както и украинските "КРАЗ" (34 хил. единици), пише "Автосат".


Днес - 5 август, от 18 ч. до 24 септември

Днес - 5 август, от 18 ч. до 24 септември ...

......... „Кръгово кръстовище Труд 2018", в което участват: „ПСТ Груп" ЕАД и „Сет Къмпани" АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътконсулт 2000" ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв. с ДДС. Строителните работи на обекта ще завършат в настоящия строителен сезон.


За гонки с автомобили на Асеновградско шосе в Пловдив в

За гонки с автомобили на Асеновградско шосе в Пловдив в ...

......... тя разбира, че не е първата. От полицията са я уверили, че ще се заемат със случая. За съжаление, гонките с автомобили и форсирането на мотори в тъмната част на денонощието в Пловдив не са изключения. За това колко точно от шофьорите им са си понесли последствията, няма отделна статистика.


И днес продължава дезинфекцията на пътищата и отбивките за отдих

И днес продължава дезинфекцията на пътищата и отбивките за отдих ...

......... отбивки на АМ „Марица" като предписаните мерки ще се приложат и за републиканските пътища в област Хасково. Агенция „Пътна инфраструктура" изпълнява всички задължителни мерки, свързани с предотвратяване на разпространението на заразата. Стриктно се спазват указанията на Министерството на земеделието, храните и горите и на Българската агенция за безопасност на храните.