Европейската независима организация Euro NCAP избра най-безопасните автомобили въз основа

Европейската независима организация Euro NCAP избра най-безопасните автомобили въз основа ...

......... за тестове на Euro NCAP. В допълнение към стандартните удари върху деформируеми препятствия, вече са включени изпитвания на система за избягване на сблъсъци с пешеходци. Автомобилът ускорява до 40 км/ч, след което трябва да открие манекен на пътя и да намали до минимум скоростта пред него или напълно да спре.


Все по-тежките правила за вредните емисии карат автомобилната индустрия да

Все по-тежките правила за вредните емисии карат автомобилната индустрия да ...

......... запази конвенционалните автомобили на пътя по-дълго, подкрепяйки и печалбата на производителите, които в момента се надпреварват в милиардните разходи за разработката и производството на електромобили. Все пак, няколко производителя все още инвестират активно в разработването на по-добри двигатели с вътрешно горене. Bosch създаде технология, която ще спаси дизела Революционен пробив


Продажбата на дългоочакваните електронни винетки започва от понеделник, 17 декември. Цената

Продажбата на дългоочакваните електронни винетки започва от понеделник, 17 декември. Цената ...

......... се счита, че водачът отказва да признае нарушението. В подобни случаи ще се отнема талона на автомобила. Асенов потвърди, че от 16 август догодина се въвежда ТОЛ такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили над 3.5 тона. "До 15 август включително, автомобилите над 3.5 т също ще заплащат електронна винетка", разясни Асенов.


Готов е електронният калкулатор, чрез който всеки собственик на автомобил

Готов е електронният калкулатор, чрез който всеки собственик на автомобил ...

......... до Евро 6/. При най-старите коли такъв екостандарт обикновено няма и срещу този индекс в документите на колата не пише нищо. В момента калкулаторът може да бъде намерен тук. Той ще бъде достъпен и на страницата на Столична община, след като се влезе в раздел "Справка за задължения и плащания". Източник:


Автомобилната компания Tesla Motors ще представи прототип на електрически пикап

Автомобилната компания Tesla Motors ще представи прототип на електрически пикап ...

......... на електрическия автомобил Model 3.  По този начин автомобилният производител ще сведе до минимум разходите за разработване на нов модел. В същото време, за разлика от донора на платформата, кросоувърът ще има салон с три реда седалки - прилагането на такава схема ще бъде възможно чрез използване на по-високо шаси.


Стандартът на живот в България все още е най-ниският в

Стандартът на живот в България все още е най-ниският в ...

......... млн. лева5. Porsche Carrera GT - 770 000 лева6. Lamborghini Aventador LP750-4 SV - 760 000 лева7. Rolls Royce Drophead - 730 000 лева8. Brabus 850 - 640 000 лева9. Mercedes SLS AMG Black Series - 570 000 лева10. Ferrari F12 Berlinetta - 550 000 леваСнимки: Архив Редактор: Деница РайковаТурция е фаворит в надпреварата за локация на бъдещия завод на

Турция е фаворит в надпреварата за локация на бъдещия завод на ...

......... насочат изцяло към електрически модели. Като част от подготвяното сътрудничество с Ford, VW може да прехвърли производството на някои от лекотоварните си автомобили в заводите на американската компания в Турция. Очаква се германската компания да премести производството на 150 000 до 180 000 лекотоварни автомобили годишно в южната ни съседка.


Корейската компания Hyundai Mobis ще увеличи 13 пъти производството на

Корейската компания Hyundai Mobis ще увеличи 13 пъти производството на ...

......... заедно с министъра на промишлеността на Южна Корея. Чун обеща Hyundai да води водородното общество като "първи двигател". Горивните клетки се използват все по-често в автомобилната индустрия, най-вече в превозни средства, задвижвани с водород. Южнокорейската фирма заяви, че ще доставя системи за горивни клетки на производителите на дронове и мотокари.


Десетки хиляди жители на Москва се насочиха към споделянето на

Десетки хиляди жители на Москва се насочиха към споделянето на ...

......... на автомобили означава, че някои руснаци, особено в големите градове, имат по-малко желание да притежават собствен автомобил. Според проучване на Goldman Sachs бумът за споделяне на автомобили не се очаква да подкопае продажбите на нови автомобили, защото експлоатационният живот на споделените автомобили е 3.5 пъти по-кратък от този на частните.


Изцяло новата Skoda Scala вече е тук. Компактният модел ще

Изцяло новата Skoda Scala вече е тук. Компактният модел ще ...

......... от най-новите технологии от групата, включително екран до 9,2 инча, вградена SIM карта с 4G свързаност и възможност за още един екран зад волана с размер 10,25 инча. Цените все още не са обявени. Междувремено Volkswagen показа и първи тийзър на новия Golf, който ще бъде представен през 2019 г.


Изграждането на Gigafactory 3 на Tesla продължава с бързи темпове,

Изграждането на Gigafactory 3 на Tesla продължава с бързи темпове, ...

......... пазар, особено като се има предвид агресивното настояване на страната да електрифицира своя транспорт. Очаква се в Китай да бъдат продадени 2 милиона електрически автомобила до 2020 г. Gigafactory 3 на Tesla, която се очаква да произвежда 500 000 автомобила годишно, може да допринесе много за постигането на тази цел.След години развойна и изпитателна дейност специализираното технологично подразделение Waymo

След години развойна и изпитателна дейност специализираното технологично подразделение Waymo ...

......... часа опит в движението на публични пътища. Пътниците ще могат да се запознаят с цената, която трябва да заплатят още преди да е започнало пътуването.  От Waymo анонсират също така, че първоначално работата на роботизираната таксиметрова услуга Waymo One на компанията ще се наблюдава от реален водач във всеки автомобил.


Като вземем предвид храната, която ядем, опаковките, които използваме, и

Като вземем предвид храната, която ядем, опаковките, които използваме, и ...

......... Използването на водород може също така да допринесе за постигането на 20% от целите за намаляване на емисиите на CO2. Новият NEXO е следващата стъпка на Hyundai Motor към крайната ѝ цел за гарантирането на едно по-зелено бъдеще на транспорта чрез създаване на по-чиста околна среда и екологични превозни средства.


Южнокорейската компания Hyundai Motor от 2 месеца преговаря за изграждането на

Южнокорейската компания Hyundai Motor от 2 месеца преговаря за изграждането на ...

......... Хорват по време на конференция във вторник. Създадената през 2009 г. Rimac Automobili е единственият действащ производител на автомобили в Хърватия в момента. Компанията разработва и произвежда висококачествени електрически автомобили, задвижващи системи и акумулаторни системи. В момента Hyundai има фабрики в 3 държави в Европа - Русия, Германия и Чехия.


При предварително плащане на тол такса ще се издава маршрутна

При предварително плащане на тол такса ще се издава маршрутна ...

......... правомощията на Агенция „Пътна инфраструктура“ като лице, събиращо пътните такси, изискванията за регистрация към доставчиците на Европейска услуга за електронно събиране на такса за изминато разстояние, както и тези за регистрация към националните доставчици на услуги за електронно събиране на тол такси и доставчиците на декларирани данни. Редактор: Деница Райкова


Мобилната мрежа от следващо поколение и решенията за бърз пренос

Мобилната мрежа от следващо поколение и решенията за бърз пренос ...

......... производителите на мрежови устройства и за операторите“, добавя тя. Технологичният център VTT планира доразвитие на проекта, включително разработка на автомобилни решения, базирани на 5G. “Новият проект ще включва и партньори от цяла Европа, заяви Оянпера. - Има голям интерес в целия свят към решения и услуги, които подобряват пътната безопасност.“Американският президент Доналд Тръмп се срещна във вторник с изпълнителните

Американският президент Доналд Тръмп се срещна във вторник с изпълнителните ...

......... Рос пред CNBC преди срещата, като отбеляза, че германските заводи са с капацитет.Първоначално не беше предвидено Тръмп да участва в срещата с шефовете на германските автогиганти, но говорителката му Сара Сандърс обяви, че ще има „кратка среща“ на президента с Дис, Цетше и Николас Петер от BMW. Редактор: Деница Райкова


Марката Audi на Volkswagen обяви днес, че до 2023 г.

Марката Audi на Volkswagen обяви днес, че до 2023 г. ...

......... все повече хора ще бъдат мобилни благодарение на автоматизацията. В бъдеще възрастните граждани, децата и хората без шофьорска книжка ще искат да използват удобни роботизирани таксита. Ако успеем да направим интелигентно разпределение на трафика между пътищата и въздушното пространство, хората и градовете могат да се възползват в еднаква степен. "


Италианската компания показа суперавтомобила Ferrari SP3JC - изключителен роудстър .Най-новият

Италианската компания показа суперавтомобила Ferrari SP3JC - изключителен роудстър .Най-новият ...

......... нови модела, смята да удвои приходите си до 2022 година Компанията за суперавтомобили представи новата си гордост - Monza През септември Ferrari, припомня Auto Motor und Sport, представи два изключителни спортни автомобила Monza - моделите, създадени въз основа на купето Ferrari 812 Superfast, ще бъдат включени в новата линия Icona.


Китай се съгласи да намали митата на автомобили, които внася

Китай се съгласи да намали митата на автомобили, които внася ...

......... си дадат време за преговори.Двамата се срещнаха в кулоарите на форума на Г-20 в Аржентина. Тръмп се съгласи да не повишава от 1 януари митата за китайска продукция за 200 милиарда долара от 10 на 25 процента.Китайските власти все още не са коментирали официално изявлението на Тръмп.   Редактор: Деница Райкова


Китай и САЩ постигнаха временно примирие в търговската война, а

Китай и САЩ постигнаха временно примирие в търговската война, а ...

......... в Китай е на стойност 9.5 млрд. долара през 2017 г. Той намаля значително, след като властите в Пекин наложиха ответни тарифи през лятото, което даде значително предимство на износителите в Европа и Япония. Япония се готви да завладее най-големия автомобилен пазар в света Автопроизводителите залагат на вече утвърдени модели


Тъй като колата днес се превърна в необходимост, тя изисква

Тъй като колата днес се превърна в необходимост, тя изисква ...

......... докато лампичката за привършване на горивото светне и след това да продължите да шофирате вкарва остатъците мръсотия, които са на дъното на резервоара, в двигателя. Непрекъснатото ускоряване и рязко спиране Експертите са единодушни, че честото и рязко ускоряване на колата и съответното спиране оказват голямо натоварване върху окачването и гумите.


Зони с ограничено движение на стари автомобили, стандарти за сухи

Зони с ограничено движение на стари автомобили, стандарти за сухи ...

......... че мерките засягат социално слабите хора.Организации предложиха специални фондове да осигуряват заеми за смяна на старите печки и контрол на комините.От екосдружението за земята пък предупредиха, че трябва да се инвестира в различни от твърдото гориво методи на отопление.Екоминистерството очаква предложенията за новата стратегия до пети декември. Редактор: Деница Райкова


Германският автомобилен производител Audi зарадва своите фенове, като показа как

Германският автомобилен производител Audi зарадва своите фенове, като показа как ...

......... с два електродвигателя, а акумулаторните й батерии са с капацитет от 90 KWh. Пробегът с едно зареждане е 400 километра. От Audi не посочват каква ще е цената на автомобила, но се очаква тя да бъде пряк конкурент на Model S на Tesla, чиято цена тръгва от 78 000 долара.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови заплахите си да наложи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови заплахите си да наложи ...

......... & Maryland. Get smart Congress. Also, the countries that send us cars have taken advantage of the U.S. for decades. The President has great power on this issue - Because of the G.M. event, it is being studied now! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 28, 2018   Редактор: Деница Райкова


Кои са най-любимите автомобили на европейците през 2018 година? Данните

Кои са най-любимите автомобили на европейците през 2018 година? Данните ...

......... 52.745 -7,1% 97 95 Peugeot 108 4.781 22,7% 51.584 6,8% 98 109 BMW X3 5.590 97,2% 50.895 33,0% 99 94 Smart Fortwo 6.120 13,9% 50.876 4,8% 100 90 Ford Mondeo 3.890 -11,0% 50.137 -3,9%   Нов спад в продажбите на дизелови автомобили в Европа Расте пазарният дял на SUV автомобилите


Ericsson и Volvo Car Group (Volvo Cars) са сключили дългогодишен

Ericsson и Volvo Car Group (Volvo Cars) са сключили дългогодишен ...

......... подобрявайки латентността на цифровите услуги, нашата платформа осигурява по-добро цялостно потребителско преживяване на потребителите на Volvo Cars, заявява Оуса Тамсън, шеф на отдела за нови технологии и бизнес на Ericsson. - Новата платформа ще позволи достъп до най-новите разработки в областта на телематиката, развлеченията, навигацията, автоматизацията и управлението на автопарка.“


Porsche показа обновения модел на своя спортен автомобил 911. На

Porsche показа обновения модел на своя спортен автомобил 911. На ...

......... Вътре промените са доста повече. На конзолата вече стои 10,9-инчов екран, а зад волана виждаме типичните за Porsche 911 пет кръга. Само централното, където се намира оборотомерът, е аналогово, а отстрани има два 7-инчови екрана, на които може да бъде показвана разнообразна информация за автомобила, GPS, медия и други. Източник:


Германският автомобилен концерн BMW обмисля откриването на втори производствен комплекс

Германският автомобилен концерн BMW обмисля откриването на втори производствен комплекс ...

......... над вноса на автомобили през следващата седмица. Докладът на Министерството на търговията до Тръмп препоръчвал 25-процентови мита върху вноса на автомобили от всички страни, с изключение на Канада и Мексико. Нямало да има и изключения за различни типове моторни превозни средства, като според Wirtschaftswoche това е възможно най-тежкият вариант.  


Японската премиум марка Lexus планира през 2020 г. да представи

Японската премиум марка Lexus планира през 2020 г. да представи ...

......... к.с. повече от силовия агрегат на Lamborghini Urus.  Източник: За сравнение, Lamborghini Urus е оборудван с четирилитров битурбо V8 агрегат, развиващ 650 к.с. и въртящ момент от 850 Нм. Кросоувърът може да ускори от нула до 100 км/ч за 3,6 секунди, а максималната му скорост е 305 км в час.


Ford Motor Co. е подала заявление за патент за процес,

Ford Motor Co. е подала заявление за патент за процес, ...

......... използвана в автономни или полуавтономни автомобили - колата сама ще паркира на слънце и дори ще включва двигателя и парното, отваряйки прозорците, за да забърза процеса по премахване на съединенията. Ford търси 1700 души за завод на 80 километра от България Компанията ще произвежда нов модел в завода си там


Автомобилното изложение, което се провежда от 16 до 25 ноември

Автомобилното изложение, което се провежда от 16 до 25 ноември ...

......... голямо остъкляване и огромни светлинни тела. Всички варианти на този модификация имат по три реда седалки, а като опция се предлагат индивидуални седалки за втория ред, като задните седалки се сгъват електрически. В допълнение, дългият кросоувър има различен преден панел с голям екран, аналогови устройства и бутонна конзола на "автоматика".


Кросоувърът Mercedes-AMG GLC 63 S постави нов рекорд за Северния

Кросоувърът Mercedes-AMG GLC 63 S постави нов рекорд за Северния ...

......... Колата преимина трасето за 7 минути и 25,41 секунди.  Mercedes-AMG GT 63 S е оборудван с четири литров V8 агрегат, развиващ 640 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Автомобилът ускорява от нула до 100 км в час за 3.2 секунди, а максималната му скорост е 315 км в час.


Бившият шеф на Nissan Карлос Гон е „премълчал“ общо 71

Бившият шеф на Nissan Карлос Гон е „премълчал“ общо 71 ...

......... от 2002 г. без да има някакви данни, че тя е извършвала работа като съветник на компанията.Заместник-главният прокурор Шин Кукимото заяви, че делото "Гон" е "един от най-сериозните видове престъпления" по Закона за финансовите инструменти на Япония, и Гон може да бъде осъден на 10 години затвор. Редактор: Деница Райкова


Tesla започна кампания из Европа, за да представи своя Model

Tesla започна кампания из Европа, за да представи своя Model ...

......... Golf на Volkswagen. След като Tesla премина през "производствен ад", за да увеличи продукцията си на масовия пазар, тя се изправи пред "ад при доставките и логистиката", докато предаде поръчаните автомобили на клиентите си, заяви ръководителят на компанията Илън Мъск. В САЩ автопроизводителят купи транспортни компании, за да улесни доставките.


Карлос Гон ще остане изпълнителен директор на Renault, но ще

Карлос Гон ще остане изпълнителен директор на Renault, но ще ...

......... и концерна Renault-Nissan-Mitsubishi, е укривал данъците си във Франция.Арестуването на Гон в Япония за предполагаемо финансово неправомерно поведение шокира автомобилната индустрия и повдигна въпроси за бъдещето на понякога разединения съюз на Nissan, Mitsubishi и Renault.Nissan и Mitsubishi вече казаха, че ще предложат да бъде отстранен като директор. Редактор: Деница Райкова


Ръководителят на японския автомобилен концерн Nissan Карлос Гон е заплашен

Ръководителят на японския автомобилен концерн Nissan Карлос Гон е заплашен ...

......... занижили данните за своите доходи с почти 50 милиарда йени /около 446,4 милиона долара по текущия курс/.От Nissan признаха, че повдигнатите обвинения са правилни и обещаха да уволнят Гон и Кели на предстоящото заседание на Борда на директорите на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември. Редактор: Деница Райкова


Toyota разсекрети новото поколение на популярния си седан Corolla. Публичният

Toyota разсекрети новото поколение на популярния си седан Corolla. Публичният ...

......... 1,8-литров бензинов двигател с мощност 140 конски сили.  Източник: Освен това се очаква и хибридна версия на новата Corolla. И тази година най-вероятно Toyota Corolla ще запази титлата на най-продавания модел на световния пазар. За шест месеца японският седан е реализирал 610 661 единици, с 0,4% по-малко от година по-рано.


Продажбите на електромобили, включително само с акумулатори и плъгин хибриди

Продажбите на електромобили, включително само с акумулатори и плъгин хибриди ...

......... това се дължи на изключително малкото количество. За цялата 2018 г. анализаторите от EV-volumes.com прогнозират продажбата на поне 400 000 електромобили в Европа, като пазарният им дял достигне 2,3%. Това обаче е с 20 000 броя по-малко от предишната прогноза през юни и се дължи само на недостига в складовете.


BMW разкри най-мощната версия на своя модел Серия 3 от

BMW разкри най-мощната версия на своя модел Серия 3 от ...

......... купето и окачването е увеличено с 15-20%. От компанията казаха, че новият продукт има най-нисък коефициент на фронтално аеродинамично съпротивление в своя клас, който е 0.23. Източник: Освен това, новата BMW Серия 3 имаи изцяло преработено окачване - седанът беше първият модел на баварската марка със специални "умни" амортисьори. Източник:


Българският развоен център на Visteon може да се похвали с

Българският развоен център на Visteon може да се похвали с ...

......... и производството на иновативна електроника и решения за свързване с мобилни устройства на повечето световни производители на автомобили. Развойният център на Visteon в София е най-големия на компанията в световен мащаб. Над 850 инженери тук отговарят за архитектурата и разработването на хардуера, механиката и софтуера на най-авангардните продукти на компанията.


Може би, тази новина ще шокира много хора, но, според

Може би, тази новина ще шокира много хора, но, според ...

......... EV (4%).  Tesla е лидер по популярност и сред тези шофьори, които все още не са преминали към електромобили, но смятат да го направят в близко бъдеще. Както в Европа, така и в Северна Америка Model 3 заема първата позиция като най-желаната първа електрическа кола, съответно с 59% и 58%.


Ericsson, Telia и Einride са създали значително по-устойчива транспортна екосистема

Ericsson, Telia и Einride са създали значително по-устойчива транспортна екосистема ...

......... транспортни решения. Einride T-pod и автономната транспортна система, базирана на 5G, имат потенциал да заменят над 60% от днешния транспорт с ценово по-конкурентна и устойчива алтернатива. Според неотдавнашен доклад на Ericsson за бизнес потенциала на 5G, телеком операторите могат да генерират до 2026 г. приходи в размер на $619 милиарда.


Германският автомобилен производител Volkswagen, който попадна под светлините на прожекторите

Германският автомобилен производител Volkswagen, който попадна под светлините на прожекторите ...

......... конкуренти. Но дори и при този интерес към новата технология, пренасочването на производството от двигатели с вътрешно горене към електродвигатели ще коства поне 14 000 работни места на VW до 2020 г., тъй като вторите отнемат много по-малко време за направата си, а самите батерии се произвеждат извън Германия.  


Автомобилният производител Ford придобива компанията за електрически скутери Spin за

Автомобилният производител Ford придобива компанията за електрически скутери Spin за ...

......... беше придобита от Lyft, която също има сериозни планове в сегмента на електрическите скутери.  В момента Spin оперира в девет американски града, включително Шарлот, Денвър, Детройт и Лонг Бийч, както и в пет университетски кампуса. След придобиването ѝ от Ford, се очаква тя да стъпи на много повече места.  


Южнокорейският производител на автомобили Hyundai преживява трудни времена напоследък. Компанията

Южнокорейският производител на автомобили Hyundai преживява трудни времена напоследък. Компанията ...

......... последните години имиджът на марката със сигурност се е повишил, но все още "изобщо не е близо до премиум марка". "Те трябва да се върнат към предишната си стратегия и да поддържат конкурентни цени, за да запазят производствените обеми", съветва Ник Райли, бивш главен изпълнителен директор на GM Южна Корея.


Суперавтомобилът Porsche GT2 RS MR постави нов рекорд за Северната

Суперавтомобилът Porsche GT2 RS MR постави нов рекорд за Северната ...

......... на Северната дъга на Нюрбургринг сред серийни автомобили също принадлежи на друг спортен автомобил на Porsche. През есента на 2017 г. купето 911 GT2 RS, управлявано от пилота Ник Танди, направи обиколката за 6 мин 47,3 сек, почти пет секунди по-бързо от предишния рекордьор в лицето на Lamborghini Huracan Perfomante.


Първият камион на Tesla, естествено с електрическо задвижване, ще има

Първият камион на Tesla, естествено с електрическо задвижване, ще има ...

......... превозно средство в САЩ, пикапът на Tesla може да се превърне в най-продавания продукт на компанията. Затова Tesla трябва да намери баланса между функции и лесно производство, което да може да задоволи търсенето за този киберпънк пикап. Чуйте какво още каза Илън Мъск в разговора си с Кара Суишър .


Илън Мъск изглежда доста сериозен по отношение на плановете Tesla

Илън Мъск изглежда доста сериозен по отношение на плановете Tesla ...

......... нея той коментира, че това е продуктът, за който е най-развълнуван в момента. На въпрос как возилото ще бъде прието от клиентите Мъск посочва: "Всъщност не знам дали много хора ще купят този камион, но не ме интересува.". "Ние искаме да премахнем от пътищата бензиновите и дизеловите камиони", допълва той.


Автомобилът втора ръка е избор не само за по-малките пазари,

Автомобилът втора ръка е избор не само за по-малките пазари, ...

......... Volkswagen Golf R - средно 34,4 дни; Източник: 5. Chevrolet Volt - средно 34,3 дни; Източник: 4. Toyota Prius - средно 33,4 дни; Източник: 3. BMW i3 - средно 33,4 дни; Източник: 2. Tesla Model S - средно 32,4 дни; Източник: 1. Toyota Prius C - средно 29,9 дни. Източник:


В света на суперавтомобилите има модели, които приковават погледа и

В света на суперавтомобилите има модели, които приковават погледа и ...

......... Цената на новото бижу на Tesla започва от 200 000 долара, което го прави по-достъпно от средните суперавтомобили като McLaren 720S и Ferrari 812 Superfast (и двете стартират от 300,000 долара), въпреки че разполага със сходни качества Още по-впечатляващо е, че спецификациите на изцяло електрическия суперавтомобил важат дори за базовата версия. 


Покупката на нов автомобил е може би една от най-лошите

Покупката на нов автомобил е може би една от най-лошите ...

......... след пет години на ползване. Когато бе представен, модълът изминаващ 100 километра с едно зареждане, бе достатъчно добра алтернатива за пътуващите на близки разстояния. Представяне на новата му версия обаче, както и на конкурентни модели с далеч по-голям пробег, доведоха до сериозна обезценка за модела след пет години на ползване.


Самоуправляващите се коли са на челните страници на новинарските сайтове

Самоуправляващите се коли са на челните страници на новинарските сайтове ...

......... Intel с BMW, Mobileeye и Fiat Chrysler се опитва да създаде самоуправляваща се технология за автомобили серийно производство, като този проект се „цели“ в различен дял от пазара. Бившият вече шеф на Intel Браян Крзанич говори за инвестициите на компанията в технологиите за автономно шофиране по време на CES 2018.


SUV сегментът става все по-важен за автомобилните производители през последните

SUV сегментът става все по-важен за автомобилните производители през последните ...

......... и в крайна сметка цените стигат до над 80 хил. лв. Крайната оценка за обновения модел е позитивна. Дали Honda ще успее да си върне първото място в сегмента, предстои да видим, но предпоставките са налице. И ако търсите модел от класа, със сигурност трябва да проверите и новото CR-V.


232 500 електромобила са продадени в САЩ за първите 9

232 500 електромобила са продадени в САЩ за първите 9 ...

......... неотдавнашния финансов доклад за Q3, че предишните автомобили / алтернативни решения на купувачите на Model-3 не следват единен и ясен модел. Купувачите са привлечени от различни автомобилни сегменти, често пъти доста по-евтини от Model-3, което показва, че електромобилът на Tesla е привлекателен за широк кръг потребители и е много вдъхновяващ.


Правните главоболия на Tesla явно няма да приключат след споразумението,

Правните главоболия на Tesla явно няма да приключат след споразумението, ...

......... февруари същата година, и повториха заявката си през юли. Едва през юли 2018 г., няколко месеца по-късно, обаче Tesla започва да постига тези резултати. От Tesla са категорични пред Engadget, че не са получавали призовки, официални искания за свидетелски показания или “какъвто и да било друг формален процес".    


Електромобилите стават все по-популярни, като един от най-важните компоненти в

Електромобилите стават все по-популярни, като един от най-важните компоненти в ...

......... производител на никел и паладий, сред десетте най-големи производители на мед с общи приходи 8,26 млрд. долара за 2106 г. и чиста печална $2,53 млрд. Най-големите акционери в нея са Владимир Полатин, Олег Дерипаска и Роман Абрамович. Освен във Финландия холдингът има мощности в Ботсвана, Южна Африка и Западна Австралия.


Volkswagen представи най-малкия си кросоувър T-Cross на пищна презентация в

Volkswagen представи най-малкия си кросоувър T-Cross на пищна презентация в ...

......... Дизелът е само едни - 1,6-литров с 95 коня. Автомобилът е оборудван с 5-и или 6-степенна механична скоростна кутия, или със 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. В Германия цените на VW T-Cross стартират от 17 900 евро. Производството е в завода в Испания, където се сглобява и модела Polo.


Повече от 100 купувачи са се

Повече от 100 купувачи са се "разделили" с по 2,25 ...

......... произведе в 500 бройки, всяка ще струва 1 млн. долара Британската компания ще пусне само 106 броя от модела, като те ще бъдат продадени на ВИП клиенти. Производството на модела трябва да започне в края на 2019 година, а първите доставки за купувачите ще започнат в началото на следващата година.


Германският производител на луксозни автомобили BMW се готви да изтегли

Германският производител на луксозни автомобили BMW се готви да изтегли ...

......... от 0,8% на годишна база, въпреки новите стандарти за емисии в Европа, които влязоха в сила на 1 септември. Акциите на компанията спаднаха с 1,13 процента по време на търговията на европейските борси днес заради обявената новина. Европейската комисия тършува в централата на BMW Заради картел на германската автомобилна индустрия


Само 15 минути ще са нужни на австралийците да заредят

Само 15 минути ще са нужни на австралийците да заредят ...

......... 2017 г. те отговарят за едва 0,2 процента от продажбите на нови автомобили. За сравнение, във Великобритания техният дял е 1,9процента, а в Германия - 1,5 процента. Електромобилите ще създадат възможност за $17 милиарда инвестиции в две европейски страни Електрификацията ще бъде една от най-големите инвестиционни възможности в транспортния сектор


Porsche навлиза в ерата на електромобилите с Taycan -- спортен

Porsche навлиза в ерата на електромобилите с Taycan -- спортен ...

......... 15 процента при новите електромобили. Източник: Porsche има и друго предимство: доброто си позициониране в Китай, който се превърна в най-големия ѝ пазар.Новият Taycan ще има батерии, специално произведени да поддържат висока скорост дълго време. Техен производител е LG, а веднъж доставени, те ще бъдат оптимизирани в завода в Германия.


Положителните тенденции, свързани с Model 3 на Tesla, оказват сериозно

Положителните тенденции, свързани с Model 3 на Tesla, оказват сериозно ...

......... на продукцията на Tesla през тази година - постижение, което се отрази благоприятно на всички в компанията, включително на изпълнителния директор Илон Мъск, който неотдавна призна в интервю за The New York Times, че миналата година е "работил по 120 часа седмично, за да постигне амбициозните си цели”.    


В завода на Seat в испанския град Марторел започна серийното

В завода на Seat в испанския град Марторел започна серийното ...

......... Топ изпълнението на A1 бе оборудвано с двулитров турбодвигател с 200 к.с., работещ само с шестстепенна скоростна кутия S tronic. През 2019 г. ще се появи изцяло "гореща " модификация S1 с мотор с мощност 250 к.с. и задвижване на всички колела. Дизелови двигатели за новия A1 не се предвиждат.


Audi и Huawei искат да завладеят процъфтяващия пазар на автономни

Audi и Huawei искат да завладеят процъфтяващия пазар на автономни ...

......... карти от чужденци като заплаха за сигурността. Марки като Mercedes-Benz имат партньорство с Baidu и други местни организации, за да избегнат подобни регулационни проблеми и стартират работа сравнително бързо. Ако Audi не си сътрудничат с Huawei, то компанията рискува да изостане от конкурентите си или да пропусне цял един пазар.


Автомобилната марка Opel разкри нови подробности от своя стратегически план

Автомобилната марка Opel разкри нови подробности от своя стратегически план ...

......... 2019 година. Така в края на десетилетието Opel ще разполага с 4 електрифицирани модела, а през 2024 г. версии на ток ще получат всички автомобили на марката.  От компанията допълват, че моделите Adam, Karl и Cascada няма да имат наследници, като ще останат на пазара до края на следващата година.


В София вече са достъпни над 110 електромобила за споделено

В София вече са достъпни над 110 електромобила за споделено ...

......... ще могат споделено в екип да решават математически загадки, да карат ски, да играят мини голф, ще търсят скрити парчета от пъзел в колите, ще решават забавни ребуси, ще участват в групови игри и състезания и ще могат да вземат участие в специална кондиционна тренировка по двойки. Входът е свободен.


Японският производител Toyota ще привика извънредно в сервизите над 2,4

Японският производител Toyota ще привика извънредно в сервизите над 2,4 ...

......... случаи, заради проблеми в хибридната система, електрониката на автомобила може самостоятелно да се превключи в т.н. "защитен режим" (fail-safe ), което може да доведе до загуба на мощност или изключване на силовия агрегат. Въпреки че, както твърдят от компанията, в Япония няма регистрирана нито една авария, причинена от този дефект.


Суверенният фонд на Саудитска Арабия може би наскоро е купил

Суверенният фонд на Саудитска Арабия може би наскоро е купил ...

......... До края на 2017 г. в страната са внесени само 5 електрически коли, според изявление на саудитски служител пред местен вестник. Принц Мохамед заяви, че не се е срещал с Мъск и не е сигурен дали би си поръчал Tesla. "Може би не днес. Може би утре", заяви уклончиво той.


Руският град Толиати е кръстен на италианския комунист Палмиро Толиати,

Руският град Толиати е кръстен на италианския комунист Палмиро Толиати, ...

......... разходи, споделяйки повече части с Renault и Nissan, твърди французинът Ив Каракацанис, който управлява АвтоВАЗ от юни 2018 г. Има достатъчно място за растеж, предвид факта, че повече от половината автомобили в Русия са над 10-годишни. "Все още имаме дълъг път пред нас. Но сме на прав път", заяви Каракацанис.