Кoмпaниятa Lux Fоrm прeдcтaви мaлък кeмпeр, рaзрaбoтeн нa бaзaтa нa

Кoмпaниятa Lux Fоrm прeдcтaви мaлък кeмпeр, рaзрaбoтeн нa бaзaтa нa ...

......... вoдa ca мoнтирaни двa рeзeрвoaрa c oбeм 70 и 40 литрa. Прeрaбoткaтa нaлaгa и нoвo oкaчвaнe oтзaд. Вярнo, вcичкo тoвa щe трябвa дa ce "нocи" oт cтaндaртния 1.7-литрoв двигaтeл c мoщнocт 83 к.c. c., кoйтo вcъщнocт нe e дocтaтъчeн и зa oбикнoвeнa Nivа, нo инaчe вcичкo ocтaнaлo изглeждa дocтa дoбрe.


Временно е ограничено движението в двете посоки от пътен възел

Временно е ограничено движението в двете посоки от пътен възел ...

......... в района от км 202 до км 204, съобщиха от АПИ. Движението се осъществява по обходен маршрут от пътен възел „Свобода" при Чирпан до пътен възел „Стара Загора" по второкласния път II-66 Чирпан - Стара Загора, по път I-5 Стара Загора - п.в. "Стара Загора" на АМ "Тракия" и обратно.


По-рано днес от General Motors представи на онлайн церемония първия

По-рано днес от General Motors представи на онлайн церемония първия ...

......... функциите на електромобила, а най-важните параметри ще са видими на предното стъкло благодарение на heads-up дисплея с добавена реалност. Ford възкреси SUV моделите Bronco с ново поколение за следващата година С цена, започваща от 30 хил. долара, те са пряка конкуренция на най-продавания модел на Fiat Chrysler - Jeep Wrangler


Движението по всички линии на обществения транспорт е възстановено в

Движението по всички линии на обществения транспорт е възстановено в ...

......... по всички линии на обществения транспорт е възстановено в обичайния им маршрут. Преминаването през възловите кръстовища е свободно, съобщиха от Центъра за градска мобилност в столицата. Заради блокадата на Орлов мост и при Ректората на СУ през последните дни преминаващите в района линии на градския транспорт бяха с променени маршрути.


Рекорден брой актове на чужденци връчиха представители на КАТ по

Рекорден брой актове на чужденци връчиха представители на КАТ по ...

......... български и чуждестранни граждани са връчени 44 462 електронни фиша на обща стойност 6 237 787 лева, като 21 039 броя са заплатени на ПОС терминали и са на стойност над 1 792 000 лева, а 1 879 бр. на стойност 173 905 лева - по друг канал за плащане.


Макар че официалното представяне на S-класа, върховият седан на Mercedes,

Макар че официалното представяне на S-класа, върховият седан на Mercedes, ...

......... така че тя да изглежда на десет метра от автомобила при движение. MBUX ще може да запаметява личните настройки на до седем конфигурации, включващи позициите на всяка седалка, амбиентната светлина, радиото, температурата на климатика и други. Mercedes извоюва короната в луксозния сегмент за четвърта поредна година BMW и Audi изоставатЛокомотивът на бързия влак № 2612 от Варна за София

Локомотивът на бързия влак № 2612 от Варна за София ...

......... предприел маневра в последния момент и е завъртял кофата към влаковата композиция. БДЖ веднага създаде организация за превоз на пътниците от влака с друга композиция от гара Синдел разпределителна до София. За влаковете, които пътуват в този участък, ще бъде създадена организация за превоз с автобуси от и до Варна.


Чешката автомобилна марка SKODA тази година отбелязва 125 години пазарно

Чешката автомобилна марка SKODA тази година отбелязва 125 години пазарно ...

......... зависимост от избора на модификация, бъдещите собственици на SKODA ENYAQ iV ще могат да разчитат и на завидна динамика на пътя, като топ-предложението ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди. Максималната скорост на движение на електромобила е електронно ограничена на 180 км/ч.


Една четвърт от 150-метровата подпорна стена на двете срутища по

Една четвърт от 150-метровата подпорна стена на двете срутища по ...

......... със срок 5 месеца. Второто срутище едновременно с полагане основите на стената, се и обрушва. В началото обаче виси опасна скала от поне 2 куб. м. Проектът предвижда изграждане на 150-метрова укрепителна джоб-стена, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло. Тя ще бъде подсилена с микропилоти и анкери.


Луксозният бранд на Toyota - Lexus представи лимитирана серия на

Луксозният бранд на Toyota - Lexus представи лимитирана серия на ...

......... е, че от Lexus разработват поредна версия на свръхлуксозен автомобил, който обаче е пазарен сегмент, понижаващ се трайно през последните години. Вместо кабриолети и купета, потребителите просто купуват основно SUV-та, където Lexus имат повече от добри предложения, като тазгодишните RX, които при това са над двойно по-евтини от моделите LC.


Концептуални рисунки на новата итерация на вана Caddy на Volkswagen

Концептуални рисунки на новата итерация на вана Caddy на Volkswagen ...

......... завод в Турция за €1 милиард. Коя страна е новият фаворит? България също беше в надпреварата за огромната германска инвестиция От изображенията става ясно, че Mini Camper ще се предлага и с огромна палатка, която може да се свърже със задницата на вана, което ще даде голяма площ за почивка.Утре - 4 август, стартира ремонтът на Околовръстния път на

Утре - 4 август, стартира ремонтът на Околовръстния път на ...

......... превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците „Гео Милев" и „Димитър Полянов". Ремонтните дейности се изпълняват от дружеството, с което АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград. Срокът за изпълнение на строителните работи е до края на ноември т. г.


Строителството на участъка Мездра - Ботевград напредва. Целта е до

Строителството на участъка Мездра - Ботевград напредва. Целта е до ...

......... към София преминават през „Петрохан", а трафикът за Видин е през Искърското дефиле - път II-16. Всичко това е направено, за да намалим риска от тежки инциденти, подчерта Терзийски. Той посочи, че целта е до края на 2021 г. модернизираният участък от скоростния път Мездра - Ботевград да е готов.


Тази сутрин движението в столицата беше спокойно. Очаква се в

Тази сутрин движението в столицата беше спокойно. Очаква се в ...

......... който преминава през града, да се насочи към Северната скоростна тангента. Има закъснения на автобуси. Следи се ситуацията и опитите са да се подпомага градския транспорт. Целодневно се следи работата на светофарните уредби. От Центъра за градска мобилност следят и при нужда се реагира на момента спрямо натоварванията и задръстванията.


Градският транспорт в София е с променено разписание за втори

Градският транспорт в София е с променено разписание за втори ...

......... и през днешния ден да има засилен трафик по съседните улици и булеварди. Препоръките към гражданите са да използват метрото, което към този момент не е засегнато от протестите. Тъй като днес е петък, изходите на София са подготвени със специални програми на светофарите, така че да се облекчи трафикът.


Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени

Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени ...

......... Има и една втора група от мерки, които са за 1,8 млрд. лeвa. По-рано тази седмица икономическият министър обяви на пресконференция, че министерството и бизнесът са постигнали съвпадения по мерките на 85-90%. Останали някои отворени теми, които ще бъдат изчистени следващите 2-3 дни. Открива се също горещ телефон за сигнали.Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си

Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си ...

......... се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите, посочи Терзийски. Заместник-кметът на Ботевград също подчерта, че съвместно пътна администрация и местна власт трябва да си помагат, за да се реализира един важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград.


В петък - 31 юли, започва рехабилитацията на над 33

В петък - 31 юли, започва рехабилитацията на над 33 ...

......... на договора е 9 732 925.76 лв. с ДДС. Надзорът ще е на „ТРАНСКОНСУЛТ-БГ" ООД. Техният договор е за 194 760 лв. с ДДС. Авторският надзор ще изпълни Обединение „Сивет 3ТИ", с участници „3ТИ Проджети интенерия интеграта" СпА и „СивЕн Дизайн Сървисис" ООД по договор за 3840 лв. с ДДС.


Поетапни ограничения в движението на моторните превозни средства по отделни

Поетапни ограничения в движението на моторните превозни средства по отделни ...

......... въвеждат от днес заради започващата колоездачна обиколка на България. Днес шофьорите да карат внимателно по пътя София - Боровец и по пътя София - Пазарджик. Бъдете внимателни и по АМ "Тракия". Движението от 273 до 229 км в посока София, е сигнализирано с пътни знаци заради косене на тревни площи.


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков даде

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков даде ...

......... тактилни и водещи ивици, табели с брайлово писмо); o Подмяна на електрическата инсталация, изграждане на фотоволтаична централа с мощност 30,40 kW,; По този начин част от потреблението на гарата ще бъде осигурено от нея. o Осигуряване на безопасен и безпрепятствен достъп до индустриалната част на Стара Загора чрез пешеходен подлез.


10 души са загинали и един е тежко ранен при

10 души са загинали и един е тежко ранен при ...

......... да осъществява контрол в малките населени места. "От 14 ч. днес до петък ще бъде засилен контролът в малките населени места, като ще се контролира дали водачите са употребили алкохол, дали използват наркотични вещества, дали извършват неправилни маневри, дали са правоспособни и дали имат застраховка "Гражданска отговорност ", обясни той.


"Модернизацията на жп линията Пловдив – Бургас ни отправя към ...

......... на сигнализация и телекомуникации в участъка; o Рехабилитация на технически сгради и приемни здания в гари Маноле, Белозем и сп. Опълченец; o Рехабилитация на всички изкуствени съоръжения от долното строене (големи и малки мостови съоръжения, водостоци, отводнителни канавки и др.); o Изграждане на нови и рехабилитация на съществуващи дренажни системи.


Елитната автомобилна марка Bugatti представи детска кола, наречена Baby II.

Елитната автомобилна марка Bugatti представи детска кола, наречена Baby II. ...

......... сглобено на ръка. Отнема около 200 часа, за да се създаде всеки екземпляр от модела. Всички версии на автомобила се предлагат само със задно задвижване и могат да изминат от 25 до 50 километра без презареждане. Baby II е оборудван и с диференциал с ограничено приплъзване и хидравлична спирачна система.


Тежък железопътен инцидент е станал снощи в Сливенско. Дете е

Тежък железопътен инцидент е станал снощи в Сливенско. Дете е ...

......... ЖП-линия София-Бургас, на около 3 км. източно от ЖП гара Твърдица, влакова композиция, движеща се по направление гр. Карлово – гр. Бургас, е блъснала момче на 13 години от село Сборище. Детето е починало. По случая е образувано досъдебно производство. Това е третият инцидент, свързан с железопътни произшествия от уикенда.


Отдавнашна мечта е на турския президент Реджеп Ердоган да създаде

Отдавнашна мечта е на турския президент Реджеп Ердоган да създаде ...

......... да убеди потребителите, че автомобилът е качествен. А държавните институции трябва да обновят автопарковете си с него. Според сегашните планове TOGG се надява да произведе над 1 млн. автомобила до края на 2035 г. Цената им все още не е ясна. Но правителството вече обаче да купи поне 30 000.


Около 4 км. задръстване се образува по АМ

Около 4 км. задръстване се образува по АМ "Тракия" край ...

......... Около 4 км. задръстване се образува по АМ "Тракия" край Бургас, в посока София. Движението беше спряно за около 40 минути, след като автомобил се е запалил. Движението вече се осъществява нормално.


До 18 ч. днес движението от км 45 до км

До 18 ч. днес движението от км 45 до км ...

......... До 18 ч. днес движението от км 45 до км 46 на АМ "Тракия" в посока Бургас се осъществява в активната и аварийната лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Очаква се на днешното си заседание Столичният общински съвет да

Очаква се на днешното си заседание Столичният общински съвет да ...

......... сгради със статут на недвижими културни ценности. За целта са предвидени 300 000 лева. По програмата "Културно наследство", финансиране ще получат освен Националният студентски дом, административната сграда на БАН на улица "Московска", жилищно-търговска сграда на улица "Позитано", както и сградата на Института по балканистика и център по тракология към БАН.


Шестима обвиняеми за катастрофата с автобус край Своге преди 2

Шестима обвиняеми за катастрофата с автобус край Своге преди 2 ...

......... близките на жертвите да получават по-бързи и справедливи процеси, и когато някой е обвиняем, вината му да бъде напълно доказана", каза още Русинова. Пътят по Искърското дефиле е опасен, станаха няколко тежки катастрофи там, но с по-малко жертви и може би заради това не им беше обърнато внимание, допълни Русинова.


Около 13 часа е постъпил сигнал за пътен инцидент с

Около 13 часа е постъпил сигнал за пътен инцидент с ...

......... дизелово гориво. Водачът е прегледан на място от медицински екип. До изтеглянето на тира и обезопасяването на пътя движението в участъка временно е ограничено. В посока София се пропускат само леки автомобили по маршрута Ребърково Люти дол Рашково Радостина Новачене. Пътуващите от София автомобили се спират на територията на СДВР.


Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции помогнаха на пострадали

Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции помогнаха на пострадали ...

......... ударили и военния автомобил. Двете коли се превъртели няколко пъти встрани от пътното платно. Тримата военнослужещи, пътували с военния автомобил за занятие, веднага се притекли на помощ на пострадалите. Извадили ги от обърнатите коли и им оказали първа помощ, докато пристигнат екипите на Пожарната и Спешна помощ. Пострадали военнослужещи няма.


Движението по път II-64 Пловдив - Карлово в района на

Движението по път II-64 Пловдив - Карлово в района на ...

......... ПТП. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Няма да се пропускат и в двете посоки пътуващи От

Няма да се пропускат и в двете посоки пътуващи От ...

......... и през граничен пункт „Капитан Петко войвода". Забраната ще важи също до 4-ти август. Така единственият път за българите до южната ни съседка остава "Кулата - Промахон". Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само с отрицателен резултат на PCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа.


За улеснение на трафика в пиковите часове се въвежда реверсивно

За улеснение на трафика в пиковите часове се въвежда реверсивно ...

......... движат с повишено внимание, като спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта - 50 км/ч. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Лека кола е блъснала жена на пешеходна пътека във Видин,

Лека кола е блъснала жена на пешеходна пътека във Видин, ...

......... научи „Конкурент“. За пътният инцидент сигнализира във фейсбук видинчанин, който станал очевидец на катастрофата. Според свидетеля жената е пресичала пешеходната пътека на бул. „Панония“, малко преди кръговото кръстовище „Куклите“. По първоначална информация жената е оцеляла след сблъсъка. На мястото има униформени, които разследват какви са причините за инцидента. *Източник: https://www.konkurent.bg/


Днес – 21 юли, стартираха ремонтните дейности на 4,5 км

Днес – 21 юли, стартираха ремонтните дейности на 4,5 км ...

......... извършват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с участници в обединението: „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Добрич. Ремонтновъзстановителните работи се очаква да приключат до края на септември т. г.


Румънци “пропуснаха” края на магистрала „Струма“ край Благоевград, трима пострадаха

Румънци “пропуснаха” края на магистрала „Струма“ край Благоевград, трима пострадаха ...

......... е продължил направо. Минал е по моста, където няма настилка, блъснал се е в купчината пясък, а след това в лек автомобил „Голф“ на охраната на обекта. Тримата румънци, пътуващи в колата, са транспортирани за МБАЛ-Благоевград, състоянието им се изяснява, но не са тежко пострадали. Те са отивали към Гърция.


Тежкотоварен камион катастрофира на автомагистрала

Тежкотоварен камион катастрофира на автомагистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на ...

......... и облегнал на мантинелата при 161-ви км на магистралата в посока Бургас.Движението се осъществява в активната лента, а трафикът се регулира от "Пътна полиция". Миналата неделя ТИР скъса мантинелата и навлезе в насрещното движение, помитайки 4 автомобила. След това на място беше поставена нова мантинела, на мястото на силно увредената.


Нова катастрофа с тир е станала на същото място на

Нова катастрофа с тир е станала на същото място на ...

......... скъса мантинелата, вряза се в насрещното движение и уби петима. По данни на Агенция "Пътна инфраструктура" тази сутрин тир се е врязал в мантинелата на 161-ия километър, предаде бТВ. Засега няма данни за жертви и ранени. Движението се осъществява в активната лента, съобщават от АПИ. Вече се е образувало задръстване.


От днес до 31.07.2020 г., клиентите на БДЖ-Пътнически превози ЕООД

От днес до 31.07.2020 г., клиентите на БДЖ-Пътнически превози ЕООД ...

......... са изготвени дизайни на локомотиви Сименс Vectron и Smartron на австрийските и словенските железници, както и на частен железопътен превозвач в България. Избраният дизайн ще бъде предоставен на Сименс за изпълнение (чрез облепящо фолио), като всички разходи по проектирането и изработката са включени в цената за доставка на новите локомотиви.


Четирима младежи пострадаха при тежка катастрофа край Казанлък, съобщиха от

Четирима младежи пострадаха при тежка катастрофа край Казанлък, съобщиха от ...

......... на възраст между 16 и 23 години, които са пътували в колата, са транспортирани и настанени за лечение в МБАЛ - Казанлък. Те са с комоцио и натъртвания. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство. Към момента няма информация за резултатите от пробите за алкохол и наркотици на шофьора.


Руският брониран автомобил от лек клас „Стрела

Руският брониран автомобил от лек клас „Стрела" ще бъде демонстриран ...

......... компания" трябва да демонстрира около две дузини единици колесни превозни средства. Машините на обещаващата платформа „Бумеранг" ще бъдат представени на експозицията на компанията, сред перспективната техника на руската армия, както и на полигона в Алабино, където зрителите ще могат да оценят огневата мощ на това бойно превозно средство на пехотата.


Съпрузи с малко дете и баба му са ранени при

Съпрузи с малко дете и баба му са ранени при ...

......... реанимация, с опасност за живота. Единствено водачката на автомобила е с леки наранявания - охлузни рани по ръцете. Настанена е в Хирургичното отделение на МБАЛ-Разград. 59-годишният шофьор на камиона, който е от Добрич, е тестван за употреба на алкохол - пробата му е отрицателна. По случая се води досъдебно производство.


Nissan представи новият електрически кросоувър Ariya, който ще е част

Nissan представи новият електрически кросоувър Ariya, който ще е част ...

......... е сходна със Super Cruise на General Motors и с Autopilot на Tesla и позволява водачите да не си държат ръцете върху волана докато карат по маркиран път. Освен управляването на колата, тя следи и състоянието на шофьора, за да може той да се намеси в ситуация, ако е необходимо.


Ford Motor възкреси популярната марка офроуд SUV-та Bronco за следващата

Ford Motor възкреси популярната марка офроуд SUV-та Bronco за следващата ...

......... на пикапа F-150, което този път ще включва и един хибриден модел, както и пърформънс версията на Mustang Mach 1, която също е легендарен бранд за компанията. Mach ще се използва и за "мускулестия" електрически кросоувър Mustang Mach-E, който се очаква да бъде пуснат на пазара преди края на годината.


Honda Jazz винаги е бил автомобилът на практичните. Но не

Honda Jazz винаги е бил автомобилът на практичните. Но не ...

......... създадено с приятни висококачествени материали; хибридната система предлага нисък разход в комбинация с добро ускорение, а самият автомобил е лесен и приятен за шофиране и в града, и на магистралата. Всичко това обаче си има цена и в този случай тя е поне 46 990 лв. за базовия модел. Източник:


Американският производител на електрически автомобили Tesla, намали цената на спортния

Американският производител на електрически автомобили Tesla, намали цената на спортния ...

......... на14 март миналата година, със заявка за сериозна конкуренция на европейските кросоувъри. Само месец след като излезе на пазара, от Tesla обявиха, че Model Y вече е печеливш. Tesla достави 90 650 автомобила през второто тримесечие на година, което е доста над очакваните 74 130 електромобила, сочат данните на Refinitiv.


В рамките на тазгодишната световна конференция по изкуствен интелект в

В рамките на тазгодишната световна конференция по изкуствен интелект в ...

......... които се изпращат от другите елекетромобили. По този начин всяко превозно средство участва в обучението на цяла една единна система, така че за бъдеще безопасността ще може да се подобрява от само себе си. Ще има данни, както за самите пътища, така и за поведението на автомобилите в различни ситуации.


Около 5,5 млн. лв. ще инвестира Агенция „Пътна инфраструктура

Около 5,5 млн. лв. ще инвестира Агенция „Пътна инфраструктура" в ...

......... по обходния маршрут Житница - Ново Железаре - Старо Железаре - Черничево и обратно. Ремонтът предвижда усилване на носимоспобността на пътната основа, полагане на нови асфалтобетонови пластове, попълване на банкети, подобряване на отводняването, монтиране на нови мантинели и пътни знаци. Срокът за завършване на ремонтните дейности е септември т. г.


2019 година обследвахме целия участък. Възложихме изготвянето на технологичен проект,

2019 година обследвахме целия участък. Възложихме изготвянето на технологичен проект, ...

......... км на АМ "Струма" в момента се извършват довършителните укрепителни работи, които са започнали още през 2018 година. Довършва се укрепването на откосите, като движението е насочено в другото платно. До 30 октомври ще приключи това укрепване. Усилено се работи и по укрепването на срутищата на пътя за Рилския манастир.


Toyota представи нов компактен кросоувър , създаден на базата на

Toyota представи нов компактен кросоувър , създаден на базата на ...

......... Corolla комби кросоувър С увеличен пътен просвет и допълнителна защита на каросерията След старта си в Япония през 1966 г., моделната серия Corolla е реализирала общо 48 милиона бройки в повече от 150 страни и региони по света. Това е най-популярната кола на Toyota, но и най-продаваният модел в света.


Бъдещето на автомобилната индустрия е зелено, а една компания от

Бъдещето на автомобилната индустрия е зелено, а една компания от ...

......... режима - до 90 километра в час или със скорост до 25 километра в час, когато е в по-компактната си форма, която им позволява да го паркират като скутер. Мини колата се захранва от батерии, които са сменяеми, и позволяват при по-дълъг път да не се ползват зарядни станции. Източник:


Хванаха пиян шофьор с 3,47 промила алкохол, съобщиха от полицията.

Хванаха пиян шофьор с 3,47 промила алкохол, съобщиха от полицията. ...

......... е извършена проверка на 34-годишен водач на лек автомобил "Ауди". Установено е, че той шофира след употреба на алкохол с концентрация от 3,47 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство. Материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура-Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


AвтoВAЗ плaнирa мaщaбнa ceрвизнa кaмпaния в oтгoвoр нa мнoгoбрoйни oплaквaния

AвтoВAЗ плaнирa мaщaбнa ceрвизнa кaмпaния в oтгoвoр нa мнoгoбрoйни oплaквaния ...

......... нa мoтoрa мacлo прeдизвиквa нeприятнa миризмa нa изгoрялo в caлoнa, a в пo-тeжкитe вoди дo мacлeн глaд. Прeдcтaвитeлcтвaтa нa Lаdа вeчe ca увeдoмeни зa дeфeктa и ca инcтруктирaни дa cъбирaт инфoрмaция зa нeгo. Нeкaчecтвeнитe тaпи ca мoнтирaни нa двигaтeлитe ВAЗ-21126/21127/21129/21179. В мoмeнтa инжeнeритe нa AвтoВAЗ oбмиcлят кaк дa oтcтрaнят прoблeмa.


Някои хора пътуват целогодишно, без значение от сезоните, други пътуват

Някои хора пътуват целогодишно, без значение от сезоните, други пътуват ...

......... Ромпетрол, Газпром, Бенита и Круиз. Касите на ИзиПей; Клоновете на Български пощи; Сервизните центрове на Тахо Венци; Закупуването на електронна винетка никога не е било по-лесно и по-бързо от днес – спестете време и се подсигурете за дългия път, като изберете най-удобният начин за вас за заплащане на винетна такса.


На двата гранични пункта между България и Гърция - „Кулата-

На двата гранични пункта между България и Гърция - „Кулата- ...

......... са предимно от Румъния и България. Хиляди сръбски туристи отмениха резервациите си за почивка на Беломорието след вчерашната забрана сръбски граждани да влизат на територията на Гърция. През пункта „Илинден-Ексохи“ на изход преминават само камиони и сезонни работници. Без проблем на територията на Гърция се пропускат и собственици на имоти.


Сред използваните SUV автомобили Lada 2121 имаше най-голямото търсене през

Сред използваните SUV автомобили Lada 2121 имаше най-голямото търсене през ...

......... обяви нови нестандартни отстъпки и специални оферти Най-популярният модел Lada си остава Granta, от който са реализирани 11 478 бройки. На второ място продължава да бъде семейството на Vesta, което беше предпочетено от 8442 клиенти. На трета позиция са пътническите версии на модела Largus с резултат от 3 376 автомобила.


Утре – 7 юли, от 10 ч. до 16 ч.,

Утре – 7 юли, от 10 ч. до 16 ч., ...

......... в посока Бургас. Поради ремонт на осветлението трафикът ще се извършва в активната лента за движение. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Обсъдени бяха нови мерки за подпомагане на автомобилните превози на

Обсъдени бяха нови мерки за подпомагане на автомобилните превози на ...

......... не позволява на работодателите в сектора да установят непълно работно време на служителите си. Участие в разговорите взеха представители на браншовите организации в автомобилните превози на товари, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социалната политика, Агенция „Митници“ и Агенция „Пътна инфраструктура”.


10 километра е опашката на единствения вход за Гърция –

10 километра е опашката на единствения вход за Гърция – ...

......... и ГКПП „Капитан Петко Войвода” се пропускат само сезонни работници и товарни автомобили. Туристите, които се връщат в България, могат да влязат през всички гранични пунктове.От днес Гърция е затворена за сърби. Забраната за влизане ще важи до 15-ти юли и е наложена заради тревожната ситуация с коронавируса в Сърбия.


По данни на

По данни на "Гранична полиция", на граничните пунктове към Гърция ...

......... сезонни работници със съответните документи. Все още е затворен пункт "Златоград" в двете посоки. Опашката от коли и камиони вчера достигна 15 километра. Стотици семейства с деца останаха блокирани с часове, докато преминат границата с Гърция. На граничния пункт "Видин" към Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.


Повечето от хилядите американски автомобилни стартъпи през последните 120 години

Повечето от хилядите американски автомобилни стартъпи през последните 120 години ...

......... компанията все едно е малък гараж с дузина служители. Описвани като работохолици, тяхната цел не е била да изкарват много пари, а да произвеждат качествен продукт. А рецептата им за успех е простотата. Рецепта, която може да послужи на много компании и през 2020 г., един век след смъртта им.


С плакати „Добре дошли на Марс

С плакати „Добре дошли на Марс", „Искаме европейски пътища" и ...

......... двата лота на дългия 47 километра участък ще се изпълняват едновременно, за да може рехабилитацията на пътя да приключи по-бързо. Хората обаче се заканиха, че протестите ще продължат всяка събота с блокиране на движението по главния път за Варна, докато не започнат реални строителните дейности на пътя Русе - Кубрат.


Куриозният инцидент стана към 23.20 ч. снощи Лек автомобил

Куриозният инцидент стана към 23.20 ч. снощи Лек автомобил "Опел" ...

......... и излизат линейките, тръгнала от ляво на него направо по стълбите. Там, откъдето тръгнала да се спуска по стълбите, паркира линейката на вътрешно-болничния транспорт, която по това време била на курс до отделение на МБАЛ. Така се отворил проход, по който жената-водач поела да си ходи, но заседнала на стълбите.


Автомобилните производители и големите вериги бензиностанции работят върху идеята да

Автомобилните производители и големите вериги бензиностанции работят върху идеята да ...

......... плащането на бензиностанции става само с едно потвърждение на екрана на устройството. Собственикът на автомобила може да регистрира до 5 банкови карти, с които да извършва операции. Засега тази услуга функционира с големи вериги бензиностанции само в Южна Корея, където се произвеждат автомобилите на Genesis - луксозната марка на Hyundai.


Опашката от чакащи автомобили за влизане в Гърция на ГКПП

Опашката от чакащи автомобили за влизане в Гърция на ГКПП ...

......... най-прекия път за достъп до област Тракия и ако останат затворени се нарушава ритъмът на туристическия сезон", посочват те. Въпросът достигна до парламента в южната ни съседка, където предизвика остра реакция на опозицията. Според гръцките медии реакцията на местната власт в Еврос е оставила отворен към момента граничния пункт „Маказа".


От днес част от улица „Съборна

От днес част от улица „Съборна" в центъра на София ...

......... и ще се мият всяка събота вечер. Избраните участъци от улиците имат връзка между паркове, пешеходни зони и градски градини, в близост са до спирки на градския транспорт. Свободна пешеходна зона от петък до неделя ще има през месец август по булевард „Цар Освободител" в участъка от „Раковски" до „Дондуков".


До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе

До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе ...

......... 10 месеца. Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.


Човек беше блъснат от камион преди минути на ЖП прелеза

Човек беше блъснат от камион преди минути на ЖП прелеза ...

......... фейсбук групата Катастрофи в София. На мястото вече има екип на Спешна помощ. За момента не е ясно в какво състояние е блъснатия човек. По трасето има опашка от камиони, тъй като е затворен част от пътя Мездра - Ботевград и всички едрогабаритни МПС-та минават през дефилето и прохода Петрохан.


До края на тази седмица трябва да е готов докладът

До края на тази седмица трябва да е готов докладът ...

......... категоричен е пътният експерт. Жиянски смята, че е „абсурдно да се говори за техническа, човешка грешка." „Това е една битка с природата, в която трябва да си дадем сметка, че неизвестните са доста големи, както се е и случило", допълни Владимир Жиянски и прогнозира, че докладът ще докаже тази теза.