След като приключат строителните работи ще се работи в платното

След като приключат строителните работи ще се работи в платното ...

......... от тогава не е основно ремонтиран. През миналата година бяха извършени ремонтни дейности на горното и долното строене на съоръжението. Беше премахната изцяло старата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери. През 2020 г. започва обновяването на платното за София - горно и долно строене.


Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково.

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково. ...

......... данни за пострадали хора. Няма нарушения по подпорната стена. Срутената земна маса е прехвърлила ограждението и е паднала на пътното платно. Община Асеновград е предприела мерки и незабавно е изпратила техника за разчистване и обезопасяване на засегнатия участък. От градската управа призовават пътуващите в района да преминават с повишено внимание.


Пандемията е истинска катастрофа за автомобилната индустрия. Производителите на автомобили

Пандемията е истинска катастрофа за автомобилната индустрия. Производителите на автомобили ...

......... 2% ръст), следвана от Ford F-Series, които намират 149 хил. клиента. На трета и четвърта позиция са SUV модели: Toyota RAV4 (135 хил., 13,7% ръст) и Honda CR-V (105 хил., 7,3% спад). Петицата се оформя от още един модел на японците - Civic реализира 95 хил. продажби, спад от 21%.


Ограничава се движението на превозни средства с маса над 12

Ограничава се движението на превозни средства с маса над 12 ...

......... Ограничава се движението на превозни средства с маса над 12 тона, с ремаркета и полуремаркета, през прохода "Рожен", поради интензивен снеговалеж и снегопочистване. Това съобщи пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".


Паднали камъни затрудниха движението по Искърското дефиле, сигнализираха зрители на

Паднали камъни затрудниха движението по Искърското дефиле, сигнализираха зрители на ...

......... близост до завой, което създава непосредствена опасност за шофьорите в този участък. В следващите дни се очаква осезаемо затопляне и обилно снеготопене в Западна България. През почивните дни ще вали, по-значително в най-южните области на страната. Влагата е предпоставка за свлачища и срутища по пътищата в планинските и предпланинските райони.


Пътните такси, каквито са електронните винетки и тол таксите, са

Пътните такси, каквито са електронните винетки и тол таксите, са ...

......... не позволяват удължаване на валидността на годишните е-винетки, заяви проф. Асенов и подчерта, че в условия на криза становището не бива да бъде разглеждано като липса на солидарност или справедливост. Сред аргументите е и фактът, че средствата от пътни такси се използват за изграждане, ремонт и поддържане на пътната инфраструктура.До 10 април се ограничава движението на всички моторни превозни

До 10 април се ограничава движението на всички моторни превозни ...

......... Казанлък по път I-6. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат

Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат ...

......... брой оси и вида на горивото. Прилагат се копия от свидетелствата за регистрация, както и удостоверение за банкова сметка, по която ще се възстановяват сумите. Образци на документите могат да се изтеглят от сайта www.api.bg, в секцията „БГТОЛ", „Образци на документи" и от сайта www.bgtoll.bg, в секцията „За нас", „Заявления".


В област Смолян всички автомобили до 12 т трябва да

В област Смолян всички автомобили до 12 т трябва да ...

......... шофьори. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без

220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без ...

......... шофьори. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Утре – 31 март, между 16 ч. и 18 ч.

Утре – 31 март, между 16 ч. и 18 ч. ...

......... 3,5 тона. За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка за леки коли и на маршрутна карта за камиони и автобуси по време на предвидените актуализации, препоръчваме на шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта.На 1 април /сряда/ от 15 ч. до 16 ч.

На 1 април /сряда/ от 15 ч. до 16 ч. ...

......... до кръговото кръстовище при с. Трапище и по път II-51 Трапище – Лозница – Мировец, до кръстовището с път I-2 Разград – Шумен в посока пътен възел „Белокопитово“ и обратно. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация като следват указанията на „Пътна полиция“.


Водещият японски автомобилен производител „Тойота” няма да възобнови производството в

Водещият японски автомобилен производител „Тойота” няма да възобнови производството в ...

......... също е затворен за периода от 28 март до 5 април. Понастоящем всички фабрики на „Toйота” в европейския регион не работят. Миналата година компанията произведе около 780 хиляди автомобила в Европа. Поради коронавируса, японският концерн преди това частично е спрял производството в заводите си в Северна Америка и Югоизточна Азия.


Toyota Motor Corp. спря временно производствената дейност в Русия, разширявайки

Toyota Motor Corp. спря временно производствената дейност в Русия, разширявайки ...

......... заводът може да отвори на 3 април. Компанията вече спря дейност и в цяла Северна Америка.Наскоро рейтинговата агенция Moody"s намали рейтинга на няколко големи автомобилни производителя, включително на Toyota. Компанията търси 1 трлн. йени ($9 млрд.) кредитна линия от японски банки. Затворени остават и заводите в Бразилия, Малайзия и Тайланд.


30 тона отпадъци са почистени и извозени в последните 3

30 тона отпадъци са почистени и извозени в последните 3 ...

......... терен за още около 1500 камиона. За сметка на бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура” паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на заразата.


Девет души са ранени у нас при пътни инциденти през

Девет души са ранени у нас при пътни инциденти през ...

......... Девет души са ранени у нас при пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщава пресцентърът на МВР. На територията на страната са регистрирани осем ПТП, няма загинали.В София двама са пострадали при ПТП.В началото на следващата седмица ще бъде извършена дезинфекция на

В началото на следващата седмица ще бъде извършена дезинфекция на ...

......... В началото на следващата седмица ще бъде извършена дезинфекция на 20-километровия участък от магистрала “Марица” преди граничния пункт “Капитан Андреево”, където се беше струпала километрична опашка от ТИР-ове. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя.


Въпреки че лекият автомобил всъщност е мобилно пространство за изолация,

Въпреки че лекият автомобил всъщност е мобилно пространство за изолация, ...

......... с дезинфектант за ръце - трябва да носите достатъчно в колата си. Когато плащате за консумирано гориво, в идеалния случай използвайте един от съвременните методи: например безконтактна кредитна карта или мобилен телефон. И между другото, можете да намалите риска, като пълнете догоре резервоара, да се налага често да посещавате бензиностанцията.


Как се внедрява ТОЛ-системата в условията на пандемия и какви

Как се внедрява ТОЛ-системата в условията на пандемия и какви ...

......... работят не са ограничени, а другите са тези, които пътуват от малките население места до областните градове, така че неговото мнение е, че здравият разум трябва да надделее при вземането на решение. „А има и извънредна административна тежест, която също трябва да се вземе под внимание”, каза още Олег Асенов.


Трансформирането на летището край хасковското село Узунджово в най-галемия ТИР-паркинг

Трансформирането на летището край хасковското село Узунджово в най-галемия ТИР-паркинг ...

......... управител на Хасково: До момента бяха почистени старите писти, поставено е осветление. Зареждаме в момента санитарните възли, които да подобрят хигиенните условия на шофьорите. Ще освободим възможност за кетъринг малко по-късно през деня. Тя каза, че хасковските болници са подготвени за кризата Covid-19. Установяват се контактните лица на заболелия пациент.


Колони от автомобили се образуваха и тази сутрин на КПП-то

Колони от автомобили се образуваха и тази сутрин на КПП-то ...

......... и медицински документ. Повечето шофьори прекарват повече от час в участъка от Перник за София. В този участък пътуват много хора както от Перник и района, така и от Благоевград. 9 са общо пропускателните пункоте към София. В момента излизащите от столицата се движат напълно нормално, няма колона от чакащи.


До 3 април се ограничава движението на всички моторни превозни

До 3 април се ограничава движението на всички моторни превозни ...

......... - Казанлък по път I-6. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20 в АПИ.


Временно затварят ГКПП Златоград - Ксанти на границата с Гърция

Временно затварят ГКПП Златоград - Ксанти на границата с Гърция ...

......... че едно от най-опасните места за разрастване на епидемията са селата в община Мики, където са се върнали над 1000 души от рискови държави и които не са се подложили на карантина. В едно от селата има и регистриран смъртен случай от коронавируса. Регионът се охранява от гръцките полицейски служби.


Германските автомобилни производители Volkswagen и Audi публикуваха нови версии на

Германските автомобилни производители Volkswagen и Audi публикуваха нови версии на ...

......... своите близки и за хората около вас! се казва в прессъобщението на Audi. Припомняме, че поради коронавирусната епидемия, редица големи производители на автомобили временно затвориха своите заводи. Volkswagen: Предстои трудна година, временно спираме производството в Европа Компанията ще претърпи още загуби и заради скандала с дизелови емисии от 2015 година


Известни усложнения има на територията на Североизточна България поради снеговалеж

Известни усложнения има на територията на Североизточна България поради снеговалеж ...

......... могат да го удостоверят със служебна бележка от работодател. Обезпечено е приоритетното пропускане на товарни автомобили за доставка на хранителни продукти и лекарства, както и на автомобили на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества. От „Пътна полиция" благодариха на гражданите за това, че се отнасят с разбиране към въведените противоепидемични мерки.


Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 тона

Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 тона ...

......... ремаркета и полуремаркета през прохода Превала поради снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700/ 130-20.


Близо 600 машини обработват пътните настилки, за да се осигури

Близо 600 машини обработват пътните настилки, за да се осигури ...

......... за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


През следващото денонощие се очаква застудяване и нови снеговалежи. Шофьорите

През следващото денонощие се очаква застудяване и нови снеговалежи. Шофьорите ...

......... четири области - Монтана, Враца, Ловеч и Габрово, действа предупредителен оранжев код за опасно време и за значителни валежи. В останалите райони е определен жълт код Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на специализираните машини и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.


Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е

Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е ...

......... за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Хиляди шофьори чакат с дни, за да преминат в Турция

Хиляди шофьори чакат с дни, за да преминат в Турция ...

......... част от шофьорите нямат предпазни средства, други имат по една маска и одеколон, с който да се дезинфекцират. От областното пътно управление започнаха да поставят допълнителни химически тоалетни, но само по паркингите, които са на разстояние един от друг между 5 и 10 км. Край пътя има и доста боклук.


Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира тръжна процедура за определяне на изпълнител ...

......... надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли. Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.


Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж.

Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. ...

......... шофьори. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Километрични опашки, изнервени шофьори и хора, които закъсняват за работа

Километрични опашки, изнервени шофьори и хора, които закъсняват за работа ...

......... Катя Стайкова посъветва шофьорите да оставят служебната бележка на страничното стъкло на автомобила, за да е видима за полицаите и за да не се докосва от тях. Всеки автобус, който напуска града, също щателно се проверява. Допускат се хора, които са на работа, както и хора, които имат неотложен ангажимент.Организация на движението с пропускателен режим за гр. Пловдив: -

Организация на движението с пропускателен режим за гр. Пловдив: - ...

......... пропускателен режим за гр. Пловдив: - път I-8 Пловдив - Пазарджик при км 220 (в общинска част на изхода от Пловдив); - път I-8 Пловдив - Свиленград при км 227 (в общинската част изхода от Пловдив); - II-64 Пловдив - Карлово при км 52 (в общинската част изхода от Пловдив).


Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки

Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки ...

......... в посока Панагюрище; - на изхода за път III-3704 Пазарджик-Ветрен в посока Ветрен; - на изхода за път I-8 Пазаджик-Белово в посока Белово; - на изхода за път III-3703 Пазарджик-Добровница; - на изхода за път II-37 Пазарджик-Пещера в посока Пещера; - на изхода за път I-8 Пазарджик-Пловдив в посока Пловдив.


Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки

Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки ...

......... 4 на път II-59 (входа на Момчилград); - при км 37 на път II-59 Крумовград - Хасково; - при км 57 на път III-867 Кирково - Смолян; - при км 21 на път III-865 Ардино - Смолян; - при км 7 на път III-507 (при разклона за с. Широко поле).


Въведени ограничения с пропускателен режим на всички изходи на гр.

Въведени ограничения с пропускателен режим на всички изходи на гр. ...

......... при пътен възел "Яна"; - път II-16 Своге-София преди Нови Искър; - път II-82 Самоков-София при караулката на Горубляне на изхода на София и при вилна зона „Мечката“; - път III-181 София – Бистрица – Белчински бани при вилна зона „Ярема“; - път II-81 София-проход „Петрохан“ между Волуяк и Костинброд.


Организация на движението с пропускателен режим за гр.Търговище: - път

Организация на движението с пропускателен режим за гр.Търговище: - път ...

......... гр.Търговище: - път I-4 Омуртаг-Търговище-Шумен на изхода на Търговище в посока София и на изхода на Търговище в посока Шумен; - път II-49 Търговище-Разград на изхода на Търговище в посока Разград; - път II-74 Търговище-Дралфа на изхода на Търговище в посока Преслав и на изхода на Търговище в посока Дралфа.


Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки

Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки ...

......... Бургас - Варна при км 249 (в общинска част при изхода на Бургас); - път III-7909 Бургас - Горно Езерово при изхода на Бургас; - път III-9008 Бургас - Долно Езерово при изхода на Бургас; - път I-9 Бургас - Варна при км 227 в района на изхода на Бургас


Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки

Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки ...

......... Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки на територията на гр. Хасково Постовете са на изходите към: - път I-5 Хасково-Кърджали; - път I-5 Хасково-Димитровград; - път I-8 Хасково-Харманли; - път III-806 Хасково-Минерални бани.


Организация за пропускателен режим за гр. Русе: - при км

Организация за пропускателен режим за гр. Русе: - при км ...

......... Организация за пропускателен режим за гр. Русе: - при км 11 на път I-2 Русе-Разград; - при км 6 на път I-5 Русе-Бяла; - при км 8 на път II-21 Русе-Силистра; - при км 2 на път III-501 Русе-Иваново-Две могили-Бяла.


Организация на движение с пропускателен режим поради противоепидемични мерки на

Организация на движение с пропускателен режим поради противоепидемични мерки на ...

......... режим поради противоепидемични мерки на територията на област Разград: - при км 1 и км 2 на път III-204 Разград - Попово; - при км 31 на път II-49 Разград - Търговище; - при км 37 на път II-49 Разград-Кубрат; - при км 33 на път I-2 Разград - Шумен.


Временна организация на движението с пропускателен режим на територията на

Временна организация на движението с пропускателен режим на територията на ...

......... територията на област Силистра: - при км 44 на път I-7 Дулово - Силистра; - при км 115 на път II-23 Дулово – Исперих; - при км 55 и км 103 на път II-21 Силистра – Тутракан; - при км 2 и км 9 на път I-7 Силистра – Шумен.


Временна организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични

Временна организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични ...

......... км 88 на път II-71 Силистра-Добрич; - при км 70 и км 77 на път II-27 Балчик-Нови Пазар; - при км 43 и км 52 на път II-29 Добрич-Варна; - при км 0 на път III-293 Добрич - с. Коритен; - при км 34 път III-7105 Добрич - с. Балик.


Организация на движението с пропускателен режим от и към Стара

Организация на движението с пропускателен режим от и към Стара ...

......... с пропускателен режим от и към Стара Загора: - при км 225 и км 235 на път I-5 Казанлък – Стара Загора – Димитровград; - при км 57 и км 69 на път II-66 Стара Загора – Плодовитово; - при км 5 на път III-6602 Стара Загора – Сладък кладенец.


Временна организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични

Временна организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични ...

......... пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки на територията на област Перник: - при км 285 на път I-1 Перник-София; - при км 68 и км 76 на път I-6 Перник-Радомир; - при км 19 на път II-63 Брезник-Божурище; - при км 13 на път III-1801 Голямо Бучино - Мало Бучино.


Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки

Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки ...

......... на гр. Велико Търново : Движението при км 124 и км 133 на път І-4 Велико Търново-Търговище се осъществява с пропускателен режим. Трафикът при км 101 и км 106 на път I-5 Русе-Велико Търново се извършва с пропускателен режим. Придвижването при км 39 на път IIІ-514 е с пропускателен режим.


Изключително интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили на

Изключително интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили на ...

......... власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.


Корейската марка Kia представи новото поколение кросоувър Sorento във версия,

Корейската марка Kia представи новото поколение кросоувър Sorento във версия, ...

......... предотвратяване на челни сблъсъци, система за всестранна видимост и наблюдение на "слепи" зони, адаптивен круиз контрол и функция за поддържане на автомобила в пътната лента. Плюс това е налична система за дистанционно управление на паркирането, която позволява на водача да излезе от колата и да паркира автомобила в ограничено пространство.


От 15 часа днес на ГКПП „Калотина

От 15 часа днес на ГКПП „Калотина" и ГКПП „Връшка ...

......... власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.


Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за изработването на разширен ...

......... кой е по-подходящият от техническа, експлоатационна и екологична гледна точка за строителство. След проучването ще бъде проведена процедура по реда на Закона за опазване на околната среда, а след това ще се пристъпи към детайлно разработване на одобреното трасе. Срокът за подаване на офертите е до 24 април 2020 г.


Завърши укрепването на свлачището при 62-ри километър на път III-1306,

Завърши укрепването на свлачището при 62-ри километър на път III-1306, ...

......... - (Враца - Борован), област Враца" се финансира от Приоритетна ос 4 на Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020 г. Общата му стойност е 406 620 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 85% - 345 627 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 15% - 60 993 лв. с ДДС.


Суперколата Bugatti Chiron pur Sport, която не можа да бъде

Суперколата Bugatti Chiron pur Sport, която не можа да бъде ...

......... ще позволят да взима завоите на пистата при "голяма V" скорост при всякакви обстоятелства, като същевременно автомобилът ще поддържа максимална скорост (значителна и достатъчна) 350 км/ч. Производството на Chiron Pur Sport, чиято единична цена е определена на 3,2 млн. евро без данъците, ще започне през втората половина на 2020 г.


От 6:00 часа на 19 март до 18:00 часа на

От 6:00 часа на 19 март до 18:00 часа на ...

......... Дебелец по път II-55, а след това към Дебелец - Габрово по път I-5;Пътуващите по път II-44 в посока Севлиево - Габрово - Казанлък ще се отклоняват към Габрово - Дебелец по път I-5, следва посоката Дебелец - Гурково по път II-55 и към Гурково - Казанлък по път I-6.


Продажбите на нови автомобили в ЕС са спаднали със 7,4

Продажбите на нови автомобили в ЕС са спаднали със 7,4 ...

......... 2019 година. Френските автомобилопроизводители Пе Ес А (PSA)аи Рено (Renault) остават на второ и трето място по продажби със съответно 17,6 процента и 10,5 процента. Следват Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) с дял от 7,5 процента, Хюндай (Hyundai) със 7,1 процента и Бе Ем Ве (BMW) с 5,8 процента. Източник: dir.bg


На ГКПП

На ГКПП "Дунав мост" 2 при Видин-Калафат днес от 10:00 ...

......... "Дунав мост 2" при Видин-Калафат в посока от Румъния към България. На изход от България колоната от чакащи товарни автомобили е около седем километра. Близо 30 километра е колоната от чакащи товарни автомобили от румънска страна, тъй като там те се групират и съпровождат във вътрешността на страната, каза Низамов.


От днес тежкотоварните превозвачи могат да закупуват маршрутни карти и

От днес тежкотоварните превозвачи могат да закупуват маршрутни карти и ...

......... и в брой в офисите на А1. „Интелигентни трафик системи" АД е официален партньор на Агенция „Пътна инфраструктура". Чрез своята онлайн платформа TollPass.bg и партньорската си мрежа, компанията осъществява целта си да направи заплащането на електронни пътни такси максимално лесно, удобно и достъпно за всички собственици на пътни превозни средства.


Движението по път ІІ-19 Симитли - Гоце Делчев - граница

Движението по път ІІ-19 Симитли - Гоце Делчев - граница ...

......... маршрут: В посока Симитли - Гоце Делчев: по път ІІ-19 Симитли-Разлог при км 35 (кръстовище с път ІІ-84, в района на Разлог); по път ІІ-84 Разлог-Краище при км 97 (кръстовище с път ІІІ-1903); по път ІІІ-1903 (покрай Елешница) до кръстовище с път ІІ-19 Добринище-Гоце Делчев при км 50 и обратно.


Бензиностанциите ще спират напълно достъпа до тоалетните си по своя

Бензиностанциите ще спират напълно достъпа до тоалетните си по своя ...

......... тоалетните се струпват множество хора, особено след затварянето на кафенетата и ресторантите по магистралите и основните пътища в страната. Наличният персонал на бензиностанциите не може да ограничи достъпа на хората. Създава се огромна опасност от пренасяне на заразата. Единственият превантивен способ е да се спре свободният достъп до тези помещения.


Френската автомобилна група Пе Ес А (PSA), обединяваща марките Пежо,

Френската автомобилна група Пе Ес А (PSA), обединяваща марките Пежо, ...

......... затваря обектите си за производство на Сеат в Испания, предаде Ройтерс. Групата е представила на испанските власти план за съкращаване на всичките й 14 800 работници заради коронавируса. Не всички обаче ще бъдат засегнати, уточнява компанията. Според нея спирането на дейността от утре в Барселона ще засегне 10 500 работници.


На електронен адрес delovodstvo@api.bg гражданите могат да подават заявления за

На електронен адрес [email protected] гражданите могат да подават заявления за ...

......... получава на същия e-mail, от който го е изпратил, отговор че заявлението е получено и неговият входящ номер. На посочен адрес за кореспонденция ще се предоставя отговор. На разположение на гражданите са и добре познатите имейли за кореспонденция - [email protected], [email protected] и [email protected] Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4


Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира тръжна процедура за избор на изпълнител ...

......... е основна връзка за Рилския манастир, както и за природните забележителности и туристическите обекти в околността. Строително-монтажните работи за укрепване на срутищата са възложени по ЗОП на „Автомагистрали" ЕАД и в момента дружеството подготвя техническия проект. В укрепителните дейности от бюджета ще бъдат инвестирани близо 5,4 млн. лв. без ДДС.


Втори конвой с 30 български товарни автомобили, блокирани на италианско-словенската

Втори конвой с 30 български товарни автомобили, блокирани на италианско-словенската ...

......... се допускат в страната. Българското правителство и задграничните ни представителства в Белград, Загреб, Любляна и Милано работят в постоянна координация за безпрепятственото завръщане на нашите сънародници.Екипът на мисията ни в Белград съдейства снощи и за успешното преминаване на 12 български граждани, пътуващи от Франция през унгарско-сръбската граница, след затварянето ѝ.


Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за избор на изпълнител ...

......... на съоръжението ще бъде 11,5 м, с пътното платно 8 м и два тротоара по 1,75 м. Предвижда се част от първата обособена позиция да се финансира по Програмата за сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България" 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейкия фонд за регионално развитие и националния бюджет.


Властите в Северна Македония затвориха граничен пункт

Властите в Северна Македония затвориха граничен пункт "Златарево". Забранява се ...

......... Властите в Северна Македония затвориха граничен пункт "Златарево". Забранява се преминаването на леки автомобили, микробуси и автобуси и в двете посоки. Разрешава се единствено преминаването на товарни автомобили. Като алтернатива, шофьорите могат да използват пункта "Гюешево".


Румъния затвори пет от граничните си пунктове към България -

Румъния затвори пет от граничните си пунктове към България - ...

......... съдействие. Колоната от товарни автомобили на „Капитан Андреево" е около 15 км и достига до Свиленград. С лекия трафик проблеми на този етап няма. На място има полицейски екип, който следи пътната обстановка. Леки коли почти не се движат с леки изключения на пътуващи, които отиват да пазаруват в Одрин.


На Централната автогара в София в събота сутрин има пътуващи

На Централната автогара в София в събота сутрин има пътуващи ...

......... е затруднено. На някои от граничните пунктове мерят температурата на хората. Ситуацията не бива да се подценява, но не трябва да изпадаме и в паника. Тази камиони носят стоки от първа необходимост и захранват пазарите. Трябва да им осигурим безпроблемното им предвижване", каза Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.


Временно движението при 38-ми км на АМ

Временно движението при 38-ми км на АМ "Струма" в посока ...

......... необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост като спазват указанията на "Пътна полиция".Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


От 16 март се спират всички изпити за получаване на

От 16 март се спират всички изпити за получаване на ...

......... се взимат на летище София. Получихме сигнали, че те не се вземат или са твърде малко. Очаквам доклад. По отношение на разпространението на печата - такъв е карантиран. Ще работят и бензиностанции, и супермаркети", каза още министърът. Мерките, които си взимат, ще бъдат публикувани на страниците на агенциите и ведомствата.