Савана Хардман решава да изследва връзката между живописа и фотографията,

 Савана Хардман решава да изследва връзката между живописа и фотографията, ...

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ФОТОГРАФИЯТА И РИСУВАНЕТО ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СВЕТЛИНА Е НЕВЕРОЯТНА.


 Савана Хардман решава да изследва връзката между живописа и фотографията, чрез използването на светлина. Тя използва 35мм черно-бял филм. Вдъхновена е от движението на импресионизма и желае да създаде снимки, които да изглеждат повече като картини и да накарат зрителя да си зададе въпроса какво всъщност наблюдава.
Художниците на импресионистичното движение се интересуват от заснемане на променящи се ефекти на светлина върху пейзажи чрез внимателно анализиране. Те започват да създават сенки за цвят, като смесват нюанси с противоположен цвят. Савана се стреми да създаде максимален контраст между два противоположни цвята, а именно черен и бял. Освен с акцента върху светлината, импресионизмът се характеризира с откритите композиции, необичайни визуални ъгли и обикновени предмети.

Фотографиите на Хардман, с размери 8х10 върху платно 11х14 см, са направени в тъмна атмосфера, за да се акцентира върху контраста между тъмнината и източника на светлина. Тя отделя дълго време, за да създаде момент, който напомня на четките в картините на импресионистите.
Прочетете цялата публикация на: Sofiapress.com

Виж всички статии от Константина Костова-->

Източник: klassa.bg