Магнатът в електронната търговия Джак Ма остава най-богатият човек в

 Магнатът в електронната търговия Джак Ма остава най-богатият човек в ...

Джак Ма остава най-богатият в Китай.


 

Магнатът в електронната търговия Джак Ма остава най-богатият човек в Китай със състояние, което сe оценява на 39 милиарда долара. Това се посочва в проучване на медийната компания Хужун рипорт (Hurun Report) за най-богатите хора в Китай, публикувано днес и цитирано от ДПА.
Богатството на 55-годишния Ма е останало без промяна спрямо миналата година, въпреки че той се оттегли от председателския пост на гиганта в интернет търговията Алибаба (Alibaba) миналия месец, посочва БТА.
Средната стойност на състоянието на най-богатите 1819 души в Китай се е увеличила с 10 на сто до 1,4 милиарда долара въпреки икономическото забавяне на фона на продължителната търговска война със САЩ, сочи проучването.
Разделителната линия в проучването е 2 милиарда юана (290 милиона долара). Броят на хората, влизащи в списъка, е намалял с 4 процента спрямо миналата година.
На второ място се нарежда 48-годишният основател на технологичния гигант Тенсент (Tencent) - Пони Ма с богатство от 37 милиарда долара.
Магнатът на недвижимите имоти Сюй Цзяин е слязъл от второ на трето място, след като загуби 16 процента от богатството си през миналата година. Сюй, който e основател на групата Евъргранд (Evergrande), е имал богатство, оценявано на 30 милиарда долара, според доклада.
По стъпките на Джак Ма върви Колин Хуан, който е шеф на друга компания за онлайн търговия - Пиндодо (Pinduoduo) и на 39 години стана първият милиардер, който е роден през 80-те години и влиза в топ 10 на най-богатите, съобщи Франс прес
Компанията му дава възможност на интернет потребителите да пазаруват групово на много ниски цени.
"Колин Хуан е първият човек в света, който успя да натрупа 18 милиарда евро само четири години след създаването на Пиндодо", каза президентът на медийна група, която отразява света на лукса Рупърт Худжуърф.
"Никой не го е правил, тръгвайки от нулата", добави той.
Въпреки технологичната война със САЩ, богатството на основателя на телекомуникационния гигант Хуавей (Huawei) Жън Чжънфей е нараснало с 34 процента до 2,7 милиарда евро.
Според Худжуърф китайско-американската търговска война все още не се е отразила на супербогатите, въпреки че вече е довела до икономическо забавяне в Китай

 

 

Източник: manager.bg