Бар маса. Вентилатор. Бетонна статуя.
Това са някои от най-странните неща,

 Бар маса. Вентилатор. Бетонна статуя. Това са някои от най-странните неща, ...

Печелите ваканция за $15 000, ако върнете откраднатото от хотел.


 Бар маса. Вентилатор. Бетонна статуя.
Това са някои от най-странните неща, върнати наскоро в хотел Roosevelt в Ню Орлианс, част от веригата Waldorf Astoria, според генералния му мениджър Тод Чембърс.

От януари насам хотелът на повече от век е домакин на състезание, което позволява на гостите да връщат неща, някога принадлежали на мястото за настаняване, без да им бъдат задавани въпроси.

"През годините ние сме посрещнали милиони гости", казва Чембърс. "Често някои от тях си вземат нещо за спомен от хотела. Във връзка с честването на 125-ата му годишнина решихме, че е време да достигнем до тези милиони гости и да им кажем, че бихме искали някои от тези елементи да бъдат върнати. "

Не само че няма наказание за връщането на "взети" предмети, но и гостите, които направят това, могат да спечелят безплатно седем нощувки в президентския апартамент на Roosevelt.Ултралуксозната награда включва още селекция от спа процедури, няколко приключения в града, както и частни вечери, приготвени от главния готвач на хотела. Целият пакет е на стойност повече от 15 000 долара.

Тази програма е част от усилията да се хвърли светлина върху историята на хотела 125 години след основаването му. Открит през 1893 г. като хотел Grunewald, през 1923 г. той е преименуван на Roosevelt. Fairmont купува мястото през 1965 г.и го притежава 40 години - до 2005 г., когато ураганът Катрина връхлита.Хотелът е затворен за две години, а през 2007 г. настоящите му собственици - First Class Hotels - се заемат с мисията да върнат на мястото предишното му величие. Roosevelt прави триумфално завръщане през 2009 г.

Предметите, върнати на хотела от неговите гости, ще бъдат изложени във фоайето. Колкото по-стари са те, толкова по-добре.

Елементите могат да бъдат изпращани или оставяни при портиера. А ако наистина държите на тях, хотелът ще ви ги върне в края на това лято.

Според Чембърс, досега са получени изобилие от чаши, чинии и прибори, както и античен вентилатор, датиращ от дните на Grunewald. Тази седмица пристига и масичка от стария бар на хотел Sazerac. Единственото нещо, което е по-странно от маса? Бетонна статуя.

По време на ремонтния период пред хотела имаше бетонни статуи, казва мениджърът. Някой е купил една от тези статуи на търг и ни изпрати снимка на нея тази седмица. Собствениците планират да я изпратят в хотела.

Собствениците наистина биха искали да си върнат и вратата от от историческата Blue Room на хотела. Популярно място за забавление в миналото, на нейната сцена са се изявявали Франк Синатра, Рей Чарлз и Луис Армстронг.

Изпълнителите се подписвали на вратата на съблекалнята в задната част на Blue Room. Но след урагана Катрина вратата изчезва.

Ако притежавате вратата или други хотелски сувенири, Roosevelt приема пратки до 1 юли 2019 г.

Източник: klassa.bg