Опитен неврохирург от университетската болница в Стара Загора започна работа

...
 Опитен неврохирург от университетската болница в Стара Загора започна работа
Коментари Харесай

Бургаската болница привлече опитен неврохирург от университетски център

 

Опитен неврохирург от университетската болница в Стара Загора стартира работа в УМБАЛ Бургас. Това е доктор Стефан Шишков, който е бил и републикански съветник по неврохирургия, както и систематичен началник на бургаското неврохирургично поделение. Д-р Шишков има и административен опит като началник-отделение и зам.-директор на Университетската болница в Стара Загора.   

Поканата към него е пристигнала от завеждащия отделението в УМБАЛ Бургас доктор Николай Недев и управлението на болничното заведение. От два месеца той към този момент е част от екипа на УМБАЛ Бургас. Заедно с него от Стара Загора в Бургас се е преместил и още един доктор, който през декември ще вземе компетентност " Неврохирургия “ – доктор Северин Чавдаров.

Дългогодишният проблем на отделението с неналичието на фрагменти към този момент е решен. В УМБАЛ Бургас работят повече неврохирурзи, в сравнение с в някои академични клиники, както и трима специализанти. Отделението е едно от най-мощните в страната, прави приблизително 350 интервенции годишно. През лятото то е изключително натоварено, тъй като тук най-често одобряват потърпевши при  произшествия по време на туристическия сезон, когато популацията на Бургаска област нараства до 2 млн. души.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР