Неолиберализмът в Европа залязва, алтернативата му налага нов подход чрез

...
 Неолиберализмът в Европа залязва, алтернативата му налага нов подход чрез
Коментари Харесай

Експерт: Неолиберализмът в Европа залязва

 Неолиберализмът в Европа залязва, алтернативата му постанова нов метод посредством антисистемната политика и партии. " Алтернатива за Германия " се движи към позицията на втора политическа мощ. Това сподели доцент Георги Чанков, учител „ Международни връзки “ в УНСС в предаването „ В развиване “ по  Bloomberg TV Bulgaria .
" " Алтернатива за Германия " стана втората политическа мощ в страната. Това е опция на досегашния неолиберален модел на обществено развитие, който умерено можем да кажем, че се е изчерпал, което не значи, че е подготвен на следващия ден да сдаде властови позиции. Става въпрос за опълчване в глобален мащаб или най-малко в рамките на това, което разбираме под Запад, към който и България принадлежи ".

Неолибералният модел в стопанската система, културата и политиката от 2008 година претърпя серия провали, сподели още Чанков, на дневен ред е промяна на модела.

" За някои това е злополука, материално стеснение, най-много нравствен дискомфорт, само че това са неизбежни процеси, към които е добре да се пригодим в точния момент. Тенденцията, която разказва политическото развиване на " Алтернатива за Германия " не е от през вчерашния ден. Наблюдава се гладко и разумно развиване, тя е твърдо антисистемна мощ. В Германия партията се придвижва към втора политическа мощ, тя е на едната страна на барикадата в едно екзистенциално несъгласие, което ще промени Германия, Европейски Съюз и значително целия Запад ".

Личността на Виктор Орбан е предвестникът на тези промени, уточни още гостът. Унгария стана изразител на съпротивата на някои европейски страни против превъзходството на френско-германския съюз. Българският политически връх не взе отношение, той има както нормално желание да се скрие под масата, което към този момент е невероятно, разяснява гостът.

" Той се трансформира в знаме на тази смяна и е към този момент фактор, с който не можем да не се съобразяваме.  " Алтернатива за Германия " акцентира бавния залез на Ангела Меркел като знак на неолибералния модел.  До момента Меркел ръководи добре залеза си ".

Целия диалог гледайте във видеото на  Bloomberg TV Bulgaria.
По публикацията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР