Външните министри на Австрия и Белгия дадоха положителни проби за

...
 Външните министри на Австрия и Белгия дадоха положителни проби за
Коментари Харесай

Външни министри с К-19 след Люксембург. Ами Захариева?

 

Външните министри на Австрия и Белгия дадоха позитивни проби за ковид, откакто участваха на среща с сътрудниците си от Европейски Съюз по-рано тази седмица в Люксембург и провокираха опасения, че този конгрес може да е бил " суперразпространител " на болестта, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция. На срещата участва и българският първи посланик Екатерина Захариева.

Австриецът Александър Шаленберг и белгийската му колежка Софи Уилмес седяха един до различен по време на общата закуска в границите на срещата на външните министри в понеделник, сподели говорителка на външното министерство във Виена.

Има съмнения, че Шаленберг може да е бил инфектиран на срещата на Съвета " Външни работи " в Люксембург в понеделник, сподели говорителката и добави, че министърът не демонстрира признаци и се е тествал като рутинна мярка.

Днес белгийският външен министър Софи Уилмес сподели, че е дала позитивна проба за Ковид-19, ден откакто се самоизолира с хипотетични признаци на заболяването.

В Туитър Уилмес написа, че евентуално болестта е пристигнала от фамилния й кръг, защото отвън дома си взема защитни ограничения. Тя не посочи по кое време може да се е заразила.

Германският външен министър Хайко Маас през вчерашния ден даде негативна проба и не е бил в непосредствен контакт с Шаленберг, споделиха от ведомството му.

Шведският външен министър Линде обаче ще работи от у дома до момента в който не получи негативен резултат на теста.

Френският първи посланик Жан-Ив Льо Дриан също даде негативна проба в четвъртък, до момента в който беше на посещаване в Алжир.

Единствената двустранна среща на Шаленберг в Люксембург беше с ирландския му сътрудник Саймън Ковини, само че при диалога е била спазвана обществена отдалеченост.

Ирландия е осведомена за позитивния тест на Шаленберг, сподели говорителката на австрийското външно ведомство.

В сряда Шаленберг взе участие и на държавно съвещание, само че членовете на кабинета бяха с защитни маски, добави говорителката.

Като защищава мярка, през днешния ден на всички членове на държавното управление във Виена ще бъдат направени проби, заяви говорителката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР