В своя публикация Ди Велт“ обобщава тазгодишната класация на най-динамичните

...
 В своя публикация Ди Велт“ обобщава тазгодишната класация на най-динамичните
Коментари Харесай

Мюнхен е страхотен, но Берлин е по-секси.

 В своя обява „ Ди Велт “ обобщава тазгодишната ранглиста на „ най-динамичните градове в Европа “.
Класацията е на компания „ Савилс “, която прави съвещания в областта на недвижимите парцели. С годишната си ранглиста „ Савилс “ цели да ревизира развиването на огромните европейски градове в шест категории. Резултатите от проучването оказват помощ на огромни вложители и компании да решат къде да развиват бизнеса си. Класацията може да бъде ориентир и за елементарните жители, тъй като тях също ги интересуват икономическото развиване и цените на жилищата в града, в който живеят.

В тазгодишната ранглиста Мюнхен заема 7-мо място, а Берлин е на 5-та позиция. Една от аргументите Мюнхен да изостане е това, че наемите в града са два пъти по-високи от тези в немската столица.

„ Когато вложителите купуват недвижими парцели, те желаят да ги задържат в идващите 15-20 години “, споделя Андреас Трумп, основен проучвател в „ Савилс Инвестмънт Мениджмънт “, Германия. „ Затова те влагат там, където се чака търсенето на офис здания да не стопира. “ Такива места са градовете с добра инфраструктура, проведен градски превоз и  хубави учебни заведения, в които има място за развиване както за огромните концерни, по този начин и за дребните компании. В същото време е значимо тези градове да са привлекателни и за работната ръка, тъй че фирмите да имат задоволително личен състав. Затова е значимо огромните градове да оферират положителни опциите за забавление. За младите родители пък е от голяма важност съществуването на детски градини и учебни заведения с целодневна стратегия на образование. „ От значително значение е и балансът между заплатите и наемите на жилищата “, споделя Трумп. Защото най-хубавите учебни заведения, най-бързото метро и най-хубавите паркове и заведения за хранене не значат нищо, в случай че цената за едно жилище е толкоз висока, че да не ти остават пари за друго. Високите наеми представляват трудност и за бизнеса: „ Ако високите наеми в един град не дават отговор на заплатите, фирмите мъчно намират служащи “, сочи проучвателят. 

Високи наеми - по-малко поданици

По тази причина Мюнхен е на 7-ма позиция. От икономическа позиция градът е сърцето на Германия. Заедно с финансовия прогрес обаче се подвигат и наемите. „ По отношение на наемите Мюнхен е най-скъпият немски град ", споделя Томас Бейерле от „ Катела “. Цената за квадратен метър в хубавите квартали на Баварската столица е 22,25 евро, а в тези от междинна категория – „ единствено “ 16,56.
 Luftaufnahme von London - Finanzdistrikt (picture-alliance/dpa)
Първенецът Лондон подсигурява високо качество на живот

Различна е ситуацията в Берлин: квадратният метър в положителните квартали коства 14, 38 евро, а месечният наем на берлинчани е с цели 35 % по-нисък. „ Градът несъмнено печели от относително ниските цени на жилищата. Освен огромни имена, в Берлин се откриват и по-малки компании, които наемат дипломиран личен състав от Германия и чужбина ", споделя Трумп. В класацията вземат участие още Франкфурт (17-то място) и Хамбург (27-мо място). „ Хамбург е портата към търговията в Германия, само че пристанищният град съвсем не притегля нови вложители “, споделя Тръмп. Там наемите също са високи по отношение на месечните заплати. В резултат популацията на Хамбург понижава. Статистиката сочи, че през 2015 и 2016 година броят на напусналите е с 12 900 души повече от броя на новодошлите. 

Подобна е и ориста и на Стокхолм, който заема 10-та позиция в класацията на „ Савилс “. Шведската столица предлага страхотни благоприятни условия за развиване, само че цените на наемите се повишават непрестанно. 

Лондон е " най ", тъй като...

Първенецът в тазгодишната ранглиста на „ Савилс “ е Лондон. Макар животът в английската столица да е безценен, наемите там са в положително съответствие със междинната за града заплата. На 2-ро и 3-то място са Кеймбридж и Париж. „ Градовете от топ 3 са добре свързани с останалия свят, тъй че фирмите нямат проблем да пренесат бизнеса си там ", изясняват от „ Савила “. Освен положителното съответствие сред наеми и заплати, трите най-динамични града оферират разнородни културни благоприятни условия. Високото качество на живот е обезпечено и от добре уредения превоз – по земя и по въздух.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР