Спешно се търси кръвна плазма за световноизвестния оперен певец Камен

...
 Спешно се търси кръвна плазма за световноизвестния оперен певец Камен
Коментари Харесай

Търсят кръвна плазма за най-успешния ни тенор

 

Спешно се търси кръвна плазма за световноизвестния оперен артист Камен Чанев. Това заяви неговата колежка Таня Иванова от Пловдивската опера, представена от Марица.

Той е инфектиран с COVID-19. Приет е за лекуване в болничното заведение в Стара Загора. Състоянието му се е влошило, заради което има потребност от преливане на кръвна плазма от преболедувал с кръвна група В+.

В момента Камен Чанев е най-успешният български тенор с интернационална кариера. Той е солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера, Чехия. Завършил е Държавната музикална академия в София.

Специализира в Римската академия за изкуство и просвета при Борис Христов. Работил е с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианиста на Лучано Павароти). Лауреат е на състезанието “Йоси Бьорлинг ”, Швеция. Изявява се в главния теноров репертоар с изключение на в България и на огромните оперни подиуми в Европа, Азия и Съединени американски щати.

Често се качва и на сцените в Пловдив, София и Стара Загора. Той е от артистите, които не се щадят на сцената. Публиката го обича, тъй като непроменяемо усеща, че Камен Чанев излиза пред нея постоянно с една и съща задача - да пее на върха на опциите си и да се раздаде до дъно на своите фенове.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР