Савана Хардман решава да изследва връзката между живописа и фотографията,

...
 Савана Хардман решава да изследва връзката между живописа и фотографията,
Коментари Харесай

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ФОТОГРАФИЯТА И РИСУВАНЕТО ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СВЕТЛИНА Е НЕВЕРОЯТНА

 Савана Хардман взема решение да изследва връзката сред живописа и фотографията, посредством потреблението на светлина. Тя употребява 35мм черно-бял филм. Вдъхновена е от придвижването на импресионизма и желае да сътвори фотоси, които да наподобяват повече като картини и да накарат фена да си зададе въпроса какво в действителност следи.
Художниците на импресионистичното придвижване се интересуват от снимане на изменящи се резултати на светлина върху пейзажи посредством деликатно анализиране. Те стартират да основават сенки за цвят, като смесват нюанси с противопоставен цвят. Савана се стреми да сътвори оптимален контрастност сред два противоположни цвята, а точно черен и бял. Освен с акцента върху светлината, импресионизмът се характеризира с откритите композиции, необикновени образни ъгли и елементарни предмети.

Фотографиите на Хардман, с размери 8х10 върху платно 11х14 см, са направени в тъмна атмосфера, с цел да се подчертава върху контраста сред тъмнината и източника на светлина. Тя отделя дълго време, с цел да сътвори миг, който припомня на четките в картините на импресионистите.
Прочетете цялата обява на: Sofiapress.com

Виж всички публикации от Константина Костова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР