Samsung работи по създаването на екрани за телефони, при които

...
 Samsung работи по създаването на екрани за телефони, при които
Коментари Харесай

Samsung работи по екрани, които правят предните камери невидими

 Samsung работи по основаването на екрани за телефони, при които предната камера ще бъде скрита изцяло под екрана, сходно на метода, по който четецът за пръстови отпечатъци е вграден в диплеите на най-новите модели Galaxy S10.
" Това бе считано за невероятно в идващите една или две години, само че технологиите могат да напреднат дотолкоз, че камерата ще бъде невидима, а това по никакъв метод няма да се отразява на действието й, " съобщи Ян Бюн-дук, вицепрезидент на отдела за изследване към подразделението за мобилни връзки на Samsung.

Най-новите модели на Samsung отстраниха по този начин наречения notch, с който са оборудвани смарт телефоните iPhone и други устройства с Android чрез дупка, която разрешава скриването на камерата зад екрана.

Без тази дупка в новите екрани Infinity-O на Samsung, производителите би трябвало да основават дребен разрез в горната част на екрана за камери и други датчици. iPhone-ите имат по този начин наречения notch, където са сложени предната камера и системата за лицево различаване.

Ян не изяснява по какъв начин тъкмо ще стане това, само че наподобява, че е допустимо Samsung да успее, като сътвори част от екрана, която изключва пикселите, когато камерата се употребява, тъй че тя да може да снима без никакви разстройства в светлината.

Ян също по този начин не сподели по кое време Samsung ще стартира всеобщото произвеждане на такива панели, само че сходен пробив ще разреши на екраните да заемат цялата предница на устройството без прорези.

Тъй като Apple получава своите диплеи от Samsung, евентуално тази технология ще доближи и до други устройства, като iPhone.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР