Президентската институция не участва по никакъв начин в разговорите, провеждани от

...
 Президентската институция не участва по никакъв начин в разговорите, провеждани от
Коментари Харесай

Радевите хора подскочиха! Не подкрепяме Борисов

 Президентската институция не взе участие по никакъв метод в диалозите, провеждани от българската държавна делегация в Съединени американски щати. Правителството " задраска " транспарантната процедура за придобиване на Ф-16, по тази причина българите ще заплащат повече и при неразбираеми условия. Това обявиха от пресцентъра на президента по отношение на изказването на премиера Борисов пред жители на гара Белозем, че в последните дни държавното управление има цялостната поддръжка на президента Румен Радев за закупуването на самолетите Ф-16, написа Епицентър.
В отговор на въпрос дали стигат парите, откакто ще се купуват и нови изтребители за армията, министър-председателят отговори: " Има условие - в случай че искаш да членуваш в НАТО, 2% от Брутният вътрешен продукт би трябвало да отиват за въоръжение. Като искаш да членуваш в НАТО, би трябвало да имаш надеждна система за сигурност. Тези, които имат морета - и кораби. И авиация, сухопътни сили. Така че - купуваме и се пазарим за оптимално понижаване на цената на самолетите, с цел да имаме най-надеждната авиация...Видяхте в последните дни - цялостна поддръжка на президента! Това, което вършим, той го промотира - надлежно в Словения и в Санкт Петербург (премиерът има поради присъединяване на президента във форума " Три морета " в Словения и в Руския Давос – бел.ред.).

" Единствената поддръжка, декларирана от президента, беше за провеждането на транспарантна спортната процедура за придобиване на нови изтребители като поръчител за реализиране на най-хубавите условия за България. Тази процедура  беше „ задраскана “ от държавното управление, което одобри българите да заплащат при неразбираеми условия и да заплащат повече ", обявиха пред Епицентър.бг от офиса на президента.

Ето цялото изказване на пресслужбата на президента Румен Радев:

" Регионалните начинания за транспортна и енергийна съгласуваност, в които България взе участие, нямат отношение към плана за нов изтребител за българските Военновъздушни сили.

Президентската институция не взе участие по никакъв метод в диалозите, провеждани  от българската държавна делегация в Съединени американски щати.

Единствената поддръжка, декларирана от президента, беше за провеждането на транспарантна спортната процедура за придобиване на нови изтребители като поръчител за реализиране на най-хубавите условия за България.

Тази процедура  беше „ задраскана “ от държавното управление, което одобри българите да заплащат при неразбираеми условия и да заплащат повече. Неясни са и значимите за българската стопанска система условия за индустриално съдействие и офсет.  Към този доста значим план не би трябвало да се подхожда с лозунги и заклинания, а с действителни причини.

Президентът чака от българското държавно управление да не протяга ръка на заложените условия и на качествата на новите изтребители, в устрема си да понижи цената, тъй като това ще обезсмисли целия план. "
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР