По отношение на диагностицирането на коронавирус инфектираните – няма друга

...
 По отношение на диагностицирането на коронавирус инфектираните – няма друга
Коментари Харесай

Мутафчийски: Тестовете не търсят болни, а имунитет

 

По отношение на диагностицирането на ковид инфектираните – няма друга опция с изключение на PCR тестванията. Това съобщи преди минути на ексклузивен брифинг шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

" В края на епидемията може да се реши насъбраният имунитет, който се прави с проучване на антитела ", добави той.

" Това проучване, което ще се направи на относително хомогенна група, търси не болен от ковид, а прекарал ковид зараза, т.е. от време на време се тества тази група и се вижда по какъв начин се натрупва имунитетът ", сподели шефът на ВМА.

" По този метод могат да се създадат модели и когато премине пикът на епидемията, да се види по какъв начин огромни хомогенни групи могат да бъдат приведени отново в работно състояние за възкръсване на стопанската система ", съобщи Мутафчийски.

След него се изрече и пулмологът Александър Симидчиев, който е част от Медицинския щаб.

" Много благодаря за това, че ни оставихте да работим професионално и експертно. Считаме, че това предложение е реалистично " поде той.

" Изправени сме пред силата на гените на един вирус и единственото нещо, което можем да хвърлим против него, е силата на нашите мозъци, само че дружно. Ние може да хвърлим задоволително интелектуален запас ", счита той.

По думите му всички са се съгласили на една обща платформа, с цел да може с наличния запас да се мониторира какво се случва с епидемията в България.

  " Така ще можем да споделяме какво се случва въз основата на действителни измервания. Аз персонално съм извънредно задоволен от работата на сътрудниците и адаптирането на мненията на всички ”, призна той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР