Източник: ИноСМИ Оригинал: Rzeczpospolita САЩ изоставиха по най-безпардонен начин своя

...
 Източник: ИноСМИ Оригинал: Rzeczpospolita САЩ изоставиха по най-безпардонен начин своя
Коментари Харесай

Полско издание: Тръмп предаде кюрдите. Ще предаде ли и Полша?

 

Източник: ИноСМИ
Оригинал: Rzeczpospolita

Съединени американски щати изоставиха по най-безпардонен метод своя съдружник в Близкия Изток - сирийските кюрди. Най-верният и неповторим съдружник, без който нямаше да има победа над терористите от " Ислямска страна ", съдружник, койти изпращаше на фронта освен мъже, само че и хиляди смели дами.

Америка на Тръмп ги съобщи.

Но Тръмп разгласи, естествено, в Туитър, че американците ще се борят единствено там, където са ползите на тяхната страна и единствено и само за победа. Те няма да вземат участие в " смешни безкрайни войни ".

И това не опонира на по-рано изявените възгледи на президента Тръмп - всичко би трябвало да се изплаща във финансово отношение, в противоположен случай нашите момчета се прибират у дома; стига сме подкрепяли чуждите; и какво значат всички тези желания на някакви нации към суверенитет - дано най-сетне те схванат, че светът се ръководи по законите на бизнеса и правото на по-силния.

Този метод на мислене, а постоянно и на деяние, от страна на най-важния политик на света, стигна и до кюрдите. Те са извънредно възмутени, най-много тъй като при започване на годината Тръмп се зарече, че няма да разреши на Турция да избива кюрди.

Сега той го разреши - даде зелена светлина на президента Ердоган за военна интервенция в Северна Сирия. Това значи освен позволение за война против кюрдите сега, само че и за дълготрайна смяна на етническия състав в тяхната територия, доколкото турците, както е доста евентуално, ще заселят в тези региони доста ариби - сирийски бежанци, които до момента одобряваха на своя територия.

Интересът клати феса, както гласи поговорката, затова поражда въпросът - може ли Тръмп също толкоз елементарно да се откаже от един европейски съдружник?

Днес Тръмп постоянно хвали Полша, анулира визовия режим и я дава за образец. Кюрдите обаче също бяха давани за образец на лоялност в битката против ислямския тероризъм.

Ние постоянно ще се боим от измяната на Америка. Независимо от това кой ще бъде президент.

Но колкото повече общи ползи имаме, толкоз по-твърди ще са гаранциите, тъй като всеки водач на Съединени американски щати, даже и да е мечтател, ще ги цени.

Можем също по този начин да се утешаваме с непознатото злощастие - кюрдите, за разлика от нас, нямат своя страна и не са член на НАТО.

Освен това, те имат зложелател, който приема даже зачатъците на кюрдска държавност край своите граници като смъртна опасност.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: