Има десетки случаи на пробив в информационните системи на държавните

...
 Има десетки случаи на пробив в информационните системи на държавните
Коментари Харесай

Десетки били хакванията на институции у нас

 Има десетки случаи на пробив в осведомителните системи на държавните институции, както се случи с тази на Национална агенция за приходите. Това съобщи пред БНР основателят на СИСКО-академия Райчин Рачев.
По думите му информацията за хакерските офанзиви нормално не стига до медиите.

Как е допустимо 20-годишният пловдивчанин Кристиян Бойков да хакне системата на Национална агенция за приходите: " Тези неща се случват от години и ще не престават да се случват. Не единствено заради ниското равнище на подготвеност на държавната администрация. 80% от пробивите се дължат на така наречен " Троянски коне ".

Райчин Рачев споделя възхищението на премиера Борисов от равнището на компютърна подготвеност на младежите, които по думите му ще не престават да ги има, даже и при проблемите в просветителната система.

В целия свят хакването на системите на Пентагона, Централно разузнавателно управление на САЩ и други са мерило на равнище на подготвеност, само че в България сме не запомнили, че от десетилетия сме основатели на IT-специалисти, която беше меката на основаване на вируси, уточни специалистът.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР