Депутатите в британската Камара на общините гласуваха за удължаване на

...
 Депутатите в британската Камара на общините гласуваха за удължаване на
Коментари Харесай

Депутатите в Лондон гласуваха отлагане на Брекзит

 Депутатите в английската Камара на общините гласоподаваха за удължение на член 50 от Лисабонския контракт и отсрочване на Брекзит. С 412 гласа „ за “ против 202 „ срещу “ беше подкрепено настояването на държавното управление да изиска от Европейски Съюз отсрочване на датата на излизане, планувано за 29 март.
Гласуването значи, че Тереза Мей може да изиска отсрочване на Брекзит до 30 юни, в случай че депутатите поддържат договорката й при трето гласоподаване идната седмица. В противоположен случай отлагането ще бъде за по-дълго време. В последна сметка всичко ще зависи дали Европейски Съюз ще одобри претекстовете за отлагането.

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи след гласуването, че Мей би трябвало да одобри, че нейната договорка и излизането без договорка не са осъществими.

Иначе държавното управление може да си поеме мирис, тъй като всички импортирани по-рано ремонти, бяха отхвърлени, някои от безусловно на косъм. Само с два гласа бе отхвърлена може би най-съществената - тази на Хилари Бен, която предвиждаше идната сряда да бъде отдадена на спор за слагане началото на развой депутатите да проведат пробни гласувания на други възможности на Брекзит, или с други думи Народното събрание да поеме надзор върху Брекзит. Само с три гласа бе отхвърлена корекция член 50 да бъде продължен единствено до 30 юни. И единствено със 16 гласа предлагането на лейбъристите за удължение на член 50, с цел да се даде време на депутатите да реализират консенсус за друг метод към Брекзит. Голямо проваляне претърпя първата по рода си корекция за осъществяване на втори референдум. Тя бе на Сара Уоластън за отсрочване на Брекзит за обезпечаване на време за осъществяване на референдум. Поражението обаче се дължи на дадените указания на лейбъристите да се въздържат, тъй като формалната линия на партията е, че този избор е за отсрочване на Брекзит, а не за референдум.

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние написа в Туитър, че е решен да пази ползите на Съюза и да построи амбициозни бъдещи отнощения сред Общността и Обединеното кралство допустимо най-бързо.

Говорител на Европейската комисия акцентира за следващ път, че отлагането на Брекзит би трябвало да бъде утвърдено от всяка от 27-те страни-членки на Европейски Съюз. " Европейският съвет ще разиска това искане, като даде приоритет на нуждата да се обезпечи действието на европейските институции и се вземат поради аргументите, както и продължителността на възможното удължение. Председателят Юнкер е в контакт с всички водачи ", сподели още представителят
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР