Британската полиция се готви за множество протести по време на

...
 Британската полиция се готви за множество протести по време на
Коментари Харесай

Лондон под тревога заради Тръмп

 Британската полиция се готви за голям брой митинги по време на тридневното посещаване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Англия, като на няколко от тях се чака да участват десетки хиляди, съобщи BBC News.
Лондонската полиция акцентира в изказване, че се приготвя за комплицирана интервенция по гарантиране на реда и сигурността, която включва отбраната на президента по време на визитата му. " Очакваме хора да се съберат в столицата за демонстрации както за, по този начин и срещу президента ", прибавят силите на реда, отбелязвайки, че макар ограниченията за сигурност би трябвало да се откри баланс с правото на независимост на словото.

В проведената интервенция вземат участие голям брой организации за сигурност и е събран умел команден екип. Стойността й ще бъде забележителна, заяви полицията.

Очаква се Тръмп да дойде във Англия късно на следващия ден и първо да се срещне с посланика на Съединени американски щати Уди Джонсън. Полицията към този момент е издигнала спомагателни порти и загради наоколо до резиденцията на посланика в централната част на Лондон.

След това президентът на Съединени американски щати ще вечеря с английската премиерка Тереза Мей в Двореца Бленъм, наоколо до Оксфорд. Очаква се там също да бъдат проведени митинги.

В петък Тръмп ще посети обект, обвързван с защитата на Англия дружно с Мей, след което двамата ще посетят Чекърс, извънградската резиденция на премиерката край Лондон, където ще се състоят двустранни договаряния, заяви по-рано дипломат Джонсън.

След това Тръмп ще посети кралския замък Уиндзор, с цел да се срещне с кралица Елизабет Втора. Късно вечерта в петък и в събота той ще посети Шотландия.

Няколко групи възнамеряват да съберат десетки хиляди на митинги против Тръмп в Лондон, Глазгоу и Единбург.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР