Открита е стара руска силно корозирала мина в морето край

Открита е стара руска силно корозирала мина в морето край ...

......... транспортиране. Снимка: Министерство на отбраната Мината е обезвредена на 24 септември от формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от флотилия бойни и спомагателни кораби към ВМС. Тя е била с крушовидна форма и според експерти е руско производство, образец от 1926 година. Снимка: Министерство на отбраната


290 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за изминалото денонощие. PCR

290 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за изминалото денонощие. PCR ...

......... сърдечно и хронично хематологично заболяване, жена на 70 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, жена на 59 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 90 г. със сърдечно заболяване и мъж на 78 г. със сърдечно заболяване. Изказваме съболезнования на семействата и близките на починалите.


Овен Способността ви да изразявате себе си е доста мощна

Овен Способността ви да изразявате себе си е доста мощна ...

......... ви е сериозна почивка, за да презаредите батериите. За момента просто се захващайте с по-лесни задачи. Близнаци Днес сте много разсеяни. Никакви списъци и бележки не могат да ви помогнат. Просто не предприемайте никакви действия и кротко изчакайте да дойде време за почивка. Дневният хороскоп за останалите зодии – на


Известните чешки автомобили Skoda са доста търсени на територията на нашата страна,

Известните чешки автомобили Skoda са доста търсени на територията на нашата страна, ...

......... притежавали една от тези коли, не знаят за всички „тайни“ функции, с които е оборудван автомобилът. Днес ще ви разкажем за тях. Всяко от тези неща е живо доказателство, че чешките инженери обръщат много повече внимание на  темата за комфорта, отколкото може да изглежда при първото запознаване с колите на марката.  


„Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ.

„Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. ...

......... достъп до спалнята му. Няма как при премиера това да бъде мъж. Влизането във вилата, в която пребивават президентът и премиерът, и достъпът до по-личните пространства, се охранява от НСО”, каза той. Според него отговорът на въпроса кой снима премиера трябва да дойде или от самия него, или от разследващите.


Скандалният нападател Марио Балотели е на крачка от трансфер в

Скандалният нападател Марио Балотели е на крачка от трансфер в ...

......... – Бреша, изпадна в Серия Б. Противоречивият му завършек в Ломбардия засили слуховете, че Балотели ще се премести извън Италия, но Дженоа е протегнала ръка към нападателя и договорът между двете страни е само формалност. През миналия сезон нападателят реализира пет попадения в 19 мача за Бреша в Серия А.Народният представител от Реформаторския блок от 43-ото НС и адвокат

Народният представител от Реформаторския блок от 43-ото НС и адвокат ...

......... ако са след началната дата на несъстоятелността или поставянето под особен надзор. Горанов все нищо не знае - за винетките, за хазарта, за КТБ, чуди се адвокат Върнете частта на хората, които са си купили винетки, платили са тази услуга, а не могат да ползват колите си в извънредното положение....


100 кв. м. нецензурни надписи и драсканици  вече са отстранени

100 кв. м. нецензурни надписи и драсканици  вече са отстранени ...

......... Столичен инспекторат и районна администрация на район „Средец“. През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м. подобни надписи.


Новите случаи на коронавирус в Северозапада са на две жени

Новите случаи на коронавирус в Северозапада са на две жени ...

......... случай; Община Брусарци – 1 случай; Община Вълчедръм – 2 случая; Община Г. Дамяново – 2 случая; Община Медковец – 1 случай; Община Якимово – 1 случай. За Област Монтана общо диагностицираните лица са 146, излекуваните са 98, общо починалите са 8, а тези поставени под домашна карантина – 118.


 КНСБ ще представи днес идеите си за данъчни реформи, които

 КНСБ ще представи днес идеите си за данъчни реформи, които ...

......... сочат, че хазната ще изгуби малко над четири милиарда и 600 милиона лева от тези промени, но според синдикалните експерти мерките могат да се генерират около четири милиарда лева приходи от въвеждане на доълнителни данъци, например данък от финансовите транзакции, еднократен данък "Богатство" за 2020 година, дигитален данък и други. 


Цените на петрола търсят посока в петък, но остават устремени

Цените на петрола търсят посока в петък, но остават устремени ...

......... на товарите да бъдат увеличен през идните дни.В САЩ, които са най-големите потребители на петрол в света, търсенето на петрол остава на рекордно ниски нива заради ефекта на пандемията върху пътуванията. Търсенето на бензин през четириседмичния период, завършил през миналата седмица, е 9% по-ниско от същия период на миналата година.    Българин, който работел като мениджър на сграда в

    Българин, който работел като мениджър на сграда в ...

......... Загора Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години.   От 2015 до днес е мениджър по подръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира сградата, в която се е случила трагедията.   Приятели казват за него, че е един от първите български рейнджъри.   Сн.: стопдакър KOMO News


Рaзcлeдвaнeтo зa кaтacтрoфaтa, при кoятo прeз aприл зaгинa журнaлиcтът Милeн

Рaзcлeдвaнeтo зa кaтacтрoфaтa, при кoятo прeз aприл зaгинa журнaлиcтът Милeн ...

......... мaйкaтa нa 22-гoдишния Никoлoв, тъй кaтo му e дaлa кoлaтa, c кoятo e причинeнa кaтacтрoфaтa. Пoд oтгoвoрнocт бяхa привлeчeни и пътницитe oт джипa нa Никoлoв - Cимoнa Цвeткoвa и Гeoрги Ивaнoв, cин нa дeпутaтa oт ГEРБ Лъчeзaр Ивaнoв. Cпoрeд oбвинeниeтo тe cъзнaтeлнo зaтaили иcтинa зa фaкти и oбcтoятeлcтвa зa инцидeнтa.


Дванайсетокласник от Езикова гимназия "Ромен Ролан" – Стара Загора е

Дванайсетокласник от Езикова гимназия "Ромен Ролан" – Стара Загора е ...

......... на заразен ученик е регистриран и в 7-и клас в Средно училище „Екзарх Антим I“ в Казанлък. В училището не се въвеждат допълнителни мерки, защото ученикът е под домашна карантина и не е посещавал учебни занятия. Тримата новозаразени са в добро състояние и се лекуват в домашни условия.По публикацията работи:


С 1/3 ще намалява глобата за пътно нарушение, ако нарушителят

С 1/3 ще намалява глобата за пътно нарушение, ако нарушителят ...

......... 14-дневен срок. Ако нарушителят я обжалва, няма отстъпка. За ще се издава писмено предупреждение, а при повторно нарушение в рамките на 1 г. на същото правило нарушителите вече ще бъдат санкционирани. Увеличават и срокът за възражения срещу съставени актове за установяване на административни нарушения – от 3 на 7 дни.


Снимка: Петел, архивСпециализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби-гр.

Снимка: Петел, архивСпециализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби-гр. ...

......... При стриктно спазване на мерките за безопасност военнослужещите унищожиха мината на място, съобщават от Министерството на отбраната.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected] Ще обърнем внимание!За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .Прочети тук -Бившият ректор на Софийския университет проф. Иван Илчев коментира течовете

Бившият ректор на Софийския университет проф. Иван Илчев коментира течовете ...

......... на Ректората е държавата и поясни, че както един хазяин прави ремонт на апартамента си, трябва и държавата да се погрижи за нейния имот. На въпрос добре ли се управлява СУ в момента, проф. Илчев отговори, че не е редно той да коментира, защото е бил ректор на Алма Матер.


Българската демократична (да, съвсем правилно забелязвате – никъде не сме

Българската демократична (да, съвсем правилно забелязвате – никъде не сме ...

......... малка, мрачна, мръсна, скрита и отвратителна като посока и цел крачка по пътеката към никъде няма да бъде премината по една единствена и много проста причина: защото не може да бъде премината. От нещо което е невъзможно, няма как да следва нещо действително. И, слава Богу.   Автор: Коста Бенчев


Открита е стара руска силно корозирала мина в морето край

Открита е стара руска силно корозирала мина в морето край ...

......... специалистите не е подлежала на извличане и транспортиране, информираха от ВМС. Мината е била обезвредена от формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от флотилия бойни и спомагателни кораби към ВМС. Тя е била с крушовидна форма и според експерти е руско производство, образец от 1926 година.


Дванадесетокласник от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора е

Дванадесетокласник от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора е ...

......... телевизия. Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 12532 Проф. Асен Балтов очаква сериозно увеличение на случаите на коронавирус у нас Ново рекордно ниво на заразени с COVID-19 във Великобритания Под 90 хиляди новозаразени с COVID-19 за пето поредно денонощие в Индия Повече за Коронавирус най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:


Великобритания отчете рекорден дълг, пише

Великобритания отчете рекорден дълг, пише "Гардиън". Правителството е взело заем ...

......... повече спрямо същото време на миналата година, поясняват от националната статистика. Общият дълг на Обединеното кралство е 101,9% от БВП. През юли дългът на Великобритания за първи в историята надвиши 2 трилиона лири, след като правителството хвърли милиарди лири за овладяване на икономическия хаос в резултат на блокадата заради коронавируса.


Българин е бил убит след битова свада в Сиатъл. Жертвата

Българин е бил убит след битова свада в Сиатъл. Жертвата ...

......... е управител на сградата. Българинът е издъхнал в болницата, въпреки опитите на лекарите да го спасят, съобщават от bTV. След инцидента извършителят се е барикадирал в апартамент в сградата. Часове наред полиция, представители на властите и психолози са опитвали да я изведат.Починалият има 18-годишен син и съпруга, които също живеят в Сиатъл.


САЩ налагат нови санкции срещу Иран заради масови нарушения на

САЩ налагат нови санкции срещу Иран заради масови нарушения на ...

......... върху органа за регулиране на ядрената дейност на Ислямската република. През 2018 г. САЩ едностранно прекратиха международното ядрено споразумение с Иран, по което Германия и Франция също са страни.
 През уикенда опитът на правителството на САЩ да наложи нови санкции срещу страната в Съвета за сигурност на ООН бе неуспешен.


ДПС очаква парламентарни по-рано от очакваното. Това обясни депутатът от

ДПС очаква парламентарни по-рано от очакваното. Това обясни депутатът от ...

......... избирането на Радев с идеята, че той ще бъде контрапункт на политиката им на реваншизъм. Това обаче не се случило. "Ние виждаме същото, от другата страна обаче, с обратен знак. Още от същото, но с обратен знак", каза Летифов. Според него Радев не е осъзнал за какво служи президентската институция.


OБЯВИ 25.09.2020 г. петък РАБОТАНАБИРАМ операторки, телефон за връзка: 0889 074683 ЖИЛИЩА.

OБЯВИ 25.09.2020 г. петък РАБОТАНАБИРАМ операторки, телефон за връзка: 0889 074683 ЖИЛИЩА. ...

......... вътр.911 /0.96 лв/, безплатно на и на 090363179 ЕРОТИЧНИ забавления, нон стоп090363096 ДРЪЗКО секси миньонче те очаква090363904 НЕОБУЗДАНА палавница 100%090363092 ЕРОТИЧНИ мигове със зряла дама 090309095 ПУХКАВА блондинка, разкрепостена, Теленор090309027 ИТАЛИАНСКИ тип, гореща, Теленор090363900 ОПОЗНАЙ стандартното и нестандартното090363079 СОЧНО дупе, едър бюст090363190 ПЕРВЕРЗНИ ненаситни; 090363007 РУСО КОТЕ секси глас.  


Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия (EK) пpиe нoв пaĸeт, cвъpзaн c дигитaлнитe финaнcи

Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия (EK) пpиe нoв пaĸeт, cвъpзaн c дигитaлнитe финaнcи ...

......... aдминиcтpaциятa ĸpиптoвaлyтитe и пo-ĸoнĸpeтнo имeннo cтaбилнитe ĸoйни мoжe дa ce пpeвъpнaт в дoбъp ĸaнaл зa финaнcиpaнe нa eвpoпeйcĸия бизнec. "Kaтo пpaви пpaвилaтa пo-cигypни и пo-yдoбни зa дигитaлнитe пoтpeбитeли, Koмиcиятa ce cтpeми дa пoдпoмoгнe oтгoвopнитe инoвaции във финaнcoвия ceĸтop нa Eвpoпeйcĸия cъюз, ocoбeнo зa инoвaтивнитe дигитaлни cтapтъпи", ce пocoчвa в дoĸyмeнтa.


Пандемията от коронавирус е засегнала най-вече пътническия транспорт в Европа,

Пандемията от коронавирус е засегнала най-вече пътническия транспорт в Европа, ...

......... (European Green Deal). Въздействието на коронавируса в страните от Европа не е еднакво. Например, във Великобритания обемът на автобусните превози е намалял със 73%, в Германия – с 53, във Франция – с 59%, в Испания – с 90%, в Белгия – с 40%, а в България – с 92%.


56-годишната холивудска звезда Брад Пит ще става баща за 7-ми

56-годишната холивудска звезда Брад Пит ще става баща за 7-ми ...

......... очакване. И двамата искат момиче, особено Никол, която вече има син“, каза източникът, а двойката все още не е коментирала публикациите. Анджелина Джоли също не е коментирала тези твърдения, но тъй като тя все още е официално омъжена за Брад, според медиите едва ли ще приеме тази новина много добре.


снимки инж. Ивайло Радев и гугъл стрийт вюПодлезът

снимки инж. Ивайло Радев и гугъл стрийт вюПодлезът "Шипка" във ...

......... от 2018Подлезът се наводнява при всеки по сериозен дъжд и като по чудо все още няма удавени.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected] Ще обърнем внимание!За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .Прочети тук -


Курсът на еврото се стабилизира над прага от 1,16 долара,

Курсът на еврото се стабилизира над прага от 1,16 долара, ...

......... Курсът на еврото се стабилизира над прага от 1,16 долара, информираха германски финансови издания.В междубанковата валутна търговия тази сутрин единната европейска валута се разменяше за 1,1670 долара.Европейската централна банка определи вчера референтен курс на еврото от 1,1645 долара.


Част от тази сума ще бъде използвана за трансформиране на

Част от тази сума ще бъде използвана за трансформиране на ...

......... вестник Nikkei, до есента на 2021 г. в Япония ще бъде създадено ново министерство на цифровите реформи. Според изданието властите на страната са предприели тази стъпка заради пандемията на коронавируса, която е показала редица проблеми в дейността на правителството, включително липса на ефективност в координацията и забавяне на административните процедури.


Една прекрасна госпожа. Тя, по думите на самият Бойко Борисов,

Една прекрасна госпожа. Тя, по думите на самият Бойко Борисов, ...

......... например с прокуратурата и въоръжената акция в президенството. Ако премиерът наистина е прав, Радев трябва да е гений на конспирацията. Но предполагам, че Борисов просто би могъл, както предположи Стоян Тончев, да се превърне в осъден за клевета човек. Няма да е за първи път, впрочем.    Автор: Райко Байчев


В основата стои качественият и утвърден роден вкус Kaufland България

В основата стои качественият и утвърден роден вкус Kaufland България ...

......... продукти като белите саламурени сирена се съхраняват за кратко в подготвително помещение, където при строги правила за хигиена, се оцеждат, преди да бъдат изложени на витрината.  Температурата на свежата витрина се контролира вътрешно всеки ден, а външна акредитирана фирма следи денонощно чрез датчици, които я измерват във всеки един момент.


Панелистката в „Маскираният певец” Алекс Раева посрещна доволна рождения си

Панелистката в „Маскираният певец” Алекс Раева посрещна доволна рождения си ...

......... се радва на едногодишната си дъщеричка, чиито протегнати ръце я умиляват. Раева призна преди седмици в интервю, че покрай раждането е загубила формата си, но решила да се вземе в ръце. Днес тя изглежда повече от блестящо без следа от тлъстинки. „Така се чувствам добре в кожата си”, каза Раева.


Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края

Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края ...

......... то да не се чака до края на октомври или ноември, когато вече може да късно. "Трябва да се направи алгоритъмът, по който да се действа от първи ноември. Хората трябва да разберат, че това не се прави против тяхната воля, а да им се помогне", заключи директорът на "Пирогов".


Съоснователят на стрийминг платформата Spotify Даниел Ек е решил да

Съоснователят на стрийминг платформата Spotify Даниел Ек е решил да ...

......... като днес има пазарна капитализация от 43 милиарда долара, но все още не е излязла на печалба. Ек има нетно богатство от около 3,7 милиарда долара, според Bloomberg Billionaires Index. Предишни негови инвестиции включват шведската компания за дигитални здравни услуги Kry и онлайн магазина за студентски общежития и квартири student.com.


Продукти:900 г рикота150 г пудра захар50 г брашно6 яйца¼ чаша

Продукти:900 г рикота150 г пудра захар50 г брашно6 яйца¼ чаша ...

......... Прехвърлете сместа в подготвената форма за печене. Печете за 1 час до 1 час и 30 минути при нужда, докато печивото добие златист цвят. Проверете дали центърът на чийзкейка е добре изпечен. Оставете го да изстине много добре преди да сервирате, защото може да се разпадне при разрязване.  По публикацията работи:


Полицията откри Незаконен цех за производство на олио и склад

Полицията откри Незаконен цех за производство на олио и склад ...

......... зона, където е установено съхраняване на големи количества негодни за употреба пакетирани хранителни продукти. Ползвател на склада е 37 годишен пловдивчанин, на който проверяващите са съставили констативен протокол и разпореждане за забрана от ОДБАБХ. Хранителните стоки са поставени под забрана и ще бъдат унищожени впоследствие, по процедура започната от БАБХ.


Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“.

Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“. ...

......... Столичен инспекторат и районна администрация на район „Средец“. През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м. подобни надписи.


Разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо

Разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо ...

......... зимните курорти, тъй като все повече туристи избират да се придвижват със собствените си автомобили. На срещата бяха дискутирани и възможните промени в нормативната уредба, свързана с използването на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за различните училища също би довело до увеличаване на туристопотока към ски дестинациите.


гресивна жена броди по улиците на Дряново и тормози местните. Преди

гресивна жена броди по улиците на Дряново и тормози местните. Преди ...

......... на яйца, според нея причината е кражба от дома й. Подала и сигнал в полицията, но те прехвърлили вината върху нея.Сигнали са подавани до общината, както и до прокуратурата, но решение няма.Жителите на Дряново искат жената да бъде настанена в център за лечение, за да не се влоши състоянието й. 


Вече са ясни и двойките в плейофа на турнира. Жребият

Вече са ясни и двойките в плейофа на турнира. Жребият ...

......... Линц (Австрия) Шарльороа (Белгия) - Лех Познан (Полша) Рио Аве (Португалия) - Милан (Италия) Копенхаген (Дания) - Риека (Хърватия) Малмьо (Швеция) - Гранада (Испания) Тотнъм (Англия) - Макаби Хайфа (Израел) Слован Либерец (Чехия) - АПОЕЛ Никозия (Кипър) Стандард Лиеж (Белгия) - МОЛ Фехервар (Унгария) Глазгоу Рейнджърс (Шотландия) - Галатасарай (Турция)


Аржентински депутат бе отстранен временно от парламента, след като целуна

Аржентински депутат бе отстранен временно от парламента, след като целуна ...

......... този конкретен момент. "Тук в центъра на страната връзката е много лоша. Партньорката ми излезе от банята и аз я попитах как са нейните импланти и ги целунах, тъй като преди десет дни тя беше оперирана, за да си ги сложи." Палавият депутат бе отстранен от парламента за пет дни.


Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, който наподобява моркова, но е със

Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, който наподобява моркова, но е със ...

......... витамини от група В, витамин Е, РР и А. В корена на растението се съдържа и ниацин, познат като витамин B3. Пащърнакът е полезна храна за профилактика на сърдечносъдови заболявания като контролира нивата на кръвното налягане.  В народната медицина зеленчукът се причислява към храните афродизиаци. Действа и като естествен диуретик.


Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от

Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от ...

......... обуздае пандемията. Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 12530 Под 90 хиляди новозаразени с COVID-19 за пето поредно денонощие в Индия Проф. Аргирова: Доста се стреснаха родители и ученици Проф. Асен Балтов очаква сериозно увеличение на случаите на коронавирус у нас Повече за Коронавирус най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:


Президентът Румен Радев ще посети Добрич, където ще участва в

Президентът Румен Радев ще посети Добрич, където ще участва в ...

......... на бул. "25-ти септември". От 17:00 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на освещаване на плоча с имената на войниците и офицерите - добруджанци, загинали във Втората световна война. Празникът включва концерт от 18:00 часа в градския парк "Свети Георги", а от 20:00 часа ще има тържествена проверка-заря.


Има едно неписано правило в датското общество за личното пространство

Има едно неписано правило в датското общество за личното пространство ...

......... норма има силата почти на закон и излизането от нея е най-лесният начин да вбесите тези иначе търпеливи скандинавци. Има, разбира се, и други начини да изкарате от нерви представителите на тази красива и подредена страна. Някои са очевидни, но разкриването на други ще ви отнеме няколко месеца живот там.


Microsoft ще продължи да доставя Office и срещу еднократно заплащане(снимка:

Microsoft ще продължи да доставя Office и срещу еднократно заплащане(снимка: ...

......... Windows и macOS през втората половина на 2021 г. Актуалната версия Office 2019 сега е достъпна за $150. В момента приложенията на Microsoft Office 365 се предлагат на абонаментен принцип. През последните години Microsoft активно популяризира Office 365 и превърна абонаментния модел в основен начин за разпространение на своя пакет Office.


Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на

Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на ...

......... да се занимава с борбата с коронавируса, нещо, което се е реализирало в Белград например.Няколко болници поемат тежкия удар и това е от самото начало, други болници се опитват, ако може техните случаи да ги поемат други болници. Частните болници са някъде в правенето на пари, каза още проф. Балтов.


Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на

Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на ...

......... отделна болница за COVID. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези болници. Смятам, че няколко болници поемат тежкия удар в момента“, обясни проф. Балтов.По думите му Националният оперативен щаб трябва да се възстанови в най-бързо време, тъй като през октомври или ноември вече може да е късно.


Таксиметров шофьор, прострелян от 2 момчета, които искали да ограбят

Таксиметров шофьор, прострелян от 2 момчета, които искали да ограбят ...

......... 6 и 16 години, но на втора инстанция присъдите са намалени. Близките на Апостол са категорични, че за извършеното престъпление това наказание е твърде малко. "Минах през ада. 30 дни бях с него в болницата. Благодарна съм, че успяха да го спасят", сподели през сълзи майката на Апостол Вълчев.По публикацията работи:


Снимка: PexelsБългaрин e убит в Cиaтъл. Инцидeнтът e cтaнaл при

Снимка: PexelsБългaрин e убит в Cиaтъл. Инцидeнтът e cтaнaл при ...

......... кoитo живeят в Cиaтъл. Приятeли нa убития бългaрин кaзвaт, чe e чoвeк зa възхищeниe и cтрaхoтeн приятeл.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected] Ще обърнем внимание!За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .Прочети тук -


Като част от текущите усилия за гарантиране на спазването на

Като част от текущите усилия за гарантиране на спазването на ...

......... са регистрирали и девет нарушения на правилата за безопасност от частни бизнесмени, предава БГНЕС. От налагането на по-строги мерки в края на август служителите на реда са регистрирали 16 242 нарушения за неизползването на маска за лице, след като това стана задължително, като са издали 16 228 глоби на нарушителите.


В щата Колорадо се продава необичайна лимузина, построена на базата

В щата Колорадо се продава необичайна лимузина, построена на базата ...

......... голям диван, а на тавана са монтирани два 17.3-инчови екрана. Окачването на лимузината е занижено със 7.5 см с цел улесняване на качването и слизането. Задвижването е поверено на 6.6-литров турбодизел Duramax с мощност 450 к.с. и максимален въртящ момент 1 234 Нм, който работи в комплект с автоматична трансмисия.


Разказ от първо лице за нападение заради грабеж, завършило със

Разказ от първо лице за нападение заради грабеж, завършило със ...

......... съответно 6 и 16 години. На втора инстанция присъдите са намалени, а близките на пострадалия шофьор смятат, че за извършеното престъпление това наказание е твърде малко. „Минах през ада. 30 дни бях с него в болницата. Благодарна съм, че успяха да го спасят”, сподели през сълзи майката на Апостол Вълчев.


Всеки от нас е израснал и познава приказките на братя

Всеки от нас е израснал и познава приказките на братя ...

......... легенди, събрани по време на пътуванията му из Германия. Впоследствие обаче тези книги са подложени на критика заради тяхната „ненаучност“ - защото Фердинанд Грим не посочва източниците и подлага събраните приказки на значителна литературна обработка. Същото правят, впрочем, и знаменитите му братя в първия си двутомник с приказки. Превод: БГНЕС


Шефът на Пирогов разкри къде ще се затягат мерките заради

Шефът на Пирогов разкри къде ще се затягат мерките заради ...

......... то да не се чака до края на октомври или ноември, когато вече може да късно. И да се направи алгоритъмът, по който да се действа от първи ноември. Хората трябва да разберат, че това не се прави против тяхната воля, а за им се помогне, заключи директорът на "Пирогов".


Специализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби - гр.

Специализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби - гр. ...

......... Созопол. След извършване на опознавателните дейности, специалистите класифицираха открития обект като стара руска мина, образец 1926 г., силно корозирала и неподлежаща на извличане и транспортиране. При стриктно спазване на мерките за безопасност военнослужещите унищожиха мината на място. Ръководител на специализирания екип е капитан III ранг Милен Атанасов. (Снимки: Министерство на отбраната) 


Франция отбеляза нов рекорден брой случаи на коронавирус за едно

Франция отбеляза нов рекорден брой случаи на коронавирус за едно ...

......... милиона души, бяха регистрирани 567 смъртни случая, свързани с болестта COVID-19. Броят на заразените с коронавируса в Испания е вече над 700 хиляди, съобщиха испанските власти. Точният брой на заразените е 704 209. Броят на смъртните случаи през последните 24 часа се увеличи с 84 и вече е 31 118.


Талантливата Неда Спасова днес ни отвежда зад кулисите на спектакъла

Талантливата Неда Спасова днес ни отвежда зад кулисите на спектакъла ...

......... да бъде споделен. А дали? Елена Панайотова - режисьор "Женитба" от Н. В. Гогол превод: Христо Радевскирежисьор: Елена Панайотовасценография и костюми: Николина Костова-Богдановакомпозитор: Христо Намлиевхореограф: Росен Михайлов Участват: Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Росен Белов, София Маринкова, Симона Халачева, Юлиян Рачков, Юли Малинов Билети .


Българин е убит в Сиатъл, САЩ, при спор с наемател

Българин е убит в Сиатъл, САЩ, при спор с наемател ...

......... полицията и други власти, както и психолози, са се опитвали да я изведат. Жертвата е един от първите български рейнджъри. В САЩ е от около 20 години, а през 2015 започва да работи за компанията, която менажира жилищната сграда. Той има жена и 18-годишен син, които живеят в Сиатъл, добавя bTV.


За напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във

За напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във ...

......... изглеждат странни, но според него няма опасност. „Тези проблеми, които се показват в клипчето са повърхностни пукнатини. В момента мостът е здрав и безопасен“, казва той и призовава варненци да бъдат спокойни, защото конструкцията е здрава. По думите му това е заключението на обследване, направено в края на 2019 г.


Медицинските специалисти се подготвят за по-лошия сценарий със сериозен пик

Медицинските специалисти се подготвят за по-лошия сценарий със сериозен пик ...

......... се занимава с борбата с коронавируса, нещо, което се е реализирало в Белград например. Няколко болници поемат тежкия удар и това е от самото начало, други болници се опитват, ако може техните случаи да ги поемат други болници. Частните болници са някъде в правенето на пари, каза още проф. Балтов.


Златен кръст с капки кръв на папа Йоан Павел II

Златен кръст с капки кръв на папа Йоан Павел II ...

......... от 26 години, е третият по дължина в историята на католическата църква. През април 2014 г. е канонизиран за светец от папа Франциск. След смъртта му през 2005 г. в Италия останаха поне три реликви с кръвта му. Един от тях беше открадната в провинция Ровиго през април миналата година.


Българин е убит в Сиатъл. Инцидентът е станал при спор

Българин е убит в Сиатъл. Инцидентът е станал при спор ...

......... първите български рейнджъри. В САЩ е от около 20 години, а през 2015 започва да работи за компанията, която управлява жилищната сграда, в която се случва трагедията. Той има жена и 18-годишен син, които живеят в Сиатъл. Приятели на убития българин казват, че е човек за възхищение и страхотен приятел.


Изглежда, че хъркането е функция, която причинява повече дискомфорт на

Изглежда, че хъркането е функция, която причинява повече дискомфорт на ...

......... която причинява повече дискомфорт на другите, отколкото на този, който хърка. Всъщност хъркането е смъртна опасност за хората. Вижте дали е възможно да се отърве от него завинаги. Основната причина за хъркането са хроничните заболявания на дихателната система: атрофия на небцето, стесняване на дихателната тръба или изкривяване на носната преграда.


Amazon.com обяви, че ще пусне дрон за записване на видеа

Amazon.com обяви, че ще пусне дрон за записване на видеа ...

......... Amazon да монетизира своите продукти. Новите устройства се появяват в момент, в който Amazon работи по това да запази дела си в САЩ на пазара на умни колонки, докато се бори с конкуренцията на Apple и Google. Книжата на Amazon завършиха търговията в САЩ вчера с 0,7% повишение на стойността.


Пандемията подложи на изпитание не само здравната и образователната система

Пандемията подложи на изпитание не само здравната и образователната система ...

......... календарна година. Но тук говорим за всички заболявания, не само за коронавирус, подчерта общопрактикуващият лекар.     Д-р Стойчо Кацаров: Рискът не е в коронавируса, а в хаоса в образованието „Наблюдава се един хаос в това как продължава учебният процес, когато се открият носители на коронавируса от учители или ученици&...


Един от най-популярните автомобилни производители в света – Peugeot, празнува

Един от най-популярните автомобилни производители в света – Peugeot, празнува ...

......... на електричество от около 50 км по цикъла WLTP. Впоследствие абревиатурата PSE, която означава Peugeot Sport Enigneered, ще бъде използвана и за други спортни версии на модели на френската марка. Очаква се появата на Peugeot 208 PSE и на кросоувъра 3008 PSE. Тези две версии също ще са хибридни (такива ще бъдат и всички спортни модели на марката), като 3008 PSE ще получи система за задвижване на четирите колела.


Световният шампион Рони О`Съливан сензационно отпадна още във II кръг

Световният шампион Рони О`Съливан сензационно отпадна още във II кръг ...

......... Всички вкъщи, семейството ми, приятелите ми сигурно също се радват. Тъкмо си погледнах телефона и мисля, че някъде до Коледа няма да мога да отговоря на всички."В III кръг в зала "Маршал Арина" Хил ще играе срещу друг ветеран - Матю Стивънс. 43-годишният шотландец елиминира Сяо Гуодун (Кит) с 5:1.