Дърво падна на пътното платно на ул. "Хан Крум" в

Дърво падна на пътното платно на ул. "Хан Крум" в ...

......... репортер на БТА. Пострадали хора няма, но има щети по паркиралите автомобили. Движението по ул. "Хан Крум" в тази отсечка не се осъществява. Подаден е сигнал на 112 и до Столичния инспекторат, но все още дървото не е премахното от пътното платно.   Дърво смаза кола в центъра на София


Конституционният съд допусна делото за имунитета на президента, пише

Конституционният съд допусна делото за имунитета на президента, пише "Монитор".Днес ...

......... от 10.08.2004 г.; посл. изм. и доп. ДВ, бр. 44 от 13.05.2020 г.) с докладчик съдия Павлина Панова. След представяне на мотивите, ще се проведат заседания за решаване по същество на тези дела. Конституционно дело № 7/2020 г. е насрочено за решаване по същество на 23 юли, уточниха от институцията.


Утре ще бъде пуснат за движение участъкът на столичния бул.

Утре ще бъде пуснат за движение участъкът на столичния бул. ...

......... вчерашната буря в София. Най-тежко е положението в подлеза при Лъвов мост. Фандъкова обясни, че е възложила почистването на подлезите по бул. „България“, както и миене на някои пътни участъци, освен почистването им. Продължава и възстановяването на електроподаването в някои райони на София. Обработват се и наводнени мазета и гаражи.


Българите отново имат опасения заради разпространението на коронавируса, макар и

Българите отново имат опасения заради разпространението на коронавируса, макар и ...

......... макар също да страда от ерозия на симпатията. Сега 59% смятат, че правителството се справя добре, а 39% са на обратното мнение. Две трети от запитаните твърдят, че и сега сами спазват ограничения. 28% казват, че вече не спазват, а има и 6%, които твърдят, че никога не са спазвали.


Около 75% от съкращенията на емисиите, необходими за постигане на

Около 75% от съкращенията на емисиите, необходими за постигане на ...

......... на века, ще бъдат извършени чрез технологии, които все още не са достигнали широкия пазар. Около 90 биоенергийни инсталации с технологии за улавяне и съхранение на въглерод ще бъдат въвеждани в експлоатация всяка година заедно с две нови стоманодобивни съоръжения, захранвани със „зелен“ или „син“ (произвеждан от изкопаеми горива) водород.


Снимка PexelsНяколко окръжни съдилища са евакуирани в Германия след получаване

Снимка PexelsНяколко окръжни съдилища са евакуирани в Германия след получаване ...

......... реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.Треньорът на Левски Георги Тодоров има сериозни проблеми преди гостуването

Треньорът на Левски Георги Тодоров има сериозни проблеми преди гостуването ...

......... успя да събере пълна група и тръгва към Разград със 17 футболисти. Симеон Славчев отново е извън състава, а освен това отпада и Станислав Иванов, който е с контузия. Левски ще трябва да се справя и без стълба в отбраната си Холмар Ейолфсон. Исландският национал беше опериран от херния вчера.


34-годишен мъж, който избяга от реанимацията на УМБАЛ - Бургас

34-годишен мъж, който избяга от реанимацията на УМБАЛ - Бургас ...

......... че е болен от коронавурис. "Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се състоянието му", заяви зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Светлозар Георгиев, цитиран от Bulgaria on air. При приемането си в болница той е тестван за COVID-19.


Куотърбекът на

Куотърбекът на "Канзас Сити Чийфс" Патрик Махоумс подписа най-големия договор ...

......... футбол ще ги получи, дори и никога повече да не хване топка в ръце.Рекордният договор ще влезе в сила от 2022 година, тъй като той все още получава пари по новобранския си контракт.През 2020-а годишната заплата на играча е едва 2,8 милиона долара, а през 2021 ще бъде 24,8 милиона.


Бизнесменът и обвиняем по

Бизнесменът и обвиняем по "делото за боклука" Пламен Бобоков беше ...

......... всичко стриктно, както е повелила тогавашната ситуация в партията". Той заяви още, че вярва в българското правосъдие и че Бобоков в дъното на душата си е добър човек."Надявам се всичко да излезе наяве, ако е сбъркал нека се докаже това нещо, но аз не вярвам в това", коментира още бизнесменът.


Общо три граждански дела са заведени срещу решението на МВР

Общо три граждански дела са заведени срещу решението на МВР ...

......... в устна форма или под формата на необнародвана инструкция, което води до нищожността му. Сега предстои трите съдилища да образуват дела (това в Благоевград вече е факт) и да ги насрочат. Още: "От КАТ де факто подсказаха как с неплатени глоби може да не ти вземат шофьорската книжка на границата"Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване. Истинското

Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване. Истинското ...

......... е появил като възможност след изследване върху клетъчни култури, при което той е бил използван в 50 пъти по-висока от терапевтичната концентрация: "Тогава той проявява противовирусен ефект. При нормалната си концентрация той проявява ефект основно срещу краста, но при обичайна концентрация няма никакви доказателства, че той би могъл да въздейства върху вируса".


Прокуратурата поиска постоянен арест за разследвания за хулиганство прокурор от

Прокуратурата поиска постоянен арест за разследвания за хулиганство прокурор от ...

......... прокурор Георги Асенов... Подобно поведение е не само недопустимо, но и грубо погазва обществения ред и демонстрира явно неуважение към обществото. Още повече, че това е дело на магистрат, който е призван да защитава закона а не да го нарушава", написаха преди ден от съсловната организация.По публикацията работи: Анисия Иванова


Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Панайот

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Панайот ...

......... през април миналата година. На 16 април 2019 година Апелативният специализиран съд окончателно го освободи от длъжност заедно с главния счетоводител на общината Златка Мусева. След това Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол. Той обаче беше временно отстранен от поста след решение на Специализирания наказателен съд. Какви ли не трикове се ползват в туристическия бранш за

Какви ли не трикове се ползват в туристическия бранш за ...

......... плаж и маркиране местата за сядане, под формата на барбарони, в заведение на Нестинарка, очаквано дойде ред и на тоалетните, пише burgasnews.com. Mihaela Mi постна снимка във фейсбук, от която става ясно, че ползването на тоалетна в бистро на къмпинг „Смокиня“ струва два лева. Коментарите, предвид услугата, са доста цветущи.Испанският милиардер Aмaнcиo Opтeгa реши да увеличи богатството си като

Испанският милиардер Aмaнcиo Opтeгa реши да увеличи богатството си като ...

......... сгради са две в Сиатъл – Тrоу Вlосk и Аrbоr Восkѕ. Първата е купена срещу 665 млн. EUR и в нея наемател е Аmаzоn. Цената на втората е почти 400 млн. EUR. Отега е в ТОП 3 в класацията на най-богатите европейци. Преди него са Бepнap Apнo и Фpaнзoaз Бeтaнĸyp-Maйepc.


Земеделските производители в Монтанско имат добри добиви от пшеницата и

Земеделските производители в Монтанско имат добри добиви от пшеницата и ...

......... е върху площ от 30 000 дка. Средните добиви са между 520 - 530 кг. Отново в село Якимово земеделците прибират по 662 кг. Успоредно с пшеницата и ечемика стопаните прибират и рапицата, която е засята върху 34 000 дка. Средният добив от тази култура е 260 кг от дка. 


Около 05:40 ч. тази сутрин в Районно управление – Несебър

Около 05:40 ч. тази сутрин в Районно управление – Несебър ...

......... се на квартира в Равда и след пореден скандал с 28 годишната жена от тази сутрин, се самоубил посредством прострелване в областта на дясното слепоочие с преправен газов пистолет. Тялото на софиянеца е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” при УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.


Специалността

Специалността "Право" тази година е най-желаната от кандидат-студентите в Софийския ...

......... миналата година броят им беше около 7150. В университета могат да бъдат приети 4605 първокурсници, за които държавата плаща част от образованието. Други 1360 места са обявени за платено обучение. Дори след първото класиране и преди записването около 270 места за първокурсници не са заети. Кандидатите за юристи са най-много


В 13 града ще се проведат във вторник протести срещу

В 13 града ще се проведат във вторник протести срещу ...

......... плаж Корал. "Министерство на околната среда и водите вече 4 години организира подобни "кръгли маси", крайният резултат от които е законопроект, нарушаващ европейските директиви, унищожаващ природата на България, премахващ научното начало при управлението на НАТУРА 2000 и създаващ условия за злоупотреба с европейските средства. Стига вече игрички", пишат още организаторите.


Полицията на Хонконг получи нови правомощия, включително провеждане на акции

Полицията на Хонконг получи нови правомощия, включително провеждане на акции ...

......... LinkedIn се присъединиха към увеличаващия се списък от технологични компании, които няма да предоставят данни на правителството на Хонконг. Google, Twitter, WhatsApp, Facebook и Telegram спряха сътрудничеството с хонконгските власти, а гигантът Tik Tok обяви, че изтегля популярната си платформа за споделяне на видеоматериали от магазините за приложения в Хонконг.


Свят Трагедията зад родителския съвет „Не говори с непознати“ Първият

Свят Трагедията зад родителския съвет „Не говори с непознати“ Първият ...

......... Световния ден на шоколада - 4 причини да се поглезим без угризения Какъв шоколад да изберем - черен, млечен или бял? ООН: Ето какво причинява пандемиите и как да ги спрем Доклад на организацията прави оценка на тенденцията на зоонозните заболявания Разсейването с телефон – пандемията при катастрофите


Дейностите по почистване на уличните платна, тротоари, площади, подходи към

Дейностите по почистване на уличните платна, тротоари, площади, подходи към ...

......... институции. Инспекторите следят и за всяка друга нередност на територията на града. В момента механизирано се почиства бул. "П. Ю. Тодоров". Измиват и се дезинфекцират бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в частта към бул. "България" до ул. "Шипка", пл. "Руски паметник", пл. "Македония", районите "Красно село", "Средец", "Оборище". 26  


След близо един месец отсъствие от социалните мрежи, мексиканският актьор

След близо един месец отсъствие от социалните мрежи, мексиканският актьор ...

......... за свободата от Нелсън Мандела.     Вижте тази публикация в Instagram.         Ser libre no es una mera cuestión de quitarse las cadenas ⛓, sino de vivir respetando y aumentando la libertad de los demás. - Nelson MandelaПубликация, споделена от 𝓈𝑒𝒷𝒶𝒮𝓉𝒾á𝓃 ♪👁 (@sebastian_athie) на Юни 7, 2020 в 9:59 PDTПо публикацията работи: Нели Христова


Южнокорейският технологичен гигант Samsung отчете 23-процентов ръст на оперативната печалба

Южнокорейският технологичен гигант Samsung отчете 23-процентов ръст на оперативната печалба ...

......... печалба от 6,4 трлн. вона.Компанията не представи разбивка по отдели, но според експертите силното представяне се дължи основно на бизнесите за производство на чипове и дисплеи.Анализаторите отбелязаха, че търсенето на чипове е било подкрепено от пандемията от коронавирус, която принуди милиони хора да работят от вкъщи и да пазаруват онлайн.На 07.07.2020г., в 00:55ч. в РУ-Враца е получено съобщение, че

На 07.07.2020г., в 00:55ч. в РУ-Враца е получено съобщение, че ...

......... неизвестно лице отвлякло против волята ѝ 20-годишна жителка на гр. Ботевград. Това съобщиха от ОДМВР-Враца.  След бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че съпричастен към извършеното е 20-годишен жител на гр. Ботевград. Двете лица са установени и разпитани, извършителят на деянието  е задържан в РУ Враца. 52-годишен отвлече жена и 3-годишно дете


Центърът за градска мобилност (ЦГМ) има намерение да тегли заем

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) има намерение да тегли заем ...

......... одобри кредита към Българската банка за развитие. При изтеглен заем за 15 млн. лв. от Българската банка за развитие, ЦГМ трябва да го изплаща 60 месеца, като първите 9 месеца са гратисен период.Решението на СОС по въпроса ще стане ясно на заседанието този четвъртък, 9 юли.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Вашата визита е важно доказателство, че между нашите две страни

Вашата визита е важно доказателство, че между нашите две страни ...

......... възможност да видим кои наистина са нашите истински приятели и България е сред тях, каза външният министър на Италия. Той отчете, че много италианци са останали тук да изкарат пандемията. Италия подкрепа кандидатурата на България в Шенген, подчерта ди Майо. На европейски форуми двете страни често са на една позиция.


Откриват на 22 август 3-метров паметник на Родопския царСмъртта на

Откриват на 22 август 3-метров паметник на Родопския царСмъртта на ...

......... него остава, песните за Момчил са едни от най-многобройните", каза проф. Овчаров.Според него, на връх Света Неделя е имало крепост, която категорично свързва с Момчил, но може да го докаже с разкопки. На върха има останки от стена, градена с хоросан, която проф. Овчаров датира още от 4-5 век.   


Съединените щати прехвърлиха прага от 130 хиляди смъртни случая от

Съединените щати прехвърлиха прага от 130 хиляди смъртни случая от ...

......... коронавирус (COVID-19) 10165 Областният управител на Русе не е заразен с коронавирус Иран съобщи за нови 200 починали от COVID-19 Разследват бивши френски министри заради кризата с коронавируса Повече за Коронавирус най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България


Паркинг за няколкостотин автомобила планира да обособи общината в широкия

Паркинг за няколкостотин автомобила планира да обособи общината в широкия ...

......... реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.


Дейностите по почистване на уличните платна, тротоари, площади, подходи към

Дейностите по почистване на уличните платна, тротоари, площади, подходи към ...

......... необходимост с други институции. Инспекторите следят и за всяка друга нередност на територията на града.В момента механизирано се почиства бул. "П. Ю. Тодоров". Измиват и се дезинфекцират бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в частта към бул. "България" до ул. "Шипка", пл. "Руски паметник", пл. "Македония", районите "Красно село", "Средец", "Оборище".


Феята на любовта, както беше известна водещата Наталия Симеонова, от

Феята на любовта, както беше известна водещата Наталия Симеонова, от ...

......... бомба добавя пържолки, картофки, салатка и пр. Всичко това щедро се поливало с вино. А след ставането от трапезата Наталия няма никакъв проблем да седне и зад волана, допълва изданието. Написаното по-горе не е просто пример, а нейни действия от реална ситуация, на която се натъкнал репортер на цитирания вестник.


Столичната община започва проверка на вила „Аглика”. Това стана, след

Столичната община започва проверка на вила „Аглика”. Това стана, след ...

......... на "Аглика" трябва да бъде извършена незабавно на място и по документи По-рано днес Фандъкова е имала и среща с главния прокурор Иван Гешев по повод нови указания за проверки на други обекти в района на Витоша.Всички те са свързани със законосъобразността на строителството на обекти, които са предимно частни.


Забравена картина на Петер Паул Рубенс беше открита под вековен слой прах от

Забравена картина на Петер Паул Рубенс беше открита под вековен слой прах от ...

......... Забравена картина на Петер Паул Рубенс беше открита под вековен слой прах от специалисти на аукционната къща „Сотбис“ в Лондон. Това съобщиха от самата компания, като публикуваха снимка на произведението в Инстаграм.


Дарина Павлова почете в социалните мрежи Енио Мориконе, който почина на

Дарина Павлова почете в социалните мрежи Енио Мориконе, който почина на ...

......... Алеята на славата", гласи посланието ѝ.Според официалното съобщение причината за смъртта на музикалния гений са последиците от падане, при което е счупил бедрена кост. Както стана ясно, Мориконе е описал в завещанието си, че желае да бъде погребан на частна церемония в тесен семеен кръг, за да не безпокои никого.


Районен съд – Берковица потвърди 8 наказателни постановления на „Автомобилна

Районен съд – Берковица потвърди 8 наказателни постановления на „Автомобилна ...

......... с грешни данни, които са му позволили  да продължи и извърши прегледите, а собствениците на МПС да не платят дължимите данъци. Поради което съдът потвърди наказателните постановления на обща стойност 12  000 лева.       Решенията подлежат на обжалване пред АС – Монтана в 14 - дневен срок .


Варшава е в топ десет на европейските градове за финтех

Варшава е в топ десет на европейските градове за финтех ...

......... иновации и растеж в този сектор. С разрастването идва и търсенето на офис площи. Много компании в момента преразглеждат използването на офис площите в света след COVID-19, за да получат най-доброто от работното си място, така че локацията на бизнеса никога не е била по-важна за оцеляването“, коментира Матю Фицджералд.


„София Комерс Заложни Къщи” планира да изкупи до 71 204 собствени акции

„София Комерс Заложни Къщи” планира да изкупи до 71 204 собствени акции ...

......... „София Комерс Заложни Къщи” поскъпват с 40,48%. Най-ниската цена за периода е 4,04 лева, като е отчетена на 9 юли 2019 г., а най-високата – 6,9 лева и е отчетена на 31 януари 2020 г. Последната цена на акция е 5,69 лева. Пазарната капитализация на компанията достига 12,817 млн. лева.


Бившият кмет на Созопол се изправя пред Темида заедно с

Бившият кмет на Созопол се изправя пред Темида заедно с ...

......... 16.04.2019 г., Христо Христов – директор на дирекция „Техническа“ в Община Созопол, Златка Мусева – главен счетоводител в Община Созопол, Елена Димитрова – касиер в Община Созопол и Венцислав Петров – собственик на четири фирми. На всички обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“.Предстои наказателното производство да продължи в съда.


Снимка Pexels7.1% спад на българската икономика вследствие на коронавирусната криза

Снимка Pexels7.1% спад на българската икономика вследствие на коронавирусната криза ...

......... реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.


Вчера около 06:00 часа до полицията във Варна е получен сигнал

Вчера около 06:00 часа до полицията във Варна е получен сигнал ...

......... реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.


23 са установените до момента контактни лица от първа линия

23 са установените до момента контактни лица от първа линия ...

......... с клинична картина на пневмония, която е доказана от направената рентгенова снимка. Тъй като Областният управител на Русе Галин Григоров е имал контакт с кмета, той се е самоизолирал за 14 дни. Установени са 6 негови контактни лица, които са под домашна карантина, като на този етап нямат никаква симптоматика.


Най-малко 21 души, сред които ученици, загинаха при трагичен инцидент

Най-малко 21 души, сред които ученици, загинаха при трагичен инцидент ...

......... езеро в провинция Гуейджоу. Автобусът е превозвал ученици за кандидат-студентски изпити. Все още не е известно колко от жертвите в инцидента са ученици. Екипите, пристигнали на място, са успели да спасят живота на 15 души. Приемните изпити за ВУЗ-овете в Китай започнаха днес, след като имаше отлагане заради коронавирусната пандемия.


PCR-пробата за COVID-19 на областния управител на област Русе Галин Григоров е отрицателна, но

PCR-пробата за COVID-19 на областния управител на област Русе Галин Григоров е отрицателна, но ...

......... коронавирус (COVID-19) 10164 Иран съобщи за нови 200 починали от COVID-19 Разследват бивши френски министри заради кризата с коронавируса Милион души са заплашени заради Курбан байрам в Турция Повече за Коронавирус най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България


Три момичета от Г. Оряховица и момче от с. Поликраище

Три момичета от Г. Оряховица и момче от с. Поликраище ...

......... фрактури на ключица, прешлен и ребро, на 18 години с комоцио, водачът е с гръдна травма. Четиримата са настанени за лечение във великотърновската болница.   Петият, пътувал в автомобила е освободен за домашно лечение. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. По случая е започнато досъдебно производство.


Съветникът на ръководителя на руската космическа агенция

Съветникът на ръководителя на руската космическа агенция "Роскосмос" Иван Сафронов ...

......... твърди, че председателката на горната камара на парламента Валентина Матвиенко, много влиятелна личност и смятана за близка до Владимир Путин, може да подаде оставка от поста си.Бащата на Софронов дълиги години е работил в „Комерсант“ като военен репортер, а през 2007 г. загива сед падане от прозореца на входа си.


Nokia заложи на грешните чипове в рамките на глобалната надпревара

Nokia заложи на грешните чипове в рамките на глобалната надпревара ...

......... дебат да бъде завършен, твърди Уито. Консорциум в телекомуникационната индустрия, който включва Nokia, не е завършил определянето на стандартите за това как клетъчните антени трябва да си взаимодействат с телефони и други устройства.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 52   Още видео0 гласа


Свят Ядяща мозъци амеба се появи във Флорида Здравните служители

Свят Ядяща мозъци амеба се появи във Флорида Здравните служители ...

......... прехвърля от човек на човек. Заразените с Naegleria fowleri страдат от висока температура, гадене и повръщане, както и схващане на врата и силно главоболие. Повечето умират в рамките на седмица. La Naegleria fowleri es una ameba microscópica unicelular que infecta y destruye el tejido cerebral que puede ocasionar la muerte


Любопитно Скалата е най-скъпо платеният инфлуенсър в Instagram Той надминава

Любопитно Скалата е най-скъпо платеният инфлуенсър в Instagram Той надминава ...

......... Световния ден на шоколада - 4 причини да се поглезим без угризения Какъв шоколад да изберем - черен, млечен или бял? ООН: Ето какво причинява пандемиите и как да ги спрем Доклад на организацията прави оценка на тенденцията на зоонозните заболявания Разсейването с телефон – пандемията при катастрофите

България Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд

България Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд ...

......... полицията в Пловдив Има и положителни проби за коронавируса от персонала и посетители на нощен клуб в града В Световния ден на шоколада - 4 причини да се поглезим без угризения Какъв шоколад да изберем - черен, млечен или бял? ООН: Ето какво причинява пандемиите и как да ги спрем


Covid-19 постави икономиките по целия свят пред сериозни предизвикателства. Работната

Covid-19 постави икономиките по целия свят пред сериозни предизвикателства. Работната ...

......... на финансови помощни средства (18,39%), както и на данъчни облекчения (10,34%), повече конкретизация за мерките в сферата на бизнеса (21,84%), държавна помощ за експортно застраховане (3,45%), отваряне на зелени коридори за износ и внос, намаляване на ДДС и на цените на горивата и прилагане на повече мерки за МСП (9,20%)


снимки: БулфотоСдружение „Аз вярвам и помагам“ направи дарение на нови

снимки: БулфотоСдружение „Аз вярвам и помагам“ направи дарение на нови ...

......... реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.


Климатичните промени са причина за стопяването на 51 % от

Климатичните промени са причина за стопяването на 51 % от ...

......... се казва в доклада на ANA, който оценява ледниците и лагуните в страната в периода 1948-2019 г. "Ледниците са екосистеми, които са много чувствителни на затоплянето на климата. През последните десетилетия ефектите са по-явни и предизвикват забележимо смаляване на масата им и образуване на нови езера", пише още в доклада.


Около един милион души в нашата страна са заплашени да

Около един милион души в нашата страна са заплашени да ...

......... Епидемията коронавирус (COVID-19) 10163 Иран съобщи за нови 200 починали от COVID-19 Разследват бивши френски министри заради кризата с коронавируса Новите случаи на коронавирус в Румъния са 397 Повече за Коронавирус най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България


Млад мъж, извършил вандалска проява и нанесъл щети на полицейски

Млад мъж, извършил вандалска проява и нанесъл щети на полицейски ...

......... да избяга и се укривал в продължение на няколко дни. Вчера той е установен и задържан в ареста на полицейското управление в Пещера за срок от 24 часа. Случаят е докладван на районната прокуратура в родопския град. Образувани са досъдебни производства за унищожаване и повреждане на държавно имущество и хулиганство.


Мелбърн, вторият по големина австралийски град, отново ще бъде поставен

Мелбърн, вторият по големина австралийски град, отново ще бъде поставен ...

......... каза премиерът на щата Виктория Даниъл Андрюс, цитиран от осведомителните агенции.  Повторното въвеждане на ограниченията за излизане от вкъщи ще е за шест седмици.  Положението с коронавирусната инфекция сега е по-сложно, отпреди няколко месеца, заяви премиерът и подчерта, че трябва да бъдат взети строги мерки, за да се избегне "трагедия".


С ръста на тестване и на положителни проби за коронавирус

С ръста на тестване и на положителни проби за коронавирус ...

......... заразата, твърдят от "Галъп интернешънъл".   Убеждението, че заплахата е преувеличена, остава на нивата, регистрирани наскоро – 59%. Делът е сравнително висок на фона на данните за други държави по света и показва, че обществото ни продължава да не е склонно да преувеличава нивата на опасност.По публикацията работи: Красимир Ангелов


САЩ обмислят да наложат забрана над китайските социални медии, включително

САЩ обмислят да наложат забрана над китайските социални медии, включително ...

......... заяви говорител на платформата за кратки видеа.Властите в Щатите многократно критикуваха компанията, която през последнат година се радва на голяма популярност в цял свят, и я определиха като заплаха за националната сигурност заради връзката ѝ с Китай.Миналата седмица Индия забрани използването на TikTok и предизвика недоволството на инфлуенсъри и потребители.


Русия ще

Русия ще "отвърне на неприятелските санкции, които Великобритания обяви срещу ...

......... съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес.   "Можем само да съжаляваме за тези неприятелски мерки. Принципът на реципрочност естествено ще бъде приложен", каза Песков.   Великобритания наложи санкции на 49 физически и юридически лица в рамките на нов механизъм за наказване на нарушенията на човешките права.


Служители на 02 РУ – Благоевград издирват по молба на

Служители на 02 РУ – Благоевград издирват по молба на ...

......... комплект черен спортен екип с бели емблеми на горнището в лявата част на гърдите и на долнището в лявата горна предна част. Бил е бут с черни гумени полуботуши. Умоляват се гражданите, които имат някаква информация за издирваното лице да се обадят на тел.112 или в най-близкото управление на МВР.


Тя винаги е елегантна и никога не изневерява на стила

Тя винаги е елегантна и никога не изневерява на стила ...

......... Целта им е да подпомогнат икономическата, социалната и културната дейност в тези райони след щетите, които причини пандемията от коронавируса. Последното им посещение бе в компания за плодове и зеленчуци, където кралицата отново беше възхитителна.   Los Reyes, en Murcia. — Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) И още:  


Това е гардът /б.р обграден в червено/, който ни избутваше,

Това е гардът /б.р обграден в червено/, който ни избутваше, ...

......... Найденов, добави той. Успяха да заглушат звука на предаването ни в радиуса на Сараите. Полицията ни взе личните карти, но на гардовете на Доган не бяха взети...Очевидно знаеха, че са гардове на НСО, каза още Мирчев. В момента Христо Иванов Иво Мирчев са в Бургас и ще подадат жалба срещу агресивния гард.


Lufthansa заяви във вторник, че ще намали ръководните позиции в

Lufthansa заяви във вторник, че ще намали ръководните позиции в ...

......... нискотарифното си поделение Germanwings. През миналия месец акционерите на Lufthansa подкрепиха правителствения спасителен план от 9 млрд. евро, който да гарантира бъдещето на германската авиокомпания, след като тя беше доведена до ръба на срив от драматични спад на полетите поради коронавирусната пандемия.   Lufthansa получи първия транш от милиардната държавна помощ


Иранските власти съобщиха за 200 смъртни случая, свързани с новия

Иранските власти съобщиха за 200 смъртни случая, свързани с новия ...

......... Епидемията коронавирус (COVID-19) 10163 Разследват бивши френски министри заради кризата с коронавируса Новите случаи на коронавирус в Румъния са 397 23 са новите случаи на COVID-19 в Словения Повече за Коронавирус най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България


Турски тираджия е задържан от полицията в Русе и срещу

Турски тираджия е задържан от полицията в Русе и срещу ...

......... 41-годишният мъж влязъл в пререкания с униформени, които са били заети с организацията на движението и пропускането на колоните от камиони в посока към граничния пункт. Мъжът не е изпълнил разпорежданията на полицаите, започнал е да се кара с тях и дори нанесъл юмрук в гърдите на единия от униформените.


Германският авиоконцерн Lufthansa, който беше силно засегнат от коронакризата, продължава

Германският авиоконцерн Lufthansa, който беше силно засегнат от коронакризата, продължава ...

......... тази причина“, допълва превозвачът. Lufthansa има 22 000 позиции на пълен работен ден Компанията възнамерява да продължи да избягва съкращения, когато е възможно. Понастоящем Lufthansa преговаря с профсъюзите Verdi и Cockpit за приноса на служителите към икономиите. Профсъюзът Ufo вече сключи споразумение за кабините служители. P { margin-bottom: 0.08in }


Правителството на Гърция стартира нова рекламна кампания за привличане на

Правителството на Гърция стартира нова рекламна кампания за привличане на ...

......... Правителството на Гърция стартира нова рекламна кампания за привличане на туристи, съобщи Катимерини. Страната опитва да привлече туристи от Европа. Кампанията набляга на условията за сигурност в нея. „Дестинация Гърция. Здравето на първо място“. Това е едно от основните послания на кампанията.